sandal logo

larissa

«Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή» στον θερινό κινηματογράφο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα  οι εκδηλώσεις «Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή», που διοργανώνει  Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας και τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», με στόχο την ανάδειξη της πόλης μας ως Ιπποκρατικής πόλης, καθώς ο «πατέρας» της Ιατρικής έζησε τα τελευταία του χρόνια και άσκησε την επιστήμη του στην περιοχή μας, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις είναι προσαρμοσμένες στις επιταγές της πανδημίας και αφιερωμένες στις πανδημίες και τις επιδημίες και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Θερινό Κινηματογράφο του Μύλου του Παππά με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας τις επιδημίες από την εποχή του Ιπποκράτη μέχρι σήμερα».

 Ομιλητές:

  • Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας – Επιδημιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Σωτήρης Τσιόρδας, ο οποίος θα απευθύνει τον χαιρετισμό του με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, το περιεχόμενο του οποίου θα αναφέρεται στους βασικούς σταθμούς της επιδημίας COVID στην Ελλάδα,
  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας με θέμα «Δεν είναι το τόξο του Απόλλωνα είναι ή φύση και ο άνθρωπος»,
  • Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χατζηχριστοδούλου», με θέμα «Η αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Η βραδιά θα κλείσει με βίντεο παραγωγή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού για τις πανδημίες στην ιστορία της ανθρωπότητας, που θα αποτίει φόρο τιμής στους υγειονομικούς της «πρώτης γραμμής» που βοηθούν όσους συνανθρώπους μας κινδυνεύουν, με κίνδυνο πολλές φορές της δικής τους ζωής.

Είσοδος ελεύθερη. Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων, γίνονται κρατήσεις στο τηλ. 2410 614449 καθημερινά από τις 10:30 - 14:00.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου και ώρα 9:00-14:00 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, με εθελοντική αιμοδοσία από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας Γ.Ν.Λ.

201001 POSTER2020

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1