sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

banner-kolonakia

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Σεπτέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

20-09-2021
Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΟΔΟ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Συνεχίζουμε, αφουγκραζόμαστε, βελτιώνουμε και δημιουργούμε τη νέα Λάρισα

 • Κ. Αγοραστός: Εποικοδομητική η συνεργασία με το Δήμο για χρηματοδότηση έργων Αστικής Ανάπτυξης από το ΕΣΠΑ/ΕΠ Θεσσαλίας
 • Περιφερειάρχης, δήμαρχος, περιφ. Διευθυντής Εκπαίδευσης και μαθητές φύτευσαν συμβολικά λουλούδια στα παρτέρια  μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο

Με μια όμορφη και λιτή εκδήλωση στην νέα οδό Ιουστινιανού που έχει μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί οι δράσεις του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η οδός Ιουστινιανού, σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, δημιουργώντας συνθήκες γειτονιάς,  και πλέον με την ολοκλήρωσή της προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στις μετακινήσεις των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ αποτελεί δρόμο αναφοράς για την πόλη και για όσες πόλεις προετοιμάζουν Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο  είχε τίτλο "Οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας στην ζωή της πόλης». Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Πινακάς, στελέχη της δημοτικής αρχής, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκης, στελέχη υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων,  μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Δημ. Σχολείου, κάτοικοι της περιοχής κ.α.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Απ. Καλογιάννης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων προχωρά συντεταγμένα στην υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος που αλλάζει το ευρύτερο κέντρο της πόλης, προς όφελος των πολιτών, προωθώντας τις ήπιες μετακινήσεις και αποτρέπει την αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου. «Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στην πορεία αυτή. Προχωράμε, Αφουγκραζόμαστε, παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για βελτιώσεις και δημιουργούμε τη νέα Λάρισα. Μια πόλη περισσότερο φιλική στους ανθρώπους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης. 

Ο Δήμαρχος εξέφρασε, επίσης ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό για την συνεργασία, και τις συνέργειες μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας που είχαν ως αποτέλεσμα την ένταξη έργων του ΣΒΑΚ, όπως αυτό της Ιουστινιανού, στο ΕΣΠΑ/ΕΠ Θεσσαλίας για χρηματοδότηση.  Ευχαριστίες επίσης απηύθυνε σε όλους τους φορείς και συλλόγους που συμμετέχουν στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας καθώς και στις υπηρεσίες του Δήμου για την υλοποίηση των έργων.

Παράλληλα, ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση και υποστήριξη των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στην πόλη από τις νέες γενιές των Λαρισαίων. Τέλος, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε και στο θέμα της ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ πριν την εκδήλωση μαθητές του σχολείου παρέδωσαν επιστολή στον δήμαρχο με την οποία τον ευχαριστούσαν για την  έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών στο σχολείο.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το Δήμο για την υλοποίηση έργων και δράσεων που υποστηρίζονται και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ/ΕΠ Θεσσαλίας, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια υλοποιεί και τους μεγάλους  περιφερειακούς δρόμους της Λάρισας που εξυπηρετούν στην ασφαλή και ταχύτερη μεταφορά ανθρωπίνων κοινοτήτων και αγαθών αλλά και στην ομαλή συγκοινωνιακή λειτουργία της Λάρισας.

Επίσης ο κ. Αγοραστός εξέφρασε την ικανοποίησή του και συνεχάρη το Δήμο για την ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο 3ο Δ.Σ.

Αμέσως μετά περιφερειάρχης, δήμαρχος, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης και μαθητές του σχολείου φύτεψαν λουλούδια στο παρτέρι έξω από το σχολείο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν επίσης  Θεατρικές και αθλητικές δράσεις  απο το προσωπικό του αθλητικού τμήματος του Δήμου Λαρισαίων και την ομάδα κλόουν Edu Europe, ενώ συμμετείχε και  η μπάντα κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

14-05-2021
Απαλλαγή δημοτικών τελών σε σεισμόπληκτους

Με την υπ’ αριθμ. 96/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων σε εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 20 του Ν. 4566/18, αποφασίσθηκε η απαλλαγή από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας των ακινήτων που βρίσκονται στο Δήμο Λαρισαίων, τα οποία έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω του σεισμού της 3ης Μαρτίου 2021 και έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα.

Η χορηγούμενη απαλλαγή ισχύει για όσο χρονικό διάστημα τα ακίνητα είναι μη κατοικήσιμα και κατά συνέπεια δεν χρησιμοποιούνται, κατόπιν αίτησης/δήλωσης των ιδιοκτητών στην Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων, προσκομίζοντας:

1. Έναν πρόσφατο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

2. Το Δελτίο Επανελέγχου της ΥΠΥΜΕ-ΓΓΥ-ΓΔΑΕΦΚ.

Επισημαίνεται, ότι σε περίπτωση επαναχρησιμοποίησης των εν λόγω ακινήτων, οι ιδιοκτήτες τους οφείλουν να υποβάλλουν δήλωση στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Λαρισαίων για την επιβολή των παραπάνω δημοτικών τελών.

14-05-2021
Απαλλαγή δημοτικών τελών επιχειρήσεων λόγω Covid-19

Με την υπ’ αριθμ. 95/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων αποφασίσθηκε η λήψη επιπλέον έκτακτων μέτρων οικονομικής στήριξης από το Δήμο Λαρισαίων σε επιχειρήσεις που αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία τους με κρατική εντολή λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού κατά το δεύτερο lockdown (π.χ. εστίαση από 30/10/20, λιανεμπόριο από 7/11/20, εκπαίδευση από 16/11/20 κ.λ.π.) και για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα στο Δήμο Λαρισαίων, τα οποία είναι τα κάτωθι:

 • Απαλλαγή καταβολής των ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος.
 • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων όσων δεν κάνουν χρήση του παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου.

Ως εκ τούτου, όσοι υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες προκειμένου να απαλλαγούν από την καταβολή δημοτικών τελών, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων, επισυνάπτοντας:

1. ΑΡΧΙΚΗ δήλωση αναστολής λειτουργίας στο ΕΡΓΑΝΗ, ή εν ελλείψει αυτής, την εκτύπωση του taxis με υπογράμμιση του κύριου ΚΑΔ της συγκεκριμένης επιχείρησης.

2. Έναν πρόσφατο λογαριασμό παροχής ρεύματος.

Επισημαίνεται, ότι στην περίπτωση καταβολής των παραπάνω τελών κατά το διάστημα απαλλαγής αυτών, θα υπάρχει η δυνατότητα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

15-04-2021
Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό απο τον Δήμο Λαρισαίων

«Εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι»

 • Καμπάνια προώθησης του εμβολιασμού από τον Δήμο Λαρισαίων

Στην μεγάλη προσπάθεια προώθησης του εμβολιασμού κατά της COVID 19, ώστε η κοινωνία να βγει, όσο γίνεται πιο σύντομα, από την πανδημία και τους περιορισμούς, συμβάλει ο Δήμος Λαρισαίων με τις δικές του δυνάμεις. 

Ειδικότερα, ο Δήμος υποστηρίζει την εθνική προσπάθεια, μέσω μια τοπικής καμπάνιας προώθησης του εμβολιασμού με κεντρικό σύνθημα «εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι».

Εξάλλου, Ο εμβολιασμός κατά του Covid19 αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και σε αυτούς που αγαπάμε και νοιαζόμαστε.

Η καμπάνια θα εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες, προγραμματίζοντας τον εμβολιασμό τους, στη βάση των προτεραιοτήτων που θέτει η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αναπτύχθηκε και η ιστοσελίδα emvoliolarissa.gr που περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, διευθύνσεις και τηλέφωνα των εμβολιαστικών κέντρων που λειτουργούν στο Δήμο Λαρισαίων αλλά και σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, ενώ θα φιλοξενεί επίκαιρη ενημέρωση και όλο το προωθητικό υλικό.

Σας στέλνουμε το link με το πρώτο video της καμπάνιας

https://www.youtube.com/watch?v=QucZ3dlQGic

ellas 2021 short

saata banner dimos

Webp.net gifmaker 1

platforma eisodos neo

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

24-09-2021
68/2021 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

24-09-2021
62/2021 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

24-09-2021
61/2021 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

24-09-2021
Συνεδρίαση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Τετάρτη 29/09/2021, ώρα 15:00 - Meeting fo the Integration Council of Immigrants and refugee, Wednesday 29/09/2021, time 15:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Invitation for the meeting of the Integration Council of Immigrants and refugee, Wednesday 29/09/2021, time 15:00, Here

24-09-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ) Τρίτη 28/09/2021, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-09-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 30/09/2021, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-09-2021
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Τετάρτη 29/09/2021, ώρα 12:30 (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης πατήστε ΕΔΩ

24-09-2021
Διανομή τροφίμων και αγαθών σε 2040 ευπαθείς οικογένειες του Δ. Λαρισαίων
 • Μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ολοκληρώνεται σήμερα από το Δήμο Λαρισαίων η διανομή τροφίμων και αγαθών στους δικαιούχους του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ».

Η διανομή ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη και ολοκληρώνεται σήμερα. Στο Δήμο Λαρισαίων ωφελούμενοι του προγράμματος είναι 2.040 οικογένειες με 3.806 μέλη, ενώ σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας στηρίζονται από το πρόγραμμα 4.345 οικογένειες με 8.460 μέλη.

Στη συγκεκριμένη διανομή, διανεμήθηκαν Ελαιόλαδο, Αλεύρι, Ρύζι, Φακές, Φασόλια, Φρυγανιές, Μακαρόνια, Μέλι, 2-4,   Αφρόλουτρο-Σαπούνι για τα μονομελή νοικοκυριά , Οδοντόκρεμα-Σαμπουάν-Σκόνη Πλυσίματος-Σαπούνι για οικογένειες με 2-8 μέλη, 3 Νωπά προϊόντα: Βόειο κρέας, Χοιρινό κρέας, Φέτα, ενώ οι πολυμελείς οικογένειες παρέλαβαν επιπλέον Γραβιέρα, Πατάτες και Καρότα

H διανομή τόσο στο Δήμο Λαρισαίων όσο και σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ ο Δήμος Λαρισαίων είναι συντονιστής του προγράμματος σε επίπεδο Π.Ε.

Παρόντες στη διανομή ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καλομπάτσιος, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων κ. Σωτ. Βούλγαρης, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Λαρισαίων κ.α.

 

24-09-2021
ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Από την  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων, του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 27/9/2021 θα ξεκινήσει η λειτουργία της  απογευματινής ζώνης  στον 5ο Βρεφονηπιακό Σταθμό       (Ρούσβελτ 46 τηλ. επικ. 2410 623082). 

Ο Δήμος Λαρισαίων, με συνέπεια και σεβασμό και κατανοώντας τις ανάγκες των συμπολιτών μας, συνεχίζει  τη λειτουργία της απογευματινής ζώνης με την πεποίθηση ότι συμβάλλει στη στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Το ωράριο λειτουργίας είναι 16:45 μ.μ. έως 21:15 μ.μ. και κατά τη διάρκεια παραμονής τους τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά με τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κάθε ηλικίας  με στόχο την ολόπλευρη σφαιρική νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξή τους.

24-09-2021
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2021-2022

Το Θεσσαλικό Θέατρο συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του Θεατρικού Εργαστηρίου ενηλίκων τη θεατρική περίοδο 2021-2022. Η  έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου.

Το Εργαστήριο λειτουργεί σε δύο έτη, αρχαρίων και προχωρημένων και έχει στόχο την εισαγωγή στην τέχνη του θεάτρου, πάντα με οδηγό ένα υψηλό  παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό κριτήριο.

Θεατρικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμός, κίνηση, αναπνοή και ορθοφωνία καθώς και υποκριτική  στηρίζουν μέσα σε ένα πνεύμα ενθάρρυνσης και χαράς την  βιωματική μάθηση και την θεατρική απόλαυση.

 • Αρχάριοι: Υπεύθυνη τμήματος Ειρήνη Γκότση, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός.
 • Προχωρημένοι: Υπεύθυνη τμήματος Ειρήνη Ζγούρη, ηθοποιός,
  θεατρολόγο και κινηματογραφίστρια.
 • Ολόκληρο τον Οκτώβριο τα μαθήματα θα είναι ανοιχτά και δωρεάν για όλους
  τους ενδιαφερόμενους.

Στόχος είναι να υπάρχει παράσταση εφαρμογής στο τέλος της χρονιάς.

Στελέχη του Θεσσαλικού Θεάτρου και επισκέπτες καλλιτέχνες θα πραγματοποιούν εξειδικευμένα σεμινάρια.

Πληροφορίες – Εγγραφές: Γραμματεία Θεσσαλικού Θεάτρου.
Τηλ. Επικοινωνίας: 2410 621209 (10-2μ.μ. εργάσιμες μέρες)
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

24-09-2021
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΩΝ ΣΤΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Για την περίληψη, πατήστε ΕΔΩ

24-09-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-09-2021
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νεκτάριου Νότα στον θερινό

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στις 19:00 θα παρουσιαστεί το δεύτερο βιβλίο του ποιητή Νεκτάριου Νότα με τίτλο “Άνοιξε το παραθύρι της καρδιάς σου να με ακούσει η ψυχή σου”, στον θερινό κινηματογράφο “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά, με την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του περιοδικού Λόγου και Τέχνης ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος της ΔΕΕΛ (Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών) Αικατερίνη Μπατάλια.

Θα μιλήσουν: η Δήμητρα Μπαρδάνη καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας, λογοτέχνης, πρόεδρος της ΕΛΟΣΥΛ (Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας), ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Βησσαρίων Μπλέτσας,, ιεροκήρυκας Ιεράς Συνόδου, ο Κωνσταντίνος Δημουλάς δρ. Ψυχιατρικός Κλινοψυχολόγος,επί τιμή Α΄σχ. Σύμβουλος Φιλολόγων, Βάσος Κορομπίλιας, δικηγόρος, επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων.

Θα διαβάσουν ποιήματα η Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου ιατρός ωτορινολαρυγγολόγος, λογοτέχνης και Μαρία Αράπκουλε, λογοτέχνης.

Την εκδήλωση συντονίζει η Σταματία Καππέ, εικαστικός, λογοτέχνης, διευθύντρια του περιοδικού ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ, μέλος του ΔΣ της ΔΕΕΛ,

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα του Νεκτάριου Νότα σε μουσική Μιχάλη Χώτου.

23-09-2021
8ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών - “Ένα ζευγάρι στο Φεγγάρι” στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος

Η βωβή ρομαντική κομεντί με ζωντανή μουσικήΈνα ζευγάρι στο Φεγγάρι” από την ομάδα Art Vouveau παρουσιάζεται στον 8ο Μύλο παραστατικών Τεχνών την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος.

Μια φαινομενικά απλή ιστορία για ένα ζευγάρι που ζει κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην πνιγερή καθημερινότητα.

Την ίδια εποχή που ο άνθρωπος πάτησε στο Φεγγάρι. Την εποχή που επιτυγχάνεται ένα μεγάλο επίτευγμα για την ανθρωπότητα. Ένα επίτευγμα στο οποίο συμμετείχε συναισθηματικά όλη η Υφήλιος.

Το “Ένα ζευγάρι στο φεγγάρι” αποτελεί μια παραβολή σχετικά με τον άνθρωπο που παλεύει να ξεπεράσει τα εμπόδια που του βάζει η πραγματικότητα.

Οι ήρωες της ιστορίας, είναι ένα ζευγάρι σε τέλμα, εγκλωβισμένο σε μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα επιβίωσης. Ήρωες που μένουν στάσιμοι απέναντι στα προβλήματά τους, ενώ υπαρξιακά αναζητούν με μανία ένα ταξίδι μακριά από αυτά.

Δραματουργική επιμέλεια: Λένος Χρηστίδης

Σκηνοθεσία: Θανάσης Μεγαλόπουλος

Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Παπαναστασίου

Φωτισμοί-βίντεο: Στάθης Μήτσιος

Μουσική σύνθεση-πιάνο: Γιάννης Σελέκος

Παίζουν: Φοίβος Συμεωνίδης, Δανάη Τίκου

Ακουστική περιγραφή: Liminal

Είσοδος: 2€

 Τα έσοδα των εισιτηρίων θα κατατεθούν στον λογαριασμό της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Εύβοιας.

Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια την ίδια μέρα των εκδηλώσεων από την Connectiva, Βενιζέλου 133 και ώρες 10:00-14:00, καθώς και στον χώρο κάθε εκδήλωσης 45 λεπτά πριν την έναρξη.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους γίνεται με την επίδειξη ενός από τα παρακάτω:

-Πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης από Covid-19, βεβαίωση αρνητικού PCR test 72 ωρών ή rapid-test 48 ωρών.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ, κλειστούς και ανοιχτούς.

Ο 8ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το ΣΜουΘ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Η θεατρική ομάδα Art Vouveau ιδρύθηκε το 2013 στην Αθήνα. Ένας από τους βασικούς στόχους της ομάδας είναι να επικοινωνήσει την δουλειά της σε φεστιβάλ θεάτρου εντός και εκτός συνόρων.

 Έχει ήδη λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ μεταξύ των οποίων είναι το 5ο και 6ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Θεάτρου της Προύσας (Τουρκία), το 20ο Φεστιβάλ Θεάτρου της Μαύρης Θάλασσας στην Τραπεζούντα (Τουρκία), το Santorini Arts Factory Festival, το Φεστιβάλ του Θεάτρου Αλώνι (Πήλιο), το 8ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος (Ελευσίνα), κα.

Παράλληλα, βασική προτεραιότητα της ομάδας είναι η διεξαγωγή σεμιναρίων βωβού θεάτρου.

Επίσης, είναι συνεργαζόμενο μέλος του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων.

Έχει συμμετάσχει σε δράσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου όπως διοργάνωση σεμιναρίου στη Λέσχη Φιλίας Γκράβας, ανοιχτή παράσταση για τους πρόσφυγες στο camp του Ελαιώνα, κ.α.

23-09-2021
Ληξιαρχική πράξη θανάτου

Ο ενδιαφερόμενος Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου θα πρέπει να κάνει αίτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο: Ψηφιακή Πλατφόρμα Δήμου Λαρισαίων και:

 • να συμπληρώσει υποχρεωτικά τα στοιχεία του θανόντα
 • να επισυνάψει υποχρεωτικά το Πιστοποιητικό πλησιεστέρων/εγγυητέρων συγγενών.

Μετά την Οριστική Υποβολή της αίτησης, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων θα «ανεβάσει» στη ψηφιακή πλατφόρμα, στα «Παραδοτέα Έντυπα», το πιστοποιητικό που αιτείται ο ενδιαφερόμενος δημότης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Ληξιαρχείου τηλ: 2413 500 251 & 252 & 255 & 256 & 257.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Επιλέγοντας το ανωτέρω link, ο ενδιαφερόμενος:

 • εισέρχεται στο περιβάλλον της ψηφιακής πλατφόρμας,
 • επιλέγει από το αριστερό μενού: «Οι Αιτήσεις μου»,
 • ακολουθεί η αυθεντικοποίηση του χρήστη με τους κωδικούς TAXISNET
 • επιλέγει: «Εισαγωγή»

Στο πεδίο Κατηγορία Αιτήσεων επιλέγει Τμήμα Ληξιαρχείου και στο πεδίο Υποκατηγορία Αιτήσεων επιλέγει την πράξη για την οποία αιτείται.

Συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα πεδία (*) στην ενότητα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ.

Στα Συνοδευτικά Δικαιολογητικά επιλέγοντας κάθε γραμμή και πατώντας Επεξεργασία, επισυνάπτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η αίτηση θα πρωτοκολληθεί μετά την Οριστική Υποβολή.

23-09-2021
Σύμφωνο Συμβίωσης

Ο ενδιαφερόμενος Συμφώνου Συμβίωσης θα πρέπει κάνει αίτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο: Ψηφιακή Πλατφόρμα Δήμου Λαρισαίων

Μετά την Οριστική Υποβολή της αίτησης, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων θα «ανεβάσει» στη ψηφιακή πλατφόρμα, στα «Παραδοτέα Έντυπα», το πιστοποιητικό που αιτείται ο ενδιαφερόμενος δημότης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Ληξιαρχείου τηλ: 2413 500 251 & 252 & 255 & 256 & 257.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Επιλέγοντας το ανωτέρω link, ο ενδιαφερόμενος:

 • εισέρχεται στο περιβάλλον της ψηφιακής πλατφόρμας,
 • επιλέγει από το αριστερό μενού: «Οι Αιτήσεις μου»,
 • ακολουθεί η αυθεντικοποίηση του χρήστη με τους κωδικούς TAXISNET
 • επιλέγει: «Εισαγωγή»

Στο πεδίο Κατηγορία Αιτήσεων επιλέγει Τμήμα Ληξιαρχείου και στο πεδίο Υποκατηγορία Αιτήσεων επιλέγει την πράξη για την οποία αιτείται.

Συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα πεδία (*) στην ενότητα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ.

Η αίτηση θα πρωτοκολληθεί μετά την Οριστική Υποβολή.

23-09-2021
Ληξιαρχική πράξη γέννησης

Ο ενδιαφερόμενος Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης θα πρέπει κάνει αίτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο: Ψηφιακή Πλατφόρμα Δήμου Λαρισαίων

Μετά την Οριστική Υποβολή της αίτησης, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων θα «ανεβάσει» στη ψηφιακή πλατφόρμα, στα «Παραδοτέα Έντυπα», το πιστοποιητικό που αιτείται ο ενδιαφερόμενος δημότης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Ληξιαρχείου τηλ: 2413 500 251 & 252 & 255 & 256 & 257.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Επιλέγοντας το ανωτέρω link, ο ενδιαφερόμενος:

 • εισέρχεται στο περιβάλλον της ψηφιακής πλατφόρμας,
 • επιλέγει από το αριστερό μενού: «Οι Αιτήσεις μου»,
 • ακολουθεί η αυθεντικοποίηση του χρήστη με τους κωδικούς TAXISNET
 • επιλέγει: «Εισαγωγή»

Στο πεδίο Κατηγορία Αιτήσεων επιλέγει Τμήμα Ληξιαρχείου και στο πεδίο Υποκατηγορία Αιτήσεων επιλέγει την πράξη για την οποία αιτείται.

Συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα πεδία (*) στην ενότητα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ.

Η αίτηση θα πρωτοκολληθεί μετά την Οριστική Υποβολή.

23-09-2021
Ληξιαρχική πράξη γάμου

Ο ενδιαφερόμενος Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου θα πρέπει κάνει αίτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο: Ψηφιακή Πλατφόρμα Δήμου Λαρισαίων

Μετά την Οριστική Υποβολή της αίτησης, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων θα «ανεβάσει» στη ψηφιακή πλατφόρμα, στα «Παραδοτέα Έντυπα», το πιστοποιητικό που αιτείται ο ενδιαφερόμενος δημότης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Ληξιαρχείου τηλ: 2413 500 251 & 252 & 255 & 256 & 257.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Επιλέγοντας το ανωτέρω link, ο ενδιαφερόμενος:

 • εισέρχεται στο περιβάλλον της ψηφιακής πλατφόρμας,
 • επιλέγει από το αριστερό μενού: «Οι Αιτήσεις μου»,
 • ακολουθεί η αυθεντικοποίηση του χρήστη με τους κωδικούς TAXISNET
 • επιλέγει: «Εισαγωγή»

Στο πεδίο Κατηγορία Αιτήσεων επιλέγει Τμήμα Ληξιαρχείου και στο πεδίο Υποκατηγορία Αιτήσεων επιλέγει την πράξη για την οποία αιτείται.

Συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα πεδία (*) στην ενότητα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ.

Η αίτηση θα πρωτοκολληθεί μετά την Οριστική Υποβολή.

23-09-2021
Ανέγερση νέου πολυδύναμου διδακτηρίου Ειδικής Εκπαίδευσης προωθεί ο Δήμος Λαρισαίων
 • Σε δημοτική έκταση 7.300 τμ για τη στέγαση του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου (ΔΑΔ) και του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ)
 • Κατατέθηκε πρόταση στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης όπως τονίστηκε στην τελευταία  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Την κατασκευή νέου πολυδύναμου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάζει νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο Ειδικής Εκπαίδευσης και ειδικότερα για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, δρομολογεί ο δήμος Λαρισαίων.  Ειδικότερα το νέο διδακτήριο θα στεγάσει φιλοξενεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο (ΔΑΔ) και το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ). Η σχετική πρόταση για την υλοποίηση του έργου έχει κατατεθεί ήδη στο υπουργείο Εσωτερικών για  χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στην διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον αναπληρωτή δήμαρχο και αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Σούλτη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι σχολικές μονάδες βαθμίδες θα είναι ανεξάρτητες και όχι ενιαίες, ενώ σύντομα θα προκηρυχθεί η μελέτη.

Ο σχεδιασμός του Δήμου Λαρισαίων προβλέπει την ανέγερση διδακτηρίων, σε δημοτική έκτασης 7.300 τετραγωνικών μέτρων, στην οδό Φαρσάλων και περίπου στο ύψος του ξενοδοχείου «Imperial». Μάλιστα, οι  αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων, έχουν ήδη προχωρήσει  τις διαδικασίες για σημειακή Πολεοδομική τροποποίηση με ανασχεδιασμό των δύο Οικοδομικών τετραγώνων που θα ανεγερθεί το σχολείο. Η διαδικασία αυτή είναι εφικτό να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο Νοέμβριο.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της θητείας της διοίκησης Καλογιάννη στο Δήμο Λαρισαίων υπήρξε αμέριστη στήριξη σε ζητήματα εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα χρόνια της θητείας και με αντιδήμαρχο τον αείμνηστο Αλ. Μπατζανούλη πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του  ΕΕΕΕΚ από τους Αγίους Αναργύρους στην Λάρισα, ενώ ακολούθησε η συνεργασία Δήμου Λαρισαίων – Περιφέρειας Θεσσαλίας με το Δήμο να παραχωρεί έκταση στην Νεάπολη για την ανέγερση του νέου διδακτηρίου.

23-09-2021
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Παρασκευή 24/09/2021, ώρα 09:00-13:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στις παρακάτω οδούς:

 • ΟΜΗΡΟΥ (από Σωκράτους έως Λυκούργου)
 • ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ (από Ομήρου έως Δημοσθένους)
 • ΠΑΡΟΔΟΣ ΟΜΗΡΟΥ
 • ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ
 • ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ
 • ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ
23-09-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
23-09-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-09-2021
Μεταφορά παραστάσεων του Θεσσαλικού Θεάτρου

Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 μεταφέρεται η performance του διεθνούς εικαστικού Φίλιππου Τσιτσόπουλου με τίτλο ΔΕΕ Διαταραχή έλλειψης ειλικρίνειας στο Β Αρχαίο Θέατρο. Η παράσταση Χορείες Χώρων του Ζωρζ Περέκ, σε σκηνοθεσία Αλεξάνδρας Καζάζου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 24-25/9 την ίδια ώρα στο Β Αρχαίο Θέατρο. Πρόκειται για δράσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων καθημερινά 10:00-14:00 στο 2410621209 .

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.

