sandal logo

poli 12

8ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών - Θεατρική Παράσταση από την ομάδα Seven Sisters

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Τετάρτη 22/09, 21:00, Θέατρο «Κώστας Τσιάνος»

«Το Μαράκι έκλασε» είναι μια σπονδυλωτή παράσταση βασισμένη σε 5 διηγήματα της Λένας Κιτσοπούλου (Σάκης, Η Τρύπα, Ο Καραγκιόζης, ΕΛΤΑ, Χαρταετοί).

Έξι γυναίκες αφηγούνται πέντε σκληρές ιστορίες με πρωταγωνίστρια την Αγία ελληνική οικογένεια. Με μοναδικό σκηνικό έξι σχολικές καρέκλες και ένα θρανίο -σημεία αναφοράς για τα παιδικά τους χρόνια απ’ όπου ξεκίνησαν όλα- οι Seven Sisters πειραματίζονται με τις έννοιες του αυτοσχέδιου, του χειροποίητου, του μετακινούμενου, του μεταβαλλόμενου, του minimal.

Ένα σύνολο ηθοποιών με βασικό τους μέλημα να επικοινωνήσουν την ιστορία, να παρουσιάσουν την αλήθεια του κειμένου και όχι τους εαυτούς τους που βλέπουν σαν διαμεσολαβήτριες, σαν παραμυθούδες. Με μεγάλες δόσεις χιούμορ, με μικρές δόσεις ειρωνείας και σαρκασμού, με διάθεση παιχνιδιού, βασίζονται η μία στην άλλη, δημιουργούν κοινούς κώδικες επικοινωνίας και ερευνούν διαρκώς το θέατρο, τη σκηνή, τον λόγο και το σώμα.

Κείμενο: Λένα Κιτσοπούλου

Σκηνοθεσία: Γιώτα Σερεμέτη
Σκηνικά - κοστούμια: Seven Sisters
Μουσική επιλογή: Γιώτα Σερεμέτη
Σχεδιασμός φωτισμών: Κώστας Φιλίππογλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάνα Σλέιμαν
Φωτογραφίες - βίντεο: Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου
Καλλιτεχνική συνεργασία: Παναγιώτα Βαρελά, Μαρούλα Καλαμποκιά, Ανδρομάχη Μακρίδου

Παίζουν: Χριστίνα Ανδρεάκου, Ελένη Γκιούρα, Άρτεμις Δούρου, Μαρία Σαρέλη, Γιώτα Σερεμέτη, Βάνα Σλέιμαν

Διάρκεια: 120 λεπτά

Είσοδος: 2€

 Τα έσοδα των εισιτηρίων θα κατατεθούν στον λογαριασμό της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Εύβοιας.

Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια την ίδια μέρα των εκδηλώσεων από την Connectiva, Βενιζέλου 133 και ώρες 10:00-14:00, καθώς και στο χώρο κάθε εκδήλωσης 45 λεπτά πριν την έναρξη.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους γίνεται με την επίδειξη ενός από τα παρακάτω:

-Πιστοποιητικό εμβολιασμού, Πιστοποιητικό νόσησης από Covid-19, Βεβαίωση αρνητικού PCR test 72 ωρών ή rapid-test 48 ωρών.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ, κλειστούς και ανοιχτούς.

Ο 8ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το ΣΜουΘ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Οι Seven Sisters δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2020 από 5 γυναίκες που είχαν ήδη συναντηθεί στο Εργαστήρι Σωματικού Θεάτρου του Κώστα Φιλίππογλου και αποφάσισαν για πρώτη φορά να φτιάξουν κάτι δικό τους, μια παράσταση που θα μιλά για όλα εκείνα που τις ενοχλούσαν από παιδιά και που τελικά τις διαμόρφωσαν και τις διαμορφώνουν μέχρι σήμερα.

Το πρώτο lockdown ανέκοψε βίαια τη φόρα τους, αλλά τον Οκτώβρη του 2020 βρέθηκαν ξανά, με μεγάλο πείσμα και όρεξη και με δύο «αδερφές» περισσότερες.

Η ομάδα προέκυψε από τη βαθύτερη ανάγκη αυτών των 7 γυναικών να βρεθούν με άλλες γυναίκες και να μιλήσουν γι’ αυτά που τις τρώνε μέσα τους χρόνια. Με την ιδιότητά τους ως performers και με εργαλείο τη γυναικεία αλληλεγγύη, αμφισβητούν το “this is a man’s world”, παίρνουν δύναμη από τα σώματά τους, φτύνουν κατάμουτρα μια πατριαρχία που τις θέλει αδύναμες και μόνες, χτίζουν ένα περιβάλλον από αυτές γι’ αυτές και επικοινωνούν μέσω της τέχνης του θεάτρου την πραγματικότητα 7 μικρών κοριτσιών που έγιναν γυναίκες σε ένα εχθρικό γι’ αυτές περιβάλλον.

 

210922 anagnostikocover

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1