sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

banner-kolonakia
Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

banner ot 867g

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

26-09-2023
Λογαριασμός στήριξης των πλημμυροπαθών από τον Δήμο Λαρισαίων

Στο πλαίσιο ανακοίνωσης των μέτρων του Δήμου Λαρισαίων για την στήριξη των πλημμυροπαθών ανακοινώνεται ο αριθμός λογαριασμού κατάθεσης χρημάτων για την στήριξη των πλημμυροπαθών

Ο αριθμός λογαριασμού είναι ο εξής:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
GR64 0172 6060 0056 0601 6021 401
Δήμος Λαρισαίων

Υπεύθυνη για την διαχείριση του λογαριασμού θα είναι επιτροπή αποτελούμενη από ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

25-09-2023
ΚΕΠ Γιάννουλης - Λειτουργία σε νέα διεύθυνση

 

Το ΚΕΠ Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων ύστερα από την ολική καταστροφή που υπέστη, λειτουργεί σε νέα διεύθυνση:

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ 17 (ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ)
ΤΗΛ: 2413505706
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΜΙΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΕΠ444
ΤΗΛ:2413505705


Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων και γενικές πληροφορίες για τα ΚΕΠ

20-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Νέα τηλέφωνα επικοινωνίας για ζητήματα των πλημμυροπαθών

Από τηνΤετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες που θέλουν να επικοινωνούν για θέματα που αφορούν ζητήματα που προκύπτουν από τις πλημμύρες μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων στα τηλέφωνα:

2413.500.400

2413.500.289

18-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες μετά την πλημμύρα
 • Για τις αποζημιώσεις σε σπίτια και επιχειρήσεις, για την αποκομιδή των απορριμμάτων που είναι σε εξέλιξη, για την αποκομιδή απορριμμάτων, τη ξεχωριστή διαλογή ηλεκτρικών συσκευών κ.α

Από το Δήμο Λαρισαίων και για τη διευκόλυνση των πληγέντων από τη θεομηνία, παραθέτουμε πληροφορίες και οδηγίες για σειρά ζητημάτων:

Έλεγχοι και δηλώσεις αποζημιώσεων για σπίτια

Οι έλεγχοι των κλιμακίων του Υπουργείου Υποδομών και ειδικότερα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) συνεχίζονται σε όλες τις πληγείσες περιοχές. Τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ θα παραμείνουν στην περιοχή του Δήμου Λαρισαίων έως ότου ελέγχουν όλα τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές.

Για τη συμπλήρωση των στοιχείων κάθε ιδιοκτήτη στην ηλεκτρονική σελίδα arogi.gov.gr, o Δήμος Λαρισαίων παρέχει συνδρομή στους πολίτες εφόσον την χρειάζονται μέσω

 • του ΚΕΠ Γιαννούλης (στεγάζεται προσωρινά στο πρώην δημαρχείο Γιάννουλης)
 • του ΚΕΠ Φαλάνης
 • του κέντρων κοινότητας οδό Οικονόμου εξ οικονόμων και
 • του κέντρων κοινότητας στη συνοικία της Νέας Σμύρνης

Εκεί υπάλληλοι βοηθούν τους πολίτες στη δημιουργία της αίτησης στον έλεγχο της ορθότητάς της και στην υποβολή της, χωρίς - προφανώς να κρατείται κανένα προσωπικό στοιχείο του πολίτη, ούτε βεβαίως οι κωδικού του στο Taxis.

Ειδικότερα και όσον αφορά τις αιτήσεις σημειώνεται ότι

Τα ατομικά στοιχεία του πολίτη, με την είσοδο μέσω των κωδικών taxis βρίσκονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και ο πολίτης ασχολείται μόνο για να δηλώσει τις ζημιές που υπέστη.

Εάν το κτίριο έχει χαρακτηριστεί κόκκινο ή κίτρινο δηλαδή με βλάβες σοβαρές στον φέροντα οργανισμό τότε θα ακολουθήσει το συντομότερο δυνατό δευτεροβάθμιος έλεγχος του κτιρίου και τότε μόνον θα παραλάβει ο ιδιοκτήτης το έγγραφο με την περιγραφή των διαπιστώσεων του ελέγχου. Αυτό είναι  το έγγραφο που θα πρέπει να επισυνάψει στην αίτηση του.

Αλλιώς, δηλαδή αν το κτίριο δεν χαρακτηριστεί κόκκινο ή  κίτρινο αλλά έχει χαρακτηριστεί πράσινο τότε στην αίτηση θα δηλωθεί αυτός ο χαρακτηρισμός του ως πράσινου οπότε και η εφαρμογή δεν ζητάει επισύναψη άλλου εγγράφου.

Δηλώσεις αποζημιώσεων για επιχειρήσεις

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις ισχύουν τα εξής:

1.  οι αγροτικές επιχειρήσεις θα απευθύνονται στον ΕΛΓΑ για να δηλώσουν οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά  υποδομών, εμπορευμάτων, πρώτων υλών, ζωοτροφών, ζώων και οτιδήποτε άλλο.

2. Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις απευθύνονται προς υποβολή αίτησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στο διοικητήριο δηλαδή το κτίριο της παλιάς Νομαρχίας στην οδό Παπαναστασίου μεταξύ των οδών Βελή και Κουμουνδούρου τηλέφωνο 2413 56383 και 2413506100 (τηλ. Κέντρο). Η εκεί υπηρεσία υποδοχής των αιτήσεων αυτών λειτουργεί καθημερινά 8 το πρωί με 6 το απόγευμα και Σαββατοκύριακα 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι, με πρόσβαση από την κεντρική είσοδο του κτιρίου.

Εκεί δηλώνονται οι ζημιές σε

 • εξοπλισμό
 • πρώτες ύλες
 • εμπορεύματα
 • αποθηκευμένα προϊόντα και
 • οχήματα

αλλά επίσης δηλώνεται και

 • η στάθμη που έφτασε το νερό καθώς και
 • εάν υπάρχουν βλάβες στον φέροντα οργανισμό.

Σ’ αυτή την τελευταία περίπτωση, για όσες τέτοιες βλάβες δηλωθούν οι αιτήσεις θα διαβιβαστούν και θα τις παραλάβει η ΓΔΔΑΕΦΚ προκειμένου να γίνουν έλεγχοι από κλιμάκια μηχανικών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αποκομιδή απορριμμάτων

Η αποκομιδή των απορριμμάτων είχε ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες, ωστόσο το γεγονός ότι ήταν κλειστή η πρόσβαση στο ΧΥΤΑ από την ΠΑΘΕ δυσχέραινε την προσπάθεια λόγω του αυξημένου χρόνου που χρειάζονταν τα απορριμματοφόρα να προσεγγίσουν τον ΧΥΤΑ από εναλλακτικά δρομολόγια. Σημειώνεται ότι ο ΧΥΤΑ δεν έχει υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες.

Από την Παρασκευή και μετά το άνοιγμα της ΠΑΘΕ, η αποκομιδή γίνεται με όλες τις δυνάμεις. Το απόγευμα του Σαββάτου και με το κλείσιμο των καταστημάτων θα ξεκινήσει η αποκομιδή στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Περισυλλογή νεκρών  ζώων

Τον συντονισμό για την περισυλλογή νεκρών ζώων έχει η Κτηνιατρική Υπηρεσία, με την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τηλέφωνο στο οποίο απευθυνόμαστε για νεκρά ζώα: 2413 511 282 και 2413 511 278

Ξεχωριστή διαλογή για κατεστραμμένες ηλεκτρικές συσκευές

Όσον αφορά τις την απόσυρση των αχρηστευμένων λόγω της πλημμύρας ογκωδών αντικειμένων από τα πλημμυρισμένα σπίτια όπου έχει ενταθεί η προσπάθεια για εκκαθάριση, παρακαλούνται οι πολίτες να αφήνουν τις ηλεκτρικές συσκευές ξεχωριστά στο πεζοδρόμιο και όχι μαζί με άλλα αντικείμενα.

Τα υπόλοιπα ογκώδη αντικείμενα (μαξιλάρια, καναπέδες, καρέκλες, χαλιά, ντουλάπια και οτιδήποτε άλλο) που κρίνουν ότι πρέπει να αφαιρεθεί από το σπίτι τους να τα τοποθετούν στους μεταλλικούς μεγάλους κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία της συνοικιών ή να αποθέτουν στο πεζοδρόμιο. Τέτοια είδη δεν πρέπει να απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων.

Από την Δευτέρα 18 – 9 θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το σύστημα με ύπαρξη ειδικών container για τις ηλεκτρικές συσκευές, αλλά προς το παρόν, για αυτό το Σάββατο και αύριο Κυριακή να τις αφήνουν ξεχωριστά στο πεζοδρόμιο ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στην απομάκρυνσή τους το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών.

Αίτημα για αποζημιώσεις σε κατοικίες εντός επαγγελματικών εγκαταστάσεων

Σημειώνεται τέλος πως ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αποστέλλει έγγραφο προς  τα αρμόδια υπουργεία ώστε να υπάρξει δυνατότητα αποζημιώσεων σε μικρά συνήθως κτίρια που βρίσκονται σε επαγγελματικούς χώροι, (εργοστάσια, αγροτικές εκμεταλλεύσεις,  αποθήκες κ.α.) και οι οποίοι μικροί χώροι χρησιμοποιούνται ως κατοικίες είτε για  την οικογένεια των ιδιοκτητών είτε για μέρος του προσωπικού.

Στο έγγραφό του ο δήμαρχος Λαρισαίων ζητά ανεξάρτητα των καταχωρήσεων του συνολικού ακινήτου στο Ε9 ως επαγγελματικής εγκατάστασης, να μπορεί να δηλωθεί ο συγκεκριμένος επί μέρους  χώρος ως έχων χρήση κατοικίας και να τύχει αντίστοιχης μεταχείρισης και αποκατάστασης / αποζημίωσης της οικοσκευής και επιδιορθώσεων εφόσον τις χρειάζεται.

28-04-2022
Τμήμα Εσόδων-Έκδοση Βεβαίωσης ΤΑΠ για μεταβιβάσεις ακινήτων με κατάθεση εγγύησης – Αρθ.76 Ν.4921/2022

Σε εφαρμογή των διατάξεων του αρθ.76 του Ν4921/2022, εναλλακτικά του ισχύοντος τρόπου έκδοσης Βεβαίωσης ΤΑΠ από το Τμήμα Εσόδων, αν το επιθυμεί ο μεταβιβάζων ή ο αποκτών ενός ακινήτου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λαρισαίων, έχει τη δυνατότητα να καταβάλει στον Δήμο, ως εγγύηση μέχρι την εκκαθάριση της οφειλής, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό τρία τοις χιλίοις (3‰) επί του τιμήματος της πώλησης ή της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου σε κάθε άλλη περίπτωση μεταβίβασης.

Ο μεταβιβάζων υποχρεούται να υποβάλει στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων αίτηση με τα στοιχεία του καθώς και με τα στοιχεία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου, ώστε να αποδοθεί το παραπάνω ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου, μέσω άμεσης έκδοσης ταυτότητας πληρωμής και στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της οφειλής.

Αίτηση για βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ οικοπέδου (εγγύηση 3‰-Ν. 4921/2022)

Αίτηση για βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ κτίσματος (εγγύηση 3‰-Ν.4921/22)

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

29-09-2023
Άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-23» - Δοκιμαστική ενεργοποίηση σειρήνων συναγερμού την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Ανακοινώνεται ότι:

Την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023, κατά την Άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-23», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια.

Οι ενεργοποιήσεις των σειρήνων που αφορούν την περιοχή μας είναι οι παρακάτω:

α. Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια (60) δευτερολέπτων (ήχος διακοπτόμενος διαφορετικής έντασης).

β. Τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

---

ζ. Τοπική ώρα 11:30, σήμανση προειδοποιητικού συναγερμού ΧΒΡΠ απειλής, για χρονική διάρκεια (120) δευτερολέπτων (ήχος διακοπτόμενος διαφορετικής έντασης) στο σύνολο της Επικράτειας.

η. Τοπική ώρα 11:35, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης) στο σύνολο της Επικράτειας.

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας. Ταυτόχρονα με την ήχηση των Σειρήνων Συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί ήχηση των καμπανών των Ιερών Ναών της Επικράτειας με σειρά βραχέων κωδωνισμών σε ταχύ ρυθμό διάρκειας τριών (3’) λεπτών.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση με όλες τις ενεργοποιήσεις σειρήνων που θα πραγματοποιηθούν

 

29-09-2023
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού - Προμήθεια ανταλλακτικών και μελανιών φωτοτυπικών μηχανημάτων (συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησής τους) για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια ανταλλακτικών και μελανιών φωτοτυπικών μηχανημάτων (συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησής τους) για τις ανάγκες των υπηρεσιών
του Δήμου Λαρισαίων, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής, προϋπολογισμού 105.400,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. σύμφωνα με τις
διατάξεις του Ν. 4412/2016 “Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών” (ΦΕΚ 147/2016 τεύχος Α’), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Περίληψη διακήρυξης

Διακήρυξη της ανοικτής διαδικασίας

29-09-2023
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ-ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ) Παρασκευή 29/09/2023, ώρα 09:30 (λήξη ώρα 11:30)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-09-2023
Εκδήλωση αφιέρωμα στην Άλκη Ζέη από το Πανεπιστήμιο Πολιτών

Με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος 2023 "Άλκη Ζέη", το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών (ΠΟΚΕΛ) Ν. Λάρισας και με τη στήριξη του Εκδοτικού Οίκου ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023, ώρα 06:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Ι.Γ.Κατσίγρα εκδήλωση-αφιέρωμα στην συγγραφέα Άλκη Ζέη.

Εμπειρίες από τη ζωή με την Άλκη Ζέη θα μοιραστούν με το κοινό τα παιδιά της, Πέτρος και Ειρήνη Σεβαστίκογλου, ενώ ο ανηψιός της Αλέξης Κόκκος θα μιλήσει για τους παράγοντες που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα της αγαπημένης και πολυβραβευμένης συγγραφέως. Για την συμβολή του έργου της στην εκπαιδευτική κοινότητα θα μιλήσει η συνταξιούχος νηπιαγωγός κα Αναστασία Κιούση.

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας-αφιέρωμα με τίτλο "Ο μεγάλος Περίπατος της Άλκης Ζέη".

Παράλληλα με την προβολή της ταινίας, θα υλοποιηθεί στο χώρο της βιβλιοθήκης (εντός του κτιρίου της Πινακοθήκης) Θεατρικό Βιωματικό Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος βασισμένο στο «Καπλάνι της Βιτρίνας» με τίτλο “Μια χούφτα χρώματα και δυο σακιά ελευθερία - ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ;” για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Η υπεύθυνη θεατρολόγος Ελεονώρα Τσιαντούλα με τη βοήθεια της Αναστασίας Κιούση θα ταξιδέψουν τους μικρούς φίλους σε μια συλλογική και δημιουργική εμπειρία μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τους αυτοσχεδιασμούς. Το εργαστήρι διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν βιβλία καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση προκειμένου να ξαναφτιάξουμε όλοι μαζί τις βιβλιοθήκες των σχολείων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες (3ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, Παιδικός Σταθμός ΔΥΠΑ, Εναλλακτικό Σχολείο ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Γυμνάσιο & Λύκειο Φαλάνης).

Διαβάστε το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016

Με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος 2023 "Άλκη Ζέη", το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών (ΠΟΚΕΛ) Ν. Λάρισας και με τη στήριξη του Εκδοτικού Οίκου ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023, ώρα 06:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Ι.Γ.Κατσίγρα εκδήλωση-αφιέρωμα στην συγγραφέα Άλκη Ζέη.
Εμπειρίες από τη ζωή με την Άλκη Ζέη θα μοιραστούν με το κοινό τα παιδιά της, Πέτρος και Ειρήνη Σεβαστίκογλου, ενώ ο ανηψιός της Αλέξης Κόκκος θα μιλήσει για τους παράγοντες που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα της αγαπημένης και πολυβραβευμένης συγγραφέως. Για την συμβολή του έργου της στην εκπαιδευτική κοινότητα θα μιλήσει η συνταξιούχος νηπιαγωγός κα Αναστασία Κιούση.
Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας-αφιέρωμα με τίτλο " Ο μεγάλος Περίπατος της Άλκης Ζέη".
Παράλληλα με την προβολή της ταινίας, θα υλοποιηθεί στο χώρο της βιβλιοθήκης (εντός του κτιρίου της Πινακοθήκης) Θεατρικό Βιωματικό Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος βασισμένο στο «Καπλάνι της Βιτρίνας» με τίτλο “Μια χούφτα χρώματα και δυο σακιά ελευθερία - ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ;” για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Η υπεύθυνη θεατρολόγος Ελεονώρα Τσιαντούλα με τη βοήθεια της Αναστασίας Κιούση θα ταξιδέψουν τους μικρούς φίλους σε μια συλλογική και δημιουργική εμπειρία μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τους αυτοσχεδιασμούς. Το εργαστήρι διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν βιβλία καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση προκειμένου να ξαναφτιάξουμε όλοι μαζί τις βιβλιοθήκες των σχολείων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες (3ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, Παιδικός Σταθμός ΔΥΠΑ, Εναλλακτικό Σχολείο ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Γυμνάσιο & Λύκειο Φαλάνης).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/
facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016

28-09-2023
Απ. Καλογιάννης: «Επιτέλους καλή σχολική χρονιά»
 • Παρέστη στον αγιασμό του 6ου Γυμνασίου

Στον αγιασμό του 6ου Γυμνασίου Λάρισας παραβρέθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ευχόμενος σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, «επιτέλους καλή σχολική χρονιά!».

Ο κ. Καλογιάννης, στον σύντομο χαιρετισμό, αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, αναφέρθηκε επιγραμματικά στις συνθήκες που επικράτησαν στην πόλη και συνολικά στο Δήμο Λαρισαίων από τα πλημμυρικά φαινόμενα, στις ζημιές που προκάλεσε, στην ένταση και την αγωνία των ανθρώπων αλλά και ανταπόκριση του Δήμου Λαρισαίων.

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος, τόνισε ότι παρουσία του στο 6ο Γυμνάσιο, συνδέεται με μια άλλη κρίση που αντιμετώπιση η πόλη και ειδικότερα του σεισμούς του Μαρτίου του 2021. Σημειώνεται ότι σο διδακτήριο του 6ου Γυμνασίου – Λυκείου είχαν προκύψει φθορές που δεν προκαλούσαν προβλήματα στην άμεση λειτουργία του σχολείου, οι οποίες ωστόσο έπρεπε να αποκατασταθούν, Έτσι πέρσι το καλοκαίρι, αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στο 6ο Λύκειο και το περασμένο καλοκαίρι, εγκαίρως ολοκληρώθηκαν και οι παρεμβάσεις αποκατάστασης στο κτίριο του Γυμνασίου. Επίσης, αναφέρθηκε και στα έργα διαμόρφωσης νέων πεζοδρομίων που εξελίσσονται πέριξ του σχολικού συγκροτήματος.

Ο κ. Καλογιάννης, συζήτησε με τον διευθυντή του σχολείου κ. Βασίλη Παπαμαργαρίτη για θέματα που αφορούν το διδακτήριο, ενώ συζήτησε και με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

28-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Ενημέρωση για κύμα κακοκαιρίας

Τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν χθες βράδυ δεν επηρέασαν την πόλη και τον Δήμο μας.

Η στάθμη του Πηνειού είναι σε χαμηλό επίπεδο.

Σε διάφορα σημεία και όπου χρειάζεται πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης αναχωμάτων.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Λαρισαίων ξεκίνησαν σήμερα κανονικά την λειτουργία τους.

26-09-2023
Λογαριασμός στήριξης των πλημμυροπαθών από τον Δήμο Λαρισαίων

Στο πλαίσιο ανακοίνωσης των μέτρων του Δήμου Λαρισαίων για την στήριξη των πλημμυροπαθών ανακοινώνεται ο αριθμός λογαριασμού κατάθεσης χρημάτων για την στήριξη των πλημμυροπαθών

Ο αριθμός λογαριασμού είναι ο εξής:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
GR64 0172 6060 0056 0601 6021 401
Δήμος Λαρισαίων

Υπεύθυνη για την διαχείριση του λογαριασμού θα είναι επιτροπή αποτελούμενη από ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

26-09-2023
Θεσσαλικό Θέατρο - Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων 2023 - 2024

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Θεσσαλικού Θεάτρου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Θ.Θ. 2023 – 2024

Το Θεσσαλικό Θέατρο, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων. Οι εγγραφές για τη θεατρική περίοδο 2023-2024 ξεκίνησαν και η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εισαγωγή στην τέχνη του θεάτρου, πάντα με οδηγό ένα υψηλό παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό κριτήριο. Θεατρικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμός, κίνηση, αναπνοή και ορθοφωνία, καθώς και υποκριτική  στηρίζουν μέσα σε ένα πνεύμα ενθάρρυνσης και χαράς την  βιωματική μάθηση και την θεατρική απόλαυση.

Ολόκληρο τον Οκτώβριο τα μαθήματα θα είναι ανοιχτά και δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Αρχάριοι:

Υπεύθυνη τμήματος Ειρήνη Γκότση, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός.

Μαθήματα: Δευτέρα 17:00-20:00 και Σάββατο 11:00-15:00.

Προχωρημένοι:

Υπεύθυνη τμήματος Ειρήνη Ζγούρη, ηθοποιός, θεατρολόγος και κινηματογραφίστρια.

Μαθήματα: Παρασκευή 18:00-21:00 και Κυριακή 17:00-20:00.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας του εργαστηρίου πραγματοποιούνται εξειδικευμένα σεμινάρια τόσο με στελέχη του Θεσσαλικού Θεάτρου όσο και με επισκέπτες καλλιτέχνες.

Πληροφορίες – Εγγραφές:
https://forms.gle/nP5Wn4JvKkpbpjyN8

Γραμματεία Θεσσαλικού Θεάτρου, τηλ. επικοινωνίας: 2410 621209 Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00.

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Υποστηρικτικό Υλικό:

Α έτος:

B’ έτος: Δράση για την Ημέρα της Γυναίκας (https://www.youtube.com/watch?v=4IqkTV3ckCk&list=PLAEz2QEqPgu6tI2-PMXEG06auc8qPrKVc&ab_channel=%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%A3%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%98%CE%95%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%9F)

 

 

26-09-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ) Τρίτη 26/09/2023, ώρα 11:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-09-2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Σύναψη σύμβασης εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με αντίτιμο

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, οκτώ (8) ατόμων με ωρομίσθια απασχόληση υπό μορφή αντιτίμου, για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Χορού της Δ/νσης Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα για την Ανώτερη Σχολή Χορού και Δημοτική Σχολή Μπαλέτου.

Ανακοίνωση της σύμβασης

Αίτηση

25-09-2023
Μέχρι τις 4 μ.μ. η λειτουργία του Τμήματος Πολιτών και άλλων δομών του Δήμου Λαρισαίων

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι το Τμήμα Πολιτών του Δήμου, το ΚΕΠ Γιάνουλης, το ΚΕΠ Φαλάνης, το Κέντρο Κοινότητας, και το Κέντρο Κοινότητας (παράρτημα Ρομά), από αύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου θα λειτουργούν από το πρωί μέχρι τις 4 μ.μ.

25-09-2023
ΚΕΠ Γιάννουλης - Λειτουργία σε νέα διεύθυνση

 

Το ΚΕΠ Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων ύστερα από την ολική καταστροφή που υπέστη, λειτουργεί σε νέα διεύθυνση:

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ 17 (ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ)
ΤΗΛ: 2413505706
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΜΙΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΕΠ444
ΤΗΛ:2413505705


Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων και γενικές πληροφορίες για τα ΚΕΠ

25-09-2023
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ-ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ) Δευτέρα 25/09/2023, ώρα 09:00 (λήξη ώρα 10:30)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-09-2023
Θεσσαλικό Θέατρο - Παιδική Σκηνή - Το καπλάνι της βιτρίνας

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023-24

ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

Της Άλκης Ζέη

Θέατρο «Κώστας Τσιάνος»

Πρεμιέρα 1η Οκτωβρίου 2023

Το 2023 γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη γέννηση της μεγάλης συγγραφέως Άλκης Ζέη και έχει κηρυχθεί επίσημα από το ΥΠΠΟΑ «Έτος Άλκης Ζέη». Το Θεσσαλικό Θέατρο συμμετέχει σε αυτόν τον εορτασμό και ανεβάζει το πιο δημοφιλές της ίσως μυθιστόρημα για παιδιά (και όχι μόνο) Το Καπλάνι της Βιτρίνας στην Παιδική του Σκηνή και συστήνει στο κοινό της Λάρισας αυτό το πολυαγαπημένο έργο. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

Καλοκαίρι. Η μαγική εποχή των παιδιών. Θάλασσα, παιχνίδι, εξερευνήσεις και ατέλειωτες νύχτες με μαγικές ιστορίες κάτω από τ’ αστέρια.
Μια παρέα παιδιών στο Λαμαγάρι της Σάμου, θα ζήσει μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Η δικτατορία του Μεταξά στις 4 Αυγούστου του 1936, θα οδηγήσει τα παιδιά να πάρουν μέρος σε μυστικές αποστολές για να βοηθήσουν τον ξάδερφο της Μέλιας και της Μυρτώς, τον Νίκο, που είναι φοιτητής και κινδυνεύει με φυλάκιση. Ο Νίκος κρύβεται στο Μύλο με το σπασμένο φτερό μέχρι να μπορέσει να διαφύγει στην Ισπανία που γίνεται εμφύλιος πόλεμος για να πολεμήσει για την Δημοκρατία. Όσο δύσκολα όμως κι αν είναι τα πράγματα τα παιδιά έχουν τη βοήθεια ενός τίγρη που βρίσκεται μέσα σε μια βιτρίνα στο σαλόνι του σπιτιού της Μέλιας και της Μυρτώς. Το Καπλάνι -όπως λένε τον τίγρη στη Σάμο- έχει την ικανότητα να ζωντανεύει μέσα από τις ιστορίες που τους διηγείται ο Νίκος και όταν χρειαστεί, με το δικό του μαγικό τρόπο, να παίρνει μέρος στις δύσκολες αποστολές των παιδιών, να τα βοηθάει και να τα προστατεύει.

Το Καπλάνι της βιτρίνας είναι μια ιστορία για την συναρπαστική πορεία που ακολουθούν όλα τα ζωντανά πλάσματα, άνθρωποι και ζώα, για να ζήσουν έτσι όπως είναι φτιαγμένα από την φύση: Ελεύθερα.

Το Καπλάνι της βιτρίνας είναι μια ιστορία φωτεινή όπως είναι τα καλοκαίρια και σκοτεινή όπως οι δικτατορίες. Μέσα από την αυτοβιογραφική ιστορία της Άλκης Ζέη, από τα παιδικά της χρόνια στη Σάμο, ζωντανεύει ένα καλοκαίρι που δεν είναι όπως τα άλλα. Το παιχνίδι και την ανέμελη ζωή των παιδιών θα έρθει να διαταράξει μια πραγματικότητα σκληρή: η επιβολή μιας δικτατορίας.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να σταματήσει τη μαγική ικανότητα των παιδιών να παλεύουν με όπλα ανίκητα στις μάχες της ζωής.

Η φαντασία και το παιχνίδι, η πίστη και η αθωότητα, η ομορφιά και η ασχήμια του κόσμου χωρίς ψεύτικα φίλτρα και η αλήθεια μέσα από τα μάτια των παιδιών, «φτιάχνουν» ένα ατέλειωτο καλοκαίρι που όλοι μέσα του μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι.

Η παράσταση ακολουθεί επί σκηνής το μυστικό δρόμο των παιδιών και του καπλανιού, αλλά και με κινηματογραφικά μέσα ανοίγει ακόμα περισσότερο τη μαγική εκείνη διάσταση που έχει πάντα η οπτική γωνία των παιδιών και η χωρίς όρια φαντασία τους.

Ίσως γιατί όταν όλοι επιστρέφουμε εκεί, μπορούμε να είμαστε Ελεύθεροι.

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή – Σκηνοθεσία - Στίχοι τραγουδιών: Δήμητρα Λαρεντζάκη
Σκηνικό: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Μάσκες: Ολυμπία Σιδερίδου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Video: Πέτρος Σεβαστίκογλου
Video animation: Μπάμπης Βενετόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Δήμητρα Λαρεντζάκη - Βαγγέλης Χαλκιαδάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Βράκα

Υπεύθυνος Παραγωγής: Νίκος Γεωργάκης

Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέτα Καίση

Κατασκευή σκηνικού: Χρήστος Καράκης- Νίκος Ανδριανόπουλος – Στράτος Φράγκου- Βασίλης Τσιούτρας

Κατασκευή «Καπλάνι»: Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης

Ήχος – Φως: Μάκης Παπατριανταφύλλου – Γιώργος Γκόλαντας

Οργάνωση παραστάσεων: Αλέκα Τσινούλη

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος

Τρέιλερ: Life of FilmProductions -Δημήτρης Βάλλας

Αφίσα- Πρόγραμμα: Μουτζούρα

Παίζουν ( Αλφαβητικά) :
Χριστίνα Βράκα
Ειρήνη Ιωάννου
Δήμητρα Καραγιώργου
Αγάπη Μουστρή
Δημήτρης Όντος
Σταμάτης Στάμογλου
Ελίνα Σταμοπούλου
Θάνος Τριανταφύλλου

Πληροφορίες (10.00π.μ - 2.00μ.μ) 2410 533417

Παραστάσεις πρωινές για σχολεία: 9.30 και 11.30 (Δευτέρα έως Παρασκευή)

Παραστάσεις ανοιχτές στο κοινό:

Κυριακή 1η Οκτωβρίου 7.00μ.μ.

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 12.00μ.μ.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 12.00μ.μ

Εισιτήρια για τις Κυριακάτικες παραστάσεις viva.gr

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ASTRA, Formedia TV, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, TRT, Εφημερίδα Ελευθερία, Πολιτεία Λαρισαίων, Larissanet, Formedia.gr, Larissanet.gr, Larissapress.gr, OnLarissa.gr, Paidis.com, thessaliatv.gr, Tι νέα Λάρισα;, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Ραδιοφωνική Λέσχη (Τρικάλων) 97,6 Πόλις Radio, Campοs Radio, Formedia Radio, Musica radio, Radio Dee-jay.

25-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Με απόφαση της κυβέρνησης η μη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε όλη τη Θεσσαλία

Μετα από πολλές και δικαιολογημένες απορίες γονέων μαθητών για το θέμα της μη λειτουργίας των σχολικών μονάδων στο Δήμο Λαρισαίων, διευκρινίζουμε τα εξής:

Όπως είναι γνωστό, με αποφάσεις των αρμοδίων υπουργών που συμμετείχαν στην σημερινή (24/9) σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της κυβέρνησης τα σχολεία σε όλη τη Θεσσαλία, θα παραμείνουν κλειστά για τρεις ημέρες και μέχρι την Τετάρτη.

Για την συγκεκριμένη απόφαση διατηρούμε πολλές επιφυλάξεις, γιατί όπως έχει ήδη ενημερώσει εγκαίρως ο Δήμος Λαρισαίων όλα τα σχολικά κτίρια, πλην δυο, για τα οποία εγκαίρως έχουν εκδοθεί αποφάσεις για τη μεταστέγαση των μαθητών, είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές.
Για το λόγο αυτό εξάλλου, αποφασίσαμε να λειτουργήσουν αύριο οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων.

Ωστόσο, όπως είναι αυτονόητο σεβόμαστε και υλοποιούμε την κυβερνητική απόφαση.

25-09-2023
Κλειστά όλα τα σχολεία στο Δήμο Λαρισαίων - Κανονικά λειτουργούν οι δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

Μετά τη διευρυμένη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για την επερχόμενη κακοκαιρία που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τις αντίστοιχες εισηγήσεις των υπουργών για μη λειτουργία των σχολείων σε όλη την Θεσσαλία για τις τρεις προσεχείς ημέρες, γίνεται γνωστό ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Λαρισαίων δεν θα διεξαχθούν δια ζώσης στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και ευθύνη των Διευθυντών Εκπαίδευσης θα γίνει τηλεκπαίδευση όπου είναι δυνατό.

Ανοικτά οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων

Τέλος, σημειώνεται ότι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων, αύριο Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

22-09-2023
Στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δ. Λαρισαίων ο διοικητής και η υποδιοικητής του ΟΠΕΚΑ

Ο διοικητής του Οργανισμού Κοινωνικών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, (ΟΠΕΚΑ) κ. Κωνσταντίνος Γλούμης – Ατσαλάκης και η υποδιοικητής ΟΠΕΚΑ κ. Ευθυμία Καρποδίνη, βρέθηκαν στη Λάρισα και στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής όπου είχαν συνάντηση με την αντιδήμαρχο κ. Ρίτα Απρίλη για ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω στήριξη των πλημμυροπαθών.

22-09-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 28/09/2023, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-09-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ) Παρασκευή 22/09/2023, ώρα 13:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-09-2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με δύο (2) άτομα κλάδου/ειδικότητας ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ/ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ
22-09-2023
Τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών για την απόρριψη ηλεκτρικών συσκευών από πλημμυρισμένες περιοχές

Με συνεργασία του ΣΣΕΔ “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.” και του Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνεται ότι για την απόρριψη ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μπαίνει από σήμερα 21/9 σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή, έτσι ώστε οι πολίτες να καλούν και να κλείνουν ραντεβού με ειδικό συνεργείο για την απομάκρυνση των ηλεκτρικών από το χώρο τους.

Ισχύει για ηλεκτρικό & ηλεκτρονικό εξοπλισμό που απορρίπτεται από οικίες, γραφεία, καταστήματα, σχολεία κ.λπ.

Η τηλεφωνική γραμμή είναι 210-5319934 και λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00- 17:00.

21-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Έτοιμα να ανοίξουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα
 • Κανονικά η λειτουργία τους στην πόλη, μετά και τις απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες των συνοικιών που έχουν πληγεί.
 • Τι προβλέπει η απόφαση μεταστέγασης μαθητών του 3ου ΔΣ Γιάννουλης (Εργατικές Κατοικίες) και του Γυμνασίου – Λυκείου Φαλάνης

Έτοιμα είναι να ανοίξουν τα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων την ερχόμενη Δευτέρα, εάν τελικώς υπάρξουν οι σχετικές θετικές αποφάσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

Τα σχολεία στην πόλη της Λάρισας και ειδικότερα στις συνοικίες που έχουν επηρεαστεί από τις πλημμύρες έχουν ελεγχθεί και καθαριστεί, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις.

Σε ότι αφορά στις σχολικές μονάδες των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης και των σχολεία των Εργατικών Κατοικιών και της Φαλάνης, τα οποία δεν είναι έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές, έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις για μεταστέγαση τους σε γειτονικά σχολικά συγκροτήματα.

Ειδικότερα, σε σχετική απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων προβλέπονται τα εξής:

 • Μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Δασοχωρίου στο Νηπιαγωγείο Φαλάνης (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση του 3ου Νηπιαγωγείου Γιάννουλης στο 2ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση της Α’ και ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 1ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση της Β’ και Γ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 2ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση της Δ’ και Ε’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 31ο Δημ. Σχολείο Λάρισας (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση του Λυκείου Φαλάνης στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Αμπελώνα (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση του Γυμνασίου Φαλάνης στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Αμπελώνα (απογευματινή βάρδια).

Τέλος σημειώνεται πως τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού που λειτουργεί με ευθύνη του ΟΑΕΔ, στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης, θα ενταχθούν, μετά από συνεννόηση με τους γονείς στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων. Το ίδιο θα γίνει και με το εκπαιδευτικό προσωπικό του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού

21-09-2023
Δωρεάν σεμινάριο για τη φωνή στο ΔΩΛ

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου από 17:30 – 20:30 στην Αίθουσα «Ήβη Βοζαλή» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν «Σεμινάριο διερεύνησης, συνειδητοποίησης και άσκησης του φωνητικού μηχανισμού» με τη Βασιλική Ποζίδου.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τεχνικές αναπνοής, στήριξης και προβολής της φωνής και ορθής εκφοράς του λόγου απομυθοποιώντας τα μυστήρια που περιβάλλουν τη χρήση της φωνής.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες που κάνουν έντονη χρήση της φωνής τους όπως καθηγητές, πάσης φύσεως εκπαιδευτικούς, ομιλητές ή σπουδαστές τραγουδιού και θεάτρου και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν καλύτερης ποιότητας ομιλία.

Βασιλική Ποζίδου
Γεννήθηκε στην Τσεχία όπου άρχισε τις μουσικές σπουδές σε ηλικία πέντε ετών στο τραγούδι, πιάνο και ακορντεόν. Παράλληλα ήταν μέλος παιδικής και αργότερα της γυναικείας χορωδίας ως σολίστ. Σε ηλικία δεκαέξι ετών εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και συνέχισε τις σπουδές της στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Θ. Μαραντίδου απ’ όπου έλαβε το δίπλωμα της με βαθμό Άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση, ολοκληρώνοντας παράλληλα τις σπουδές των ανώτερων θεωρητικών (πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας).

