Έναρξη νέου ακαδημαϊκού έτους της Ανώτερης Σχολής Χορού

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

191115 sx xorou

Με θερμές ευχές για πρόοδο και καλλιτεχνική δημιουργία καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας τις παλιές και νέες σπουδάστριες της Ανώτερης Σχολής Χορού με την ευκαιρία της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Στις τελειόφοιτες Μαρία Κυρμά και Πελαγία Σδρούλια ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προετοιμασία για τις Διπλωματικές Εξετάσεις και την κατάκτηση του Διπλώματός τους, ενώ στις πρωτοετείς σπουδάστριες Λίνα Γιαννακοπούλου, Ζωή Ζυγοπούλου, Νάντια Καζάνα, Ειρήνη Κακλαμάνου, Σοφία Κόμνου, Κωνσταντίνα Μαρκοπούλου, Μαρία Οργαντζόγλου, ευχήθηκε οι σπουδές τους να αποτελέσουν ένα υπέροχο και αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και της τέχνης.

Υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα συμπαραστάτης και αρωγός στην διαρκή προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας σπουδών, για τη δημιουργία των πιο γόνιμων συνθηκών ώστε ως μελλοντικές καθηγήτριες χορού και δημιουργοί, να έχουν όλα τα εφόδια, τα ερεθίσματα και τα εκπαιδευτικά εργαλεία για να ανταποκριθούν στο σύνθετο και σημαντικό ρόλο τους.

Η Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων, από την έναρξη της λειτουργίας της το 1997, στεγάζει την ανάγκη των νέων για αναγνωρισμένες επαγγελματικές σπουδές χορού, όχημα καταξίωσης, κύρους και επαγγελματικής αποκατάστασης, συνεισφέροντας στην αποκέντρωση της θεσμικής ανώτερης χορευτικής παιδείας και ενισχύοντας την καλλιτεχνική δημιουργία.

Η φοίτηση στην Ανώτερη Σχολή Χορού η οποία τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού είναι τριετής και υποχρεωτική, και η λειτουργία της καθορίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα 372/83 «Κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας Ανώτερων Σχολών Χορού» (ΦΕΚ 131/Α/ 23-9-1983).

Οι απόφοιτοί της λαμβάνουν ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ / ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΧΟΡΟΥ ή ΠΤΥΧΙΟ ΧΟΡΕΥΤΗ/ΧΟΡΕΥΤΡΙΑΣ.

Το πρόγραμμα σπουδών της Ανώτερης Σχολής Χορού περιλαμβάνει:

  • •ΚΥΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Κλασσικός Χορός, Σύγχρονος Χορός, Ρυθμική, Θεωρία και ανάλυση τεχνικής Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού, Διδασκαλία.

  • •ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Μουσική, Εφαρμοσμένη Ανατομία και Μυολογία, Κινησιολογία, Ιστορικοί και Θεατρικοί Χοροί, Ρεπερτόριο Κλασσικό και Σύγχρονο, Κινησιολογία, Ελληνικοί Χοροί, Ιστορία Χορού, Αυτοσχεδιασμός και Στοιχεία Χορογραφίας, Παιδαγωγική Ψυχολογία.

Διδάσκουν καταξιωμένοι και έμπειροι καθηγητές.

Στα κύρια μαθήματα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΑΝΙΔΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΝΩΛΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΤΟΥ, ΚΑΜΙΛΑ ΤΟΜΑΝΟΒΑ, ΔΑΝΑΗ ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΟΥ

Στα δευτερεύοντα μαθήματα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΑΝΙΔΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑΓΚΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΝΩΛΗ, ΒΙΚΥ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΤΟΥ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΙΡΟΥΛΗ, ΔΑΝΑΗ ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΟΥ.

Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζηαντωνίου