Διαβούλευση για το προσχέδιο "Νεολαία 17 - 27"

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

 kentro koin neolaia

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου σε ένα κατάμεστο από νέους και νέες της πόλης μας, Θέατρο ΟΥΗΛ, πραγματοποιήθηκε ανοικτή εκδήλωση για την οποία συνεργάστηκαν η Γ.Γ. Νέας Γενιάς και ο Δήμος Λαρισαίων με σκοπό τη διαβούλευση πάνω στο προσχέδιο «Νεολαία 17-27» πλαίσιο στρατηγικής και δράσεων για την ενδυνάμωση των νέων.


Στην διάρκεια της διαβούλευσης δόθηκε η δυνατότητα σε νέους, νέες αλλά και σε εκπροσώπους φορέων, να καταθέσουν τις απόψεις τους και τα σχόλιά τους στο κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης.


Μια πρωτόγνωρη διαδικασία, που ανοίγει το δρόμο και σε άλλες παρόμοιες, στα πλαίσια του προγράμματος «Λάρισα, Πόλη που Μαθαίνει», που θα αποτελέσουν το έναυσμα για τη λειτουργία ενός τοπικού σχεδίου δράσης για θέματα νεολαίας στα πλαίσια του Δήμου μας.


Σε μια ζωντανή και διαδραστική διαδικασία με ομάδες εργασίας όσων παρευρέθηκαν στο χώρο, συζητήθηκαν θέματα όπως:


• Προαγωγή της αυτονομίας και ανεξαρτησίας των νέων και διευκόλυνση της μετάβασης στην ενήλικη ζωή.
• Προσιτή και ποιοτική εκπαίδευση- Κατάρτιση- Μαθητεία.
• Αξιοπρεπής Εργασία και Επιχειρηματικότητα των νέων.
• Υγεία, Πρόνοια και Ευεξία.
• Ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη δημοκρατική ζωή.
• Μείωση ανισοτήτων μεταξύ των νέων.
• Φιλική και ανοιχτή προς τους νέους κοινωνία.


Το συντονισμό της δράσης είχαν οι συνεργάτες του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης κος Ηλίας Αντωνίου ως βασικός ομιλητής, η κα Ιουλία Πύρρου και η κα Χρυσάνθη Γκοντίνου σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του Kέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων και το προσωπικό των προγραμμάτων Youthnet hellas και Alternative innovative. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας, αναπληρωτής Δημάρχου κος Γεώργιος Σούλτης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Δημήτρης Δεληγιάννης , ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλέξης Μπατζιανούλης , η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου, καθώς και πλήθος κόσμου και Νεολαίας από τα δύο Δημόσια ΙΕΚ την Σχολή ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ και άλλοι.


To Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβλετ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2410680242, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 8:00 π.μ. έως 16:00μ.μ.

Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, Τηλέφωνο 2410231122, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά: 8:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ.

kentro koin neolaia1

kentro koin neolaia2