sandal logo

poli 12

Συνεργασία ΟΑΕΔ - Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Λαρισαίων - Συνάντηση στελεχών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στον ΟΑΕΔ, όπου συναντήθηκαν με την περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας Όλγα Τσιούρβα και την προϊσταμένη του Γραφείου Εργασίας Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων (ΓΕΕΚΟ) Πασχαλιά Μπαγιώτα, βρέθηκαν η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Ευθυμία Ζιώγα και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, παράρτημα Ρομά, η κοινωνική λειτουργός- συντονίστρια Αγλαΐα Τζιότζιου, η κοινωνιολόγος -συντονίστρια του Παραρτήματος Ρομά Εύη Μπουκόρου και η ψυχολόγος Δήμητρα Παπαστεργίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η ανάγκη της συνεργασίας μεταξύ των φορέων σε σταθερό ρυθμό, με κύριο στόχο την ανάδειξη θέσεων εργασίας για πολλές κατηγορίες πολιτών. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η δυνατότητα απορρόφησης σε θέση εργασίας για άτομα που ανήκουν σε ειδικές ομάδες, όπως αποφυλακισμένοι, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, χρήστες, ΑμεΑ, άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 55-67 με την προϋπόθεση να διαθέτουν κάρτα ανεργίας.
Αναφέρθηκαν οι δυνατότητες εκπαίδευσης στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ για αποφοίτους Γυμνασίου έως και την ηλικία των 23 ετών. Τέλος, αναφέρθηκε η σπουδαιότητα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των σπουδαστών μέσα από τα προγράμματα που διαχειρίζεται το Κέντρο Κοινότητας (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Επίδομα Στέγασης, Προνοιακά Επιδόματα), και η δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης όσων το επιθυμούν.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

211019 synanthsh oaed

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1