sandal logo

larissa
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Εκδηλώσεις
  • “Ο Πολιτισμός ποτέ δεν κατεβάζει ρολά” - Νέος κύκλος Το κουϊντέτο "Ὁ ἦχος ὡς ἔχει" ερμηνεύει Μότσαρτ

“Ο Πολιτισμός ποτέ δεν κατεβάζει ρολά” - Νέος κύκλος Το κουϊντέτο "Ὁ ἦχος ὡς ἔχει" ερμηνεύει Μότσαρτ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού στον 2ο κύκλο της διαδικτυακής πρωτοβουλίας της με τίτλο “Ο Πολιτισμός ποτέ δεν κατεβάζει ρολά”, παρουσιάζει το κουϊντέτο "Ὁ ἦχος ὡς ἔχει" να ερμηνεύει μουσική του μεγάλου Αυστριακού συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.
Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, ένας άλλος μουσικός ή σχήμα θα μας κρατά συντροφιά από τη σελίδα μας, έως ότου ξανασυναντηθούμε καλλιτέχνες και θεατές.
Μπορείτε, επίσης, να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα βίντεο που δημοσιεύονται.


Πρόγραμμα
Mozart Quintet Es dur KV 452
I Largo Allegro moderato
II Larghetto
ΙII Allegretto
Όμποε: Δημήτρης Χατζούλης, Κλαρινέτο: Στέλιος Κοτρώτσιος, Κόρνο: Νέλυ Χολέβα, Φαγκότο: Εὐδοξία Ἀποστολίδου, Πιάνο: Ἰωάννα Σιοπούδη

https://www.youtube.com/watch?v=cs-5b8I-43I&fbclid=IwAR0wlKkyScDyRjwtGDV5W9MLOGB2_RdLnoGR0sws7w1iSgL2Sw1AdG8fNlw

Ὁ ἦχος ὡς ἔχει

Η δημιουργία του συνόλου ‘’Ὁ ἦχος ὡς ἔχει ‘’ είναι αποτέλεσμα της φιλίας και συνεργασίας των μελών του. Καθηγητές του τμήματος των ξύλινων πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στελέχη της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων και έχοντας ο καθ’ ένας στο ενεργητικό του αριθμό προσωπικών ρεσιτάλ, έχουν ως στόχο να αναδείξουν το πλούσιο ρεπερτόριο που έχει γραφεί γι’ αυτό το σύνολο, αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα οι νέοι μουσικοί, τον ήχο, τις δυνατότητες και τον ρόλο του κάθε οργάνου.

Το σύνολο έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με μεγάλο αριθμό έργων. Ανάμεσα σε αυτά και έργα συνθετών τα οποία βρίσκονταν στην αφάνεια, όπως το κουϊντέτο με πιάνο του Al.Magnard, το κουαρτέτο με πιάνο του J.Amberg, το τρίο με πιάνο του H.Molbe, το κουϊντέτο για πνευστά του A.Tanev και άλλα, σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.

Τον Νοέμβριο του 2014 έκανε την εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2016 πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία δύο συναυλίες στη Βασιλεία της Ελβετίας,ανοίγοντας τον δρόμο και για μελλοντικές συναυλίες εκτός συνόρων.

Το σύνολο αποτελείται από τους Τσιαρδάκα Γεώργιο (φλάουτο), Χατζούλη Δημήτριο (όμποε), Κοτρώτσιο Στέλιο (κλαρινέτο), Αποστολίδου-Καραμανώλη Ευδοξία (φαγκότο) και Χολέβα Νέλλη (κόρνο).

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1