sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

15-04-2021
Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό απο τον Δήμο Λαρισαίων

«Εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι»

 • Καμπάνια προώθησης του εμβολιασμού από τον Δήμο Λαρισαίων

Στην μεγάλη προσπάθεια προώθησης του εμβολιασμού κατά της COVID 19, ώστε η κοινωνία να βγει, όσο γίνεται πιο σύντομα, από την πανδημία και τους περιορισμούς, συμβάλει ο Δήμος Λαρισαίων με τις δικές του δυνάμεις. 

Ειδικότερα, ο Δήμος υποστηρίζει την εθνική προσπάθεια, μέσω μια τοπικής καμπάνιας προώθησης του εμβολιασμού με κεντρικό σύνθημα «εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι».

Εξάλλου, Ο εμβολιασμός κατά του Covid19 αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και σε αυτούς που αγαπάμε και νοιαζόμαστε.

Η καμπάνια θα εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες, προγραμματίζοντας τον εμβολιασμό τους, στη βάση των προτεραιοτήτων που θέτει η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αναπτύχθηκε και η ιστοσελίδα emvoliolarissa.gr που περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, διευθύνσεις και τηλέφωνα των εμβολιαστικών κέντρων που λειτουργούν στο Δήμο Λαρισαίων αλλά και σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, ενώ θα φιλοξενεί επίκαιρη ενημέρωση και όλο το προωθητικό υλικό.

Σας στέλνουμε το link με το πρώτο video της καμπάνιας

https://www.youtube.com/watch?v=QucZ3dlQGic

16-03-2021
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

1-Επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης κατοίκων που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για το ΦΕΚ, πατήστε ΕΔΩ

2-Προθεσμίες και διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτηρίων πληγέντων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, που εκδηλώθηκε στην Ελασσόνα Λάρισας.

Για το ΦΕΚ, πατήστε ΕΔΩ

3-Δήλωση ζημιών από το σεισμό - Αποκατάσταση κτιρίων

Από τον Δήμο Λαρισαίων σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ελέγχους πληγέντων κτιρίων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου του 2021, γίνονται γνωστά τα εξής:

Με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών  (Αρ. πρωτ: ΓΔΑΕΦΚ/οικ 540/ΓΔστ1) γίνεται γνωστό ότι εφεξής οι ιδιοκτήτες πληγέντων κτιρίων τα οποία βρίσκονται εντός του Δήμου Λαρισαίων, εφόσον επιθυμούν τον έλεγχο των κτιρίων τους, μπορούν να υποβάλουν στην ΔΑΕΦΚ – ΚΕ αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2021. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/- τριας.

Ανακοίνωση - εγκύκλιος της ΔΑΕΦΚ για την αποκατάσταση κτηρίων που έχουν πληγεί απο τον σεισμό

Συνεπώς και με βάση τα παραπάνω, ο Δήμος Λαρισαίων δεν μπορεί πλέον να δέχεται αιτήματα για έλεγχο κτιρίων, στα τηλέφωνα που έχουν ανακοινωθεί εξαρχής.

Εξυπακούεται ότι οι έλεγχοι του Δήμου Λαρισαίων θα συνεχιστούν για όσα αιτήματα έχουν ήδη υποβληθεί. 

 

ellas 2021 short

platforma eisodos neo

deh dhmos new

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

22-04-2021
Διακήρυξη διεθνή ανοικτού διαγωνισμού για την "ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ (LEASING) ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ & ΟΧΗΜΑΤΩΝ Δ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ"

Για το κείμενο της Διακήρυξης πατήστε ΕΔΩ

22-04-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-04-2021
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Πέμπτη 22/04/2021, ώρα 09:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 22 Απριλίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στη συνοικία Νέας Σμύρνης στις παρακάτω οδούς:

 • ΟΜΗΡΟΥ
 • ΠΑΡΟΔΟΣ ΟΜΗΡΟΥ
 • ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ
 • ΜΑΙΝΑΛΟΥ
 • ΠΑΡΟΔΟΙ ΜΑΙΝΑΛΟΥ
 • ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΟΣ
 • ΠΑΡΟΔΟΣ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΟΣ
 • ΚΑΣΤΡΙΟΥ
 • ΟΔΥΣΣΕΩΣ (από ΑΙΣΧΥΛΟΥ έως ΚΑΣΤΡΙΟΥ)
21-04-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
21-04-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-04-2021
Υπογραφή σύμβασης για την "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ»

Για το κείμενο της σύμβασης (ΤΜΗΜΑ Α), πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της σύμβασης (ΤΜΗΜΑ Β), πατήστε ΕΔΩ

21-04-2021
Η «InDONNAtiόn» ερμηνεύει τη σύνθεση του Χρήστου Κτιστάκη «Ελλάς 1821»

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Στίχους του Άγγλου φιλέλληνα ποιητή Percy Bysshe Shelley μελοποίησε ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας μας Χρήστος Κτιστάκης, από το λυρικό  δράμα «Hellas» και το πολυβραβευμένο γυναικείο φωνητικό σύνολο του ΔΩΛ «InDONNAtiόn», υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της, Δημήτρη Κτιστάκη, και τηρώντας αυστηρά, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης της πανδημίας, ερμήνευσε, ηχογράφησε και βιντεοσκόπησε τη σύνθεση, η οποία θα μεταδοθεί το Σάββατο 24 Απριλίου στις 11 πρωί  στο κανάλι της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων στο you tube  και στα κοινωνικά της δίκτυα.

 https://youtu.be/K19-FryfDA0

 Στο πιάνο συνόδευσε η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη.

Χορωδοί: Σδρόλια Αμαλία, Ζιούρα Θεοδώρα, Ταμπούκα Σίλια, Κατσίφα Νικολέττα, Καραγιάννη Παρασκευή, Γκαζγκάνη Ελένη, Παπαδημητρίου Κλειώ, Κουκολίτσου Κωνσταντίνα, Σκόδρα Αικατερίνη, Ψαρρή Αναστασία, Μακρή Αναστασία, Ματθαίου Στεφανία, Μακρή Χριστίνα, Σταματοπούλου Αναστασία, Νταλανίκα Αντωνία, Παπανδρέου Αρετή, Βαλαβάνη Αριστέα, Τριανταφύλλου Βάια, Δερβένη Γλυκερία, Κωτσοπούλου Δήμητρα, Μάμμου Ειρήνη, Χατζημπάρμπα Ελένη, Λιάκου Ευανθία, Μωυσιάδου Εύα,  Κοντούρη Θέμις, Σκαμάγκα Θεολογία, Ναλμπάνη Μαρία, Δαλαμάγκα-Ράπτη Μαρία

«Hellas» του Percy Bysshe Shelley 1792-1822

Ο Μέγας αιώνας του κόσμου αναγεννιέται.

Τα χρυσά τα έτη επανέρχονται.

Ένας νέος Πηνειός κυλάει τα νερά του

προς συνάντηση του άστρου της αυγής.

Μια υπερήφανη Αργώ, τη θάλασσα

διασχίζει φορτωμένη έναν νέο θησαυρό.

Νέος Ορφέας ψέλνει κι αγαπάει,

και κλαίει, πεθαίνει.

Νέες Αθήνες θα ανατείλουν και στο μέλλον.

Όπως η δύση του ήλιου στους ουρανούς

τη λάμψη της αυγής της.

*Η σύνθεση αποτελεί την επίσημη μουσική επένδυση που θα πλαισιώνει την έκθεση σύγχρονης τέχνης WAAG - We Are All Greeks! (Είμαστε όλοι Έλληνες) για τα διακόσια χρόνια του Αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (εγκαίνια: 14/05/2021 έως 29/08/2021).

Παραγωγή: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών

Σκηνοθεσία & Μοντάζ: Λαμπρούλης Κώστας Εικονολήπτες: Βάλλας Δημήτριος, Λαμπρούλης Κώστας, Χατζηαντωνίου Ιωάννης, Χαρτώνας Αλέξανδρος Τεχνικοί ΔΩΛ: Θάνος Κυρίδης, Γιώργος Πλασταράς Ηχοληψία: Λιάκος Βασίλειος Remix: Θέμης Ζαφειρόπουλος Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος

21-04-2021
Συστάσεις Δ. Λαρισαίων για καθαρισμούς ιδιωτικών οικοπέδων

Ο Δήμος Λαρισαίων  ανακοινώνει ότι εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου 2020 και σύμφωνα με την υπ. αριθ.  4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τεύχος Β)  Πυροσβεστική Διάταξη, πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καύσιμων ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, στα αδόμητα οικόπεδα που βρίσκονται εντός ή εκτός σχεδίου πόλης, παρατηρείται πυκνή και υψηλή βλάστηση η οποία, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ ταυτόχρονα εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και βλάπτει την αισθητική της πόλης.

Ο Δήμος Λαρισαίων προσβλέποντας στην καλή συνεργασία με τους δημότες, όσον αφορά στο σοβαρό αυτό θέμα των ακαθάριστων οικοπέδων-γηπέδων-εγκαταστάσεων, παρακαλεί τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω ακινήτων, να προβούν στην πλήρη αποκατάσταση του χώρου που κατέχουν, τηρώντας διαρκώς την σχετική καθαριότητα με δική τους δαπάνη και ευθύνη.

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν ανταποκριθούν, ο Δήμος υποχρεούται να προβεί στις  απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Για το λόγο αυτό παρακαλεί και ελπίζει στην άμεση ανταπόκρισή των δημοτών για την τήρηση της καθαριότητας των ακινήτων τους σε όλη τη διάρκεια του έτους, έτσι ώστε οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, να μη τύχουν εφαρμογής.

20-04-2021
Καλή πρακτική για όλη τη χώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δ. Λαρισαίων

 • Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ενωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» - Τι αναφέρεται σε επιστολή στον Δήμαρχο Απ. Καλογιάννη

Ως «καλή πρακτική», η οποία μπορεί να αναδειχθεί ως  «παραδειγματική αναφορά για το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ενωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», την συγκρότηση και λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων.

Τα παραπάνω τονίζει σε επιστολή το στον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης κ. Μιχάλης Χριστάκης.

Στην επιστολή τονίζονται τα εξή:

Με τα στοιχεία που μελέτησε η Επιτροπή Αξιολόγησης της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων,  σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΔΣ, και λαμβάνοντας υπόψη την καινοτομία, την αποτελεσματικότητα, την βιωσιμότητα, το κόστος, την αναπαραγωγή, την μεταφορά & την αξιοποίηση από νέους χρήστες, που θέλουν να την υιοθετήσουν υπό παρόμοιες ή σχετικά διαφορετικές συνθήκες, κατέληξε ότι το «Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας – Δήμος Λαρισαίων» πρέπει να αναδειχθεί ως ΚΠ και με τον τρόπο αυτό να αναδειχτεί ως παραδειγματική αναφορά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με βάση τα ανωτέρω σας συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία επιδιώκουμε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και από τις άλλες δημοτικές αρχές της χώρας. Επίσης παρακαλούμε όπως μεταβιβάσετε τα συγχαρητήρια μας και στην ομάδα συνεργατών σας αιρετών, μετακλητών και υπηρεσιακών που συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της ΚΠ.

Τέλος σας ενημερώνουμε, ότι την εντάσσουμε στον 1ο Τομέα «Πρότυπες Διαδικασίες & Πιστοποίηση», έχει λάβει τον αριθμό 114, θα αναδειχτεί στις 18 Απριλίου του 2021 και θα κοινοποιηθεί:

 • στους 332 Δημάρχους
 • στους 210 Γενικούς Γραμματείς των Δήμων
 • στους 13 Εκτελεστικούς Γραμματείς των Περιφερειών
 • στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και στους 13 Προέδρους των ΠΕΔ
 • στην πολιτική ηγεσία των οικείων υπουργείων
 • στα διευθυντικά στελέχη του ΥΠΕΣ

20-04-2021
Προσφορά από την εταιρεία ΓΕΩΡΓΕΙΝ Α.Ε. στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Λαχανικά και συγκεκριμένα αγγουράκια προσέφερε η  εταιρεία ΓΕΩΡΓΕΙΝ Α.Ε.  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων με στόχο την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων ιδιαίτερα και για τις ημέρες του Πάσχα.

Τα λαχανικά προσέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας κος Κοντούρης Δημοσθένης ο οποίος τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό προσπαθεί  να συμβάλλει  στην κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας.

Από την πλευρά του Δήμου τα παρέλαβε ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κος Γαντζούδης Θεόδωρος  ο οποίος τον ευχαρίστησε για την προσφορά  καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη.

Παράλληλα τονίστηκε  και από τις δύο πλευρές ότι  υπάρχει  μια πολύ καλή  συνεργασία προς όφελος πάντα των συνανθρώπων μας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410255876 και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11 (εντός της στοάς).

20-04-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-04-2021
2η τηλεδιάσκεψη για την υλοποίηση του project «ΤΥΤΩ» με τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων

Την Τετάρτη 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η 2η τηλεδιάσκεψη για την υλοποίηση του Project ΤΥΤΩ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και εννέα Δήμων μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Λαρισαίων. Στόχος του Project «ΤΥΤΩ» είναι ο φυσικός έλεγχος και περιορισμός των επιβλαβών τρωκτικών στις αγροτικές καλλιέργειες, μέσω της διαχείρισης του νυκτόβιου αρπακτικού Τυτώ (Tyto alba), εμβληματικό είδος των αγροτικών οικοσυστημάτων.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνώστης της συγκεκριμένης πρότασης ο Δήμος Λαρισαίων, αναγνώρισε το μοναδικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο Θεσσαλικό οικοσύστημα η καινοτόμα και αειφορική αυτή πρόταση. Γι’ αυτό και πρώτος ανέδειξε το θέμα προσβλέποντας στην ευρεία υιοθέτησή του.

Παράλληλα, δημιούργησε δίαυλο επικοινωνίας και τηρεί στενή συνεργασία με τον ερευνητή Βασίλη Μποντζώρλο, Διδάκτορα Οικολογίας και Άγριας Πανίδας, Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑΜΚΕ «ΤΥΤΩ» και εμπνευστή του Project «ΤΥΤΩ».

Η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων Ρίτα Απρίλη, δήλωσε σχετικά: «Αντιληφθήκαμε εξαρχής τη σημαντικότητα της πρότασης γι’ αυτό και αποφασίσαμε να την υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε τη σημαντικότητά της. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ανοίξαμε αυτό το δρόμο, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ήδη τόσο η Περιφέρεια όσο και άλλοι 8 Δήμοι ήδη συμφωνήσαμε για τα επόμενα βήματα και τη μεθοδολογία υλοποίησης κατά τη 2η τηλεδιάσκεψη. Ελπίζουμε και προσβλέπουμε να ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι Δήμοι. Οι ευρείας κλίμακας αποτελεσματικές λύσεις απαιτούν ολιστικές και αποφασιστικές προσεγγίσεις».

Τη 2η τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, και συμμετείχαν ο κ. Δημήτριος Σταυρίδης Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, και οι Δήμαρχοι Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, Ελασσόνας  Νίκος Γάτσας, Κιλελέρ Αθανάσιος Νασιακόπουλος, Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Νασίκας Σοφάδων Αθανάσιος Σκάρλος, Τεμπών Γεώργιος Μανώλης, Τυρνάβου Ιωάννης Κόκουρας, Φαρσάλων Ιορδάνης Εσκίογλου και η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων Ρίτα Απρίλη.

19-04-2021
Θεσσαλικό Radio… Plays - Η γυναίκα και ο Λάθος του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Η γυναίκα και ο Λάθος του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Με το μονόπρακτο Η γυναίκα και ο Λάθος του Ιάκωβου Καμπανέλλη συνεχίζεται την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, στις 9μ.μ., στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, ο κύκλος των επαναλήψεων των ραδιοφωνικών παραστάσεων του Θ.Θ., «Θεσσαλικό Radio… Plays»!

Το μονόπρακτο Η γυναίκα και ο Λάθος  ανήκει στο σπονδυλωτό θεατρικό έργο  Πρόσωπα για Βιολί και Ορχήστρα, που παίχτηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης τη σεζόν 1975-1976.  Ο Καμπανέλλης γράφει ένα κωμικό μονόπρακτο για τις συλλήψεις που έγιναν τις πρώτες μέρες της δικτατορίας των Συνταγματαρχών. Και τον πονάει το «διαίρει και βασίλευε» που τόσα κακά έχει φέρει στη χώρα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Παναγιώτης Τόλιας και Δημήτρης Τσικούρας

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κυριακή Σπανού

Ηχογράφηση και μίξη ήχου για το Θεσσαλικό Θέατρο Νίκος Γεωργάκης.

Ο διεθνής Ιάκωβος Καμπανέλλης

Αναγνωρισμένος και καταξιωμένος δραματουργός ο Καμπανέλλης αναγνωρίστηκε και από το παγκόσμιο κοινό, καθώς έργα του ανέβηκαν με επιτυχία σε χώρες με μεγάλη θεατρική παράδοση όπως η Αγγλία, η Αυστρία, η Ρωσία, η Γερμανία, Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 1964 το Κρατικό Θέατρο Goteborg της Σουηδίας θα ανεβάσει την «Αυλή των Θαυμάτων», έργο που θα παρουσιαστεί και το 1966, στο Reinhardt – Seminar στη Βιέννη. Το 1984 το Θέατρο Μαξίμ Γκόρκι ανεβάζει το «Οδυσσέα Γύρισε Σπίτι» και το 1996 το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας πραγματοποιεί παράσταση του έργου «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα».

Το 2001 το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου του ανέθεσε να γράψει το καθιερωμένο του κείμενο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου.

19-04-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-04-2021
Διοργάνωση από το Δήμο Λαρισαίων της εναρκτήριας συνάντησης του προγράμματος Europe for Citizens VALID

Για το δελτίο τύπου, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2021
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων για το θάνατο του Αλέξανδρου Μπατζανούλη, πρώην δημοτικού συμβούλου

Για το κείμενο του ψηφίσματος, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 22/04/2021, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2021
Προσφορά από το BREAD FACTORY στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Τσουρέκια προσέφερε το αρτοποιείο- ζαχαροπλαστείο Bread Factory στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων , με απώτερο σκοπό να συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών των ωφελουμένων που εξυπηρετούνται από τη δομή ενόψει και των εορτών του Πάσχα.

Τα τσουρέκια  παρέδωσε η υπεύθυνη του καταστήματος κα Αλεξαντροπούλου Μαρία  η οποία τόνισε ότι «το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε με τον τρόπο μας το σημαντικό έργο αυτό  που επιτελεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο και θα είμαστε κάθε φορά παρόν  που υπάρχει ανάγκη.»

Ενώ από την πλευρά του Δήμου τα παρέλαβαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κος Αναστασίου Μιχάλης και ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κος Γαντζούδης Θεόδωρος  οι οποίοι τους ευχαρίστησαν για την προσφορά τους.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας

 Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ.2410-255876  και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11 εντός της στοάς.

16-04-2021
Προσφορά από την ALFAKATSIFA στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σημαντική ποσότητα καφέ προσέφερε η εταιρεία «ALFAKATSIFA» στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων , με απώτερο σκοπό να συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών των ωφελουμένων που εξυπηρετούνται από τη δομή ενόψει και των εορτών του Πάσχα.

 Τα προϊόντα παρέδωσε η κα Κατσίφα Νικολέτα στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου  η οποία τόνισε  ότι η εταιρεία AlfaKatsifa στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη ενώ παράλληλα ενημέρωσε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια .

Από την πλευρά του Δήμου τα παρέλαβαν τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας της Δομής ενώ ευχαρίστησαν για την προσφορά.

*Παράλληλα τρόφιμα και παιχνίδια συγκέντρωσε το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας (ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί και μαθητές) για τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας .

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας

 Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ.2410-255876 και στην οδό Μανωλάκη 9-11( εντός της στοάς).

16-04-2021
Προσφορά Αυγών Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σημαντική ποσότητα  αυγών ελευθέρας βοσκής   προσφέρθηκε  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων. 

Τα τρόφιμα παρέδωσαν οι παραγωγοί  Μεζιούδης Κυριάκος και Νίκος με απώτερο σκοπό τη στήριξη των ευπαθών ομάδων ιδιαίτερα  για τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα .

Από την πλευρά του δήμου τα τρόφιμα παρέλαβαν ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Γαντζούδης Θεόδωρος και τα υπόλοιπα  στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι τους ευχαρίστησαν  για την προσφορά τους ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής συνεργασία  κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410255876 και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11(εντός της στοάς)

16-04-2021
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Πιστοποίηση ανελκυστήρων δημοτικών κτιρίων

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2021
Θεσσαλικό Radio Plays - Η γυναίκα και ο Λάθος του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Με το μονόπρακτο Η γυναίκα και ο Λάθος του Ιάκωβου Καμπανέλλη συνεχίζεται την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, στις 9μ.μ., στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, ο κύκλος των επαναλήψεων των ραδιοφωνικών παραστάσεων του Θ.Θ., «Θεσσαλικό Radio… Plays»!

Το μονόπρακτο Η γυναίκα και ο Λάθος  ανήκει στο σπονδυλωτό θεατρικό έργο  Πρόσωπα για Βιολί και Ορχήστρα, που παίχτηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης τη σεζόν 1975-1976.  Ο Καμπανέλλης γράφει ένα κωμικό μονόπρακτο για τις συλλήψεις που έγιναν τις πρώτες μέρες της δικτατορίας των Συνταγματαρχών. Και τον πονάει το «διαίρει και βασίλευε» που τόσα κακά έχει φέρει στη χώρα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Κορδελάς,   Μαρσέλα Λένα, Παναγιώτης Τόλιας και Δημήτρης Τσικούρας

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κυριακή Σπανού

Ηχογράφηση και μίξη ήχου για το Θεσσαλικό Θέατρο Νίκος Γεωργάκης.

Ο διεθνής Ιάκωβος Καμπανέλλης

Αναγνωρισμένος και καταξιωμένος δραματουργός ο Καμπανέλλης αναγνωρίστηκε και από το παγκόσμιο κοινό, καθώς έργα του ανέβηκαν με επιτυχία σε χώρες με μεγάλη θεατρική παράδοση όπως η Αγγλία, η Αυστρία, η Ρωσία, η Γερμανία, Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 1964 το Κρατικό Θέατρο Goteborg της Σουηδίας θα ανεβάσει την «Αυλή των Θαυμάτων», έργο που θα παρουσιαστεί και το 1966, στο Reinhardt – Seminar στη Βιέννη. Το 1984 το Θέατρο Μαξίμ Γκόρκι ανεβάζει το «Οδυσσέα Γύρισε Σπίτι» και το 1996 το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας πραγματοποιεί παράσταση του έργου «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα».

Το 2001 το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου του ανέθεσε να γράψει το καθιερωμένο του κείμενο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου.

 

16-04-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παρασκευή 16/04/2021, ώρα 14:00 (EKTAKTH - ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2021
Δήλωση του Δημάρχου Λαρισαίων για την απώλεια του Αλέξανδρου Μπατζανούλη

Έφυγε από κοντά μας ο Αλέξης Μπατζανούλης.

Έφυγε ένας ενεργός πολίτης με ιδιαίτερη αγάπη στην αυτοδιοίκηση. Την υπηρέτησε με πάθος πολλά χρόνια από θέσεις ευθύνης. Έδωσε στην πόλη πολλά.

Με τον Αλέξη με συνδέει μια πορεία ζωής, καθώς και η σχέση που χτίσαμε όταν υπηρετήσαμε μαζί στη δημοτική αρχή του Αριστείδη Λαμπρούλη.

Έφυγε ένα φίλος. Έφυγε ένας αδελφός.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην σύζυγό του Δώρα και στο γιο του.

16-04-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
16-04-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2021
ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΗ.Μ.Ε.Δ. - ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2021
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια Βιβλίων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2021
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 21/04/2021, ώρα 12:30 (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-04-2021
Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό απο τον Δήμο Λαρισαίων

«Εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι»

 • Καμπάνια προώθησης του εμβολιασμού από τον Δήμο Λαρισαίων

Στην μεγάλη προσπάθεια προώθησης του εμβολιασμού κατά της COVID 19, ώστε η κοινωνία να βγει, όσο γίνεται πιο σύντομα, από την πανδημία και τους περιορισμούς, συμβάλει ο Δήμος Λαρισαίων με τις δικές του δυνάμεις. 

Ειδικότερα, ο Δήμος υποστηρίζει την εθνική προσπάθεια, μέσω μια τοπικής καμπάνιας προώθησης του εμβολιασμού με κεντρικό σύνθημα «εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι».

Εξάλλου, Ο εμβολιασμός κατά του Covid19 αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και σε αυτούς που αγαπάμε και νοιαζόμαστε.

Η καμπάνια θα εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες, προγραμματίζοντας τον εμβολιασμό τους, στη βάση των προτεραιοτήτων που θέτει η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αναπτύχθηκε και η ιστοσελίδα emvoliolarissa.gr που περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, διευθύνσεις και τηλέφωνα των εμβολιαστικών κέντρων που λειτουργούν στο Δήμο Λαρισαίων αλλά και σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, ενώ θα φιλοξενεί επίκαιρη ενημέρωση και όλο το προωθητικό υλικό.

Σας στέλνουμε το link με το πρώτο video της καμπάνιας

https://www.youtube.com/watch?v=QucZ3dlQGic

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Ιστοσελίδας | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY