Απόφαση παράτασης της θητείας των αντιδημάρχων, μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

H παράταση της θητείας των αντιδημάρχων για δυο ακόμα μήνες κρίθηκε σκόπιμη δεδομένου ότι τον Νοέμβριο είναι προγραμματισμένο να  πραγματοποιηθούν, όπως και σε όλους τους Δήμους,  οι προβλεπόμενες από το νόμο δημαιρεσίες για εκλογή προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, εκλογές για την ανάδειξη των μελών των Επιτροπών του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) καθώς και η ανάδειξη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου (Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, ΔΗΚΕΛ, Δημοτικό Ωδείο, Θεσσαλικό Θέατρο, Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης)

Σημειώνεται ότι τα πιθανά προβλήματα δυσλειτουργιών που μπορούν να προκύψουν στην λειτουργία δημοτικών αρχών σε όλη την Ελλάδα,  λόγω του μικρού διαστήματος που μεσολαβεί από τη λήξη θητείας αντιδημάρχων μέχρι τις δημαιρεσίες  απασχόλησε και το ΔΣ της ΚΕΔΕ στην τελευταία του συνεδρίαση. Μεγάλος αριθμός Δημάρχων σε όλη τη χώρα, προσανατολίζεται σε παρατάσεις θητειών αντιδημάρχων, ώστε όλες οι αλλαγές σε πρόσωπα να πραγματοποιηθούν την περίοδο των δημαιρεσιών.

Εκτός αυτών, η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα έχει φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο εισήγηση για αλλαγές στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ). Η πρόταση θα αποσκοπεί σε βελτίωση της διάταξης του υπηρεσιακού μηχανισμού, που θα συνοδευτεί και με αλλαγές προσώπων σε θέσεις προϊσταμένων,  ώστε να εναρμονιστεί η υπηρεσιακή δομή με τις πολιτικές προτεραιότητες και το σχέδιο δράσης της δημοτικής αρχής για το επόμενο διάστημα. Εννοείται ότι δομικού χαρακτήρα θα είναι και  οι αλλαγές σε τομείς ευθύνης των νέων αντιδημαρχιών, όταν αυτές ανακοινωθούν.

Χθες το βράδυ ο Απ. Καλογιάννης, στο πλαίσιο συνεδρίασης της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφία,  ενημέρωσε και συζήτησε τους δημοτικούς συμβούλους για τα νέα δεδομένα.