sandal logo

larissa

Συναυλία μουσικής δωματίου με έργα για φαγκότο και πιάνο (Σάββατο 22/02/2020, ώρα 20:00)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

200212 apostolidou

Στα πλαίσια του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, διοργανώνουν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα στις 20:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, συναυλία μουσικής δωματίου με έργα για φαγκότο και πιάνο, με τις Αποστολίδου Ευδοξία και Κουτή Ελένη.
Θα ακουστούν έργα των Ar. Corelli, Fr. Devienne, N. Exarchos, P. Hindemith και Eug. Bozza.

Γενική είσοδος 5 ευρώ, μαθητές μέχρι 13 χρονών δωρεάν.

 

Ευδοξία Αποστολίδου-Καραμανώλη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα βήματα μουσικής τα ξεκίνησε στο Π.Κ.Α. του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, όπου και εργάστηκε αργότερα σαν καθηγήτρια. Συνέχισε πιάνο στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της B. Taneva και φαγκότο στην τάξη της Szalai Erika.
Το 1996 πήρε Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα με καθηγήτρια την Ευαγγελία Κίκου και το 2001 Δίπλωμα Φαγκότου με Άριστα Παμψηφεί με καθηγήτρια την Εr. Szalai από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια με τους Livia Viszoly, Gyorgy Lakatos, Γιώργο Φαρούγγια, Μιλτιάδη Οικονόμου, Γιώργο Χατζηνίκο και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Kodaly σε Ουγγαρία και Ελλάδα καθώς επίσης σεμινάρια μουσικοπαιδαγωγών στο Μουσικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης με τους Χαρίκλεια Παπανικολάου, Παυλίνα Λιάτσου και Λευτέρη Αγγουριδάκη.
Ζει στη Λάρισα και διδάσκει στο Φαγκότο και Φλογέρα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Κατά το διάστημα 1999 έως το 2015 διετέλεσε Α’ Φαγκότο στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Λαρισαίων. Είναι μόνιμο μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και μέλος του κουιντέτου ξύλινων πνευστών "Ο Ήχος ως έχει".

Ελένη Κουτή

Γεννήθηκε στη Λάρισα και ξεκίνησε σπουδές πιάνου σε ηλικία 6 ετών. Πήρε πτυχίο και δίπλωμα πιάνου με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» , στην τάξη του καθηγητή Βαγγέλη Πορτοκάλη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Παρακολούθησε σεμινάρια  πιάνου και μουσικής δωματίου με τους Νίκο Αστρινίδη, Stella Dimitova, Δημήτρη Ιωάννου και Λεωνίδα Καβάκο. Για 15 χρόνια μαθήτευσε κοντά στο μαέστρο και πιανίστα  Γιώργο Χατζηνίκο, στα ετήσια θερινά σεμινάρια με θέμα «Έννοια και Καταβολές της Μουσικής Ερμηνείας».

Επί πολλά χρόνια εργάστηκε ως συνοδός στο πιάνο στις Χορωδίες Νομαρχίας Θεσσαλονίκης «Κοραής», «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ. κ.α., ενώ συμμετείχε με πολυάριθμα σχήματα σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα  και στο εξωτερικό.

Εργάστηκε ως μόνιμη καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Σερρών από το 2003, ενώ πλέον κατέχει την ίδια θέση στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του συνόλου μουσικής δωματίου Vernissage ensemble.

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1