sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

13-07-2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020-2021 ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Από την  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, για την περίοδο 2020-2021.

Υποβλήθηκαν 1.622 αιτήσεις νηπίων & βρεφών και ικανοποιούνται σε αυτή τη φάση 1.604 από αυτές.

Να σημειωθεί ότι το 95% των αιτήσεων ικανοποιείται με βάση την 1η επιλογή των γονέων.

Η επιλογή των παιδιών έγινε  με το αδιάβλητο, αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης και σύμφωνα με  τη δυναμικότητα του κάθε παιδικού σταθμού.

Τα ονόματα των παιδιών θα είναι αναρτημένα στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου και στα γραφεία της Διεύθυνσης (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α). Δεν θα δημοσιοποιηθούν λόγω του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα.

η περίοδος για ενστάσεις και για κατάθεση νέων αιτήσεων θα είναι από 1/9/2020 έως 10/9/20120 στα γραφεία της Δ/νσης (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος) ενώ οι απαντήσεις θα καταβληθεί η προσπάθεια να δοθούν εντός πέντε ημερών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Λαρισαίων , συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2020-2021»,  με το 70% των θέσεων και οι ενδιαφερόμενες μητέρες αφού υποβάλλουν την αίτησή τους,  όταν ανακοινωθεί η Πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ και εφόσον θα είναι δικαιούχοι voucher, θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία της Διεύθυνσης για την υπογραφή Σύμβασης για τον παιδικό σταθμό του Δήμου Λαρισαίων που τοποθετήθηκε το παιδί τους ώστε να φιλοξενείται δωρεάν,  μέσω του προγράμματος.

Οι παιδικοί σταθμοί θα ξεκινήσουν,  για τη νέα περίοδο,  στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 και παράλληλα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του Αγιασμού  του κάθε παιδικού σταθμού, για τις 3/9/2020.

Επίσης ανακοινώνεται ότι, στην απογευματινή ζώνη ικανοποιείται το σύνολο των αιτήσεων και τα ονόματα των φιλοξενούμενων παιδιών θα είναι αναρτημένα στον 5ο Παιδικό Σταθμό (Ρούσβελτ 46) και στα γραφεία της Διεύθυνσης.

Σε συνέχεια ανακοινώνεται ότι ικανοποιείται το σύνολο των αιτήσεων για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν κατά το μήνα Αύγουστο. Τα αποτελέσματα θα είναι αναρτημένα στον 5ο Παιδικό Σταθμό (Ρούσβελτ 46) και στα γραφεία της Διεύθυνσης.

Για περαιτέρω πληροφορίες στα τηλέφωνα της αρμόδιας Διεύθυνσης: 2410 680223, 2410680230.

02-06-2020
Σε λειτουργία η πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή

Σε λειτουργία έχει τεθεί η πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή και εντάσσονται στα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης.

Ειδικότερα, με τις υπ’ αριθμ. 85&86/2020 Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων αποφασίσθηκε η λήψη έκτακτων μέτρων οικονομικής στήριξης από το Δήμο Λαρισαίων για πολίτες και επιχειρήσεις για όσο χρονικό διάστημα διακόπτεται υποχρεωτικά με κρατική εντολή η λειτουργία των επιχειρήσεων λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού.

Τα έκτακτα αυτά μέτρα οικονομικής στήριξης είναι τα κάτωθι:

• Απαλλαγή καταβολής των δημοτικών τελών που χρεώνονται στους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος των επιχειρήσεων
• Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
• Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%
• Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και κέντρων διασκέδασης 5%.

Διευκρινίζεται, ότι όσο αφορά τα τέλη διαμονής παρεπιδημούντων 0,5% και τα τέλη επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και κέντρων διασκέδασης 5%, απαλλάσσονται μόνο οι επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με κρατική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που δεν λειτουργούσαν, με την προσκόμιση μηδενικών περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α.

Ως εκ τούτου, όσοι υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες προκειμένου να απαλλαγούν από την καταβολή δημοτικών τελών, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην ειδική εφαρμογή Local Government στον σύνδεσμο

https://bit.ly/2zUQ1rH

επισυνάπτοντας τη δήλωση αναστολής λειτουργίας στο ΕΡΓΑΝΗ και τον τελευταίο λογαριασμό παροχής ρεύματος.

Επισημαίνεται, ότι στην περίπτωση που ήδη καταβλήθηκαν κάποια εκ των παραπάνω τελών που αντιστοιχούν στο διάστημα απαλλαγής αυτών, θα υπάρχει η δυνατότητα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη καθημερινά από τις 07:00 το πρωϊ έως τις 23:00 το βράδυ.

21-05-2020
Ανοικτή πρόσκληση για τη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων

Ο Δήμος Λαρισαίων προσκαλεί φορείς, συλλογικότητες και νέους/νέες ηλικίας 17 έως 30 χρονών για τη συμμετοχή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας αποτελεί μία δράση που συμβάλει στη διαμόρφωση ενεργών και δημοκρατικών πολιτών (Citizenship Education), στο πλαίσιο της Λάρισας ως Πόλη που Μαθαίνει (Learning City) και μάλιστα με το ρόλο της συντονίστριας πόλης του δικτύου της UNESCO.

Σύμφωνα με την απόφαση 48/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων συγκροτείται Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας με σκοπό την ενεργό συμμετοχή των νέων στη τοπική κοινωνία, την διαμόρφωση της τοπικής στρατηγικής στον τομέα της νεολαίας και την ανάδειξη ζητημάτων που απασχολούν τους νέους και τις νέες σε συνδυασμό με την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με αντίστοιχα Συμβούλια Νέων σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας αποτελείται από νέους και νέες που κατοικούν στη πόλη της Λάρισας ηλικίας 17-30 χρονών . Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας μπορούν να είναι:

α) εκπρόσωποι φορέων, συλλογικοτήτων και ομάδων νέων της πόλης που δραστηριοποιούνται σε τοπικά ζητήματα, να έχουν θεσμική υπόσταση και/ή να δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο τους τουλάχιστον 15 νέοι ή νέες ηλικίας 17-30 χρονών. Οι φορείς συμμετέχουν με έναν εκπρόσωπο τους, δηλώνοντας παράλληλα και έναν αναπληρωματικό.

β) εκπρόσωποι νέων πολιτών της πόλης. Η επιλογή των νέων θα γίνεται για θητεία ενός έτους με κλήρωση που θα πραγματοποιείται μέσα από το “Μητρώο Νέων Πολιτών”.Ο αριθμός των πολιτών θα ισούται κάθε φορά με το ένα τρίτο (1/3) του αριθμού των φορέων που θα συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας. Για τη συμμετοχή στην κλήρωση απαραίτητες προϋποθέσεις αποτελούν α) η εγγραφή στο “Μητρώο Νέων Πολιτών” και β) η παρακολούθηση των εκπαιδευτικών εργαστηρίων (Workshops) που θα πραγματοποιηθούν πριν τη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και έχουν ως στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ρόλο και τις αρμοδιότητες ενός Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας στοχεύει:

  • Στην εξοικείωση των νέων με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.
  • Στη συμβολή τους για τη διαμόρφωση τοπικού στρατηγικού σχεδίου για τη νέα γενιά.
  • Στην ικανοποίηση της ανάγκης για διεκδίκηση μία κοινωνίας με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, καθώς και εντός αυτών.
  • Στην οργάνωση και την υποστήριξη δράσεων που αφορούν σε σημαντικούς τομείς της κοινωνικής ζωής της πόλης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας θα συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του προεδρείου του, υποχρεωτικά μια φορά κάθε μήνα, έχοντας ως αντικείμενο ζητήματα σχετικά με τους σκοπούς λειτουργίας του, θέματα που εξυπηρετούν την τοπική στρατηγική για τη νεολαία και τις προτεραιότητες του Δήμου, καθώς και γενικότερα θέματα νεολαίας καθώς και άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση από τους Δημοτικούς Συμβούλους του.

Με την παρούσα πρόσκληση σας καλούμε μέχρι 21/06/2020 να υποβάλλετε την αίτηση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στις σελίδες
α) για τους φορείς:
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΦΟΡΕΩΝ
β) για τους πολίτες:
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ "ΜΗΤΡΩΟ ΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση

Πληροφορίες : Γραφείο Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου τηλ. 2413500228, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πέκας Απόστολος, ειδ. Συνεργάτης Δημάρχου Λαρισαίων. τηλ. 2413500214,
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

20-05-2020
Μέχρι 31 Αυγούστου 2020 η υποβολή δηλώσεων διόρθωσης Τ.Μ. ακινήτων

Mέχρι τις 31 Αυγούστου 2020 μπορούν οι πολίτες του Δήμου Λαρισαίων να δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/ τυχόν διαφορές τετραγωνικών μέτρων κατοικιών, κτισμάτων και άλλων ακινήτων (συμπεριλαμβανομένων και των οικοπέδων) που κατέχουν καθώς και αλλαγή χρήσης ή να υποβάλλουν αρχική δήλωση τετραγωνικών μέτρων, χωρίς την επιβολή προστίµων για τη µη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης.

Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας θα δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να αποκτήσουν πρόσβαση στη δήλωση Ε9 των πολιτών. Σε περίπτωση αναντιστοιχίας θα προβαίνουν σε επιβολή προστίμων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα οποία για τα δημοτικά τέλη ΔΤ και ΔΦ στην περίπτωση μη υποβολής δήλωσης φτάνουν στο ισόποσο του οφειλόμενου τέλους και της ανακριβούς δήλωσης σε ποσοστό 60% του αναλογούντος τέλους της μη δηλωθείσας επιφάνειας και για το ΤΑΠ στην περίπτωση μη εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης φτάνουν στο διπλάσιο του οφειλόμενου τέλους που αντιστοιχεί στο ακίνητο ή στο μη δηλωθέν τμήμα του.

 

30-03-2020
Σε λειτουργία η ιστοσελίδα του Δήμου για τον κορωνοϊό www.larissamazi.gr

Στον αέρα βρίσκεται και επισήμως από σήμερα η νέα ιστοσελίδα που δημιούργησε ο Δημος Λαρισαίων, το www.larissamazi.gr, προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες δύσκολες συνθήκες που δημιουργούν τα μέτρα περιορισμού και προστασίας.

Στo www.Larissamazi.gr o επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τις ποικίλες δράσεις στήριξης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου για τους πιο ευάλωτους και ανήμπορους συμπολίτες μας, να πληροφορηθεί για δράσεις του Δήμου και άλλων φορέων για τον κορωνοιό, αλλά και να απολαύσει μεγάλες και σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Λάρισα. Ειδική ενότητα υπάρχει για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών αλλά και μεγάλων.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης τονίζει τα εξής:

« Ο Δήμος Λαρισαίων δημιούργησε μια νέα ιστοσελίδα, το www.larissamazi.gr προκειμένου να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν με τα μέτρα περιορισμού στο σπίτι και να δώσει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας πληροφόρησης, υποστήριξης αλλά και δράσεων δημιουργικής απασχόλησης.

Στην ιστοσελίδα, ο επισκέπτης μπορεί να λάβει πληροφορίες για τις δράσεις του Δήμου Λαρισαίων, σχετικά με την προστασία και στήριξη των δημοτών, αλλά και γενικές πληροφορίες για τα μέτρα προφύλαξης.

Κεντρικό στοιχείο της ιστοσελίδας αποτελούν οι δράσεις των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων για την στήριξη των πιο αδύναμων και ευάλωτων συμπολιτών μας. Στην ιστοσελίδα επίσης, μπορεί κάποιος να δει εξαιρετικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Λάρισα , να περιηγηθεί ψηφιακά σε μουσεία της πόλης και όχι μόνο, ενώ υπάρχει ενότητα για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Το www.larissamazi.gr θα εμπλουτίζεται συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων προστασίας.

Σε μια ακόμη κρίση, σε μια περίοδο δύσκολη για όλους μας, ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει τους πολίτες. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις. Με σεβασμό στον άνθρωπο και στην αξιοπρέπεια του.

«Μένουμε σπίτι» και μπαίνουμε στο www.larissamazi.gr

LARISSAMAZI 300X100

eisodos esoda neo

  200228 koron banner

         191114 kentro koin

  NEOLAIA

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

12-08-2020
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΑΠΟ 01/01/2020 ΕΩΣ 31/07/2020 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

12-08-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-08-2020
Θεσσαλικό Θέατρο - Το Κοιμητήριο

«Τώρα που ανοίγεται

κάθε καρδία

στη λύπη, ακούσετε

μιαν ιστορία,

που την αισθάνονται

τα σωθικά.»

Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ αυτό το περίεργο καλοκαίρι συνεχίζει να είναι ανοικτό  σε χώρους, σε διαφορετικές ιδέες και κυρίως σε καλλιτέχνες. Στο πλαίσιο αυτό με μεγάλη χαρά παρουσιάζει στην Αυλή του Διαχρονικού Μουσείου το θεατρικό δρώμενο Το κοιμητήριο σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη.

Με κεντρικό άξονα το ποίημα του Διονύσιου Σολωμού Η Τρελή Μάνα ή Το κοιμητήριο, δυο ηθοποιοί συναντούν τον κόσμο της πόλης, γίνονται αφηγητές μιας ιστορίας απώλειας αλλά και οδηγοί μιας άτυπης μνημόσυνης τελετής. Η ευγενής, μουσική, λαϊκή γλώσσα του Σολωμού και η μεταφυσική της ποίησής του ανοίγουν το δρόμο για μια ιδιαίτερη, διαδραστική συνάντηση.

Το δρώμενο Το Κοιμητήριο πραγματεύεται το πένθος, ως καίρια στιγμή της ανθρωπότητας αλλά και ως διαχρονική ανάγκη.

Στο δρώμενο θα ενσωματωθούν, μετά από δραματουργική επεξεργασία, απαντήσεις Λαρισαίων που θα δοθούν τυχαία σε ερωτήσεις των συντελεστών πάνω σε συγκεκριμένο θέμα, σε διάφορα σημεία της πόλης, τις ημέρες πριν την πρώτη παρουσίαση.

Σύλληψη -σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη

Ερμηνεύουν οι Δημήτρης Γεωργιάδης, Αλεξάνδρα Καζάζου

Αυλή Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας

31 Αυγούστου και 1  Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης 7.00μ.μ.

Διάρκεια 50’

Είσοδος ελεύθερη

11-08-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-08-2020
Περίληψη δικογράφου για τη συζήτηση της αίτησης των εκτελεστών της διαθήκης της Ζωής Ανάγνου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

10-08-2020
Δήμος Λαρισαίων - Λειτουργία λαικών αγορών ενόψει αργίας 15ης Αυγούστου

Λόγω της αργίας του 15 Αύγουστου ημέρα Σάββατο, οι Λαϊκές Αγορές που γίνονται την ημέρα αυτή α) στη συνοικία Νεάπολη και στην οδό Καραολή-Δημητρίου και β) στη Γιάννουλη στον οικισμό Μελίνα Μερκούρη , θα πραγματοποιηθούν μία ημέρα πριν δηλαδή Παρασκευή 14-08-2020 στους ίδιους χώρους.
Οι Λαϊκές αγορές της Παρασκευής α) στη Γιάννουλη στο χώρο που βρίσκεται παραπλεύρως του γηπέδου κάθετα της οδού Κοζάνης και β) στη Δημοτική Κοινότητα Τερψιθέας επί της οδού Ελευθερών θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σημείωση:α) Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας και
β) Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα ισχύοντα νέα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί στις 20-03-2020, κρατώντας τις αποστάσεις κατά τη συναλλαγή.

10-08-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-08-2020
Τα νέα του Σινέ Μύλος

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΒΟΛΕΣ.

Από Δευτέρα 17 Αυγούστου έως Σάββατο 22 Αυγούστου με νέα ώρα προβολής στις 22:00, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας θα προβάλει τη δραματική ταινία του Τοντ Φίλιπς “Joker”.

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 122′
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς με τους: Χόακιν Φίνιξ, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Ζάζι Μπιτς

Γενική είσοδος 4 ευρώ

07-08-2020
Ανώτερη Σχολή Χορού και Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας - Προετοιμασία υποψηφίων στον σύγχρονο χορό/αυτοσχεδιασμό

Η Ανώτερη Σχολή Χορού και η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου στο πλαίσιο της προετοιμασίας των υποψηφίων (24 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου) για τις εξετάσεις εισαγωγής στις Ανώτερες Σχολές Χορού, διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο σύγχρονου χορού/αυτοσχεδιασμού από 25 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου, με διδάσκουσα τη Νατάσσα Μπρουζιώτη, χορογράφο, χορεύτρια, καθηγήτρια σύγχρονου χορού.

Το σεμινάριο προετοιμασίας απευθύνεται κυρίως στους υποψήφιους που θα λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις για τις Ανώτερες Σχολές Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς στους σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Χορού Δήμου Λαρισαίων και στους μαθητές των Φυτωρίων της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου.

Η Νατάσσα Μπρουζιώτη ξεκίνησε κλασσικό χορό στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας και σπούδασε Σύγχρονο χορό, Αυτοσχεδιασμό και Σύνθεση Κίνησης στη σχολή της AREA (Bαρκελώνη) και Ηip Ηop στην σχολή Company & Company (Bαρκελώνη). Ξεκίνησε να χορεύει επαγγελματικά και να διδάσκει σε Ελλάδα και Ισπανία από το 2010. Το 2012 ίδρυσε την ομάδα AlmaLibre.co στην οποία δρα σαν χορεύτρια και χορογράφος.
Σαν χορογράφος παρουσίασε έργα της σε διεθνή φεστιβάλ σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Διακρίθηκε και βραβεύτηκε από τον Διαγωνισμό Χορογραφίας της Μαδρίτης (Certamen Coreografico de Madrid) για τα project «A true story», (βραβείο Residency στο Centro Coreografico de la Gomera/ Kanarias Islas,2013) και «Race to Grace» (βραβείο Residency στο κέντρο χορού LaCaldera, Βαρκελώνη, 2015). Το 2016 επιλέχθηκε από τον οργανισμό φεστιβάλ “Cielo Abierto” της Ισπανίας να περιοδεύσει με το έργο “Race to grace”.
Τον Μάρτιο του 2017 κέρδισε την πρώτη θέση (βραβείο κοινού) στο διαγωνιστικό φεστιβάλ του Κινητήρα «In progress Feedback Festival 2017» με το έργο «Home». Αποσπάσματα από τα έργα «Home» και “Black Swans” παρουσιάστηκαν το 2019 και το 2020 αντίστοιχα στο Viewfinder στο πλαίσιο «40 Winks» του Springback Magazine που διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Aerowaves. Έχει συνεργαστεί με το Θεσσαλικό Θέατρο και έχει φιλοξενηθεί ως guest choreographer από τα κέντρα χορού και παραστατικών τεχνών LaCaldera (Βαρκελώνη, 2016), Art63 (Αθήνα, 2017) και από το Centro Coreografico de la Gomera (Κανάρια Νησιά, 2013).
Ως χορεύτρια/performer συνεργάστηκε με τους: Yannis Antoniou-Kunst-stoff company, Lola Gonzales, Μαριάννα Καβαλιεράτου, Θωμά Μοσχόπουλο, Αμαλία Μπένετ, Φανί Αρντάν LaTaimada, Iasis Yelp.com, Soyuz, Παντελής Μάκκας, D. Martinez, Ol. Alvarez. Συμμετείχε στην ταινία του Γιώργου Ζώη /Interruption (Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και Θεσσαλονίκης 2015). Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις και έχει διδάξει σε σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2011 έως και σήμερα χορεύει, χορογραφεί και διδάσκει με έδρα την Αθήνα.

• Η Ανώτερη Σχολή Χορού και η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου έχουν συμμορφώσει τη λειτουργία τους σύμφωνα με τους κανόνες και τα μέτρα προστασίας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, όπως ορίζονται για την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού μαθητών ανά τάξη θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου
Γεωργιάδου 53, Μύλος του Παππά,
2410256464, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 

07-08-2020
Ολοκλήρωση του προγράμματος ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 202Ο

Η «Κατασκήνωση στην Πόλη», το καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων ολοκληρώθηκε με επιτυχία και φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Σε πείσμα των καιρών και ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας και προστασίας που επέβαλλε η πανδημία του covid 19, η Κατασκήνωση στην Πόλη έγινε και πάλι το χαρούμενο καλοκαιρινό καταφύγιο των παιδιών της πόλης μας.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της κατασκηνωτικής περιόδου, την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού, οργανώθηκαν χοροί, κινητικά παιχνίδια, αθλοπαιδιές σε όλες τις δομές του προγράμματος.
Στην τελετή λήξης του 25ου δημοτικού σχολείου – 3ου νηπιαγωγείου παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Αναπληρωτής Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Αλεξούλης, η κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων – συντονίστρια του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» και η Λίνα Μουσιώνη, Παιδαγωγική Υπεύθυνη των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων.

Τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια και σκυταλοδρομίες με μπαλόνια και στεφάνια, χόρεψαν χορούς παραδοσιακούς και σύγχρονες χορογραφίες, απόλαυσαν δροσερούς χυμούς που μοίρασαν ο κ. Γιάννης Αλεξούλης και η κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου και ανανέωσαν το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Δήμος Λαρισαίων, κατανοώντας τις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών και δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των οικογενειών, φιλοξένησε συνολικά στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη» 350 παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών. Το εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα της Κατασκήνωσης σχεδιάστηκε από έμπειρους παιδαγωγούς της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ ) του δήμου μας για να γεμίσει το καλοκαίρι των παιδιών με γλυκές αναμνήσεις.

Ο Δήμος Λαρισαίων ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για την επιτυχία του φετινού προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη 2020».

07-08-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-08-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-08-2020
Ενημερωτικό υλικό αναφορικά με τη χρήση μάσκας από το Υπουργείο Υγείας

 

 Για το έγγραφο ενημέρωσης των φορέων, πατήστε ΕΔΩ

 "Ο σωστός τρόπος να βάλεις τη μάσκα", δείτε ΕΔΩ

 "The right way to put a mask on and off", δείτε ΕΔΩ

06-08-2020
Πρώτη πανελλαδικά η συμμετοχή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στους «Δρόμους του Ιμπρεσιονισμού» της Ευρώπης με το πρόγραμμα «Μαργαρίτες»

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της δικτύωσης με αντίστοιχους  φορείς του εξωτερικού, συμμετέχει στο πρόγραμμα Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης  “Ιmpressionism  Routes” -«Δρόμοι του Ιμπρεσιονισμού» με το  πρόγραμμα  «Daisies / Μαργαρίτες» .

Η συμμετοχή του Μουσείου είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την πόλη της Λάρισας όσο και για το πανελλήνιο, καθώς αποτελεί την πρώτη και μοναδική Ελληνική συμμετοχή  στο δίκτυο Ιμπρεσιονιστών  της  Πολιτιστικής Διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δικτύωση και η «διάλογος» του μουσείου μας, με άλλα μουσεία της Ευρώπης που έχουν στην συλλογή τους έργα του Ιμπρεσιονισμού. Το καινοτόμο πρόγραμμα της συλλογής Κατσίγρα, θα στηριχτεί από τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού η οποία αποτελεί το σημείο επαφής για το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην οποία προέδρευσε ο κ. Γ. Καλαμαντής, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού. Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η συζήτηση σχετικά με την  προβολή των Πολιτιστικών Διαδρομών και τη στήριξη των φορέων οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτές. Την Πινακοθήκη εκπροσώπευσε η Αντιπρόεδρος κ. Άννυ Ψάρρα.

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης προετοιμάζεται, σε συντονισμό και συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στο ΣτΕ, ενημερωτικό έντυπο με την παρουσίαση των ελληνικών φορέων των Πολιτιστικών Διαδρομών του  ΣτΕ στο οποίο θα παρουσιάζεται και η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα. Υπεύθυνη για το συντονισμό της συμμετοχής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα είναι η κ. Ιωάννα Δεληγιάννη, προϊσταμένη των Διοικητικών Υπηρεσιών της.

Το πρόγραμμα  «Daisies / Μαργαρίτες» είναι βασισμένο στο ομώνυμο έργο της Θάλειας Φλωρά-Καραβία της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα, και επιχειρεί να ταξιδέψει το φιλότεχνο κοινό στα πολύχρωμα μονοπάτια του Ιμπρεσιονισμού. Οι «Μαργαρίτες» σχεδιάστηκαν, λαμβάνοντας υπόψη τις αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης και στόχος τους είναι η ανάδειξη, η αξιοποίηση και η διαβίβαση του έργου Ελλήνων δημιουργών που συνδέθηκαν με το κίνημα του Ιμπρεσιονισμού. Στο «μάτι» του «πολύχρωμου κυκλώνα» βρίσκεται το έργο της Θάλειας Φλωρά – Καραβία, μιας πραγματικά σπουδαίας καλλιτέχνιδας, που ξεχώρισε τόσο κατά τη διάρκεια της Ιμπρεσιονιστικής της εργασίας, όσο και γενικότερα καθ΄ όλη την καλλιτεχνική της πορεία, με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται μια εκ των εκπροσώπων της Ελληνικής τέχνης  από τα μέσα του 19ου αιώνα και μετά. Το έργο της είναι εκείνο που δημιουργεί το πλαίσιο, για να ταξιδέψει το κοινό, πίσω στο χρόνο σε μια εποχή δύσκολη για τις γυναίκες του καλλιτεχνικού κόσμου και παράλληλα είναι εκείνο, που θα αφηγηθεί την ενδιαφέρουσα ιστορία του Ιμπρεσιονισμού. 

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την Λαρισαία εικαστικό /ιστορικό τέχνης – επιμελήτρια κ. Αντιγόνη Καψάλη και διακρίνεται σε πέντε ενότητες:

Ομιλίες, μουσική συναυλία, εικαστική έκθεση, εκπαιδευτικά workshop και ξεναγήσεις.

Η έναρξη του πολιτιστικού προγράμματος, ξεκινά στις τρεις Σεπτεμβρίου με το «Σταυροδρόμι των Τεχνών: Από τη ζωγραφική…στη μουσική του Ιμπρεσιονισμού», όπου δύο καταξιωμένες μουσικοί οι Ελένη Παππά στο πιάνο και η Στέλλα Φούρλα στο σαξόφωνο θα ερμηνεύσουν κομμάτια, της μουσικής του Γαλλικού Ιμπρεσιονισμού. Η συναυλία θα λάβει χώρα στον προαύλιο χώρο του μουσείου, τονίζοντας έτσι το έντονο στοιχείο της φύσης και της κίνησης που χαρακτηρίζει το κίνημα του Ιμπρεσιονισμού.

Σε επόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της εικαστικής έκθεσης, η οποία θα παρουσιαστεί στο αίθριο του ισογείου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι Κατσίγρα. Δεκατρείς γυναίκες δημιουργοί με καταγωγή από την Θεσσαλία, θα τιμήσουν τη Θάλεια Φλωρά Καραβία, επαναπροσεγγίζοντας το έργο της, προσδίδοντας του μια σύγχρονη καλλιτεχνική υπόσταση. Η έκθεση θα απαρτίζεται από διάφορα εκφραστικά μέσα, όπως: video art, εγκατάσταση, ζωγραφική, γλυπτική, κατασκευές, performance art. Η σύνθεση της εικαστικής έκθεσης θα αποτελεί κατά μια έννοια, μια πρόταση αισθητικού γραμματισμού που θα συμπληρώσει το κενό της νόησης, μεταξύ της σύγχρονης δημιουργίας και της τέχνης που παράχθηκε στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Γκουντουβά Μαριάννα, Ζηπέλα Ζωή, Καραφέρη Ρούλα,

Κρανιώτου Λιάνα, Οικονόμου Δήμητρα, Παναγιώτου Μαρία, Παπατζέλου Αθανασία,

Σαρλικιώτη Ελένη, Σδούκου Ιφιγένεια, Σειτάνη Ζωή, Σουλτούκη Βασιλική, Τσιάτσιου Θεοδώρα, Τσιόγκα Βιβή.

Την ίδια περίοδο με την έναρξη της έκθεσης, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα διαλέξεων, από καταξιωμένες θεωρητικούς της τέχνης. Ενδεικτικά κάποιες από τις θεματικές των ομιλιών, είναι:

«O Ιμπρεσιονισμός στο Μουσείο Κατσίγρα», όπου θα γίνει μια παρουσίαση του κινήματος του Ιμπρεσιονισμού, εστιάζοντας στα έργα που βρίσκονται στη συλλογή Κατσίγρα.

«Οι γυναίκες του Ιμπρεσιονισμού», όπου θα παρουσιαστούν μια επιλογή από διάσημες καλλιτέχνιδες του κινήματος, ως μια σειρά από μελέτες περίπτωσης. Τι σήμαινε να είσαι γυναίκα καλλιτέχνης στα μέσα του 19ου αιώνα;

«Γυναίκες δημιουργοί», θα παρουσιαστούν διάσημες γυναίκες δημιουργοί,  που το έργο τους αποτελεί σταθμό στο χρονικό της τέχνης.

Παρουσίαση του έργου της Θάλειας Φλωρά Καραβία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα προσφέρονται εκπαιδευτικά workshop και ξεναγήσεις για ενήλικες και παιδιά με ενδιαφέρον για την τέχνη. Στις ξεναγήσεις θα προβάλλονται όλα τα ιμπρεσιονιστικά και μετα-ιμπρεσιονιστικά έργα της συλλογής Γ.Ι Κατσίγρα. Τα εκπαιδευτικά workshop με τίτλο «Ζωντανεύοντας το δωμάτιο της Θάλειας» για τμήματα ενηλίκων και παιδικών, θα στοχεύει στη δημιουργία της εικόνας της Θάλειας, μέσω της εικαστικής σύνθεσης ενός συνόλου πληροφοριών για εκείνη. Το εκπαιδευτικό workshop θα πραγματοποιηθεί, προσαρμοσμένο με κάποιες «δημιουργικές διαφορές» και σε τμήματα προσφύγων.

Πληροφορίες:

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Γ. Παπανδρέου 2, Λάρισα

Τ. 2410623615

Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.katsigrasmuseum.gr

05-08-2020
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Αναδιαμόρφωση συστήματος θέρμανσης 4ου ΕΠΑΛ

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για το σχέδιο του συλλέκτη λεβητοστασίου, πατήστε ΕΔΩ

Για την κάτοψη Β ορόφου, πατήστε ΕΔΩ

Για την κάτοψη Α ορόφου, πατήστε ΕΔΩ

Για την κάτοψη ισογείου, πατήστε ΕΔΩ

05-08-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-08-2020
Διακήρυξη επαναληπτικού ανοικτού διαγωνισμού - Υπηρεσίες ασφάλισης των αυτοκινήτων και μηχανημάτων του Δήμου Λαρισαίων

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

05-08-2020
Η «Μνήμη» τιμά τον συνθέτη Στ. Κουγιουμτζή στην Αυλή του Μύλου

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 21:00 στην Αυλή του Μύλου στον Μύλο του Παππά, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του μουσικού σχήματος «Μνήμη», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, να στηρίξει έμπρακτα το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, αλλά και να διασκεδάσουν οι συμπολίτες αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι.

-Το μουσικό σχήμα «Μνήμη» τιμά τον συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή σ’ένα αφιέρωμα στο λυρικό αποτύπωμά του στο λαϊκό πολιτισμό του τραγουδιού μας.

Αγαπημένες μελωδίες από τους γνωστούς καθηγητές μουσικής, αλλά και επαγγελματίες του χώρου, για πάνω από 30 χρόνια στην πόλη μας, Δημήτρη Μπουρνάκα (κιθάρα – φωνή) και Βαγγέλη Τσιαπλέ (μπουζούκι) που μαζί με την Ειρήνη Λαΐδου (τραγούδι) προσπαθούν με μεράκι να αναδείξουν τον ποιοτικό αλλά και συνάμα αυθεντικά σπουδαίο ήχο της λαϊκής μας παράδοσης.

Διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά.
Είσοδος ελεύθερη.

***Οι συναυλίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες προστασίας όπως ορίζονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Πολιτισμού.
Σύμφωνα με αυτές, η πληρότητα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 75% των θέσεων και δεν θα γίνεται διάλειμμα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
Επιπλέον, το κοινό συστήνεται να φορά μάσκα και να χρησιμοποιεί αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα, ενώ κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του, είναι υποχρεωτική.

Καλή διασκέδαση!

04-08-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-08-2020
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρόσληψη εικοσι ενός 21 ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδ. Δικαίου ορισμένου χρόνου (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ από 03/08/2020)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση, πατήστε ΕΔΩ

03-08-2020
Απ. Καλογιάννης προς Διεθνές Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης της UNESCO «Βαθιά θλίψη και απογοήτευση» για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
  • Επιστολή δημάρχου προς τον διευθυντή του Ινστιτούτου δια βίου Μάθησης της Unesco , στο οποίο μετέχει και έχει βραβευθεί η Λάρισα

«Βαθιά απογοήτευση και θλίψη» για την απόφαση των τουρκικών αρχών να μετατρέψουν στην Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί, εκφράζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε επιστολή του προς τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Δια βίου Μάθησης της UNESCO κ. Ντέιβιντ Ατσοαρένα, στο οποίο ως γνωστόν, μετέχει και ο Δήμος Λαρισαίων. 

Στην επιστολή του, επίσης, ο κ. Καλογιάννης, ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών από την UNESCO και από το Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν, όπου μετέχει η Λάρισα, με στόχο «την αποτροπή μιας πορείας υπονόμευσης ενός οικουμενικού συμβόλου».

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Λαρισαίων στον κο. Ατσοαρένα έχει ως εξής:

Κε Διευθυντά,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας απογοήτευση και θλίψη για την απόφαση των τουρκικών αρχών να αλλάξουν το καθεστώς ενός μοναδικού μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. με ιδιαίτερο συναισθηματικό και συμβολικό χαρακτήρα, της Αγίας Σοφίας. Παράλληλα ζητούμε την κινητοποίηση των πόλεων του Δικτύου των Learning Cities της UNESCO για την προστασία του. 

Η Αγία Σοφία αποτελεί ένα σύμβολο πανανθρώπινο. Οικοδομήθηκε επί Αυτοκράτορα Ιουστινιανού και για περισσότερα από 1000 χρόνια αποτέλεσε τον μεγαλύτερο Βυζαντινό Καθεδρικό Ναό. Τα τελευταία 86 χρόνια λειτουργούσε ως μουσείο, αποτελώντας ένα μοναδικό μνημείο, με οικουμενικό χαρακτήρα, σημείο συνάντησης θρησκειών και πολιτισμών.

Από το 1985 με απόφαση της UNESCO, η Αγία Σοφία έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως μουσείο, γεγονός που συνεπάγεται συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις.

Η απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί υπονομεύει την εξέχουσα οικουμενική αξία της. Αποτελεί βαρύ πλήγμα κατά ενός πολύτιμου και μοναδικού μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, σύμβολο των ανθρώπινων αξιών που θα έπρεπε να επικρατούν στο σημερινό ταραχώδη κόσμο μας. Ο οικουμενικός της χαρακτήρας κινδυνεύει να χαθεί και είναι πιθανό ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες που θα προκαλέσουν και νέες εντάσεις και αντιπαραθέσεις στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή μας. Αντίστοιχες καταστάσεις παρατηρούμε με ανησυχία τα τελευταία χρόνια και με άλλα μνημεία που καταστρέφονται, κάνοντας τον κόσμο μας πιο φτωχό.

Η Λάρισα, η πόλη μας, είχε την τιμή να αποτελέσει μία από τις πρώτες πόλεις που έγιναν μέλος του δικτύου, πιστεύοντας βαθιά στις αξίες της αλληλοκατανόησης, της δημοκρατίας και της συνεργασίας πόλεων και κρατών. Είμαστε ευγνώμονες  για την αναγνώριση των προσπαθειών μας με την βράβευσή μας το 2017 στο Cork της Ιρλανδίας, αλλά και με τον ορισμό μας ως πόλη –παγκόσμια συντονίστρια στη θεματική Citizenship Education. Πιστεύουμε ότι για την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας κοινωνίας αλληλεγγύης και δημοκρατίας χρειάζονται τοπικές κοινωνίες με ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες. Πόλεις που Μαθαίνουν να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, ανοίγοντας δρόμους με πίστη στις πανανθρώπινες αξίες και προστατεύοντας την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Χρέος μας να την κληροδοτήσουμε ατόφια στις επόμενες γενεές.

Τα όσα συμβαίνουν σήμερα υπονομεύουν τις κατακτήσεις της παγκόσμιας κοινότητας. Ενισχύουν το φανατισμό, ακυρώνουν το δημοκρατικό διάλογο, δυναμιτίζουν τις προσπάθειες για συνεννόηση μεταξύ των λαών. Θεωρούμε απαραίτητη και επιβεβλημένη την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από την UNESCO, αλλά και από το δίκτυό μας για την αποτροπή μιας πορείας υπονόμευσης ενός οικουμενικού συμβόλου, την  ενημέρωση των πόλεων του δικτύου, αλλά και την ανάπτυξη ενός ευρύτατου διαλόγου για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και τις ευθύνες μας απέναντι στις επόμενες γενεές.

03-08-2020
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων για το θάνατο του Κλεάνθη Λέτσιου, πρώην Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου

Για το κείμενο της απάφασης, πατήστε ΕΔΩ

03-08-2020
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δευτέρα 03/08/2020, ώρα 09:00

Για τα θέματα της Συνεδρίασης, πατήστε ΕΔΩ

03-08-2020
Μουσικό Καλειδοσκόπιο - Λαρισαίοι Καλλιτέχνες στο ΔΩΛ

“The Gatzets Secret...”
Συνεχίζονται τα βίντεο των Λαρισαίων καλλιτεχνών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών να στηρίξει έμπρακτα το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό που πλήττεται από την πανδημία.

Το συγκεκριμένο, με τίτλο “The Gatzets Secret...” ανήκει στη σειρά βίντεο υπό τον γενικό τίτλο "Μουσικό Καλειδοσκόπιο" και γυρίστηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Τα βίντεο μεταδίδονται διαδικτυακά από το κανάλι της Αντιδημαρχίας στο youtube και τη σελίδα της στο fb.

https://www.youtube.com/watch?v=rzPJ73or9i0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1SGepGH7kF_hbmiT44evq4O5LMRWukrVYoOubyPoNns7WT8aIKIDVbwBE

Συντελεστές:

Έλενα Γκατζά - φωνή
Αποστόλης Γιάγκος - πιάνο
Βασίλης Λιάκος - μπάσο
Θάνος Φισέκης - σαξόφωνο
Σπύρος Παππάς - κιθάρα
Γιάννης Μακρυγιάννης - κρουστά

Επιμέλεια προγράμματος - Τhe Gatzets
Σκηνικά - Νίκη Αντωνοπούλου

 

03-08-2020
Ο Σώτος Ζαχαριάδης και η Μαρία Παναγιώτου συνεκθέτουν στη Λήμνο

Η Λαρισαία εικαστικός Μαρία Παναγιώτου και ο Θεσσαλονικιός ζωγράφος Σώτος Ζαχαριάδης συνεκθέτουν στον Χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε στη Λήμνο, με ένα από τα πιο προσφιλή θέματα της ζωγραφικής, αυτό της νεκρής φύσης.
«Οι σχηματοποιήσεις, η επιπεδότητα, τα δυνατά χρώματα και τα τονισμένα περιγράμματα χαρακτηρίζουν τη νέα ενότητα δουλειάς του Σώτου Ζαχαριάδη.

Τραπέζια με νεκρές φύσεις κυριαρχούν σε ελλειπτικά εσωτερικά με διάχυτο το αίσθημα της μοναξιάς, της απομόνωσης ―το τμήμα ενός παραθύρου που ανοίγεται στη θάλασσα εντείνει αυτό το αίσθημα. Εμφανής είναι η προσπάθεια του ζωγράφου να εντάξει τη γραφή στην επιφάνεια των έργων του προσδίδοντας σ’ αυτό, μερικές φορές, συμβολική-θρησκευτική διάσταση. Και ταυτόχρονα, να «αφηγηθεί» μικρές προσωπικές ιστορίες στον απόηχο της ζοφερής εξωτερικής συνθήκης και πραγματικότητας, προτάσσοντας το βιωματικό-εξομολογητικό στοιχείο.

Η περιρρέουσα ποιητική ατμόσφαιρα στα έργα της Μαρίας Παναγιώτου ενισχύεται από τις σχεδιαστικές και χρωματικές ποιότητες της ζωγραφικής της. Στις πιο πρόσφατες συνθέσεις της, η θεματική της επικεντρώνεται σε λουλούδια παρουσιασμένα πάνω σε σπαράγματα παλιών πατωμάτων. Πρόκειται για συνθέσεις που επιβάλλονται με την ευαισθησία της απόδοσής τους, τη λεπτότητα και την ακρίβεια των χρωματικών τους τόνων. Η εντύπωση είναι άμεση και γοητευτική, ζωντανή και ρομαντική. Η ζωγράφος, με την ισχυρή περιγραφή και αποτύπωση του συγκεκριμένου, οδηγείται σε μια διαφορετική αντίληψη θέασης και ερμηνείας του, επιζητά να αποκαλύψει αυτό που βρίσκεται κρυμμένο πίσω από την επιφάνεια, να απεικάσει τη ζωτική της σχέση με τον κόσμο και το οικείο περιβάλλον της, σε αντιστοιχία με ψυχικές και συναισθηματικές καταστάσεις.»

Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της τέχνης
Στον Χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας.
Ταυτότητα Εκδήλωσης
Ημερομηνία:
Από: 04/08/2020 Εως: 30/08/2020
Εγκαίνια: Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, ώρα 9.00μ.μ | Καθημερινά το πρωί 9.30- 14.00 και το απόγευμα 18.00- 21.30 | Κυριακή μόνο απόγευμα
Τοποθεσία:
Χώρος Τέχνης "Ώχρα Μπλε", Π. Κυδά 8, Μύρινα, Λήμνος
Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ.:+302254 026264, 6976220673 | ochrablue.blogspot.gr

 

03-08-2020
«Η Αόρατη Ζωή της Ευρυδίκης Γκουσμάο» στον θερινό κινηματογράφο

Τη δραματική ταινία «Η Αόρατη Ζωή της Ευρυδίκης Γκουσμάο» προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας από τη Δευτέρα 3 έως Σάββατο 8 Αυγούστου στις 22:30 στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά.

Μια έξυπνη αναφορά στον μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, μα πάνω απ’ όλα ένας ύμνος στο γυναικείο σθένος. Ένας φόρος τιμής στις αμέτρητες γυναίκες που στερήθηκαν τη δυνατότητα να διαθέσουν το σώμα και το πνεύμα τους όπως οι ίδιες επιθυμούσαν, προκειμένου να στριμωχτούν σε ασφυκτικά πατριαρχικά καλούπια.

Υπόθεση
Δύο αχώριστες αδερφές, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της δεκαετίας του ’50, αναγκάζονται να αποχωριστούν η μία την άλλη. Η Γκουίδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να μεγαλώσει ολομόναχη το εκτός γάμου παιδί της, ενώ η Ευρυδίκη εξωθείται σ’ έναν νερόβραστο γάμο, εγκαταλείποντας το πάθος της για το πιάνο.

Ο σκηνοθέτης
O Καρίμ Αϊνούζ (γεννημένος στη Φορταλέζα της Βραζιλίας) εργάζεται ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και εικαστικός καλλιτέχνης, έχοντας λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις.
Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο Madame Sata έκανε την πρεμιέρα του στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών, το 2002. Το ντοκιμαντέρ του Central Airport THF προβλήθηκε στο τμήμα “Panorama” της 68ης Μπερλινάλε, κερδίζοντας το βραβείο που απονέμει η Διεθνής Αμνηστία.
Το Invisible Life of Euridice Gusmao - Η Αόρατη Ζωή της Ευρυδίκης Γκουσμάο είναι η έβδομη ταινία στην καριέρα του.

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 149′
Σκηνοθεσία Καρίμ Αϊνούζ με τους: Τζούλια Στόκλερ, Κάρολ Ντουάρτε, Γκρεγκόριο Ντουβιβιέ
Γενική είσοδος 4 ευρώ


*Δεν γίνεται προπώληση εισιτηρίων, ούτε κρατήσεις θέσεων. Το ταμείο ανοίγει από τις 21:00 και οι πόρτες στις 21:30.
*Πριν από την κανονική προβολή, παρουσιάζονται στους θεατές, τα βίντεο των Λαρισαίων καλλιτεχνών που προέκυψαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, να στηρίξει το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό που πλήττεται λόγω της πανδημίας.

03-08-2020
Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας Παραμυθο-σπορίες: Μες στην καρδιά του καλοκαιριού, ας σπείρουμε μια ιστορία…

Βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού, η θερμοκρασία ανεβαίνει, το τρίπτυχο Πλένουμε χέρια - Κρατάμε αποστάσεις – Φοράμε μάσκα συνεχίζει να υπάρχει στη καθημερινότητά μας κι εμείς συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο...

Πόσους θησαυρούς μπορεί να βρει κανείς άραγε ψαχουλεύοντας την ακρογιαλιά;
Αμέτρητους... Βότσαλα, κοχύλια, πέτρες, χαλίκια, σπόροι της θάλασσας και της αμμουδιάς.

Παραλίες, ακροθαλασσιές, δαντελωτές ακτές φιλοξενούν τα πιο όμορφα, μοναδικά, σπάνια, ασυνήθιστα αλλά και απλά βότσαλα που μπορεί να ανακαλύψει κανείς. Ας σκεφτούμε… Πόσες φορές επιστρέψαμε από τις διακοπές μας κουβαλώντας κάποιους τέτοιους μικρούς θησαυρούς;

Ήρθε η ώρα να τους αξιοποιήσουμε και να μη μείνουν άλλο ανεκμετάλλευτοι, αλλά να αποκτήσουν “ζωή” μέσα από αυτό το εργαστήριο. Να γίνουν παραμυθοσπορία, σπείρα, αφήγηση, εικόνες, παιχνίδι. Μες στην καρδιά του καλοκαιριού, ας σπείρουμε μια ιστορία…

Στο 4ο εργαστήριό της Δημοτικής βιβλιοθήκης Λάρισας στο πλαίσιο του προγράμματος “ΑλλάΖΩ Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στη φύση”, θα συλλέξουμε βότσαλα και θα ζωγραφίσουμε πάνω σε αυτά εικόνες που θα αποτελούν μέρη μιας φανταστικής ιστορίας. Θα τα τοποθετήσουμε σε σπειροειδή μορφή πάνω στο ταμπλό και θα αφηγηθούμε στους φίλους μας τη δική μας ιστορία. Αν αλλάξουμε τη σειρά στα βότσαλα πάνω στη σπείρα, μια νέα ιστορία θα ξετυλιχτεί με διαφορετική εξέλιξη και ανατροπές.

Με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) θα αποστείλουμε το αρχείο με τις οδηγίες του εργαστηρίου μαζί με την προτεινόμενη βιβλιογραφία στην οποία υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή και προτεινόμενα βίντεο σχετικά με το θέμα. Μπορείτε επίσης, να δανειστείτε τα βιβλία που προτείνονται (ή σχετίζονται με το θέμα) από τη βιβλιοθήκη μας για να κατανοήσετε καλύτερα τον σκοπό του εργαστηρίου.
Εσείς μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες τα ζωγραφισμένα βότσαλά σας και να τα στείλετε στη βιβλιοθήκη μας (μέσω email)! και εμείς θα τις αναδημοσιεύσουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!


Ηλικίες: 6-12 ετών
Χωρίς κόστος συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το όνομά σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410618753(κα Χριστίνα Παπαδοπούλου)

Ενημερωθείτε διαδικτυακά από την σελίδα μας https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/ καθώς επίσης και από την σελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών https://network.nlg.gr/
ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!
#forEBEr #ηβιβλιοθήκησπίτιμας #NLGoals #17SDGs

03-08-2020
Μύλος Παραστατικών Τεχνών ΕΠΤΑ (24/09/2020-27/09/2020)

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ-θεσμός για τον πολιτισμό της Λάρισας, ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και συντονίζει καλλιτεχνικά το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου-ΣΜουΘ, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 24 ως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το φεστιβάλ για το 2020 φέρει τον συμπληρωματικό τίτλο ΕΠΤΑ, με διττή σημασία, δηλώνοντας αφενός την έβδομη χρονιά πραγματοποίησής του και αφετέρου αποτελώντας ακρωνύμιο της φράσης Επαναπροσδιορίζοντας τις Παραστατικές Τέχνες και την Αναπηρία, φράση που αποτελεί και τον θεματικό άξονα και το όραμα του φετινού Μύλου Παραστατικών Τεχνών.

Το πρόγραμμα του ΕΠΤΑ περιλαμβάνει προσβάσιμες παραστάσεις θεάτρου, χορού και χοροθεάτρου, προβολές ταινιών μικρού μήκους, συμπεριληπτικά και προσβάσιμα εργαστήρια θεάτρου, χορού, φωτογραφίας και εξοικείωσης με τα εργαλεία προσβασιμότητας στην τέχνη, καθώς και μια ημερίδα αφιερωμένη στην προσβασιμότητα στις παραστατικές τέχνες, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και οπτικών και τη διαμόρφωση κοινής στοχοθεσίας από τους καλλιτέχνες και ερευνητές του χώρου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι παραστάσεις:
Ερωτευμένα Άλογα - Ομάδα Εν Δυνάμει
Gravity and other attractions - Διεθνής συμπαραγωγή ImPArt
Re-call - Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
[Νέοι] Ορίζοντες - Theatre enCorps Collectif

Εργαστήρια με τους:
Susanne Schneider/ Cornelia Jungo (Beweggrund Dance Company-Ελβετία)
Ελένη Ευθυμίου και Ομάδα Εν Δυνάμει
Sarena Bockers/Dodzi Doughban (Un-Label - Γερμανία)
Liminal Access
Αννίτα Καπουσίζη (ΑRTimeleia)

Συμμετέχουν επίσης:
Ομάδα ΘΕΑΜΑ, RodiArt Festival, Nevronas, i-living κ.ά.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ και η δυνατότητα εξασφάλισης θέσεων στις παραστάσεις και τα εργαστήρια θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μείνετε συντονισμένοι!

Φωτογραφίες: Γιάννη Χατζηαντωνίου από την παράσταση Gravity (and other attractions) και Εύης Φυλακτού από τα Ερωτευμένα Άλογα

31-07-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 04/08/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

31-07-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας ΠΔ | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY