sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Οκτώβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

27-10-2020
Φθινόπωρο στο Θεσσαλικό Θέατρο και φύγαμε - Παντρολογήματα (Πρεμιέρα 29/10/2020, ώρα 21:00)

"Είναι για όλους δύσκολα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία. Οι ερευνητές στα εργαστήρια. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στα σχολεία, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι στην εστίαση, οι καλλιτέχνες, όλοι εμείς στο Θεσσαλικό, ο Δήμαρχος της πόλης, παραμένουμε δυνατοί και απόλυτα προσεχτικοί και υπεύθυνοι στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Λειτουργήσαμε το καλοκαίρι με απόλυτη ασφάλεια.

Και τώρα το φθινόπωρο με τεράστια προσοχή εφαρμόζουμε όλα τα μέτρα και ακόμα παραπάνω. Ξέρουμε ότι η χαρά του θεάτρου στηρίζεται στο απαραίτητο αίσθημα της ασφάλειας. Εμπιστευόμαστε το αίσθημα της ευθύνης του κοινού και προχωράμε.

Πρεμιέρα 29 Οκτωβρίου…. Με την κωμωδία του Νικολαι Γκόγκολ Παντρολογήματα σε σκηνοθεσία Νάνσυς Σπετσιώτη."


Κυριακή Σπανού
Καλλιτεχνική Διευθύντρια Θ.Θ

Παντρολογήματα

Λίγα λόγια από τη Νάνσυ Σπετσιώτη

 

23-10-2020
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - Εξυπηρέτηση Κοινού σε εφαρμογή των "Μέτρων και ρυθμίσεων στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Κορωνοϊού"

Ο Δήμος Λαρισαίων ενημερώνει ότι, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας από την 22α τρέχοντος μηνός έχει περάσει στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη.

Σε εφαρμογή των   «Μέτρων και ρυθμίσεων στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Κορωνοϊού» η Εξυπηρέτηση κοινού θα γίνεται με προτεραιότητα σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2413 500200 (τηλεφωνικό κέντρο).

Επίσης στο site του Δήμου www.larissa.gov.gr  στο πεδίο της επικοινωνίας υπάρχουν τα τηλέφωνα όλων των Υπηρεσιών και υπαλλήλων του Δήμου Λαρισαίων.

05-10-2020
Σε λειτουργία η πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων για έκδοση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης για μειωμένη στρατιωτική θητεία

Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος μας, για την περαιτέρω διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των πολιτών, διευρύνει την παλέτα των ψηφιακών υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες, η εκτέλεση των οποίων, δεν απαιτεί την φυσική παρουσία, αλλά υλοποιείται από απόσταση και θα διακινείται ηλεκτρονικά στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η νέα υπηρεσία που εντάχθηκε ήδη και λειτουργεί στην πλατφόρμα του Δήμου μας (Local Covernment) με την συνεργασία των Τμημάτων Μηχανογραφικών Εφαρμογών και Δημοτικής Κατάστασης, αφορά την εφαρμογή «Χορήγηση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης για Στρατολογική Χρήση».

Ειδικότερα για την αξιοποίηση της ο ενδιαφερόμενος πολίτης θα πρέπει:
1. Να συμπληρώσει την αίτηση-δήλωση, (doc ή odt) με τις πληροφορίες που απαιτούνται, δηλ. τα τέκνα που έχουν αποκτηθεί, το έτος γεννήσεως τους και την οικογενειακή τους κατάσταση –έγγαμα ή άγαμα.
2. Να υποβάλλει την συμπληρωμένη αίτηση-δήλωση σε μορφή pdf στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bit.ly/ΔΗΜΟΣ_ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ_ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η παλέτα των προσφερομένων υπηρεσιών, αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω, με την ένταξη και νέων εφαρμογών, καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Περισσότερες πληροφορίες:
Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης τηλ: 2413500251

16-09-2020
Δήμος Λαρισαίων - Υποβολή αιτήσεων για εφάπαξ βοήθημα για επανασύνδεση ρεύματος

• Ποιους αφορά και τι κριτήρια ισχύουν – Τι προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση

Ο Δήμος Λαρισαίων, καλεί τους δημότες να υποβάλουν αιτήσεις για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος, για την επανασύνδεση ρεύματος, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, και εφόσον πληρούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που προβλέπει ο νόμος.

Η πρόσκληση γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861(ΦΕΚ Β’3088/24-07-2020) «Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, δυνάμει του άρθρου 36 του ν. 4508/2017 (Β’474) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Τα αιτήματα επανασύνδεσης εξετάζονται από Επιτροπή που συστήνεται στον Δήμο Λαρισαίων και αποτελείται από: έναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, έναν εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ και έναν εκπρόσωπο του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης

Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή του άρθρου 3 πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και την 30/04/2020 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 3.

Β. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.

Γ. Εισοδηματικά κριτήρια:

Σύνθεση νοικοκυριού με βάση τους ορισμούς τους άρθρου 2 της Δ13/οικ.33475/1935/15.06.2018 απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (Β' 2281), όπως ισχύει

 

Εισοδηματικό όριο

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό

9.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος

13.500 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη

15.750 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη

18.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη

24.750 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη

27.000 ευρώ

• Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ.
• Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος το ποσό των δύο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (2.250) ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των τριάντα μία χιλιάδων πεντακοσίων (31.500) ευρώ ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Το παραπάνω ανώτατο όριο αυξάνεται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω και κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.

Περιουσιακά κριτήρια:

1. Να έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού τους, με βάση τους ορισμούς του άρθρου 2 της Δ13/οικ.33475/1935/15.06.2018απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», (Β’2281) όπως ισχύει, ακίνητη περιουσία, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, με συνολική φορολογητέα αξία, με βάση τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) που προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου, έως το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως το ανώτατο όριο των εκατόν ογδόντα χιλιάδων (180.000) ευρώ.

2. Τα μέλη του νοικοκυριού τους να μην εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελούς διαβίωσης με την εξαίρεση της υποπερ. i της περιπτ. β της παραγράφου 1 του άρθρου 44 του ν. 4111/2013 για πολύτεκνες οικογένειες και να μην δηλώνουν δαπάνες διαβίωσης για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, με βάση τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος των μελών του νοικοκυριού για τις οποίες έχει λήξει η οριζόμενη από τις κείμενες διατάξεις ή η παραταθείσα με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμία υποβολής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

2. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) φορ. έτους 2019 (όλων των μελών του νοικοκυριού)

3. Εκκαθαριστικό σημείωμα φορ. Έτους 2019 (όλων των μελών του νοικοκυριού)

4. ΕΝΦΙΑ τελευταίου φορ. έτους (όλων των μελών του νοικοκυριού)

5. Έντυπο Ε9 (όλων των μελών του νοικοκυριού)

6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (από Δήμο ή ΚΕΠ)

7. Λογαριασμό ΔΕΗ

8. Μισθωτήριο (για όσες κατοικίες δεν είναι ιδιόκτητες)

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠΑΘΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

 • Για ΑΜΕΑ: Γνωμάτευση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής (ΚΕΠΑ)
 • Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ' οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Λαρισαίων στο τηλέφωνο 2413 - 500361.

02-06-2020
Σε λειτουργία η πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή

Σε λειτουργία έχει τεθεί η πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή και εντάσσονται στα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης.

