«Η Πούλια και ο Αυγερινός» από τον Τιριτόμπα στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο (Σάββατο 25/01/2020, ώρα 18:30)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Πρεμιέρα το Σάββατο στις 18:30, δεύτερη παράσταση την Κυριακή και κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι

Πρεμιέρα με το νέο έργο «Η Πούλια και ο Αυγερινός» θα κάνει ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 18:30 στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο.

Η νέα κουκλοθεατρική παραγωγή για το 2020 θα ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους και θα προσθέσει στην πολύτιμη συλλογή του Τιριτόμπα, 13 νέες παραμυθένιες μαριονέτες.

«Η Πούλια και ο Αυγερινός» είναι ένα κλασικό ελληνικό παραμύθι που αγαπάμε και που έχει γνωρίσει δεκάδες παραλλαγές.
Τότε, που γιαγιάδες και παραμυθάδες έδιναν με τις ιστορίες τους εξήγηση στα φαινόμενα της φύσης, στα μαγικά μυστικά αυτού του κόσμου.
Τότε, που τα παραμύθια έστρεφαν τα βλέμματα των παιδιών ψηλά στον ουρανό για να ακολουθήσουν τον δρόμο των αστεριών.
Ήταν και δεν ήταν, σ’ έναν τόπο μακρινό και κοντινό συνάμα, ένα κορίτσι, η Πούλια.
Ζούσε μαζί με τον βασιλιά πατέρα της που παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα που είχε ένα γιο, τον Αυγερινό. Στο πρόσωπό του, η Πούλια θα βρει τον καλύτερο αδερφό, τον φύλακα άγγελό της.
Όμως, η μητέρα του Αυγερινού είναι μάγισσα κι έχει άλλα σχέδια...
Η αλήθεια και η αδερφική αγάπη των δυο παιδιών θα νικήσει το κακό και θα τα οδηγήσει να λάμψουν στον ουρανό σαν δυο φωτεινά αστέρια που ακόμα μας φωτίζουν...
Στην παράσταση, η συγκίνηση και το χιούμορ εναλλάσσονται συνεχώς.
Τα μικρότερα παιδιά θα αγαπήσουν το πιο περιπετειώδες και τρυφερό παραμύθι που έχει γραφτεί ποτέ, ενώ τα μεγαλύτερα θα ταυτιστούν με τους δύο ήρωες-έφηβους που απέδειξαν πως η αγάπη είναι ένα φωτεινό αστέρι, πάνω από την κακία και την οργή.
Γενική επιμέλεια, διασκευή έργου, κατασκευή και εμψύχωση κούκλας Φωτεινή Καλούδη.
Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για σχολεία, ομάδες, συλλόγους καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με γενικό εισιτήριο 3 ευρώ και δωρεάν επίσκεψη στο Μουσείο Κούκλας.

Οι παραστάσεις για το κοινό θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 12.00 στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο, εκτός από την πρεμιέρα που θα δοθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 18:30.
Πληροφορίες & κρατήσεις στο γνωστό κουκλοτηλέφωνο 2410251657.

Γιατί η Λάρισα… αγαπάει το Κουκλοθέατρο!