Larissa Culture

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

19-06-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Πέμπτη 20/06/2024, ώρα 09:00-13:00 - Άγιος Θωμάς)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη  20 Ιουνίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην συνοικία του Αγίου Θωμά και συγκεκριμένα στις οδούς:

 • Αντωνίου (από Αβδήρων έως Νικολοπούλου)
 • Αργυρακούλη (από Ιερισσού έως Αντωνίου)

Λάρισα, 19 Ιουνίου 2024

19-06-2024
Ανασυνταγμένος πίνακας κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων της ανακοίνωσης ΣΟΧ2/2024

ΑΝΑΣΥΝΤΑΓΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ "ΥΕ ΣΥΝΟΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ" ΜΕ ΚΩΔ 109, ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. ΣΟΧ2/2024 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ:

Κωδικός θέσης 109 - ΥΕ ΣΥΝΟΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ

19-06-2024
ΔΕΥΑΛ - Συνεχίζεται η αντικατάσταση συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα

Οι εργασίες αντικατάστασης συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα που διαθέτουν ενσωματωμένη διάταξη μετάδοσης δεδομένων, συνεχίζονται στην περιοχή της Χαραυγής.

Προβλέπεται να αντικατασταθούν παλαιά υδρόμετρα σε περιοχές που έχουν εκσυγχρονιστεί τα δίκτυα ύδρευσης.

Η έναρξη των παραπάνω εργασιών στην περιοχή της Χαραυγής θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή αυτή έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των σχετικών εργασιών αντικατάστασης των υδρομέτρων κάθε οικοδομής θα χρειαστεί να γίνουν διακοπές υδροδότησης διάρκειας λίγων λεπτών έως μίας ώρας το μέγιστο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών.

Λάρισα, 19 Ιουνίου 2024

19-06-2024
ΔΕΥΑΛ - Παρεμβάσεις για την καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. υλοποιεί παρεμβάσεις για την καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων (κατσαρίδες κ.λπ.) στην πόλη της Λάρισας, μετά από διαγωνιστική διαδικασία που πραγματοποιείται ετησίως, με εξωτερικό συνεργάτη.

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε προληπτικές ή κατασταλτικές εφαρμογές στα φρεάτια των δικτύων ακαθάρτων ή ομβρίων της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., σε πλατείες και σε σημεία με ιδιαίτερη ιδιομορφία στην πόλη της Λάρισας.

Διευκρινίζεται ότι οι ψεκασμοί των φρεατίων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ., δεν επιλύουν συνολικά το πρόβλημα της εμφάνισης κατσαρίδων αν δεν γίνει από τους πολίτες  συντονισμένη απεντόμωση των οικιών ή καταστημάτων τους, όπου το πρόβλημα εμφάνισης κατσαρίδων είναι έντονο.
Οι εφαρμογές απεντόμωσης εκτελούνται μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της υπηρεσίας μας. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. για να ζητούν ψεκασμό των φρεατίων τα οποία βρίσκονται πλησίον των οικιών ή των επιχειρήσεών τους.

Η επικοινωνία μπορεί να γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στους τηλεφωνικούς αριθμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. 2410 687-199 και 2410 687-179 και όλες τις ημέρες και ώρες στο email info@deyal.gr

Λάρισα, 19 Ιουνίου 2024

19-06-2024
Έναρξη εργασιών ανακατασκευής στην οδό Ανθίμου Γαζή - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ξεκινούν, αύριο, Πέμπτη, τα έργα ανακατασκευής στην οδό Ανθίμου Γαζή - Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση στάθμευσης και μία λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων

Από αύριο, Πέμπτη 20 Ιουνίου, εκκινούν οι εργασίες για τη «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας, γύρω από σχολικά συγκροτήματα στην πόλη της Λάρισας», επί της οδού Ανθ.Γαζή. Σε ισχύ θα τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που προβλέπουν απαγόρευση της στάθμευσης και στις δύο πλευρές, από την οδό Κουμουνδούρου ως τις οδούς Ηπείρου και Μανδηλαρά, καθώς και μονή λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων, μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο εντάσσεται στη Δράση «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0), με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 2,24 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Διπλός ποδηλατόδρομος

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, το έργο αφορά στην πλήρη ανακατασκευή της οδού Ανθίμου Γαζή (από την οδό Κύπρου έως την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου), ώστε να ενταχθεί σε αυτή νέος ποδηλατόδρομος διπλής κυκλοφορίας και της οδού Ηπείρου (από την οδό Τρικάλων έως την οδό Ανθίμου Γαζή).

Στην περιοχή του έργου βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα: 5ο Νηπιαγωγείο - 28ο Νηπιαγωγείο - 37ο Νηπιαγωγείο - 4ο Δημοτικό Σχολείο - 37ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο, 4ο Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο

36ο Νηπιαγωγείο - 41ο Νηπιαγωγείο - 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Η έναρξη των εργασιών είναι προγραμματισμένη να γίνει στην οδό Ανθ. Γαζή (από την οδό Κουμουνδούρου έως την οδό Ηπείρου στο Ο.Τ. 807Α), μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα, σύμφωνα τη σχετική εγκεκριμένη εργοταξιακή μελέτη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο σημείο θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με ολικό αποκλεισμό της στάθμευσης των οχημάτων στην οδό  Ανθ. Γαζή (από την οδό Κουμουνδούρου έως την οδό Ηπείρου) στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων, καθ’ όλο το 24ωρο, από αύριο, Πέμπτη 20 Ιουνίου ως και την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2024.

Παράλληλα, θα υπάρχει απαγόρευση της στάθμευσης και στα απέναντι οικοδομικά τετράγωνα, από την οδό Κουμουνδούρου έως την οδό Μανδηλαρά (Ο.Τ. 809 – 808Γ – 808 ).

Η κυκλοφορία των οχημάτων, στην περιοχή της ζώνης των Έργων θα γίνεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,55-3.80μ (τοπική μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας από δύο σε μία, λόγω της στένωσης του οδοστρώματος στην δεξιά πλευρά της οδού σύμφωνα με την κίνηση των οχημάτων από την οδό Κουμουνδούρου προς την οδό Ηπείρου).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό Ανθ.Γαζή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην ευρύτερη περιοχή εμφανίζονται στο παρακάτω απόσπασμα (Σχεδιάγραμμα για Στάδιο Α11):

19-06-2024
Δήμος Λαρισαίων και φορείς τίμησαν τους εκτελεσθέντες στο Ομορφοχώρι Λάρισας

Δήμος Λαρισαίων και φορείς τίμησαν τους εκτελεσθέντες στο Ομορφοχώρι Λάρισας - «Δείγμα της υπέροχης Ελληνικής ψυχής η θυσία ελεύθερων ανθρώπων», υπογράμμισε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γαρυφαλλιά Καρυστιανού

Τις καθιερωμένες τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη των 40 εκτελεσθέντων πατριωτών από τις φασιστικές δυνάμεις κατοχής, πραγματοποίησε ο Δήμος Λαρισαίων σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου, με την επιμνημόσυνη δέηση, το προσκλητήριο νεκρών και η κατάθεση τιμητικών στεφάνων να λαμβάνει χώρα στο μνημείο στο Αντιαεροπορικό (Ομορφοχώρι Λάρισας).

"Τιμούμε σήμερα, σε αυτόν τον τόπο, τη μνήμη των 40 Ελλήνων και Ελληνίδων, που εκτελέστηκαν στις 8 Μαρτίου του 1944, από τους Γερμανούς κατακτητές. Σκύβουμε ευλαβικά, αποτίοντας φόρο τιμής, σε όλους όσους με υπερηφάνεια κοίταξαν κατάματα τις κάννες των όπλων του εκτελεστικού αποσπάσματος, προσθέτοντας ακόμη μία σελίδα ηρωισμού στην πάνδημη αντίσταση κατά των κατακτητών… Η θυσία τους, η θυσία ελεύθερων στην ψυχή και την καρδιά ανθρώπων, που δεν δείλιασαν, δεν λιγοψύχησαν, δεν πρόδωσαν τα πιστεύω τους, δεν υποτάχθηκαν και δεν φοβήθηκαν τον θάνατο, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της υπέροχης Ελληνικής ψυχής" τόνισε σε δήλωση της η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, κ. Γαρυφαλλιά Καρυστιανού - Γκολφινοπούλου.

Τα ονόματα των εκτελεσθέντων στις 8 Μάρτη του 1944 είναι τα εξής:

Δεκέλης Δημήτριος, Ζήσης Παναγιώτης, Κότσιρας Σταύρος, Κατσιρούμπας Αναστάσιος, Μακρής Ιωάννης, Πετσάνης Ιωάννης, Στυμαράς Νικόλαος, Τσάτσου Δήμητρα, Παναγούλης Θεόδωρος, Παπαιωάννου Γεώργιος, Ράπτης Θέος, Σταυρόπουλος Σωτήριος, Πατέρας Ιωάννης, Τσαπραλής Βασίλειος, Μητσούλης Κων/νος, Μητσούλη Κωνσταντίνα, Κοκότης Νικόλαος, Σουλτούκη Βασιλική, Παπακωνσταντίνου Χριστίνα, Τζάντζος Σωκράτης, Πετσονής Χρήστος, Αντωνίου Γεώργιος, Παπάς Χρήστος, Νίτσος Αθανάσιος, Μπλούτσος Φώτιος, Γούλας Γεώργιος, Τσόκαλος Κωνσταντίνος, Παπαδοπούλου Βασιλεία, Λιόλης Ευάγγελος, Πανάγος Θωμάς, Τσιγάρας Βασίλειος, Ζώνης Κωνσταντίνος, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Ζώνης Σταύρος, Μπακόπουλος Απόστολος, Στεργιάδης Μενέλαος, Ταρές Αλβέρτος, Σονίνο Μπένης, Σονίνο Ηλίας και Μαγριές Ιωάννης

Στεφάνια κατέθεσαν ακόμη οι, Χωρική Αντιπεριφερειάχης Ν. Λάρισας, κ. Μαρία Γαλλιού, ο Πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας, κ. Μωυσής Μανουάχ, και εκπρόσωποι του Συλλόγου Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου 40-41 και Εθνικής Αντίστασης 40-44, του Στρατηγού - Διοικητή της 1ης Στρατιάς, του Αστυνομικού Δ/ντη της Δ/νσης Αστυνομίας Λάρισας, του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λάρισας και του Πρόεδρου της τοπικής κοινότητας Ομορφοχωρίου.

Να σημειωθεί ότι, ακολούθησαν από το Δήμο Λαρισαίων καταθέσεις στεφάνων στην προτομή του Γιάννη Πατέρα στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (συνοικία Αγ. Κωνσταντίνου Λάρισας), και στην προτομή της “Δήμητρας Τσάτσου” στην πλατεία Δ. Τσάτσου (συνοικία Νεάπολης Λάρισας), όπου εκτός από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κατάθεση στεφάνου πραγματοποίησε επίσης και η οικογένεια της εκτελεσθείσας ηρωίδας.

18-06-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τετάρτη 19/06/2024, ώρα 09:00-13:00 - Άγιος Θωμάς)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 19 Ιουνίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην συνοικία του Αγίου Θωμά και συγκεκριμένα στην οδό Νίτσου (από την οδό Αβδήρων προς την οδό Ιωαννίνων).

Λάρισα, 18 Ιουνίου 2024

18-06-2024
«Στον ρυθμό του Ποταμού» η Λάρισα - Έναρξη του Φεστιβάλ Πηνειού

«Στον ρυθμό του Ποταμού» η Λάρισα - Δυναμική εκκίνηση μεθαύριο, Τετάρτη, για το Φεστιβάλ Πηνειού με Ζαμάνη, Nalyssa Green και Σκιαδαρέσες

«Στον ρυθμό του Ποταμού» κινείται η Λάρισα, από μεθαύριο, Τετάρτη ως και την Παρασκευή, καθώς το Φεστιβάλ Πηνειού 2024 ανοίγει τις πύλες του, με ένα τριήμερο γεμάτο μουσική και πολυποίκιλες εκδηλώσεις. Σταμάτης Κραουνάκης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Ματούλα Ζαμάνη, Σκιαδαρέσες, Ταφ Λάθος, Planet of Zeus και πολλά άλλα καλλιτεχνικά σχήματα δίνουν «ραντεβού» στην κοίτη του Πηνειού, στην πολυαναμενόμενη διοργάνωση του Δήμου Λαρισαίων & της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Το καλοκαιρινό ραντεβού των Λαρισαίων και των επισκεπτών στην κοίτη του ποταμού υπόσχεται τρεις μέρες γεμάτες μουσική, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και πολλές εκπλήξεις. Τρεις διαφορετικές μουσικές σκηνές καλύπτουν όλα τα είδη μουσικής κι όλες τις προτιμήσεις. Στον υπέροχο λοιπόν χώρο δίπλα από το ποτάμι, σημείο αναφοράς για την πόλη της Λάρισας, θα στηθεί ένα μεγάλο πάρτι με μουσική και διάδραση. Σε συνεργασία με πολιτιστικούς, αθλητικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς έχει ετοιμαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων -περίπου 40 την ημέρα έχουν προγραμματιστεί, για να προσεκλύσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Πιο αναλυτικά:

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

 • Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θεσσαλίας Apis Era - Εισαγωγή στον κόσμο της μέλισσας | Γνωριμία με τα προϊόντα της μέλισσας και γευσιγνωσία | Κατασκευή σποροβόμβων | Τεστ γνώσεων
 • Λέσχες Πολιτισμού – Κατασκευές με πηλό “Ψάρια στη στεριά”
 • Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας - Εικαστικά… αλλά παραδοσιακά
 • Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας – Ζωγραφική για παιδιά “Ανακαλύπτοντας τον ακάλυπτο” | Έκθεση φωτογραφίας
 • ΚΔΑΠ ΑμεΑ Στήριξη - Συνεργώ
 • ΔΡΩΜΕΝΟΝ, Εστία Λαογραφίας και Τέχνης - Το ψηφιδωτό της παράδοσης | Χορεύουμε στην όχθη
 • ΚΔΑΠ ΑμεΑ Γυάλινος Κόσμος - Face Painting | Δημιουργική Απασχόληση | Κατασκευή Sensory bottle | Masterchef Pop corn | Ομαδικό Παιχνίδι Survivor
 • ΚΔΑΠ Τα παιδία παίζει – Face painting | Κατασκευή καλοκαιρινό καδράκι | Junior Master Chef κρέπες | Survivor games
 • Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας - Παιχνίδια του κόσμου | Εργαστήριο Arte Povera
 • Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας - Γευσιγνωσία μελιών | Face painting | Παζλ με σχέδια μελισσιών | Ζωγραφική
 • ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ – Έκθεση αφισών | Κόμικ “Το τέρας της εφηβείας” | Παιχνίδια για παιδιά
 • Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης – Ο τροχός της έκφρασης | Παιδιά και γονείς παίζουν και γελούν μαζί
 • Ομάδα Αφήγησης “Αίσωπος” - Παραμύθια και διαδραστικά παιχνίδια
 • Πάρκο Καινοτομίας JOIST – Ρομποτάκια Καλλιτέχνες: Δημιούργησε & Ζωγράφισε | Ζωγραφιές που Ζωντανεύουν: Ανακαλύψτε την Επαυξημένη Πραγματικότητα | Στούντιο Τέχνης: Εξερεύνηση & Δημιουργία με Εικονική Πραγματικότητα | Νέοι για την Κοινότητά μας: Προτάσεις για ένα Πράσινο Μέλλον
 • Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δ. Λαρισαίων – Δράσεις για την ανακύκλωση | Δημιουργία graffiti | Palermo Night για νέους 17-30
 • ΚΔΑΠ ΜΕΑγάπη – Εκφράζουμε τα συναισθήματά μας μέσω της τέχνης
 • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού - Γνωρίζοντας τον στατικό μοντελισμό
 • ΚΕΑΝ Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων – Diversity Looks Like Everyone
 • Κέντρο Σχολικής Μελέτης & Δημιουργικής Μάθησης Plasticity – Για μικρά παιδιά: Μαθαίνω να γράφω το όνομά μου σε παλαιότερες γραφές, Γίνομαι αρχαιολόγος και διαβάζω επιγραφές @monalousi – Σεμινάριο χαρακτικής και ξυλογλυπτικής

έναρξη μετά τις 19:00

 • Aegean College & ΣΑΕΚ Όμηρος – Εισαγωγή στην Ρομποτική!
 • Leroy Merlin - Eco friendly DIY Κατασκευές
 • Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Πολύχρωμο Πεντάγραμμο
 • Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα & Μουσείο Κούκλας – Κατασκευή κούκλας “Ο λαγός και η χελώνα” | Παράσταση κουκλοθέατρου “Οι Μύθοι του Αισώπου”
 • Μουσείο Σιτηρών & Αλεύρων - Ένα στάρι μια φορά!
 • Δημιουργική Πόρτα - Ο μαγικός κόσμος της Yayoi Kusama
 • Σύλλογος Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου & Project Ιππόκαμπος - Δημιουργία Ιστορίας Μέσα από Τυχαίες Εικόνες
 • Ομάδα Έκφραση – Θεατρικό παιχνίδι “Αφήνω το ίχνος μου στην όχθη του Πηνειού”
 • Εκδόσεις Πρεβέντη - Βιβλία. Πολύτιμες Περιουσίες | Στου ποταμού την άκρη περπατώ και ιστορίες μοναδικές δημιουργώ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

 • Α.Σ. Ταεκβοντό Λάρισας - Γνωριμία με το Ταεκβοντό
 • Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ - Παίζουμε Μπριτζ στο ποτάμι
 • Α.Σ. Δίας Λάρισας - Γνωριμία με το Ταεκβοντό

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

 • Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δ. Λαρισαίων - Προγράμματα ανακύκλωσης
 • ΚοινΣΕπ Έναστρον - Παρατήρηση του Ήλιου και της Σελήνης | Σεμινάριο ουρανογραφίας με επίδειξη και αναγνώριση των αστερισμών | Παρουσίαση τηλεσκοπίων, ηλιακών ρολογιών, μετεωριτών και άλλων
  αντικειμένων σχετικών με την αστρονομία
 • Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας A-Polaris - Παρατήρηση ουράνιων σωμάτων με τηλεσκόπια
 • Φωτογραφική Ομάδα f+ - Camera obscura observation | Φωτογραφίζοντας με μια camera obscura | Ομαδική έκθεση
 • Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας - Ομαδική έκθεση
 • iGEM Thessaly - Επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων για να δοκιμάσουν τα παιδιά και απονομή ειδικών δώρων
 • Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Λάρισας – Δράσεις
 • Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας Δ. Λαρισαίων – Ραντεβού με το Επιχειρείν και την Εργασία

έναρξη μετά τις 19:00

 • ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ - Επίδειξη συγκόλλησης σωληνώσεων για την κατασκευή δικτύων Θερμουδραυλικών και ψυκτικών εγκαταστάσεων | Μαγειρική τέχνη
 • Ε.Ο.Δ.Υ.Α. - Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις (Αντιμετώπιση Τραυματισμών & Παθολογικών περιστατικών)
 • Elena Karavide - Aerial yoga & dance

Τετάρτη, 19 Ιουνίου (1η μέρα)

Το σύνθημα της έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Πηνειού θα δώσει το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης. Από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, διασχίζοντας τον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου, τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου θα καταλήξουν στο ποτάμι, για την «πρεμιέρα» των εκδηλώσεων.

Την ίδια μέρα, στη Β’ μουσική σκηνή, στις 8 μ.μ. ανεβαίνει η Eleanor Luca, ενώ στις 20:45 συνεχίζει η Nalyssa Green. Η Nalyssa Green είναι συνθέτις, τραγουδοποιός και περφόρμερ από την Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτη και παίζει πιάνο, κιθάρα, ακορντεόν και τραγουδά. Έχει κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους, δύο αγγλόφωνους και τρεις ελληνόφωνους («Μπλουμ» - «Ταξίδι Αστρικό» - «Πολύ Καλή Στα Πάρτι»). Έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις ταινίες και μία τηλεοπτική σειρά «Ζωή». Έχει αποσπάσει έως τώρα δύο βραβεία κοινού Αθηνοράματος για μουσική σύνθεση σε θεατρική παράσταση, ενώ ο τελευταίος προσωπικός της δίσκος, «Πολύ καλή στα πάρτι», μόλις κυκλοφόρησε.

Nalyssa Green

Στις 10 μ.μ., αναλαμβάνουν οι Σκιαδαρέσες, μαζί με τον Φάνη Ζαχόπουλο και τον Χάρη Παρασκευά. Η Νίκη παίζει κιθάρα. Ο Φάνης παίζει καλύτερη κιθάρα από τη Νίκη. Η Όλγα παίζει τσέλο, άρπα και όμποε, αλλά όχι σε αυτό το σχήμα. Τραγούδι, χορός, ιδρωμένα αγόρια. Στον ήχο ο Κώστας Χαϊκάλης.

Σκιαδαρέσες

H Rock Μπάντα του Μουσικού Σχολείου (στις 9 μ.μ.) και οι Εναλλάξ (στις 10 μ.μ.) θα διασκεδάζουν το κοινό στην Γ’ Μουσική Σκηνή.

Στην κεντρική Μουσική Σκηνή (Α’) ανεβαίνει στις 10 μ.μ. η αγαπημένη σε όλους Ματούλα Ζαμάνη. Η Ματούλα Ζαμάνη έρχεται με καινούριο ήχο, καινούρια τραγούδια, καινούρια χαρά, σε έναν κόσμο που όλο μας «στενεύει», με μοναδικό όπλο την αγάπη.

Ματούλα Ζαμάνη

Πέμπτη, 20 Ιουνίου (2η μέρα)

Στην κεντρική Μουσική Σκηνή (Α’), ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους δημιουργούς και ερμηνευτές του σήμερα, παρουσιάζει τα καλύτερά του τραγούδια, μέσα από δυόμιση δεκαετίες μουσικής δημιουργίας, που έχουν χαραχθεί βαθιά στην ψυχή μας και υπόσχονται να μας γεμίσουν όμορφα συναισθήματα, μοναδικές μελωδίες και καλή διάθεση! Στις «αποσκευές» του, κουβαλά και νέα τραγούδια, που περιλαμβάνονται στον νέο του δίσκο. Πλάι του, στη σκηνή για το Φεστιβάλ Πηνειού, η Λουκία Βαλάση, μια ταλαντούχα συνθέτρια, τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια και σολίστ στο σαντούρι. Από την ομάδα του και φέτος δεν λείπει το δίδυμο: Εστέλλα Κοπάνου (φωνητικά και φλάουτο) και Γιώργος Παντέλογλου (φωνητικά και άλτο σαξόφωνο). Και βέβαια οι αγαπημένοι του, πιστοί φίλοι και καταξιωμένοι μουσικοί: ο Σόλωνας Αποστολάκης στα πλήκτρα και την ενορχήστρωση, ο Σπύρος Μάζης στο μπάσο, ο Δημήτρης Τσόλης στα τύμπανα, ο Κωστής Πυρένης στην ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα και ο Νικόλας Πλάτων στην τρομπέτα.Υπεύθυνος ήχου Σταύρος Συκιανάκης.

Μιχάλης Χατζηγιάννης

Στις σκηνές Β’ και Γ’ ανεβαίνουν οι: 1x1 (στις 8 μ.μ.), The Vocults (στις 9 μ.μ.) και Ταφ Λάθος (στις 10 μ.μ.) και Aladala Band (στις 9 μ.μ.), Μαριάννα Ζάχου (στις 10 μ.μ).

Ταφ Λάθος

Παρασκευή 21 Ιουνίου (3η μέρα)

Την 3η και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, την Παρασκευή 21 Ιουνίου και Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, «Ο Έρωτας πιάνει δουλειά», στην κεντρική Μουσική Σκηνή (Α’), τη νέα μεγάλη επιτυχία του μοναδικού δημιουργού Σταμάτη Κραουνάκη. Πολλά τραγούδια καινούργια και παλιά, του Σταμάτη. Μεγάλες διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες που σφράγισαν βράδια, καημούς κι ελπίδες, από μια παρέα ανθρώπων που πιστεύουν στο τραγούδι και στην ψυχαγωγική του λειτουργία, και είναι έτοιμοι να οδηγήσουν αυτή τη βραδιά, στα ωραιότερα όνειρα μας. Μαζί του οι: Δημήτριος Ανδρεάδης – πιάνο

Χρήστος Γεροντίδης – τραγούδι, Νίκος Κατσίκης - μπουζούκι ισπανικό λαούτο

Κοσμάς Κοκόλης – μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι, Κώστας Μπουγιώτης – τραγούδι, Πένυ Ξενάκη – τραγούδι, Θεολόγος Παπανικολάου – βιολί, τραγούδι

Λάμπρος Παπανικολάου – κοντραμπάσο, Γιώργος Στιβανάκης – τραγούδι, Γιώργος Ταμιωλάκης - βιολοντσέλο, ήχος Γιώργος Τσατσούλης, φώτα Δημήτρης Τζιμ Λάιος, διεύθυνση παραγωγής Gionik - Γιώργος Τσεβρένης.

Σταμάτης Κραουνάκης

Planet of Zeus

Εκτός, όμως, από μουσική, το ποτάμι θα γεμίσει δραστηριότητες για όλους. Γιατί αυτό είναι το Φεστιβάλ Πηνειού, ένα διαδραστικό φεστιβάλ. Καλλιτεχνικές, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, κατασκευές, ζωγραφική και πολλά άλλα, περιμένουν μικρούς και μεγάλους. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο www.festivalpineiou.gr.

Χορηγοί:EXALCO, COSMOTE, Las Ramblas, ETEM powered by COSMOS, Leroy Merlin, Aegean College, ΣΑΕΚ Όμηρος, Μπαλαής, Σ.Ο.Φ.ΛΑ, Ζυθοποιεία Πηνειού - Lola Beer, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, Electical Ρουμελιώτης, Digramma digital stores, Apis Era, Παγοποιεία Μπασδέκη, Ντάβας Ο.Ε.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισα

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

19:00 “Welcome” Σύνολο Κρουστών Μουσικού Σχολείου

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΣΚΗΝΗ Α΄

22:00 Ματούλα Ζαμάνη

ΣΚΗΝΗ Β΄

20:00 Eleanor Luca

20:45 Nalyssa Green

22:00 Σκιαδαρέσες

ΣΚΗΝΗ Γ΄

21:00 Rock Μπάντα Μουσικού Σχολείου

22:00 Εναλλάξ

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΣΚΗΝΗ Α΄

22:00 Μιχάλης Χατζηγιάννης

ΣΚΗΝΗ Β΄

19:15 Mistline

20:00 1×1

21:00 The Vocults

22:00 Ταφ Λάθος

ΣΚΗΝΗ Γ΄

21:00 Aladala Band

22:00 Μαριάννα Ζάχου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΣΚΗΝΗ Α΄

22:00 Σταμάτης Κραουνάκης

ΣΚΗΝΗ Β΄

20:00 High Voltage Band

21:00 Mental Grayce

22:00 Planet of Zeus

ΣΚΗΝΗ Γ΄

21:00 Fagus

21:30 Urban Grooves

17-06-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τρίτη 18/06/2024, ώρα 08:00-12:30 - Γιάννουλη)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 18 Ιουνίου, για το χρονικό διάστημα από 8:00 έως 12:30 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην Γιάννουλη (περιοχή μεταξύ των Εργατικών Κατοικιών, LIDL, JUMBO, ΚΕΘΕΑ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ).

Λάρισα, 17 Ιουνίου 2024

17-06-2024
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Πέμπτη 27/06/2024, ώρα 20:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-06-2024
Πρόσκληση ΕΙΔΙΚΗΣ Συνεδρίασης Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής - Πέμπτη 27/06/2024, ώρα 21:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-06-2024
Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης - 1ο Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου (ΠΚΠΦΠ & ΦΕ Βόλου) ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς της Π.Ε. Λάρισας για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας.

Διαβάστε το ενημερωτικό δελτίο

17-06-2024
Το Θεσσαλικό Θέατρο αποχαιρετά τον Αλέξανδρο Τσακίρη

Το Θεσσαλικό Θέατρο εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του ηθοποιού Αλέξανδρου Τσακίρη ο οποίος έφυγε από την ζωή το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024. Συνεργάστηκε με το Θεσσαλικό Θέατρο σε αρκετές παραστάσεις και υπήρξε ένας ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του και στο κοινό ηθοποιός.

Μερικά από τα έργα στα οποία συμμετείχε ήτανε τα εξής: «Ένα καπέλο γεμάτο βροχή» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Έξαρχου, «Μαχαίρι στο κόκκαλο» σε σκηνοθεσία Σίμου Καραφύλλη, «Η κυρία Κατάκη» σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» σε σκηνοθεσία Κυριάκου Αργυρόπουλου, «Κάποτε στη Σμύρνη» σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, «Του Ήλιου και του Φεγγαριού » σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου κ.α.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους.

17-06-2024
Κινητοποίηση του Δήμου Λαρισαίων για τις φωτιές σε ΤΕΙ-Άγιο Θωμά και Αμπελώνα-Γιάννουλη

Άμεση η κινητοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων για τις φωτιές σε ΤΕΙ-Άγιο Θωμά και Αμπελώνα-Γιάννουλη

-Στις εστίες από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακά στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και της ΔΕΥΑΛ

-Σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν οι Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που ξέσπασαν αργά σήμερα (Παρασκευή 14 Ιουνίου) το μεσημέρι σε περιοχή του Αμπελώνα-Γιάννουλης, αλλά και στην περιοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ)-συνοικίας Αγίου Θωμά.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή τόσο ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, όσο και Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Καθαριότητας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και της ΔΕΥΑΛ.

Υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων διέθεσαν έξι υδροφόρα οχήματα, δύο εκσκαφείς-φορτωτές και δύο φορτηγά, που συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ), καθώς και στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Να σημειωθεί ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων παραμένουν σε επιφυλακή και θα παραμείνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης εστιών πυρκαγιάς.

17-06-2024
Εκδηλώσεις μνήμης στο Αντιαεροπορικό (Ομορφοχώρι)

Δήμος Λαρισαίων: Εκδηλώσεις στη μνήμη 40 εκτελεσθέντων πατριωτών, στο μνημείο στο Αντιαεροπορικό (Ομορφοχώρι)

Αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη των 40 εκτελεσθέντων Πατριωτών, στις 8 Μαρτίου 1944, από τις φασιστικές δυνάμεις κατοχής. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο μνημείο στο Αντιαεροπορικό (Ομορφοχώρι Λάρισας).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ώρα 10:30 πρωινή

Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου «ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ» (Ομορφοχώρι Λάρισας):

Ομιλία για το ιστορικό της ημέρας από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Γαρυφαλλιά Καρυστιανού-Γκολφινοπούλου

Ομιλία από εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων:

 • Προσκλητήριο νεκρών
 • Κατάθεση στεφάνων

Τελετή στην προτομή του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΕΡΑ στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (συνοικία Αγ. Κωνσταντίνου):

 • Κατάθεση στεφάνων

Τελετή στην προτομή ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΤΣΟΥ στην πλατεία Δ. Τσάτσου (συνοικία Νεάπολης):

 • Κατάθεση στεφάνων

Θα αναχωρήσει λεωφορείο του Δήμου από την Κεντρική Πλατεία (Λέσχη Αξιωματικών) στις 10:00 π.μ.

17-06-2024
Δράση δενδροφύτευσης για την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη

Τίμησαν τους εθελοντές αιμοδότες στέλνοντας μηνύματα ζωής και αλληλεγγύης  - “Με μία και μόνο φιάλη αίμα, ένας συνάνθρωπος μας κερδίζει και πάλι τη ζωή”  τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος

Μηνύματα ζωής και αλληλεγγύης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στέλνουν ο Δήμος Λαρισαίων, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς και οι εθελοντές αιμοδότες που συμμετείχαν στη δράση δενδροφύτευσης, σήμερα το πρωί, στο Πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ). Κεντρικό μήνυμα της δράσης είναι «Με το αίμα μας ποτίζεται το δέντρο της ζωής».

"Με μία και μόνο φιάλη αίμα, ένας συνάνθρωπός μας κερδίζει και πάλι τη ζωή. Η αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης. Η αυτόβουλη ανταπόκρισή μας, ως πολίτες, σε αυτή τη ζωτική ανάγκη, αποτελεί μέτρο του ήθους και της δυναμικής της κοινωνίας μας. Γι' αυτόν τον λόγο, φέτος, τιμούμε τους εθελοντές αιμοδότες για τη μεγάλη προσφορά τους, με μια συμβολική κίνηση: φυτεύοντας ένα δένδρο, το δένδρο της ζωής», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Αθανάσιος Μαμάκος.

Τα δένδρα, συνολικά δέκα στον αριθμό, φύτευσαν οι εθελοντές αιμοδότες, με την υποστήριξη και καθοδήγηση των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, ενώ κάθε δέντρο φέρει το όνομα ενός εθελοντή αιμοδότη.

Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών & Πρασίνου, κ. Χρήστου Τερζούδη και της διευθύντριας Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ), κ. Παρασκευής Κώτση, εκ των διοργανωτών, καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, κ. Ευάγγελου Αποστόλου, του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Θεόφιλου Καραχάλιου, της αν.Προϊσταμένης Διοικητικής Υποστήριξης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Αγγελικής Παπαδοπούλου, του αν. Προϊστάμενου Τμήματος Αστικού & Περιαστικού Πρασίνου Δήμου Λαρισαίων, κ. Χρήστου Μανούσιου και πλήθους εθελοντών αιμοδοτών και κόσμου. Να υπενθυμίσουμε ότι, το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΛ, με τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση, ως τις 16 Ιουνίου, υπαίθρια αιμοδοσία (09:00 - 13:00), στην πλατεία Ταχυδρομείου.

14-06-2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΩΣ ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»
14-06-2024
Καμπάνια ενημέρωσης καταστηματαρχών για τον Κανονισμό Καθαριότητας

Πάνω από 2.200 επιχειρήσεις έχουν ενημερωθεί για τον Κανονισμό Καθαριότητας - Στις συνοικίες το επόμενο διάστημα τα συνεργεία των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων

Περισσότερες από 2.200 επιχειρήσεις της Λάρισας έχουν ενημερωθεί για τον Κανονισμό Καθαριότητας, από τα συνεργεία των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Καθαριότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης. Υπενθυμίζεται ότι η καμπάνια ενημέρωσης ξεκίνησε λίγο μετά τα μέσα Απριλίου, αρχικά στο κέντρο, ενώ το επόμενο διάστημα, τα συνεργεία ενημέρωσης θα αρχίσουν να μεταβαίνουν και στις συνοικίες.

Πιο αναλυτικά, για τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί η επέκταση της δράσης ενημέρωσης αρχικά σε πλατείες εκτός της κεντρικής περιοχής της Λάρισας, ενώ ενημέρωση θα γίνεται και κατά τις βραδινές ώρες λειτουργίας, κυρίως των καταστημάτων εστίασης. Παράλληλα, θα συνεχιστεί και η διανομή σχετικού εντύπου σε όλες τις περιοχές δράσεις, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες συνοικίες του Δήμου Λαρισαίων.

«Η αποτελεσματικότητα της δράσης συνίσταται στην ανταπόκριση των πολιτών, καθώς, στις περιοχές που έχει γίνει η ενημέρωση, καταγράφονται υψηλότερα ποσοστά συμμόρφωσης, αλλαγή νοοτροπίας, καθώς και θετικές αντιδράσεις στην παρουσία των συνεργείων. Παράλληλα, δημιουργείται ακόμη ένας δίαυλος απευθείας επικοινωνίας με τους πολίτες, έχουν καταγραφεί οι προβληματισμοί και οι επισημάνσεις τους, προκειμένου οι υπηρεσίες μας να προχωρήσουν στην επίλυση των ζητημάτων που έχουν τεθεί, το συντομότερο δυνατό», σημειώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ.Δημήτρης Λεωνιδάκης.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, οι καταστηματάρχες ενημερώνονται για τα άρθρα του Κανονισμού Καθαριότητας που τους αφορούν, όπως για τα προγράμματα αποκομιδής, τις κατάλληλες σακούλες (μέγεθος, κλείσιμο, ποιότητα), τον τρόπο διαχείρισης των χαρτοκιβωτίων, των γυάλινων φιαλών, των οργανικών απορριμμάτων, κ.α. Στους υπεύθυνους των καταστημάτων διανέμεται και σχετικό υλικό, ενώ το συνεργείο των «βοηθών του δημότη» συγκεντρώνει τυχόν παρατηρήσεις και υποδείξεις, καθώς και αναφορές προβλημάτων ή και προτάσεις για την καλύτερη συνεργασία με τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων.

Δίκτυο κάδων για ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες έγινε και η τοποθέτηση κάδου συλλογής αποβλήτων ηλεκτρικού & ηλεκτρονικού εξοπλισμού, έξω από το ΚΑΠΗ Γιάννουλης (πλατεία Αγ. Γεωργίου), πιλοτικά, ενώ εξετάζεται η δημιουργία δικτύου τέτοιων κάδων, σε περισσότερα σημεία στη Λάρισα. Παράλληλα, η Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης & Καθαριότητας εξετάζει τη δυνατότητα εξοπλισμού των συνεργείων ενημέρωσης με ηλεκτρονικά μέσα (κινητά τηλέφωνα & tablet), ώστε να καταγράφονται σε real-time, προς επίλυση θέματα, προβλήματα, που επισημαίνονται από τους πολίτες και αφορούν σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου (Πρασίνου, Τεχνικής Υπηρεσίας, κλπ) στο σύστημα Novoville, για την καλύτερη διαχείρισή τους και εξυπηρέτηση των αιτημάτων των πολιτών. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες: 2410.680.200 (Καθαριότητα) και 2410.575.050 (Αποκομιδή).

14-06-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 19/06/2024, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-06-2024
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Τελικοί του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εργαζομένων – Ραντεβού του χρόνου!

Με τους τελικούς που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2024, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, έληξε το 38ο πρωτάθλημα Μπάσκετ των Εργαζομένων περιόδου 2023-2024, που διοργανώνεται από το τμήμα Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων.

Στο φετινό πρωτάθλημα, που άρχισε τέλος Φεβρουαρίου, συμμετείχαν εικοσιτέσσερις ομάδες:Αστυνομία, Αυτ/μος Αιγαίο, Απολλώνειο, Γεωπόνοι,Δικηγόροι, ΔΕΥΑΛ, ΕΥΦΛ, Έμποροι, Ελ.Επαγγελματίες, COSMOS, Μέλισσα, Πανεπιστήμιο, Bruno, ΠΥΛ, Φορτηγά, Franklin, Πολ.Μηχανικοί, ΣΠΑΚ, Εκπαιδευτικοί, Τεχνικοί, Κομμωτές, Φαρμακοποιοί, Λογιστές, Μεσίτες.

Στη 1η φάση του πρωταθλήματος οι ομάδες χωρίστηκαν σε έξι ομίλους και αγωνίστηκαν σε πρωτάθλημα του ενός γύρου. Με τη λήξη της 1ηςφάσης οι οκτώ καλύτερες ομάδες δημιούργησαν την Α1 κατηγορία και οι υπόλοιπες δυο ομίλους της Α2 κατηγορίας.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες  έπαιξαν στους ημιτελικούς της Α1 και οι δύο πρώτες των δύο ομίλων στα ημιτελικά της Α2 κατηγορίας.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ Α1 κατηγορίας

COSMOS – ΔΕΥΑΛ 59-54
ΕΜΠΟΡΟΙ – ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 82-65

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ Α2 κατηγορίας

Σ.ΠΑ.Κ.– ΓΕΩΠΟΝΟΙ 58-48
Π.Υ.Λ. – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ 61-53

ΤΕΛΙΚΟΙ

Οι τελικοί άρχισαν με τις ομάδες της Α2 κατηγορίας Σ.ΠΑ.Κ. και Π.Υ.Λ.

Η ομάδα των «βετεράνων» από την αρχή του αγώνα πήρε προβάδισμα στο σκορ και δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 66-47.

Τα 5λεπτα: 21-7 36-21 (ημιχρ.) 58-31 και 66-47 τελικό.

Σ.ΠΑ.Κ. (Παπαϊωάννου) Χύτας 5, Νταχμίρης 3 (1) , Γκιγκιούδης, , Ανδρέου 4, Χαρούλης 6, Γκούλιος, Παπαιωάννου 4, Οικονόμου 23 (2) , Τύμπας 6, Γκάντζος 4, Σαράντης 2, Γακόπουλος 9.

Π.Υ.Λ. (Ξενόφος) Δημογιάννης, Μουράτης 4, Ξενόφος 14, Νάκας 8 (2), Βασιλός 5(1) , Κατσίμπας 12 (3), Σάρος 4.Γκαμζέλας, Κάκκας.

Οι διαιτητές του αγώνα ήταν ο κ.Παπαπρίλης και ο κ.Κατσιλέρος.

Οι απονομές έγιναν από τον κ.Τσακίρη Μιχάλη Αντιδήμαρχο εξυπηρέτησης πολιτών και τον κ. Παπαδόπουλο Χαράλαμπο πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.

Ο 2ος τελικός της Α1 κατηγορίας είχε και αυτός το ίδιο σκηνικό μιας και η ομάδα των Εμπόρων στερήθηκε τις «υπηρεσίες» του βασικό της παίχτη σε όλη την πολύ καλή φετινή της πορεία κ.Δαουλάρη και έτσι η ομάδα COSMOS  δεν δυσκολεύτηκε να πάρει διαφορά στο σκορ από την αρχή του παιχνιδιού.

Τα 5λεπτα: 21-10, 40-22 (ημιχρ), 59-44 και 73-61 τελικό.

ΕΜΠΟΡΟΙ (Αλαγιάννης) Κωτούλας 6, Κρητικός 8 (1), Χασιώτης 7(1), Αλαγιάννης, Πατούλιας 15, Τζουρμακλιώτης 10(2), Παλάσκας 11(3),Τζιούφας, Σώφλος 4, Τσιγάνης.

COSMOS (Λιάκος) Καντώνιας Θ., Γκαμπέτας 10(2), Καντωνιας Γ. 2, Σολωμός 8, Κο0λλάτος, Πιάνας 2, Λιάκος 21(5), Χονδονάσιος, Χαχόπουλος 17(1), Δήμτσας, Γεωργάκας.

Οι διαιτητές του αγώνα ήταν ο κ.Παζώλης και ο κ.Στεργιούλας.

Οι απονομές έγιναν από τον κ. Γερογιώκα Ηρακλή Αντιδήμαρχο Παιδείας και Άθλησης και τον κ. Δρυστέλλα Θανάση  Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ.

Για ακόμη μια χρονιά, το πρωτάθλημα εργαζομένων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι συμμετέχοντες από διάφορες επιχειρήσεις και οργανισμούς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας θεαματικούς αγώνες και ενισχύοντας το πνεύμα της ομαδικότητας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Ανανεώνουμε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, με την ελπίδα να δούμε ακόμη περισσότερους συμμετέχοντες και ακόμα πιο συναρπαστικούς αγώνες.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και τους νικητές, και καλή προετοιμασία για την επόμενη χρονιά!

14-06-2024
ΔΕΥΑΛ - Συνεχίζεται η αντικατάσταση συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα

Ενημερώνουμε  ότι οι εργασίες αντικατάστασης συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα που διαθέτουν ενσωματωμένη διάταξη μετάδοσης δεδομένων, συνεχίζονται στην περιοχή της Φαλάνης.

Προβλέπεται να αντικατασταθούν παλαιά υδρόμετρα σε περιοχές που έχουν εκσυγχρονιστεί τα δίκτυα ύδρευσης.

Η έναρξη των παραπάνω εργασιών στην περιοχή της Φαλάνης θα ξεκινήσει την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή αυτή έως την Τρίτη  30 Ιουλίου 2024.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των σχετικών εργασιών αντικατάστασης των υδρομέτρων κάθε οικοδομής, θα χρειαστεί να γίνουν διακοπές υδροδότησης διάρκειας λίγων λεπτών έως μίας ώρας το μέγιστο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών.

Λάρισα, 14 Ιουνίου 2024

14-06-2024
Ξεκινάει στις 19 Ιουνίου το Φεστιβάλ Πηνειού με τη Ματούλα Ζαμάνη

Ξεκινάει την Τετάρτη 19 Ιουνίου το Φεστιβάλ Πηνειού, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, με πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Για τρεις ημέρες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πολλά ήδη μουσικής, από ροκ, παραδοσιακό, έντεχνο μέχρι και πιο εναλλακτικό και hip hop, στις τρεις σκηνές που θα στηθούν στην κοίτη του Πηνειού ποταμού.

Την έναρξη θα κάνει το σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, δίνοντας το ρυθμό του Φεστιβάλ, στις 19.00. Ξεκινώντας από το Αρχαίο θέατρο και διασχίζοντας τον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου, τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου θα καταλήξουν στο ποτάμι, το οποίο και θα γεμίσει μουσική. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά κηρύσσεται η έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων. Στη Β’ Σκηνή, που είναι και η πρώτη μουσική σκηνή που παίρνει τη σκυτάλη από το σύνολο κρουστών του Μουσικού Σχολείου, ανεβαίνει η Eleanor Luca, ενώ στις 20:45 συνεχίζει η Nalyssa Green. Η Nalyssa Green, είναι συνθέτις, τραγουδοποιός και περφόρμερ από την Αθήνα.


Είναι αυτοδίδακτη και παίζει πιάνο, κιθάρα, ακορντεόν και τραγουδά. Έχει κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους. Δύο αγγλόφωνους και τρεις ελληνόφωνους. Μπλουμ - Ταξίδι Αστρικό - Πολύ Καλή Στα Πάρτυ. Έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις ταινίες και μία τηλεοπτική σειρά «Ζωή». Έχει αποσπάσει έως τώρα δύο βραβεία κοινού Αθηνοράματος για μουσική σύνθεση σε θεατρική παράσταση. Μόλις κυκλοφόρησε τον τελευταίο προσωπικό της δίσκο «Πολύ καλή στα πάρτυ».

Στις 22:00 αναλαμβάνουν οι Σκιαδαρέσες, με σύγχρονη ποπ μουσική. Οι Σκιαδαρέσες έρχονται μαζί με τον Φάνη Ζαχόπουλο και τον Χάρη Παρασκευά. Η Νίκη παίζει κιθάρα. Ο Φάνης παίζει καλύτερη κιθάρα από την Νίκη. Η Όλγα παίζει τσέλο, άρπα και όμποε αλλά όχι σε αυτό το σχήμα. Τραγούδι, χορός, ιδρωμένα αγόρια. Στον ήχο ο Κώστας Χαϊκάλης.

Στη σκηνή Α΄ τη διασκέδαση του κόσμου αναλαμβάνουν η Rock Μπάντα του Μουσικού Σχολείου στις 21:00 και οι Εναλλάξ στις 22:00.

Στην κεντρική σκηνή ανεβαίνει στις 22:00 ακριβώς η αγαπημένη σε όλους Ματούλα Ζαμάνη. Η Ματούλα Ζαμάνη έρχεται με καινούργιο ήχο, καινούργια τραγούδια, καινούργια χαρά. Σε έναν κόσμο που όλο μας στενεύει με μοναδικό όπλο την αγάπη.

Τη 2η ημέρα, την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις μουσικές σκηνές ανεβαίνουν οι:

ΣΚΗΝΗ Β΄

20:00 1x1

21:00 The Vocults

22:00 Ταφ Λάθος

ΣΚΗΝΗ Γ΄
21:00 Aladala Band

22:00 Μαριάννα Ζάχου

Στην κεντρική σκηνή έρχεται για να απογειώσει το Φεστιβάλ ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Την 3η και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, την Παρασκευή 21 Ιουνίου και Ευρωπαϊκή Ημέρα της μουσικής, υποδεχόμαστε στη σκηνή Β΄ τους: High Voltage Band στις 20:00, Mental Grayce στις 22:00 και Planet of Zeus στις 22:00 και στη σκηνή Γ’ τους: Fagus στις 21:00 και Urban Grooves στις 22:00.

Η αυλαία του Φεστιβάλ πέφτει με τον Σταμάτη Κραουνάκη. Με μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες.

Εκτός όμως από μουσική, το ποτάμι θα γεμίσει δραστηριότητες για όλους. Γιατί αυτό είναι το Φεστιβάλ Πηνειού, ένα διαδραστικό φεστιβάλ. Καλλιτεχνικές, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, κατασκευές, ζωγραφική και πολλά άλλα, περιμένουν μικρούς και μεγάλους. Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο www.festivalpineiou.gr

Χορηγοί:

EXALCO, COSMOTE, Las Ramblas, ETEM powered by COSMOS, Leroy Merlin, Aegean College, ΣΑΕΚ Όμηρος, Μπαλαής, Σ.Ο.Φ.ΛΑ, Ζυθοποιεία Πηνειού - Lola Beer, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, Electical Ρουμελιώτης, Digramma digital stores, Apis Era, Παγοποιεία Μπασδέκη, Ντάβας Ο.Ε.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισα

14-06-2024
"Για Πάντα Νέοι" στον Θερινό Κινηματογράφο του Μύλου

Η ταινία “Για πάντα νέοι”, έρχεται στον θερινό Κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά, την εβδομάδα από 17 έως 22 Ιουνίου 2024, στις 22.00.

Πρόκειται ουσιαστικά για την αυτοβιογραφία της Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, μιας ηθοποιού με στιγμές εκπληκτικής ευαισθησίας, σεναριογράφου και σκηνοθέτη με έμπνευση. Η νέα της ταινία, «Les Amandiers», που γράφει και σκηνοθετεί χωρίς να παίζει, είναι μια εμπειρία αξέχαστη.

Λίγα λόγια για την ταινία: Στα τέλη του ’80 μια ομάδα νεαρών ηθοποιών γίνεται δεκτή στην περιζήτητη δραματική σχολή του Πατρίς Σερό Les Amandiers. Ανάμεσά τους και η Στελά, για την οποία μόλις ξεκινάει ένα ταξίδι ζωής.
Σκηνοθεσία Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι.

Πρωταγωνιστούν: Νάντια Τερέζκιεβιτς, Σοφιάν Μπενασέρ, Λουί Γκαρέλ, Κλαρά Μπρετό.

Εισιτήριο: 4 ευρώ.

Δείτε το πρόγραμμα των ταινιών:

14-06-2024
Το Θεσσαλικό Θέατρο αποχαιρετά τον Χρήστο Καράκη - Ψήφισμα

Έφυγε σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) από την ζωή ο επί σειρά ετών αγαπητός συνεργάτης και φίλος Χρήστος Καράκης σε ηλικία 63 ετών. Ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές σκηνικών και μηχανικός σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου. Πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε αμέτρητες παραστάσεις με αγάπη και πάθος για τη δουλειά του.

Ο Χρήστος Καράκης δεν ήταν απλά ένας συνάδελφος. Για όλους εμάς που εργαζόμαστε στο Θεσσαλικό Θέατρο ήταν πάνω από όλα φίλος. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το γέλιο του και τη μεγάλη του καρδιά.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η κηδεία θα γίνει αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 7.00μμ στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας.

Διαβάστε το σχετικό ψήφισμα του Θεσσαλικού Θεάτρου

13-06-2024
Το μήνυμα του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

«Ύψιστη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης η αιμοδοσία» - Το μήνυμα του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

- Με δενδροφύτευση στο Πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ) τιμούν τους εθελοντές αιμοδότες Δήμος Λαρισαίων και ΠΓΝΛ

«Με μία και μόνο φιάλη αίμα, ένας συνάνθρωπός μας κερδίζει και πάλι τη ζωή. Η αιμοδοσία είναι ύψιστη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης. Η αυτόβουλη ανταπόκρισή μας, ως πολίτες, σε αυτή τη ζωτική ανάγκη είναι το μέτρο του ήθους και της δυναμικής της κοινωνίας μας. Γι’ αυτόν τον λόγο, φέτος, τιμούμε τους εθελοντές αιμοδότες για τη μεγάλη προσφορά τους, με μια συμβολική κίνηση: φυτεύοντας ένα δένδρο, το δένδρο της ζωής», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λαρισαίων-Διεύθυνση Πρασίνου, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας θα προχωρήσουν σε μια ξεχωριστή δράση, αύριο Παρασκευή, στις 10 το πρωί, στο Πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ). Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση, προς τιμήν εθελοντών αιμοδοτών της Λάρισας -το μήνυμα της δράσης είναι: «Με το αίμα μας ποτίζεται το δέντρο της ζωής».

Το κεντρικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, φέτος, είναι «Γιορτάζοντας 20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε εθελοντές αιμοδότες!» και, όπως υπογραμμίζει ο κ.Μαμάκος, «αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές αιμοδότες και στους συλλόγους, όπως επίσης και στους ανθρώπους των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων της πόλης μας για την προσπάθεια και το έργο τους. Οι ανάγκες σε αίμα είναι διαρκείς και θα πρέπει να υπάρχει επάρκεια και ικανά αποθέματα για όσους το χρειάζονται. Δικό μας χρέος και ευθύνη είναι, όσοι μπορούμε και για όσο μπορούμε, να είμαστε σε σταθερή βάση εθελοντές αιμοδότες».

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΛ, με τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση, ως τις 16 Ιουνίου, υπαίθρια αιμοδοσία (9.00 - 13.00), στην πλατεία Ταχυδρομείου.

13-06-2024
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024 ΑΠΟ 01/01/2024 ΕΩΣ 31/05/2024 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

13-06-2024
Φεστιβάλ Μουσικών Δράσεων από τις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων

Φεστιβάλ Μουσικών Δράσεων διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων, οι Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου και το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας από τις 16 έως και τις 18 Ιουνίου 2024, στο χώρο του “Χατζηγιάννειου” και στο Αναψυκτήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

Μια μουσική ανάσα δροσιάς στην έναρξη του καλοκαιριού. Ένα πανηγύρι δημιουργίας και χαράς από μαθητές τμημάτων μουσικής των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.

Οι μουσικοπαιδαγωγοί Νατάσα Νικούλη, Τάσος Νοτόπουλος, Αχιλλέας Σίμος οργανώνουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων μαζί με τους μαθητές των Λεσχών σε Ηπειρώτικα, Λιβαδάκι, Πυροβολικά, Χαραυγή, Αλκαζάρ, Φαλάνη, Αμπελόκηπους, Άγιο Κωνσταντίνο, Άγιο Γεώργιο, Ιπποκράτη

Κιθάρα, αρμόνιο και μουσική προπαιδεία, μουσικά σύνολα, σόλο, ντουέτα και κουαρτέτα.

Πολλές εκπλήξεις και ξεχωριστοί καλεσμένοι τραγουδιστές, χορευτές, παιδαγωγοί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 16/6 12:00 μ. Αναψυκτήριο Δημοτικής Πινακοθήκης

> Παιχνίδι με την “μπάλα” μουσικοκινητικών δραστηριοτήτων

Τα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού θα γνωρίσουν, με έναν διαδραστικό τρόπο, την ομορφιά της μουσικής, με τον μουσικοπαιδαγωγό Αχιλλέα Σίμο. Συμμετέχει η παιδαγωγός Χριστίνα Τοπουζλή

> Kουαρτέτο Κλασικής Κιθάρας

Από τους μαθητές Κωνσταντίνο Κοντογιάννη, Μυρτώ Παπαγιαννούλη, Ιωάννα Λάτσιου και τον Αχιλλέα Σίμο. Κλασικά μελωδικά θέματα αλλά και μουσική από την Ζάκυνθο

> Σόλο Κιθάρα από μαθητές στις Λέσχες Αγίου Γεωργίου, Ιπποκράτη, Αγίου Κωνσταντίνου, Αμπελόκηπων (Μαθητές Τάσου Νοτόπουλου)

Γιώργος Ευσταθιάδης Waltz (Shostakovich)

Γιάννης Πουλικίδης, Γρηγόρης Ζαμπέτας Ακορντεόν (Λοΐζος)

Μάξιμος Καφόπουλος Κεμάλ για δύο κιθάρες (Χατζιδάκις)

Φάνης Καραμούτης Ανάθεμά σε (Θαλασσινός) / Μήλο μου κόκκινο (Παραδοσιακό)

Γιάννης Καραναστάσης Παραμύθι με λυπημένο τέλος (Πασχαλίδης)

> Σύνολο Κιθάρας Λαϊκής Μουσικής (Μαθητές Αχιλλέα Σίμου)

Συμμετέχουν : Γιάννης Καρνάβας, Σωκράτης Κορδάς, Θάνος Χατζημπάρμπας, Γκέντσι Μεμέλλι, Θανάσης Αμαξόπουλος, Ιωάννα Γκέκα, Δημήτρης Πανταζής

Στο τραγούδι η ερμηνεύτρια Δέσποινα Μαύρου

Το σύνολο θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και κομμάτια των Χατζιδάκι, Λεοντή, Κουγιουμτζή, Τσιτσάνη και Λοΐζου

Δευτέρα 17/6 19:00 Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο

> “Κιθαροαφηγήματα”

Η Λιλή Σιαδίμα και η Έφη Βουλκίδου με τις κιθάρες τους συναντάνε τον Τσαϊκόφσκι, την Ισπανική Ρομάντζα και τους στίχους του Όσκαρ Ουάιλντ.

> Μουσική Προπαιδεία (Τμήμα Νατάσας Νικούλη)

Θα ακουστούν τα τραγούδια: “Καλωσορίσατε όλοι παιδιά!”, “Τι χαρά!”, “Κάτω στον γυαλό”, “Τα περάσαμε όμορφα”, “Γλυκό καλοκαιράκι” καθώς και ποιήματα για το καλοκαίρι. Συμμετέχουν οι μαθητές του τμήματος προπαιδείας: Ανάρργυρος Γεωργίου, Μαρίλεια Γιαννίκη, Χρήστος Καλύβας, Κατερίνα Λένγκα, Μαλεβή Μουταφίδη, Στελίνα Παλάσκα

> Project “Ludwing Van Beethoven” “Μια μουσική ιδιοφυΐα, στη ρωγμή του χρόνου!”

Μαθητικό Σύνολο Κιθάρας “El Clásico” του Αχιλλέα Σίμου

Φιλική Συμμετοχή: ”Σχολή Χορού - Αμπελώνα” της Βασιλικής Σαγώνα

Μια μουσικοχορευτική παραγωγή αφιερωμένη στον Μπετόβεν, με αποσπάσματα από έργα του ίδιου, του δασκάλου του Χάυντν, του παιδιού θαύματος - Μότσαρτ και του συνθέτη πατέρα του. Παίζουν κιθάρα οι μαθητές: Πωλίνα Τσιβούλη, Χάρης Ψαροκωστόπουλος, Νίκος Ριζάκης, Θεοφάνης Καρατσιβούλης, Γιάννης Σαμαρίνας, Χρήστος Κωνσταντάκος, Εύα Τσώνη, Κωνσταντίνος Λαμπρίδης, Δημήτρης Τσιούρης

> Σόλο Πιάνο & Αρμόνιο (Μαθητές Νατάσας Νικούλη)

Αθανασία Τεντολούρη Für Elise (Beethoven)

Λουίζα Τσινόγκου Πεντοζάλης (Κρητικός Χορός)

Σοφία Παλάσκα Tarantella (Burgmüller)

Εύα Πετσιδήμου Πέρα στους πέρα κάμπους (Παραδοσιακό Δωδεκανήσου)

Ανδριάννα Κασούμη Το ουράνιο τόξο

Κωνσταντίνος Παρλακίδης Hungarian Dance (Brahms)Θωμάς Δαμασιώτης The greatest show on earth

Νάσια Παρλακίδη Μενουέτο Νο 45 (ντουέτο)

Αριστείδης Μηνοβγίδης Get Away

Αθηνά Γκονέλα Τhe blue danube waltz (Strauss)

Σωκράτης Γεωργούλας O καλός βασιλιάς

Άγγελος Αντωνόπουλος Folk Dance (Béla Bartók)

Τρίτη 18/6 19:00 Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο

> Σόλο Πιάνο & Αρμόνιο (Μαθητές Νατάσας Νικούλη)

Νεκτάριος Καραφυλλίδης Έκπληξη - Yankee Doodle (Ντουέτο)

Μαριλένα Μαυροπούλου Ώρα για βαλς!

Μάρθα Χρυσικού The Can Can

Θάνος Αραμπατζής Ο καλός βασιλιάς

Μαρίλια & Χαρά Μαγαλιού Πέρα στους πέρα κάμπους (Παραδοσιακό Δωδεκανήσου)

> Σύνολο Κιθάρας “Junior” (Μαθητές Αχιλλέα Σίμου)

Θα ακουστούν τα τραγούδια: “O κιθαρίστας”, “Στην παιδική χαρά”, “Χαροπά τα δυο μου χέρια”, “Ο ύμνος της χαράς” και “Φεγγαράκι μου λαμπρό”. Συμμετέχουν οι μαθητές: Νικόλας Σιμόπουλος, Θάνος Βαρβάρας, Άννα Τσικούρα, Ζωή Γκρόζου, Δήμητρα Κουκουράβα, Μελίνα Σιακαβάρα, Κωνσταντίνος Καραμπέρης

Συμμετέχει ακόμη η Φωτεινή Μπλουγούρα με το ”Νανούρισμα” του Μάνου Λοΐζου (Από το τμήμα της Λέσχης Αγίου Γεωργίου του Τάσου Νοτόπουλου)

> Σόλο Πιάνο & Αρμόνιο (Μαθητές Νατάσας Νικούλη)

Βασιλική Ντίνα Malaguena (Spanish Dance)

Βαγγέλης Πήχας The greatest show on Earth

Ευαγγελία Πατσιούρα Lemoine

Κυριάκος Τσόγκας Aria - Menuet (Bach)

Ειρήνη Ζητούδη Für Elise (Beethoven)

Ευαγγελία Λιάπη Arabesque (Burgmüller)

Θεοφανία Ακριβοσούλη Alla Turka - Rondo (Mozart)

Καλυψώ Ντίνα Rondo, Γ μέρος - Sonatina Kuhlau

Θέλια Πέρρου Romanza

Δημοσθένης Κακαές Ας κρατήσουν οι χοροί (Σαββόπουλος)

> Σύνολο Κιθάρας POP - ROCK (Μαθητές Αχιλλέα Σίμου)

Από την παράδοση των ΗΠΑ στους Hooters, τους Animals, τους Deep Purple, τους Pink Floyd και τους Eurythmics ως τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Νίκο Πορτοκάλογου. Ένα μελωδικό ταξίδι στην pop και την rock με καράβι την κλασική μας κιθάρα. Παίζουν : Δημήτρης Μπάρμπας, Μάριος Κουσιωρής, Νίκος Πλασάτης, Πάνος Παπαντώνης. Συμμετέχουν ακόμη: Νάσος Ρομφέας, Δημήτρης Πιτσαρής, Κωνσταντίνος Καραμπέρης

Τραγουδούν μαζί μας οι ερμηνευτές: Μαρία Μπέλλου, Νίκος Σκούφας, Δημήτρης Φωτίου, Χάρης Καραμπέρης

Καλλιτεχνική Επιμέλεια Φεστιβάλ: Αχιλλέας Σίμος

Με την υποστήριξη: Μικρός Κόσμος Το Χαλαρό Καφενείο, ΚΔΑΠ "Brainfit", Pink Studios (Λάρισα), Golden Cleaning (Αλέξης Αθ. Χατζημπάρμπας), Δρόσου Βασιλική - Κυλικείο (Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας)

13-06-2024
ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ - 25 Χρόνια Εισβολέας - Η συναυλία ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ

Από την εταιρία διοργάνωσης της συναυλίας γνωστοποιούνται τα παρακάτω:

"Με μεγάλη λύπη σας ενημερώνουμε ότι η συναυλία που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 στο Κηποθέατρο Λάρισας, για τα 25 χρόνια του Εισβολέα, αναβάλλεται λόγω του θανάτου του πατέρα του καλλιτέχνη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την βαθύτατη αγάπη μας προς τον Λιάκο σε αυτή την δύσκολη στιγμή. Σύντομα θα ανακοινώσουμε καινούργια ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας.

Η ακύρωση των εισιτηρίων θα γίνει ως εξής:

Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα επιστραφούν αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τα φυσικά εισιτήρια θα επιστραφούν από τα σημεία που τα προμηθευτήκατε. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση."

13-06-2024
Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης από σήμερα το απόγευμα – Σε ισχύ θα τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη, 13 Ιουνίου και αύριο, Παρασκευή, 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος επί της Ε.Ο. Λαρίσης-Κοζάνης, προς Γιάννουλη. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες, λόγω συνθηκών καύσωνα και σε ισχύ θα τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Οι εργασίες απόξεσης της ασφάλτου και ασφαλτόστρωσης αφορούν στο τμήμα της Ε.Ο. Λαρίσης-Κοζάνης από το 3ο ως το 4ο χλμ (από το ύψος του σηματοδότη στο σούπερ-μάρκετ «Σκλαβενίτης» ως τα φανάρια στη στροφή για Αμπελώνα και θα γίνονται από τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, 13/6 ως τις 7 το πρωί της Παρασκευής 14/6 και από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής ως τις 7 το πρωί του Σαββάτου 15/6. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των έργων αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία Daniel.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, στο σημείο εκτέλεσης των εργασιών θα γίνει μερική κατάληψη του ενός ρεύματος κυκλοφορίας και η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται εκ περιτροπής, μέσω του τμήματος της οδού που απομένει.

Εξ αιτίας του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου που επικρατεί στην Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν βραδινές ώρες, με μερική κατάληψη της μιας λωρίδας κυκλοφορίας και την διεξαγωγή της κυκλοφορίας από το εναπομείναν τμήμα της οδού ή εκτροπή της.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

12-06-2024
14 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λάρισας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας από τις 09:00 έως τις 13:00 σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η 14η Ιουνίου ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη τον Μάιο του 2005 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος. Αυτήν την ημέρα τιμούμε τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες που διαθέτουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους προσφέροντας το αίμα τους με σεβασμό και αλληλεγγύη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο και διαδίδουμε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας με σκοπό την προσέλκυση νέων εθελοντών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γιορτάζει 20 χρόνια από την θέσπιση της παγκόσμιας ημέρας κοινοποιώντας το φετινό μήνυμα “Γιορτάζοντας 20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε, αιμοδότες!”.

Σας περιμένουμε όλους να δώσουμε μαζί ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και αιμοπροσφοράς δείχνοντας σε όλους τους συμπολίτες μας τον δρόμο προς την πιο αγνή μορφή εθελοντισμού.

12-06-2024
21η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Η μουσική γιορτάζει μέσα από τους ήχους του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

Μοναδικές ερμηνείες μουσικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, θα λάβουν χώρα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα στις 21 Ιουνίου 2024, στον Αίθριο χώρο του ΔΩΛ και ώρα 17.30μμ – 19.00μμ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.

Στο Παρίσι 21 Ιουνίου του 1982 και με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Jack Lang, γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Το 1985, με ενέργειες της Μελίνας Μερκούρη, η Αθήνα ως πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, είναι η πρώτη πόλη μετά το Παρίσι που γιορτάζει την ημέρα της Μουσικής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για tο κοινό.

Πολιτική Προστασία

Job Center

Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας
Πανεπιστήμιο των Πολιτών

Κατασκήνωση στην Πόλη

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων

Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας

Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τον Περιβάλλοντα Χώρο του Αρχαίου Θεάτρου

Επανασύνδεση ρεύματος για ευπαθείς ομάδες

Οικογιορτή Λάρισας

Λάρισα Ιστορία Πολιτισμού Παρελθόν και Μέλλον

Βόλτες στην πόλη του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης

Εκδρομές στη Λάρισα PDF

Larissa Tours and Excursions

Food Corridors European Program

Εμβολιάζομαι Νοιάζομαι

  ΕΟΔΥ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Λάρισα Είμαστε Μαζί απέναντι στον covid-19

ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ μεα

Βρείτε σε ποια Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων ανήκετε

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον Θεσσαλίας

Πολυοδηγός για Μετανάστες - Multiguide for Immigrants

Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει 

Stop TTIP/CETA

Η Ευρώπη σου

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις

Εγγραφή στο 112

Μέτρα Προστασίας από τα Κουνούπια

Municipality of Larissa

We design

a modern city that every citizen will be happy to live in

We develop

social infrastructure and services for citizens and visitors

We place emphasis

on education, culture and institution building

We are implementing

infrastructure projects that will contribute to the development of the city

Contact

Municipality of Larissa, 1 Ionos Dragoumi str P.C. 41222

Call center: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

More Info

kairos 1 en ekdromes larissa en

Copyright © 2016 Municipality of Larissa | Website Design by ITBIZ DIGITAL AGENCY