sandal logo

larissa
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Εκδηλώσεις
  • “Χρονοκάψουλα για τη Λάρισα - Ιστορίες του σήμερα για το αύριο!” Για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

“Χρονοκάψουλα για τη Λάρισα - Ιστορίες του σήμερα για το αύριο!” Για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Αποχαιρετούμε το 2022, συνθέτοντας τη δική μας πολυπρόσωπη ιστορία για το μέλλον και φτιάχνοντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό Μουσείο της πόλης μας.

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους πολίτες να πάρουν μέρος στη δημιουργία μιας χρονοκάψουλας που θα περιλαμβάνει “τεκμήρια” της καθημερινής και δημόσιας ζωής στη Λάρισα του 2022.

Στην είσοδο του Μουσείου, μικροί και μεγάλοι, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Μουσείου, φέρνουμε ένα μικρό αντικείμενο του σήμερα που θα αποθηκευτεί μέσα στην χρονοκάψουλα.
Τι θα μπορούσε να είναι αυτό;
Ένα απόκομμα εφημερίδας, ένα κέρμα, μία κονκάρδα, ένα μολύβι, ένα φυλλάδιο, ένα μικρό παιχνίδι, ο,τιδήποτε θα μπορούσε να ρίξει φως στη ζωή του σήμερα, όπως όλοι εμείς τη βιώνουμε μέσα και έξω από το σπίτι.

Παράλληλα, συμπληρώνουμε ένα εικονογραφημένο έντυπο με τις δικές μας ιστορίες και πληροφορίες για την πόλη.

Έντυπα και αντικείμενα θα αποθηκευτούν στην χρονοκάψουλα, η οποία θα σφραγιστεί από εκπρόσωπο του Δήμου, θα αποθηκευτεί στα Γενικά Αρχεία Κράτους – Παράρτημα Λάρισας και θα ανοιχτεί το 2052.

Η δράση θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 09-12-2022 και θα διαρκέσει μέχρι τις 09-01-2023.

«Χρονοκάψουλα θα φτιάξω και στον χρόνο θα πετάξω!»

Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 7-12 ετών
στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Τι μπορεί κανείς να βάλει μέσα σ’ ένα κουτί για να θυμάται μια ολόκληρη χρονιά, μια εποχή της ζωής του;
Πώς φτιάχνεται ένα «Μουσείο του εαυτού» μας;
Τι σχέση έχει το Μουσείο με τη χρονοκάψουλα;

Όλα αυτά και πολλά πολλά ακόμη θα ανακαλύψουμε στο χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων «Χρονοκάψουλα θα φτιάξω και στον χρόνο θα πετάξω!».

Ελάτε ν’ ανοίξουμε το μαγικό παράθυρο της ιστορίας για να περιπλανηθούμε σε χρονοκάψουλες-Μουσεία άλλων εποχών.
Μιλάμε για το παλιό και το εφήμερο, για το ταξίδι του χρόνου και της ιστορίας, για την θέση του καθένα μέσα σ΄ όλα αυτά και … αποχαιρετούμε τον παλιό χρόνο με τις δικές μας αναμνήσεις, προτιμήσεις, αστείες και τρομακτικές ιστορίες!

Θα καταγράψουμε ό,τι θέλουμε να ξαναδούμε μετά από πολλά πολλά χρόνια και... δεν ξεχνάμε να φέρουμε ένα μικρό αντικείμενο για τη δική μας χρονοκάψουλα!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10-12-2022, το Σάββατο17-12 και την Κυριακή 18-12-2022. Ώρα έναρξης:10:00 π.μ.

Απαραίτητη προϋπόθεση η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής. Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, Μύλος του Παππά Τρίτη-Κυριακή 10:00-14:00 και Τετάρτη-Παρασκευή 18:00-21:00
τηλ. 2410 530083
e mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
FB:Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1