sandal logo

poli 12

Πάμε σινεμά στο Χατζηγιάννειο - Πρόγραμμα προβολών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ξεκινάει η πρώτη φάση των χειμερινών προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Οι προβολές θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19:00 και στις 21:30.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες ποιοτικές από το παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα, παλιές και  καινούριες, κλασικές και μοντέρνες.

*Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ τις προβολές μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με τις ταυτότητές τους. Το ταμείο θα ανοίγει μισή ώρα νωρίτερα από την προβολή.

Η είσοδος παραμένει στα 4 ευρώ.

Η πρώτη ταινία για φέτος, είναι η γαλλοϊταλική παραγωγή “Κατηγορώ” σε σκηνοθεσία του Ρομάν Πολάνσκι.  Πρόκειται την πολύκροτη υπόθεση Ντρέιφους που συγκλόνισε τη Γαλλία στα τέλη του 19ου αιώνα.

«Οι μεγάλες ιστορίες συχνά κάνουν σπουδαίες ταινίες και η Υπόθεση Ντρέιφους είναι μια εξαιρετική ιστορία. Η ιστορία ενός ανθρώπου που κατηγορείται αδίκως είναι πάντα ένα συναρπαστικό θέμα, είναι όμως και αρκετά επίκαιρο θα έλεγα με την αύξηση του αντισημιτισμού. Όταν ήμουν νέος, είδα την αμερικάνικη ταινία «Η Ζωή του Εμίλ Ζολά» και με ταρακούνησε η σκηνή που ο λοχαγός Ντρέιφους ατιμάζεται. Ακόμα και τότε, έλεγα στον εαυτό μου πως μια μέρα θα κάνω πιθανώς μια ταινία γι' αυτή την τρομερή ιστορία.» Ρόμαν Πολάνσκι

Πρωταγωνιστεί η αφρόκρεμα του γαλλικού κινηματογράφου.

Αργυρός Λέοντας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2019.

Υπόθεση

Στις 5 Ιανουαρίου, 1895, ο λοχαγός Άλφρεντ Ντρέιφους, ένας νέος αξιωματικός του γαλλικού στρατού, κατηγορείται άδικα πως κατασκόπευε για λογαριασμό της Γερμανίας και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου.

Ανάμεσα στους μάρτυρες αυτού του εξευτελισμού είναι ο Ζορζ Πικάρ, ο οποίος παίρνει προαγωγή για να διοικήσει τη μονάδα στρατιωτικής αντικατασκοπείας που τον εντόπισε.

Όταν, όμως, ο Πικάρ ανακαλύπτει πως τα μυστικά εξακολουθούν να διαδίδονται στους Γερμανούς, παρασύρεται σε ένα επικίνδυνο λαβύρινθο εξαπάτησης και διαφθοράς που απειλεί όχι μόνο την τιμή του αλλά και τη ζωή του.

“Κατηγορώ” (18-19/10/2021)
Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 132'

Γαλλοιταλική ταινία, σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι με τους: Ζαν Ντιζαρντέν, Λουί Γκαρέλ, Εμανουέλ Σενιέ, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά, Μελβίλ Πουπό, Ματιέ Αμαλρίκ και Βενσάν Περέζ

211012 xatghgianneio

 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

 

Η εποχή της βροχής (25-26/10/2021)

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 103'

Σιγκαπουριανή ταινία, σκηνοθεσία Άντονι Τσεν με τους: Γιαν Γιαν Γέο,Τζία Λερ Κο, Κρίστοφερ Μινγκ - Σουν Λι

Στρεσαρισμένη από την προσωπική και επαγγελματική της ζωή, μια δασκάλα κινέζικων στην Σιγκαπούρη αναπτύσσει θερμά αισθήματα για έναν ανήλικο μαθητή της, ο οποίος την ερωτεύεται.

 

Το τελευταίο ατού (1-2/11/2021)

Δραματική 1951 | Α/Μ | Διάρκεια: 111'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπίλι Γουάλντερ με τους: Κερκ Ντάγκλας, Γίαν Στέρλινγκ, Μπομπ Άρθουρ

Ένας απογοητευμένος πρώην μεγαλοδημοσιογράφος που εργάζεται πλέον για μια εφημερίδα του Αλμπουκέρκι μαθαίνει τυχαία για έναν άντρα που παγιδεύτηκε σε μια σπηλιά. Εκμεταλλεύεται την ιστορία για να ξαναζωντανέψει την καριέρα του, συντονίζοντας και παρατείνοντας την προσπάθεια διάσωσης, ενώ τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του γίνονται περιζήτητα.

Ένας θρίαμβος (8-9/11/2021)

Κωμωδία 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 105'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Εμανουέλ Κουρκόλ με τους: Καντ Μεράντ, Νταβίντ Αγιάλα, Λαμίν Σισοκό, Σοφιάν Καμές, Πιέρ Λοτάν

Ο Ετιέν είναι ένας άνεργος ηθοποιός που δουλεύει ως υπεύθυνος θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή. Εκεί μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κρατούμενους για να ανεβάσουν το «Περιμένοντας τον Γκοντό», μια επιτυχία με απρόσμενες συνέπειες.

 

Ο Παράδεισος έπεσε στη Γη (15-16/11/2021)

Κωμωδία 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 102'

Γαλλοπαλαιστινιακή ταινία, σκηνοθεσία Ελία Σουλεϊμάν με τους:Ελία Σουλεϊμάν, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Ταρίκ Κόπτι, Βενσάν Μαραβάλ

Ο Παλαιστίνιος σκηνοθέτης Ελία Σουλεϊμάν ταξιδεύει ως το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη για να βρει χρηματοδότες για την καινούργια ταινία του, καταλαβαίνει όμως πως δεν μπορεί ποτέ να φύγει μακριά από την πατρίδα του.

 

Η Ακρόαση (22-23/11/2021)

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99'

Γερμανογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ίνα Βάισε με τους: Νίνα Χος, Σόφι Ρόις, Θόρστεν Μέρτεν

Η Άνα είναι μια τελειομανής δασκάλα βιολιού η οποία προετοιμάζει έναν ταλαντούχο μαθητή της για τις εξετάσεις εισαγωγής στο ωδείο. Η αφοσίωσή της θα την απομακρύνει από το σύζυγο και τον νεαρό γιο της, ενώ η πίεση την οποία αισθάνεται γίνεται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτη.

 

ΜΙΝΑRΙ (29-30/11/2021)

Δραματική 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 115'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Λι Άιζα Τσουνγκ με τους: Στίβεν Γέουν, Γέρι Χαν, Γιου-Τζουνγκ Γιουν

Μια αμερικανοκορεατική τετραμελής οικογένεια εγκαταλείπει την Καλιφόρνια και κυνηγά το όνειρο της επιτυχίας στις πεδιάδες του Άρκανσο. Όμως τα φιλόδοξα σχέδιά της για τη μετατροπή 50 εκταρίων γης σε πλούσια φάρμα με κορεάτικα φρούτα και λαχανικά θα συναντήσουν διαδοχικά εμπόδια κι αναπάντεχες αναποδιές.

 

Μπλε βάλτος (6-7/12/2021)

Δραματική 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117'

Αμερικανοκαναδική ταινία, σκηνοθεσία Τζάστιν Τσον με τους: Τζάστιν Τσον, Αλίσια Βικάντερ, Σίντνεϊ Κοβάλσκι, Αλτόνιο Τζάκσον

Ο Αντόνιο είναι ένας Αμερικανοκορεάτης που μεγάλωσε στη Λουιζιάνα, εργάζεται ως tattoo artist και προσπαθεί να κρατήσει ενωμένη την οικογένειά του καθώς απειλείται με άμεση απέλαση.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1