sandal logo

larissa
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Εκδηλώσεις
  • Ενημερωτική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας & Έκθεση «Συνομιλίες» των ζωγράφων Κώστα Πλακωτάρη και Κώστα Κοντογιάννη

Ενημερωτική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας & Έκθεση «Συνομιλίες» των ζωγράφων Κώστα Πλακωτάρη και Κώστα Κοντογιάννη

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων της Εταιρίας, πραγματοποιούν ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Oλιστική προσέγγιση του ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση», το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο Λάρισας, με την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Μετά το τέλος της εσπερίδας, θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης των Κώστα Πλακωτάρη και Κώστα Κοντογιάννη. Με τίτλο “Συνομιλίες” που εντάσσεται στις δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Με την ευγενική υποστήριξη της Δίαυλος, η οποία προτίθεται κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 6945715706 για τη δωρεάν μεταφορά των ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ) είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που αριθμεί περίπου 7000 μέλη πανελλαδικά.

Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ώστε να πετύχουν την αυτονομία, το συντομότερο δυνατόν και με τον λιγότερο κόπο, τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους με σκοπό τη συμμετοχή τους στο καθημερινό παραγωγικό γίγνεσθαι, την επανένταξή τους μέσω της επαγγελματικής ενασχόλησης στο κοινωνικό σύνολο, την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στα προβλήματα που δημιουργεί η νόσος, τη συμβολή τόσο στη σωστή χρήση της υπάρχουσας θεραπείας, όσο και στην έρευνα για την εύρεση οριστικής θεραπείας. την έγκυρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων (ασθενών, θεραπευτών, συγγενών κ.α.) σε θέματα γύρω από τη νόσο.

Έχει Γραφεία στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Τρίπολη, τα Τρίκαλα, το Ηράκλειο Κρήτης και την Κέρκυρα που λειτουργούν κυρίως από εθελοντές-πάσχοντες.

Συνεργάζεται με γιατρούς κρατικών νοσοκομείων (νευρολόγους, ορθοπεδικούς, οφθαλμίατρους, ουρολόγους, ψυχιάτρους, φυσιάτρους), καθώς και με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, γυμναστές, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές.

Διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την πάθηση και εκδίδει τριμηνιαία εφημερίδα που αποστέλλεται σε όλα τα μέλη, στους 800 νευρολόγους της Ελλάδας και σε Έλληνες της διασποράς.

Διοργανώνει συναντήσεις για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών, εκδρομές, καθώς και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Έχει εθελοντικές ομάδες αυτοβοήθειας για κατ’ οίκον επισκέψεις σε όσους έχουν ανάγκη.

Παρέχει τηλεφωνική πληροφόρηση και ψυχολογική υποστήριξη και διατηρεί τηλεφωνικό δίκτυο επικοινωνίας και ενημέρωσης με τα μέλη για τα δικαιώματά τους.

Τα μέλη επίσης συμμετέχουν σε ομάδες διαφόρων δραστηριοτήτων (φυσικοθεραπείας, γυμναστικής σε πισίνα, αερόβιας γυμναστικής, pilates, ψυχολογικής υποστήριξης, εργαστήρι εικαστικών) που προσφέρονται από ειδικούς σε εθελοντική βάση.

Είναι τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Η ΕΕΣΚΠ εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια και των δυο Διεθνών Οργανισμών που αποτελούνται από άτομα διεθνούς κύρους.

Εικαστική Έκθεση Κώστα Πλακωτάρη - Κώστα Κοντογιάννη με τίτλο «Συνομιλίες» για τα 30 χρόνια της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Δυο σημαντικοί Έλληνες ζωγράφοι παρουσιάζουν πάνω από 40 έργα τους, κυρίως τοπία, πορτρέτα και συνθέσεις με ανθρώπινες μορφές, πολλά από αυτά μεγάλων διαστάσεων, στον 2ο όροφο του Χατζηγιάννειου.

Ο Κώστας Πλακωτάρης από πολύ νωρίς οδηγήθηκε στη μελέτη των νεωτεριστικών τάσεων, αλλά παρέμεινε ένας αναπαραστατικός ζωγράφος, κυρίως τοπιογράφος.
Ανέπτυξε ένα προσωπικό ιδίωμα όπου συνδυάζει τον αναλυτικό κυβισμό και τον ορφισμό, κυρίως στα έργα του Μεσοπολέμου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα με λάδι και ακουαρέλες.

Ο Κώστας Κοντογιάννης ανήκει στη μεταπολεμική γενιά της ελληνικής τέχνης, στην οποία η αφαίρεση έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Κάνω αφαίρεση για να τονίσω τα ουσιώδη, να τα προβάλλω με όσο γίνεται πιο ζωντανή την ένταση της συγκίνησης και του οράματος που μου δημιούργησαν. Η αφαίρεση για μένα είναι ένα μέσο για να εκφράσω καλύτερα την ανθρώπινη μορφή, όχι για να την εξαφανίσω. Ανήκω σε μια γενιά «ρομαντικών», των τελευταίων ίσως, που κάποιος ομφάλιος λώρος μας δένει με τη λατρεία της φύσης και την αλήθεια της μορφής».

Συνήθιζε να δουλεύει ασκούμενος με το μολύβι καθημερινά μέχρι το τέλος της ζωής του με μοντέλα πρόσωπα οικεία: μέλη της οικογένειάς του, παιδιά και νέους του χωριού, αγρότες και κτηνοτρόφους, θαμώνες του καφενείου, έργα τα οποία θα παρουσιαστούν στην έκθεση.

Ο συνδετικός τους κρίκος είναι η Μελίτα Πλακωτάρη, κόρη του ζωγράφου Κώστα Πλακωτάρη και της ποιήτριας Αλεξάνδρα Πλακωτάρη και σύζυγος του Κώστα Κοντογιάννη. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα της, καθώς και ποιήματα της Αλεξάνδρας Πλακωτάρη.

Διάρκεια έκθεσης : 3-11 Δεκεμβρίου 2022
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο: 10.00 – 13:30 & 17:30 – 21:00

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:
Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας
Εύα Ιωαννίδου, τηλ.επικοινωνίας : 6977567969
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και ακολουθήστε μας στα social media για να ενημερωθείτε σχετικά με τις επερχόμενες εκδηλώσεις:
Website: www.gmss.gr
Facebook page: https://www.facebook.com/greekmssociety/
Facebook group: https://www.facebook.com/groups/gmssgr/
Instagram: gmss.gr
YouTube: Greek Multiple Sclerosis Society

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1