ΔΕΕ Διαταραχή έλλειψης ειλικρίνειας - Performance του διεθνούς εικαστικού Φίλιππου Τσιτσόπουλου

Αλληλεπίδραση δυο κειμένων με μια μάσκα σε ένα Αρχαίο Θέατρο. Ένα ποίημα του J. Mekas σε αντιπαράθεση με το μονόλογο του Ριχάρδου ΙΙΙ. Loop έως εξαντλήσεως. Ο τίτλος αντικατοπτρίζει την ανικανότητα του καλλιτέχνη να μιλήσει με τα δικά του λόγια και τη σύνδεσή του με τα δικά του συναισθήματα. Χρειάζεται μια εξωτερική εκπυρσοκρότηση, συνήθως από ένα κείμενο ή μια φωνή κάποιου άλλου για να τον αφήσουν οι εσωτερικές του δεσμεύσεις να εκφραστεί. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, εν μέρει για να την αποδεχτεί και εν μέρει να την κάνει να σωπάσει μέσα του και να την επανατοποθετήσει. Δεν αισθάνεται συναρπαστικός σε έναν κόσμο γεμάτο «αλήθεια» όπου χτίζει τους δικούς του ελλείμματικους, σπασμένους κώδικες ειλικρίνειας και επικοινωνίας για να αντιμετωπίσει τον εαυτό του και τον καθρέφτη της ύπαρξής του πολλές φορές φορώντας μάσκες. Έλλειμμα ειλικρίνειας η ή Διαταραχή Έλλειψης Ειλικρίνειας κάνει έναν υπαινιγμό σε αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε «Ψέμα».

Ένα ψέμα που μπορεί να δημιουργήσει τη δική του αμφίδρομη αλήθεια.

Η performance πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Γκαλερί Cask.

24 και 25 Σεπτεμβρίου 2021, στις 21:00.

Χορείες Χώρων του Ζωρζ Περέκ, σκηνοθεσία Αλεξάνδρα Καζάζου – Ομάδα Transatlantic

Στις Χορείες χώρων, κάτι ανάμεσα σε ημερολόγιο και δοκίμιο, o Perec μας καλεί να περιδιαβούμε μαζί του τον χώρο. Πολλή αναφορά, ισχυρίζεται, έχει γίνει και γίνεται σχετικά με τον χρόνο, όχι όμως και γύρω από τον χώρο. Μας προτρέπει να παρατηρήσουμε το μέρος που ζούμε, τις συνήθειες τόσο τις δικές μας όσο και των άλλων ανθρώπων, τις προσόψεις των κτιρίων, την εξοχή και τα προάστια.

Χωρισμένο με τίτλους όπως διαμέρισμα, πολυκατοικία, πόλη, γειτονιά, εξοχή, κόσμος, το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια καλή βάση να ταξιδέψει κανείς ξεκινώντας από το κρεβάτι του, συνεχίζοντας στο υπόλοιπο σπίτι, κατεβαίνοντας τις σκάλες της πολυκατοικίας, περπατώντας στη γειτονιά, στην πόλη, ταξιδεύοντας λίγο πιο πέρα στην εξοχή και συνεχίζοντας ανά τον κόσμο.

Κανένας δογματισμός, απλές παρατηρήσεις, πολλές από τις οποίες σίγουρα έχεις κάνει είτε συνειδητά είτε όχι. Ένα διαφορετικό έργο που αποτελεί μεγάλη έμπνευση για τη σκηνή και προσφέρει ποικίλες δυνατότητες έρευνας. Με πηγαίο χιούμορ το οποίο εμπεριέχει η τραγική ειρωνεία της καθημερινότητας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αλεξάνδρα Καζάζου

Επιμέλεια δραματουργίας: Αλεξάνδρα Καζάζου, Karol Jarek

Σκηνικό – Εικαστική εγκατάσταση: Χρήστος Λάσκαρης

Επιμέλεια φωτισμών και βίντεο: Karol Jarek

Μουσική σύνθεση – Ερμηνευτής: Rafal Habel

Ηθοποιοί: Αντιγόνη Φρυδά, Σπύρος Δέτσικας, Βασίλης Μπούτσικος, Βασίλης Τρυφουλτσάνης

23-09-2021
8ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών - Συναυλία του Αλέξανδρου Κτιστάκη

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου – 21:30 – Θερινός Κινηματογράφος «Μπαρμπής Βοζαλής», Μύλος του Παππά

Τον εξαιρετικά αγαπητό στην πόλη Αλέξανδρο Κτιστάκη θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το λαρισαϊκό κοινό αυτή την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 21:30 στον 8ο Μύλο Παραστατικών Τεχνών.

Τον Αλέξανδρο Κτιστάκη τον γνωρίσαμε στις συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου όπου συνεργάζεται μαζί του από το 2013. Το καλοκαίρι του 2018 συμμετείχε στην περιοδεία του Θανάση Παπακωνσταντίνου και του Σωκράτη Μάλαμα «Με στόμα που γελά».

Από τότε που άρχισε να ασχολείται με τη μουσική δεν σταμάτησε να πειραματίζεται και να δημιουργεί. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο:  Κωνσταντίνου Ντέλλα “Insomnia Greca” (2015-2016, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), “Ο Έλλην Βρυκόλαξ [reloaded]” (2017, Ιωάννινα, Δημητσάνα, Τήνος, Αθήνα) και “Αντιγόνη του Σοφοκλή” (2018, Φεστιβάλ Αθηνών, Μικρή Επίδαυρος) και για την παράσταση “Form.At”, από την ομάδα σύγχρονου χορού “A Priori” (2018, Bios).

Toν χειμώνα του 2020 έκανε τρεις εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου παρουσιάζοντας τραγούδια αγαπημένων τραγουδοποιών, παραδοσιακά, αλλά και νέα τραγούδια από τον πρώτο προσωπικό δίσκο που ετοιμάζει.

Ως προετοιμασία για τον πρώτο προσωπικό του δίσκο που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο 2021, ο Αλέξανδρος προσεγγίζει φέτος φεστιβάλ και χώρους που εκτιμούν το προσωπικό του στιλ και θέλουν να στηρίξουν την παρουσίαση της δουλειάς του.

Συντελεστές:
Αλέξανδρος Κτιστάκης – κιθάρα, φωνή
Έβρος Βοσκαρίδης – βιολί
Διονύσης Μακρής – μπάσο
Γιάννης Ριζόπουλος – Κρουστά
Αλέξανδρος Ορφανός – Τρομπέτα
Γιάννης Ταβουλάρης – ηχοληψία
Παναγιώτης Λαμπής – Φωτισμοί

Εισιτήρια  2 ευρώ διαθέσιμα μόνο την ημέρα της συναυλίας μέχρι τις 14.00 στην Connectiva, Βενιζέλου133, και από τις 20:15 στην είσοδο του θερινού κινηματογράφου.

Τα έσοδα των εισιτηρίων θα κατατεθούν στον λογαριασμό της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Εύβοιας.

Παρακαλούμε ελάτε νωρίτερα στο χώρο για να εξασφαλίσετε την είσοδό σας. Χρήση μάσκας απαραίτητη.

Το φεστιβάλ 8ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από το ΣΜουΘ και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

23-09-2021
Σεμινάριο κλασικού χορού με τον Γκες Μίχωφ

Η Ανώτερη Σχολή Χορού και η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου με χαρά υποδέχονται τον κύριο Γκες Μίχωφ, καλλιτεχνικό διευθυντή της Σχολής  από το 1990 έως το 2017, για την πραγματοποίηση σεμιναρίου κλασικού χορού  από 23 έως και 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας υποψηφίων για τις Ανώτερες Σχολές Χορού, σπουδαστών Ανώτερης Σχολής Χορού και μαθητών Φυτωρίου Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η μεταλαμπάδευση στους νεότερους της πολύτιμης γνώσης, της πολύχρονης εμπειρίας, του πάθους για την τέχνη του χορού  του κυρίου Μίχωφ,  ώστε  κι εκείνοι να την  υπηρετήσουν με έμπνευση και αφοσίωση.

Ο Γκες Μίχωφ γεννήθηκε στη Βουλγαρία. Σπούδασε κλασικό χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης της Σόφιας με τις σπουδαίες δασκάλες Βαλτατσέεβα, Μπαλάμπινα, Κομίσνικωφ.

Στη συνέχεια, αποφοίτησε από την Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας. Μετεκπαιδεύτηκε στη  Βέρνη στο σύγχρονο χορό και στη τζαζ με δασκάλους τους Aλέν Μπερνάρ και Μίσα Μπεργκέζε. Στο Μπαλέτο Arabesque της Σόφιας υπήρξε πρώτος σολίστ.

Το 1983 ξεκίνησε την εκπαιδευτική του καριέρα στην Ελλάδα. Από το 1990 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και από το 1997-2017 και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Δήμου Λαρισαίων.

Το 1997 δημιούργησε το Θεσσαλικό Μπαλέτο  με στόχο την αναβίωση του κλασικού ρεπερτορίου, καθώς και τη δημιουργία πρωτότυπων καλλιτεχνικών παραγωγών.   

 Ήταν ο δάσκαλος των χορευτριών που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο 8ο  GRAND PRIX EUROVISION 1999, Λυών (Μαρία Μπούμπουλη), στο 9ο  GRAND PRIX EUROVISION 2001, Λονδίνο (Όλγα Τσιμούρτα, Τίνα Νασίκα), στο 10ο  GRAND  PRIX EUROVISION 2003, Άμστερνταμ (Ελενίνα Νικολάου) και στο  11ο  GRAND  PRIX EUROVISION 2005 (Ελεάνα Ανδρεούδη).

Μαθητές  του έλαβαν υψηλές διακρίσεις σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς Χορού. Ενδεικτικά: Chausson d’ Or ( Παρίσι, 2011), Sicilia Barocca (2006), Διεθνής Διαγωνσιμός Χορού της Ριέτης (2004), Διεθνής Διαγωνισμός Χορού του Brno (2003), Μεσογειακός Διαγωνισμός Χορού «Μία Αρμπάτοβα» (2000),  Διεθνής Διαγωνισμός Χορού της Βάρνας και άλλοι πολλοί.

Ανέβασε πολλές,  σπουδαίες παραστάσεις κλασικού ρεπερτορίου και   δημιούργησε πρωτότυπες νεοκλασσικές χορογραφίες.

Ενδεικτικά : Ζιζέλ -Α΄ και Β΄ Πράξη-, Μπολερό, FORTUNA, Pas de Quatre, La Vivandiere , αποσπάσματα από τα μπαλέτα Suite en Blanc,  Mπαγιαντέρα, Δον Κιχώτης, Κουρσάρος, variations και pas de deux από εμβληματικά και ιστορικά έργα κλασικού ρεπερτορίου.

Συνεργάστηκε καλλιτεχνικά  με την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης της Σόφιας.  Επίσης, ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της παράστασης νεοκλασικού μπαλέτου «…και η ψυχή κινείται» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών «Ιπποκράτης- Η αέναη επιστροφή». 

Πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία περιοδείες ανά το πανελλήνιο και το εξωτερικό. Το 2014 τού απονεμήθηκε το Βραβείο «Τερψιχόρη»  για τη μεγάλη του προσφορά στην τέχνη του χορού.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή καθημερινά στο τηλέφωνο 2410256464  –διεύθυνση: Γεωργιάδου 53, Μύλος του Παππά, ώρες 16.00-21.00. 

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα εφαρμοσθούν σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, όπως ορίζονται  στο σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζηαντωνίου (από σεμινάριο του 2017)

23-09-2021
Δήμος Λαρισαίων - Σε εξέλιξη η Απογραφή Κτιρίων 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι είναι σε εξέλιξη και στο Δήμο μας, η απογραφή κτιρίων 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η διεξαγωγή της μεγάλης Απογραφής Πληθυσμού Κατοικιών.

Για καλύτερη ενημέρωση συμπολιτών παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Κτιρίων 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χώρας, για την κάλυψη εθνικών αναγκών σε στατιστική πληροφόρηση σχετικά με τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας.

Η Απογραφή Κτιρίων πραγματοποιείται λίγο καιρό πριν τη διεξαγωγή της Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2021), με σκοπό την καταγραφή του συνόλου των κτιρίων της Ελλάδας και τη συλλογή στοιχείων για τη σύνθεση και τα χαρακτηριστικά τους, όπως ο αριθμός των ορόφων, τα υλικά κατασκευής, η χρήση ή ο προορισμός χρήσης τους, η περίοδος κατασκευής, η προσβασιμότητα σε αυτά Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), ο αριθμός ανελκυστήρων κ.ά. Η Απογραφή Κτιρίων διενεργείται κάθε δέκα χρόνια και αποτελεί στάδιο των προπαρασκευαστικών εργασιών της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών για τον εντοπισμό των προς απογραφή κατοικιών-νοικοκυριών της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών. Το νομικό πλαίσιο των Γενικών Απογραφών 2021 είναι ο Νόμος 4772/2021 (ΦΕΚ 17/Α΄/05-02-2021).

Στα στοιχεία της Απογραφής Κτιρίων στηρίζονται οι αποφάσεις της Πολιτείας για τον αντισεισμικό σχεδιασμό, τις πολιτικές υποδομών, μεταφορών, ενέργειας και εν γένει τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω της Απογραφής είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται στοιχεία για την ιδιοκτησία, το εμβαδόν, τυχόν παραβάσεις πολεοδομικής νομοθεσίας κ.λπ. που αφορούν στα απογραφόμενα κτίρια.

 

Τρόπος διενέργειας

Κατά τη διάρκεια της Απογραφής Κτιρίων, οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτονται όλα τα κτίρια κάθε οικισμού και καταγράφουν, για κάθε ένα ξεχωριστά, τα χαρακτηριστικά του συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο το οποίο περιλαμβάνεται σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή. Για τη συλλογή των στοιχείων χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικές συσκευές αφής (tablet), ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιείται και ο γεωχωρικός εντοπισμός των κτιρίων με τη χρήση κατάλληλων τεχνολογικών εργαλείων (σε συμμόρφωση με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2018/1799 της Επιτροπής).

Οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ (Τομεάρχες) επικοινωνούν με ιδιοκτήτη ή ένοικο της κατοικίας ή του κτιρίου, ή τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, για την παροχή πληροφοριών αναφορικά με τα χαρακτηριστικά κάθε κτιρίου. Οι ερευνητές (Τομεάρχες) φέρουν ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ, και τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του κορωνοϊού COVID-19.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Κτιρίων 2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς: Τηλ.: 213 135 2894, 213 135 2887, 213 135 2873, 213 135 2891, 213 135 2911, 213 135 2913 ή να απευθύνονται στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Αναλυτικές πληροφορίες: https://www.statistics.gr/el/2021-buildings-census

Σχετικό ενημερωτικό και οπτικοακουστικό υλικό: https://www.statistics.gr/el/2021-buildings-press-kit

22-09-2021
Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας

Ξεκινάει η νέα σεζόν της Αγοράς Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, με την ελπίδα να μην ξαναχρειαστεί να διακοπεί ο θεσμός λόγω εκτάκτων συνθηκών πανδημίας.

Οι Εν.Πο.Λ. μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού, με ανανεωμένες τις δυνάμεις τους, έσπευσαν να οργανώσουν την AΓΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ με προϊόντα ελληνικής παραγωγής, εξαιρετικής ποιότητας και ανταγωνιστικής τιμής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2021 στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας και ώρες 10:00-14:00.

Υπενθυμίζουμε ότι από την Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες μπορούν να αγοράσουν προϊόντα ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι πολίτες. Όσο περισσότερες ποσότητες διατεθούν, τόσο περισσότερα προϊόντα θα ενισχύσουν το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. που στηρίζει πάνω από 110 οικογένειες.
Σ’ αυτή τη διάθεση, φροντίσαμε να συμπεριλάβουμε και παραγωγούς από την πολύπαθη Β. Εύβοια για να δείξουμε για μία ακόμη φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας! Σας καλούμε να τιμήσετε τα εξαιρετικά προϊόντα τους με ιδιαίτερη θέρμη!
Όλα τα είδη έχουν δειγματιστεί στην ομάδα προϊόντων των "ΕνΠοΛ", έχουν παραδοθεί αναλύσεις, όπου ήταν δυνατόν, και έχουν υπογραφεί δηλώσεις παραγωγών ότι τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι ποιοτικά και ίδια με αυτά που έχουν δειγματιστεί. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη για την ποιότητα των προϊόντων ανήκει αποκλειστικά στους πωλητές τους.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν:

 • Παραγωγός: «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» από Κορινθία:
 • Ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο ανωτέρας ποιότητας, εσοδείας  2020-2021 από ελιές ποικιλίας Μανάκι Κορινθίας, σε πλαστική συσκευασία των 5 λίτρων με ιμή/συσκευασία 21,00€, ήτοι τιμή λίτρου 4,20€.
 • Παραγωγός: Σταυρούλα Γιουρούκα από Νέο Μοναστήρι Δομοκού:
 • Ρεβίθια (ποικιλία Θηβών) σε συσκευασία δύο κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 3,00€/συσκευασία (ήτοι τιμή κιλού 1,50€).
 • Φακές (ποικιλία ΣΑΜΟΣ) σε συσκευασία δύο κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 3,00€/συσκευασία (ήτοι τιμή κιλού 1,50€)
 • Παραγωγός: Δημήτριος Γκουντοβάς από Μεσοχώρι Ελασσόνας
 • Μέλι ΠΕΥΚΟΥ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)
 • Μέλι ΑΝΘΕΩΝ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)
 • Μέλι ΔΑΣΟΥΣ και ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)
 • Παραγωγός: Αλέξανδρος Νταλαμπέκας από Αμπελώνα Λάρισας:
 • Μέλι ΑΝΘΕΩΝ – ΚΩΝΟΦΟΡΩΝ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)
 • Μέλι ΔΑΣΟΥΣ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)
 • Μέλι ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 24€ (τιμή κιλού 8€)
 • Παραγωγός: Χρήστος Στεργίου από Μικρολίμνη Φλώρινας:
 • ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΠΕΡΜΑ πλακέ σε συσκευασία των 2,120 κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 7,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 3,30€.
 • ΦΑΣΟΛΙΑ μικρά σούπας «ΠΑΠΟΥΔΑ» σε συσκευασία των 2,150 κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 6,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 2,80€.
 • Παραγωγός: ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ Παρασκευά Στεργίου από Μικρολίμνη Φλώρινας:
 • ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ποικιλίας “ΓΙΓΑΝΤΕΣ” σε συσκευασία 1 κιλού, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 5,50€/συσκευασία/κιλού
 • ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΠΕΡΜΑ πλακέ σε συσκευασία 1 κιλού ,με λιανική τιμή πώλησης 5,50€/συσκευασία/κιλού
 • ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ σε συσκευασία 1 κιλού ,με τελική τιμή λιανικής πώλησης 5,50€/συσκευασία/κιλού
 • ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΛΙΩΜΕΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ σε συσκευασία 250 γρ (καθαρό βάρος) , με τελική τιμή λιανικής πώλησης 5,50€/συσκευασία (τιμή κιλού 22,00€)
 • ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ σε γυάλινη συσκευασία 400γρμ(καθαρό βάρος) , με τιμή συσκευασίας 3,50€ ( τιμή κιλού 8,75€)
 • Παραγωγός : Νικόλαος Μαγκλαβάνης , από Καστανιώτισσα Ωρεών Ιστιαίας Εύβοιας
 • ΣΥΚΑ ΞΗΡΑ ΦΥΣΙΚΑ Α ΜΕΓΕΘΟΣ σε συσκευασία ενός κιλού σε σακουλάκι Kraft, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 7,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 7,00€.
 • ΣΥΚΑ ΞΗΡΑ ΦΥΣΙΚΑ Β ΜΕΓΕΘΟΣ σε συσκευασία ενός κιλού σε σακουλάκι Kraft, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 6,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 6,00€.
 • ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΥΚΟΥ σε συσκευασία 100gr, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 2,00€, ήτοι τιμή κιλού 20,00€.
 • Παραγωγός : «ΛΑΣΑΝΟΝ ΙΚΕ», από τους Ωραιούς Ιστιαίας Εύβοιας
 • ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ  ΜΕ ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΚΟΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ και φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα, σε συσκευασία 1Kgr, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 5,50€/συσκευασία/ τιμή κιλού
 • ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝσε συσκευασία 500gr, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 3,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 6,00€.
 • ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΙΝΟΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ σε συσκευασία 1Kgr, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 6.50€/συσκευασία/τιμή κιλού .
 • ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝσε συσκευασία 500gr, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 4,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 8,00€.
 • ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ με αυγά, φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα με λιαστή ντομάτα &  μίξη λαχανικών σε συσκευασία 500gr, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 3,50€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 7,00€.
 • Παραγωγός : Χρήστος Μπενέκης από Συκαμινέας Ελασσόνας
 • ΠΑΤΑΤΕΣ ποικιλίας JELLY σε συσκευασία 11,110 κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 5,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 0,45€.
 • Παραγωγός : Μελεμές Ιωάννης, από Βρύναινα Αλμυρού Μαγνησίας
 • Τσάϊ σε συσκευασία 200 γρ., που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 2,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 10,00€.
 • Ρίγανη σε συσκευασία 250 γρ., που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 2,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 8,00€.

Τρόπος παραγγελιών λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό :

1. Μέσω της ιστοσελίδας των Εν.Πο.Λ. www.energw.gr

2. Στα τηλέφωνα: 2413011972, κιν. 6909566709 κατά τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας από Δευτέρα -Παρασκευή 10 - 12 το πρωί και Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 5-7 το απόγευμα.)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για εξαιρετικές περιπτώσεις πολιτών που αδυνατούν να κάνουν μόνοι τους ηλεκτρονική παραγγελία, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ, θα μπορούν να προσέλθουν στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ., στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 37, κατά τις ώρες λειτουργίας του, φορώντας απαραιτήτως μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Την ημέρα της διάθεσης, στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης, θα εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που συστήνουν οι Αρχές, τα οποία θα πρέπει να τηρηθούν ευλαβικά, γιατί προέχει η ασφάλεια όλων μας!

Οι εγκαίρως προσερχόμενοι θα εξυπηρετούνται ταχύτερα από 3 γραμματείες, ενώ οι εκτός καθορισμένου ωραρίου (πριν και μετά την ώρα επιλογής της παραγγελίας) θα εξυπηρετούνται από μια γραμματεία, στην οποία ενδέχεται η καθυστέρηση να είναι μεγαλύτερη. Επίσης, καλό θα είναι όταν προσέρχεστε να έχετε εκτυπώσει την παραγγελία σας, ή να γνωρίζετε τον αριθμό της. Τέλος, δεν θα λειτουργήσουν οι γραμματείες των αδιάθετων ή επιπλέον παραγγελιών πριν τις 12:30, όταν θα έχει ικανοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Να είστε βέβαιοι, ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτησή σας.

Αν είσαι εθελοντής ή θέλεις να γίνεις, δήλωσε συμμετοχή γι’ αυτή τη δράση στα τηλέφωνα: 6909566709 και 2413011972, στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. (Λάμπρου Κατσώνη 37) ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

22-09-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-09-2021
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού για την Ανάδειξη Αναδόχου Διενέργειας Ιατρικών Εξετάσεων και Προμήθειας Εμβολίων για τους Δικαιούχους Εργαζομένους του Δήμου Λαρισαίων

Για τη Διακήρυξη πατήστε ΕΔΩ

Για την Περίληψη της Διακήρυξης πατήστε ΕΔΩ

Για το Υπόδειγμα Οικονομικής Προσφοράς πατήστε ΕΔΩ

22-09-2021
8ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών - Θεατρική Παράσταση από την ομάδα Seven Sisters

Τετάρτη 22/09, 21:00, Θέατρο «Κώστας Τσιάνος»

«Το Μαράκι έκλασε» είναι μια σπονδυλωτή παράσταση βασισμένη σε 5 διηγήματα της Λένας Κιτσοπούλου (Σάκης, Η Τρύπα, Ο Καραγκιόζης, ΕΛΤΑ, Χαρταετοί).

Έξι γυναίκες αφηγούνται πέντε σκληρές ιστορίες με πρωταγωνίστρια την Αγία ελληνική οικογένεια. Με μοναδικό σκηνικό έξι σχολικές καρέκλες και ένα θρανίο -σημεία αναφοράς για τα παιδικά τους χρόνια απ’ όπου ξεκίνησαν όλα- οι Seven Sisters πειραματίζονται με τις έννοιες του αυτοσχέδιου, του χειροποίητου, του μετακινούμενου, του μεταβαλλόμενου, του minimal.

Ένα σύνολο ηθοποιών με βασικό τους μέλημα να επικοινωνήσουν την ιστορία, να παρουσιάσουν την αλήθεια του κειμένου και όχι τους εαυτούς τους που βλέπουν σαν διαμεσολαβήτριες, σαν παραμυθούδες. Με μεγάλες δόσεις χιούμορ, με μικρές δόσεις ειρωνείας και σαρκασμού, με διάθεση παιχνιδιού, βασίζονται η μία στην άλλη, δημιουργούν κοινούς κώδικες επικοινωνίας και ερευνούν διαρκώς το θέατρο, τη σκηνή, τον λόγο και το σώμα.

Κείμενο: Λένα Κιτσοπούλου

Σκηνοθεσία: Γιώτα Σερεμέτη
Σκηνικά - κοστούμια: Seven Sisters
Μουσική επιλογή: Γιώτα Σερεμέτη
Σχεδιασμός φωτισμών: Κώστας Φιλίππογλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάνα Σλέιμαν
Φωτογραφίες - βίντεο: Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου
Καλλιτεχνική συνεργασία: Παναγιώτα Βαρελά, Μαρούλα Καλαμποκιά, Ανδρομάχη Μακρίδου

Παίζουν: Χριστίνα Ανδρεάκου, Ελένη Γκιούρα, Άρτεμις Δούρου, Μαρία Σαρέλη, Γιώτα Σερεμέτη, Βάνα Σλέιμαν

Διάρκεια: 120 λεπτά

Είσοδος: 2€

 Τα έσοδα των εισιτηρίων θα κατατεθούν στον λογαριασμό της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Εύβοιας.

Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια την ίδια μέρα των εκδηλώσεων από την Connectiva, Βενιζέλου 133 και ώρες 10:00-14:00, καθώς και στο χώρο κάθε εκδήλωσης 45 λεπτά πριν την έναρξη.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους γίνεται με την επίδειξη ενός από τα παρακάτω:

-Πιστοποιητικό εμβολιασμού, Πιστοποιητικό νόσησης από Covid-19, Βεβαίωση αρνητικού PCR test 72 ωρών ή rapid-test 48 ωρών.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ, κλειστούς και ανοιχτούς.

Ο 8ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το ΣΜουΘ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Οι Seven Sisters δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2020 από 5 γυναίκες που είχαν ήδη συναντηθεί στο Εργαστήρι Σωματικού Θεάτρου του Κώστα Φιλίππογλου και αποφάσισαν για πρώτη φορά να φτιάξουν κάτι δικό τους, μια παράσταση που θα μιλά για όλα εκείνα που τις ενοχλούσαν από παιδιά και που τελικά τις διαμόρφωσαν και τις διαμορφώνουν μέχρι σήμερα.

Το πρώτο lockdown ανέκοψε βίαια τη φόρα τους, αλλά τον Οκτώβρη του 2020 βρέθηκαν ξανά, με μεγάλο πείσμα και όρεξη και με δύο «αδερφές» περισσότερες.

Η ομάδα προέκυψε από τη βαθύτερη ανάγκη αυτών των 7 γυναικών να βρεθούν με άλλες γυναίκες και να μιλήσουν γι’ αυτά που τις τρώνε μέσα τους χρόνια. Με την ιδιότητά τους ως performers και με εργαλείο τη γυναικεία αλληλεγγύη, αμφισβητούν το “this is a man’s world”, παίρνουν δύναμη από τα σώματά τους, φτύνουν κατάμουτρα μια πατριαρχία που τις θέλει αδύναμες και μόνες, χτίζουν ένα περιβάλλον από αυτές γι’ αυτές και επικοινωνούν μέσω της τέχνης του θεάτρου την πραγματικότητα 7 μικρών κοριτσιών που έγιναν γυναίκες σε ένα εχθρικό γι’ αυτές περιβάλλον.

 

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Ιστοσελίδας | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY