sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Μάιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

10-05-2021
Λειτουργία λαϊκών αγορών λόγω της αργίας για τον εορτασμό του Αγίου Αχιλλίου

Λειτουργία λαϊκών αγορών λόγω της αργίας για τον εορτασμό του Αγίου Αχιλλίου

Λόγω της αργίας του Αγίου Αχιλλίου (Πολιούχου Λάρισας), το Σάββατο 15 Μαίου, η Λαϊκή Αγορά που γίνεται την ημέρα αυτή στη συνοικία Νεάπολη και στην οδό Καραολή-Δημητρίου, θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα πριν δηλαδή Παρασκευή 14-05-2021 στον ίδιο χώρο.          

Οι Λαϊκές Αγορές της Παρασκευής α) στη Γιάννουλη στο χώρο που βρίσκεται παραπλεύρως του γηπέδου κάθετα της οδού Κοζάνης και β) στη Δημοτική Κοινότητα Τερψιθέας επί της οδού Ελευθερών θα λειτουργήσουν κανονικά.             

Σημείωση: α)Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών  θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας και β)Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν σύμφωνα με την ισχύουσα Κ.Υ.Α

 

27-04-2021
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Αιτήσεις για άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων έτους 2021

Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα έτους 2021 (ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ - ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΧΩΡΟΣ)

Οι ενδιαφερόμενοι άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων έτους 2021, καθώς και πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου ατελώς έως τις 31/10/2021 (αρ. 60 του Ν. 4795/17-4-21), θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση μέσα από τη ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων. Πιο αναλυτικά:

Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση για άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα

(Κατηγορία Αιτήσεων: Τμήμα Εσόδων –Υποκατηγορία Αιτήσεων: Τμήμα Εσόδων-ΚΧ τραπεζοκαθισμάτων).

Αίτηση μείωσης τέλους κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα έτους 2021

Όσοι δεν επιθυμούν ή δε δικαιούνται πρόσθετο κοινόχρηστο χώρο για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μείωσης του τέλους κοινόχρηστου χώρου έτους 2021 (αρ. 65 του Ν. 4688/20) μέσα από τη ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων. Πιο αναλυτικά:

Αίτηση μείωσης τέλους κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα

(Κατηγορία Αιτήσεων: Τμήμα Εσόδων –Υποκατηγορία Αιτήσεων: Τμήμα Εσόδων-ΚΧ τραπεζοκαθισμάτων-Μείωση τέλους)

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ανά κατηγορία αίτησης καθώς και οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής των αιτήσεων αναφέρονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων.

Μετά την Οριστική Υποβολή της αίτησης, θα γίνει έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων.

Σε περίπτωση έγκρισής της, η τακτοποίηση της οφειλής θα γίνεται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό GR57 0172 6060 0056 0600 4883 211 της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία υποχρεωτικά θα αναγράφονται Ονοματεπώνυμο – ΑΦΜ – αιτιολογία κατάθεσης.

Η απόδειξη της τραπεζικής κατάθεσης (καταθετήριο), μπορεί να επισυνάπτεται και ηλεκτρονικά στη Ψηφιακή Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων.

Στη συνέχεια, η υπηρεσία θα «ανεβάζει» στην πλατφόρμα, στα «Παραδοτέα Έντυπα», την άδεια που αιτείται ο ενδιαφερόμενος δημότης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Εσόδων τηλ: 2413 500 313.

15-04-2021
Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό απο τον Δήμο Λαρισαίων

«Εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι»

 • Καμπάνια προώθησης του εμβολιασμού από τον Δήμο Λαρισαίων

Στην μεγάλη προσπάθεια προώθησης του εμβολιασμού κατά της COVID 19, ώστε η κοινωνία να βγει, όσο γίνεται πιο σύντομα, από την πανδημία και τους περιορισμούς, συμβάλει ο Δήμος Λαρισαίων με τις δικές του δυνάμεις. 

Ειδικότερα, ο Δήμος υποστηρίζει την εθνική προσπάθεια, μέσω μια τοπικής καμπάνιας προώθησης του εμβολιασμού με κεντρικό σύνθημα «εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι».

Εξάλλου, Ο εμβολιασμός κατά του Covid19 αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και σε αυτούς που αγαπάμε και νοιαζόμαστε.

Η καμπάνια θα εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες, προγραμματίζοντας τον εμβολιασμό τους, στη βάση των προτεραιοτήτων που θέτει η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αναπτύχθηκε και η ιστοσελίδα emvoliolarissa.gr που περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, διευθύνσεις και τηλέφωνα των εμβολιαστικών κέντρων που λειτουργούν στο Δήμο Λαρισαίων αλλά και σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, ενώ θα φιλοξενεί επίκαιρη ενημέρωση και όλο το προωθητικό υλικό.

Σας στέλνουμε το link με το πρώτο video της καμπάνιας

https://www.youtube.com/watch?v=QucZ3dlQGic

16-03-2021
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

1-Επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης κατοίκων που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για το ΦΕΚ, πατήστε ΕΔΩ

2-Προθεσμίες και διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτηρίων πληγέντων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, που εκδηλώθηκε στην Ελασσόνα Λάρισας.

Για το ΦΕΚ, πατήστε ΕΔΩ

3-Δήλωση ζημιών από το σεισμό - Αποκατάσταση κτιρίων

Από τον Δήμο Λαρισαίων σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ελέγχους πληγέντων κτιρίων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου του 2021, γίνονται γνωστά τα εξής:

Με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών  (Αρ. πρωτ: ΓΔΑΕΦΚ/οικ 540/ΓΔστ1) γίνεται γνωστό ότι εφεξής οι ιδιοκτήτες πληγέντων κτιρίων τα οποία βρίσκονται εντός του Δήμου Λαρισαίων, εφόσον επιθυμούν τον έλεγχο των κτιρίων τους, μπορούν να υποβάλουν στην ΔΑΕΦΚ – ΚΕ αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2021. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/- τριας.

Ανακοίνωση - εγκύκλιος της ΔΑΕΦΚ για την αποκατάσταση κτηρίων που έχουν πληγεί απο τον σεισμό

Συνεπώς και με βάση τα παραπάνω, ο Δήμος Λαρισαίων δεν μπορεί πλέον να δέχεται αιτήματα για έλεγχο κτιρίων, στα τηλέφωνα που έχουν ανακοινωθεί εξαρχής.

Εξυπακούεται ότι οι έλεγχοι του Δήμου Λαρισαίων θα συνεχιστούν για όσα αιτήματα έχουν ήδη υποβληθεί. 

 

ellas 2021 short

platforma eisodos neo

deh dhmos new

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

12-05-2021
Διακήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού - «Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων Δήμου Λαρισαίων»

Για τη Διακήρυξη πατήστε ΕΔΩ

Για την Προκήρυξη Σύμβασης πατήστε ΕΔΩ

Για την Τεχνική Περιγραφή πατήστε ΕΔΩ

Για το Έντυπο Οικονομικής Προσφοράς πατήστε ΕΔΩ

Για το Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης πατήστε ΕΔΩ

 

12-05-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-05-2021
Νέα δημόσια τοιχογραφία με τίτλο «Σύνθεσις -‘21» (Πόλις) αφιερωμένη στον Αγήνορα Αστεριάδη και στο έργο του

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνέχεια της δράσης της, που έχει ως σκοπό να τιμήσει σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού της Λάρισας με τη δημιουργία δημόσιων τοιχογραφιών στον αστικό ιστό της πόλης (1η τοιχογραφία αφιερωμένη στον φωτογράφο Τάκη Τλούπα, Ιούνιος 2020), υλοποίησε τη 2η τοιχογραφία σε συνεργασία με την εταιρεία χρωμάτων KRAFT Paints (χορηγός), με σκοπό να τιμηθεί αυτή τη φορά ο Λαρισαίος ζωγράφος Αγήνορας Αστεριάδης (1898 -1977) και το έργο του.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στη δράση της εταιρείας KRAFT Paints με τίτλο “Array of Colors”, όπου καλλιτέχνες καλούνται να δώσουν τη δική τους ερμηνεία στο θέμα, με τη δημιουργία τοιχογραφιών στις οποίες κυριαρχούν το χρώμα, η αισιοδοξία και ενισχύεται παράλληλα η αρχιτεκτονική των κτιρίων, αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά ότι το χρώμα και η τέχνη βρίσκονται στο DNA του brand.    

Η τοιχογραφία με τίτλo «Σύνθεσις -‘21» (Πόλις) ολοκληρώθηκε και κοσμεί τον τοίχο της πολυκατοικίας στην οδό Ανθίμου Γαζή 37 στη Λάρισα. 

Οι δημιουργοί της είναι ο γραφίστας / εικονογράφος Γιάννης Πέτρου και ο visual designer Κωστής Τσιάχας, σε επιμέλεια της εικαστικής επιμελήτριας/μουσειολόγου Βαλεντίνης Μαργαριτοπούλου.

Με σχεδιαστική καθοδήγηση από τον εμβληματικό πίνακα του Αγήνορα Αστεριάδη (1898-1977), «Πολιτεία» (Λάρισα), 1969, αυγοτέμπερα σε ξύλο, 165x270 εκ., δωρεά Κ. και Ν. Αστεριάδη, Συλλογή Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, ο οποίος αποτελεί μία πρωτότυπη δημιουργία του ζωγράφου, μία φαντασιακά σχηματοποιημένη απεικόνιση της Λάρισας, που περιγράφει την πόλη του με το ξεχωριστό προσωπικό του ιδίωμα σε μία εκδοχή με πολλές οπτικές, οι δημιουργοί συνέθεσαν τον δικό τους καθρέφτη αναμνήσεων από την πόλη τους με αφορμή το έργο χρησιμοποιώντας διάφορες λεπτομέρειες σε μικρή και μεγάλη κλίμακα.

Η Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου σημειώνει χαρακτηριστικά για το έργο, «Με εικονογραφική και αισθητική αναφορά στον πυρήνα των τουριστικών ελληνικών αφισών του ΕΟΤ της δεκαετίας του ’60 για τη διεθνή καμπάνια της χώρας που εισήγαγαν μια καθαρά πιο γραφιστική αντίληψη επηρεασμένη από τις αρχές του μοντερνισμού και της αφαίρεσης, οι δημιουργοί μεταγλωττίζουν την εικαστική γλώσσα του έργου του Α. Αστεριάδη τοποθετώντας κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά τοπόσημα του έργου στη σύγχρονη αυτή σύνθεση και χρησιμοποιώντας χρώματα από όλο το φάσμα της χρωματικής παλέτας, δημιουργούν χρωματικές αντιστίξεις σύμφωνα με τη δική τους σκέψη για την κίνηση και την τροχιά του έργου. Η τοιχογραφία «Σύνθεσις -‘21» (Πόλις) αποτελεί ένα συνεχές ξεδίπλωμα ιδεών, χρωμάτων, αναμνήσεων και σκέψεων για την πόλη μας. Μια «προσωπογραφία» της Λάρισας σε αξονομετρική διάταξη, ένας χάρτης της πόλης, ένα πλέγμα κίνησης και χρώματος, ένα δώρο για την πόλη».

Ο ρόλος της τέχνης στο δημόσιο χώρο είναι μια νέα μορφή επικοινωνίας, διαλόγου και εκπαίδευσης. Η εμπειρία της φυσικής παρουσίας και του συλλογικού μοιράζεσθαι είναι ασύγκριτη, γι’ αυτό ήρθε η εποχή για μια νέα μορφή δημόσιας τέχνης, μέσω (και) των τοιχογραφιών στον αστικό χώρο, όπου ο καθένας μπορεί να απολαύσει “in situ” περπατώντας στην πόλη. Μία τέχνη ελεύθερη και δημοκρατική, η οποία καθρεφτίζει την πόλη και ενσωματώνεται στο αστικό τοπίο, δημιουργώντας νέες νοηματοδοτήσεις και συνδέσεις μεταξύ πολίτη και πόλης αλλά και ένα παράθυρο σκέψης και πειραματισμού για τους καλλιτέχνες. Μία τέχνη που μπορεί ταυτόχρονα να ανασκάψει το παρελθόν και να οραματιστεί το μέλλον.

Για τη συγκεκριμένη τοιχογραφία που οραματίστηκαν οι δημιουργοί της,  χρησιμοποιήθηκε το 100% ακρυλικό χρώμα υψηλής ποιότητας για εξωτερική χρήση, 4 Seasons, της KRAFT Paints. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν από τη συγκεκριμένη σειρά συνέβαλαν ώστε η τοιχογραφία να «ζωντανέψει» εντυπωσιακά πάνω στο κτήριο, ενώ η ποιότητα τους διασφαλίζει τη μακρά ζωή του έργου.

Ας γεμίσουμε την πόλη μας με χρώμα, τον δημόσιο χώρο με μηνύματα και την καθημερινότητα μας με αισιοδοξία, δίνοντας ένα νέο καλλιτεχνικό στίγμα στην πόλη και προσδίδοντας έναν σύγχρονο χαρακτήρα εξωστρέφειας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

 

 

11-05-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 11/05/2021, ώρα 13:00 (ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-05-2021
Δράσεις του Λαογραφικού Μουσείου για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σ’ ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση».

Το 2020, η κρίση του Covid-19 αιφνιδίασε και έπληξε με πρωτοφανή και βίαιο τρόπο ολόκληρο τον πλανήτη. 

Η λειτουργία των μουσείων αλλά και γενικότερα ο χώρος του πολιτισμού έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον τομέα, με σοβαρότατες οικονομικές, κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες.

Από την άλλη πλευρά, η παγκόσμια κρίση λειτουργεί και ως καταλύτης για την προώθηση σημαντικών αλλαγών που είχαν ήδη δρομολογηθεί και αφορούν ιδιαίτερα την ψηφιοποίηση των μουσειακών συλλογών και την αναζήτηση νέων μεθόδων για την απόκτηση εμπειριών και τη διάχυση της πολιτισμικής δημιουργίας.

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική καμπή για την κοινωνία μας, τα μουσεία καλούνται να γίνουν πρωτοπόροι στη νέα εποχή, να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με το κοινό, να αναζητήσουν νέους ορίζοντες και να επιβεβαιώσουν με αποφασιστικό τρόπο τον ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν για ένα δίκαιο και βιώσιμο μέλλον.

Λαμβάνοντας υπόψη την παρατεταμένη δυσμενή υγειονομική συγκυρία, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021 θα εορταστεί και φέτος ψηφιακά.

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας υπερασπιζόμενο τη δημιουργική δύναμη του πολιτισμού, ως μοχλού επανεκκίνησης και αλλαγής στην μετά-Covid εποχή, επαναπροσδιορίζει την επικοινωνιακή του στρατηγική και συνεχίζει την επαφή  με το κοινό του, αξιοποιώντας, κατά το δυνατόν, ψηφιακά εργαλεία και κανάλια και δημιουργώντας εναλλακτικές ψηφιακές εμπειρίες.

Με τον τρόπο αυτό, δίνει σε όλους ανεξαιρέτως τη δυνατότητα να εμπλακούν στη μουσειακή διαδικασία και να βιώσουν τη μουσειακή εμπειρία από απόσταση.

Φέτος γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με διαδικτυακές δράσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

 

Α. Παραγωγή βίντεο με θέμα : «Επανασύσταση ’21 – Θεσσαλία»: Ένα εικονικό προοίμιο  μιας έκθεσης αφιερωμένης στον αγώνα του ’21 (17.06.2021 εγκαίνια). Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας. Με την υποστήριξη της Πρωτοβουλίας 1821-2021.

Βιντεοσκοπημένη αναγγελία-παρουσίαση  μιας έκθεσης αφιερωμένης στον Αγώνα του ’21 στη Θεσσαλία.

Ενδεικτικές θεματικές:

 • Ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός στη Θεσσαλία
 • Το ξεκίνημα του Αγώνα και οι πρωταγωνιστές του.
 • Θεσσαλοί Αγωνιστές του ‘21.
 • Πολεμικές τακτικές και οπλισμός
 • Το φιλελληνικό κίνημα
 • Ιωάννης Καποδίστριας
 • Ο Αλυτρωτικός Αγώνας στη Θεσσαλία,
 • 1854, 1878. Οργανωμένα μυστικά κινήματα αντίστασης.
 • 1881: Ένωση της Θεσσαλίας με την Ελλάδα.

Link : https://www.liml.gr https://www.facebook.com/profile.php?id=100009899255968

Διαθέσιμο από: 18.05.2021

Β.  Εκπαιδευτική βιντεοσκοπημένη δράση με θέμα «Τα παραδοσιακά σταμπωτά του Μουσείου έρχονται στο σχολείο μας» με το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Λάρισας – «Ένα μουσείο για όλους». Ειδική δράση για ΑΜΕΑ.

Τα παιδιά με σφραγίδες του Μουσείου θα διακοσμήσουν αντικείμενα που χρησιμοποιούν καθημερινά (μπλουζάκια, σεντόνια κ.λ.π.) και στη συνέχεια θα τα «ζωντανέψουν» με χρώματα. Έπειτα, οι μικροί μαθητές θα φωτογραφίσουν τα έργα τους και θα τα στείλουν στο Μουσείο για να εκτεθούν διαδικτυακά.

Όλα τα στάδια θα περιληφθούν σε μια βιντεοσκοπημένη παρουσίαση. (25 Μαΐου).

Link : https://www.liml.gr https://www.facebook.com/profile.php?id=100009899255968

Διαθέσιμο από 25.05.2021

 

Γ. Διαδικτυακή έκθεση με έργα παιδιών από το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Λάρισας, με θέμα: «Σταμπωτά στολίδια σε σύγχρονα αντικείμενα». – «Ένα μουσείο για όλους».

Ειδική δράση για ΑΜΕΑ.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει τα έργα που τα παιδιά δημιούργησαν με τις σφραγίδες του Μουσείου, εφαρμόζοντας την παραδοσιακή τεχνική του χειροποίητου σταμπωτού με μια προσπάθεια να το φέρουν στο σήμερα μέσα από αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Link : https://www.liml.gr https://www.facebook.com/profile.php?id=100009899255968

Διαθέσιμο από 25.05.2021

Δ. Εικονική περιήγηση και ζωντανό διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το Ε3 του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Θέμα: Η παράδοση της τυποβαφικής του Τυρνάβου ξυπνά: από το χθες στο σήμερα. (18 Μαΐου – 11 π.μ.). Μέσω πλατφόρμας webex.

Οι μαθητές θα αλληλεπιδρούν με τον εμψυχωτή του Μουσείου ζωντανά, γνωρίζοντας την παράδοση της τυποβαφικής. Στη συνέχεια θα γίνει βιωματική προσέγγιση της τεχνικής στο σχολείο σε ανοιχτή σύνδεση με το Μουσείο.

Τα έργα των παιδιών επιτρεπόντων των συνθηκών θα εκτεθούν φυσικά στο Μουσείο και στο σχολείο καθώς και διαδικτυακά.

Link : https://www.liml.gr https://www.facebook.com/profile.php?id=100009899255968

Υλοποίηση προγράμματος 18.05.2021  στις 11:00 πμ.

 

11-05-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-05-2021
Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών - Πρόσκληση σε διαδικτυακή εκδήλωση

11-05-2021
Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας - Σημαντική ενημέρωση για λήξη παρατάσεων και επανυποβολές αιτήσεων Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και Επιδόματος Στέγασης

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-05-2021
«Το lockdown μέσα από τα έργα της συλλογής Κατσίγρα»
Ο εγκλεισμός, η μοναξιά των ανθρώπων, η απουσία της κανονικότητας από τις ζωές μας, η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια αλλά και η ελπίδα του αύριο αποτυπώνονται στο βίντεο μέσα από τα έργα της συλλογής Γ. Κατσίγρα. Μια εικαστική παρουσίαση είκοσι τεσσάρων έργων (24) σε ένα αφήγημα περιγραφής των ημερών του lockdown.
 
 
 
10-05-2021
Απ. Καλογιάννης: Η αισιοδοξία επιστρέφει στην Λάρισα της ζωντάνιας και των μεγάλων γεγονότων

Μήνυμα αισιοδοξίας για την επιστροφή της Λάρισας σε δυναμική πορεία ανάπτυξης, στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση της πανδημίας, στέλνει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, με αφορμή την πετυχημένη διοργάνωση των αγώνων των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλει γυναικών αλλά και την ζωντάνια που παρουσιάζει πλέον η πόλη της Λάρισας, μετά και την επαναλειτουργία της εστίασης.

Ο Δήμαρχος εκφράζει τη βεβαιότητα για την συνέχιση της δυναμικής πορείας της πόλης, με την επιστροφή σε πιο κανονικούς ρυθμούς,  σημειώνει ωστόσο την αναγκαιότητα τήρησης των βασικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και φυσικά τον εμβολιασμό ολοένα και περισσότερων συνανθρώπων μας.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων σημειώνει τα εξής:

«H διεξαγωγή στην Λάρισα των αγώνων του προκριματικού ομίλου του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλει γυναικών, που συνοδεύτηκε από τις νίκες της Εθνικής μας και την πανηγυρική της πρόκριση στην επόμενη φάση, η άρτια διοργάνωση και η ζεστή φιλοξενία των αποστολών, σηματοδοτεί την έναρξη της πορείας προς μια νέα κανονικότητα. Τα στελέχη της Ομοσπονδίας πετοσφαίρισης, οι αθλήτριες και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής μας ομάδας, αλλά και των άλλων Εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στον όμιλο (Νορβηγία, Ισπανία, Αυστρία) εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη διοργάνωση και την πόλη.  Και ήταν μεγάλη χαρά για μένα, η απονομή της πλακέτας και η βράβευση από την Ομοσπονδία για την προσφορά του Δήμου μας στην διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Η διεξαγωγή ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, έστω και χωρίς γεμάτες κερκίδες, λόγω των περιοριστικών μέτρων και η ζωντάνια που επέστρεψε στην πόλη, με την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης, προκαλεί αισιοδοξία για το αύριο της Λάρισας.

Είμαι βέβαιος ότι η δυναμική και η ζωντάνια της Λάρισας, η συνεργασία και οι συνέργειες των τοπικών αρχών και φορέων, οι άνθρωποί της και το περιβάλλον,  θα αποτελέσουν τον οδηγό για την θετική πορεία της πόλης, μετά την πανδημία. Η περιπέτεια που ζούμε, μπορεί να φρέναρε αλλά δεν θα εμποδίσει  το μεγάλο άλμα που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια. 

Χρειάζεται ωστόσο ακόμα να επιδείξουμε προσοχή, τηρώντας τα βασικά μέτρα (μάσκα, αποστάσεις, αντισηπτικά) και φυσικά σπεύδοντας να εμβολιαστούμε. Πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε τα πισωγυρίσματα.»

 

10-05-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
10-05-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-05-2021
Λειτουργία λαϊκών αγορών λόγω της αργίας για τον εορτασμό του Αγίου Αχιλλίου

Λειτουργία λαϊκών αγορών λόγω της αργίας για τον εορτασμό του Αγίου Αχιλλίου

Λόγω της αργίας του Αγίου Αχιλλίου (Πολιούχου Λάρισας), το Σάββατο 15 Μαίου, η Λαϊκή Αγορά που γίνεται την ημέρα αυτή στη συνοικία Νεάπολη και στην οδό Καραολή-Δημητρίου, θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα πριν δηλαδή Παρασκευή 14-05-2021 στον ίδιο χώρο.          

Οι Λαϊκές Αγορές της Παρασκευής α) στη Γιάννουλη στο χώρο που βρίσκεται παραπλεύρως του γηπέδου κάθετα της οδού Κοζάνης και β) στη Δημοτική Κοινότητα Τερψιθέας επί της οδού Ελευθερών θα λειτουργήσουν κανονικά.             

Σημείωση: α)Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών  θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας και β)Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν σύμφωνα με την ισχύουσα Κ.Υ.Α

 

10-05-2021
Πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test στο Δήμο Λαρισαίων (10-5 εως 16-5 2021)

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται το πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Δευτέρα 10 Μαίου

Κεντρική πλατεία (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία ΟΣΕ (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία Αβέρωφ (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία ΑΤΑ (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Γιάννουλη (8πμ. – 2 μ.μ.)

 

Τρίτη 11 Μαϊου

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία Αγίου Θωμά (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Φαλάνη (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Αγιος Αντώνιος (8 π.μ. – 2 μ.μ.)

 

Τετάρτη 12 Μαΐου

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία Θεοδωρακοπούλου (Ν. Πολιτεία) (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς (Νεράιδα) (8 π.μ. – 2 μ.μ.)

 

Πέμπτη 13 Μαΐου

Κεντρική Πλατεία

Πλατεία Ταχυδρομείου

Πλατεία Ανθούπολης

Αμυγδαλέα 9 π.μ – 10 π.μ., Ραχούλα 10 π.μ. – 12μ, Ελευθεραί 12 μ – 2 μ.μ

10-05-2021
Θεσσαλικό Radio Plays "ΤΟ ΔΙΚΑΝΝΟ και Η ΜΠΟΥΧΑΡΑ"

Με τα μονόπρακτα Το Δίκαννο και Η Μπουχάρα του Κώστα Μουρσελά συνεχίζεται την Δευτέρα 10 Μαϊου 2021, στις 9μ.μ., στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, ο κύκλος των ραδιοφωνικών παραστάσεων του Θ.Θ., «Θεσσαλικό Radio… Plays».

Ο Κώστας Μουρσελάς είναι από τις πιο χαρακτηριστικές θεατρικές φωνές της Μεταπολίτευσης. Οι περισσότεροι ίσως θυμούνται τη σατιρική του φλέβα από την τηλεοπτική σειρά Εκείνος κι Εκείνος, με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και το Γιώργο Μιχαλακόπουλο.

Το Δίκαννο γράφτηκε το 1974 και η Μπουχάρα το 1975. Και τα δύο αυτά κωμικά μονόπρακτα εκφράζουν το κυρίαρχο κλίμα των δεκαετιών του ‘70 και του ’80, τότε που η επαναστατική έξαρση της Μεταπολίτευσης, σκόνταψε  πάνω στην ευημερία που ήρθε μετά τη δικτατορία. Με άξονα τη ζωή του ζευγαριού, ο Μουρσελάς μιλάει για την έννοια του συμβιβασμού και τις αντιφάσεις που αναδύονται. Απολαυστικός και καίριος.

Παίζουν οι ηθοποιοί Χρήστος Κορδελάς και Μαρσέλα Λένα. Σκηνοθετική επιμέλεια Κυριακή Σπανού. Ηχογράφηση και μίξη ήχου για το Θεσσαλικό Θέατρο, Νίκος Γεωργάκης

Συντονιστείτε!

 

10-05-2021
Συνάντηση δημάρχου Λαρισαίων με υφ. ΑΘλητισμού Λ. Αυγενάκη

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη είχε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης,   στο περιθώριο της πρεμιέρας των αγώνων  ομίλου για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλλει γυναικών που πραγματοποιούνται στην Λάρισα.  

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων και τη στήριξη των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέσα από την πολύ καλή συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας,  Δήμου Λαρισαίων και διοίκησης του ΕΑΚ αλλά και θέματα σχετικά με την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων.  Όπως τονίστηκε από την πλευρά του Δημάρχου η πόλη της Λάρισας, μπορεί και θέλει να επιστρέψουν  μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες  στην πορεία προς την σταδιακή κατάργηση των περιορισμών, λόγω πανδημίας. Επίσης ο κ. Καλογιάννης ζήτησε οικονομική στήριξη από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τις αθλητικές υποδομές του Δήμου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Θ. Αδαμόπουλος και Μιχ. Αναστασίου, ο πρόεδρος της διοίκησης του ΕΑΚ κ. Γ. Κουρδής.

 

10-05-2021
«Μουσικές ιστορίες, με όργανα και ανθρώπους»

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιεί τη δράση «Μουσικές ιστορίες, με όργανα και ανθρώπους» κατά τους μήνες Απρίλιο-Μάιο, η οποία είναι προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται από τον νόμο.

Στο πλαίσιο της δράσης, έχουν παραχθεί 6 μουσικά-εκπαιδευτικά βίντεο, όπου οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας μαζί με τους μαθητές τους παρουσιάζουν στο κοινό κάποια από τα όργανα που διδάσκονται στο ωδείο, με στόχο τόσο τη γνωριμία-προβολή του καλλιτεχνικού δυναμικού του ωδείου, όσο και την ψυχαγωγία των πολιτών με διαδικτυακό περιεχόμενο.

Τα βίντεο προβάλλονται στο κανάλι της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών στο youtube και στα κοινωνικά της δίκτυα.

Τρίτο βίντεο: “Τάξη βιολιού Ευδοκίας Χώτα”, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 8 Μαΐου στις 11:00 το πρωί. Από τότε μπορείτε να το παρακολουθήσετε όποτε και όσο θέλετε, δωρεάν.

https://youtu.be/4ryzRr-62wo

Συντελεστές:

Άννα Αγγελή: Violin Concerto No.3 in G major, K.216 W.A. Mozart (1ο μέρος)

 Ελένη Θεοδωροπούλου: Romance No. 2 in F Major, Op. 50 Ludwig van Beethoven

Άννα Αγγελή, Ελένη Θεοδωροπούλου, Ευδοκία Χώτα :Canon in D J. Pachelbel για τρία βιολιά και πιάνο

Κάμερες: Σέμης Πετράκης, Θωμάς Λευθέρης, Νίκος Κατσαρός

Μοντάζ: Θωμάς Λευθέρης

Παραγωγή: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, Δημοτικό Ωδείο σε συνεργασία με την Musica Videos

Στη συνοδεία πιάνου η καθηγήτρια του Δ.Ω.Λ. Ιωάννα Σιοπούδη

 

07-05-2021
Διαδικασία Γραπτών Ερωτήσεων Δημοτικών Συμβούλων Τρίτη 11/05/2021, ώρα 19:30 (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-05-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 13/05/2021, ώρα 12:30 (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-05-2021
Αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση σε τμήμα του δρόμου Γιάννουλης Φαλάνης

Πλήρης αποκατάσταση με ενίσχυση του οδοστρώματος και εργασίες ασφαλτόστρωσης σε τμήμα του δρόμου Γιάννουλης Φαλάνης, υλοποιεί  η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Λαρισαίων. Η αποκατάσταση του οδοστρώματος γίνεται μετά από την  υλοποίηση έργων υποδομής και διευθετήσεις και  ΔΕΥΑΛ, εταιρεία φυσικού αερίου,  εταιρειών τηλεπικοινωνιών κ.α. Πρόκειται για την πρώτη σε τμήμα του δρόμου που παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και σε άλλα τμήματα του ίδιου δρόμου. 

07-05-2021
Προσωρινή διακοπή λειτουργίας της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων από Σάββατο 08/05/2021 και ώρα 06:00 το πρωί έως Κυριακή 09/05/2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το χρονικό διάστημα από Σάββατο 8 Μαΐου 2021 06:00 έως και Κυριακή 9 Μαΐου 2021 12:00 (μεσημέρι) δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΠΣΔΔ μέσω των υποδομών της.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων θα διακοπεί η δυνατότητα αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISNet, επομένως δεν θα είναι δυνατή (για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) η χρήση των ηλεκτρονικών αιτήσεων της Ψηφιακής  Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που ο Δήμος Λαρισαίων έχει έως τώρα ενεργοποιήσει και δεν θα είναι διαθέσιμες (για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) είναι οι παρακάτω:

Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης

 • Αίτηση για Πιστοποιητικό Εντοπιότητας
 • Αίτηση για αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας
 • Αίτηση για Στρατολογία (μειωμένη θητεία)

Τμήμα Ταμείου

 • Αίτηση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών
 • Αίτηση για βεβαίωση περί μη οφειλής

Τμήμα Εσόδων

 • Αίτηση απαλλαγής τελών λόγω Covid-19
 • Αιτήσεις κατάληψης κοινόχρηστων χώρων
 • Αιτήσεις δημοτικών τελών

Δημοτική Αστυνομία

 • Αίτηση για άδεια/ανανέωση άδειας στάθμευσης μόνιμου κατοίκου
 • Αίτηση για ένσταση παράβασης ΚΟΚ/Ελεγχόμενης Στάθμευσης

Τμήμα Καταστημάτων και Διαφημίσεων

 • Άδεια παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής για κατάστημα

Τμήμα Προσωπικού

 • Αιτήσεις για τη ΣΟΧ2/2021 Ανακοίνωση
07-05-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-05-2021
Και τον Μάιο προγράμματα ποδηλατικής οδηγικής συμπεριφοράς στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής   και την Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων ανακοινώνεται ότι θα συνεχιστούν και το μήνα Μάιο τα δωρεάν μαθήματα ποδηλατικής οδηγικής συμπεριφοράς για τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα – Πόλη που μαθαίνει»  δεκάδες οικογένειες και παιδιά παρακολούθησαν το προηγούμενο διάστημα, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, κάθε Τρίτη απόγευμα 18:00-20:00 (για 60’) το πρόγραμμα «Κινούμαι με ποδήλατο με το παιδί μου»  που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά με συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη με το παιδί τους, γνωρίζοντας τους κανόνες που ακολουθούμε στους πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας με προϋπόθεση να έχουν και κάνουν και οι δύο ποδήλατο και το παιδί να είναι τουλάχιστον 7 ετών.

Κάθε Δευτέρα απόγευμα από 18:00-20:00 (για 30’) το πρόγραμμα «Εκπαίδευση Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά» απευθύνεται σε μικρές ομάδες παιδιών 6-12 ετών με στόχο την ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου, μαθαίνοντας βασικούς κανόνες του κώδικά οδικής κυκλοφορίας αλλά και δεξιότητες ζωής για ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου.

Κάθε Τετάρτη 18:00-20:00 το πάρκο ανοίγει για τα παιδιά νηπιακής ηλικίας 3-5 να περιηγηθούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής, με την συνοδεία των γονιών τους οδηγώντας πατίνια, rollers ή τα ποδήλατα τους. Για την επίσκεψη δεν απαιτείται προγραμματισμένο ραντεβού.

Επισημαίνουμε ότι με την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης θα επαναλειτουργήσουν τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά της Τετάρτης δημοτικού, καθημερινά 9:00-12:00. Επίσης με την επαναλειτουργία των Παιδικών Σταθμών θα πραγματοποιηθεί το τρίτος κύκλο; μαθημάτων ολοκληρώνοντας βιωματικά το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Κάνοντας πράξη για μια ακόμη φορά τη φιλοσοφία Λάρισα - Πόλη που μαθαίνει ευελπιστούμε η Λάρισα να εξελιχθεί σε μια πόλη φιλική στις ήπιες μετακινήσεις, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο, μια πόλη για τον άνθρωπο, να ξεπεράσουμε και να αλλάξουμε νοοτροπίες για την αλόγιστη χρήση του Ι.Χ στο κέντρο, με την σωστή χρήση των ΜΜΜ, του ποδηλάτου και εναλλακτικών μέσων μετακίνησης. Τώρα που δημιουργούνται οι συνθήκες μείωσης των αναγκών μετακίνησης με Ι.Χ. οι πολίτες έχουν να εκπαιδευτούν στην χρήση του ποδηλάτου και στην σωστή χρήση των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με οποιοδήποτε όχημα.

Δεν ξεχνάμε: Τα οχήματα στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας κινούνται με όριο ταχύτητας 20 χλμ και η Λάρισα μπορεί να γίνει ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ!!

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2410680215 κα Μπαξεβάνου Σταυρούλα

2410680246 κα Δερπάνη Ευγενία

6974024059 κα Ευαγγέλου Εύη

 

07-05-2021
Παντρολογήματα από το Θεσσαλικό Θέατρο… On Demand - Μία Ξεχωριστή On Demand Θεατρική Εμπειρία

 

«Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ από το Θεσσαλικό θέατρο. Μια παράσταση που η πανδημία της στέρησε την πρεμιέρα της δύο συνεχόμενες φορές. Κι όμως οι συντελεστές της θέλοντας να φτάσει στο κοινό ετοίμασαν την κινηματογράφηση της για να παρουσιαστεί on demand. Κινηματογράφηση η οποία αποτελεί μια πρόκληση γιατί δημιουργεί μια νέα γλώσσα η οποία δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα.

Η κάμερα μπαίνει επί σκηνής, ακολουθεί τους ηθοποιούς, μεταφέρει το ρυθμό τους και δίνει την αίσθηση παρακολούθησης κινηματογραφικής ταινίας. Με κοντινά πλάνα, με ιδιαίτερα κάδρα κι  έναν τρόπο λήψης που δεν έχει γίνει εώς τώρα στις on demand παραστάσεις.

Μια ξεχωριστή θεατρική on demand εμπειρία είναι έτοιμη λοιπόν για να προβάλει στους θεατές την ξεκαρδιστική αυτή κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ, μεταφερμένη στο σήμερα. Στο σήμερα της κοινωνικής απόστασης το Θεσσαλικό θέατρο θα μας μιλήσει για το μαζί και τις σχέσεις ανδρών και γυναικών. Μέσα από ένα κωμικό παιχνίδι ανταγωνισμού, με μπλόφες και τεχνάσματα. Ποιος έχει τον καλύτερο γαμπρό; Τι θα απογίνει τελικά η νύφη; Ο Γκόγκολ,  σε κάποιο σημείο γράφει: «Πολύ δύσκολη η θέση της γυναίκας στις μέρες μας, και μάλιστα όταν δεν είν’ ερωτευμένη». Πολύ δύσκολη η θέση της γυναίκας, και στις δικές μας μέρες, όταν καλείται να ακολουθήσει τα κοινωνικά στερεότυπα ή να καλύψει τις προσωπικές της ανασφάλειες μέσω ενός γάμου. Δύσκολη και η θέση του άντρα όταν δεν γνωρίζει τα πραγματικά του θέλω. Σε μια κοινωνία που συνεχώς απομακρυνόμαστε, κλεισμένοι στον μικρόκοσμό μας, αντί να ερχόμαστε κοντά. Κι ενώ έχουμε την ανάγκη της συμπόρευσης μπαίνουν στο ενδιάμεσο προσωπικά συμφέροντα και κοινωνικές συμβάσεις.  Άραγε κι ο ίδιος ο γάμος δεν είναι μια σύμβαση; Ελάτε να το ανακαλύψουμε! Σύντομα on demand!

Ταυτότητα Παράστασης:

Παίζουν αλφαβητικά: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Μπέττυ Νικολέση, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας.

Σκηνοθεσία/ διασκευή:           Νάνσυ Σπετσιώτη

Σκηνικά:                                      Δήμητρα Εξάρχου

Κοστούμια:                                 Ελένη Ψύρρα

Μουσική/στίχοι τραγουδιού: Σταύρος Παπασταύρου

Κινησιολογία/χορογραφία:    Αθηνά Μανώλη

Φωτισμοί:                                  Γιάννης Δρακουλαράκος

Video mapping:                         Χριστίνα Τζιουβάρα, Βαγγέλης Αντωνόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη:                  Καλλιόπη Λαγκούρα

Επιμέλεια φωτισμού:       Μάκης Παπατριανταφύλλου, Γιώργος Γκόλαντας

Κατασκευή σκηνικού:      Χρήστος Καράκης, Νίκος Ανδριανόπουλος

Κατασκευή κοστουμιών:         Νικολέττα Καΐση

Φωτογραφίες:                          Γιάννης Χατζηαντωνίου

Πρόγραμμα/Αφίσα:                 Μουτζούρα

Σκηνοθεσία Κινηματογράφησης: Παναγιώτης Κουντουράς

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Οδυσσέας Τούλης

Βοηθοί Παραγωγής: Mariana Nicolaiescu, Φοίβος Ζώτης

Μοντάζ: Οδυσσέας Τούλης, Παναγιώτης Κουντουράς

 

06-05-2021
Στον Δήμαρχο Λαρισαίων η υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή και ο γ.γ. Επ. Εκπαίδευσης Γ. Βούτσινος

Συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας κα. Ζέτα Μακρή και τον γενικό γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργου Βούτσινου είχε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας της κας Μακρή και του Βούτσινου, ενώ παρόντες στην συνάντηση ήταν η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Β. Ζιάκα και ο συντονιστής Σ.Σ.Π.Α.Ε κ. Ευθ. Παπαδογιάννης.

 

06-05-2021
«Κουκλοκαμώματα» 10ο επεισόδιο… πασχαλινό!

Έτοιμο να το απολαύσετε το 10ο επεισόδιο του διαδικτυακού κύκλου «Κουκλοκαμώματα» του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα, με μικρές ιστορίες, αποσπάσματα από παραστάσεις, σχολιασμούς της επικαιρότητας, τραγούδια και πολλές ιδέες για κουκλοθέατρο, κατασκευές και κουκλοπαιχνίδια. Εννοείται πως αυτό το επεισόδιο είναι πασχαλινό!

https://youtu.be/Jb-upK15DUU

Πάσχα! Ημέρες γιορτινές και ανοιξιάτικες!

Η φύση έχει φορέσει τα καλά της και οι κούκλες περιμένουν την Πασχαλιά, τα κόκκινα αυγά, τον νονό και τη νονά!

Οι πασχαλίτσες σκαρφαλώνουν στα πράσινα φυτά, οι μαριονέτες μπαίνουν στα παρτέρια απαγγέλλοντας ποιήματα, οι γαντόκουκλες βρίσκονται στα παρασκήνια κάνοντας γενική καθαριότητα στο κουκλοθέατρο και οι μαρότες φυτεύουν στην πίσω αυλή του μουσείου κούκλας λουλουδάκια και κηπευτικά.

Κι ενώ όλοι περιμένουν τις ρίζες από τα κολοκυθάκια να δέσουν και τα τσουρέκια να φουσκώσουν, οι κούκλες μπερδεύουν τα αυγά με τα πασχάλια, τα εντεράκια με τις συκωταριές, και τις πρόβες με τις νέες παραστάσεις.

Τα γυρίσματα για το νέο επεισόδιο παρεμβάλλονται από σαμποτάζ στις πασχαλινές συνταγές και άσκοπα τσούγκρισματα στις κουίντες.

Τα καμώματα δεν έχουν τελειωμό!

Έξω από το Μύλο, τα αρνιά σιγοψήνονται και τα κοκορέτσια στριφογυρίζουν βασανιστικά στη σούβλα. .

Όμως πιο κοντά μας, αυτές τις όμορφες ανοιξιάτικες νύχτες που μοσχοβολούν γιασεμί, η μελαγχολία της Μεγάλης εβδομάδας τριγυρνάει στους κήπους του Μύλου.

Πού χάθηκε ο χρόνος; Γιατί κανείς δεν ψάχνει να τον βρει εκεί που τον άφησε;

Η πόλη ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς, όμως στον μικρόκοσμο του κουκλοθέατρου ακόμη χτίζονται φωλιές με αγάπη, και οι κουκλοπαίκτες κλωσούν τις σκέψεις τους, ώστε με ένα κρακ! να σπάσει το τσόφλι της ζωής και να γεννηθούν καινούρια πλάσματα!

06-05-2021
«Ο σεισμός μέσα στην πανδημία, όπως τον ζήσαμε εμείς!» - Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και τα ΓΑΚ Λάρισας συλλέγουν μαρτυρίες για τους σεισμούς της Λάρισας.

Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα καταγραφής μαρτυριών, γραπτών και προφορικών, σχετικά με την εμπειρία των σεισμών στην πόλης μας.

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους  απευθύνουν “ανοιχτό κάλεσμα” σε όσους και όσες  επιθυμούν να μοιραστούν την προσωπική τους ιστορία από την εμπειρία των πρόσφατων σεισμών εν μέσω της πανδημίας. Παράλληλα θα θεωρηθούν πολύτιμες οι μαρτυρίες (γραπτές και προφορικές) των ανθρώπων που βίωσαν τους σεισμούς του 1941, αλλά και τους σεισμούς των δεκαετιών 1950 και 1960 στην πόλη μας.

Ο σκοπός του εγχειρήματος είναι η δημιουργία ενός ευρύτερου αρχείου μαρτυριών για τους ιστορικούς του μέλλοντος, το οποίο θα διατηρηθεί στα ΓΑΚ  Λάρισας. Παράλληλα, το εγχείρημα αποσκοπεί  στον αναστοχασμό και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και την ανάδειξη της πολυφωνικότητας των μαρτυριών.

Με την ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος, το οποίο θα πλαισιωθεί από φωτογραφικό και άλλο αρχειακό υλικό από παλαιότερους σεισμούς, το Μουσείο και τα Γ.Α.Κ. Λάρισας προγραμματίζουν τη διοργάνωση σχετικής περιοδικής έκθεσης .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν γραπτές, ηχογραφημένες ή βιντεοσκοπημένες, τις μαρτυρίες του σεισμού, αλλά και οτιδήποτε επιθυμούν να συναποτελέσει τμήμα του αρχείου, στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στη σελίδα του Μουσείου στο Facebook:  Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων.

Επίσης, μπορούν να τις παραδώσουν προσωπικά στο Μουσείο, κατόπιν ραντεβού.

Πληροφορίες στο τηλ. 2410 530083, Τρίτη-Παρασκευή 10:00-13:00.

Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, Μύλος του Παππά,  Γεωργιάδου 53, Λάρισα.

06-05-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-05-2021
Δήλωση Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Να στείλουμε μήνυμα υπεράσπισης κατακτήσεων και δικαιωμάτων»

Τιμούμε σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά. Η καθιέρωση της 1ης Μαΐου  ως ημέρας των εργαζομένων, ούτε τυπική είναι ούτε τυχαία. Είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων για το δικαίωμα στην εργασία αλλά και για τα δικαιώματα σε αυτήν τα οποία κάποτε δεν ήταν αυτονόητα, αλλά και σήμερα και πάντα χρειάζονται διαρκή επιβεβαίωση και υπεράσπιση.

Η πανδημία έχει προκαλέσει σοβαρές συνέπειες στην κοινωνία και ειδικότερα στον κόσμο της εργασίας. Εργαζόμενοι νόσησαν και κατέληξαν, ενώ αβεβαιότητα επικρατεί για τις επιπτώσεις της ύφεσης, την εξέλιξη της ανεργίας κ.α.  Την ίδια ώρα προδιαγράφονται αρνητικές εξελίξεις για ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία πλέον δεν  θεωρούνται δεδομένα.

Έτσι σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη, οι εργαζόμενοι να στείλουν μήνυμα υπεράσπισης κατακτήσεων και δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα.

Τα εργασιακά δικαιώματα, δεν αφορούν μόνο κάποιους, αλλά όλους μας. Είναι αναγκαία συνθήκη δημοκρατίας, προόδου και ανάπτυξης.

Σ’ ότι μας αφορά, τόσο ο Δήμος Λαρισαίων, όσο κι εγώ προσωπικά θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον ακηδεμόνευτο αγώνα των ανθρώπων της εργασίας να ξαναβάλουν τον κόσμο του μόχθου, της παραγωγής και της εργασίας  σε πρώτο πλάνο.

05-05-2021
Ξεκινούν αύριο έργα στις οδούς Γούναρη και Κιλκίς

Ξεκινούν αύριο έργα στις οδούς  Γούναρη και Κιλκίς

 • Σε εφαρμογή προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι τις 4 Ιουλίου

Ξεκινούν την Πέμπτη 6 Μαϊου,  από τον Δήμο Λαρισαίων τα έργα ανακατασκευής της οδού Γούναρη (από Χρυσοχόου εως Σεφέρη) και της οδού Κιλκίς, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου για ανακατασκευή δρόμων της συνοικίας Αγίου Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η οδός Γούναρη θα κατασκευαστεί σε ανισοσταθμία με ασφαλτικό, κρασπεδόρειθρα και πλακόστρωση των πεζοδρομίων.

Η οδός Κιλκίς θα κατασκευαστεί σε διατομή ενιαίου οδοστρώματος με ασφαλτικό και πλακόστρωση. Θα κατασκευαστούν επίσης δύο νέοι αγωγοί ομβρίων στα όρια ασφαλτικού και πλακόστρωσης, οι οποίοι θα συνδεθούν με το υφιστάμενο δίκτυο ομβρίων της ΔΕΥΑΛ στην οδό Γούναρη.

Ταυτόχρονα θα κατασκευαστούν νέα δίκτυα οδοφωτισμού και άρδευσης, ενώ θα εκτελεστούν και όλες οι εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

          Η ημερομηνία έναρξης των εργασιών για την υποφάση Γ2, που περιλαμβάνει τις παραπάνω οδούς, είναι η ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2021.

         

          Για τους λόγους αυτούς θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς  ΓΟΥΝΑΡΗ (από Χρυσοχόου έως Σεφέρη) και ΚΙΛΚΙΣ από την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2021 έως και την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021  καθ’ όλο το 24ωρο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στο συγκεκριμένο τμήμα η συμβολή των οδών Γούναρη με Σεφέρη  θα παραμένει ανοικτή για όσους κινούνται επί της οδού Σεφέρη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ δεν θα εισέρχονται στην οδό Γούναρη (στο τμήμα που θα εκτελούνται εργασίες) , αλλά από την οδό Νικηταρά θα ακολουθούν την διαδρομή : δεξιά στην ΣΕΦΕΡΗ – αριστερά στη ΓΟΥΝΑΡΗ και θα κατευθύνονται προς την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Τις ημέρες της λαϊκής στην οδό Νικηταρά θα ακολουθούν άλλο δρομολόγιο, το οποίο θα ανακοινωθεί από το Αστικό ΚΤΕΛ.

 

 

 

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Ιστοσελίδας | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY