Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μικρών παιδιών για το θαλάσσιο περιβάλλον

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

kentro koin thalassa

Tην Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο γραφείο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας, κ. Σωτήρη Βούλγαρη, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Water World Adventure».


Στο πρόγραμμα «Water World Adventure» συνεργάζονται εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Πολωνία και την Ρουμανία, ενώ το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει αναλάβει τον επιστημονικό συντονισμό του συνόλου των δράσεων.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών προσχολικής ηλικίας για τη σπουδαιότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η ενημέρωση τους τόσο για τους κινδύνους όσο και για τους τρόπους προστασίας του. Παράλληλα με την οικολογική, το πρόγραμμα εστιάζει και στην διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών, καθώς οι θάλασσες αποτελούσαν ανέκαθεν σημαντικότατα πολιτισμικά σταυροδρόμια. Στο πλαίσιο του προγράμματος γίνεται ένας διεθνής διαγωνισμός ζωγραφικής και κατασκευών με θέμα το θαλάσσιο περιβάλλον για μαθητές προσχολικής ηλικίας (3 έως 6 ετών).


Οι υπεύθυνοι του προγράμματος εκ μέρους του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ.κ. Χαράλαμπος Σαμαντζής και Γεωργία Ευαγγέλου, ανέπτυξαν τους βασικούς άξονες της δράσης με στόχο την εφαρμογή του σε νηπιαγωγεία της Α/Βαθμιας εκπαίδευσης και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων (ΚΔΑΠ).


Στη συνάντηση συμμετείχαν η κ. Βάσια Νημά, ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, η κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Α/Θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας και η κ. Λίνα Μουσιώνη, Υπεύθυνη Παιδαγωγικού Συντονισμού ΚΔΑΠ Δ. Λαρισαίων.
Το πρόγραμμα «Water World Adventure» με τον περιβαλλοντικό, οικολογικό και πολιτισμικό προσανατολισμό του κέρδισε άμεσα το ενδιαφέρον των φορέων που συμμετείχαν στη συνάντηση και η εφαρμογή του βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στα ΚΔΑΠ. Η συνεργασία των φορέων για την υλοποίηση της δράσης εντάσσεται στο πρόγραμμα Λάρισα - «Πόλη που Μαθαίνει».


Πληροφορίες για τη λειτουργία και τις δράσεις των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ στη ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Γαριτσίου & Λευκίππου – Ροδοπούλειο, Λίνα Μουσιώνη και Χρύσα Παππά, τηλ.: 2410 661727, ώρες: 09:00π.μ.– 03:00μ.μ, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβλετ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2410680242, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00 π.μ. έως 16:00μ.μ.
Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, Τηλέφωνο 2410231122, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά: 8:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ.

To Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.