sandal logo

poli 12

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 3ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Τρίτη 09/03/2021

Ανακοίνωση του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη

Από την ημέρα του σεισμού και στο διάστημα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι σε πολλά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διακινήθηκαν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη μετασεισμική ακολουθία, που προκάλεσαν φόβο και αναστάτωση στους πολίτες της Λάρισας. Πέρα από την εντελώς ανεύθυνη στάση όσων διακινούν ψευδείς πληροφορίες, (γεγονός ωστόσο, συνηθισμένο στις μέρες μας) θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές αποκτούν πλέον ποινικά κολάσιμη διάσταση που πρέπει να ερευνηθεί.

Καλούμε τους πολίτες της Λάρισας να απομονώσουν αυτές τις συμπεριφορές και να ενημερώνονται μόνο από υπεύθυνες πηγές πληροφόρησης. Να διαφυλάξουμε με τον τρόπο αυτό την αλήθεια, αλλά και την ηρεμία των πολιτών, σε εποχές που αντικειμενικά είναι δύσκολες.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η κήρυξη της πόλης σε «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης» σχετίζεται αποκλειστικά με τα εργαλεία αποκατάστασης ζημιών και τις αποζημιώσεις και δεν αφορά σε καμία περίπτωση πρόγνωση νέων φαινομένων.

Δευτέρα 08/03/2021

Ανακοίνωση του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη

Πλήθος μηχανικών από διάφορες υπηρεσίες βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Λάρισα ελέγχοντας υποδομές και σπίτια στην πόλη και στα χωριά του Δήμου για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν επιπτώσεις από τη σεισμική δραστηριότητα.

Ο Δήμος Λαρισαίων, με απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Είκοσι τέσσερα (24) κλιμάκια με μηχανικούς του Δήμου και του ΤΕΕ, βρίσκονται αυτή την ώρα στο κέντρο και στις γειτονιές και εξετάζουν κατοικίες προκειμένου να αξιολογήσουν τις αναφορές των συμπολιτών. Ομάδες μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών κάνουν το ίδιο.

Επίσης, ομάδες μηχανικών των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.» εξετάζουν δημόσια κτήρια και τέλος εξειδικευμένα συνεργεία του Υπουργείου Υποδομών εξετάζουν τις γέφυρες στην πόλη

Καλούμε τους πολίτες που έχουν διαπιστώσει προβλήματα στα σπίτια τους να επικοινωνούν με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων στο τηλέφωνα 2410614637 και 2410623526. επίσης μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες και στοιχεία στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Όσοι ήδη έχουν δηλώσει ζημιές, θα τους αποσταλεί στο κινητό τους τηλέφωνο σύντομο μήνυμα SMS από τον Δήμο Λαρισαίων που θα τους καλεί να επιβεβαιώσουν στο τηλέφωνο 2410623398 την παρουσία τους στο ακίνητο προκειμένου να γίνει ο έλεγχος . Το συγκεκριμένο τηλέφωνο λειτουργεί μόνο για αυτό το λόγο. Συμπολίτες με τους οποίους δεν θα είναι δυνατή η επικοινωνία τα κτίρια τους θα ελεγχθούν σε επόμενη φάση.

Θέλω να ζητήσω ψυχραιμία και υπομονή από όλους τους δημότες. Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, ωστόσο πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση και να είμαστε προσεκτικοί, αφού οι επιστήμονες θεωρούν δεδομένο ότι η μετασεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό».

Όλες οι αρμόδιες αρχές έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Είμαι βέβαιος πως θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία.

 

Συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα (08/03/2021) οι έλεγχοι σε σπίτια στη Λάρισα

 • Από είκοσι δυο (22) κλιμάκια μηχανικών Δήμου και ΤΕΕ –
 • Με αποστολή sms τα ραντεβού με τους ιδιοκτήτες
 • Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου στους πληγέντες στα χωριά της Δ.Ε. Κοιλάδας – Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σπιτιών στα χωριά

Συνεχίζονται οι έλεγχοι κτιρίων στην πόλη της Λάρισας για ενδεχόμενες ζημιές από την σεισμική ακολουθία των τελευταίων ημερών.

Οι έλεγχοι θα γίνουν από είκοσι δυο (22) κλιμάκια μηχανικών του Δήμου και του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας. Τα κλιμάκια θα ελέγξουν κτίρια, σύμφωνα με την λίστα που έχει δημιουργηθεί, με τις αναφορές των συμπολιτών στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες οι οποίοι λαμβάνουν sms στα κινητά τους τηλέφωνα για ραντεβού ελέγχου, να απαντούν και να επιβεβαιώνουν την παρουσία τους, στο ακίνητο, στο τηλέφωνο 2410 623398. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο λειτουργεί μόνο για αυτό το λόγο.

