sandal logo

larissa

Φιλόλαος Τλούπας: Γιατί οι παλιοί φίλοι είναι πάντα οι καλύτεροι

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το Θεσσαλικό Θέατρο ανέλαβαν, στο πλαίσιο των αφιερωματικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Λαρισαίου γλύπτη Φιλόλαου Τλούπα, να παρουσιάσουν το θεατρικό αναλόγιο των επιστολών ανάμεσα στον Φιλόλαο και τον επίσης Λαρισαίο φίλο του Χαρίλαο Σακελλάριο, με τίτλο Φιλόλαος Τλούπας: Γιατί οι παλιοί φίλοι είναι πάντα οι καλύτεροι.

Τις επιστολές είχε την ευγενική καλοσύνη να τις προσφέρει η κόρη του Χαρίλαου Σακελλάριου, Φανή, μαζί με οπτικοακουστικό υλικό.

Οι επιστολές αυτές, αποτελούν ένα σπάνιο υλικό για την πόλη της Λάρισας, με ιστορική, καλλιτεχνική και συναισθηματική αξία, καθώς αναδύονται από αυτές, αρώματα τόσο των προσωπικών βιωμάτων, όσο και οικουμενικών αξιών.

Το θεατρικό αναλόγιο θα παρουσιαστεί την Τρίτη 2 Μαΐου στις 21:00 στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος και εκτός από την αφήγηση των επιστολών, θα υποστηρίζεται και από οπτικοακουστικό υλικό, ώστε ο θεατής να μπορεί να παρακολουθεί, εκτός από την εξελικτική πορεία του Φιλόλαου Τλούπα και τη σχέση του με τον Χαρίλαο Σακελλάριο στη δεκαετία 1944-1954, και κάποια από τα κορυφαία γλυπτικά έργα του, τιμή για την πόλη μας και ολόκληρο τον κόσμο.

Την αφήγηση θα κάνουν οι ηθοποιοί, κατά αλφαβητική σειρά: Θανάσης Ζέρβας, Μαρσέλα Λένα και Δημήτρης Όντος.

Την πρωτότυπη μουσική γράφει ο Αλέξανδρος Τσιωνάς.

Τα βίντεο επιμελήθηκε η Ειρήνη Ζγούρη και την σκηνοθετική επιμέλεια ο Θανάσης Ζέρβας.

Είσοδος ελεύθερη.

230502 tloypas ithopoioi

230424 filolaos tloupas

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1