sandal logo

poli 12

Δ. Λαρισαίων: Ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται ο στόλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:
  • Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση για την παράδοση 8 νέων απορριμματοφόρων
  • Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός μέσω leasing για την προμήθεια άλλων 7 απορριμματοφόρων και φορτηγών με αρπάγες
  • Και τρίτος διεθνής διαγωνισμός τον Ιούνιο για καδοπλυντήριο, σάρωθρο και φορτηγά

Ένα ακόμη βήμα προς την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης  του Δήμου Λαρισαίων, με στόχο την σημαντική αναβάθμιση της Καθαριότητας,  πραγματοποιήθηκε σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια 8 καινούργιων απορριμματοφόρων οχημάτων τύπου πρέσας, χωρητικότητας 16 m3.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και  τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας κ. Ιωαν. Καούση, με το κόστος για την προμήθεια των οχημάτων να ανέρχεται στο 1.418.560,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).  Η χρηματοδότηση της εν λόγω προμήθειας προέρχεται από την επιχορήγηση του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Τα εν λόγω απορριμματοφόρα, τα οποία θα παραδοθούν στον Δήμο Λαρισαίων σε έξι μήνες,   είναι σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με χαμηλές εκπομπές καυσαερίων ενώ ενσωματώνουν τα πιο σύγχρονα μέσα ασφαλείας με σκοπό την διασφάλιση των συνθηκών εργασίας των προσωπικού του δήμου.

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός μέσω leasing και αναμένεται νέος διαγωνισμός τον Ιούνιο

Επίσης, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται και το πρώτο στάδιο του διεθνούς διαγωνισμού με την ηλεκτρονική υποβολή προσφορών στον άλλο μεγάλο διαγωνισμό προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού ύψους 1.500.000,00 € με χρηματοδότηση μέσω Leasing ο οποίος αφορά την προμήθεια επτά (7) απορριμματοφόρων στενού πλαισίου και δύο (2) φορτηγών συλλογής κλαδεμάτων με αρπάγες.

Θα ακολουθήσει μέσα στον Ιούνιο και η προκήρυξη τρίτου μεγάλου διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια ενός σαρώθρου, ενός καδοπλυντηρίου και δύο τριαξονικών ανατρεπόμενων φορτηγών ενδεικτικού προϋπολογισμού περίπου 800.000,00€ για την εξυπηρέτηση των αναγκών των Υπηρεσιών Καθαριότητας & Τεχνικής Υπηρεσίας ομοίως με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και ιδίους πόρους.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γ. Ζαούτσος και το στέλεχος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων κ. Β Καραγιάννης.

 

210521 sumvasi apor1

210521 sumvasi apor2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1