“ΕθελοντίΖΩ” στο Χατζηγιάννειο (Τετάρτη 12/02/2020, ώρα 19:30)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2015, η Ελλάδα βρίσκεται στη προτελευταία θέση με ποσοστό 13%, όσον αφορά τη συμμετοχή των νέων σε οργανωμένες εθελοντικές δραστηριότητες, στην Ευρώπη (Eurobarometer “European Youth” - 2015).

Είναι αυταπόδεικτο επομένως, πως ο νεαρός Έλληνας εθελοντής είναι ένα σπάνιο και μοναδικό όν, που σχεδόν τελεί υπό εξαφάνιση καθώς, τα ήδη μικρά ποσοστά συρρικνώνονται περισσότερο.

Το TEDxUTH Larissa, ένα πλήρως εθελοντικό event, και η οργανωτική του ομάδα, θεωρεί χρέος της, στο πλαίσιο των ιδεών που αξίζουν να διαδοθούν, να προσπαθήσει να διαδώσει την αξία του εθελοντισμού στους νέους της Λάρισας.

Γι’ αυτό το λόγο, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνει την εκδήλωση “ΕθελοντίΖΩ” την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:30 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι εθελοντικών φορέων της πόλης, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, οι Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας, το Alternative Innovative Development, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, οι οποίοι θα μας μιλήσουν για το πώς είναι ο εθελοντισμός κάτω από το δικό τους πλαίσιο και θα αναφερθούν στις δραστηριότητές τους αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη καθώς ο εθελοντισμός είναι υπόθεση όλων μας.