Ένα καραβάνι από την Ισπανία καταφθάνει στον Τιριτόμπα!

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο κουκλοθίασος “Project Caravana” γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2012, από μια οικογένεια κωμικών σ’ ένα μικρό χωριό στην αγροτική Ισπανία. Με το τροχόσπιτό τους ταξιδεύουν και δίνουν παραστάσεις … οικογενειακώς, καθώς το καραβάνι – θίασος αποτελούν εκτός από τους γονείς και τα μικρά τους παιδιά!

Το καραβάνι τους ξεκίνησε από παραστάσεις σε όλη την Ισπανία, συνέχισε στη Γαλλία, Ιταλία, Κροατία και καταφθάνει στην Ελλάδα με αφορμή τη συμμετοχή τους στο Veria Thesspuppet Festival 2019.

Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα στο πλαίσιο της φιλοξενίας φίλων του κουκλοθεάτρου από όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Βέροιας Juanjo Coralles, έχει τη χαρά να φιλοξενήσει μια γεύση από το φεστιβάλ στη Λάρισα, στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 18:30 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι.
Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 2410 251657.
Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Στις παραστάσεις του θιάσου Proyecto Caravana κυριαρχεί η κωμωδία και ο προβληματισμός και στο ταξίδι τους με το καραβάνι συναντιούνται με τις μαριονέτες για να ερμηνεύουν γλυκές ιστορίες.

 Η παράσταση “Postales” μιλά για ένα ταξίδι και για τους φίλους που μας φέρνει ο δρόμος …
Μια διαδρομή σ’ έναν κόσμο φαντασίας όπου οι ψαράδες ερωτεύονται τις σαρδέλες, ένα γούνινο τέρας μας διδάσκει να φυτέψουμε λουλούδια και ένας νέος άπληστος δράκος θέλει να φάει όλο το μέλι από το βάζο …
Μια παράσταση σε 3 πράξεις για όλες τις ηλικίες που μας διηγείται το υπέροχο ταξίδι της ζωής.

Ο κουκλοθίασος μας έστειλε με το ταχυδρομείο ένα σημείωμα για εσάς, μεταφράζουμε:

«Το έργο “Postales” (δηλαδή …ταχυδρομικές κάρτες) γεννήθηκε ως μέρος μιας περιπέτειας που ακόμα γράφεται. Mια διαδρομή από την Ισπανία μέχρι την Ελλάδα, που διέρχεται από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κροατία.
Ο θίασος – εμπειρία “Proyecto Caravana” ξεκινά το ταξίδι του!
Φέτος το 2019 σκοπεύουμε να κάνουμε ένα ταξίδι στη Νότια Ευρώπη, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και αίθουσες θεάτρου , αλλά και στους δρόμους όποιας πόλης μας φιλοξενεί …
Μια μοναδική εμπειρία για τους τέσσερίς μας, η οποία μας οδηγεί σε απροσδόκητα μέρη και μας επιτρέπει να γνωρίσουμε άλλους καλλιτέχνες κουκλοπαίκτες, μέρος αυτής της μεγάλης παγκόσμιας οικογένειας χωρίς σύνορα, όπου όλοι είμαστε φίλοι.
Ας αρχίσει η παράσταση, είμαστε έτοιμοι!»

Κουκλοπαίχτες: Mel Pepiol, Blai Pepiol, Joseve Pepiol και Celia Salcedo
Κατασκευή και προσαρμογή: Celia Salcedo
Σκηνοθεσία:JosevePepiol

Θέατρο δρόμου. Χορευτικό θέατρο, θέατρο δρόμου με μαριονέτες και αντικείμενα.
Για όλες τις ηλικίες.
Χωρίς λόγια –μετά την παράσταση θα μιλήσουμε σε διάφορες γλώσσες με τα παιδιά για το κουκλοθέατρο, θα γνωριστούμε και θα κουκλοταξιδέψουμε βάζοντας το δικό μας γραμματόσημο στο ταξίδι!

191008 tiritompa