sandal logo

poli 12

Επίσκεψη σε πληγέντες οικισμούς του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Σε πληγείσες από τον Daniel περιοχές ο Δήμαρχος Λαρισαίων – «Προτεραιότητα η αποκατάσταση δικτύου και γεφυρών στους οικισμούς μας», τονίζει ο Θανάσης Μαμάκος

Σε οικισμούς του Δήμου Λαρισαίων που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί της Κυριακής ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή και την αυριανή σύσκεψη δημάρχων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπό τον Πρωθυπουργό, κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Αθήνα.  

Ο κ.Μαμάκος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ.Χρήστο Τερζούδη, τη δημοτική σύμβουλο, κ.Ελισσάβετ Παπαδοπούλου και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μάνδρας, κ.Σπύρο Καδόγλου, επισκέφθηκαν τους οικισμούς Μάνδρα, Κάστρο και Αμυγδαλέα, και ενημέρωσε τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους αγρότες για τα επόμενα βήματα στις διαδικασίες αποκατάστασης των καταστροφών, με έμφαση στις αγροτικές περιοχές του Δήμου Λαρισαίων.

240311 episkepsi oikismoi 1

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 6 εκατ. ευρώ προς τον Δήμο Λαρισαίων, από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αναμένονται άλλα 2,1 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο -συνολικά πάνω από 8 εκατ. ευρώ που αναμένεται να κατευθυνθούν για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές, οδικά δίκτυα, αγροτική οδοποιία και γέφυρες.

Όπως έχουν καταγράψει οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοτικής Αρχής, από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών είναι οι καταστροφές σε γέφυρες και αγροτικούς δρόμους που ενώνουν τους οικισμούς και δίνουν πρόσβαση στα χωράφια τους, όπως επίσης και σε υποδομές, όπως ο βιολογικός καθαρισμός Μάνδρας.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο και της σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λάρισας, την Παρασκευή, υπό τον Υφυπουργό ΥΜΕ, κ.Νίκο Ταχιάο, ενώ αναμένεται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων θεμάτων, και στην αυριανή σύσκεψη στην Αθήνα.

240311 episkepsi oikismoi 1

«Οι παρεμβάσεις μας είναι διαρκείς και επίμονες, προκειμένου η Λάρισα, και ιδιαίτερα οι οικισμοί του Δήμου Λαρισαίων, να ανακτήσουν τον κατεστραμμένο δημόσιο χώρο τους, να αποκατασταθούν τα οδικά δίκτυα και οι προσβάσεις, όπως και οι υποδομές που έχουν υποστεί ζημίες. Είμαστε έτοιμοι, με σχέδιο και προτάσεις, για να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα που μας δίνεται -με την αρχή να γίνεται με τα περίπου 8 εκατ. ευρώ των έκτακτων χρηματοδοτήσεων από το Πράσινο Ταμείο και το Υπουργείο Εσωτερικών», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

240311 episkepsi oikismoi 1

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1