sandal logo

larissa

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αχλύς», του Βαγγέλη Τσιρώνη (Σάββατο 25/01/2020, ώρα 19:00)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αχλύς», του Βαγγέλη Τσιρώνη, από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και τις εκδόσεις «NOISY BOOKS», το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020, στις 7 το απόγευμα, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος, Νίκη Ζούκη, η Δήμητρα Παπαδήμα, σύμβουλος παιδιών κι εφήβων, ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, επιστημονική συνεργάτιδα Ι.Ψ.Α. κι ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ την παρουσίαση θα κάνει η εκπαιδευτικός, ποιήτρια και υπεύθυνη του ΠΟΚΕΛ, Χρύσα Μαστοροδήμου.

Ο Βαγγέλης Τσιρώνης είναι φιλόλογος και συγγραφέας, με πολλά άρθρα, διηγήματα, ποιήματα και θεατρικούς μονολόγους (ανέκδοτα). Μετά τα Γιάννενα, την Παραμυθιά Σουλίου και τη Νάουσα, παρουσιάζεται και στη Λάρισα, το βιβλίο «Αχλύς», (θολούρα, αντάρα, καταχνιά), το οποίο είναι αφιερωμένο στα παιδιά-θύματα του bullying, μεγάλης μάστιγας της σημερινής κοινωνίας.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα, με κεντρικό ήρωα έναν έφηβο – μαθητή (ο Δημήτρης Λέγγος), που κουβαλάει μέσα του έναν κόσμο σκοτεινό, όπως τον έχει διαμορφώσει ο σατράπης πατέρας του και βιώνει ένα πολύμορφο και βασανιστικό bulling, από το οποίο πασχίζει να ξεφύγει.

Μία και μόνη καθηγήτρια προσπαθεί να τον κάνει να γευτεί την άνοιξη της νιότης, που στερείται και που του ανήκει. Ο αγώνας του όμως είναι δυστυχώς άνισος.

Τελικά, όχι μόνο υποτάσσεται σ’ αυτό, αλλά γίνεται και ο ίδιος, άβουλο και άκρως επικίνδυνο όργανό του …

Το βιβλίο κερδίζει τον αναγνώστη, από τις πρώτες σελίδες του, αφού τίθεται με αξιοζήλευτο λογοτεχνικό τρόπο το μεγάλο ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας, που είναι η Παιδεία, ή, σωστότερα, η έλλειψή της, καθώς και τα οδυνηρά αποτελέσματά της. Με γλώσσα, που πολλές φορές τσακίζει κόκαλα, ο Σουλιώτης συγγραφέας θέτει όλους μας προ των ευθυνών μας, για το μέλλον των παιδιών μας.

200122 vivlio axlys

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1