sandal logo

larissa

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2022 στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων - “Σε έναν σπόρο σιταριού…"

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Διάλεξη από την καθηγήτρια Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και το Τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν τη διάλεξη με τίτλο “Σε έναν σπόρο σιταριού!” από την Καλλιόπη Παπαδοπούλου, καθηγήτρια Βιοτεχνολογίας Φυτών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

220515 sitirvn

Το θέμα του φετινού εορτασμού “Η δύναμη των Μουσείων” αποτελεί πραγματικά τροφή για σκέψη σχετικά με τη σημασία της διατροφής, όχι μόνο ως βασική ανθρώπινη ανάγκη, αλλά και ως κορυφαίο πολιτισμικό και ιστορικό ζήτημα, περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εγκαινιάζουν ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα σε εξέλιξη (project in progress) με τίτλο “Τροφή” που θα συμπεριλάβει μια σειρά επιστημονικών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων με επίκεντρο το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον της τροφής στον σύγχρονο κόσμο.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, το «φυτό» θα αφηγηθεί πόση προσπάθεια χώρεσε ο άνθρωπος σε έναν σπόρο σιταριού για να εξασφαλίσει την τροφή του.

Θα πλαισιώσουν την εκδήλωση αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Π. Σάπκας, η καθηγήτρια του Τμήματος Βαοχημείας και Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κ. Μούτου και η υπεύθυνη του Μουσείου Κ. Κόντσα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, στις 19:30, στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά, στον 2ο όροφο – κεντρικό κτήριο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας προστασίας. Πληροφορίες: Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, τηλ 2410 530083.

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή, 10:00-14:00, Τετάρτη-Παρασκευή, 18:00-21:00

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1