sandal logo

poli 12

Συστάσεις Δ. Λαρισαίων για καθαρισμούς ιδιωτικών οικοπέδων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Δήμος Λαρισαίων  ανακοινώνει ότι εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου 2020 και σύμφωνα με την υπ. αριθ.  4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τεύχος Β)  Πυροσβεστική Διάταξη, πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καύσιμων ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, στα αδόμητα οικόπεδα που βρίσκονται εντός ή εκτός σχεδίου πόλης, παρατηρείται πυκνή και υψηλή βλάστηση η οποία, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ ταυτόχρονα εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και βλάπτει την αισθητική της πόλης.

Ο Δήμος Λαρισαίων προσβλέποντας στην καλή συνεργασία με τους δημότες, όσον αφορά στο σοβαρό αυτό θέμα των ακαθάριστων οικοπέδων-γηπέδων-εγκαταστάσεων, παρακαλεί τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω ακινήτων, να προβούν στην πλήρη αποκατάσταση του χώρου που κατέχουν, τηρώντας διαρκώς την σχετική καθαριότητα με δική τους δαπάνη και ευθύνη.

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν ανταποκριθούν, ο Δήμος υποχρεούται να προβεί στις  απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Για το λόγο αυτό παρακαλεί και ελπίζει στην άμεση ανταπόκρισή των δημοτών για την τήρηση της καθαριότητας των ακινήτων τους σε όλη τη διάρκεια του έτους, έτσι ώστε οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, να μη τύχουν εφαρμογής.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1