Ειδικότερα, με τις υπ’ αριθμ. 85&86/2020 Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων αποφασίσθηκε η λήψη έκτακτων μέτρων οικονομικής στήριξης από το Δήμο Λαρισαίων για πολίτες και επιχειρήσεις για όσο χρονικό διάστημα διακόπτεται υποχρεωτικά με κρατική εντολή η λειτουργία των επιχειρήσεων λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού.

Τα έκτακτα αυτά μέτρα οικονομικής στήριξης είναι τα κάτωθι:

• Απαλλαγή καταβολής των δημοτικών τελών που χρεώνονται στους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος των επιχειρήσεων
• Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
• Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%
• Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και κέντρων διασκέδασης 5%.

Διευκρινίζεται, ότι όσο αφορά τα τέλη διαμονής παρεπιδημούντων 0,5% και τα τέλη επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και κέντρων διασκέδασης 5%, απαλλάσσονται μόνο οι επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με κρατική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που δεν λειτουργούσαν, με την προσκόμιση μηδενικών περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α.

Ως εκ τούτου, όσοι υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες προκειμένου να απαλλαγούν από την καταβολή δημοτικών τελών, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην ειδική εφαρμογή Local Government στον σύνδεσμο

https://bit.ly/2zUQ1rH

επισυνάπτοντας τη δήλωση αναστολής λειτουργίας στο ΕΡΓΑΝΗ και τον τελευταίο λογαριασμό παροχής ρεύματος.

Επισημαίνεται, ότι στην περίπτωση που ήδη καταβλήθηκαν κάποια εκ των παραπάνω τελών που αντιστοιχούν στο διάστημα απαλλαγής αυτών, θα υπάρχει η δυνατότητα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη καθημερινά από τις 07:00 το πρωϊ έως τις 23:00 το βράδυ.

LARISSAMAZI 300X100

deh dhmos new

eisodos esoda neo

 eisodos stratologia neo

  NEOLAIA

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

27-10-2020
Η Λάρισα συνδιοργανώτρια πόλη στο Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο της UNESCO για την εκπαίδευση ενεργών πολιτών
 • Συνδιοργανώνεται από τη Λάρισα και την πόλη Yeonsu της Δημοκρατίας της Κορέας

Διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο «Ενισχύοντας την εκπαίδευση ενεργών πολιτών σε τοπικό επίπεδο» συνδιοργανώνεται στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2020, από τη Λάρισα και την πόλη Yeonsu της Δημοκρατίας της Κορέας, που είναι οι συντονίστριες πόλεις της θεματικής ομάδας «εκπαίδευση και ενεργό πολιτειότητα» του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO και υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο για τη Δια Βίου Μάθηση της UNESCO (UIL).

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική πόλη συνδιοργανώνει  συνέδριο της UNESCO, κάτι που προφανώς υποδηλώνει την αναγνώριση και τη σημασία που αποδίδει η UNESCO στην προσπάθεια της Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν». Εισηγητές θα είναι διακεκριμένοι επιστήμονες, ενώ θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές πόλεων - μελών του Δικτύου θα υπάρξει forum με συμμετοχή μελών Δημοτικών Συμβουλίου Νεολαίας κ.α.

Το Παγκόσμιο Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν  της UNESCO (GNLC) είναι ένα διεθνές δίκτυο διαμόρφωσης πολιτικών που υποστηρίζει τις τοπικές κυβερνήσεις να αναπτύσσουν στρατηγικές  διά βίου μάθησης παρέχοντας έμπνευση, τεχνογνωσία και καλές πρακτικές. Ξεκίνησε από το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης της UNESCO (UIL) το 2012, και προάγει την παραγωγή και ανταλλαγή γνώσεων, την ομότιμη μάθηση και την ανάπτυξη ικανοτήτων μεταξύ των μελών της για τη βελτίωση των πρακτικών δια βίου μάθησης στις πόλεις τους. Το δίκτυο περιλαμβάνει σήμερα 174 πόλεις-μέλη από 55 χώρες, με αυξανόμενο αριθμό κρατών μελών της UNESCO να εκφράζουν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.

Το 2019, επτά θεματικές ομάδες δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής του GNLC 2019-2021.

Αυτές οι θεματικές ενότητες αντιστοιχούν στα σημαντικότερα πεδία ενδιαφέροντος των πόλεων-μελών και σχετίζονται με την εφαρμογή της δια βίου μάθησης στις πόλεις. Κάθε θεματική ομάδα είναι υπεύθυνη  να εκπονήσει  μια έκθεση προόδου των δραστηριοτήτων, που θα κοινοποιηθεί κατά τη διάρκεια της πέμπτης Διεθνούς Διάσκεψης για τις Πόλεις που Μαθαίνουν το 2021.  Η θεματική ομάδα “Εκπαίδευση στην ενεργό πολιτειότητα” αποτελείται από 37 πόλεις μέλη. Συντονιστές της ομάδας είναι οι πόλεις  της Λάρισας και  της Yeonsu-Gu, (Δημοκρατία της Κορέας).

Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίστηκε ένα διαδικτυακό συνέδριο της θεματικής ομάδας του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO “Εκπαίδευση στην ενεργό πολιτειότητα” στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2020, που συνδιοργανώνεται από τις πόλεις  της  Λάρισας και  της Yeonsu-Gu, με την υποστήριξη του UIL.

Το διαδικτυακό συνέδριο στοχεύει:

 • Να παρουσιάσει τις ενέργειες των μελών της ομάδας, σχετικά με το θέμα της εκπαίδευσης στην ενεργό πολιτειότητα με τα υπάρχοντα φόρουμ για το θέμα καθώς και για την κρίση COVID-19.
 • Να παρουσιάσει καλές πρακτικές των μελών της ομάδας για τη διά βίου μάθηση και την εκπαίδευση στην ενεργό πολιτειότητα
 • Να συζητηθούν προκλήσεις και ευκαιρίες που συνάντησαν τα μέλη της ομάδας στο έργο τους μέχρι σήμερα ακολουθώντας τους στόχους της θεματικής ενότητας
 • να αποτελέσει ευκαιρία για τον καθορισμό προτεραιοτήτων και δράσεων που μπορούν να ληφθούν για το πέμπτο Διεθνές Συνέδριο για τις Πόλεις που Μαθαίνουν το 2021
 • Να προωθηθεί το θέμα της εκπαίδευσης στην ενεργό πολιτειότητα σε τοπικό επίπεδο σε όλα τα μέλη του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO και πέρα από το δίκτυο.

Για την αφίσα του συνεδρίου, πατήστε ΕΔΩ

Για την ιστοσελίδα του συνεδρίου και για εγγραφή στο συνέδριο, πατήστε ΕΔΩ

27-10-2020
Πρακτικό δημόσιας κλήρωσης για πρακτική άσκηση υποψηφίου/ίας δικηγόρου

Για το πρακτικό πατήστε ΕΔΩ

27-10-2020
Δήμος Λαρισαίων - Αναστολή λειτουργίας των γυμναστηρίων των σχολικών μονάδων για εξωσχολικές δραστηριότητες, του Κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας και των ομαδικών δραστηριοτήτων των Λεσχών Πολιτισμού

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

27-10-2020
Τα Γεγονότα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (6,7,8 Νοεμβρίου 2020)

Μια συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής - Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τα ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Σερρών, Κρήτης, Καλαμάτας, Αγρινίου, το Θεσσαλικό Θέατρο και τη Ferodo Bridges.

Συμμετέχουν: Χορωδία Μουσικού Συλλόγου Λάρισας (6/11), Χορωδία Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας (7/11), Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου (8/11).

Συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Θεσσαλικό Θέατρο.

Μουσική – Στίχοι: Τζων Μπράουν | Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Επιμέλεια σκηνικού: Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος | Μουσική διεύθυνση – Διδασκαλία χορωδιών – Διασκευή μουσικής και στίχων: Κωνσταντίνος Θωμαΐδης | Κοστούμια: Μαρία-Σεσίλ Ιγγλέση | Διεύθυνση Παραγωγής: Λευτέρης Κώτσης | Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου | Ηχοτοπία: Αλέξανδρος Δρυμωνίτης | Υπεύθυνη χορωδιών επί σκηνής: Άννα Ευθυμίου | Ερμηνεύουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Κωνσταντίνος Μπιμπής | Πιάνο: Μάρκος Κώτσιας

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€, Προπώληση: 10€, Φοιτητικό/Άνω των 65: 8€, Άνεργοι: 5€, ΑμεΑ: δωρεάν
Τηλέφωνα κρατήσεων: 2410 621209
Προπώληση: viva.gr

Τα Γεγονότα - Η παράσταση

27-10-2020
Θεατρικό Εργαστήριο 2020

Το Θεσσαλικό Θέατρο συνεχίζει για τρίτη χρονιά την επιτυχημένη πορεία του Θεατρικού Εργαστηρίου ενηλίκων.

Το Εργαστήριο λειτουργεί σε δύο έτη, αρχαρίων και προχωρημένων και έχει στόχο την εισαγωγή στην τέχνη του θεάτρου, πάντα με οδηγό ένα υψηλό παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό κριτήριο.

Θεατρικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμός, κίνηση, αναπνοή και ορθοφωνία καθώς και υποκριτική στηρίζουν μέσα σε ένα πνεύμα ενθάρρυνσης και χαράς την βιωματική μάθηση και την θεατρική απόλαυση.

Αρχάριοι: Υπεύθυνη τμήματος είναι η Θεοδώρα Μουκούλη, ηθοποιός και θεατρολόγος.
Τρίτη 3-5.30μμ / Παρασκευή 7.30-10.30μμ

Προχωρημένοι: Υπεύθυνη τμήματος είναι η Ειρήνη Ζγούρη, ηθοποιός, θεατρολόγο και κινηματογραφίστρια.
Τετάρτη 3-6μμ / Σάββατο 10πμ-1μμ

• Ολόκληρο τον Οκτώβριο τα μαθήματα θα είναι ανοιχτά και δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Στόχος είναι να υπάρχει παράσταση εφαρμογής στο τέλος της χρονιάς.

Στελέχη του Θεσσαλικού Θεάτρου και επισκέπτες καλλιτέχνες θα πραγματοποιούν εξειδικευμένα σεμινάρια.

Πληροφορίες – Εγγραφές: Γραμματεία Θεσσαλικού Θεάτρου.
Τηλ. Επικοινωνίας: 2410 621209 (10-2μ.μ. εργάσιμες μέρες)
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

27-10-2020
Μεταδόσεις παραστάσεων από το National Theatre of Great Britain στο Θεσσαλικό Θέατρο από τη Δευτέρα 16/11/2020

Το Θεσσαλικό Θέατρο φέρνει στην πόλη της Λάρισας το φημισμένο πρόγραμμα του Royal National Theatre, NT Live, προσφέροντας στο θεατρόφιλο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει σε μαγνητοσκόπηση σπουδαίες παραγωγές του ιστορικού θεάτρου.

Οι προβολές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, στις 8μ.μ., θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Δευτέρα, στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος» και θα περιλαμβάνουν ελληνικούς υπότιτλους.

Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις παραστάσεις: Όνειρο θερινής νύχτας, Συρανό ντε Μπερζεράκ, Όλα για την Εύα, The Audience, Fleabag, Ήταν όλοι τους παιδιά μου, Αντώνιος και Κλεοπάτρα, Βασιλιάς Ληρ, Φρανκεστάιν.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, στις 8μ.μ.

Ουίλιαμ Σαίξπηρ Άμλετ

Μαγνητοσκοπημένη προβολή από το Barbican Centre στο Λονδίνο, με ελληνικούς υπότιτλους

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ Benedict Cumberbatch («Sherlock», «The Imitation Game», «Frankenstein»).

Καθώς η χώρα προετοιμάζεται για πόλεμο, μια οικογένεια χωρίζεται βίαια στα δύο. Καταναγκασμένος να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του, αλλά και παραλυμένος από το βάρος αυτού του καθήκοντος, ο Άμλετ μαίνεται ενάντια στην αδυναμία του, γεγονός που απειλεί την ψυχική του υγεία αλλά και την ασφάλεια του κράτους.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10 €, Φοιτητικό - Συνταξιούχοι (άνω των 65 ετών) – Ομαδικό (άνω 10 ατόμων): 8 €, Ανέργων - Α.Μ.Ε.Α: 5 €.

Απαραίτητη η κράτηση λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Κρατήσεις: Τετάρτη έως Κυριακή 10π.μ. - 1μ.μ. . απόγευμα 6μ.μ. – 9μ.μ. 2410 – 533417.

27-10-2020
Φθινόπωρο στο Θεσσαλικό Θέατρο και φύγαμε - Παντρολογήματα (Πρεμιέρα 29/10/2020, ώρα 21:00)

"Είναι για όλους δύσκολα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία. Οι ερευνητές στα εργαστήρια. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στα σχολεία, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι στην εστίαση, οι καλλιτέχνες, όλοι εμείς στο Θεσσαλικό, ο Δήμαρχος της πόλης, παραμένουμε δυνατοί και απόλυτα προσεχτικοί και υπεύθυνοι στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Λειτουργήσαμε το καλοκαίρι με απόλυτη ασφάλεια.

Και τώρα το φθινόπωρο με τεράστια προσοχή εφαρμόζουμε όλα τα μέτρα και ακόμα παραπάνω. Ξέρουμε ότι η χαρά του θεάτρου στηρίζεται στο απαραίτητο αίσθημα της ασφάλειας. Εμπιστευόμαστε το αίσθημα της ευθύνης του κοινού και προχωράμε.

Πρεμιέρα 29 Οκτωβρίου…. Με την κωμωδία του Νικολαι Γκόγκολ Παντρολογήματα σε σκηνοθεσία Νάνσυς Σπετσιώτη."


Κυριακή Σπανού
Καλλιτεχνική Διευθύντρια Θ.Θ

Παντρολογήματα

Λίγα λόγια από τη Νάνσυ Σπετσιώτη

 

27-10-2020
Τιμήθηκε η εθνική επέτειος στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων

Μέσα σε ατμόσφαιρα εθνικής υπερηφάνειας γιόρταζαν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Μέσα από παρελάσεις, τραγούδια, κουκλοθέατρο και μικρά ποιηματάκια. Παιδιά και παιδαγωγοί σε κλίμα συγκίνησης θυμήθηκαν και τίμησαν αυτούς που αγωνίστηκαν για μια Ελλάδα Ελεύθερη Χριστιανική.

Οι λέξεις ΟΧΙ και ΑΕΡΑ αντήχησαν παντού.

