sandal logo

larissa
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Εκδηλώσεις
  • Πρόσκληση του προέδρου του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της UNESCO για την παρουσίαση της Λάρισας σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα τις Υγιείς Πόλεις

Πρόσκληση του προέδρου του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της UNESCO για την παρουσίαση της Λάρισας σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα τις Υγιείς Πόλεις

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Τιμητική πρόσκληση έλαβε ο Δήμος Λαρισαίων απο τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της UNESCO κ. David Atchoarena για τη συμμετοχή του στο πάνελ του 1ου παγκοσμίου διαδικτυακού στρογγυλού τραπεζιού (webinar) με θέμα “Δια Βίου Μάθηση για την Υγεία: Ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη πολιτικών” που θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom την Τετάρτη 1 Ιουνίου από τις 14:00 έως τις 15:30.

Την πόλη μας θα εκπροσωπήσει ο κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης ενώ θα συμμετέχουν και οι κ.κ. Δημήτρης Δημητριάδης, Υπεύθυνος του Θεματικού Πεδίου Πρόληψη & Αγωγή Υγείας του Πανεπιστημίου των Πολιτών και ο κ. Θεόδωρος Κυρόπουλος, Υπεύθυνος για θέματα υγείας στο Δήμο Λαρισαίων.

Στο πρώτο από τα τρία webinar που οργανώνει η UNESCO με τη συμμετοχή του διευθυντή του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης κ. David Atchoarena και τον υπεύθυνο συντονιστή του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO κ. Raul Valdes Cotera, θα παρουσιαστούν δύο παραδείγματα πόλεων εκ των οποίων το ένα της Λάρισας, με στόχο την ευαισθητοποίηση για την προώθηση της διά βίου μάθησης για την υγεία και την ανθεκτικότητα και τη σημασία του ρόλου της στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμων Ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια του webinar οι πόλεις θα μοιραστούν προτάσεις για καινοτόμες πολιτικές που θα αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου ανάμεσα στους εκπροσώπους των πόλεων του Δικτύου.

Να σημειωθεί οτι το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης της UNESCO διοργανώνει αυτό τον κύκλο των webinars με σκοπό την υποστήριξη των πόλεων στις προσπάθειές τους να γίνουν πιο Υγιείς και Ανθεκτικές, ιδιαίτερα σε καιρούς σημαντικών προκλήσεων όπως η σύγχρονη υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση. Τα webinars θα χρησιμεύσουν ως πλατφόρμα ενημέρωσης, ανταλλαγής εμπειριών και ανοικτού διαλόγου μεταξύ των πόλεων. Η έδρα της UNESCO για την Παγκόσμια Υγεία και Εκπαίδευση, θα παρέχει εμπειρογνωμοσύνη σχετικά με τη μάθηση για την Υγεία.

Η πρωτοβουλία αυτή της UNESCO αποτελεί συνέχεια της “Διακήρυξης της Yeonsu” που υπογράφηκε στη διάρκεια του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου των Πόλεων που Μαθαίνουν (Οκτώβριος 2021) και αφορά στη δέσμευση των Πόλεων του Δικτύου να παρέχουν ευκαιρίες μάθησης για την Υγεία και την Ανθεκτικότητα. 

Για την παρακολούθηση του webinar που απευθύνεται σε εκπροσώπους πόλεων και φορέων, εκπαιδευτές ενηλίκων και ενεργούς πολίτες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_vKWMEMypReSeHt8HYgTuPw

Τμήμα Δια Βίου Μάθησης Δήμου Λαρισαίων

Τηλ: 2410 680249, 2410680250, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Facebook: Larissa Learning City - Η Πόλη που Μαθαίνει

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1