Τυχόν επικοινωνία για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη επαναλαμβάνουμε ότι γίνεται στα τηλέφωνα του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου 2410 614637 και 2410 623526.

Πολίτες οι οποίοι δεν θα επικοινωνούν για επιβεβαίωση της παρουσίας τους στο συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν θα είναι εφικτός ο έλεγχος στα ακίνητά τους. Τα κτίρια τους θα ελεγχθούν σε επόμενη φάση.

Σημειώνεται επίσης ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των κατοικιών στα χωριά του Δήμου μας και σήμερα οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων με κοινωνικούς λειτουργούς θα βρίσκονται στα χωριά του πρώην Δήμου Κοιλάδας για να στηρίξουν με κάθε τρόπο τους κατοίκους για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.  

Τέλος, την Κυριακή (07/03/2021) πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις γέφυρες της πόλης, από ειδικά κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί στα σχολικά κτίρια.

 

Παρασκευή 05/03/2021

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα λόγω του σεισμού στις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ

 • Συνιστάται η λελογισμένη χρήση, μέχρι να ομαλαοποιηθεί σταδιακά η λειτουργία του δικτύου
 • Νέα και τελευταία διανομή εμφιαλωμένου νερού στις 5 μ.μ. σε δυο σημεία
 • Δωρεάν διάθεση 150.000 λίτρων εμφιαλωμένου νερού στους καταναλωτές

Μετά τη διαπίστωση του προβλήματος θολότητας που προκλήθηκε στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ και οφειλόταν στην έντονη σεισμική δραστηριότητα των προηγούμενων ημερών στο Ν. Λάρισας, έγινε διακοπή λειτουργίας των γεωτρήσεων που επηρεάστηκαν.

Τα προβλήματα θολότητας αποκαταστάθηκαν στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ. Λόγω του μεγάλου μεγέθους του δικτύου ύδρευσης αλλά και του περιορισμού χρήσης των προβληματικών γεωτρήσεων, συστήνεται στους καταναλωτές :

 • Ο περιορισμός της κατανάλωσης για όλες τις χρήσεις στις απολύτως αναγκαίες ποσότητες, προκειμένου να ομαλοποιηθεί σταδιακά η λειτουργία του δικτύου
 • Σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται προβλήματα θολότητας να επικοινωνούν με το χημείο ΔΕΥΑΛ τις ώρες από 7:00 έως 19:00
 • Τηλ επικοινωνίας 2410687242 και email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρόλα αυτά για όσους καταναλωτές αντιμετωπίζουν προβλήματα με την θολότητα θα συνεχιστεί και σήμερα η διανομή εμφιαλωμένων νρών στις 5 μ.μ. σε δυο σημεία

 • στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ και
 • στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης

Ολοκληρώνοντας τη διανομή εμφιαλωμένου νερού η ΔΕΥΑΛ, θα έχει διαθέσει από την Πέμπτη έως την Παρασκευή, 150.000 λίτρα στους καταναλωτές της.

 

Ανακοίνωση για θολότητα νερού – Nεά διανομή εμφιαλωμένου

 • Θέμα ωρών η πλήρης αποκατάστασητης θολότητας του νερού στο δίκτυο ύδρευσης
 • Νέα διανομή εμφιαλωμένου νερού σήμερα – Συνολική διάθεση 100.000 λίτρων από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ, μέσα σε ένα 24ωρο

Σε σχέση με την θολότητα του νερού που εμφανίστηκε στο δίκτυο της ΔΕΥΑΛ, μετά την εκδήλωση των σεισμικών φαινομένων  γίνονται γνωστά τα εξής:

Στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της ΔΕΥΑΛ, η θολότητα έχει περιοριστεί κατά πολύ ή έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, από τους ισχυρούς σεισμούς, σε μία από τις ομάδες γεωτρήσεων της ΔΕΥΑΛ, από τις οποίες υδρεύεται η Λάρισα θα αποκατασταθεί πλήρως τις επόμενες ώρες. Μέχρι την έκδοση σχετικής ανακοίνωση ισχύουν όσα έχουν ανακοινωθεί χθες για τη μη οπόση νερού όπου εμφανίζεται θολότητα.

Νέα διανομή εμφιαλωμένου νερού

Δήμος Λαρισαίων και ΔΕΥΑΛ προγραμματίζουν  νέα διανομή εμφιαλωμένου νερού δωρεάν, σήμερα στις 10.30 περίπου το πρωί στα γνωστά 6 σημεία διανομής.

Σημειώνεται ότι χθες διανεμήθηκαν 60.000 λίτρα εμφιαλωμένου νερού και σήμερα θα διανεμηθούν άλλα 40.000 λίτρα. Συνολικά με την ολοκλήρωση της σημερινήης διανομής θα έχουν διατεθεί 100.000 λίτρα .

Τα σημεία διανομής είναι τα εξής:

 1. Κεντρική Πλατεία Λάρισας
 2. Κτiριο της ΔΕΥΑΛ, (υδατόπυργος)
 3. Σκεπαστή αγορά Νεάπολης (σπιτάκι Δήμου Λαρισαίων)
 4. Πολιτιστικό κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου  (Βόλου & Ηρ. Πολυτεχνείου)
 5. Λέσχη Πολιτισμού Αμπελοκήπων (Μύρων 5-7)
 6. Ροδοπούλειο (Γαριτσίου και Λευκίππου).

 

Πέμπτη 04/03/2021

Ανακοίνωση για θολότητα νερού – Nεά διανομή εμφιαλωμένου

Σε ό,τι αφορά στο πρόβλημα που παρατηρείται με την θολότητα του νερού, σε σημεία του δικτύου της ΔΕΥΑΛ τονίζονται τα εξής:

Το σημείο τη βλάβης έχει εντοπιστεί και συνεχίζονται οι προβλεπόμενες ενέργειες από τη ΔΕΥΑΛ για την αποκατάσταση της, τον καθαρισμό των δεξαμενών και την ομαλοποίηση της κατάστασης στο δίκτυο. Καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες ώστε η βλάβη να αποκατασταθεί εντός της αυριανής ημέρας.

Σε ό,τι αφορά στη διανομή εμφιαλωμένου νερού, πέραν των ποσοτήτων που διανεμήθηκαν το πρωί, με δυσκολία λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα της αγοράς, ανακοινώνεται ότι θα υπάρξει και νέα διανομή που θα γίνει στις 6 περίπου το απόγευμα, σε πέντε σημεία που έχουν ανακοινωθεί και ένα επιπλέον στο κέντρο.

Τα σημεια αυτά είναι :

1. Κεντρική πλατεία (απέναντι από πάρκινγκ δικύκλων δήμου Λαρισαίων)
2. Κτίριο της ΔΕΥΑΛ, (υδατόπυργος)
3. Σκεπαστή αγορά Νεάπολης (σπιτάκι Δήμου Λαρισαίων)
4. Πολιτιστικό κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου (Βόλου & Ηρ. Πολυτεχνείου)
5. Λέσχη Πολιτισμού Αμπελοκήπων (Μύρων 5-7)
6. Ροδοπούλειο (Γαριτσίου και Λευκίππου).

Παρακαλούνται οι συμπολίτες να παραλαμβάνουν τις απολύτως αναγκαίες ποσότητες.

 

Σε εξέλιξη οι έλεγχοι σε δημόσια κτίρια και σπίτια

 • Από κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, μηχανικών του Δήμου και του ΤΕΕ
 • Κλειστά και αύριο όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Λαρισαίων
 • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αποστολή φωτογραφιών από ρωγμές σε οικήματα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι κτιρίων στην έκταση του Δήμου Λαρισαίων, μετά την σεισμική ακολουθία του τελευταίου 24ωρου.

Συγκροτήθηκαν κλιμάκια που στελεχώνονται από στελέχη της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  μηχανικούς του Δήμου Λαρισαίων και του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας.

Στην πρώτη φάση βαρύτητα δίνεται στα χωριά του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα στην Μάνδρα, το Κουτσόχερο και τη Ραχούλα, που φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερα προβλήματα. Τρία από τα τέσσερα κλιμάκια βρίσκονται ήδη στα προαναφερθέντα χωριά, ενώ έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε ι σπίτια στην πόλη της Λάρισας.

Παράλληλα, άλλα κλιμάκια μηχανικών του Δήμου Λαρισαίων και του ΤΕΕ ελέγχουν δημοτικά κτίρια καθώς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Αύριο Παρασκευή αναμένονται στην Λάρισα, κλιμάκια στελεχών των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ), που θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όλα τα δημόσια κτίρια. (Δικαστικό Μέγαρο, σχολικά συγκροτήματα κ.α.)

Να σημειωθεί, με απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τα σχολεία, όλων των βαθμίδων στο Δήμο Λαρισαίων, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου, θα παραμείνουν κλειστά. 

Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων του Δήμου καθώς και στο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών για την άψογη και αποτελεσματική και ασφαλή για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς διαχείριση της μεγάλης σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην περιοχή μας.

Αναφορές πολιτών για ρωγμές σε κτίσματα

Συνεχίζεται, επίσης, η υποβολή αναφορών από τους πολίτες για την εμφάνιση ρωγμών σε σπίτια, στα τηλέφωνα επικοινωνίας του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων.

Επίσης, για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε, επικουρικά, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Στην παραπάνω διεύθυνση οι πολίτες μπορούν να στέλνουν φωτογραφίες καθώς και τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κτίσματος, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Η αποστολή των φωτογραφιών θα διευκολύνει στην ιεράρχηση των προβλημάτων και των αναγκών. Παρακαλούμε οι φωτογραφίες που θα επισυνάπτονται να είναι κατά το δυνατό μικρές σε μέγεθος (αρχείου) για την καλύτερη διαχείριση του χώρου αποθήκευσης.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για το θέμα της υδροδότησης της πόλης και τη διανομή εμφιαλωμένου νερού.

 

Σημεία διανομής εμφιαλωμένου νερού από τη ΔΕΥΑΛ

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης για την θολότητα του νερού στο δίκτυο της ΔΕΥΑΛ και την προτροπή στους συμπολίτες να μην καταναλώνουν νερό, όπου εμφανίζεται θολότητα, ανακοινώνονται τα σημεία διανομής δωρεάν εμφιαλωμένου νερού από τη ΔΕΥΑΛ για τους συμπολίτες

Τα σημεία διανομής είναι τα εξής:

1. Κτίριο της ΔΕΥΑΛ (υδατόπυργος)

2. Σκεπαστή αγορά Νεάπολης (σπιτάκι Δήμου Λαρισαίων)

3. Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Λαρισαίων (Βόλου & Ηρ. Πολυτεχνείου)

4. Ροδοπούλειο (συνοικία Αβέρωφ)

5. Αμπελόκηποι (Στέκι ΚΑΠΗ) 

Τονίζεται ότι από τη ΔΕΥΑΛ είναι σε εξέλιξη οι προβλεπόμενες ενέργειες εντοπισμού και διακοπής των γεωτρήσεων που δημιουργούν το πρόβλημα άντλησης θολού νερού. Η υδροδότηση της πόλης θα συνεχιστεί κανονικά από εναλλακτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θολότητας.

Μέχρι να ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΛ η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της ποσότητας θολού νερού που έχει εισέλθει στα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΛ που διαπιστώνουν την ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΛ – Θολότητα νερού

Εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021 στην περιοχή της Λάρισας, παρατηρήθηκε σήμερα Πέμπτη 04/3/2021 θολότητα στο νερό σε διάφορα σημεία του δικτύου της πόλης.

Από τη ΔΕΥΑΛ γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες εντοπισμού και διακοπής των γεωτρήσεων που δημιουργούν το πρόβλημα άντλησης θολού νερού. Η υδροδότηση της πόλης θα συνεχιστεί κανονικά από εναλλακτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θολότητας.

 Μέχρι να ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΛ η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της ποσότητας θολού νερού που έχει εισέλθει στα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΛ που διαπιστώνουν την ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Από τη ΔΕΥΑΛ ανακοινώνεται ότι θα γίνεται διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους καταναλωτές.  μέχρι την επίλυση του προβλήματος. Τα σημεία διανομής θα ανακοινωθούν σε λίγο με νεότερη ανακοίνωση.

Τετάρτη 03/03/2021

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων και σε σχέση με την σεισμική ακολουθία που σημειώνεται από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή γίνονται γνωστά τα εξής:

 • Το φαινόμενο, αν και σε ύφεση, είναι σε εξέλιξη. Ουδείς μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας. O Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε άμεση επαφή και συντονισμό με όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα.
 • Η παραμονή ή μη στα σπίτια γίνεται αποκλειστικά με την προσωπική ευθύνη του κάθε συμπολίτη.
 • Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι οι νέες σχετικά κατασκευές θεωρούνται ανθεκτικότερες και πιο ασφαλείς.
 • Οσοι επιστρέψουν στα σπίτια τους, θα πρέπει να ελέγξουν οπτικά το κτίσμα και εάν διαπιστώσουν σοβαρές και επικίνδυνες ρωγμές καλό θα ήταν να αποφύγουν την παραμονή. Επίσης, θα πρέπει να ενημερώσουν την Πολιτική Προστασία του Δήμου.
 • Μέχρι στιγμής, από τις αναφορές που φτάνουν στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμο Λαρισαίων, οι περιπτώσεις ζημιών σε κτίσματα είναι λίγες σχετικά, ενώ αποτελεί κοινή διαπίστωση πως η πόλη της Λάρισας έχει αντέξει.
 • Ηδη μηχανικοί του Δήμου Λαρισαίων βρίσκονται σε σημεία και οικίες που έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Αυριο Πέμπτη, θα ξεκινήσει έλεγχος των κτιρίων των σχολικών συγκροτημάτων. Υπενθυμίζεται ότι αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων δεν θα λειτουργήσουν.

Υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων: 2410 614637 - 2410 623526

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Ιστοσελίδας | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY