sandal logo

larissa
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Εκδηλώσεις
  • 4 πιάνα- 4 πιανίστες, 2 κρουστά-2 κρουστοί, 1 μαέστρος Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ίγκορ Στραβίνσκι στο Μουσικότροπο

4 πιάνα- 4 πιανίστες, 2 κρουστά-2 κρουστοί, 1 μαέστρος Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ίγκορ Στραβίνσκι στο Μουσικότροπο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ένα μουσικό αριστούργημα ερμηνευμένο από 6 εκπληκτικούς βιρτουόζους και μαέστρο από το Βέλγιο

Στο πλαίσιο της επετείου των 90 χρόνων ΔΩΛ, το Μουσικότροπο παρουσιάζει ένα καθηλωτικό πρόγραμμα που αφορά ένα μουσικό σύνολο το οποίο αποτελείται από έξι εκπληκτικούς βιρτουόζους και έναν μαέστρο. Το συγκεκριμένο μουσικό σύνολο έρχεται από το Βέλγιο, αναδεικνύοντας τον διεθνή χαρακτήρα του φεστιβάλ.

4 πιάνα- 4 πιανίστες, 2 κρουστά-2 κρουστοί, 1 μαέστρος είναι ο τίτλος της συναυλίας και το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν επιβάλει υπερβατική δεξιοτεχνία και απόλυτο συγχρονισμό από τους μουσικούς.

Θα παρουσιάσουν την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Ίγκορ Στραβίνσκι, ένα έργο που σημάδεψε τη συνθετική πορεία του 20ου αιώνα σε μια απαιτητική διασκευή για 4 πιάνα και κρουστά όργανα του Βέλγου συνθέτη André de Groote.

Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια και προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο στο διεθνές μουσικό στερέωμα. Την ημέρα μετά την πρεμιέρα ο τύπος έγραψε: Αυτό δεν ήταν ιεροτελεστία της άνοιξης αλλά η σφαγή των κρουστών (Ce n’est pas le sacre du printemps, mais le massacre du tympan).

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσίαση της παράστασης ‘Le massacre du tympan’ στο Βέλγιο, το πιανιστικό τρίο Mellanium (Peggy Jordens, Connie van den Bergh, Carla Van Effeltaire) μαζί με τον Αλέξανδρο Σαρακενίδη και τον Tom van den Eynde (διεύθυνση συνόλου) συμπράττουν με τους κρουστούς Joris Thys και Νik Goovaerts σε ένα καθηλωτικό πρόγραμμα στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας.

Στην ίδια συναυλία, θα παρουσιαστούν επίσης, διάφορα έργα σημαντικών σύγχρονων συνθετών όπως Leonard Bernstein, Graham Fitkin και Νebosja Zivcovic.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου
Αίθουσα Συναυλιών ΔΩΛ
Ώρα 20:30
Εισιτήρια: Κανονικό 10€, Μειωμένο 6€ (φοιτητές, ΑμεΑ, κάρτα ανεργίας, 65+)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πρωινά: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00
Απογεύματα: Πέμπτη και Παρασκευή 18:00-20:00
Σάββατο: 12:00-14:00

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1