Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗ.ΘΕ.ΚΕΛ.

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ 53, ΛΑΡΙΣΑ, TK 41447
Τηλ.: 2410 621209 - 2410 621210
FAX: 2410 621210

"ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ"
Τηλ: 2410-533417 - (Ταμείο)

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., thessalikotheatro1983@gmail.com

Το Θεσσαλικό Θέατρο ιδρύθηκε το 1975 με στόχο να φέρει σε επαφή τον κάτοικο της περιφέρειας και των απομακρυσμένων χωριών με τη θεατρική τέχνη.
Το 1983 γίνεται το πρώτο Περιφερειακό Θέατρο της χώρας και αρχίζει να χρηματοδοτείται από το Δήμο Λαρισαίων και το ΥΠΠΟΑ. Στόχος του είναι να ταξιδεύει τη σύγχρονη ελληνική και παγκόσμια δραματουργία μέχρι την τελευταία γωνιά της Θεσσαλίας Αλλά και όλης της χώρας. Είναι χώρος επαγγελματικής δημιουργίας και πεδίο ανάδειξης των παλαιών και νέων συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, μουσικών και χορογράφων, προσφέροντάς τους τις ιδανικές συνθήκες για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Στο Θεσσαλικό Θέατρο λειτουργούν πέντε σκηνές: Κεντρική σκηνή, Πειραματική σκηνή, Παιδική σκηνή και On the road, και η Καλοκαιρινή Σκηνή.

Στις σκηνές του Θ.Θ. έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα 150 θεατρικά έργα.

Πρόσφατα (Οκτώβριος 2019) το Θεσσαλικό Θέατρο ταξίδεψε στο Βιετνάμ με  την παράσταση Το χώμα βάφτηκε κόκκινο σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού και συμμετείχε στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου του Ανόι, αποσπώντας πέντε βραβεία.

Πρόεδρος του Δ.Σ. του Θεσσαλικού Θεάτρου είναι ο Νικόλαος Καλτσάς, ενώ στην καλλιτεχνική του διεύθυνση από το 2018 έως σήμερα είναι η Κυριακή Σπανού.

Το Θεσσαλικό Θέατρο επιχορηγείται από το Δήμο Λαρισαίων και το Υπουργείο Πολιτισμού, βάση της προγραμματικής του σύμβασης.

Διαβάστε για την ιστορία του Θ.Θ. ΕΔΩ

THESSALIKO RADIOPLAYS    PAME THESSALIKO