«Καλημερίσματα» στον Μύλο του Παππά του Αντώνη Καρακωνσταντάκη

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων διοργανώνει έκθεση έργων του  γνωστού εικαστικού  Αντώνη Καρακωνσταντάκη από την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου μέχρι το Σάββατο 8 Ιανουαρίου στην ισόγεια αίθουσα του κεντρικού κτηρίου στον Μύλο του Παππά.

Ο Αντώνης Καρακωνσταντάκης έχει πραγματοποιήσει 33 ατομικές εκθέσεις, συμμετείχε σε 15 ομαδικές, 18 έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, ενώ μετράει 25 χρόνια διδασκαλίας στο τμήμα ψηφιδωτού του Ε.Ε.Ε.Ε.Τ. της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Στην πόλη μας:έχει εκθέσει στο φουαγιέ του Χατζηγιάννειου, Δημοτικό Ωδείο, Αίθουσα Τλούπα – Χατζηγιάννειο, Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Γενή τζαμί και Θέατρο ΟΥΗΛ. Επτά χρόνια μετά το θέατρο ΟΥΗΛ, η έβδομη παρουσία του, στον Μύλο του Παππά με την έκθεση «Καλημερίσματα».

Μία ενότητα έργων, στην κλασική μορφή του ψηφιδωτού, με την έννοια των πολλών ψηφίδων. Μας παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές, τότε που οι καθρέφτες μάς «καλημέριζαν» κι έκαναν τα είδωλα να χαμογελάνε, δίνοντας το έναυσμα για καλή διάθεση στην καινούργια μέρα.

«Και μόνο μια στιγμή

αν βαθιά τη συλλάβεις

γεμίζεις αιώνες»

Γιάννης Ρίτσος

Στη Στιγμή ακριβώς είναι επικεντρωμένη η θεματική των έργων.

Σε εκείνη την πρωινή στιγμή που η πρώτη ματιά μας πέφτει στον καθρέφτη και το είδωλό μας, ως ευχή, και όχι ως διαπίστωση, μας λέει «καλημέρα»!

Για να 'χουμε εφόδιο  στο διάβα της ημέρας.

Στην εποχή μας που οι καλημέρες ακρίβυναν – λιγόστεψαν και οι περισσότερες απ’ αυτές που εκφέρονται, ψιθυριστά και με χαμηλωμένα βλέμματα, είναι…σφιγμένες, ας κρατήσουμε την ένταση της πρωινής καλημέρας του ειδώλου μας στη διάρκεια της κάθε μέρας.

Γιατί:  

«Μια καρδιά καλημέρενα γιομίσει το σύμπαν»

Νικηφόρος Βρεττάκος

Και για να μη μείνει κανείς….ακαλημέριστος

Συνοδοιπόρος στο εγχείρημα η Βιοκαρπέτ. Και για τη... λίπανση Kondea olive oil.

Η έκθεση θα λειτουργεί ως εξής: Δευτέρα-Σάββατο 10:00-14:00 & 17:00-21:00 (Κυριακή & αργίες κλειστά).

Είσοδος ελεύθερη.

211216 ekthesi