sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ψηφιακή Πλατφόρμα Δήμου Λαρισαίων
Εφαρμογή Novoville. Στείλε το αίτημά σου στο Δήμο Λαρισαίων από το κινητό σου
Πύλη Γεωγραφικών Δεδομένων
Ελεγχόμενη Στάθμευση για Μόνιμους Κατοίκους
Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Απαλλοτρίωση Κοινόχρηστου Χώρου 867Γ για την ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου

Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

12-02-2024
Νέοι κάδοι ανακύκλωσης στα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων
  • Πρόγραμμα Ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή στα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων – Πολύχρωμοι κάδοι τοποθετήθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

Στην υλοποίηση προγράμματος Ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή στα σχολεία της Λάρισας, προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας, αλλά και την ενθάρρυνση των μαθητριών και μαθητών να συμμετέχουν πιο ενεργά στις διαδικασίες ανακύκλωσης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών πολύχρωμων κάδων σταδιακά σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων, για την ανακύκλωση χαρτιού-χάρτινων συσκευασιών και πλαστικού, κυρίως, αλλά και αλουμινίου, όπου κριθεί απαραίτητο.

Η αρχή έγινε από το 25ο Δημοτικό Σχολείο, στη συνοικία Λιβαδακίου, όπου τοποθετήθηκαν οι νέοι πολύχρωμοι κάδοι πριν από περίπου δέκα ημέρες, ενώ την περασμένη Παρασκευή (09.02.2024) τοποθετήθηκαν οι νέοι κάδοι και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στην περιοχή Σ.Σταθμού, παρουσία των αντιδημάρχων Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, κ.Δημήτρη Λεωνιδάκη και Παιδείας & Αθλητισμού, κ.Ηρακλή Γερογιώκα, καθώς και της αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Τμήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης του Δήμου Λαρισαίων, κ.Ελένης Χαυτίκη, τους οποίους υποδέχθηκε ο διευθυντής του σχολείου, κ.Σταμούλης Βλάνδος.

 

Οι κάδοι έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία της ανακύκλωσης/διαλογής στην πηγή για τις μαθήτριες και τους μαθητές: Ο κάδος με το κίτρινο καπάκι προορίζεται για τη συλλογή χαρτιού και χάρτινης συσκευασίας, ενώ ο κάδος με το πορτοκαλί καπάκι για τη συλλογή πλαστικών συσκευασιών.

Οι κ.κ. Λεωνιδάκης και Γερογιώκας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στους μικρούς μαθητές για την αξία και τη σημασία της ανακύκλωσης, στην καθημερινότητα των πολιτών, μεγάλων και μικρών, αλλά και για τις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας που προωθεί ο Δήμος Λαρισαίων. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν οι νέοι κάδοι και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες, ενώ ο Δήμος Λαρισαίων θα επιβραβεύσει τα σχολεία εκείνα που θα συγκεντρώσουν τις μεγαλύτερες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών.

 

08-02-2024
Δήμος Λαρισαίων: 2,1 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για έργα αποκατάστασης ζημιών λόγω της κακοκαιρίας Daniel

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 2,1 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης αναμένεται να λάβει, το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Λαρισαίων από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο συνολικής έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 12,5 εκατ. ευρώ σε 14 Δήμους της Θεσσαλίας που υπέστησαν καταστροφές σε δημόσιους χώρους τους, από την κακοκαιρία Daniel.

Στόχος είναι οι συγκεκριμένοι πόροι να κατευθυνθούν στη χρηματοδότηση δράσεων για αποκατάσταση ζημιών στα σημεία του δημόσιου χώρου που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τη δημιουργία ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος αποκατάστασης κατεστραμμένου δημόσιου χώρου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το έτος 2024.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος δηλώνει σχετικά:

«Είναι ένα πρώτο βήμα, ένα πρώτο αποτέλεσμα των διαρκών επαφών και συζητήσεων που έχουμε με την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να προχωρήσουμε στην επούλωση των πληγών που άφησε και στη Λάρισα η κακοκαιρία Daniel, τον περασμένο Σεπτέμβριο -και η πολιτεία ανταποκρίνεται στο αίτημά μας.

Οι παρεμβάσεις μας είναι διαρκείς και επίμονες, προκειμένου η Λάρισα, αλλά και όλη η Θεσσαλία, να μπορέσει σταδιακά να ανακτήσει τον κατεστραμμένο δημόσιο χώρο της, αλλά και να προχωρήσει κι ένα βήμα παραπέρα, να δημιουργήσει συνθήκες ανθεκτικότητας, απέναντι σε μελλοντικά αντίστοιχα φαινόμενα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης, στην οποία είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε με συγκεκριμένες προτάσεις. Να σημειώσω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το κόστος των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στον Δήμο Λαρισαίων και θα είναι συνεχής η πίεσή μας προς την πολιτική ηγεσία του τόπου για αυτές.».

05-02-2024
Φεστιβάλ «Μουσικότροπο» - Από τις 17 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου στο Δ.Ω.Λ.

Το μουσικό Φεστιβάλ “Μουσικότροπο” ανοίγει και φέτος τις  πόρτες του, ανανεωμένο και διαδραστικό, για να  χαρίσει στιγμές γεμάτες μουσική και μελωδίες σε όσους αγαπούν τη μουσική. Από το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 10 Μαρτίου οι φιλόμουσοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το φεστιβάλ θα πλαισιώνεται, καθ’ όλη τη διάρκεια στο αίθριο του Ωδείου, από την έκθεση ζωγραφικής της Αλεξάνδρας Δαλάκα με θέμα: «Όψεις του προσωπικού - Aspects of the personal».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ https://2024.mousikotropo.gr/

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:


ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής ΘεσσαλονίκηςMOYSA”

Διεύθυνση ορχήστρας: Μιχάλης Τραχαλιός
Σολίστ:
Κυβέλη Μαθιουδάκη, φλάουτο
              Έκτορας Καράτζιος – Παπαιωάννου, πιάνο

Ερμηνείες ταλαντούχων νεαρών στα χνάρια μεγάλων καλλιτεχνών!

Αίθουσα Συναυλιών ΔΩΛ, Ώρα 20:00
Εισιτήρια: Κανονικό 12€, μειωμένο 10€ (φοιτητές, ΑΜΕΑ, κάρτα ανεργίας, 65+), για μαθητές σχολείων 5€ .

Προπώληση: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας καθημερινά το πρωί από 10:00-13:00, απογεύματα τη Δευτέρα και την Παρασκευή 18:00-20:00, το Σάββατο 11:00-14:00. Την ημέρα της συναυλίας η προπώληση ξεκινά από τις 18:00 το απόγευμα.


Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Μανώλης Μητσιάς:
«Μια κιβωτός τραγούδια... μιας ζωής χρυσάφι»

Τραγούδι: Μανώλης Μητσιάς
Συμμετέχουν:
Μικτή Χορωδία Δ.Ω.Λ., Μουσικό σύνολο «Ενωδεία»
Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Καρβούνης

Ένα μαγευτικό μουσικό οδοιπορικό με στάσεις στους σημαντικότερους σταθμούς της καριέρας του Μανώλη Μητσιά. Όπως τις ζωγράφισε ο ίδιος με το εκπληκτικό και μοναδικό ηχόχρωμά του.

Αίθουσα Συναυλιών ΔΩΛ, Ώρα 20:00
Εισιτήρια: Κανονικό 15€, μειωμένο 12€ (φοιτητές, ΑΜΕΑ, κάρτα ανεργίας, 65+)

Προπώληση: viva.gr καθώς και στο Public (Κούμα 6, Λάρισα)


Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση ορχήστρας: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος
Αφήγηση:
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Μια μουσική πανδαισία που συνδέει τη μουσική με την αφήγηση, υπό τους ήχους της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Αίθουσα Συναυλιών ΔΩΛ, Ώρα 20:00
Εισιτήρια: Κανονικό 15€, μειωμένο 12€ (φοιτητές, ΑΜΕΑ, κάρτα ανεργίας, 65+)

Προπώληση: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας καθημερινά το πρωί από 10:00-13:00, απογεύματα τη Δευτέρα και την Παρασκευή 18:00-20:00, το Σάββατο 11:00-14:00. Την ημέρα της συναυλίας η προπώληση ξεκινά από τις 18:00 το απόγευμα.


Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

«Οι Θεσσαλοί δημιουργοί στο λαϊκό τραγούδι»
Με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας

Τραγούδι: Γιάννης Διονυσίου
Επιμέλεια προγράμματος, Διεύθυνση Ορχήστρας: Ανδρέας Κατσιγιάννη

Η Εστουδιαντίνα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα στο λαϊκό τραγούδι, που όπως αποκαλύπτεται, είναι υπόθεση των Θεσσαλών δημιουργών !

Αίθουσα Συναυλιών ΔΩΛ, Ώρα 20:00
Εισιτήρια: Κανονικό 15€, μειωμένο 12€ (φοιτητές, ΑΜΕΑ, κάρτα ανεργίας, 65+)

Προπώληση: viva.gr καθώς και στο Public (Κούμα 6, Λάρισα)

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

«Το τοτέμ των ήχων»
Παιδική
παράσταση - Εργαστήριο

Επιμέλεια παράστασης: Κάτια Ανδριανάκου (μουσικοπαιδαγωγός, μουσικός)

Μία ζωντανή πρωτότυπη μουσική με χειροποίητα σκηνικά αντικείμενα (καβάλ, σένγκ, γκάιντα, μπουζούκι, ακορντεόν, ιδιόφωνα). Οι παραστάσεις είναι διαδραστικές και τα ίδια τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές της! Η διαδικασία έχει καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ένα πρόγραμμα που παρουσιάζεται στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Xώρος: Μύλος του Παππά, 2ος όροφος Ώρες: 10:30-11:30 & 12:00-13:00
Κόστος συμμέτοχης: 7€
Ηλικίες:
2-8 ετών

Απαιτείται εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας www.mousikotropo.gr
Περιορισμένος αριθμός θέσεων (στα παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά το 2018, είναι απαραίτητη η συνοδεία ενός κηδεμόνα με επιπρόσθετη εγγραφή)

Η πληρωμή του εργαστηρίου μπορεί να γίνει μόνο μέσω τραπέζης αναγράφοντας τον τίτλο  «Μουσικότροπο».

Χωρίς το αποδεικτικό πληρωμής, δεν δύναται η παρακολούθηση του εργαστηρίου.

Αρ. Λογαρισμού GR9101 7178 3000 6783 1163 10135

Τράπεζα Πειραιώς


Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Disney Princes/Princesses Workshop by Sia Koskina
...από την πρόβα στην παράσταση...

Εργαστήριο - Παράσταση

Επιμέλεια-διδασκαλία: Σία Κοσκινά

Οι συμμετέχοντες, αγόρια και κορίτσια από 13 ετών και πάνω, μέσα από το σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τον τρόπο να ενσαρκώνουν αγαπημένους ήρωες της Disney και να παρουσιάσουν το τελικό τους αποτέλεσμα σε μια παράσταση Showcase, μπροστά σε συγγενείς και φίλους!

Χώρος: Σκηνή της Αίθουσας Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Ώρες: 12:00-16:00
Ηλικίες: 13+
Πληροφορίες σεμιναρίου: Αθηνά-Μαρία Μυλωνά 6906062038
Συντονισμός σεμιναρίου: Έλλη Νταϊλιάνη 6981136698


Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

«Στοιχεία ιστορικά τεκμηριωμένης ερμηνείας για πιανίστες, μονωδούς και σύνολα μουσικής δωματίου. Από τον Monteverdi στον Bach, στον Mozart»
Εργαστήριο

Παρουσίαση-επιμέλεια: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος

Μία σπάνια ευκαιρία που απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς της μουσικής να παρακολουθήσουν και να διδαχτούν από τον διακεκριμένο μαέστρο και τσεμπαλίστα Μάρκελλο Χρυσικόπουλο, ειδήμων στην παλαιά μουσική.

Xώρος: Αίθουσα «Ήβη Βοζαλή-Βαρνά»

Ώρες: 10:00-13:00
Κόστος συμμέτοχης: Δωρεάν
Δηλώσεις συμμέτοχης: Στο www.mousikotropo.gr


Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

"A Sonorous Melody"
1ο Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ
«Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη
»

Προβολή ταινίας και συζήτηση

Το φεστιβάλ Μουσικότροπο συμπεριλαμβάνει στις δράσεις του προγράμματα που  ασχολούνται και προβάλλουν το θέμα της αναπηρίας. Φέτος, αυτό προκύπτει από τη συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» και προβάλει την ταινία που πήρε το 1ο Βραβείο στην 5η διοργάνωση.

Επιμέλεια: Λευκοθέα Καρτασίδου, καθηγήτρια, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Συμμετοχή: Αντωνία Τρικαλιώτη, ανάπηρη ακτιβίστρια - μέλος του συνεργείου Μουσικού Θεάτρου Λάρισας
Xώρος: Σκηνή της Αίθουσας Συναυλιών του Δ.Ω.Λ.
Ώρα: 18:00, Διάρκεια ταινίας: 24 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: Δωρεάν

29-01-2024
Πρώτη συνεδρίαση Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Οι βασικές οργανωτικές δομές, λειτουργίες και στόχοι του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του φορέα, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 26 Ιανουαρίου 2024, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, υπό τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο, παρουσία και του Αντιδημάρχου Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, κ.Δημητρίου Γεωργάκη.

«Η έννοια της Αστικής Ανθεκτικότητας αποτελεί κεντρικό άξονα του προγραμματισμού που έχουμε θέσει, από την πρώτη στιγμή, για τον Δήμο Λαρισαίων -άλλωστε, γι’ αυτόν τον λόγο προχωρήσαμε στη σύσταση αυτόνομης Αντιδημαρχίας, που εστιάζει εκεί. Ωστόσο, δεν νοείται Αστική Ανθεκτικότητα χωρίς ολοκληρωμένη Πολιτική Προστασία.

Στην πρώτη για το 2024 συνεδρίαση του του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας έγινε η γνωριμία με τους εμπλεκόμενους φορείς και τέθηκαν οι βάσεις για άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Η υποστελέχωση των Υπηρεσιών, η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και πόρων είναι κρίσιμα ζητήματα, για τα οποία οι διεκδικήσεις μας από τις αρμόδιες αρχές θα είναι άμεσες και επιτακτικές, προκειμένου να είμαστε σε ετοιμότητα, εφόσον παραστεί τέτοια ανάγκη.  

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να υπάρξει σωστή, εξορθολογισμένη, πλέον, κατανομή αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να μην δημιουργείται το φαινόμενο της αλληλεπικάλυψης αρμοδιοτήτων και ευθυνών», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ.Μαμάκος.

Σημεία και προτάσεις

Από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων, σε πρώτο επίπεδο έχουν οριστεί περίπου 15 σημεία, στα όρια της περιοχής ευθύνης του, στα οποία αναμένεται να αναπτυχθούν οι Ομάδες Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για σημεία κυρίως σε χωριά και οικισμούς του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και σε κομβικά σημεία οδικής επικοινωνίας, όπως γέφυρες.

Στις ομάδες αυτές, οι οποίες θα εφοδιαστούν με τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα μετέχουν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και μέλη εθελοντικών ομάδων-σωματείων, ώστε να είναι πολύ πιο οργανωμένη και αποτελεσματική η πρώτη αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης ή φαινομένου, εφόσον χρειαστεί. «Η αντίδραση της πρώτης στιγμής είναι ιδιαίτερα κρίσιμη», σημείωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, αναφερόμενος στην εμπειρία από την κακοκαιρία Daniel.

Σε επόμενο στάδιο, οι φορείς έχουν κληθεί να καταθέσουν τις προτάσεις τους, προτάσεις οι οποίες και θα παρουσιαστούν στην επόμενη συνάντηση-συνεδρίαση του Οργάνου, το προσεχές διάστημα.

Εκπρόσωποι αρχών και φορέων

Να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση μετείχαν οι:

Μιχαήλ Τσιάρας, αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαρισαίων

Λάμπρος Κίτσιος, Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν.Λάρισας (ΔΙ.Π.Υ.Ν)

Ολυμπία Τσακνάκη, Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν.Λάρισας

Νικόλαος Γκουτζέλας, Α’ Πυροσβεστικός Σταθμός

Γεώργιος Νικολόπουλος, Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας

Γρηγόρης Βλαχάκης, Διοικητής ΓΝΛ

Σουλτάνα Ανατολή, εκπρόσωπος Δασαρχείου Λάρισας

Ευστάθιος Νικολαϊδης, αναπλ. Προϊστάμενος Τμήματος Αστυνόμευσης & Ελεγχόμενης Στάθμευσης Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας

Αγγελική Ευαγγελίδη, Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Λάρισας

Βασίλειος Καραλής, Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας

Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης, αναπλ. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδος

Νικόλαος Κόρκας, ΔΕΥΑΛ

Λάμπρος Σαμαράς, Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ/Π Λάρισας

Παναγιώτα Βύρλα, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αθανάσιος Κακαδιάρης, Πρόεδρος Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας

Μιχαήλ Φωκάς, εκπρόσωπος Τμήματος Λάρισας Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων

Γεώργιος Μαραμής, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Βασίλειος Αρχοντής, Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου & υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας ΕΟΔΥΑ

Γεώργιος Καραϊσκος, Αντιπρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου

Λυδία Πάντζιου, Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, Εργαστήρι Ζωής – Τμήμα Εθελοντών

Αικατερίνη Μπεθάνη, Υπεύθυνη Έκτακτων Αναγκών Τοπικού Τμήματος Λάρισας – Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Αικατερίνη Χατζούλη, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Βασίλειος Καρατάσιος, Πρόεδρος 4ης Κοινότητας Λάρισας

Χρήστος Μακρίδης, Πρόεδρος Κοινότητας Γιάννουλης

Κωνσταντίνος Κερμελίδης, Πρόεδρος Κοινότητας Κοιλάδας

Θεόδωρος Μπελαής, Πρόεδρος Κοινότητας Λουτρού

Σπύρος Καδόγλου, Πρόεδρος Κοινότητας Μάνδρας

Κωνσταντίνος Λυγούρας, Πρόεδρος Κοινότητας Φαλάνης

15-01-2024
Τμήμα Εσόδων - Νέος τρόπος υποβολής του δημοτικού φόρου

Η υποβολή του δημοτικού φόρου (0,5% ή 5%) θα πραγματοποιείται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr) όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση με Αριθμό 1209/22-12-2023.

Η Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων θα παραμείνει ενεργή για υποβολή δηλώσεων που αφορούν τα έτη: 2019, 2020, 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή δηλώσεων μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων

13-12-2023
Απαλλαγή από ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και ΤΑΠ για μη κατοικήσιμα ακίνητα λόγω της πλημμύρας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων αποφάσισε ομόφωνα (σύμφωνα με την απόφαση 515/2023):

Την απαλλαγή για 2 χρόνια, από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, των ακινήτων που βρίσκονται στο Δήμο Λαρισαίων ,έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω της κακοκαιρίας “Daniel” της εβδομάδας 4/09/2023 με 10/09/2023 και έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές, με βάση τον αριθμό απογραφικού δελτίου αυτοψίας κτηρίου από τη Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ., και έχει γίνει δεκτή η αίτησή τους από το arogi.gov.gr, καθώς και τα υπόγεια των ακινήτων που έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές, κατόπιν βεβαίωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική Αίτηση απαλλαγής τελών σε πλημμυροπαθείς μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος (link) της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων (ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες):

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Επιλέγοντας τον παραπάνω σύνδεσμο (link), ο ενδιαφερόμενος:

  • εισέρχεται στο περιβάλλον της Ψηφιακής Πλατφόρμας
  • ακολουθεί η αυθεντικοποίηση του χρήστη με τους κωδικούς TAXISNET
  • επιλέγει από το αριστερό μενού: "Αιτήσεις" - "Οι Αιτήσεις μου"
  • επιλέγει: «+Νέο» για την καταχώρηση Νέας Αίτησης

Στο πεδίο Κατηγορία Υπηρεσιών επιλέγει: Τμήμα Εσόδων - Απαλλαγές Τελών και στο πεδίο Υποκατηγορία Υπηρεσιών επιλέγει: Αίτηση απαλλαγής τελών σε πλημμυροπαθείς.

Συμπληρώνει όλα τα πεδία (τα υποχρεωτικά έχουν την ένδειξη *).

Στην ενότητα Συνοδευτικά Δικαιολογητικά επιλέγοντας κάθε γραμμή και πατώντας το σύμβολο + στη στήλη Επισύναψη, επισυνάπτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ο ενδιαφερόμενος αποθηκεύει προσωρινά τις αλλαγές πατώντας το κουμπί «Αποθήκευση».

Η αίτηση θα πρωτοκολληθεί μετά την Οριστική Υποβολή (στο πεδίο: «Οριστική Υποβολή» ο ενδιαφερόμενος επιλέγει: Ναι).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Εσόδων στα τηλέφωνα: 2413 500 295 & 344.

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Δήμου Λαρισαίων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (GDPR)

Ο Δήμος Λαρισαίων, πλήρως συμμορφωμένος με τον Γενικό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν από την αίτηση και τα τυχόν συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά έγγραφα θα διαβιβαστούν στην αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Λαρισαίων. Ο Δήμος Λαρισαίων υποβάλει σε επεξεργασία μόνο τα Προσωπικά Δεδομένα σας που είναι κατάλληλα, συναφή και περιορίζονται στο αναγκαίο για τους σκοπούς για τους οποίους υποβάλλονται σε επεξεργασία. Εφαρμόζει επίσης τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για  τη νόμιμη τήρηση, την επεξεργασία και την ασφαλή φύλαξη των αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, έτσι ώστε να διασφαλίζει και να προστατεύει με κάθε τρόπο την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από απώλεια ή διαρροή, αλλοίωση, παράνομη διαβίβαση ή την με οποιονδήποτε άλλο τρόπο αθέμιτη επεξεργασία τους.

Ελεγχόμενη Στάθμευση για Εργαζόμενους στις Ζώνες Α και Β
MyDimosLive. Κλείσε ψηφιακό ραντεβού
Θυρίδες Δήμου Λαρισαίων Πιστοποιητικά - Ληξιαρχικές Πράξεις - Μόνιμη Κατοικία - Άδεια Πολιτικού Γάμου
Φεστιβάλ Μουσικότροπο 2024

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

23-02-2024
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Πέμπτη 29/02/2024, ώρα 20:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-02-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Πέμπτη 29/02/2024, ώρα 11:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-02-2024
Ορκωμοσία Δημοτικού Συμβούλου - Νικολέττα Μπασδέκη

Με τον νενομισμένο όρκο, ενώπιον του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου, ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων η κ.Νικολέττα Μπασδέκη, από τον συνδυασμό «Συμπαράταξη Λαρισαίων».

Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν ο πρώην Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Απόστολος Καλογιάννης, οι Αντιπρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κκ.Φαίδρα Γκάγκα και Στέλιος Καλογεράς, η κ.Δώρα Λάμπρου, Πρόεδρος ΛΕΑΔΠΛ, και οι Σύμβουλοι του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κκ. Κώστας Βελησσαρίου, Ευάγγελος Διανελλάκης και Βασιλική Κουτσουνάκη.

Να σημειωθεί ότι η κ.Νικολέττα Μπασδέκη καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος συμβούλου κ. Μιχάλη Αναστασίου, ως δεύτερη επιλαχούσα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023.

23-02-2024
Εκδήλωση Κέντρου Κοινότητας - Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα άτομα τρίτης ηλικίας στο χώρο του Γ’ ΚΑΠΗ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και του Γραφείου Ασθενών με θέμα: «Παθήσεις του Προστάτη», υλοποίησε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Ομιλητές ήταν ο Δρ. Μιχάλης Σαμαρίνας Επιμελητής Α’ και Επιστημονικά Υπεύθυνος της Ουρολογικής Κλινικής ΓΝ Λάρισας και η Ουρολόγος κ. Αικατερίνη Τσιόγγα. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι γιατροί απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού, δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες με στόχο να γίνει κατανοητή η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. 

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων (Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α & Ρούσβελτ τηλ 2410680242 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

23-02-2024
Συνάντηση με τον «χρυσό» αθλητή και δημοτικό σύμβουλο Τάσο Κουρδή

Με τον «χρυσό» αθλητή και δημοτικό σύμβουλο Τάσο Κουρδή ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος

Συνάντηση με τον «χρυσό» αθλητή και δημοτικό σύμβουλο της «Λάρισας που μας αξίζει!», Τάσο Κουρδή είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή τη διάκριση του Λαρισαίου αθλητή στίβου ΑμεΑ, στο 15th Fazza International Para Athletics Championships, στο Ντουμπάι.

Ο Τάσος Κουρδής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο άθλημα του μήκους Τ64, πραγματοποιώντας άλμα στα 6,11 μ. στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια -μάλιστα, ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να ξεπεράσει τα έξι μέτρα.

«Ο Τάσος Κουρδής κάνει τα αδύνατα δυνατά. Με αφοσίωση, δέσμευση και σκληρή δουλειά, τόσο στις αθλητικές διοργανώσεις που συμμετέχει, όσο και στον αυτοδιοικητικό “στίβο”, κάνει την πόλη μας υπερήφανη με τις επιτυχίες του. Θερμά συγχαρητήρια», σημειώνει ο κ.Μαμάκος.

23-02-2024
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
23-02-2024
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών / εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-02-2024
Κοπή πίτας από τις Σχολές εκμάθησης Τένις ενηλίκων του Δήμου Λαρισαίων

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποίησαν την κοπή βασιλόπιτας τα τμήματα των Σχολών εκμάθησης Τένις Ενηλίκων του Δήμου Λαρισαίων την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 στο Sherlock Easy bar.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης κ.Ηρακλής Γερογιώκας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας κ.Φώτης Τζατζάκης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Εύρυθμης Λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κ. Βάϊος Κυριτσάκας και η προϊσταμένη του τμήματος Αθλητισμού κ.Έλενα Ζήλου.

Ο κ.Γερογιώκας σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ύπαρξης τέτοιων τμημάτων και τους ενθάρρυνε ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια με τον ίδιο ζήλο και την ίδια θέρμη που καταδεικνύουν μέχρι σήμερα. Ο Δήμος Λαρισαίων θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης, επιδιώκοντας συνεχώς την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες της Λάρισας, ιδιαίτερα δε προς τους νέους και τις νέες που αποτελούν και το μέλλον αυτής της πόλης. Ευχαρίστησε τους καθηγητές φυσικής αγωγής κ. Βαγγέλη Αποστόλου, κ. Έφη Καράτζου, κ.Γιώργο Γκαμπλιά και κ.Ματίνα Κουρίνου που τόσα χρόνια στηρίζουν τις Σχολές εκμάθησης Τένις Ενηλίκων και για την άψογη συνεργασία τους.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η απονομή του εσωτερικού Τουρνουά Τένις που νικητής αναδείχθηκε ο κ.Στεργιόπουλος Γιάννης και δεύτερος ο κ. Καραπέτσας Θανάσης. Ο τυχερός της βασιλόπιτας ήταν ο κ. Δημουλάς Γιάννης.

 

23-02-2024
Κοπή πίτας των Ακαδημιών Αθλημάτων του Δήμου Λαρισαίων

Από το τμήμα Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων  και την Κοιν.Σ.Επ. ¨Αθλοτεχνίες¨ σας προσκαλούμε  στην ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Ακαδημιών Δήμου Λαρισαίων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 11.00 στο ¨Χατζηγιάννειο ¨ Πνευματικό κέντρο.

Οι μικροί αθλητές μας, των τμημάτων κολύμβησης, τένις, ποδηλασίας, βόλεϊ και ποδοσφαίρου θα παρακολουθήσουν μια παράσταση από το κουκλοθέατρο Λαμίας με τίτλο ¨Φτου και Βγαίνω¨. ¨Η Αλίκη είναι ένα κορίτσι σαν όλα τα κορίτσια. Ο νονός της όμως είναι εφευρέτης, για τα γενέθλια της της έφερε ένα όμορφο ρολόι για δώρο, αλλά σίγουρα δεν θα ήταν σαν όλα τα ρολόγια. Το ρολόι είναι μια μηχανή του χρόνου…¨

Με το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει η κοπή πίτας με την βοήθεια των καθηγητών Φ.Α. των Ακαδημιών μας, και τυχερά δώρα θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους.

Σας περιμένουμε λοιπόν να ταξιδέψουμε μαζί με την Αλίκη.

23-02-2024
Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού, κ.Λίνας Μενδώνη με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο

Δηλώσεις του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου  (Απομαγνητοφώνηση)

Υποδεχόμαστε σήμερα την υπουργό Πολιτισμού, την κ. Λίνα Μενδώνη για ακόμη μία φορά στη Λάρισα, στη Δημοτική μας Πινακοθήκη – Μουσείο Κατσίγρα, έναν από τους πιο εμβληματικούς χώρους Πολιτισμού στη χώρα, που φιλοξενεί την ανεκτίμητη Συλλογή του αείμνηστου Γιώργου Κατσίγρα.

Προσδοκούμε στη στενή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας το πραγματικό και δηλωμένο ενδιαφέρον της κ.Υπουργού, για τη Λάρισα και την πολιτιστική της δυναμική.

Η επανασύνδεσή της πόλης με τη “μήτρα” του πολιτισμού, το Α’ Αρχαίο Θέατρο, είναι βασική μας προτεραιότητα, την οποία σχεδιάζουμε με σοβαρότητα, προκειμένου να αναδείξουμε το ιστορικό μας παρελθόν συνομιλώντας με το μέλλον.

Με την κομβική συμβολή της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, τις άοκνες προσπάθειες της Εφορείας Αρχαιοτήτων, τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας προσπαθούμε να εργαστούμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα προς την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Ταυτόχρονα, ως νέα Δημοτική Αρχή, με σχέδιο, πρόγραμμα και συγκεκριμένα βήματα υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας ώστε η Λάρισα να καθιερωθεί ως “Πόλη του Θεάτρου”, που θα φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις και διεθνούς εμβέλειας εκδηλώσεις.

Μαζί με το Λαογραφικό Μουσείο, το Δημοτικό Ωδείο, τους φορείς Πολιτισμού που έχουμε στην πόλη μας και τα τοπόσημά μας, υλοποιούμε πρωτοβουλίες και δράσεις της Δημοτικής Αρχής, η Λάρισα θα αποκτήσει την Πολιτιστική υπόσταση που της αρμόζει.

22-02-2024
Στη συνοικία του Αγίου Θωμά ο Δήμαρχος Λαρισαίων

Στη συνοικία του Αγίου Θωμά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος – «Βελτιώνουμε την καθημερινότητα, πρωταγωνιστές οι πολίτες στη μάχη για μια καλύτερη πόλη»

Στη συνοικία του Αγίου Θωμά βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος. Μαζί με τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, κ.Δημήτρη Λεωνιδάκη και Πρασίνου & Τεχνικών Έργων, κ.Χρήστο Τερζούδη, παρακολούθησαν τις εργασίες συνεργείων των Υπηρεσιών Καθαριότητας αλλά και Τεχνικών Έργων για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων, απορριμμάτων, αλλά και υπολειμμάτων κλαδέματος σε μια από τις περιοχές της Λάρισας που πληγώθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, στην οδό Θεοπόμπου.

«Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ιδιαίτερα η καθαριότητα της πόλης, δεν εξαρτάται μόνον από τη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών, που θα εντείνουν τις προσπάθειές τους και θα ανταποκριθούν απόλυτα στον σκοπό και τον ρόλο τους.

Βασικός συμμέτοχος, θα έλεγα, επίσης, πρωταγωνιστής, σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο ίδιος ο πολίτης, που θα πρέπει να κατανοήσει το πόσο σημαντικός είναι ο δικός του ρόλος, επιδεικνύοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στον διπλανό του και στο σύνολο της κοινωνίας. Η συνεργασία όλων μας, υπηρεσιών και πολιτών είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία για να αλλάξουμε προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης μας.

Είμαστε εδώ για να σηματοδοτήσουμε μια νέα αρχή, σε μια διαρκή μάχη για μια καλύτερη πόλη, μια διαφορετική περιβαλλοντική συμπεριφορά και στάση, το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι προς όφελος του κοινού καλού.

Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι και θα κάνουμε τα πάντα ώστε οι Υπηρεσίες του Δήμου να είναι απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά και θα εφαρμόσουμε τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό καθαριότητας, προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε κόστος».

Να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις των Υπηρεσιών του Δήμου θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς θα καθαριστούν και τα φρεάτια των αγωγών ομβρίων υδάτων.

22-02-2024
Πάμε σινεμά στο Χατζηγιάννειο - Το τυχερό αστέρι

Με τη Νοτιοκορεάτικη ταινία “Το τυχερό αστέρι”, συνεχίζονται οι προβολές της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας: Μια νεαρή αποφασίζει να δώσει κρυφά το νεογέννητο παιδί της σε μια εκκλησία για υιοθεσία, αλλά ανακαλύπτει πως δυο απατεώνες κλέβουν τα μωρά για να τα πουλήσουν και ξεκινά μαζί τους ένα οδικό ταξίδι προς άγραν αγοραστών, με δυο αστυνομικίνες να βρίσκονται στο κατόπι τους. Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κορεέντα. Παίζουν οι:Μπάε Ντούνα, Γκανγκ Ντονγκ-γον, Σονγκ Κανγκ-Χο

Ώρες προβολών: 19.00 και 21.30

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ

22-02-2024
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών προμήθειας υλικών για κατασκευή ερμαρίων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-02-2024
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
22-02-2024
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών / εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-02-2024
Μέλη Καλλιτεχνικής Επιτροπής - Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Στη συνεδρίαση της 21/2/24, του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα προτάθηκαν για την Καλλιτεχνική Επιτροπή τα μέλη:

Μάνος Στεφανίδης, ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, τ. επιμελητής της Εθνικής Πινακοθήκης

Δημήτρης Ζουρούδης, ζωγράφος, Πρόεδρος του Τμήματος Καλών Τεχνών ΑΠΘ

Θανάσης Μουτσόπουλος, ιστορικός Τέχνης, Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, χαράκτης, ζωγράφος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Χρήστος Παπανικολάου, εικαστικός, Σύμβουλος Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου


Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα.

22-02-2024
Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Συνάντηση του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κ.Filippo Grandi

Συνάντηση υψηλού επιπέδου με τον Ύπατο Αρμοστή για τους Πρόσφυγες, κ.Filippo Grandi είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την επίσκεψη του αξιωματούχου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην ελληνική πρωτεύουσα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων, αναφορικά με τις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τον Δήμο Λαρισαίων για την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και η συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αναφορικά με τις ανάγκες χρηματοδότησης και στήριξης τόσο των προσφύγων, όσο και των δομών φιλοξενίας και των προγραμμάτων για τη στέγαση, εκπαίδευση και επαγγελματική εκπαίδευσή τους.

Από τον Δήμο Λαρισαίων, εκτός από τον Δήμαρχο, κ.Θανάση Μαμάκο συμμετείχε και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρόνοιας, κ. Θεόδωρος Κυρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις του Δήμου Λαρισαίων για τους πρόσφυγες. Στη συνάντηση μετείχε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ.Χάρης Δούκας και εκπρόσωποι των Δήμων Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης.

«Ο Δήμος Λαρισαίων έχει διαδραματίσει ηγετικό ρόλο και έχει επιδείξει τη σταθερή δέσμευσή του ως προς την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση των προσφύγων στην τοπική κοινωνία, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Από την έναρξη λειτουργίας της Δομής στο Κουτσόχερο, οι πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες από χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και την Ουκρανία έχουν στηριχθεί για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους, καθώς και μέσω του Δικτύου Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο). Στηρίζουμε τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες αστάθειας», σημείωσε ο κ.Μαμάκος, με αφορμή τη συνάντηση.

21-02-2024
Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Ευάγγελου Αυδίκου

Το καινούργιο μυθιστόρημα του Ευάγγελου Αυδίκου με τίτλο “Δρολάπι” θα παρουσιάσει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και οι εκδόσεις της Εστίας, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, στις 19.00, στη Λογοτεχνική γωνία, οδός Γαληνού και Φαρμακίδου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος κ. Βίκυ Τασιοπούλου, η φιλόλογος κ. Βασιλική Καρατάσιου-Τσιώλη και ο συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο ποιητής κ. Κώστας Λάνταβος, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα αναγνώσει η κ. Ελεονώρα Τσιαντούλα. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Βαγγέλης Ρεμπάπης.

21-02-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Πέμπτη 22/02/2024, ώρα 09:00-11:00 - Αγ. Αθανάσιος)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την  Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00π.μ έως 11:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στην οδό Παλαιστίνης (από Θουκυδίδου έως Φαρμακίδου) .


Λάρισα, 21 Φεβρουαρίου 2024

21-02-2024
Παρουσίαση βιβλίου «Πώς να τραγουδάω σωστά» στο Μύλο του Παππά
  • «Πώς να τραγουδάω σωστά» από την Έλλη Νταϊλιάνη στο Μύλο του Παππά

 «Πώς να τραγουδάω σωστά» είναι ο τίτλος του βιβλίου της Έλλης Νταϊλιάνη (vocal coach - musical performer) που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18.00 στο Αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά (2ος όροφος), από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και τις εκδόσεις «Φίλιππος Νάκας»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σία Κοσκινά (musical performer - καθηγήτρια φωνητικής) Νατάσα Μπλιούμη (χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος) Ειρήνη Τσιτσιπά (ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια)

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαργαρίτα Θεοχάρη (ραδιοφωνική παραγωγός).

Το βιβλίο «Πώς να τραγουδάω σωστά» περιέχει τεχνικές για σωστή ερμηνεία και χρήση φωνής. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό μουσικό βιβλίο φωνητικής που μπορεί να αναγνώσει ευχάριστα ένας αρχάριος όπως και ένας επαγγελματίας τραγουδιστής, καθώς και άτομα που χρησιμοποιούν τη φωνή τους ως εργαλείο στη δουλειά τους (ηθοποιοί, ομιλητές, καθηγητές, ραδιοτηλεοπτικοί εκφωνητές κ.ά.). Τη δημιουργό θα πλαισιώσουν επιστήμονες της υγείας και η ερμηνεύτρια Σία Κοσκινά με το τεράστιο βιογραφικό, καταξιωμένη στο musical και στις μεταγλωττίσεις ταινιών Disney, Pixar, Dreamworks, Mattel κ.α.. Χορηγοί επικοινωνίας: FORMediaTV, Campos FM 97,8, lovelarissa.gr, andcom.gr .

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

21-02-2024
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών / εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-02-2024
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών / εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-02-2024
Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο - Έκθεση εικαστικών δημιουργημάτων "ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ"
  • “ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ” ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ - Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση του συλλόγου εικαστικών

Η έκθεση εικαστικών δημιουργημάτων με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ» εγκαινιάζεται σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:30, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, στην αίθουσα Τάκη Τλούπα, στον 2ο όροφο, από το Σύλλογο Εικαστικών Ν. Λάρισας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης : 11:00-14:00 και 18:30-21:00.

Συμμετέχουν οι δημιουργοί: Αναστασίου Ελένη, Αργυροπούλου Βασιλική, Γκουντής Ευθύμιος, Δαρδούμπας Βασίλειος, Λένα Θανοπούλου-Πέρπερα, Καρατόλιος Κώνσταντίνος, Παγώνα Ζηλιασκούδη-Καραϊσκου, Καρυδοπούλου Ευσταρατία, Μακρή Ευανθία, Μακρής Στέφανος, Μπαρμπούτση Ελευθερία, Μπριάζα Κωστούλα, Νούσιας Αθανάσιος, Ντούφα Ζωή, Ρέντας Χρήστος, Ρόκου Ζωή, Σουλιώτη Παρασκευή, Σμαλιαρά Μάρθα, Τσάλτας Δημήτριος, Τσόγκα Έλενα, Χάμος Γεώργιος, Χαρούλης Δημοσθένης, Χελιδωνά Μαρία, Χελιδωνά Σοφία

20-02-2024
Μια κιβωτός τραγούδια με τον Μανώλη Μητσιά το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Δ.Ω.Λ.

Ένα μαγευτικό μουσικό οδοιπορικό με στάσεις στους σημαντικότερους σταθμούς της καριέρας του Μανώλη Μητσιά, όπως τις ζωγράφισε ο ίδιος με το εκπληκτικό και μοναδικό ηχόχρωμά του, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 20.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μουσικότροπο.

Ο Μανώλης Μητσιάς θα συμπράξει με τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ και το μουσικό σύνολο «Ενωδεία» υπό τη διεύθυνση και ενορχήστρωση του Δημήτρη Καρβούνη.

Αρχικά, να σημειωθεί πως είχε προγραμματιστεί μία συναυλία, αλλά το ενδιαφέρον του κοινού ήταν τόσο μεγάλο που που τελικά θα γίνει και δεύτερη συναυλία την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Εισιτήρια: Κανονικό 15€, μειωμένο 12€ (φοιτητές, ΑΜΕΑ, κάρτα ανεργίας, 65+) Προπώληση: viva.gr καθώς και στο Public (Κούμα 6, Λάρισα)

20-02-2024
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών για κατασκευή οικίσκου στέγασης αρχείου

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-02-2024
Συνάντηση με τον βουλευτή Α' Αθηνών κ.Παύλο Γερουλάνο

Στον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, κ.Παύλος Γερουλάνος

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο είχε ο βουλευτής Α΄Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, κ.Παύλος Γερουλάνος στο Δημαρχείο της Λάρισας, με αφορμή την επίσκεψή του στην πόλη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Λάρισας.

Τα ζητήματα και προβλήματα της Λάρισας και της Θεσσαλίας, ιδίως μετά την καταστροφική επέλαση του Daniel βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών. 

«Είχαμε μια πολύ ωραία συνεργασία και εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων. Η Θεσσαλία είναι ένας τόπος που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τον τελευταίο καιρό, οι οι άνθρωποι της Θεσσαλίας δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να έχει ο Δήμος Λαρισαίων, προς αυτή την κατεύθυνση είναι χρήσιμη. Και γι’ αυτόν τον λόγο εξέφρασα στον κ.Μαμάκο τη βούλησή μου να συνδράμω, σε ό,τι μπορώ να φανώ χρήσιμος», τόνισε ο κ.Γερουλάνος.

«Υποδέχθηκα σήμερα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ.Παύλο Γερουλάνο και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί του για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Συνάντησα έναν άνθρωπο με βαθιά γνώση της αυτοδιοίκησης και αντίληψη των αλλαγών που συντελούνται σήμερα στην κοινωνία και στην αγορά.

Είναι χρήσιμο να βρίσκεις κοινά σημεία ενδιαφέροντος, ακόμα και αν ξεκινάς από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, γιατί ακριβώς η αυτοδιοίκηση είναι το μεγάλο πεδίο των συγκλίσεων, στο οποίο οι αντιθέσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν προωθητική δύναμη αλλαγών και ανατροπών.

Ως Δήμαρχος Λαρισαίων, του παρουσίασα την κατάσταση που διαμορφώθηκε στον Δήμο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, τις ανάγκες του Δήμου αλλά και μέρος των προτεραιοτήτων της δημοτικής μας αρχής, για μια πόλη ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή, μια πόλη προστατευμένη από τις περιβαλλοντικές κρίσεις, μια πόλη που αντιμετωπίζει με ευαισθησία και κατανόηση τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών της», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ.Μαμάκος.

19-02-2024
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
19-02-2024
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-02-2024
Πρόσκληση ΕΙΔΙΚΗΣ Συνεδρίασης Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής - Πέμπτη 29/02/2024, ώρα 18:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-02-2024
Συνάντηση με τον πρωταθλητή αλπικού σκι, κ.Βασίλη Παλάντζα

Με τον νεαρό αθλητή αλπικού σκι Βασίλη Παλάντζα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων – «Τιμή για την πόλη μας και τη χώρα οι διακρίσεις του Λαρισαίου πρωταθλητή», τονίζει ο κ.Μαμάκος

 Με τον πρωταθλητή αλπικού σκι, κ.Βασίλη Παλάντζα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την πρόσφατη διάκριση του νεαρού μαθητή, ο οποίος κατέκτησε την 8η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων U18 στη Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση (Giant Slalom), που πραγματοποιήθηκε στο Saint – Jean D’ Aulps στις Γαλλικές Άλπεις (29/01 και 3/2/2024).

Ο κ.Βασίλης Παλάντζας είναι μαθητής της Β΄Τάξης, στο 2ο Λύκειο Λάρισας, ενώ για αρκετό διάστημα ζει και προπονείται στην Αυστρία. Μίλησε με τον κ.Μαμάκο για τις προσδοκίες και τους στόχους που θέτει κάθε χρόνο, σε συνδυασμό με τις σχολικές υποχρεώσεις του, αλλά και για τις προκλήσεις στην ενασχόλησή του με το συγκεκριμένο άθλημα, καθώς ο χρόνος που ξοδεύει για προπόνηση και αγώνες στο εξωτερικό -κυρίως στις Αυστριακές Άλπεις και στα υπόλοιπα βουνά της Ευρώπης, τον χειμώνα και το καλοκαίρι, είναι πολύ περισσότερος από τον χρόνο που καταφέρνει να περνά με την οικογένεια και τους φίλους του.

Ο νεαρός Λαρισαίος πρωταθλητής, που θέλει να σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός, εξέφρασε την ανυπομονησία του να συνεχίσει να προοδεύει ως αθλητής, με στόχο να κάνει περήφανη τη Λάρισα και την Ελλάδα. Αναφέρθηκε επίσης στην στήριξη που λαμβάνει από την οικογένειά του, κυρίως από τη μητέρα του και την αδερφή του, που βρίσκονται κοντά του σε κάθε του προσπάθεια. Ο κ.Παλάντζας κατάφερε να ξεχωρίσει στις Γαλλικές Άλπεις ανάμεσα σε 30 αθλητές παγκοσμίου επιπέδου, κατακτώντας την 8η θέση στο GS (Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση) στην κατηγορία των U18 (Saint Jean D'Aulps), με εξίσου εξαιρετικές εμφανίσεις στη Σούπερ Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση (Chatel), καθώς και στην Τεχνική Κατάβαση (slalom) (13ος) (Morzine-Avoriaz).

«Ο Βασίλης Παλάντζας αποτελεί φωτεινό παράδειγμα του πώς η αφοσίωση, η δέσμευση και η σκληρή δουλειά οδηγούν στην επιτυχία, ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η διάκρισή του στην παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά. Συγχαίρω τον νεαρό αθλητή για την εξαιρετική του επίδοση και του εύχομαι κάθε επιτυχία για τους μελλοντικούς του στόχους. Είμαστε δίπλα του, σε κάθε του προσπάθεια», δήλωσε ο κ.Μαμάκος, στο πλαίσιο της συνάντησης.

Πολιτική Προστασία

Job Center

Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας
Πανεπιστήμιο των Πολιτών

Κατασκήνωση στην Πόλη

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων

Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας

Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τον Περιβάλλοντα Χώρο του Αρχαίου Θεάτρου

Επανασύνδεση ρεύματος για ευπαθείς ομάδες

Οικογιορτή Λάρισας

Λάρισα Ιστορία Πολιτισμού Παρελθόν και Μέλλον

Βόλτες στην πόλη του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης

Εκδρομές στη Λάρισα PDF

Larissa Tours and Excursions

Food Corridors European Program

Εμβολιάζομαι Νοιάζομαι

  ΕΟΔΥ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Λάρισα Είμαστε Μαζί απέναντι στον covid-19

ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ μεα

Βρείτε σε ποια Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων ανήκετε

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον Θεσσαλίας

Πολυοδηγός για Μετανάστες - Multiguide for Immigrants

Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει 

Stop TTIP/CETA

Η Ευρώπη σου

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις

Εγγραφή στο 112

Μέτρα Προστασίας από τα Κουνούπια

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1