sandal logo

larissa

Open Nights Festival Vol.8 - Συζητάμε για την προίκα στη Λογοτεχνική Γωνία

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με αφορμή το project «Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα», μια από τις πολλές κι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του Open Nights Festival Vol.8 που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επστημών Δήμου Λαρισαίων και η ομάδας OFF ART, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στη Λογοτεχνική Γωνία θα πραγματοποιηθεί μια συζήτηση για την προίκα.

21:15 - 22:30 | Παρουσίαση- συζήτηση: «Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα». Ο θεσμός της προίκας και άλλοι κοινωνικοί θεσμοί / περιορισμοί, από το παρελθόν στο μέλλον.

Συμμετέχουν:
Φανή Καλοκαιρινού (αρχαιολόγος - λαογράφος, διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας), Ιωάννα Γιαννακοπούλου (φιλόλογος – ερευνήτρια) και μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας Kουκουβάγιες – Owls (Λάρισα) για την LGBTQ+ κοινότητα.
Συντονίζει η Ρούλα Καραφέρη.

Με διάθεση να μάθουμε για το παρελθόν αλλά και να συζητήσουμε για τη σύγχρονη πραγματικότητα στην πόλη και στην κοινωνία που ζούμε, συζητάμε για τον θεσμό της προίκας, ως πλούτο και εξασφάλιση του μέλλοντος, ως θεσμό με σημαντικό ρόλο στο εκάστοτε κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο και στη θέση των υποκειμένων και ιδιαίτερα της γυναίκας σε αυτό το πλαίσιο.

Το project «Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα» προσβλέπει στην αλληλεπίδραση και συνεργασία μεταξύ πολιτιστικών τομέων και τεχνών προτείνοντας τη σύνδεση του θέματος του 8ου φεστιβάλ OPEN NIGHTS, του ΕΡΩΤΑ, με την παρουσίαση συγκεκριμένων ευρημάτων της συλλογής του Διαχρονικού Μουσείου και θησαυρούς της συλλογής του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας σε συνδυασμό με το έργο σύγχρονων καλλιτεχνών.

Έτσι δημιουργήσαμε στο κάθε ένα από τα δύο Μουσεία, μία διακαλλιτεχνική «έκθεση μέσα στην έκθεση» και από μια διαφορετική σε κάθε μουσείο performance με ζωντανή μουσική και σύγχρονο χορό.

Την Τρίτη 16 Μαΐου θα παρουσιαστεί η performance «Ε- ρωτάς? ΠΡΟΙΚΑ» της ομάδας OFF ART στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.

230511 open nights fest proika

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1