sandal logo

larissa

«Το μήλο πάνω από τη μηλιά» στο Χατζηγιάννειο (14/11/2019, ώρα 19:00)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Ινστιτούτο εφαρμοσμένης συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας ΝΗΜΑ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο Καλτσάς και τις εκδόσεις Αρμός, διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Ιάκωβου Μαρτίδη «Το μήλο πάνω από τη μηλιά» την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο ψυχοθεραπευτής – οικογενειακός θεραπευτής Γιώργος Γιαννούσης και ο συγγραφέας Ιάκωβος Μαρτίδης.
Είσοδος ελεύθερη.

Το βιβλίο
Το μεγάλωμα των παιδιών έχει κόπο. Και ο κόπος γίνεται μεγαλύτερος όταν ο γονιός δεν κατέχει τον τρόπο.
Αν οι γονείς αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και χρησιμοποιούν τους κατάλληλους τρόπους, τότε το φορτίο γίνεται ελαφρύτερο. Στην αντίθετη περίπτωση η κούραση έρχεται γρήγορα, τα λάθη πολλαπλασιάζονται και ο κόπος βιώνεται ως βάσανο. Θα έχετε ακούσει την φράση: “Παιδί είναι αυτό ή βάσανο;” Οι γονείς επικρίνονται για τα λάθη και τις παραλείψεις που κάνουν στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Όμως…
– ποιος τούς έχει εκπαιδεύσει;
– ποιος τούς έχει προετοιμάσει επαρκώς για το απαιτητικό “επάγγελμα” του γονιού;
Πορευόμαστε ανυποψίαστοι και με άγνοια βασικών θεμάτων ψυχολογίας και παιδαγωγικής…
Το βιβλίο αυτό “εκπαιδεύει” και βοηθά αποτελεσματικά τους γονείς να χτίσουν μία τρυφερή και ουσιαστική σχέση με τα παιδιά τους.
Τους βοηθάει να αναθρέψουν παιδιά: υπεύθυνα, χαρούμενα, συνεργάσιμα, ανεξάρτητα, προσφέροντάς τους ό, τι χρειάζονται για να ζήσουν μια ζωή με πληρότητα.
Να βιώνουν καθημερινά τo ευ ζην.

Ο συγγραφέας
Ο Ιάκωβος Μαρτίδης είναι συγγραφέας των βιβλίων: Η Αγάπη στην πρίζα (2011), 5η έκδοση, στο οποίο πραγματεύεται το ψυχολογικό ταξίδι των σχέσεων στον έρωτα, τον γάμο και το διαζύγιο, Τα Μυστικά των Άλλων (2013), 3η έκδοση όπου αναλύει τα όσα θα άξιζε να γνωρίζει κανείς για την σχέση του, του βιβλίου Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά (2016), 6η έκδοση όπου αναλύει 24 καίρια θέματα που αφορούν τις σχέσεις γονιών παιδιών και του βιβλίου: Το μήλο πάνω από τη μηλιά (2018), όπου πραγματεύεται 24 σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με γονείς και παιδιά.
Εργάζεται ως ιδιώτης ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής και οικογενειακός σύμβουλος στη Δράμα και στη Θεσσαλονίκη.

191107 mhlo

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1