Σε μια από τις γιορτές παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων κος. Σωτήρης Βούλγαρης και η Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Μπαξεβάνου Σταυρούλα συγχαίροντας το προσωπικό για την συμβολή τους στην μετάδοση των εθνικών αξιών στα παιδιά και τιμώντας την ημέρα.

27-10-2020
2/2020 Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (Τετάρτη 04/11/2020, ώρα 19:00)
27-10-2020
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - Αναβολή της Αγοράς Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες της 1ηςΝοεμβρίου 2020

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση του COVID-19 στην περιοχή της Λάρισας, είμαστε αναγκασμένοι να αναβάλουμε την προγραμματισμένη για την 1η Νοεμβρίου 2020 Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες, και να τη μεταφέρουμε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, με την προϋπόθεση ότι δε θα υφίσταται το κώλυμα που μας επιβάλλει την αναβολή.

Όσοι πολίτες παράγγειλαν ήδη προϊόντα μπορούν να προσέλθουν κανονικά να αγοράσουν τα προϊόντα τους στη νέα ημερομηνία (15/11), εφόσον δεν προκύψει κάτι που να την αναιρεί. Επίσης, οι παραγγελίες στο site μας www.energw.gr, με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλ. 2413011972, κιν. 6909566709 κατά τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας από Δευτέρα ως Παρασκευή 10 -12 το πρωί και 6-8 το απόγευμα εκτός Τρίτης και Πέμπτης, συνεχίζονται κανονικά, για όσους θέλουν να παραγγείλουν για τη νέα ημερομηνία.

Ζητούμε την κατανόησή σας για την αναστάτωση που προκαλείται λόγω της κατάστασης, αλλά δυστυχώς είναι κάτι που δεν εξαρτάται από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας.

Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας και να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε, παρά τις πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες που όλοι αντιμετωπίζουμε.

Είμαστε βέβαιοι ότι μαζί θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση και θα βγούμε νικητές!

27-10-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-10-2020
Κλείνουν τα σχολικά γυμναστήρια για εξωσχολικές δραστηριότητες, το Κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας και οι Λέσχες Πολιτισμού

Mε απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανακοπή της μετάδοσης του κορονοιού στην περιοχή της Λάρισας, από την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, αναστέλλονται:

 • όλες οι εξωσχολικές δραστηριότητες στα κλειστά γυμναστήρια των σχολικών μονάδων

 • η λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Ν. Πολιτείας

 • όλες οι δραστηριότητες στις Λέσχες Πολιτισμού

26-10-2020
Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων και καταβολή εφάπαξ βοηθήματος για επανασύνδεση ρεύματος

• Ποιους αφορά και τι κριτήρια ισχύουν – Τι προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στο Δήμο Λαρισαίων για την επανασύνδεση ρεύματος, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, και εφόσον πληρούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που προβλέπει ο νόμος.
Η πρόσκληση γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861(ΦΕΚ Β’3088/24-07-2020) «Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, δυνάμει του άρθρου 36 του ν. 4508/2017 (Β’474) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».
Τα αιτήματα επανασύνδεσης εξετάζονται από Επιτροπή που συστήνεται στον Δήμο Λαρισαίων και αποτελείται από: έναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, έναν εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ και έναν εκπρόσωπο του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και η οποία έχει ήδη συνεδριάσει και θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης

Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή του άρθρου 3 πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και την 30/04/2020 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 3.

Β. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.

Γ. Εισοδηματικά κριτήρια:

Σύνθεση νοικοκυριού με βάση τους ορισμούς τους άρθρου 2 της Δ13/οικ.33475/1935/15.06.2018 απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (Β' 2281), όπως ισχύει

 

Εισοδηματικό

όριο

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό

9.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος

13.500 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη

15.750 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη

18.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη

24.750 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη

27.000 ευρώ

 • Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ.
 • Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος το ποσό των δύο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (2.250) ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των τριάντα μία χιλιάδων πεντακοσίων (31.500) ευρώ ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Το παραπάνω ανώτατο όριο αυξάνεται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω και κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.

Περιουσιακά κριτήρια:

1. Να έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού τους, με βάση τους ορισμούς του άρθρου 2 της Δ13/οικ.33475/1935/15.06.2018απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», (Β’2281) όπως ισχύει, ακίνητη περιουσία, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, με συνολική φορολογητέα αξία, με βάση τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) που προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου, έως το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως το ανώτατο όριο των εκατόν ογδόντα χιλιάδων (180.000) ευρώ.

2. Τα μέλη του νοικοκυριού τους να μην εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελούς διαβίωσης με την εξαίρεση της υποπερ. i της περιπτ. β της παραγράφου 1 του άρθρου 44 του ν. 4111/2013 για πολύτεκνες οικογένειες και να μην δηλώνουν δαπάνες διαβίωσης για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, με βάση τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος των μελών του νοικοκυριού για τις οποίες έχει λήξει η οριζόμενη από τις κείμενες διατάξεις ή η παραταθείσα με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμία υποβολής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
 1. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) φορ. έτους 2019 (όλων των μελών του νοικοκυριού)
 1. Εκκαθαριστικό σημείωμα φορ. Έτους 2019 (όλων των μελών του νοικοκυριού)
 1. ΕΝΦΙΑ τελευταίου φορ. έτους (όλων των μελών του νοικοκυριού)
 1. Έντυπο Ε9 (όλων των μελών του νοικοκυριού)
 1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (από Δήμο ή ΚΕΠ)
 1. Λογαριασμό ΔΕΗ
 1. Μισθωτήριο (για όσες κατοικίες δεν είναι ιδιόκτητες

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠΑΘΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

 • Για ΑΜΕΑ: Γνωμάτευση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής (ΚΕΠΑ)
 • Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ' οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Λαρισαίων στο τηλέφωνο 2413 - 500361

26-10-2020
Αναβάλλεται από τους Ενεργούς Πολίτες η αγορά καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες

Μετά την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για την κατάταξη της Περιφερειακής Ενότητας της Λάρισας στο επίπεδο, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας αναβάλλουν την Αγορά Καταναλωτών χωρίς Μεσάζοντες που είχε προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου.

26-10-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-10-2020
Συνεργασία Δήμου Λαρισαίων - ΑΑΝΕΛ για διάθεση μπάζων

Σχηματίζονται δικογραφίες για απόθεση μπάζων

• Συνεργασία στελεχών του Δ. Λαρισαίων με τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης αδρανών υλικών (ΑΑΝΕΛ)

Σε κλίμα αγαστής συνεργασίας και αλληλοσυνεννόησης πραγματοποιήθηκε στις 20/10/2020 συνάντηση εργασίας μεταξύ αντιδημάρχων και στελεχών του Δήμου Λαρισαίων και της ΑΑΝΕΛ (Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων - Ανακύκλωση Αδρανών Νότιας Ελλάδας).

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Eπιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων, κ. Γεώργιος Σούλτης ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αμαξοστασίου και Πολιτικής Προστασίας, κ. Γεώργιος Ζαούτσος, , ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Ψηφιακών Πολιτικών – Έξυπνης πόλης, κ. Κωνσταντίνος Διαμάντος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Γιώργος Οικονομίδης και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων, κα Ελένη Χαυτίκη. Την ΑΑΝΕΛ εκπροσώπησε η Υπεύθυνη του Παραρτήματος Θεσσαλίας κα Αγγελική Μύθη.

Αντικείμενα της συνάντησης, στο πλαίσιο Σύμβασης και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, ήταν

• Το πρόβλημα της ρύπανσης και υποβάθμισης, δημοτικών, δημόσιων και ιδιωτικών χώρων από μπάζα και άλλα σκουπίδια που τα συνοδεύουν, για το οποίο διερευνήθηκαν αιτίες, υπαίτιοι, λύσεις και αποτρεπτικά μέτρα, τα οποία ήδη εφαρμόζει η ΑΑΝΕΛ και ο Δήμος ή μπορούν να εφαρμόσουν και στη συνέχεια.

• Η διερεύνηση δυνατοτήτων περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων μέσα από προγράμματα αποκατάστασης των ρυπασμένων χώρων και εναλλακτικής διαχείρισης των Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ).

• Ο προγραμματισμός ενημερωτικής δράσης /-εων προς τους δημότες για την ορθή διαχείριση των ΑΕΚΚ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Δήμος και η ΑΑΝΕΛ θέλουν να ενημερώσουν τους δημότες και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η διαχείριση των Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις, γίνεται νόμιμα μόνο στις κατάλληλα αδειοδοτημένες Μονάδες Ανάκτησης και μόνο μέσω των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης.
Εγκατάλειψη ή απόρριψη μπάζων σε οποιοδήποτε άλλο χώρο είναι ποινικό αδίκημα και ήδη έχουν γίνει πολυάριθμες καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές, ενώ έχουν σχηματιστεί και πάνω από 20 δικογραφίες, καταλήγοντας μάλιστα κατά την πρώτη εκδίκαση σε ποινή φυλάκισης για τον παραβάτη.


Η ρύπανση του περιβάλλοντος από μπάζα, τα οποία συγκεντρώνονται σε ρέματα και μέσα ή γύρω από τον αστικό ιστό, δημιουργεί μια πολύ άσχημη εικόνα για την πόλη μας, ενώ, όπως βλέπουμε συχνά, μπορεί να αποβεί τραγικά επικίνδυνη. Επίσης, η εγκατάλειψη μπάζων σε ένα σημείο, έστω και «προσωρινά», τις περισσότερες φορές γίνεται αιτία και δικαιολογία για μετατροπή του σημείου τελικά σε σκουπιδότοπο.

Γι’ αυτό οι πολίτες καλούνται, όταν αντιλαμβάνονται παράνομη απόρριψη μπάζων ή άλλων αποβλήτων, να απευθύνονται
 στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου, τηλ. 2410.680.200
 στη Δημοτική Αστυνομία, τηλ. 2410.680.217
 στην ΑΑΝΕΛ, τηλ. 2421078279
με στοιχεία για το σημείο της παράβασης και τυχόν φωτογραφικό υλικό.

26-10-2020
Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του διαδικτυακά

Με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας και λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, η υπεύθυνή του Άννα Ιακωβίδου, ζήτησε ευχές από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα, και τους υπεύθυνους του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια, του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας Φανή Καλοκαιρινού, της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα Άννυ Ψάρρα, του Μουσείου Σιτηρών & Αλεύρων Κωνσταντίνα Κόντσα και του Μουσείου Κούκλας Φωτεινή Καλούδη.
Οι ευχές βιντεοσκοπήθηκαν και μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=sMAirw60fGE&list=PLD--qoapQboRd45VjMnnOhkdm9jb74d4I&fbclid=IwAR1MPgB1Q-6Z6sCMduILQX1qqgSVkCzHI6dPW3bnhO7ymtLX6aTF8xKULUM

 

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στεγάζεται στο κτίριο των παλαιών φυλακών Λάρισας (παλαιά πυριτιδαποθήκη), που βρίσκεται επί της οδού Ιουστινιανού και συγκεκριμένα στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του 5ου Γυμνασίου - Λυκείου. Είναι κτίσμα του 18ου αιώνα και χαρακτηρισμένο ιστορικό - διατηρητέο μνημείο, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Στους χώρους του Μουσείου υπάρχει η μόνιμη έκθεση, καθώς και ειδική αίθουσα για τη φιλοξενία προσωρινών εκθέσεων και εκδηλώσεων.
Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας έχει τον τίτλο: «1941 - 1944: Η Θεσσαλία αντιστέκεται». Πραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο οι Θεσσαλοί οργανώθηκαν προκειμένου να απελευθερώσουν την πατρίδα από τις δυνάμεις του Άξονα.
Τα αντικείμενα της έκθεσης αφορούν την περίοδο του ελληνοϊταλικού πολέμου, της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης (1940 - 1944). Περιλαμβάνονται: χάρτες, έντυπος αντιστασιακός τύπος, φωτογραφικό υλικό, γραφομηχανές που χρησιμοποιήθηκαν από τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ καθώς και στολές του Γ. Σαράφη.
Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, φάρος ιδεών και αγώνα ενάντια στο φασισμό, φιλοδοξεί να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, στα ιδανικά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της Εθνικής κυριαρχίας.

Πληροφορίες:
Ώρες λειτουργίας: Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 2410 280220
Διεύθυνση: Ιουστινιανού 42, ΤΚ 41223, Λάρισα

26-10-2020
Αλλαγές στο πρόγραμμα του 5ου Open nights λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων

Το υβριδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα του διακαλλιτεχνικού φεστιβάλ 5ο Open nights που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, από τις 29/10 – 8/11/2020, ακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του covid19, κρατώντας τρεις εκδηλώσεις που ενώ θα παρουσιαστούν σε live streaming, θα είναι ανοικτές σε περιορισμένο ζωντανό κοινό, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν…

Οι on line παρουσιάσεις θα γίνουν από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ https://www.opennightsfestival.com/

Η ροή παρουσίασης θα ακολουθήσει το ακριβές πρόγραμμα.
Μουσουλμανικό Τέμενος (Γενί Τζαμί), Μύλος του Παππά, Διαχρονικό Mουσείο Λάρισας και σε άλλα τοπόσημα της πόλης.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ.
Εικαστικά/ Φωτογραφία/ Performances/ Residencies/ Screenings / Διαλέξεις/ Ποίηση/ Workshops

Η ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσουλμανικό Τέμενος (Γενί τζαμί), και η έκθεση φωτογραφίας στον Μύλο του Παππά θα παρουσιαστούν μόνο διαδικτυακά.
Εικαστικοί:
Ρούλα Αντωνοπούλου/ Γιώργος Κουκουράκης (Μεταξοχώρι/Αθήνα)
Άρτεμις Διαμαντή (Λάρισα)
Αστέρης Δημητρίου (Λάρισα)
Κωνσταντίνος Δουλούδης (Λάρισα)
Μαρία Ζησοπούλου/ Δήμητρα Οικονόμου (Λάρισα)
Δήμητρα Καλογήρου (Λάρισα)
Έλλη Κυριαζή (Λάρισα)
Γιώργος Λαζόγκας (συλλογή Γιάννη Ξ. Διαμαντή)
Αμαλία Λιάκου (συλλογή Μαρίας Παπαλιάγκα)
Ιωάννα Λιούτσια (Θεσσαλονίκη)
Stephanie Maier (Μόναχο, Γερμανία) in residency
Χρόνης Μπότσογλου (συλλογή Γιάννη Ξ. Διαμαντή)
Ιφιγένεια Σδούκου (Λάρισα)
Στέργιος Στάμος (Τρίκαλα)
Χάρης Τζίκας (Λάρισα)
Θεοδώρα Τσιάτσιου (Λάρισα)
Κωστής Τσιάχας (Λάρισα)
Φωτογράφοι: Αποστόλης Ζαχαράκης (Βόλος), Αμαλία Λιάκου (Λάρισα)
Αρχιτέκτονες: Αντώνης Μόρας, Χάιδω Γεωργούλη, Δέσποινα Πάλλη (aether: arch, Λάρισα)
Εικαστικός φωτισμός μνημείου (Γενί Τζαμί): Εύα Νταραρά (Λάρισα/Αθήνα)
Projects:
«Highlighted Timemarks»: μια επαυξημένη διαδρομή/ ένα phygital αντικείμενο/ QR codes με ψηφιακό οπτικοακουστικό υλικό που ερμηνεύει συγκεκριμένους χώρους - τοπόσημα της Λάρισας, αναδεικνύοντας τις χρονικότητές τους. aether: arch (Αντώνης Μόρας, Χάιδω Γεωργούλη, Δέσποινα Πάλλη) Σημεία στην πόλη
«Plastification»: Interactive growing project. Μια εγκατάσταση φωτογραφιών από θραύσματα πλαστικών σκουπιδιών που συνεχώς μεγαλώνει. Οι θεατές καλούνται να συμμετάσχουν με τη δική τους ματιά. Stephanie Maier
Digital project in instagram: plastification_larissa

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ δράσεων
Είσοδος ελεύθερη
Πέμπτη 29/10 Μουσουλμανικό τέμενος Γενί Τζαμί
18:00- 22:00 διαδικτυακή παρουσίαση ομαδικής εικαστικής έκθεσης
Παρασκευή 30/10 Μύλος του Παππά
18:00- 22:00 διαδικτυακή παρουσίαση έκθεσης φωτογραφίας χορού του Αποστόλη Ζαχαράκη (Βόλος)
21:00 διαδικτυακή παρουσίαση: Thessaloniki Cinedance International (TCI). Το διεθνές φεστιβάλ εστιάζει στη σύνδεση του χορού με τον κινηματογράφο.
Σάββατο 31/10 Διαχρονικό Μουσείο
Η ζωντανή προβολή αναβάλλεται για μια επόμενη διοργάνωση
Κυριακή 1/11 Διαχρονικό Μουσείο
19:00 διαδικτυακή παρουσίαση: Χορός στο Διαχρονικό: In actu (Λάρισα)
Χορογραφούν για τον χρόνο: Liza Goodson (χορεύουν: Τζώρτζια Καραγκούνη, Χαριτίνη Λιόντου) και Αθηνά Μανώλη σε συνεργασία με 'One Red Dot' (χορεύουν: Μαρίτα Κάτσικα, Αθηνά Μανώλη)
19:30 προβολή και διαδικτυακή παρουσίαση: «ΝΤΑΚΑΡ» video Dance της ομάδας OFF ART, παραγωγή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας (πρεμιέρα) βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο ποίησης του Θάνου Γώγου.
20:00 Διάλεξη/συζήτηση. «Χρόνος-Θάνατος -Έρωτας στην σύγχρονη ποίηση» σε συνεργασία με το λογοτεχνικό περιοδικό ΘΡΑΚΑ. Παρουσίαση Ηλίας Κουρκούτας (ψυχολόγος, ποιητής)
Συζητητές: Δ. Καραμανάβης (Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής), Κώστας Αγγελής (Κοινωνικός Ανθρωπολόγος)
Παρουσίαση της έκδοσης κειμένων του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής της ομάδας OFF ART, με θέμα τον χρόνο. Εισηγητής: Γιάννης Αντάμης, συγγραφέας, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.
Κοινό περιορισμένο. Κρατήσεις θέσεων: 2410253097
και σε live streaming
Τρίτη 3/11
20:00 διαδικτυακή παρουσίαση: Athens VIDEO DANCE project (AVDP), ένα Διεθνές Φεστιβάλ Video Χορού
Πέμπτη 5/11
20:00 διαδικτυακή παρουσίαση: ντοκιμαντέρ «Working Dancers» (2016) των: Kωνσταντίνα Μπούσμπουρα και Julia Martinez Ηeimann, μια συμπαραγωγή Ελλάδας και Αργεντινής με διεθνή παρουσία σε ακαδημαϊκά πάνελ, φεστιβάλ και εργαστήρια.
Παρασκευη 6/11 Διαχρονικό Μουσείο
20:00 προβολή & διαδικτυακή παρουσίαση: Xορός στο Διαχρονικό: OFF ART, χορογραφεί η Μαρία Ραπτοτάσιου τις: Ματίνα Ζουμπουνέλλη, Μαρία Κυρμά, Κωνσταντίνα Σουμπενιώτη
20:30 Ζωντανή performance (και σε live streaming)
Γραία=Greece=Oldness,
Greece means Oldness
Bodarch: Στέλλα Χατζηπαναγιώτου, Πέτρος Πέτρου
Μια περφόρμανς για την ωραιότητα και γηραιότητα ή «όταν η μούσα γίνεται μουσείο...»
Διάλεξη/συζήτηση (ζωντανά και σε live streaming)ι : «Κατασκευάζοντας τη Γυναίκα»
Παρουσιάζουν/ συζητούν ιστορικά και σύγχρονα δεδομένα, μέλη της φεμινιστικής ομάδας Μέδουσες (Νίνα Σεφεριάδου: Γυναίκες στην πυρά- πειθαρχήσεις γυναικείων σωμάτων χθες και σήμερα, Αντιγόνη Καψάλη: Η εικόνα της ) και Αντώνης Ψάλτης: Τα θεμέλια της πατριαρχίας στην Αναγέννηση
Κοινό περιορισμένο. Κρατήσεις θέσεων: 2410253097
και σε live streaming.
Σάββατο 7/11 Διαχρονικό Μουσείο
19:00 Performance/ ηχητική εγκατάσταση: «Κόσμος» Ιωάννα Λιούτσια (Θεσσαλονίκη)
Φωτογραφία-αφήγηση: «Σιωπηλοί αφηγητές του χρόνου» Οι προτομές ως εργαλείο βιοπολιτικής.Φώτης Νατσιούλης, Κώστας Σταυριανός, Αντώνης Ψάλτης
Διάλεξη/συζήτηση: «Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Σκηνές από την Eλληνική διαχρονία»
Δημήτρης Πλάντζος (καθηγητής κλασικής Αρχαιολογίας – Πανεπιστήμιο Αθήνας) Σταυρούλα Σδρόλια (αρχαιολόγος), Αντώνης Ψάλτης (Νομικός, ποιητής)
Κοινό περιορισμένο. Κρατήσεις θέσεων: 2410253097
και σε live streaming
Κυριακή 8/11 Μουσουλμανικό Τέμενος (Γενί Τζαμί)
19:00- 22:00
διαδικτυακή παρουσίαση «To Τεράστιο Οικοδόμημα της Ανάμνησης» (Τhe Vast Edifice of Memory) -Πειραματικό, συνεχώς εξελισσόμενο βίντεο, με υλικό προφορικών μαρτυριών πολιτισμικών πρακτικών που σχετίζονται με τη διατροφή και την υγεία. Ομάδα: Η Κληρονομιά της Γεύσης -The Heritage of taste.

Σεμινάρια:
Τα σεμινάρια αναβάλλονται για μια επόμενη πιο ευνοϊκή διοργάνωση

Concept-Υλοποίηση-καλλιτεχνική διεύθυνση: Ρούλα Καραφέρη
Συνεργαζόμενη εικαστική επιμελήτρια: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου
Οργάνωση-εκτέλεση παραγωγής: OFF ART- σκηνικές παρουσίες, Γιώτα Μάνου, Μαρία Ζησοπούλου, Σάκης Γκαλτέμης
Τεχνική υποστήριξη: Γρηγόρης Καραφέρης, Νίκος Ντούλας
Video: Σωτήρης Παππάς
Video post-production: ZornGottes
Live camera: Γιάννης Χαρισούλης
Φωτογραφία: Αποστόλης Ζαχαράκης
Γραφιστικά: Κος Μαρκάτος
Web Design – Technologies : small studio
Η ομάδα OFF ART– σκηνικές παρουσίες ιδρύθηκε το 2003, από την χορεύτρια και χορογράφο Ρούλα Καραφέρη, μέλος του επαγγελματικού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.
Από το 2014 η ομάδα έχει ως δημιουργική της βάση τον Μύλο του Παππά, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαιων.
Το φεστιβάλ OPEN NIGHTS είναι ένα από τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας.
Ένα φεστιβάλ που ενώ εστιάζει στην τέχνη του χορού, είναι παράλληλα το πρώτο διακαλλιτεχνικό αλλά και διεπιστημονικό φεστιβάλ πανελληνίως.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά χαίρει της υποστήριξης του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., offart.gr, https://www.facebook.com/offartdance &
2410 253097 /6932 853971
https://www.opennightsfestival.com/

26-10-2020
Πανελλήνια βράβευση 14χρονου πιανίστα, σπουδαστή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

Στον 5ο Πανελλήνιο διαγωνισμό μουσικής της UNESCO, 1ο βραβείο στην κατηγορία εφήβων πήρε ο 14χρονος Έκτορας-Καράτζιος Παπαϊωάννου, υπότροφος σπουδαστής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στην τάξη του Χρήστου Λενούτσου.

Επίσης, 1ο βραβείο στην κατηγορία ενηλίκων πήρε ο 20χρονος απόφοιτος (δίπλωμα πιάνου, υπότροφος ΔΩΛ, καθηγητής Χρήστος Κτιστάκης) του ΔΩΛ και εδώ και δύο χρόνια σπουδαστής στο Mozarteum του Salzburg Νικόλας Παππάς.

Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου και Λενούτσος Χρήστος
Φωτoγραφίες: Κώστας Μάντζιαρης

Αποτελέσματα 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής 2020
Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδας

ΠΙΑΝΟ ΕΦΗΒΩΝ (12 – 15 ετών)
Επιτροπή: Μάνια Βλαχογιάννη, Αντώνης Καρατζίκης, Δήμητρα Μαντζουράτου, Ντόρα Μπακοπούλου, Μιχάλης Παπαγεωργίου, Κριστίν Τοκατλιάν.
1ο Βραβείο: ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΚΤΟΡΑΣ του Γεωργίου – 14 ετών – Λάρισα
2ο Βραβείο: ΚΑΡΑΤΖΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Κωνσταντίνου – 14 ετών – Δάφνη, Αττικής
2ο Βραβείο: ΣΓΟΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ του Σπυρίδωνα – 13 ετών – Αγ. Παρασκευή
3ο Βραβείο: ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Δημητρίου – 12 ετών – Μαρούσι
Έπαινος: ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ του Νικολάου – 13 ετών – Παγκράτι
ΠΙΑΝΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Επιτροπή: Μάνια Βλαχογιάννη, Αντώνης Καρατζίκης, Δήμητρα Μαντζουράτου, Ντόρα Μπακοπούλου, Μιχάλης Παπαγεωργίου, Κριστίν Τοκατλιάν και ο Πρόεδρος του διαγωνισμού, Δημήτρης Παπαδημητρίου.
1ο Βραβείο: ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Άγγελου – 20 ετών – Τρίκαλα Θεσσαλίας
2ο Βραβείο: ΜΑΡΜΑΤΑΚΗΣ ΠΥΡΡΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μιχαήλ – 22 ετών – Αθήνα
3ο Βραβείο: ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ του Οδυσσέα – 28 ετών – Παλαιό Φάληρο
3ο Βραβείο: ΦΛΟΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ηλία – 22 ετών – Ζωγράφου
3ο Βραβείο: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Φωτίου – 22 ετών – Αγ. Παρασκευή
3ο Βραβείο: ΚΑΡΑΤΖΑΝΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ του Κωνσταντίνου – 19 ετών – Δάφνη Αττικής

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, υπηρετώντας τα ιδανικά του Πολιτισμού και θέλοντας να καταστεί αρωγός των νέων μουσικών ταλέντων της πατρίδας μας, πραγματοποίησε τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής, για το έτος 2020, με την υποστήριξη του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου.

Ο διαγωνισμός ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο 2020 με τη συνδρομή της ΕΡΤ στους χώρους του Ραδιομεγάρου και αναβλήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν σε όλη τη χώρα (lockdown), για τον περιορισμό εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού. Η ασφαλής και επιτυχής διεξαγωγή του στις νέες ημερομηνίες, σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς περιορισμούς, αποτέλεσε για τον Όμιλο ισχυρή δέσμευση και ηθική υποχρέωση απέναντι στα νέα παιδιά και τις οικογένειές τους, που μας εμπιστεύθηκαν με τη συμμετοχή τους.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 75 έφηβοι και ενήλικες (12 ως 30 ετών) μαθητές, σπουδαστές και απόφοιτοι Ωδείων, Μουσικών Σχολών και Πανεπιστημίων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες: Πιάνο, Κλασικό Τραγούδι, Παραδοσιακό Τραγούδι, Έγχορδα, Κιθάρες και Πνευστά.

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος λόγω του εξαιρετικού επιπέδου των διαγωνιζομένων στην κατηγορία «Πιάνο εφήβων» και μετά από πρόταση της κριτικής επιτροπής, για να μην υπάρξουν αδικίες στην απονομή βραβείων λόγω πολύ υψηλών βαθμολογιών, αποφάσισε τον διαχωρισμό της κατηγορίας σε δύο ηλικιακές υποκατηγορίες (12 – 15 ετών και 15 – 18 ετών), απονέμοντας τα αντίστοιχα βραβεία - επαίνους.

Τις επιτροπές του διαγωνισμού πλαισίωσαν κορυφαίοι σολίστες και εξάρχοντες των μεγάλων ελληνικών ορχηστρών, διακεκριμένοι λυρικοί τραγουδιστές, έμπειροι μουσικοί παιδαγωγοί, που στάθηκαν με εκτίμηση και αγάπη στους διαγωνιζόμενους, συγχαίροντας την προσπάθεια, το καλλιτεχνικό επίπεδο και το ήθος τους.

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους, αναγνωρίζοντας την επίπονη και καθημερινή μελέτη και άσκηση καθώς και την αγάπη με την οποία υπηρετούν το όνειρό τους. Ευχή μας, ο διαγωνισμός αυτός να είναι η αφετηρία μιας λαμπρής πορείας τους στη μουσική.

26-10-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 29/10/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-10-2020
Αναμορφωμένοι πίνακες αποτελεσμάτων για την πρόσληψη σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων του Δήμου Λαρισαίων

Αναμορφωμένοι πίνακες αποτελεσμάτων κατάταξης υποψηφίων με την υπ΄αρ. πρωτ.: 31771/21.08.2020 ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων του Δήμου Λαρισαίων.

Πατήστε στους επόμενους συνδέσμους:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ -135 ΘΕΣΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ -135 ΘΕΣΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ -84 ΘΕΣΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΞΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-51 ΘΕΣΕΩΝ

23-10-2020
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Δευτέρα 26/10/2020, 09:00-15:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 15:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης έργων ύδρευσης στην οδό ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ (από Κανάρη μέχρι Μανδηλαρά).

23-10-2020
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου για το πρόγραμμα "CLEVER CITIES" για την πλήρωση 1 θέσης ΠΕ Αρχιτεκτόνων ή Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακή Ανάπτυξης
23-10-2020
Πρόσκληση με διαπραγμάτευση - Προμήθεια αντισηπτικών

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

23-10-2020
«Ένα ψηλό κορίτσι» στο Χατζηγιάννειο

Συνεχίζονται οι προβολές στο Χατζηγιάννειο από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας την Τρίτη 27 και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 20:00 με την ταινία «Ένα ψηλό κορίτσι». Η προβολή της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου στις 21:00 δεν πραγματοποιηθεί λόγω της αργίας της εθνικής επετείου.

Υπόθεση
Λένινγκραντ, 1945. O Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος αποτελεί παρελθόν, αλλά η ατμόσφαιρα στην πόλη δεν έχει τίποτα το χαρμόσυνο ή αισιόδοξο.
Η εξοντωτική πολιορκία που είχε προηγηθεί άφησε πίσω της συντρίμμια, εκατόμβες πτωμάτων και αμέτρητες τσακισμένες ψυχές.

Το Λένινγκραντ είναι πια ένας σωρός από ερείπια, ένα απέραντο νεκροταφείο όπου οι επιζώντες περιφέρονται σαν φαντάσματα.

Σε αυτό το σκηνικό θανάτου και καταστροφής, δύο νεαρές γυναίκες πασχίζουν να βρουν νόημα και ελπίδα, παλεύοντας να χτίσουν τις ζωές τους από την αρχή.

Ένα ηλεκτρισμένο ιστορικό δράμα για τη μεταπολεμική κατάρρευση του ψυχισμού ενός ολόκληρου έθνους και τη σιδερένια θέληση που απαιτεί κάθε νέα αρχή.

Το σοκ του πολέμου μετά τον πόλεμο και η ανάγκη επανεύρεσης των βασικών σε μια σκληρή και αργόσυρτη ταινία που ανταμείβει τον υπομονετικό θεατή.
Βραβείο Σκηνοθεσίας (Ένα Κάποιο Βλέμμα) στο Φεστιβάλ Καννών και υποψηφιότητα της Ρωσίας για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 137'
Ρωσική ταινία, σκηνοθεσία Καντεμίρ Μπαλάγκοφ με τους: Βικτώρια Μιροσνιτσένκο, Βασίλισα Περελίτζινα, Αντρέι Μπικόφ
Γενική είσοδος 4 ευρώ

• Tο ταμείο ανοίγει μία ώρα νωρίτερα από την προβολή για να μη γίνεται συνωστισμός, ενώ θα τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου.
• Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

23-10-2020
Ο Απ. Καλογιάννης για το μήνυμα της Απελευθέρωσης της Λάρισας αλλά και τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Απ. Καλογιάννης: «Δεν ξεχνάμε. Ποτέ ξανά φασισμός»

Σε συνθήκες πανδημίας και περιοριστικών μέτρων πραγματοποιήθηκε με λιτό τρόπο η επετειακή εκδήλωση για την απελευθέρωση της Λάρισας από τους Γερμανούς, στις 23 Οκτωβρίου του 1944.

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο της πόλης στο Φρούριο, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η λιτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σε δηλώσεις αφού τόνισε ότι η φετινή επέτειος τιμάται σε δύσκολες συνθήκες πανδημίας και με περιοριστικά μέτρα, συμπλήρωσε πως το νόημα της επετείου δεν πρέπει να ξεχαστεί. «Δεν μπορούμε να μην τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της χώρας. Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον»

Παράλληλα, ο Δήμαρχος τόνισε ότι φέτος η επέτειος της απελευθέρωσης της Λάρισας συμπίπτει με την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής και την δικαστική απόφαση με την οποία η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση και ο ηγετικός πυρήνας οδηγείται στην φυλακή. Προκαλούν ανατριχίλα, όταν τόσα χρόνια μετά τις θηριωδίες των Ναζί στην χώρα μας, υπάρχουν άνθρωποι που μετείχαν στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, να συμμετέχουν σε επιθέσεις και χαιρετούν φασιστικά.

Το μήνυμα της σημερινής επετείου για την απελευθέρωση της Λάρισας και η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής στέλνουν ένα μήνυμα στην κοινωνία μας: να μην ξεχνά και να αγωνίζεται για να μην επιτρέψει την αναβίωση του φασισμού.

 

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Επετειακό αφιέρωμα «Αγωνιστικότητα» σε ψηφιακή μορφή των έργων της μόνιμης συλλογής Κατσίγρα με αναφορά στην κατοχή και την αντίσταση την περίοδο 1941 -1944.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 1-Αγωνιστικότητα

Παρουσιάζεται επίσης, φωτογραφικό υλικό από την έκθεση «Η μνήμη της πόλης» που φιλοξενείται μόνιμα στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2-Η μνήμη της πόλης

Λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, επιτρέπονται μόνο ατομικές επισκέψεις στην ενότητα «Αγωνιστικότητα» και στην έκθεση «Η μνήμη της πόλης», από τις 21 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου στις 11:00 & 12:00.                  

Πληροφορίες στο 2410-672-499.

 

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας τιμά και φέτος την επέτειο Απελευθέρωσης της Λάρισας από τη Γερμανική κατοχή, παράλληλα με την συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας.

Το Μουσείο θα είναι ανοικτό θα είναι ανοιχτό για μεμονωμένες επισκέψεις από την Τετάρτη 21 έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 . Ωράριο : 9.00 - 13.00 και 18.00- 20.00

Σάββατο 24 -10-2020 Ωράριο : 10.00- 14.00 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο στο 2410 280220.

23-10-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-10-2020
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - Εξυπηρέτηση Κοινού σε εφαρμογή των "Μέτρων και ρυθμίσεων στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Κορωνοϊού"

Ο Δήμος Λαρισαίων ενημερώνει ότι, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας από την 22α τρέχοντος μηνός έχει περάσει στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη.

Σε εφαρμογή των   «Μέτρων και ρυθμίσεων στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Κορωνοϊού» η Εξυπηρέτηση κοινού θα γίνεται με προτεραιότητα σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2413 500200 (τηλεφωνικό κέντρο).

Επίσης στο site του Δήμου www.larissa.gov.gr  στο πεδίο της επικοινωνίας υπάρχουν τα τηλέφωνα όλων των Υπηρεσιών και υπαλλήλων του Δήμου Λαρισαίων.

23-10-2020
259/2020 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της αποόφασης, πατήστε ΕΔΩ

23-10-2020
254/2020 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της αποόφασης, πατήστε ΕΔΩ

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας ΠΔ | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY