Έκτακτη προβολή στο Χατζηγιάννειο “Η Δεξιά τσέπη του Ράσου” του Γιάννη Λαπατά

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την ταινία “Η Δεξιά τσέπη του Ράσου” σε σκηνοθεσία Γιάννη Λαπατά, που βασίζεται στο ομώνυμο και πολυδιαβασμένο βιβλίο του Χιώτη συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη, θα προβάλει εκτάκτως την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 19:00 και στις 21:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός μοναχικού καλόγερου που όταν αναπάντεχα χάνει την παρέα του, την σκυλίτσα του πάνω στη γέννα, όλα αλλάζουν, την ίδια στιγμή που λαός και επίσημη Εκκλησία πενθούν τον Αρχιεπίσκοπο.

Βραβεύτηκε στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, απέσπασε το πρώτο Βραβείο Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Επιτροπής. πρόκειται για μια «βαθιά συγκινητική ταινία που μέσα από την αγάπη, την απώλεια και τον επαναπροσδιορισμό της ζωής, μας προσφέρει ένα πολύτιμο μάθημα για τη ζωή και τον θάνατο.
Με άρτια σκηνοθεσία και φωτογραφία, σκηνικά και κοστούμια που αποδίδουν απόλυτα τον χώρο του μοναστηριού, τον χαρακτήρα του μοναχού και συνδυάζονται άρτια με την όλη ατμόσφαιρα της ταινίας.
Πολύ καλός ηχητικός σχεδιασμός και εξαιρετική χρήση της μουσικής που σε συνδυασμό με την εξαιρετική υποκριτική των ηθοποιών δημιουργεί άμεσα το αίσθημα της ταύτισης μαζί τους και εντείνει την συγκίνηση στις απαραίτητες στιγμές».

 

Δράμα/ Ελλάδα/Διάρκεια:100΄
Σκηνοθέτης: Γιάννης Λαπατάς
Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αντωνιάδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μάνος Βακούσης, Κώστας Λάσκος, Λάμπρος Σταυρινόπουλος, Πέτρος Ξεκούκης, Ερρίκος Μηλιάρης, Αναστάσης Λαουλάκος.
Εμφανίζονται ως guest: Ηρώ Μουκίου, Μαρία Σκουλά, Ντίνα Μιχαηλίδου, Γιάννα Κανελλοπούλου.
Γενική είσοδος: 4 ευρώ

200206 TAINIA