Larissa Culture

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

15-07-2024
Δήμος Λαρισαίων: Κάλεσμα σε φορείς και συλλόγους για την 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών - Ως 31 Αυγούστου οι αιτήσεις συμμετοχής

Ανοιχτή πρόσκληση σε φορείς και συλλόγους για συμμετοχή στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως την ύψιστη πράξη αλληλεγγύης, που σώζει ζωές.

Να σημειωθεί ότι η 22η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, με πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Οκτωβρίου (5 Οκτωβρίου 2024), με ειδική διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί στους κεντρικούς πεζοδρόμους της Λάρισας.

Σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών της Λάρισας, αλλά και Σύλλογοι πολιτιστικοί, αθλητικοί, καθώς και φορείς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Λαμπαδηδρομία,

είτε ως λαμπαδηδρόμοι ή στις εκδηλώσεις που θα γίνουν την ημέρα της λαμπαδηδρομίας,

μπορούν να στείλουν το αίτημα συμμετοχής τους, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2024, στο email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2413.500.228, κα. Χρύσα Τζιαστούδη).

15-07-2024
Συνέργειες για την Πράσινη Μετάβαση και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό - «Προτεραιότητα τα Τοπικά Πράσινα Σύμφωνα, με συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος

Η ενεργοποίηση και συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω της ανάπτυξης Τοπικών Πράσινων Συμφωνιών (Local Green Deals-LGD), βρέθηκε στο επίκεντρο της Διάσκεψης του «Intelligent Cities Challenge» (ICC), στην οποία μετείχε ο Δήμος Λαρισαίων, με κλιμάκιο υπηρεσιακών στελεχών, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, η αποστολή του Δήμου Λαρισαίων εστίασε στις μεθόδους για την ενεργοποίηση και συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων στη δημιουργία «Τοπικών Πράσινων Συμφώνων – Local Green Deals». Επίσης, συμμετείχε ενεργά σε συζητήσεις με εξειδικευμένους επιστήμονες, εγκαινιάζοντας συνεργασίες και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την υποστήριξη στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας. Να αναφερθεί χαρακτηριστικά ότι κατά τη δεύτερη ημέρα της Διάσκεψης, πραγματοποιήθηκε το Φόρουμ Δημάρχων-Επιχειρήσεων ICC, όπου και δόθηκε η ευκαιρία εκτενέστερης συζήτησης για τα ΤΠΣ, καθώς και για τον σχεδιασμό επενδύσεων-συνεργειών, προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η «δίδυμη» μετάβαση.

Συνέργειες

«Μόνο με την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων, στην ανάπτυξη της πράσινης κουλτούρας, καθώς και στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους για την πράσινη μετάβαση», υπογράμμισε, με αφορμή τη Διάσκεψη, ο κ.Μαμάκος. Ο Δήμαρχος Λαρισαίων είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ιδέες και εμπειρίες από καλές πρακτικές, με τους ομολόγους του από άλλους ευρωπαϊκούς Δήμους, προς την κατεύθυνση αυτή.

Το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις, σχεδιάζει να προχωρήσει στην υλοποίηση δράσεων, στο πλαίσιο των δύο βασικών αξόνων του προγράμματος, που αφορούν σε:

 • Μετάβαση σε οικονομικό μοντέλο μηδενικών εκπομπών άνθρακα:
 • Υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών σε όλους τους τομείς (ενέργεια, μεταφορές, κτήρια)
 • Προώθηση της κυκλικής οικονομίας
 • Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε πράσινους κλάδους
 • Διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολίτες:
 • Βελτίωση της ποιότητας ζωής
 • Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής
 • Προστασία του περιβάλλοντος

Την αποστολή του Δήμου Λαρισαίων συνόδευσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Πάνος Φιτσιλής, Διαχειριστής του Δικτύου ICC για τη Λάρισα και Ειδικός Εμπειρογνώμονας στον τομέα των Έξυπνων Πόλεων.

Το δίκτυο "Intelligent Cities Challenge" (ICC), μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει ως στόχο την υποστήριξη των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών πόλεων στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την υλοποίηση της πράσινης μετάβασης. Να σημειωθεί ότι το Δίκτυο ICC αριθμεί 100 και πλέον ευρωπαϊκές πόλεις-μέλη, ενώ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσφέροντας στις πόλεις-μέλη τεχνογνωσία, συμβουλευτικές υπηρεσίες και πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

15-07-2024
Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την απευθείας ανάθεση προμήθειας οργανικού εδαφοβελτιωτικού προϊόντος για το Τμήμα Κοιμητηρίων του Δήμου Λαρισαίων

Ο Δήμος Λαρισαίων ενδιαφέρεται να αναθέσει την προμήθεια οργανικού εδαφοβελτιωτικού προϊόντος (μείγμα οργανικής ουσίας απορροφητικού πετρώματος και ωφέλιμων μικροοργανισμών) αποτελούμενο από βιομάζα, μεταξύ των άλλων ελιάς, ζεόλιθου και ωφέλιμων μικροοργανισμών, για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Κοιμητηρίων του Δήμου Λαρισαίων έτους 2024.

Παρακαλούμε να μας αποστείλετε σχετική προσφορά για την ανωτέρω προμήθεια, σε κλειστό φάκελλο, μέχρι την Δευτέρα 22/07/2024, και ώρα 15:00’. Η προσφορά μπορεί να κατατεθεί ή να αποσταλεί ταχυδρομικά στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Λαρισαίων, Ίωνος Δραγούμη 1, 1ος όροφος - Τ.Κ. 41222, με την ένδειξη «Προσφορά για την προμήθεια οργανικού εδαφοβελτιωτικού προϊόντος (μείγμα οργανικής ουσίας απορροφητικού πετρώματος και ωφέλιμων μικροοργανισμών) για το Τμήμα Κοιμητηρίων».

Κείμενο της Πρόσκλησης

Έντυπο Προσφοράς

15-07-2024
Στην οδό Ηπείρου οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων - Στη διάθεση του κοινού κλιματιζόμενος χώρος στο Γ’ ΚΑΠΗ

Σε νέα γραφεία λειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουλίου, οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων. Η Διεύθυνση στεγάζεται στον 1ο όροφο του κτιρίου στην οδό Ηπείρου 96-98 (κτίριο Γουμενόπουλου), όπου μπορούν να προσέρχονται οι ωφελούμενοι για την εξυπηρέτησή τους.

Παράλληλα, λειτουργούν νέες τηλεφωνικές γραμμές (πληροφορίες και ραντεβού) για τις Υπηρεσίες, ως εξής:

 • Για το Κέντρο Κοινότητας (επιδόματα: αναπηρικά, γέννησης, ανασφάλιστων υπερηλίκων): τηλ. 2414.400.702
 • Για το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ‘ΚΕΑ’, Επίδομα Στέγασης, αιτήματα αλλοδαπών) τηλ. 2414.400.701
 • Για Φαρμακευτική Περίθαλψη Ανασφαλίστων: τηλ. 400.706
 • Για Συμβουλευτικό ΣταθμόΚοινωνικό ΠαντοπωλείοΦαρμακείοΣυσσίτιο: τηλ. 400.711

Κλιματιζόμενος χώρος στο Γ’ ΚΑΠΗ

Στο μεταξύ, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Λαρισαίων για την προστασία αστέγων της πόλης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ παράλληλα διατίθεται και κλιματιζόμενη αίθουσα στο Γ’ ΚΑΠΗ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικό κλιμάκιο της Υπηρεσίας πραγματοποιεί συνεχείς επιτόπιες παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης για τον εντοπισμό και την ενημέρωση των αστέγων προκειμένου να λάβουν, εφόσον το επιθυμούν, υπηρεσίες στέγασης και προστασίας τους στις δομές της Διεύθυνσής μας.

Επιπλέον, όσοι πολίτες διαβιούν σε επικίνδυνες συνθήκες, έχουν τη δυνατότητα να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες σε κλιματιζόμενο χώρο, στον οποίο προσφέρονται κρύα ροφήματα. Πιο συγκεκριμένα, ως τις 18 Ιουλίου θα είναι διαθέσιμος κλιματιζόμενος χώρος στο Γ’ ΚΑΠΗ ( Ηρώων Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου, τηλ.2410 286 576, 2410 233 430), από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.  

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις Υπηρεσίες της Πρόνοιας και στο τηλ. 6932 276 183. Εάν σημειωθεί περαιτέρω παράταση του καύσωνα, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

15-07-2024
Ορκωμοσία συμβούλου Γιάννουλης

Με τον νενομισμένο όρκο, ενώπιον του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου, ορκίστηκε σύμβουλος Κοινότητας Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων η κ.Ξανθή Σάκκα, από τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων», μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις των κ.κ. Κωνσταντίνου Φατούρα και Ελευθερίας Σακελλαρίου, επίσης από τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων». Η ορκωμοσία έγινε το πρωί της Παρασκευής, 12 Ιουλίου 2024, στο Δημαρχείο Λάρισας.

15-07-2024
Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Θεσσαλικό Θέατρο ο Ορέστης Τάτσης - «Ενίσχυση του καλλιτεχνικού αποτυπώματος του Θ.Θ. ο κεντρικός στόχος μας», τονίζει ο πρόεδρος, Φώτιος Τζατζάκης

Ο Ορέστης Τάτσης είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο της οποίας έγινε και η κατάθεση της πρότασης της τριμελούς Επιτροπής. Να σημειωθεί ότι η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή είναι τριετής.

«Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Θεσσαλικού Θεάτρου, το Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής διενέργειας των συνεντεύξεων, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον μέσω της ανοιχτής δημόσιας πρόσκλησης που πραγματοποιήσαμε.

Μας τίμησαν με την υποψηφιότητά τους άνθρωποι με εξαιρετικά βιογραφικά, γνώσεις, εμπειρία και όρεξη για δουλειά. Οφείλουμε, όμως, να κάνουμε μία επιλογή ανάμεσα σε πολλές και πολύ αξιόλογες.

Επιλέξαμε, λοιπόν, να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεσσαλικού μας Θεάτρου, για την επόμενη τριετία, ο κ. Ορέστης Τάτσης.  Ένας άνθρωπος νέος μα ταυτόχρονα καταξιωμένος στον χώρο του θεάτρου, με ηγετικά χαρακτηριστικά, αλλά και ομαδικό πνεύμα, ο οποίος πιστεύουμε ότι, σε αγαστή συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, αλλά και του καλλιτεχνικού αποτυπώματος του Θεσσαλικού Θεάτρου σε πανελλαδικό -και όχι μόνο- επίπεδο», σημειώνει ο Πρόεδρος του Θ.Θ., κ.Φώτιος Τζατζάκης.

Διαδικασία και υποψηφιότητες

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία για την επιλογή του προσώπου που αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεσσαλικού Θεάτρου, είχε ξεκινήσει τον περασμένο Απρίλιο, με τη συνεδρίαση του ΔΣ για τους όρους προκήρυξης της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, με ομόφωνη έγκριση, ενώ ακολούθησε η κατάθεση υποψηφιοτήτων, συνολικά 13, εκ των οποίων έγιναν αποδεκτές οι 12. Τέλη Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι συνεντεύξεις των 12 υποψηφίων, ενώ σήμερα το μεσημέρι, η πρόταση της τριμελούς Επιτροπής κατατέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο και προχώρησε στην επιλογή του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή. 

Βιογραφικό Ορέστη Τάτση

 

15-07-2024
Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας - «Εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε ως πόλη», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος

Παρουσία πλήθους κόσμου, μελών της οικογένειας, συγγενών, φίλων, καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 12 Ιουλίου 2024, η τελετή ονοματοδοσίας οδού στη μνήμη της Κλαούντια-Αλεξάνδρας Λάτα, από τον Δήμο Λαρισαίων, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για την οδό Σόλωνα (κάθετη στη Σωκράτους, στη συνοικία της Ν.Σμύρνης), η οποία μετονομάστηκε σε οδό Αλεξάνδρας Λάτα, στη μνήμη της 20χρονης Λαρισαίας στρατιωτικής ιατρού, που ήταν μεταξύ των νεαρότερων θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη οδό βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας Λάτα, όπου και μεγάλωσε η αδικοχαμένη Κλαούντια-Αλεξάνδρα. Την αποκάλυψη του νέου ονόματος της οδού έκαναν η μητέρα της Κλαούντια-Αλεξάνδρας, κ.Άλμα και τα μέλη της οικογένειας Λάτα, μαζί με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο.

Ανέγερση Μνημείου

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, οικογένεια, συγγενείς, γείτονες, φίλοι, συμπολίτες, για να εκπληρώσουμε μια υπόσχεση που δώσαμε, ως πόλη, πριν από καιρό. Την υπόσχεση ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Σαν πόλη, ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της 3ης Κοινότητας για να γίνει η σημερινή μετονομασία, υλοποιώντας την απόφαση που λάβαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από σήμερα, η Κλαούντια-Αλεξάνδρα, θα «ζει» και πάλι στη γειτονιά που μεγάλωσε κι έκανε τα όνειρά της. Είναι και προσωπική μου δέσμευση, η ανέγερση ενός Μνημείου για όλα τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διεργασίες και οι πρώτες επαφές για να γίνει αυτό», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Λαρισαίους για τη δύναμη και τη στήριξη που μας δίνουν καθημερινά. Ο πόνος είναι τόσο μεγάλος και αβάσταχτος. Αλλά είναι τιμή για εμάς και για την κόρη μου, η αποδοχή του αιτήματός μας από τον Δήμο Λαρισαίων. Τούτος ο δρόμος θα είναι σαν σημείο “συνάντησης” με την κόρη μου, θα μιλώ στους μαθητές, στους φίλους της, σε όλον τον κόσμο για το ποια ήταν η Κλαούντια, για το πείσμα και την επιμονή να κατακτήσει τα όνειρα της, για όσα κατάφερε να κατακτήσει -κι ας κόπηκε βίαια και απότομα αυτό το όνειρο, στα 20 της χρόνια», είπε η κ.Άλμα Λάτα.

Το «παρών» στην τελετή ονοματοδοσίας έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι κκ.: Ευαγγελία Λιακούλη, Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Γαλλιού, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας, Κωνσταντίνος Παππάς, Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδας, Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης, Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής – Αναπληρωτής Δήμαρχος, Ευάγγελος Παπαλέξης, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας & Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων, Κωνσταντίνος Καλόγηρος, Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ανδρέας Ανδριτσόπουλος, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Αστικής Ανάπτυξης, Φώτης Τζατζάκης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Εξωστρέφειας, Κωνσταντίνος Βλαχούλης, Αντιδήμαρχος Αγροτικής & Περιαστικής Ανάπτυξης, Δημήτριος Δεληγιάννης, Συντονιστής της «Συμπαράταξης», Δημοτικός Σύμβουλος, Μαβίδης, Δημοτικός Σύμβουλος, Αντώνης Κανέλλος, σύμβουλος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, Κωνσταντίνος Ζέβλας, πρώην Πρόεδρος 3ης Δημοτικής Κοινότητας, Ελένη Ξυνοπούλου - Θυμούλια, Πρόεδρος Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, Βασιλική Ζιάκα, Περιφερειακή Διευθύντρια Α’ & Β΄ θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Γρηγόρης Βλαχάκης, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.

12-07-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 17/07/2024, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-07-2024
Η ταινία “OPPENHEIMER” στο Θερινό Κινηματογράφο του Μύλου

Η ταινία-θρίαμβος του Κρίστοφερ Νόλαν “Oppenheimer”, έρχεται στον θερινό Κινηματογράφο  Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά, την εβδομάδα από Δευτέρα 15 έως και το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 22.00.

Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι, θεωρείται ως η πιο επιτυχημένη βιογραφία όλων των εποχών, αφού οι εισπράξεις της ξεπέρασαν τα 900 εκατ. δολάρια. Βασίζεται στην βιογραφία του 2005 American Prometheus των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ. Σέργουιν για τον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, ο οποίος είχε τον μεγαλύτερο ρόλο στην ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων στο Πρόγραμμα Μανχάταν

Κέρδισε διάφορα βραβεία, όπως την θέση του στον κατάλογο των δέκα καλύτερων ταινιών του 2023 από το Εθνικό Συμβούλιο Κριτικών Κινηματογράφου και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, πέντε βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες του 2023, εφτά βραβεία στα Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2023, τρία βραβεία στα Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών 2023 και εφτά βραβεία στα Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2023.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας:Η υπαρξιακή και πολιτική οδύσσεια του φυσικού Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ στην προσπάθειά του να φτιάξει την ατομική βόμβα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν, με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ματ Ντέιμον, Έμιλι Μπλαντ, Κίλιαν Μέρφι, Φλόρενς Πιού

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ

Δείτε το πρόγραμμα των ταινιών:

11-07-2024
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024 ΑΠΟ 01/01/2024 ΕΩΣ 30/06/2024 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

11-07-2024
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού για την Προμήθεια σπόρων φυτών, δενδρυλίων, εποχιακών ανθοφύτων, σποροφύτων ανθοφύτων, υλικών παραγωγής φυτωριακού υλικού κλπ για τις ανάγκες του Δήμου Λαρισαίων"
10-07-2024
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού "Ψηφιακές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών"
09-07-2024
Συνεχίζονται, σε νέο τμήμα, τα έργα στην Ανθίμου Γαζή - Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση στάθμευσης και μία λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων

Από το Τμήμα Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνεται ότι, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, συνεχίζονται, σε νέο τμήμα, οι εργασίες ανακατασκευής της οδού Ανθίμου Γαζή (στάδιο Α14). Σε ισχύ θα τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που προβλέπουν απαγόρευση της στάθμευσης και στις δύο πλευρές, από την οδό Ηπείρου ως την οδό Λογιωτάτου, καθώς και μονή λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό Ανθίμου Γαζή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες τόσο στο τμήμα από την οδό Γαληνού έως την οδό Κουμουνδούρου (ΦΩΤΟ 1,2) όσο και στο τμήμα από την οδό Κουμουνδούρου έως την οδό Ηπείρου (ΦΩΤΟ 3,4)

Υπενθυμίζεται ότι το έργο εντάσσεται στη Δράση «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0), με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 2,24 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

08-07-2024
Midsummer O.P.A. Festival 2024 στο Μύλο του Παππά

Το Midsummer O.P.A. Festival 2024, διοργανώνουν το Πολιτιστικό Σωματείο “Κουκουβάγιες” και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων από 12 έως 14 Ιουλίου 2024, στο Μύλο του Παππά.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, αλλά πρώτη φορά με τόση εξωστρέφεια, το Midsummer O.P.A. Festival προωθεί την κουλτούρα του παιχνιδιού. Εστιάζοντας στο φανταστικό, το επιτραπέζιο και τη δημιουργικότητα, οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με ομάδες, συλλόγους και δημιουργούς από όλη την Ελλάδα και θα γνωρίσουν, μέσα από το παιχνίδι και τη συναναστροφή, νέους κόσμους, γεμάτους μαγεία και περιπέτεια και μακρινά σύμπαντα, έτοιμα προς εξερεύνηση. Νεράιδες, ιππότες, μάγοι, δράκοι, εξωγήινοι και κάθε λογής μύθος, θα ζωντανέψουν για λίγες μέρες στο χώρο του Μύλου του Παππά.

Ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζονται οι επισκέπτες, σε αυτή την περιπέτεια, είναι η θέληση για παιχνίδι και εξερεύνηση.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 12 Ιουλίου

 • Έκθεση Μοντελισμού (Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας, Κουκουβάγιες)
 • Επιτραπέζια (Σ.Φ.Ε.Κ., Tin Punk Games, Story of Many)
 • 18.00 - 22.00 "A Prelude of VII, Vampire": The Requiem (Greece of Darkness)
 • 19.00 - 20.30 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΙΡΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΠΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ "Ιστορίες από την Άρας Άουμαρ"

Σάββατο 13 Ιουλίου

 • 10.00 - 21.00 Midsummer O.P.A. GT (Warhammer 40K Tournament)
 • Έκθεση Μοντελισμού (Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας, Κουκουβάγιες)
 • Επιτραπέζια (Σ.Φ.Ε.Κ., Tin Punk Games, Story of Many)
 • 18.00 - 22.00 "Echoes of Thessaly", Chronicles of Darkness (Mortals) (Greece of Darkness)
 • 18.00 - 22.00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ/ΤΡΟΜΟΥ, Άρης Γκρίμπας
 • 18.00 - 22.00 "Legends from Aeonia : The Twelve Hearth Treaty", Fantasy L.A.R.P., (Cerebral Productions)
 • 18.00 - 22.00 "Whispers of a Malady : A Dark adventre at Arkham", Call of Cthulhu (Owls Club)

Κυριακή 14 Ιουλίου

 • 11.00 - 18.30 Midsummer O.P.A. GT (Warhammer 40K Tournament)
 • Έκθεση Μοντελισμού (Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας, Κουκουβάγιες)
 • Επιτραπέζια (Σ.Φ.Ε.Κ., Tin Punk Games, Story of Many)
 • 17.00 - 19.00 "GAME DESIGN IN BOTH BUSINESS AND EDUCATION - MULTIPLIER EVENT" (Dracon Rules Design Studio)
 • 18.00 - 22.00 "G-men and Monsters", Hunter: The Vigil (Greece of Darkness)
 • 18.00 - 22.00 "Moon over Graymoor", Dungeons and Dragons 5e (Owls Club)

08-07-2024
Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε συνάντηση εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE IP – AdaptInGR. Υλοποίηση πιλοτικού έργου σε κεντρικό σχολικό συγκρότημα

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE IP – AdaptInGR πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση των εταίρων του προγράμματος στις 3 και 4 Ιουλίου 2024 με τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων.

Το πρόγραμμα «AdaptInGR» στοχεύει στην ενίσχυση της εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή της Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας τους εξής συγκεκριμένους στόχους: (α) τη συστηματοποίηση και τη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης λήψης αποφάσεων για την προσαρμογή της κλιματικής αλλαγής, (β) την προώθηση δράσεων και πολιτικών προσαρμογής σε όλους τους τομείς, και ειδικότερα τις πιο ευάλωτες, (γ) τη δημιουργία ενός μηχανισμού παρακολούθησης για την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου, αξιολόγηση και αναθεώρηση των πολιτικών και των δράσεων προσαρμογής, και (δ) την ενίσχυση της προσαρμοστικής ικανότητας της ελληνικής κοινωνίας μέσω δράσεων ευαισθητοποίησης και διάδοσης, σε εθνικό, πολυπεριφερειακό και πολυτοπικό επίπεδο.

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει μελέτες περιπτώσεων και πιλοτικά έργα σε 3 Περιφέρειες (Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Ιόνια Νησιά) και 5 δήμους (Κατερίνη, Κομοτηνή, Λάρισα, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό, Ρόδος).

Η 1η μέρα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που είναι και ο επικεφαλής εταίρος του έργου ενώ οι υπόλοιποι εταίροι είναι: το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πράσινο Ταμείο, Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμος Κατερίνης., Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κομοτηνής, Δήμος Λαρισαίων, Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Δήμος Ρόδου, Τράπεζα της Ελλάδας, Ακαδημία Αθηνών, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος.

Το Δήμο Λαρισαίων εκπροσώπησαν οι: Λία Γκουνρουμπή, Αν Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Νέας Επιχειρηματικότητας και η Κλέα Βολοβίνη Γεωπόνος - Αρχ. Τοπίου συνεργάτης του Δήμου για το εν λόγω πρόγραμμα.

Παρουσίασαν σε ειδική συνεδρίαση για τα πιλοτικά έργα, το πιλοτικό έργο που θα υλοποιήσει ο Δήμος Λαρισαίων με χρηματοδότηση από το  LIFE IP – AdaptInGR και το Πράσινο Ταμείο. Το έργο αφορά την ανάπλαση των σχολικών αυλών στο κεντρικό σχολικό συγκρότημα επί των οδών Ανθίμου Γαζή – Ηπείρου – Τζαβέλλα – Λογιωτάτου (2ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Γυμνάσιο & 4ο Λύκειο Λάρισας).

Τη 2η μέρα η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Οι εταίροι συζήτησαν για την πορεία του έργου, θέματα διοικητικής και οικονομικής  διαχείρισης του έργου καθώς και τα επόμενα βήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το LIFE IP – AdaptInGR εδώ: https://www.adaptivegreece.gr/el-gr/

Περισσότερες πληροφορίες για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων στην ιστοσελίδα https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας Δήμου Λαρισαίων Ευαγγελία Γκουντρουμπή, τηλ. 2413-500237 | email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

05-07-2024
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Τρίτη 09/07/2024, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-07-2024
“ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ” στο Θερινό Κινηματογράφο του Μύλου

Η ταινία  «Οι Αντίπαλοι» του Λούκα Γκουαντανίνο, θα προβληθεί την εβδομάδα από Δευτέρα 8 Ιουλίου έως και το Σάββατο 13 Ιουλίου, στο Θερινό Κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά - Γεωργιάδου 53, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Η καλύτερη, όπως θεωρείται, ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο ταυτίζει περιπετειωδώς ένα διμερές άθλημα με την ανθρώπινη φύση. Η ταινία τοποθετείται κυρίως στα γήπεδα του τένις όπου σ’ αυτά θα βρεθούν τρία θαυμαστά «σώματα» που έχουν κάνει τη χρήση τους τρόπο ζωής και διαβίωσης. Η Τάσι, πρώην κορυφαία τενίστρια που παράτησε το άθλημα λόγω τραυματισμού και έκτοτε προπονεί τον άντρα της. Ο Αρτ, ο πρωταθλητής σύζυγος, που όμως τελευταία δέχεται απανωτές ήττες και χρειάζεται επειγόντως ανάκαμψη. Και ο Πάτρικ, πρώην κολλητός του Αρτ, παλιός σύντροφος της Τάσι και ξοφλημένος τώρα τενίστας που βγάζει τα προς το ζην από περιστασιακά ματς. Το πρωτάθλημα, κάπου στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, είναι Challengers, χαμηλής κατηγορίας. Στρατηγική της Τάσι είναι ο Αρτ να πάρει εύκολα έναν τίτλο για να αναπτερωθεί το ηθικό του πριν επιστρέψει στα Grand Slam. Ομως ο Πάτρικ είναι κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος.

Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ

Ώρα προβολής: 22:00

Δείτε το πρόγραμμα των ταινιών:

05-07-2024
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ENA (1) ΑΤΟΜO ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «IN4GREEN» ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ URBACT IV

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΕΝΑ (1) ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «In4Green» ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ URBACT IV

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΙΤΗΣΗ (σε μορφή .doc - σε μορφή .pdf)
Ο/Η υποψήφιος/α συμπληρώνει τον κωδικό θέσης, την ειδικότητα και τα λοιπά απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΜΕ

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΥ_A1

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Α2) ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: ΑΠΟ 6/7/2024 ΕΩΣ 15/7/2024

Για οδηγίες υποβολής της αίτησης ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αιτήσεις για ΣΜΕ Πρόγραμμα «In4Green»

05-07-2024
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού - ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΤΟΙΜΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ 2024-2025 ΚΑΙ 2025-2026
04-07-2024
Επιδόσεις του Δήμου Λαρισαίων στην εξυπηρέτηση αιτημάτων πολιτών

Υψηλές επιδόσεις του Δήμου Λαρισαίων στην εξυπηρέτηση πολιτών - Εννέα στα δέκα αιτήματα επιλύθηκαν στο 5μηνο του έτους

- Καθαριότητα, Ηλεκτρομηχανολογικό και Δημοτική Αστυνομία οι υπηρεσίες με τη μεγαλύτερη απόδοση

- Ρεκόρ αιτημάτων από τους πολίτες τον Απρίλιο - Ξεπέρασαν τα 4.000

- Διασύνδεση νέων Τμημάτων Υπηρεσιών και Κοινοτήτων με το σύστημα novoville

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται οι επιδόσεις του Δήμου Λαρισαίων στην εξυπηρέτηση πολιτών, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτών, μόνον στο 5μηνο του έτους, το ποσοστό επίλυσης αιτημάτων βρίσκεται στο 87,2%. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι 9 στα 10 αιτήματα των πολιτών έχουν επιλυθεί.

Τις υψηλότερες επιδόσεις εμφανίζουν το Τμήμα Καθαριότητας (95,1%), το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών (94,3%), το Τμήμα Συντήρησης (81,3%), καθώς και η Δημοτική Αστυνομία (77,5%). Οι υπόλοιπες Υπηρεσίες κινούνται σε ποσοστά επίλυσης αιτημάτων περίπου στο 50%-60%. Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν και στο πλαίσιο της διαδικασίας της λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής.

Χαρακτηριστικά να αναφερθεί ότι για το υπό εξέταση διάστημα, από τις 2 Ιανουαρίου ως τις 31 Μαΐου 2024, οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων δέχθηκαν 15.916 αιτήματα, εκ των οποίων επιλύθηκαν τα 13.871 (ποσοστό επίδοσης 87,2%)

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Μεταξύ των μηνών Ιανουαρίου - Μαΐου 2024 καταγράφεται σταθερή αύξηση του μέσου όρου επίλυσης των αιτημάτων των πολιτών (στατιστική εξαγωγή αποτελεσμάτων μέσω Novoville): Συγκεκριμένα, από 61% τον Ιανουάριο το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 75,3% τον Απρίλιο, για να υποχωρήσει -ελάχιστα- στο 74% τον Μάιο.

Τη «μερίδα του λέοντος», αναφορικά με τα αιτήματα που υποβάλλουν οι πολίτες λαμβάνει -όπως είναι αναμενόμενο- το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, που εμφανίζεται να έχει δεχθεί στο 5μηνο του έτους 11.492 αιτήματα, εκ των οποίων έχουν επιλυθεί τα 10.928.

Κατηγορίες αιτημάτων

Τα περισσότερα αιτήματα των πολιτών, για κάθε έναν από τους πέντε μήνες χωριστά, αφορούν στην απομάκρυνση παρατημένων ογκωδών αντικειμένων -περίπου 1.000 κάθε μήνα, με ρεκόρ τα 1.506 αιτήματα τον μήνα Απρίλιο. Ακολουθούν τα αιτήματα για παρατημένα κλαδιά δέντρων, για σκουπίδια και μπάζα, για βλάβες σε κάδους και βλάβες σε δημοτικό φωτισμό.

Ρεκόρ αιτημάτων καταγράφηκε τον μήνα Απρίλιο, οπότε δηλώθηκαν και καταχωρίστηκαν στο σύστημα της Novoville 4.111 αιτήματα -πρωτοφανές πλήθος αιτημάτων, σύμφωνα με τις μηνιαίες αναφορές του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτών. Ωστόσο, παρά τον μεγάλο όγκο και τη μεγάλη άνοδο των αιτημάτων τον μήνα Απρίλιο, τα επιλυμένα αιτήματα ανήλθαν στο 75,3%, που είναι και ο μέσος όρος επίλυσης των αιτημάτων όλων των υπηρεσιών.

Καινοτομίες και στόχοι

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτών λειτουργεί, πλέον, αποκλειστικά ηλεκτρονικά/ψηφιακά, καθώς τα αιτήματα λαμβάνονται μόνον μέσω της σχετικής εφαρμογής Novoville, του τηλεφώνου και μέσω e-mail (με πλήρη διασφάλιση και διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων). Παράλληλα, γίνονται σημαντικές ενέργειες ενημέρωσης, μέσω των Κοινοτήτων, ώστε και οι δημότες αυτών να κάνουν χρήση της ψηφιακής εφαρμογής για τα αιτήματά τους -να σημειωθεί ότι αντίστοιχη ενημέρωση ξεκίνησε και συνεχίζεται και για τους επαγγελματίες-καταστηματάρχες στο κέντρο και τις συνοικίες, από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Στο σύστημα Novoville έχουν ενταχθεί και νέες κατηγορίες αιτημάτων, σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Πρασίνου & Τεχνικών Υπηρεσιών και Αστικής Ανθεκτικότητας & Κλιματικής Αλλαγής, για την αντιμετώπιση και καταγραφή των αναγκών κοπής χόρτων σε δημοτικά και ιδιωτικά οικόπεδα. Επίσης, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αιτημάτων σε στειρώσεις αδέσποτων, εντάχθηκε στο Novoville νέα κατηγορία “Ζώο αδέσποτο στείρωση”, προκειμένου να υπάρξει ορθή αποτύπωση του αριθμού αιτημάτων στειρώσεων από τους πολίτες και της διεκπεραίωσης αυτών.

04-07-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Παρασκευή 05/07/2024, ώρα 09:00-12:00 - Κέντρο)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 5 Ιουλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 12:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην οδό Απόλλωνος.

Λάρισα, 4  Ιουλίου 2024

04-07-2024
ΔΕΥΑΛ - Συνεχίζεται η αντικατάσταση συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα

Ενημερώνουμε ότι οι εργασίες αντικατάστασης συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα που διαθέτουν ενσωματωμένη διάταξη μετάδοσης δεδομένων, συνεχίζονται στις περιοχές της Γιάννουλης και της Νέας Πολιτείας.

Προβλέπεται να αντικατασταθούν παλαιά υδρόμετρα σε περιοχές που έχουν εκσυγχρονιστεί τα δίκτυα ύδρευσης.

Η έναρξη των παραπάνω εργασιών στις περιοχές της Γιάννουλης και της Νέας Πολιτείας θα ξεκινήσει την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις περιοχές αυτές έως την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των σχετικών εργασιών αντικατάστασης των υδρομέτρων κάθε οικοδομής, θα χρειαστεί να γίνουν διακοπές υδροδότησης διάρκειας λίγων λεπτών έως μίας ώρας το μέγιστο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών.

Λάρισα, 4 Ιουλίου 2024

04-07-2024
Διακήρυξη Δημοπρασίας - ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΓΚΡΕΚΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΟΥ»
04-07-2024
ΔΕΥΑΛ - Γνωστοποίηση φθορών σε φρεάτια

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) υπενθυμίζει σε όλους τους δημότες την ανάγκη ενημέρωσης της Υπηρεσίας μας, εφόσον διαπιστώνουν βλάβη ή φθορά στα φρεάτια ή και καλύμματα φρεατίων αρμοδιότητάς της, επί πεζοδρομίων ή δρόμων.

Η γνωστοποίηση τέτοιων βλαβών γίνεται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2410-687.220 (24ωρη/7ήμερη εξυπηρέτηση) και 2410-687.210 (7:00-14:30 τις εργάσιμες ημέρες).

Η έγκαιρη γνωστοποίηση στη Δ.Ε.Υ.Α.Λ., μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης και στην αποφυγή ατυχημάτων για πεζούς και οχήματα.

Λάρισα, 4 Ιουλίου 2024

04-07-2024
Θεσσαλικό Θέατρο - Ενημέρωση σχετικά με την αναβολή/ματαίωση εκδηλώσεων

Από το Θεσσαλικό Θέατρο γνωστοποιούνται τα εξής:

Για τις παραστάσεις ή τις συναυλίες που φιλοξενούνται στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως αποκλειστικά υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση, την αναβολή, την ματαίωση ή την διακοπή λόγω καιρικών συνθηκών είναι οι θεατρικοί ή  οι μουσικοί επιχειρηματίες. Κάθε απαίτηση επιστροφής χρημάτων από εισιτήρια ή ανταλλαγή εισιτηρίων αφορά αποκλειστικά αυτούς.

Το Θεσσαλικό Θέατρο παραχωρεί έναντι τιμήματος το χώρο του Κηποθεάτρου Αλκαζάρ για την πραγματοποίηση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων παρέχοντας μόνο την καθαριότητα, την ταξιθεσία, τον έλεγχο εισερχομένων και τον ηλεκτρολόγο ασφαλείας.

04-07-2024
Συνάντηση Δημάρχου Λαρισαίων με μέλη της Φωτοθήκης

Στον Δήμαρχο Λαρισαίων μέλη της «Φωτοθήκης» - «Χρέος μας η διατήρηση και προβολή της ιστορικής μνήμης της Λάρισας», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Συνάντηση με τα μέλη της «Φωτοθήκης», τον ιατρό-ιστοριοδίφη κ.Νίκο Παπαθεοδώρου και τον δημοσιογράφο, κ.Ευάγγελο Ρηγόπουλο, καθώς και με τον δημοσιογράφο, κ.Νίκο Βατόπουλο είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κ.Θωμά Ρετσιάνη, στο Δημαρχείο της Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε εκτενώς ο ρόλος της «Φωτοθήκης» στην καταγραφή, διάσωση και προβολή της ιστορικής μνήμης της Λάρισας, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες συγκρότησης της ιστορικής ταυτότητας της πόλης, όπως επίσης και στον ρόλο της φωτογραφίας ως μέσο διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις συλλογές της «Φωτοθήκης», καθώς και στις δυνατότητες αξιοποίησής στους, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Λαρισαίων, αλλά και της ανάπτυξης νέων συνεργειών, με στόχο την ενίσχυση της προβολής και της ανάδειξης της πόλης και την περαιτέρω προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λάρισας.

«Η “Φωτοθήκη” είναι πολύτιμος συνεργάτης και καταλυτικός παράγοντας στην καταγραφή και διατήρηση της ιστορικής μνήμης της Λάρισας, με το μοναδικό, πλούσιο φωτογραφικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει τα μέλη της, με πρωτεργάτη τον κ.Παπαθεοδώρου. Χρέος και δικό μας η διατήρηση και αξιοποίηση αυτού του πολύτιμου υλικού, με κάθε πρόσφορο μέσο», επισημαίνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή τη συνάντηση.

04-07-2024
Στη συνάντηση για το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη Μεταναστών και Προσφύγων ο Δήμος Λαρισαίων - Επικαιροποίηση του πλαισίου συνεργασίας

Στη συνάντηση του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη Μεταναστών και Προσφύγων, που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα, συμμετείχε ο Δήμος Λαρισαίων, δια του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας, κ.Παναγιώτη Δαλαμπύρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων είναι από τους πρώτους Δήμους που εντάχθηκαν στο Δίκτυο Πόλεων για την ένταξη, ενώ στο πλαίσιο της συνάντησης εντάχθηκαν άλλοι επτά Δήμοι - νέα μέλη. Παράλληλα, επικαιροποιήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των Δήμων, που προβλέπει επιπλέον δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχους την ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην αγορά εργασίας, τη διασύνδεση κέντρου – περιφέρειας για τον σκοπό αυτό, την ενδυνάμωση δημοτικών δομών και θεσμών, όπως των Κέντρων Ένταξης Μεταναστών και των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, καθώς και την προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης και επικοινωνίας.

«Οι Δήμοι, ως ο κοντινότερος στους πολίτες θεσμός, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό πολιτικών ένταξης, καθώς και στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων από την ΕΕ για την επίτευξη αυτών των στόχων. Ουσιαστικά, πρόκειται για δράσεις και πρωτοβουλίες που μόνον οφέλη μπορούν να έχουν για τις τοπικές κοινωνίες», σημειώνει ο κ.Δαλαμπύρας.

Άξονες συνεργασίας

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο περιέχει τους ακόλουθους άξονες συνεργασίας μεταξύ των Δήμων:

 • Ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας που σχετίζονται με την ένταξη Πολιτών Τρίτων Χωρών, την προώθηση της αρμονικής συνύπαρξης και τη διαμόρφωση τοπικών σχεδίων ένταξης.
 • Υποστήριξη της επιχειρησιακής ικανότητας τοπικών υπηρεσιών, μέσω της ανταλλαγής πληροφορίας και της διασύνδεσης δημοτικών δομών που δραστηριοποιούνται στον τομέα εξυπηρέτησης Πολιτών Τρίτων Χωρών.
 • Πραγματοποίηση επισκέψεων μελέτης στους δήμους – μέλη για την χαρτογράφηση και αξιολόγηση ενταξιακών αναγκών και αναπτυξιακών προκλήσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.
 • Εντοπισμός χρηματοδοτικών μέσων και εργαλείων για την υλοποίηση των σκοπών του παρόντος μνημονίου συνεργασίας και τη συμμετοχή σε προτάσεις χρηματοδότησης για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων.
 • Διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής σε τοπικό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό την προώθηση βασικών ενταξιακών αρχών και προτεραιοτήτων.
 • Συντονισμός και υλοποίηση δράσεων, όπως έρευνες πεδίου και πιλοτικά προγράμματα.
 • Διοργάνωση εκδηλώσεων (σεμινάρια, ημερίδες, εργαστήρια κ.λπ.) για τα μέλη του Δικτύου Πόλεων, σε θεματικές που άπτονται του περιεχομένου του Δικτύου, σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς.
 • Προώθηση και ενημέρωση κοινών ειδικού ενδιαφέροντος καθώς και του γενικού κοινού, όποτε κρίνεται απαραίτητο, αναφορικά με τοπικές δράσεις και ενταξιακές πρωτοβουλίες.

Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη είναι ένα δίκτυο ελληνικών Δήμων που ανταλλάσσουν και σχεδιάζουν μαζί καλές πρακτικές εφαρμογές στον τομέα της ένταξης προσφύγων και μεταναστών. Δημιουργήθηκε το 2018 στη βάση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και λειτουργεί με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο τριμερούς συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων. Ο Δήμος Λαρισαίων έγινε μέλος του Δικτύου του το 2018, με την υπογραφή του σχετικού Μνημονίου.

04-07-2024
Έναρξη αιτήσεων για το καλοκαιρινό τμήμα βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Λαρισαίων

Έναρξη αιτήσεων για το καλοκαιρινό τμήμα βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Λαρισαίων για τον Αύγουστο 2024

H Αντιδημαρχία Παιδείας & Άθλησης και η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων, αντιλαμβανόμενες τις ανάγκες των συμπολιτών μας, ανακοινώνουν την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στο καλοκαιρινό τμήμα του Αυγούστου 2024, στον 6ο Βρεφονηπιακό Σταθμό (Σίφνου & Εχεκρατίδος), στη συνοικία Νεράιδα.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024. Δεκτά γίνονται τα παιδιά  ηλικίας από 8 μηνών έως 5 χρονών, ήτοι γεννηθέντα από 01/01/2020 έως 01/12/2023.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

 1. Αίτηση Εγγραφής & έντυπο μοριοδότησης
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 3. Πιστοποιητικό υγείας παιδιού
 4. Τελευταίο Εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα
 5. Βεβαίωση εργασίας ή κάρτα ανεργίας μητέρας

Εάν εργάζονται και οι δύο γονείς προσκομίζονται οι βεβαιώσεις εργασίας και των δύο γονέων.

Για περισσότερες πληροφορίες για κάθε επιμέρους δικαιολογητικό που θα χρειαστεί να κατατεθεί, οι γονείς μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.larissa.gov.gr).

Τα αποτελέσματα επιλογής παιδιών θα αναρτηθούν στα γραφεία της Δ/νσης Παιδείας και στον 6ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, μετά τις 26 Ιουλίου 2024.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του site Δήμου: www.larissa.gov.gr ⟶  στο μενού e-υπηρεσίες ⟶  Διεύθυνση Παιδείας⟶ Αίτηση για εγγραφή στους Παιδικούς Σταθμούς 2024 (Αύγουστος)

Οδηγίες υπάρχουν στο site του Δήμου.

ΠΡΟΣΟΧΗ!  Στην ψηφιακή πλατφόρμα επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά. Χωρίς επισύναψη των δικαιολογητικών η αίτηση δε θα ισχύει!

Το ωράριο λειτουργίας του καλοκαιρινού τμήματος του Αυγούστου 2024 είναι:

 • Δευτέρα - Παρασκευή 07:00-16:00 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2410.680.215 & 2410.680.224.

03-07-2024
Αναβάλλεται η συναυλία «Πάμε μια βόλτα στο Φεγγάρι», λόγω καιρού

Αναβάλλεται η συναυλία «Πάμε μια βόλτα στο Φεγγάρι», λόγω καιρού - Θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη 4 Ιουλίου, συναυλία «Πάμε μια βόλτα στο Φεγγάρι», στο Κηποθέατρο Λάρισας αναβάλλεται, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών (καταιγίδα) που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με τις αρμόδιες μετεωρολογικές υπηρεσίες. 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή, στις 9 μ.μ. (στο Κηποθέατρο) και διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Όσοι έχουν προαγοράσει εισιτήρια, μπορούν να τα επιστρέψουν στο ΔΩΛ και να τους επιστραφεί το αντίτιμο ή να τα χρησιμοποιήσουν στη συναυλία της 15ης Σεπτεμβρίου.

03-07-2024
Παρέμβαση Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΚΕΔΕ για το τέλος παρεπιδημούντων

Παρέμβαση Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΚΕΔΕ για το τέλος παρεπιδημούντων - «Απαιτείται οι δήμοι να γνωρίζουν τα αποδιδόμενα ποσά», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της Επιτροπής, κ.Θανάσης Μαμάκος

Το θέμα της πλήρους απόδοσης στους δήμους του ποσού των περίπου 120 εκατ. ευρώ από την ΑΑΔΕ, αλλά και της ορθής λειτουργίας της συγκεκριμένης πλατφόρμας, προκειμένου οι δήμοι να ενημερώνονται ορθά για τις αποδόσεις του βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, της οποίας πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

Το θέμα απασχόλησε και παλαιότερα της Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, καθώς η μη απόδοση του ποσού στους δήμους συνιστά παράνομη παρακράτηση πόρων των δήμων. Με την κατάργηση-απενεργοποίηση της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών για τη δήλωση επί των ακαθαρίστων εσόδων και των παρεπιδημούντων, όπου όλες οι επιχειρήσεις της χώρας μπορούσαν να καταχωρήσουν και να καταβάλουν το τέλος που τους αναλογεί, οι δήμοι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ούτε ποιες επιχειρήσεις δηλώνουν τις εισπράξεις, ούτε το ύψος του ποσού που αποδίδουν.

Η λειτουργία της νέας πλατφόρμας από την ΑΑΔΕ παρουσίασε σημαντικά προβλήματα και είναι αναγκαία η άμεση έναρξη των ενεργειών επίλυσής τους. Να σημειωθεί ότι υπάρχει ήδη εβδομαδιαία συνεργασία με την ΑΑΔΕ και το ΥΠΕΣ προς την κατεύθυνση αυτή.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, η διαδικασία που έχει προκριθεί από την ΚΕΔΕ βελτιώνει την απόδοση των τελών και διευκολύνει τις οικονομικές υπηρεσίες, ώστε να γνωρίζουν επακριβώς όλες τις παραμέτρους των αποδιδομένων ποσών, για τη σωστή εκτέλεση των προϋπολογισμών των δήμων.

02-07-2024
Μνημόνιο συνεργασίας της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.)

Στην Αθήνα για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος

Θα εισηγηθεί το μνημόνιο συνεργασίας της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, 2 και 3 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 2 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων θα προεδρεύσει συνεδρίασης της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κ.Ε.Δ.Ε., όπου θα συζητηθούν το τέλος παρεπιδημούντων και το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Με βάση το μνημόνιο, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) θα συνεργαστεί με την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας (Ε.Α.Κ.) αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τα σημαντικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί και από τα δύο μέρη στον τομέα των Ψηφιακών Υπηρεσιών και της Κυβερνοασφάλειας. Στην συγκεκριμένη συνεργασία, ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζει η τεχνογνωσία και η εμπειρογνωμοσύνη της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας (Ε.Α.Κ.) ώστε να προγραμματιστούν και να προωθηθούν δράσεις ανασχεδιασμού και προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας που εντάσσονται στο πλαίσιο της αποστολής και των αρμοδιοτήτων των μερών καθώς και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ασφαλείας και κυβερνοαπειλών, που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοικήσεως με σκοπό την επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου κυβερνοασφάλειας.

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεόδωρου Λιβάνιου και του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Βασίλειου-Πέτρου Σπανάκη. Θα παραστούν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Εμμανουήλ Γραφάκος, εκπρόσωπος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.Α.Ν.) και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ανακύκλωση.

Πολιτική Προστασία

Job Center

Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας
Πανεπιστήμιο των Πολιτών

Κατασκήνωση στην Πόλη

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων

Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας

Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τον Περιβάλλοντα Χώρο του Αρχαίου Θεάτρου

Επανασύνδεση ρεύματος για ευπαθείς ομάδες

Οικογιορτή Λάρισας

Λάρισα Ιστορία Πολιτισμού Παρελθόν και Μέλλον

Βόλτες στην πόλη του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης

Εκδρομές στη Λάρισα PDF

Larissa Tours and Excursions

Food Corridors European Program

Εμβολιάζομαι Νοιάζομαι

  ΕΟΔΥ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Λάρισα Είμαστε Μαζί απέναντι στον covid-19

ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ μεα

Βρείτε σε ποια Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων ανήκετε

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον Θεσσαλίας

Πολυοδηγός για Μετανάστες - Multiguide for Immigrants

Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει 

Stop TTIP/CETA

Η Ευρώπη σου

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις

Εγγραφή στο 112

Μέτρα Προστασίας από τα Κουνούπια

Municipality of Larissa

We design

a modern city that every citizen will be happy to live in

We develop

social infrastructure and services for citizens and visitors

We place emphasis

on education, culture and institution building

We are implementing

infrastructure projects that will contribute to the development of the city

Contact

Municipality of Larissa, 1 Ionos Dragoumi str P.C. 41222

Call center: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

More Info

kairos 1 en ekdromes larissa en

Copyright © 2016 Municipality of Larissa | Website Design by ITBIZ DIGITAL AGENCY