Συμμετείχε στο στούντιο όπερας το όποιο συστάθηκε στα πλαίσια του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης 1997 όπου κάνει το ντεμπούτο της στην όπερα IL Campnello: G. Donizetti (Serafina). Στην ίδια σκηνή ερμηνεύει το ρόλο της Pamina (Die Zauberflote: W.A. Mozart).  Ακλουθούν Dirindina (D. Scarlati: La Drindina), Damon (F.G. Handel: Acis und Galatea) και Αnnina (G. Verdi: La Traviata). Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την G.Ravazzi, τον D.Iordacheschu, R. Coviello και σεμινάρια μελοδραματικής με τον σκηνοθέτη P. Cartalof.

Πραγματοποίησε ρεσιτάλ στην Τσεχία, Ρουμανία, Λουξεμβούργο και Ελλάδα ερμηνεύοντας άριες από γνώστες όπερες και οπερέτες. Σε σειρά εκδηλώσεων εκτέλεσε παλιά δημοτικά τραγούδια της Ισπανίας για κιθάρα και φωνή (Lorca-De Falla), δημοτικά γερμανικά τραγούδια (Schubert, Kreutzer, Spohr, Kaliwoda κ.a.) και γαλλικά τραγούδια (Debussy, Faure, Hahn) Συνέπραξε με τον Ρουμάνο βαρύτονο Dan Iordacheschu σε εμφανίσεις στη Βόρεια Ελλάδα, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου Νικολάου Αστρινίδη. Ερμήνευσε το μέρος της σοπράνο στο Requiem του W.A. Mozart κ.α. Πρόσφατα  εμφανίστηκε στο Sunny Clasical festival ερμηνεύοντας άριες από γνώστες όπερες, με αποσπάσματα από musical (Le miserable, Summertime, The fantom of the opera κ.α.) A heart full of love και στο Μακεδονικό Ωδείο με έργα Tchaikowsky, Debussy – Beau Soir, Faure – apres une reve Hahn.
Το σχολικό έτος 2019 – 2020 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μακεδονικού Ωδείου.

21-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Ανυπόστατα ψεύδη και συκοφαντίες για δήθεν σπάσιμο του φράγματος Γυρτώνης

Η δήθεν «είδηση» περί «εντολών» ή αποφάσεων» του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη για ενέργειες που στόχευαν στο σπάσιμο του Φράγματος της Γυρτώνης είναι εκτός πραγματικότητας. Πρόκειται για απόλυτα ψεύδη και συκοφαντίες που στοχεύουν στην σύγχυση, την παραπληροφόρηση και τη δημιουργία εντυπώσεων.

Το Φράγμα είναι στη θέση του, είναι κατασκευασμένο από μπετόν και μόνο με ανατίναξη θα μπορούσε να διασπαστεί.

Η απόφαση που ελήφθη εις γνώση όλων των παρισταμένων στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Θεσσαλίας, αφορούσε σε παρέμβαση σε αγροτικό δρόμο επι αναχώματος στην ζώνη πλημμυρών του Πηνειού, που οδηγεί στο φράγμα σε απόσταση από αυτό και στην αριστερή πλευρά κατά τον ρου του ποταμού.

Δηλώνουμε απολύτως κατηγορηματικά ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία έγινε παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη διάρρηξη του αναχώματος της πλημμυρικής κοίτης του Πηνειού που συνέβη στη δεξιά πλευρά κατά τον ρου του ποταμού και οδήγησε πλημμυρικά νερά προς την Κάρλα και τα κοντινά χωριά.

Η παρέμβαση η οποία κρίθηκε αναγκαία από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φαλάνης και τα παριστάμενα μέλη του Συντονιστικού, λειτούργησε θετικά και σωτήρια για ανθρώπινες ζωές και εκτιμάται ότι εκτόνωσε σημαντικές ποσότητες που θα απειλούσαν με βίαιο τρόπο την Φαλάνη, το Δασοχώρι και τη Λάρισα. Τα νερά αυτά μέσω της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού όδευσαν προς την θάλασσα.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Οσοι συνεχίζουν να επιμένουν σε διαρροή και διακίνηση καταφανών ψευδών ειδήσεων ενδέχεται να κληθούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Είναι απολύτως εξοργιστικό με φόντο το δράμα των ανθρώπων που χτυπήθηκαν από την πλημμύρα, να εξελίσσεται ένα θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές ανθρώπους οι οποίοι με συστηματικό τρόπο και ψέματα επενδύουν στην τοξικότητα και το διχασμό, πιστεύοντας πως έτσι θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Παραθέτουμε video τοπικής ιστοσελίδας με πλάνα και δηλώσεις του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Φαλάνης κ. Κ. Λυγούρα, την ώρα της παρέμβασης, όπου ρητά δηλώσει ότι η παρέμβαση γίνεται σε δρόμο επι αναχώματος,, ενώ από τα σχετικά πλάνα επιβεβαιώνεται πλήρως ότι η παρέμβαση δεν γίνεται στο φράγμα.

Στο ιδιο video αναφέρεται ότι η παρέμβαση γίνεται ύστερα απο συνεννόηση με εκπροσώπους θεσμικών φορέων.

https://www.youtube.com/watch?v=u3MB6qDovsM

2. Επισυνάπτουμε αποτύπωση της περιοχής όπου φαίνονται

α) το φράγμα Γυρτώνης

β) το σημείο παρέμβασης των ανθρώπων της δημοτικής κοινότητας Φαλάνης

γ) το σημείο του αναχώματος του φράγματος που έσπασε στη δεξιά πλευρά της κοίτης, το οποίο πλημμύρισε τις περιοχές προς την Κάρλα.

3. Επισυνάπτουμε αεροφωτογραφία του φράγματος Γυρτώνης για τις σχετικές συγκρίσεις.

 

20-09-2023
Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας - Εκμίσθωση του κυλικείου στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας

Ο Δήμος Λαρισαίων διενεργεί φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του κυλικείου που βρίσκεται στο 4ο χλμ Ε.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας, εντός του χώρου του Νέου Κοιμητηρίου Λάρισας.

Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική - πλειοδοτική, και θα διεξαχθεί στις 05-10-2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 (έναρξη εκφώνησης προσφορών) έως 10:30 (λήξη εκφώνησης προσφορών) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Λάρισας (Ίωνος Δραγούμη 1, 3ος όροφος).

Διαβάστε την Περίληψη Διακήρυξης της Δημοπρασίας

20-09-2023
Πρόγραμμα αυτοψιών κλιμακίων ΔΑΕΦΚ για την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, τα κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και ειδικότερα της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) θα βρίσκονται στις εξής πληγείσες περιοχές του Δήμου Λαρισαίων:

 • Νέες Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης
 • Παπασταύρου
 • Ιπποκράτης
 • Αγία Μαρίνα
 • ΑΤΑ (τέρμα Αγιάς)
 • Κάστρο

Την Πέμπτη οι μηχανικοί της ΔΑΕΦΚ θα βρεθούν, μεταξύ άλλων και στο Κουτσόχερο.

20-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Νέα τηλέφωνα επικοινωνίας για ζητήματα των πλημμυροπαθών

Από τηνΤετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες που θέλουν να επικοινωνούν για θέματα που αφορούν ζητήματα που προκύπτουν από τις πλημμύρες μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων στα τηλέφωνα:

2413.500.400

2413.500.289

19-09-2023
Πρόγραμμα ελέγχων ΔΑΕΦΚ για την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, τα κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και ειδικότερα της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) θα βρίσκονται στις εξής πληγείσες περιοχές του Δήμου Λαρισαίων:

 • Εργατικές κατοικίες Γιάννουλης
 • ΑΤΑ
 • Ιπποκράτης
 • Παπασταύρου
 • Αμπελοκήπους
 • Περιοχή Αγίας Μαρίνης
 • Φαλάνη
 • Μάνδρα
 • Κάστρο
19-09-2023
Ο Απ. Καλογιάννης στην αναχώρηση των δασοκομάντος της 3ης ΕΜΟΔΕ από την Κρήτη
 • «Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι στη Λάρισα δεν χάσαμε καμία ανθρώπινη ζωή. Όλα τα άλλα διορθώνονται»

Αναχώρησαν σήμερα το πρωί από τη Λάρισα τα μέλη της 3ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος που εδρεύουν στην Κρήτη.

 

Οι δασοκομάντος της Κρήτης, πριν ξεσπάσει η κρίση στην Θεσσαλία με την κακοκαιρία, βρίσκονταν στον Έβρο για την αντιμετώπιση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών. Κατά την επιστροφή τους στη βάση του στην Κρήτη, πήραν εντολή να παραμείνουν στην Θεσσαλία και ειδικότερα στη Λάρισα για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και στη διαχείριση των προβλημάτων.

 

Οι δασοκομάντος του Πυροσβεστικού Σώματος, φιλοξενήθηκαν με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων σε ξενοδοχείο, ενώ ο Δήμος συνέβαλε και στη σίτισή τους.

 

Σήμερα το πρωί τα στελέχη της 3ης ΕΜΟΔΕ αναχώρησαν για την Κρήτη, με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη να τους ευχαριστεί για τη συμβολή τους στην προσπάθεια, τονίζοντας ότι και με τη βοήθειά τους, μαζί με τη συμβολή συνολικά των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων της Αστυνομίας, των εθελοντικών διασωστικών ομάδων, η Λάρισα δεν θρήνησε την απώλεια ανθρώπινης ζωής. «Αυτό είναι το πρώτο, το κύριο, το πιο σημαντικό απ’ όλα. Όλα τα άλλα θα διορθωθούν», κατέληξε ο δήμαρχος.

 

 

 

19-09-2023
Συνεχής η κοινωνική μέριμνα του Δήμου Λαρισαίων για τους πληγέντες
 • Περισσότερα από 200 άτομα από τις πληγείσες περιοχές φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία και άλλες δομές στην πόλη της Λάρισας

Από την πρώτη στιγμή με μια συντονισμένη προσπάθεια, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λάρισας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο ανέλαβαν την κοινωνική μέριμνα των θυμάτων της πλημμύρας.

Αρχικά 130 άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μεταφέρθηκαν αρχικά στο χώρο υποδοχής του Κλειστού της Νεάπολης και του 1ου Γυμνασίου Λάρισας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε πέντε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία.

Ακόμα και σήμερα περισσότεροι από 200 άνθρωποι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων, έξι στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, 10 σε κέντρο αποκατάστασης και 2 στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας και 12 άνθρωποι φιλοξενούνται σε σπίτια που ενοικιάστηκαν (πρόγραμμα Εστία κλπ). Επίσης φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία 148 μέλη διασωστικών συνεργείων, του Ερυθρού Σταυρού και της Πυροσβεστικής.

Καθημερινά διανέμονται περίπου δύο χιλιάδες μερίδες γευμάτων σε πλημμυροπαθείς, ενώ έχουν διανεμηθεί δύο χιλιάδες ατομικά πακέτα με ξηρά τροφή και είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής.

Συνολικά έχουν διατεθεί περισσότερες από 25.000 μερίδες γευμάτων και νερού σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Στις πληγείσες συνοικίες έχουν επίσης διατεθεί νερά, απορρυπαντικά, γαλότσες στολές, γάντια και μάσκες σε περισσότερους από 700 ανθρώπους.

Έχουμε δεχθεί βοήθεια από 53 φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Στο πεδίο επιχείρησαν περισσότεροι από 400 εθελοντές που καταγράφηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

18-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Αντιδεοντολογική και καταδικαστέα ενέργεια του Δήμου Πέλλας
 • Οχήματα του Δήμου Πελλας βρέθηκαν σε χωριά του Δήμου μας χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και η βοήθεια που εστάλη διακινείται από υποψήφια της αντιπολίτευσης
 • Διαμαρτυρία Απ. Καλογιάννη στον δήμαρχο Πέλλας και ενημέρωση της ηγεσίας της ΚΕΔΕ

Πληροφορηθήκαμε σήμερα (16/9) ότι οχήματα του Δήμου Πέλλας με είδη πρώτης ανάγκης, βρέθηκαν σε χωριά του Δήμου μας, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει οποιαδήποτε συνεννόηση με το Δήμο Λαρισαίων, ο οποίος διακινεί συντεταγμένα κάθε είδους βοήθεια προς τους πληγέντες. Εννοείται ότι στα εν λόγω χωριά έχει σταλεί απο το Δήμο μας, ό,τι χρειάστηκε σε συνεννόηση και συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες. Η βοήθεια του Δήμου Πέλλας, διακινείται από υποψήφια συνδυασμού της αντιπολίτευσης.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, είναι σαφώς αντιδεοντολογική, καταδικαστέα και έξω από το πνεύμα αλληλεγγύης που έχουν επιδείξει στο παρελθόν, τόσο ο Δήμος Λαρισαίων προς άλλους Δήμους που χρειάστηκαν στήριξη και βοήθεια, όσο και πολλοί Δήμοι απ΄ όλη τη χώρα προς τη Λάρισα και άλλους Δήμους της Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης θεομηνίας.

Για το θέμα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης έχει εκφράσει τη διαμαρτυρία του στο δήμαρχο Πέλλας και έχει ενημερώσει την ηγεσία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

18-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες μετά την πλημμύρα
 • Για τις αποζημιώσεις σε σπίτια και επιχειρήσεις, για την αποκομιδή των απορριμμάτων που είναι σε εξέλιξη, για την αποκομιδή απορριμμάτων, τη ξεχωριστή διαλογή ηλεκτρικών συσκευών κ.α

Από το Δήμο Λαρισαίων και για τη διευκόλυνση των πληγέντων από τη θεομηνία, παραθέτουμε πληροφορίες και οδηγίες για σειρά ζητημάτων:

Έλεγχοι και δηλώσεις αποζημιώσεων για σπίτια

Οι έλεγχοι των κλιμακίων του Υπουργείου Υποδομών και ειδικότερα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) συνεχίζονται σε όλες τις πληγείσες περιοχές. Τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ θα παραμείνουν στην περιοχή του Δήμου Λαρισαίων έως ότου ελέγχουν όλα τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές.

Για τη συμπλήρωση των στοιχείων κάθε ιδιοκτήτη στην ηλεκτρονική σελίδα arogi.gov.gr, o Δήμος Λαρισαίων παρέχει συνδρομή στους πολίτες εφόσον την χρειάζονται μέσω

 • του ΚΕΠ Γιαννούλης (στεγάζεται προσωρινά στο πρώην δημαρχείο Γιάννουλης)
 • του ΚΕΠ Φαλάνης
 • του κέντρων κοινότητας οδό Οικονόμου εξ οικονόμων και
 • του κέντρων κοινότητας στη συνοικία της Νέας Σμύρνης

Εκεί υπάλληλοι βοηθούν τους πολίτες στη δημιουργία της αίτησης στον έλεγχο της ορθότητάς της και στην υποβολή της, χωρίς - προφανώς να κρατείται κανένα προσωπικό στοιχείο του πολίτη, ούτε βεβαίως οι κωδικού του στο Taxis.

Ειδικότερα και όσον αφορά τις αιτήσεις σημειώνεται ότι

Τα ατομικά στοιχεία του πολίτη, με την είσοδο μέσω των κωδικών taxis βρίσκονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και ο πολίτης ασχολείται μόνο για να δηλώσει τις ζημιές που υπέστη.

Εάν το κτίριο έχει χαρακτηριστεί κόκκινο ή κίτρινο δηλαδή με βλάβες σοβαρές στον φέροντα οργανισμό τότε θα ακολουθήσει το συντομότερο δυνατό δευτεροβάθμιος έλεγχος του κτιρίου και τότε μόνον θα παραλάβει ο ιδιοκτήτης το έγγραφο με την περιγραφή των διαπιστώσεων του ελέγχου. Αυτό είναι  το έγγραφο που θα πρέπει να επισυνάψει στην αίτηση του.

Αλλιώς, δηλαδή αν το κτίριο δεν χαρακτηριστεί κόκκινο ή  κίτρινο αλλά έχει χαρακτηριστεί πράσινο τότε στην αίτηση θα δηλωθεί αυτός ο χαρακτηρισμός του ως πράσινου οπότε και η εφαρμογή δεν ζητάει επισύναψη άλλου εγγράφου.

Δηλώσεις αποζημιώσεων για επιχειρήσεις

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις ισχύουν τα εξής:

1.  οι αγροτικές επιχειρήσεις θα απευθύνονται στον ΕΛΓΑ για να δηλώσουν οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά  υποδομών, εμπορευμάτων, πρώτων υλών, ζωοτροφών, ζώων και οτιδήποτε άλλο.

2. Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις απευθύνονται προς υποβολή αίτησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στο διοικητήριο δηλαδή το κτίριο της παλιάς Νομαρχίας στην οδό Παπαναστασίου μεταξύ των οδών Βελή και Κουμουνδούρου τηλέφωνο 2413 56383 και 2413506100 (τηλ. Κέντρο). Η εκεί υπηρεσία υποδοχής των αιτήσεων αυτών λειτουργεί καθημερινά 8 το πρωί με 6 το απόγευμα και Σαββατοκύριακα 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι, με πρόσβαση από την κεντρική είσοδο του κτιρίου.

Εκεί δηλώνονται οι ζημιές σε

 • εξοπλισμό
 • πρώτες ύλες
 • εμπορεύματα
 • αποθηκευμένα προϊόντα και
 • οχήματα

αλλά επίσης δηλώνεται και

 • η στάθμη που έφτασε το νερό καθώς και
 • εάν υπάρχουν βλάβες στον φέροντα οργανισμό.

Σ’ αυτή την τελευταία περίπτωση, για όσες τέτοιες βλάβες δηλωθούν οι αιτήσεις θα διαβιβαστούν και θα τις παραλάβει η ΓΔΔΑΕΦΚ προκειμένου να γίνουν έλεγχοι από κλιμάκια μηχανικών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αποκομιδή απορριμμάτων

Η αποκομιδή των απορριμμάτων είχε ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες, ωστόσο το γεγονός ότι ήταν κλειστή η πρόσβαση στο ΧΥΤΑ από την ΠΑΘΕ δυσχέραινε την προσπάθεια λόγω του αυξημένου χρόνου που χρειάζονταν τα απορριμματοφόρα να προσεγγίσουν τον ΧΥΤΑ από εναλλακτικά δρομολόγια. Σημειώνεται ότι ο ΧΥΤΑ δεν έχει υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες.

Από την Παρασκευή και μετά το άνοιγμα της ΠΑΘΕ, η αποκομιδή γίνεται με όλες τις δυνάμεις. Το απόγευμα του Σαββάτου και με το κλείσιμο των καταστημάτων θα ξεκινήσει η αποκομιδή στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Περισυλλογή νεκρών  ζώων

Τον συντονισμό για την περισυλλογή νεκρών ζώων έχει η Κτηνιατρική Υπηρεσία, με την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τηλέφωνο στο οποίο απευθυνόμαστε για νεκρά ζώα: 2413 511 282 και 2413 511 278

Ξεχωριστή διαλογή για κατεστραμμένες ηλεκτρικές συσκευές

Όσον αφορά τις την απόσυρση των αχρηστευμένων λόγω της πλημμύρας ογκωδών αντικειμένων από τα πλημμυρισμένα σπίτια όπου έχει ενταθεί η προσπάθεια για εκκαθάριση, παρακαλούνται οι πολίτες να αφήνουν τις ηλεκτρικές συσκευές ξεχωριστά στο πεζοδρόμιο και όχι μαζί με άλλα αντικείμενα.

Τα υπόλοιπα ογκώδη αντικείμενα (μαξιλάρια, καναπέδες, καρέκλες, χαλιά, ντουλάπια και οτιδήποτε άλλο) που κρίνουν ότι πρέπει να αφαιρεθεί από το σπίτι τους να τα τοποθετούν στους μεταλλικούς μεγάλους κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία της συνοικιών ή να αποθέτουν στο πεζοδρόμιο. Τέτοια είδη δεν πρέπει να απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων.

Από την Δευτέρα 18 – 9 θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το σύστημα με ύπαρξη ειδικών container για τις ηλεκτρικές συσκευές, αλλά προς το παρόν, για αυτό το Σάββατο και αύριο Κυριακή να τις αφήνουν ξεχωριστά στο πεζοδρόμιο ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στην απομάκρυνσή τους το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών.

Αίτημα για αποζημιώσεις σε κατοικίες εντός επαγγελματικών εγκαταστάσεων

Σημειώνεται τέλος πως ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αποστέλλει έγγραφο προς  τα αρμόδια υπουργεία ώστε να υπάρξει δυνατότητα αποζημιώσεων σε μικρά συνήθως κτίρια που βρίσκονται σε επαγγελματικούς χώροι, (εργοστάσια, αγροτικές εκμεταλλεύσεις,  αποθήκες κ.α.) και οι οποίοι μικροί χώροι χρησιμοποιούνται ως κατοικίες είτε για  την οικογένεια των ιδιοκτητών είτε για μέρος του προσωπικού.

Στο έγγραφό του ο δήμαρχος Λαρισαίων ζητά ανεξάρτητα των καταχωρήσεων του συνολικού ακινήτου στο Ε9 ως επαγγελματικής εγκατάστασης, να μπορεί να δηλωθεί ο συγκεκριμένος επί μέρους  χώρος ως έχων χρήση κατοικίας και να τύχει αντίστοιχης μεταχείρισης και αποκατάστασης / αποζημίωσης της οικοσκευής και επιδιορθώσεων εφόσον τις χρειάζεται.

18-09-2023
Στις δομές των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου σε Γιάννουλη – Φαλάνη ο Απ. Καλογιάννης

Στα σημεία σε Γιάννουλη και Φαλάνη που οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων εξυπηρετούν και στηρίζουν τους πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης και της Φαλάνης βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Ο Απ. Καλογιάννης, συνοδευόμενος από στελέχη της δημοτικής αρχής, συνομίλησε με κατοίκους και με τα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών, με τοπικούς παράγοντες, εθελοντές που είναι στην πρώτη γραμμή στήριξης όσων έχουν πληγεί, σημειώνοντας ότι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες θα στηρίξουν με κάθε μέσο όσους έχουν πληγεί.

oikogiorti banner

kinitikotita banner

politikiprostasia

zoa yiothesia

radio

NEOLAIA

191114 kentro koin

PtPlogo 1

logo learn city 1 

kataskinwsi

kdap kdapmea

saata banner dimos

deh dhmos new

larissa culture banner

mathitikos tourismos

ekdromes larissa

ekdromes larissa en

food corridors banner

LARISSAMAZI 300X100

EmB Noiaz no logo mikro

  eody logo n

koinothta g

ypethe

radio bee 2

ESD PDS

register for 112 gr

koynoypia

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1