Ανοίγει την Κυριακή το Μουσικότροπο με τη συναυλία «Η Λάρισα στον κόσμο» (Κυριακή 26/01/2020 ώρα 20:30)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

«Η Λάρισα στον κόσμο»

Το Μουσικότροπο, ένας θεσμός που καθιερώθηκε για να μας φέρει κοντά στη μουσική με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, έρχεται φέτος να εγκαινιάσει την επέτειο των 90 χρόνων συνεχούς λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου.

Η εναρκτήρια συναυλία απευθύνεται στον κύκλο «Μεγάλοι Λαρισαίοι Καλλιτέχνες».

Πρόκειται για μια συναυλία «γέφυρα» που ενώνει την πόλη μας με τον κόσμο.

«Η Λάρισα στον κόσμο» είναι ο τίτλος της και φιλοξενεί τη Λαρισαία μαέστρο Πάττυ Κοντογιάννη και την Λαρισαία τσελίστα Ήβη Παπαθανασίου σε ένα πρόγραμμα που φέρνει σε συνεργασία προσωπικότητες της διεθνούς μουσικής σκηνής με μουσικούς από τη Λάρισα. Μια συνεργασία που δημιουργεί προοπτικές για το μέλλον και ανεβάζει τον πολιτιστικό πήχη πολύ ψηλά.

Η Πάττυ Κοντογιάννη θα διευθύνει ένα διεθνές κουαρτέτο εγχόρδων που αποτελείται από τους Ήβη Παπαθανασίου-τσέλο, Felix Weischedel-βιόλα, Eduard Sonderegger-βιολί και Salma Sadek-βιολί, ενώ θα συμπράξουν με τους μουσικούς από τη Λάρισα, Δημήτρη Καραμανώλη-βιολί - επιμέλεια, Γιώτα Στεφανοπούλου-βιολί, Ελεάνα Βλιτσάκη-βιολί, Μανώλη Καραμανώλη-βιολί, Φωτεινή Γράμψα-βιολί, Νίκο Οικονόμου-βιολί, Μαριάνθη Σταμουλάκη-βιόλα, Νίκο Νικολαΐδη-τσέλο, Ειρήνη Παντελίδου-κοντραμπάσο και Ιωάννα Σιοπούδη-τσέμπαλο.

Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα κορυφαίων συνθετών από μπαρόκ έως ρομαντική εποχή με σολιστικές εμφανίσεις και των τεσσάρων μουσικών που απαρτίζουν το διάσημο κουαρτέτο.

Είναι άξιο να σημειωθεί, ότι στη συναυλία αυτή θα σμίξουν μετά από πολλά χρόνια, μουσικοί της πόλης μας που μεγάλωσαν μαζί στο Δημοτικό Ωδείο, ακολούθησαν όμως, τον δικό τους ξεχωριστό δρόμο σε μονοπάτια της Ευρώπης και της χώρας μας.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου
Αίθουσα Συναυλιών ΔΩΛ
Ώρα 20:30
Εισιτήρια: Κανονικό 10€,
Μειωμένο 6€ (φοιτητές, ΑμεΑ, κάρτα ανεργίας, 65+)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πρωινά: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00
Απογεύματα: Πέμπτη και Παρασκευή 18:00-20:00
Σάββατο: 12:00-14:00

200124 sinavlia