sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

banner-kolonakia

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Ιούλιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

27-06-2022
Χαμόγελα για την έναρξη του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη»
 • Ξεκίνησε το καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με φορείς της πόλης,  με τη συμμετοχή 1.700 παιδιών στις τρεις κατασκηνωτικές περιόδους

Ξεκίνησε σήμερα το πετυχημένο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων «Κατασκήνωση στην Πόλη», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 εως 12 ετών, τα οποία σε  τρεις περιόδους, από σήμερα  και μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό με οργανωμένες ομάδες και διάφορα χάπενιγκς, με τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών και τη συνεργασία υπηρεσιών του Δήμου και φορέων της πόλης, θα περάσουν ένα χαρούμενο καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες, να ξεκουράσουν το πνεύμα, να αναζωογονηθούν, να αναπτύξουν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση.

Για φέτος στο πρόγραμμα υποβλήθηκαν 1700 αιτήσεις, οι οποίες ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους.

Σήμερα ξεκίνησε η  πρώτη περίοδος, σε 9 σημεία (δημοτικές εκπαιδευτικές δομές και σχολεία), με αγιασμούς. Ο αγιασμός στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, τελέστηκε από τον σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, του αντιδημάρχου Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Δημ. Δεληγιάννη της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων κ. Στ. Μπαξεβάνου.

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων είναι σχεδιασμένο από έμπειρους παιδαγωγούς της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου με πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες, επιθυμίες και ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν. Δεκάδες φορείς της Πόλης και υπηρεσίες του Δήμου κάνουν πράξη την Πόλη που Μαθαίνει, δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και συνδιαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια της “Πόλης που Μαθαίνει” αλλά και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF με στόχο τη χαρά των παιδιών και την υποστήριξη των οικογενειών τους.

Η Πόλη στηρίζει τα παιδιά της!

27-06-2022
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των φορέων στη συνάντηση για “Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει”
 • Περισσότεροι από 100 φορείς συμμετείχαν στην συνάντηση για τη συνδιαμόρφωση του τοπικού σχεδίου για μια Κοινωνία Μάθησης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 23 Ιουνίου 2022 η εκδήλωση-συνάντηση της διευρυμένης επιτροπής “Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει” με τη συμμετοχή πάνω από 100 φορέων συλλόγων, επιστημονικών ενώσεων και εθελοντικών οργανώσεων. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από 2 δύσκολα χρόνια υγειονομικής κρίσης και πανδημίας, με σκοπό τη συνδιαμόρφωση του σχεδίου δράσης της “Πόλης που Μαθαίνει” και του Πανεπιστημίου των Πολιτών για τα έτη 2022 - 2023. Το Σχέδιο Δράσης αφορά σε προγράμματα και κοινές δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν με βάση τις ανάγκες των πολιτών και προωθούν τη διά βίου μάθηση στην πόλη, την εξωστρέφεια, τη δικτύωση και τις συνέργειες.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, τονίζοντας ότι η πόλη είναι οι άνθρωποί της και ότι η συνεργασία του Δήμου και των φορέων της τοπικής κοινωνίας συνδιαμόρφωσαν την «Πόλη που Μαθαίνει». Χαιρέτισαν επίσης ο Αντιδήμαρχος επιχειρησιακού σχεδιασμού και τεχνικών έργων, Γεώργιος Σούλτης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρης Βούλγαρης και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αικατερίνη Καραγιώργου.

Στην εκδήλωση συμπεριλήφθησαν σύντομες εισηγήσεις από τους Αλέξη Κόκκο, ομότιμο καθηγητή εκπαίδευσης ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Δημήτρη Δεληγιάννη, Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, και Φωτεινή Μυσιρλή, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας. Σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας ήταν η πραγματοποίηση εργαστηρίων, όπου οι φορείς, σε ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου, είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν ομαδικά, να ανταλλάξουν ιδέες και να συζητήσουν πιθανές προτάσεις για νέες δράσεις και συνεργασίες.

Την εκδήλωση συντόνισε η Διευθύντρια Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων κα. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, ενώ την ευθύνη για τη διοργάνωση και υλοποίησή της είχε το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων.

16-06-2022
Θεσσαλικό Θέατρο - Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022 - Πρόγραμμα

Για να δείτε το Πρόγραμμα, πατήστε ΕΔΩ

24-05-2022
Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» - Πρόγραμμα θερινού κινηματογράφου

Τις ταινίες, είναι ωραία να τις βλέπουμε μαζί!

Το αγαπημένο καλοκαιρινό στέκι της πόλης, ο θερινός κινηματογράφος  Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά, φέτος ανοίγει νωρίτερα, από τη Δευτέρα 30  Μαΐου, με εξαιρετικές ταινίες και σπουδαία ντοκιμαντέρ που θα μας διασκεδάσουν, θα μας συγκινήσουν, θα μας μάθουν τι γίνεται στον μικρό μεγάλο μας πλανήτη, θα μας ταξιδέψουν σε κόσμους φανταστικούς.

Οι εργασίες συντήρησης από τα συνεργεία του Δήμου είναι στην τελική ευθεία, με την ψηφιακή μηχανή προβολής και το ηχοσύστημα Dolby surround έτοιμα, το κυλικείο μας γεμάτο, για να ξεκινήσει το φετινό υπέροχο κινηματογραφικό μας ταξίδι.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, διάλεξε και φέτος ταινίες και ντοκιμαντέρ από όλον τον κόσμο, κοινωνικές, δραματικές, κωμικές, θρίλερ, σινεφίλ, πρώτης προβολής, όπως τις οσκαρικές “Belfast”, “DUNE”, “Η μέθοδος των Γουίλιαμς”, ώστε να καλύψει ένα ευρύ φάσμα γούστων.

Κι αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο θερινό σινεμά.

Γιατί τις ταινίες, είναι ωραία να τις βλέπουμε μαζί!

Προβολές

30/5/2022 έως 13/8/2022 στις 22:00

22/8/2022 έως 16/9/2022 στις 21:30

Είσοδος 4 ευρώ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

 

Από Δευτέρα 30 Μαΐου έως Σάββατο 4 Ιουνίου

ώρα προβολής 22.00

Πίτσα Γλυκόριζα

Αισθηματική Δραμεντί 2021, Έγχρ., Διάρκεια: 133’

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον, με τους: Κούπερ Χόφμαν, Αλάνα Χάιμ, Μπράντλεϊ Κούπερ,Σον Πεν, Τομ Γουέιτς, Μπένι Σαφντί

Ο έφηβος Γκάρι Βάλενταϊν και η 25χρονη Αλάνα Κέιν, έρχονται αντιμέτωποι με το μέλλον τους στο Λος Άντζελες του 1973.

 

Κυριακή 5 Ιουνίου

ώρα προβολής 22.00

Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης, 1900-1922

Ντοκιμαντέρ 2012, Έγχρ., Διάρκεια: 80'

Ελλάδα, σκηνοθεσία Μαρία Ηλιού

Πώς ήταν η Σμύρνη στις αρχές του 20ού αιώνα;

Πώς ζούσαν οι Έλληνες δίπλα στις άλλες κοινότητες;

Γιατί ήταν τόσο μοναδικό αυτό το κοσμοπολίτικο λιμάνι της Μεσογείου που ακόμη και σήμερα, εκατό χρόνια μετά την καταστροφή, συνδέεται στη μνήμη μας με τη χαρά της ζωής για τα καλά χρόνια και τους θρήνους για την καταστροφή που ήρθε ξαφνικά τον Σεπτέμβριο του 1922;

 

Από Δευτέρα 6 Ιουνίου έως Σάββατο 11 Ιουνίου

ώρα προβολής 22.00

Tο Πάθος

Αισθηματικό Δράμα 2020, Έγχρ., Διάρκεια: 99'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ντανιέλ Αρμπίντ, με τους: Λετισιά Ντος, Σεργκέι Πολούνιν, Καρολίν Ντουσέ

Μια χωρισμένη μητέρα ζει μια παθιασμένη ερωτική σχέση με έναν παντρεμένο Ρώσο διπλωμάτη, ο οποίος παραμένει μέχρι τέλους ένας μυστηριώδης και γοητευτικός ξένος.

Αδυνατώντας να τον βγάλει από το μυαλό της, αρχίζει να γίνεται αυτοκαταστροφική.

 

Κυριακή 12 Ιουνίου

ώρα προβολής 22.00

Ο Κύριος Μπάχμαν και η Τάξη του

Ντοκιμαντέρ 2021, Έγχρ., Διάρκεια: 217'

Γερμανία, σκηνοθεσία Μαρία Σπετ Ο Ντίτερ Μπάχμαν είναι ο δάσκαλος της τάξης 6Β του εισαγωγικού έτους για το γυμνάσιο του Σταντάλεντορφ, μιας πόλης μεταναστών, τα παιδιά των οποίων προετοιμάζει για τη γερμανική πραγματικότητα μακριά από τις αυστηρά ακαδημαϊκές οδηγίες.

 

Από Δευτέρα 13 Ιουνίου έως Σάββατο 18 Ιουνίου

ώρα προβολής 22.00

Belfast

Ιστορικό Δράμα 2021, Α/Μ, Διάρκεια: 98'

Βρετανική ταινία, σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα, με τους: Τζέιμι Ντόρναν, Τζουντ Χιλ, Κιάραν Χιντς, Κατριόνα Μπάλφι, Τζούντι Ντεντς Ο μικρός Μπάντι μεγαλώνει στο Μπέλφαστ του 1969, το οποίο σπαράσσεται από τις συγκρούσεις Ιρλανδών καθολικών και προτεσταντών.

 

Από Δευτέρα 20 Ιουνίου έως Σάββατο 25 Ιουνίου

ώρα προβολής 22.00

Μικρές Κυρίες

Δράμα Εποχής 2019, Έγχρ., Διάρκεια: 135'

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκρέτα Γκέργουιγκ, με τους: Σίρσα Ρόναν, Φλόρενς Πιού, Έμα Γουάτσον, Τιμοτέ Σαλαμέ, Μέριλ Στριπ, Ελίζα Σκάνλεν, Λόρα Ντερν Στα μέσα του 19ου αιώνα η νεαρή Τζο Μαρτς ανακαλεί την οικογενειακή ζωή της, όταν μαζί με τις τρεις αδερφές της έκαναν σχέδια για μια ανεξάρτητη, συναρπαστική ζωή.

 

Από Δευτέρα 27 Ιουνίου έως Τετάρτη 29 Ιουνίου

ώρα προβολής 22.00

Ένας Θρίαμβος

Κωμωδία 2020, Έγχρ., Διάρκεια: 105'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Εμανουέλ Κουρκόλ, με τους: Καντ Μεράντ, Νταβίντ Αγιάλα, Λαμίν Σισοκό, Σοφιάν Καμές, Πιέρ Λοτάν Ο Ετιέν είναι ένας άνεργος ηθοποιός που δουλεύει ως υπεύθυνος θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή. Εκεί μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κρατούμενους για να ανεβάσουν το «Περιμένοντας τον Γκοντό», μια επιτυχία με απρόσμενες συνέπειες.

 

Από Δευτέρα 4 Ιουλίου έως Σάββατο 9 Ιουλίου

ώρα προβολής 22.00

Η ζωή συνεχίζεται

Δράμα 2021, A/M, Διάρκεια: 109'

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάικ Μιλς με τους: Χοακίν Φίνιξ, Γούντι Νόρμαν, Σκοτ ΜακΝέρι Η ζωή του Τζόνι, ενός εργένη ραδιοφωνικού παραγωγού, θα αλλάξει από τη στιγμή που θα αναλάβει να προσέξει για λίγες ημέρες τον εννιάχρονο γιο της αδελφής του.

 

Από Δευτέρα 11 Ιουλίου έως Σάββατο 16 Ιουλίου

ώρα προβολής 22.00

DUNE

Επ. Φαντασίας 2021, Έγχρ., Διάρκεια: 107'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ, με τους: Τιμοτέ Σαλαμέ, Ζεντάγια, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Όσκαρ Άιζακ, Τζέισον Μομόα, Χαβιέ Μπαρδέμ Ο νεαρός Πολ, διάδοχος του Οίκου των Ατρειδών, θα βρεθεί παγιδευμένος σε μια πολύπλοκη γαλαξιακή συνωμοσία με στόχο τον έλεγχο του αφιλόξενου πλανήτη Αράκις, από τον οποίο πηγάζει η πολυτιμότερη ουσία στο σύμπαν.

 

Από Δευτέρα 18 Ιουλίου έως Πέμπτη 21 Ιουλίου

και Σάββατο 23 Ιουλίου

ώρα προβολής 22.00

Ο Άνθρωπος απ΄τον Βορρά

Περιπέτεια 2022, Έγχρ., Διάρκεια: 136'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρόμπερτ Έγκερς, με τους: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Νικόλ Κίντμαν, Ίθαν Χοκ, Γουίλεμ Νταφόε, Κλέις Μπανγκ, Μπγιορκ Ένας νεαρός βίκινγκ πρίγκιπας ξεκινάει ένα μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι που θα τον οδηγήσει στο μόνο πράγμα που έχει στο νου του: να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του.

 

Από Δευτέρα 25 Ιουλίου έως Σάββατο 30 Ιουλίου

ώρα προβολής 22.00

Παράλληλες Μητέρες

Δράμα 2021, Έγχρ., Διάρκεια: 120'

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τους: Πενέλοπε Κρουζ, Μιλένα Σμιτ, Ισραέλ Ελεχάλδε, Αϊτάνα Σάντζεζ Χιχόν, Ρόσι ντε Πάλμα Η Γιάνις είναι φωτογράφος η οποία μεγαλώνει μόνη τη μικρή κόρη της. Μια σειρά ενδείξεων τη γεμίζει αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι η αληθινή της μητέρα και αποφασίζει να κάνει τεστ DNA.

Προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας

 

Από Δευτέρα 1 Αυγούστου έως Σάββατο 6 Αυγούστου

ώρα προβολής 22.00

Η μέθοδος του Γουίλιαμς

Βιογραφία 2021, Έγχρ., Διάρκεια: 144'

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν με τους: Γουίλ Σμιθ, Ονζανί Έλις, Τζον Μπέρνθαλ, Σανίγια Σίντνεϊ, Ντέμι Σίνγκλετον Αποφασισμένος να κάνει τις δυο μικρές του κόρες τις κορυφαίες τενίστριες του κόσμου, ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς ακολουθεί πεισματικά έναν τρόπο προπόνησης δικής του έμπνευσης, κόντρα στις συμβουλές όλων των ειδικών του αθλήματος.

 

Από Δευτέρα 8 Αυγούστου έως Σάββατο 13 Αυγούστου

ώρα προβολής 22.00

Η Βασίλισσα της καρδιάς

Δράμα 2019, Έγχρ., Διάρκεια: 127'

Δανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Μέι ελ-Τούκι, με τους: Τρίνε Ντίρχολμ, Γκούσταβ Λιντχ, Μάγκνους Κρέπερ Όταν ο γιος του συζύγου της από προηγούμενο γάμο μετακομίσει στο σπίτι τους, η ζωή της Αν, μιας επιτυχημένης δικηγόρου, θα αναστατωθεί με απρόβλεπτο τρόπο.

 

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

 

Από Δευτέρα 22 Αυγούστου έως Σάββατο 27 Αυγούστου

ώρα προβολής 21.30

Ανάμεσά μας

Δράμα 2019, Έγχρ., Διάρκεια: 85'

Βελγο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν με τους: Μιριέμ Ακχεντιού, Ολιβιέ Μπονόντ, Κλερ Μποντσόν, Ιντίρ Μπεν Αντί Ένας έφηβος Βέλγος, επηρεασμένος από τον ιμάμη του και μια εξτρεμιστική ανάγνωση του Κορανίου, αποφασίζει να δολοφονήσει την καθηγήτρια αραβικών του.

 

Από Δευτέρα 29 Αυγούστου έως Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

ώρα προβολής 21.30

Μεγάλη Απόδραση

Δράμα 2021, Έγχρ., Διάρκεια: 116'

Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Σεμπάστιαν Μέιζε, με τους: Φραντς Ρογκόφσκι, Άντον φον Λούκε, Γκέοργκ Φρίντριχ Στη μεταπολεμική Γερμανία ο Χανς φυλακίζεται επανειλημμένα γιατί είναι ομοφυλόφιλος. Η μόνη σταθερή σχέση στη ζωή του γίνεται εκείνη με τον επί σειρά ετών συγκρατούμενό του Βίκτορ, έναν καταδικασμένο δολοφόνο.

 

Από Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

ώρα προβολής 21.30

Η νύφη του νερού

Φαντασίας 2020, Έγχρ., Διάρκεια: 90'

Γερμανο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Κριστιάν Πέτζολντ με τους: Πάουλα Μπιρ, Φραντζ Ρογκόφσκι, Μαριάμ Ζαρί, Τζέικομπ Μάτσενζ Η Ουντίνε είναι ιστορικός και κάνει ξεναγήσεις για την αστική ανάπτυξη του Βερολίνου. Όταν ο άντρας με τον οποίο είναι ερωτευμένη την εγκαταλείπει ξαφνικά, ένας καινούργιος εισβάλλει στη ζωή της, παρασύροντάς την σε ένα ρομάντζο γεμάτο εκπλήξεις.

 

Από Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

ώρα προβολής 21.30

Για πάντα κοντά σου

Δραματική 2020, Έγχρ., Διάρκεια: 96'

Βρετανική ταινία, σκηνοθεσία Ουμπέρτο Παζολίνι, με τους: Τζέιμς Νόρτον, Ντάνιελ Λάμοντ, Αϊλίν Ο’Χίγκινς Ο Τζον είναι ένας 35χρονος χήρος, ο οποίος διαγιγνώσκεται με ασθένεια που του αφήνει μονάχα λίγους μήνες ζωής. Χωρίς να αποκαλύψει τίποτα στον τρίχρονο γιο του, προσπαθεί να βρει την ιδανική οικογένεια για να τον υιοθετήσει.

18-05-2022
Δήμος Λαρισαίων - Περισυλλογή και περίθαλψη αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Ο Δήμος Λαρισαίων, στα πλαίσια άσκησης των αρμοδιοτήτων του, μεριμνά για την περισυλλογή και την κτηνιατρική περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και για την προσωρινή φιλοξενία (για αδέσποτα σκυλιά) στο καταφύγιο και την μετέπειτα επανένταξή τους.

Σε περίπτωση εντοπισμού αδέσποτων ζώων συντροφιάς που χρήζουν περισυλλογή και περίθαλψη σε περιοχές και συνοικίες που ανήκουν στα όρια του δήμου Λαρισαίων, παρακαλούμε τους δημότες να απευθυνθούν στο Γραφείο Πολιτών του Δήμου:

 1. Τηλεφωνικά στο 2413-500-400 ή στο 2413-500-294, Δευτέρα ως Παρασκευή, 07:00πμ - 15:00μμ, ώστε να καταγραφεί το αίτημα και να διαβιβαστεί προς επίλυση στην αρμόδια Υπηρεσία (Κυνοκομείο)
 2. Με mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω του site του δήμου στο πλαίσιο «Επικοινωνία»
 3. Μέσω της εφαρμογής Novoville, όπου οι δημότες μπορούν να δηλώσουν απευθείας το αίτημά τους στο δήμο, και να παρακολουθούν την εξέλιξή του, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
  • Δωρεάν εγκατάσταση της εφαρμογής novoville στο κινητό (για iphone μέσω App Store και για android κινητά, μέσω Play Store)
  • Εγγραφή στο novoville (βάζουμε ένα email και έναν δικό μας κωδικό)
  • Καταγραφή του αιτήματος (βάζουμε διεύθυνση, περιγραφή του προβλήματος και αν υπάρχει διαθέσιμη φωτογραφία).

28-04-2022
Τμήμα Εσόδων-Έκδοση Βεβαίωσης ΤΑΠ για μεταβιβάσεις ακινήτων με κατάθεση εγγύησης – Αρθ.76 Ν.4921/2022

Σε εφαρμογή των διατάξεων του αρθ.76 του Ν4921/2022, εναλλακτικά του ισχύοντος τρόπου έκδοσης Βεβαίωσης ΤΑΠ από το Τμήμα Εσόδων, αν το επιθυμεί ο μεταβιβάζων ή ο αποκτών ενός ακινήτου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λαρισαίων, έχει τη δυνατότητα να καταβάλει στον Δήμο, ως εγγύηση μέχρι την εκκαθάριση της οφειλής, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό τρία τοις χιλίοις (3º/ºº) επί του τιμήματος της πώλησης ή της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου σε κάθε άλλη περίπτωση μεταβίβασης.

Ο μεταβιβάζων υποχρεούται να υποβάλει στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων αίτηση με τα στοιχεία του καθώς και με τα στοιχεία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου, ώστε να αποδοθεί το παραπάνω ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου, μέσω άμεσης έκδοσης ταυτότητας πληρωμής και στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της οφειλής.

Αίτηση για βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ οικοπέδου (εγγύηση 3%ο-Ν. 4921/2022)

Αίτηση για βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ κτίσματος (εγγύηση 3%ο-Ν. 4921/2022)

ellas 2021 short

saata banner dimos

Webp.net gifmaker 1

platforma eisodos neo

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

05-07-2022
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Πέμπτη 07/07/2022, ώρα 08:00-15:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 7 Ιουλίου και από ώρα 8:00 έως 15:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στις παρακάτω περιοχές:

 • Αμφιθέα

 • Κουλούρι

 • Γυρτώνη

 • Π.Ε.Ο. Λάρισας-Θεσσαλονίκης (από κόμβο Νέας Σμύρνης έως αρχή παράκαμψης ΠΑΘΕ)

 • Δρόμος Συκουρίου (από κόμβο Νέας Σμύρνης έως διασταύρωση Αμφιθέας)

05-07-2022
Διαδραστικές βιβλιοπαρουσιάσεις και Performance ποίησης στη Βελίκα

Στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 10ου Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και οι εκδόσεις “Θράκα” και θα πραγματοποιηθεί από 18-22 Ιουλίου με εκδηλώσεις σε όλη τη Θεσσαλία, την Τρίτη 5 Ιουλίου και ώρα 19:00, θα γίνουν διαδραστικές βιβλιοπαρουσιάσεις και Performance πόιησης, στο cafe bar ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ στη Βελίκα.

Βιβλιοπαρουσιάσεις: "Αυτά που φαίνονται στο φως μου μοιάζουν οικεία" Γεωργία Διάκου, "Σκόρπια στάχυα" Παύλος Καστανάρας, "Το μερίδιο" Ευθύμιος Λέτζας.

Performance: «Ανοιχτά Φωνήεντα και Δαγκωμένα Σύμφωνα» Poetry performance της Ιωάννας Λιούτσια.

05-07-2022
Στη νέα ψηφιακή εποχή «Θεσσαλικό Θέατρο» και Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Στη νέα ψηφιακή εποχή εισέρχονται το Θεσσαλικό Θέατρο και η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, μετά την έγκριση σχετικών προτάσεων που κατέθεσαν στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»  του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.  Οι  προτάσεις που κατέθεσαν οι δυο πολιτιστικού φορείς, εγκρίθηκαν με συνολική χρηματοδότηση που φτάνει το 1 εκατ. ευρώ.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης και Παν. Σάπκας καθώς και η Κυρ. Σπανού, καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου, η  Αννυ Ψάρρα, αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης και η κ. Ιωαν/. Δεληγιάννη, διευθύντρια της Πινακοθήκης.

Ο κ. Καλογιάννης, υπογράμμισε την σπουδαιότητα της θετικής αξιολόγησης και έγκρισης των προτάσεων των δυο δομών του Δήμου Λαρισαίων, τονίζοντας με την υλοποίηση των έργων τα έργα και η πολιτιστική παραγωγή στο θέατρο και την Πινακοθήκη, παραμείνουν εσαεί κτήμα της πόλης. Ο δήμαρχος, με αφορμή τις σχετικές εγκρίσεις, αναφέρθηκε και συνολικά στην πορεία μετάβασης του Δήμου Λαρισαίων προς τη ψηφιακή εποχή, επισημαίνοντας την πρόταση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ στο υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Σούλτης, εξέφρασε τη χαρά του για την αρτιότητα των προτάσεων που κατατέθηκαν από το Θεατρο και την Πικανοθήκη, επισημαίνοντας πως η διαδικασία ένταξης και χρηματοδότησης των προτάσεων, ήταν ανταγωνιστική.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού  Πάνος Σάπκας, τόνισε ότι η έγκριση  των δυο προτάσεων αποτελούν σημαντική στιγμή για την πόλη και ειδικότερα για τις υποδομές του Δήμου και ειδικότερα των δυο νομικών προσώπων.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου, Κυριακή Σπανού, σημείωσε πως το ΘΘ είναι το πρώτο περιφερειακό θέατρο που εντάσσεται σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, συμπληρώνοντας πως με την υλοποίηση του έργου το Θεσσαλικό Θέατρο αποκτά  ένα αναπτυξιακό εργαλείο αιχμής και βιωσιμότητας και ταυτόχρονα ένα τεράστιο εργαλείο ακαδημαϊκής έρευνας».

Η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα κ. Αννυ Ψάρρα, αναφέρθηκε επιγραμματικά στη διαδικασία εξωστρέφειας που ακολουθεί ο φορέας με κορυφαία στιγμή την ομόφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την έκδοση της σχετικής απόφασης για την Αναγνώριση-Πιστοποίηση του Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα και αυτό είναι κάτι που εγγράφεται εσαεί στον φορέα και την πόλη.

Σε ό,τι αφορά στο έργο της ψηφιοποίησης των έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης, η κ. Ιωάννα Δεληγιάννη τόνισε ότι η ψηφιοποίηση των τεκμηρίων θα γίνει με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, ώστε να προβληθούν μέσα από τη διαδικτυακή πύλη, τις ψηφιακές ξεναγήσεις και τις υπόλοιπες εφαρμογές. Το κριτήριο επιλογής των τεκμηρίων θα γίνει με στόχο να είναι αξιοποιήσιμα στις ψηφιακές εφαρμογές στο παρόν και στο μέλλον, και να αναδεικνύουν παράλληλα τη μοναδικότητα και την εξειδίκευση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα, ως πεδίου δράσης ευρωπαϊκών και διεθνών πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

04-07-2022
Πρόγραμμα δωρεάν διακοπών για μητέρες μονογονείς με ανήλικα παιδιά

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνει την υλοποίηση ενός πρότυπου κοινωνικού προγράμματος που αφορά στη διάθεση δωρεάν διακοπών σε μητέρες - αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών με τα ανήλικα παιδιά τους που διαπιστωμένα αντιμετωπίζουν σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες.

Στόχος του προγράμματος είναι η δυνατότητα εξασφάλισης διακοπών με αξιοπρεπείς συνθήκες καθώς και η κάλυψη των ιδιαίτερων ψυχοκοινωνικών τους αναγκών.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά τον μήνα Ιούλιο και οι δικαιούχες οικογένειες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν διακοπές πέντε ημερών στα παράλια της Λάρισας με πλήρη κάλυψη του κόστους μετακίνησης, διαμονής και διατροφής.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μητέρες και τα παιδιά θα συμμετέχουν σε δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που έχουν ειδικά σχεδιαστεί από τους υπεύθυνους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Διεύθυνσης Πρόνοιας. Οι δράσεις θα αφορούν στην υλοποίηση ομάδων υποστήριξης των μητέρων στο γονεϊκό τους ρόλο με συντονίστρια Κοινωνική Λειτουργό - εκπαιδεύτρια του προγράμματος Σχολών Γονέων του Δήμου καθώς και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών. Ειδικά για τα παιδιά έχει σχεδιαστεί ειδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις καθώς δράσεις ευαισθητοποίησης για την έμφυλη βία που θα συντονίζει το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Γυναικών Δήμου Λαρισαίων.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων που προωθούν την κοινωνική ένταξη, την παροχή ευκαιριών σε όλους και την ολιστική προσέγγιση των αναγκών των ευάλωτων ομάδων. Σε μια περίοδο που ο κοινωνικός ιστός διαρρηγνύεται καθημερινά, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής υλοποιεί καινοτόμες δράσεις με υπευθυνότητα και ευαισθησία απέναντι στον πολίτη.

04-07-2022
ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ - Προκήρυξη ειδικοτήτων για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών στα ΔΙΕΚ

Για την περίληψη, πατήστε ΕΔΩ

Για την προκήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση, πατήστε ΕΔΩ

Για το παράρτημα 1, πατήστε ΕΔΩ

Για το παράρτημα 2, πατήστε ΕΔΩ

Για το παράρτημα 3, πατήστε ΕΔΩ

Για το παράρτημα 4, πατήστε ΕΔΩ

04-07-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια διαφόρων ειδών για το ξυλουργείο του Δήμου Λαρισαίων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-07-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-07-2022
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού - Υπηρεσίες Παραχώρησης Δικαιώματος Χρήσης Βελτιωμένων Εκδόσεων Λογισμικού ΟΤΑ-Genesis και S.H.R.M.S. και Υπηρεσιών Υποστήριξής του

Για το κείμενο της περίληψης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο της οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

01-07-2022
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 05/07/2022, ώρα 20:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

01-07-2022
Διαδικασία Γραπτών Ερωτήσεων Δημοτικών Συμβούλων Τρίτη 05/07/2022, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

01-07-2022
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Δευτέρα 04/07/2022, 08:00-12:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 4 Ιουλίου και από ώρα 8:00 έως 12:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

 • Πλάτωνος (από Σωκράτους έως Δημοσθένους)
 • Κίμωνος

 

01-07-2022
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 05/07/2022, ώρα 12:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

01-07-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

30-06-2022
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 06/07/2022, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

30-06-2022
Τα Victoria Cinemas πάνε Κηποθέατρο Αλκαζάρ!

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τα Victoria Cinemas παρουσιάζουν στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ καλοκαιρινές βραδιές κάτω από τα αστέρια για τους μικρούς μας φίλους!

Πέντε Κυριακές του καλοκαιριού κατηφορίζουμε στο Κηποθέατρο και παρακολουθούμε αγαπημένες παιδικές ταινίες και παραστάσεις με μειωμένη τιμή εισόδου 5 ευρώ!

Πρόγραμμα προβολών:

 

Κυριακή 10/7

«Ο Καραγκιόζης & η Μούμια του Φαραώ» - θεατρική παράσταση

Μια παράσταση με σεβασμό πάντα στον παραδοσιακό Καραγκιόζη και το ελληνικό θέατρο σκιών.

Στην ιστορία μας αυτή, ο Πασάς αναθέτει στον Χατζηαβάτη να μεταφέρει ένα μπαούλο με δώρα και να το παραδώσει στον Πασά της Αιγύπτου.

Ο Χατζηαβάτης παίρνει μαζί του για βοήθεια τον Καραγκιόζη ο οποίος, εξαιτίας της περιέργειάς του, θα κάνει το ταξίδι άνω-κάτω και θα βάλει και τους δύο σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες που θα προσφέρουν άφθονο γέλιο!

Τα υπόλοιπα επί σκηνής…

 

Κυριακή 17/7 «SonicThe Hedgehog 2 εταγλ

Ο κακός Δρ. Ρομπότνικ ανασυντάσσει τις δυνάμεις του και με την ισχυρή έχιδνα Νακλς στο πλάι του, ετοιμάζονται να επιτεθούν στον ανυποψίαστο Σόνικ, ο οποίος πιστεύει πως έχει ξεμπερδέψει μαζί τους.

 

Κυριακή 31/7 H Nέα Tαινία - Πρεμιέρα «Ο Μικρός Νικόλας και το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρούεταγλ

Αυτό που αγαπά περισσότερο ο Νίκολας είναι να παίζει με την παρέα των φίλων του στο γυμνάσιο, τους The Invincibles. Αξιολάτρευτοι, αλλά άτακτοι, ζουν κάθε είδους περιπέτειες μαζί και η ζωή δεν θα μπορούσε να είναι πιο αστεία.

Έτσι, όταν ο μπαμπάς του παίρνει προαγωγή και ανακοινώνει ότι η οικογένεια μετακομίζει στη Νότια Γαλλία, ο κόσμος του διαλύεται.

Ο μικρός Νικόλαος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τους φίλους του. Αλλά η παρέα έχει ένα σχέδιο για να αποτρέψει αυτή την τρομερή μετεγκατάσταση: ένα κυνήγι θησαυρού.

 

Κυριακή 7/8 «ΟΥΠΣ 2! Ο Νώε ξανά έφυγε εταγλ

Μετά τις τρελές περιπέτειες της πρώτης ταινίας, οι κολλητοί πια φίλοι, Φίνι και Λέα, πλέουν στα ανοιχτά πάνω στην Κιβωτό του Νώε μαζί με τους γονείς τους και τα άλλα ζωάκια.

Όμως, μετά από εβδομάδες χωρίς να φαίνεται πουθενά στεριά, οι προμήθειες έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν, απειλώντας την εύθραυστη ειρήνη ανάμεσα στα σαρκοφάγα και τα φυτοφάγα ζώα. Μετά από μια σειρά ατυχιών, τα παιδιά βρίσκονται κατά λάθος εκτός της Κιβωτού - μαζί με τις τελευταίες προμήθειες!

 

Κυριακή 28/8 «MINIONS 2: Η Άνοδος του Γκρου εταγλ

Βρισκόμαστε στην καρδιά της δεκαετίας του ’70, όπου όλοι έχουν λουλούδια στα μαλλιά και χρωματιστά παντελόνια και ο μικρός Γκρου μεγαλώνει στα προάστεια.

Ως φανατικός οπαδός μιας ομάδας σούπερ κακών με το όνομα «Vicious 6», ο Γκρου θέλει να γίνει αρκετά κακός ώστε μια μέρα να μπορέσει να γίνει μέλος της ομάδας τους.

Ευτυχώς, στην προσπάθειά του να σπείρει το χάος, τον βοηθούν οι μικροί του ακόλουθοι, τα λατρεμένα Minions.

30-06-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

30-06-2022
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΕΚΤΑΚΤΗ) Πέμπτη 30/06/2022, ώρα 13:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

30-06-2022
Παράρτημα ΡΟΜΑ Κέντρου Κοινότητας - Αντισύλληψη σε γυναίκες Ρομά

Ενημέρωση για την αντισύλληψη σε γυναίκες Ρομά πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «REACH» όπου συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων μέσω του Παραρτήματος Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών Ρομά, από το Παράρτημα Ρομά σε συνεργασία με το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στόχος ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γυναικών Ρομά σε θέματα αντισύλληψης, οικογενειακού προγραμματισμού καθώς και για τον μητρικό θηλασμό. Συγκεκριμένα η προϊσταμένη του τμήματος και μαία κα. Γεωργία Ντέλλα, παρουσίασε στις γυναίκες που συμμετείχαν το τι σημαίνει οικογενειακός προγραμματισμός και ποια τα οφέλη του, ποιες είναι οι αντισυλληπτικές μέθοδοι και τον σημαντικό ρόλο που παίζουν στην προστασία των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Επίσης, εκτενής αναφορά έγινε για τα ευεργετικά οφέλη του μητρικού θηλασμού και τις θαυμαστές ιδιότητες του μητρικού γάλακτος, την υποστήριξη των γυναικών μέσα από την παροχή συμβουλών στις νέες μητέρες για τη σωστή διατροφή των μωρών τους και την ενθάρρυνσή τους να συνεχίσουν έστω και αν προκύψουν διάφορες δυσκολίες. Η κα Ντέλλα ενημέρωσε τις γυναίκες Ρομά πως μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί της για οτιδήποτε χρειαστούν οι ίδιες ή οποιαδήποτε γυναίκα της περιοχής, είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης αν κριθεί αναγκαίο. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρης Βούλγαρης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τόσο τις γυναίκες Ρομά όσο και την κα. Ντέλλα, για τη συμμετοχή τους, τόνισε πως κύριο μέλημα της Αντιδημαρχίας είναι η συνεισφορά με όλα τα διαθέσιμα μέσα στην προστασία και την προώθηση της υγείας αλλά και την υποστήριξη των γυναικών Ρομά με στόχο την μείωση των ανισοτήτων στην υγεία. Στο τέλος της εκδήλωσης οι γυναίκες Ρομά ευχαρίστησαν την κα. Ντέλλα για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί τους, αλλά και τον Αντιδήμαρχο κο. Βούλγαρη που πάντα μεριμνά και βρίσκεται στο πλευρό του πληθυσμού αυτού.

Οι δύο φορείς ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέες ενημερωτικές δράσεις με θέματα χρήσιμα για τον ευπαθή αυτό πληθυσμό. Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

30-06-2022
Παράρτημα ΡΟΜΑ Κέντρου Κοινότητας - Ενημέρωση γυναικών Ρομά για την έμφυλη βία

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «reach», που έχει στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών Ρομά, σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου, υλοποίησαν ενημερωτική δράση σε γυναίκες Ρομά με σκοπό την πληροφόρησή τους για το επίκαιρο θέμα των γυναικοκτονιών.

Συγκεκριμένα η κοινωνική λειτουργός του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, κα Αθηνά Τερζενίδου, μαζί με την παιδοψυχολόγο κα Ναυσικά Κυρίτση ενημέρωσαν τις παρευρισκόμενες γυναίκες, για το τι σημαίνει κακοποίηση - βία, ποιες είναι οι μορφές της, που μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα θύμα βίας, καθώς και για τη λειτουργία του Ξενώνα του Δήμου Λαρισαίων τη στελέχωσή του και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Αυτό που τονίστηκε από το επιστημονικό προσωπικό του Παραρτήματος Ρομά, είναι πως «η εκπαίδευση, η πρόληψη, η προστασία και η δικαιοσύνη είναι άξονες που πρέπει να ακολουθεί μια σωστή πολιτική προς όφελος των αδύναμων και κακοποιημένων γυναικών. Πρέπει να επιτευχθεί μια μεγάλη αλλαγή σε στάσεις, συμπεριφορές και πρότυπα, ώστε να μπορέσει να καταπολεμηθεί η έμφυλη βία. Οι γυναίκες θύματα βίας πρέπει να υποστηριχθούν, ώστε να ξανανιώσουν ασφάλεια, αγάπη και ελευθερία χωρίς να καταπατούνται τα ατομικά τους δικαιώματα.

Πρέπει η κάθε γυναίκα να γνωρίζει πως «Δεν είναι η μόνη, δεν είναι μόνη»».

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α και Ρούσβελτ, τηλ. 2410-680.242 email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, οδός Δημοσθένους 45, Νέα Σμύρνη.

 

29-06-2022
“Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!” - Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επιστρέφει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, συμμετέχει φέτος, για πέμπτη χρονιά, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

Αυτό το καλοκαίρι οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους φίλους τους, για να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, το νερό, να απολαύσουν τον τόπο τους και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Η ΚΕ, ως θεσμός για τις βιβλιοθήκες του ΔΕΒ, επανέρχεται με “φρέσκες” ιδέες και ένα θέμα που θα μας φέρει κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς.

Ο τίτλος της φετινής ΚΕ είναι: “Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!”

Σκοπός της φετινής ΚΕ είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας και να αξιοποιήσουν τους αναγνώστες κάθε ηλικίας αλλά και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές. Το κεντρικό βιβλίο αφόρμησης για όλα τα εργαστήρια είναι “Τα Ψηλά Βουνά”, ένα βιβλίο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και “ζωντανό”.

Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/ απόσπασμα από το κεντρικό βιβλίο και με νεότερη/ σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες, τη φύση, το νερό, τον ουρανό και το διάστημα. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν.

Έτσι, διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.

Η ΚΕ 2022 προκύπτει μέσα από την άριστη συνεργασία μεταξύ της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ και συγκεκριμένα με το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2022

 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2022

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022: Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!: Η αφετηρία

Τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με το θέμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022, περιγράφουν τη δική τους διαδρομή από το σπίτι μέχρι τη βιβλιοθήκη τους και δημιουργούν μια διαδρομή ανάγνωσης (ντόμινο βιβλίων) στη βιβλιοθήκη χρησιμοποιώντας τα βιβλία της φετινής ΚΕ.

Εμψυχωτής: Χριστίνα Παπαδοπούλου, Βιβλιοθηκονόμος

Για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών

Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ώρα: 10.30π.μ.

 

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022: Διαδρομές προς το σπίτι

Τα παιδιά εστιάζουν στην αξία της κατοικίας και χρησιμοποιώντας φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά κατασκευάζουν διαφορετικά είδη σπιτιών και φτιάχνουν τη γειτονιά τους, την πόλη ή το χωριό τους ή τη δική τους φανταστική πολιτεία.

Εμψυχωτής: Χριστίνα Παπαδοπούλου, Βιβλιοθηκονόμος

Για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών

Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ώρα: 10.30π.μ.

 

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022: Διαδρομές από την Άπω Ανατολή

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την ιαπωνική κουλτούρα , μαθαίνουν την τέχνη του Χαϊκού, μαθαίνουν την απλή και ευχάριστη δομή της πιο σύντομης ποιητικής φόρμας και γίνονται τα ίδια ποιητές συνθέτοντας τα δικά τους τρίστιχα ποιήματα. Το ταξίδι στην Άπω Ανατολή ολοκληρώνεται με την κατασκευή οριγκάμι.

Εμψυχωτής: Δήμητρα Γκόλαντα, Βιβλιοθηκονόμος

Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ώρα: 10.30π.μ.

 

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022: Δημιουργικές διαδρομές

Μπορεί να γραφτεί μια ιστορία ξεκινώντας από μια τυχαία γραμμή; Τα παιδιά γίνονται συγγραφείς και εικονογράφοι και συνθέτουν την δική τους περιπετειώδη, τρομακτική, αστεία, ρομαντική ή εντελώς φανταστική ιστορία, στήνοντας το σκηνικό της πάνω σε μια γραμμή!

Οι ιστορίες τους γίνονται εικονοβιβλία σε σχήμα ακορντεόν!

Εμψυχωτής: Ελπινίκη Μακρυγιάννη, Εκπαιδευτικός

Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών

Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ώρα: 10.30π.μ.

 

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022: Διαδρομές μαζί

Τα παιδιά, μέσω του παιχνιδιού χτίζουν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, μαθαίνουν να συνεργάζονται αρμονικά και καλλιεργούν τον σεβασμό προς τους άλλους.

Εμψυχωτής: Ελπινίκη Μακρυγιάννη, Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης

Για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών

Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ώρα: 10.30π.μ.

 

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022: Διαδρομές επιβίωσης

Τα παιδιά εμπνέονται από το δάσος και με υλικά από την φύση, τα οποία γίνονται αντικείμενα δημιουργίας, κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο που μπορεί να μετατραπεί στην πιο αγαπημένη γωνιά της βιβλιοθήκης για διάβασμα και παιχνίδι.

Εμψυχωτές: Γελαντζοπούλου Ειρήνη, Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Βιβλιοθηκονόμος

Για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών

Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ώρα: 10.30π.μ.

 

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022: Θαλασσινές διαδρομές

Τα παιδιά φτιάχνουν χάρτινα καράβια, ταξιδεύουν μαζί τους σε μακρινές θάλασσες και αφηγούνται τις θαλασσινές τους διαδρομές χαράσσοντας πορείες πάνω σε χάρτες.

Εμψυχωτής: Σόνια Παράσχου, Φιλόλογος

Για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών

Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ώρα: 10.30π.μ.

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022: Διαδρομές συνεργασίας

Τα παιδιά ορίζουν τι είναι “κοινότητα”, “φυτεύουν” το δικό τους δέντρο συνεργασίας, συνθέτουν όμορφες ιστορίες χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και χτίζουν έτσι τη δική τους μοναδική κοινότητα.

Εμψυχωτής: Βασιλική Βλάχου, Βιβλιοθηκονόμος

Για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών

Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ώρα: 10.30π.μ.

 

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022: Χνουδωτές διαδρομές

Τα παιδιά καλλιεργούν την αγάπη και τον σεβασμό για τα ζώα και φτιάχνουν πολύχρωμα αυτοσχέδια γατόσπιτα για τους αδέσποτους φίλους της βιβλιοθήκης, της γειτονιάς, της πόλης τους!

Εμψυχωτής: Παρασκευή Τσέλιου, Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης

Για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών

Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ώρα: 10.30π.μ.

 

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022: Φτερωτές διαδρομές

Τα παιδιά ακολουθούν τις μεταναστευτικές διαδρομές των αποδημητικών πουλιών, μαθαίνουν για τα διάφορα είδη και γίνονται παρατηρητές αυτού του ταξιδιού μέχρι τη στιγμή που φτιάχνουν τη φωλιά τους. Στο τέλος τα παιδιά κατασκευάζουν με φυσικά υλικά χελιδονοφωλιές και ταϊστρες.

Εμψυχωτής: Παρασκευή Τεκέδου, Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης

Για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών

Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ώρα: 10.30π.μ.

 

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022: Διαδρομές στη φύση

Τα παιδιά γνωρίζουν την φύση μέσα από μυρωδιές, μαθαίνουν για τους σπόρους “ταξιδευτές”, και αφηγούνται τις ιστορίες αυτών των διαδρομών.

Εμψυχωτής: Χριστίνα Παπαδοπούλου, Βιβλιοθηκονόμος

Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ώρα: 10.30π.μ.

 

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022: Θαλασσινές διαδρομές

Τα παιδιά φτιάχνουν χάρτινα καράβια, ταξιδεύουν μαζί τους σε μακρινές θάλασσες και αφηγούνται τις θαλασσινές τους διαδρομές χαρράσοντας πορείες πάνω σε χάρτες.

Εμψυχωτές: Βασίλης Αρβανίτης, Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης,

Χριστίνα Παπαδοπούλου, Βιβλιοθηκονόμος

Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ώρα: 10.30π.μ.

 

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022: Ποιητικές διαδρομές

Τα παιδιά παίζουν με λέξεις, πειραματίζονται με την ομοιοκαταληξία, γράφουν τα δικά τους ποιήματα και δημιουργούν όλοι μαζί μια ποιητική συλλογή εμπνευσμένη από τη φύση.

Εμψυχωτής: Εύη Γίτσα, Συγγραφέας-Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης

Για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών

Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ώρα: 10.30π.μ.

 

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022: Πειρατικές διαδρομές

Τα παιδιά προσεγγίζουν το θέμα της πειρατίας και παίρνουν μέρος σε ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού ακολουθώντας μυστικές διαδρομές μέσα στη βιβλιοθήκη.

Εμψυχωτής: Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου, Συγγραφέας-Συνταξιούχος Νηπιαγωγός

Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών

Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ώρα: 10.30π.μ.

 

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022: Διαδρομές αναμνήσεων - Η επιστροφή

Όλοι οι φίλοι τη βιβλιοθήκης, μικροί και μεγάλοι, θυμούνται τις διαδρομές του καλοκαιριού μέσα από τις δημιουγίες των παιδιών στην Καλοκαιρινη Εκστρατεία, μοιραζονται καλοκαιρινές αναμνήσεις, συζητούν για τα δικά τους Ψηλά Βουνά και αποχαιρετούν το καλοκαίρι ανανεώνοντας τη συνάντησή τους για την επόμενη ΚΕ.

Εμψυχωτές: Όλοι οι εμψυχωτές της ΚΕ

Για όλα τα παιδιά της ΚΕ

Τοποθεσία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ώρα: 7.00μ.μ

 

Ελεύθερη είσοδος

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας(3oς όροφος)

Ρούσβελτ 59

Τηλ. 2410618753

e-mail: edimovivlio@hotmail.gr

Ενημερωθείτε από την σελίδα μας στο διαδίκτυο: https://www.facebook.com/www.edimovivliolarissa

29-06-2022
21η Έκθεση Βιβλίου στην πλατεία Ταχυδρομείου

Η αγάπη του κόσμου για την Έκθεση Βιβλίου της πόλης μας, αποδεικνύεται κάθε χρόνο με μαζική προσέλευση.

Έτσι, θα πραγματοποιηθεί και φέτος η καθιερωμένη γιορτή του βιβλίου, φέρνοντας κοντά τον αναγνώστη με το καλό βιβλίο.

Η οικονομική και κοινωνική κρίση που εδραιώθηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, πρέπει να μας δυναμώσει, ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθειά μας για ανάπτυξη του πολιτισμού, που κατά μεγάλο μέρος επιτυγχάνεται μέσα από τα βιβλία.

Χιλιάδες τίτλοι βιβλίων δίνουν το "παρών" στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, την πλατεία Ταχυδρομείου,  συγκεντρώνοντας τις τέχνες, τη φιλοσοφία, την ιστορία, τη λογοτεχνία, το παραμύθι και πολλές άλλες κατηγορίες, σε ένα μεγάλο... ράφι!

Οι βιβλιοπώλες, στέκονται πάντα δίπλα στους φίλους του βιβλίου, τους ενημερώνουν και τους συμβουλεύουν στις επιλογές τους.

Στην έκθεση συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία: PROSPERUS (Πελοπίδας Τσιάρας), Καλτσάς (Αχιλλέας Καλτσάς), Άνεμος (Παναγιώτης Ιωαννίδης), Πρίσμα (Δημήτριος Σανής), Γραμμή (Ελευθερία Μπαρούτα), Βιβλιογνώση (Θεοδώρα Τσανάκα) και το Παλαιοβιβλιοπωλείο (Ντίνος Δερβένης).

Περπατήστε ανάμεσα στα βιβλία, ξεφυλλίστε τα, διαλέξτε τυχαία μια σελίδα και ακούστε την... κάτι έχει να σας πει!

Αυτό είναι το μήνυμα της 21ης Έκθεσης Βιβλίου που θα λειτουργεί από την Παρασκευή 1 Ιουλίου μέχρι Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022 στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Ώρες λειτουργίας:10:30 – 14:00 και 18:30 – 22:30 τις καθημερινές, 18:30 – 22:30 τα Σαββατοκύριακα.

Την Έκθεση διοργανώνει η Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας «Φίλων ο Λαρισαίος» σε συνεργασία με την Αντιδημρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

29-06-2022
Ο Δήμος Λαρισαίων στο URBACT City Festival 2022

Στο Παρίσι, έδρα της Διαχειριστικής Αρχής του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT ΙΙΙ, πραγματοποιήθηκε 14-16 Ιουνίου 2022 η διοργάνωση URBACT City Festival 2022. Η διοργάνωση αυτή πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, ωστόσο λόγω της πανδημίας η τελευταία είχε πραγματοποιηθεί το 2019.

Στο URBACT City Festival 2022 συμμετέχουν οι πόλεις που υλοποιούν κάποιο εγκεκριμένο έργο του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT ΙΙΙ αυτή την προγραμματική περίοδο.

Ο Δήμος Λαρισαίων αυτή την προγραμματική περίοδο συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Food Corridors - Empowering Rural & Urban Food Connections Within European Regions” μαζί με άλλους 7 εταίρους από την Πορτογαλία, την Εσθονία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.

Στόχος του έργου είναι η μετάβαση προς τα κατά τόπους περιφερειακά συστήματα διατροφής και η δημιουργία ενός δικτύου πόλεων, που θα αποτελέσει το κλειδί για την ενίσχυση της διασύνδεσης μεταξύ αγροτικών και αστικών περιοχών. Μέσα για την ομαλή επίτευξη αυτού του δικτύου αποτελούν η προώθηση νωπών, τοπικών και υγιεινών τροφίμων και η τόνωση των μικρών αλυσίδων παραγωγής και κατανάλωσης. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η δημιουργία ενός περιβάλλοντος παραγωγής και κατανάλωσης, το οποίο θα βασίζεται στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.   

Για την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού ο Δήμος Λαρισαίων έχει σχεδιάσει ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, καθώς και μία Δράση Μικρής Κλίμακας, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ιστότοπου για την προβολή της γαστρονομίας της περιοχής και τη σύνδεση των καταναλωτών με τους παραγωγούς και επιχειρήσεις τοπικών αγροτικών προϊόντων. Στον ιστότοπο αυτά θα μπορεί κάποιος να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τη γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα, τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς της περιοχής και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης της Λάρισας. Επιπλέον, θα εκδοθεί ένας έντυπος οδηγός με πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα, καθώς και παραδοσιακές συνταγές.

Ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων κ. Γεώργιος Σούλτης, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και μέλος της Τοπικής Ομάδας Δράσης, κ. Δημήτριος Ιωαννίδης κατά τη διάρκεια του URBACT City Festival 2022 ενημερώθηκαν για τις θεματικές και τις δράσεις των δικτύων πόλεων που υλοποιούνται από το URBACT IIΙ. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να έχουν συζητήσεις και επαφές με εκπροσώπους όλων των συμμετεχόντων πόλεων, που φέτος ξεπέρασαν τις 240.

 

28-06-2022
2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2022. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Μύλου του Παππά και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών μικρού μήκους, ομιλίες και workshops.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας (#eyy2022), υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων και  τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και της Unicef.

 Ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής σε όλες τις νέες και τους νέους της Λάρισας, από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας και τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη.

Ανοικτό κάλεσμα στις νέες και τους νέους της Λάρισας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του 2ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης, που διοργανώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τον Δήμο, απεύθυναν ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης και η πρόεδρος του Δ.Σ. Νεολαίας κ. Φωτεινή Μυσιρλή, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ κ. Β. Μόρας και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και δια βίου Μάθησης κ. Δημ. Δεληγιάννης.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, υπογράμμισε με έμφαση ότι η δημοτική αρχή επιζητά τον διάλογο με τη νεολαία και τις συνέργειες με τους φορείς της πόλης στοχεύοντας στη θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή και καινοτόμο δράση, το μοναδικό φεστιβάλ τέτοιου χαρακτήρα που πραγματοποιείται στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, τονίζοντας τη σύμπραξη 20 και πλέον φορέων που μετέχουν στις εκδηλώσεις, αλλά και την στήριξη από τη Unicef.

Η κα. Φωτεινή Μυσιρλή, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, τονίζοντας ότι στόχος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας είναι να καταστεί ο θεσμός βιώσιμος. Η κα. Μυσιρλή, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους νέους, ασχέτως μορφωτικού επιπέδου, οικογενειακής κατάστασης κλπ γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο Φεστιβάλ θέλουμε να εκφραστούν όλοι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Βαγγέλης Μόρας, εξέφρασε τη χαρά του που το Φεστιβάλ δίνει χώρο στον αθλητισμό και σε αθλητικές δράσεις, υπογραμμίζοντας ότι η ΔΗΚΕΛ θα στηρίξει ενεργά το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας.

Παρόντες στην συνέντευξη τύπου ήταν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και δια βίου Μάθησης κ. Δημ. Δεληγιάννης, η προισταμένης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου κ. Στ. Μπαξεβάνου, και εκπρόσωποι φορέων της πόλης που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

 

Πρόγραμμα 2ου Φεστιβάλ Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης

 

Pre- Festival Events

 

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 & ώρα 21:30  (Κεντρική Πλατεία)

 • Θεατρική Παράσταση «..και Γεννιόμαστε Ξανά» 

Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας- ΟΚΑΝΑ, Εργαστήρι Ζωής

 

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 & ώρα 18:00  (Δημοτική Πισίνα Νεάπολης)

 • Τουρνουά Beach Volley

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας & ΔΗ.Κ.Ε.Λ.

 

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 & ώρα 21:15  (Κεντρική Πλατεία)

 • Βραδινή Ποδηλατάδα

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας & ΔΗ.Κ.Ε.Λ.

 

Συμμετοχή φορέων/ Festival’s Kiosks

 • Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας & Unicef
 • Άγγελοι της Χαράς
 • Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ)- Περιφερειακό Παράρτημα Θεσσαλίας
 • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Λαρισαίων – Διεύθυνση Παιδείας
 • ΚΔΑΠΑμεαΑ Στήριξη
 • Κέντρο Διά Βίου Μάθησης "Καινοτομία"
 • Μητροπολιτικό Κολλέγιο
 • Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α Λάρισας
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων
 • Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών
 • Joist Innovation Park
 • Make Use & LoudMouse Crew

 

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

19:00 – 21:00 (Κεντρική Σκηνή, Προαύλιος χώρος του Μύλου)

 • «Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας: η κινητήριος δύναμη της ενεργούς συμμετοχής των νέων στα κοινά»

Κεντρική Εναρκτήρια Ομιλία

21:30 – 23:00 (Πλατεία Λαμπρούλη, Λόφος Φρουρίου)

Τελετή έναρξης: Συναυλία με τους ONIRAMA

Συνδιοργάνωση: UNICEF, Δήμος Λαρισαίων, Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας

 

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

18:30 – 19:30 (Προαύλιος Χώρος του Μύλου)

 • Ελάτε να χορέψουμε παραδοσιακά, εργαστήριο παραδοσιακών χορών

Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λαρίσης και Περιχώρων «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

19:00 – 19:45 (Αίθουσα εργαστηρίων Ι, Ισόγειο)

 • Βιογραφικά Κόμικς και Προσωπική Έκφραση

LoudMouse Crew

19:00 – 20:00 (Αίθουσα εργαστηρίων ΙΙΙ, 3ος όροφος του Μύλου)

 • Εργαστήρι εκφραστικής γραφής και δημιουργικής γραφής

Teach me how to Greek

19:30 – 20:30 (Προαύλιος χώρος του Μύλου)

 • ΣυμΒΙΩΝΩ, ΣυνΔΗΜΙΟΥΡΓΩ, ΣυμΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩ

Κ.Δ.Α.Π.Α.με.Α Στήριξη

19:30 – 20:30 (Προαύλιος χώρος Μουσείου Κούκλας)

 • Φροντίζω τον χώρο μου με το ΜΑΚΕ USE KIT

MAKE USE

19:30 – 21:30 (Προαύλιος Χώρος του Μύλου)

 • Παίζουμε και μαθαίνουμε με την «Κατασκήνωση στην Πόλη»

Διεύθυνση Παιδείας Δήμου Λαρισαίων

20:00 – 21:00 (Αίθουσα εργαστηρίων Ι, Ισόγειο)

 • Τεχνικές αναζήτησης εργασίας: Βιογραφικό Σημείωμα

Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ)- Περιφερειακό Παράρτημα Θεσσαλίας / Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης εργαζομένων και ανέργων

20:30 – 21:30 (Προαύλιος χώρος Μουσείου Κούκλας)

 • Εργαστήρι Μουσικών Οργάνων/ Εργαστήρι ορχήστρας ανακύκλωσης

Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ)

20:30- 22:30 (Θερινός Κινηματογράφος)

 • Θεατρική παράσταση «12 άβολες καρέκλες»

Θεατρική ομάδα Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Σκηνοθεσία: Χριστίνα Βράκα

21:00 – 22:30 (Προαύλιος χώρος του Μύλου)

 • Αστροπαρατήρηση στην πόλη

Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας A-Polaris

22:30 – 00:00 (Προαύλιος Χώρος του Μύλου)

 • DJs, Music Event

 

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

18:30 – 20:00 (Αμφιθέατρο, 2ος Όροφος του Μύλου)

 • Στρογγυλή τράπεζα με θέμα "Μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, κατάρτιση και επιμόρφωση: Επαγγελματικές προοπτικές στην Ελλάδα"

Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ)

19:00 – 20:00 (Αίθουσα εργαστηρίων Ι, Ισόγειο)

 • "Η στέγαση ως κοινωνικό δικαίωμα": Το παράδειγμα του συνεταιριστικού εγχειρήματος κοινωνικής στέγασης "La borda" στη Βαρκελώνη

Νεολαία Σύριζα Λάρισας

19:00 – 20:30 (Θερινός Κινηματογράφος)

 • Ουσιαστική ισότητα των φύλων στην τοπική-πολιτική ζωή

Ανοιχτή συζήτηση 

19:30 – 20:30 (Αίθουσα εργαστηρίων ΙΙΙ, 3ος όροφος του Μύλου)

 • "Εργαστήρι κίνησης & σύνδεσης με το περιβάλλον"

Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ)

20:00 – 21:00 (Αμφιθέατρο, 2ος Όροφος του Μύλου)

 • Επιτυχία στο χώρο εργασίας: δεξιότητες και ψυχική ευεξία

Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED)

20:15 – 21:15 (Αίθουσα εργαστηρίων Ι, Ισόγειο)

 • Σχεδιάστε την δική σας επιχείρηση!

Κέντρο Διά Βίου Μάθησης "Καινοτομία"

20:30- 22:30 (Θερινός Κινηματογράφος)

 • Θεατρική παράσταση «12 άβολες καρέκλες»

Θεατρική ομάδα Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Σκηνοθεσία: Χριστίνα Βράκα

20:30 – 21:30 (Αίθουσα εργαστηρίων ΙΙΙ, 3ος όροφος του Μύλου)

 • Προβολή ταινιών μικρού μήκους

21:00 – 22:30 (Προαύλιος χώρος του Μύλου)

 • Αστροπαρατήρηση στην πόλη

Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας A-Polaris

22:00 – 00:00 (Προαύλιος Χώρος του Μύλου)

 

Τελετή λήξης: Local Bands, Music Event

Τέλμα, Εναλλάξ, Secret theory

 

Χορηγός: Ζυθοποιία Πηνειού – LOLA Beer

Χορηγοί Επικοινωνίας: Radio Polis 99,4 - Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας 93,6 - Athens Voice - Πολιτεία Λαρισαίων - Larissanet

27-06-2022
Χαμόγελα για την έναρξη του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη»
 • Ξεκίνησε το καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με φορείς της πόλης,  με τη συμμετοχή 1.700 παιδιών στις τρεις κατασκηνωτικές περιόδους

Ξεκίνησε σήμερα το πετυχημένο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων «Κατασκήνωση στην Πόλη», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 εως 12 ετών, τα οποία σε  τρεις περιόδους, από σήμερα  και μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό με οργανωμένες ομάδες και διάφορα χάπενιγκς, με τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών και τη συνεργασία υπηρεσιών του Δήμου και φορέων της πόλης, θα περάσουν ένα χαρούμενο καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες, να ξεκουράσουν το πνεύμα, να αναζωογονηθούν, να αναπτύξουν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση.

Για φέτος στο πρόγραμμα υποβλήθηκαν 1700 αιτήσεις, οι οποίες ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους.

Σήμερα ξεκίνησε η  πρώτη περίοδος, σε 9 σημεία (δημοτικές εκπαιδευτικές δομές και σχολεία), με αγιασμούς. Ο αγιασμός στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, τελέστηκε από τον σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, του αντιδημάρχου Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Δημ. Δεληγιάννη της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων κ. Στ. Μπαξεβάνου.

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων είναι σχεδιασμένο από έμπειρους παιδαγωγούς της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου με πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες, επιθυμίες και ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν. Δεκάδες φορείς της Πόλης και υπηρεσίες του Δήμου κάνουν πράξη την Πόλη που Μαθαίνει, δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και συνδιαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια της “Πόλης που Μαθαίνει” αλλά και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF με στόχο τη χαρά των παιδιών και την υποστήριξη των οικογενειών τους.

Η Πόλη στηρίζει τα παιδιά της!

27-06-2022
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των φορέων στη συνάντηση για “Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει”
 • Περισσότεροι από 100 φορείς συμμετείχαν στην συνάντηση για τη συνδιαμόρφωση του τοπικού σχεδίου για μια Κοινωνία Μάθησης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 23 Ιουνίου 2022 η εκδήλωση-συνάντηση της διευρυμένης επιτροπής “Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει” με τη συμμετοχή πάνω από 100 φορέων συλλόγων, επιστημονικών ενώσεων και εθελοντικών οργανώσεων. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από 2 δύσκολα χρόνια υγειονομικής κρίσης και πανδημίας, με σκοπό τη συνδιαμόρφωση του σχεδίου δράσης της “Πόλης που Μαθαίνει” και του Πανεπιστημίου των Πολιτών για τα έτη 2022 - 2023. Το Σχέδιο Δράσης αφορά σε προγράμματα και κοινές δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν με βάση τις ανάγκες των πολιτών και προωθούν τη διά βίου μάθηση στην πόλη, την εξωστρέφεια, τη δικτύωση και τις συνέργειες.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, τονίζοντας ότι η πόλη είναι οι άνθρωποί της και ότι η συνεργασία του Δήμου και των φορέων της τοπικής κοινωνίας συνδιαμόρφωσαν την «Πόλη που Μαθαίνει». Χαιρέτισαν επίσης ο Αντιδήμαρχος επιχειρησιακού σχεδιασμού και τεχνικών έργων, Γεώργιος Σούλτης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρης Βούλγαρης και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αικατερίνη Καραγιώργου.

Στην εκδήλωση συμπεριλήφθησαν σύντομες εισηγήσεις από τους Αλέξη Κόκκο, ομότιμο καθηγητή εκπαίδευσης ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Δημήτρη Δεληγιάννη, Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, και Φωτεινή Μυσιρλή, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας. Σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας ήταν η πραγματοποίηση εργαστηρίων, όπου οι φορείς, σε ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου, είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν ομαδικά, να ανταλλάξουν ιδέες και να συζητήσουν πιθανές προτάσεις για νέες δράσεις και συνεργασίες.

Την εκδήλωση συντόνισε η Διευθύντρια Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων κα. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, ενώ την ευθύνη για τη διοργάνωση και υλοποίησή της είχε το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων.

27-06-2022
Τελική Διακρατική Συνάντηση του έργου Food Corridors στην Πορτογαλία

Κατά το χρονικό διάστημα 24-27 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Coimbra της Πορτογαλίας η τελική Διακρατική Συνάντηση του έργου “FOOD CORRIDORS”, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας URBACT III. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός δικτύου πόλεων με σκοπό την προώθηση τοπικών και υγιεινών τροφίμων και την τόνωση των μικρών αλυσίδων παραγωγής και κατανάλωσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του δικτύου από την Coimbra (Πορτογαλία), το Tartu (Εσθονία), τη Λάρισα (Ελλάδα), το Kranj (Σλοβενία), το Szécsény (Ουγγαρία), την Alba Iulia (Ρουμανία) και την περιοχή της Bassa Romagna (Ιταλία).

Στο πλαίσιο της συνάντησης διοργανώθηκε ανοιχτή εκδήλωση με επίκεντρο τις δημόσιες πολιτικές σχετικά με τα τρόφιμα και τη σύνδεσή τους με τους στόχους του έργου, ενώ μέσα από επισκέψεις σε τοπικές δημοτικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα και συναντήσεις εργασίας με φορείς της περιοχής, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τοπικές πρωτοβουλίες που συνδέονται με το Σχέδιο Δράσης της Coimbra αναφορικά με την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Η τελική εκδήλωση του έργου ολοκληρώθηκε με την εταιρική συνάντηση των μελών του δικτύου η οποία αφορούσε σε διοικητικά και οικονομικά θέματα καθώς και στον προγραμματισμό των επιμέρους δράσεων για την ολοκλήρωση του έργου.

Όπως τόνισε η κα Ρίτα Απρίλη, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία παρέστη στη Διακρατική Συνάντηση ως μέλος της Ομάδας Εργασίας του Δήμου Λαρισαίων, «η συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε δράσεις εξωστρέφειας και η ανάπτυξη συνεργειών μέσα από έργα όπως το FOOD CORRIDORS συντελούν στην ανάδειξη του αγροδιατροφικού τομέα,  στην ενίσχυση της παραγωγής και στην ενδυνάμωση της τοπικής ταυτότητας, όπως αυτή διαμορφώνεται με άξονα την οικονομική, την κοινωνική και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα».

Λεπτομέρειες για το έργο “FOOD CORRIDORS” διατίθενται στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων  https://www.larissa.gov.gr/el/food-corridors

Πληροφορίες: Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων (Λία Γκουντρουμπή, Μαρία Νικολαΐδου | τηλ.: 2413-500237 | email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

24-06-2022
Έναρξη του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη” - Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων συμμετοχής

Mε την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων, με συνολικό αριθμό 1.700 παιδιών ηλικίας 5-12 χρόνων, ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, την έναρξη του πετυχημένου προγράμματος "Κατασκήνωση στην Πόλη".

Οι γονείς των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο έχουν ήδη ενημερωθεί τηλεφωνικώς, ενώ εκείνοι που δήλωσαν τις επόμενες δύο περιόδους, θα ενημερωθούν επίσης με τηλεφωνική επικοινωνία σε άμεσο χρόνο.

Η έναρξη θα γίνει με αγιασμούς σε όλες τις κατασκηνωτικές δομές, ενώ ο επίσημος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κωνσταντίνου, στις 10:00 το πρωί με την παρουσία του Δημάρχου κ. Απόστολου Καλογιάννη και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου. Οι γονείς, εφόσον το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα παρουσίας στην τελετή του αγιασμού.

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων είναι σχεδιασμένο από έμπειρους παιδαγωγούς της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου με πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες, επιθυμίες και ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν. Δεκάδες φορείς της Πόλης και υπηρεσίες του Δήμου κάνουν πράξη την Πόλη που Μαθαίνει, δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και συνδιαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια της “Πόλης που Μαθαίνει”  αλλά και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF με στόχο τη χαρά των παιδιών και την υποστήριξη των οικογενειών τους, 

Η Πόλη στηρίζει τα παιδιά της!

Σημειώνεται πως για την ασφάλεια των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στις δομές, οι γονείς έχουν ήδη ενημερωθεί και πρέπει να έχουν μαζί τους κατά την πρώτη μέρα παρουσίας αρνητικό rapid ή self  test.

ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!

 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ  Δ/ΝΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ           Ο ΑΝΤ/ΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ                                                                         

  

 

     ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΥ                                     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

24-06-2022
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 28/06/2022, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-06-2022
Στη Λάρισα η 4η Διακρατική Συνάντηση του έργου Solidart

Ο Δήμος Λαρισαίων, διοργάνωσε από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου 2022 την 4η Διακρατική Συνάντηση του  έργου «Solidart - Network for the youth debate about the solidarity in crisis times, through creativity and art» το οποίο χρηματοδοτείται στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας «Europe For Citizens-Ευρώπη για τους Πολίτες» και βασίζεται στο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της κατανόησης μεταξύ των νέων της Ευρώπης για την αλληλεγγύη σε περιόδους κρίσης. Στόχος του είναι να εμπλέξει νέους από τις οκτώ χώρες του εταιρικού σχήματος, που ζουν την κρίση με διαφορετικούς τρόπους, χρησιμοποιώντας τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης που τους είναι οικείοι όπως οι νέες τεχνολογίες, καλλιτεχνική έκφραση κτλ, για να αναπτυχθεί μια πολυπολιτισμική συζήτηση για τις τρέχουσες προκλήσεις στην ΕΕ.

Στη διάρκεια της συνάντησης προσεγγίστηκε το θέμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζουν στα εδάφη της Ε.Ε., μέσα από στοχευμένες χρηματοδοτήσεις και ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκληθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στην στάση της Ευρώπης απέναντι στις αντιμαχόμενες πλευρές

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κος Δημήτρης Δεληγιάννης παρουσίασε στους εταίρους τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Λαρισαίων, την πρωτοβουλία της «Πόλης που Μαθαίνει», του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» και του προγράμματος «ESTIA” ενώ ακολούθως συμμετείχε στις συζητήσεις με τους λοιπούς συμμετέχοντες, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων κο Γιώργο Σούλτη.

Τέλος, οι εταίροι του έργου «Solidart», συμμετείχαν ενεργά σε δράσεις που διοργάνωσε το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων, στο χώρου του στο Φεστιβάλ Πηνειού, όπου είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει το έργο και τα αποτελέσματα του στους Λαρισαίους πολίτες, με την ενεργή συμμετοχή μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρισας.

Το συνολικό εταιρικό σχήμα αποτελείται από τους:

Συντονιστής: Δήμος Grosuplje (Σλοβενία).

Λοιποί εταίροι: Fajub - Federaçao das Associações Juvenis do Distrito de Braga (Πορτογαλία) WIPSEE (Γαλλία) Δήμος Dolores (Ισπανία) FUNDACJA AUTOKREACJA (Πολωνία) Bulgarian Youth Association (Βουλγαρία) Preili County Council (Λετονία) Δήμος Λαρισαίων (Ελλάδα).

Περισσότερες πληροφορίες για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων https://www.larissa-dimos.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Λαρισαίων Ευαγγελία Γκουντρουμπή και Μαρία Νικολαΐδου, τηλ. 2413-500237 | email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

24-06-2022
Συνάντηση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, πραγματοποίησε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων στο γραφείο του.

Οι νέοι ενημέρωσαν τον κ. Καλογιάννη για τις δράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και τη συνολική πορεία του καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Επίσης παρουσίασαν την έως τώρα προετοιμασία για το 2ο Φεστιβάλ Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης και προσκάλεσαν τον κ. Καλογιάννη να κηρύξει την έναρξη του Φεστιβάλ.

Ο ίδιος με τη σειρά του εξέφρασε τη συμπαράσταση και τον ενθουσιασμό του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, τη στήριξή του συνολικά στις δράσεις του δηλώνοντας πως θα είναι δίπλα στους νέους σε ό, τι και αν χρειαστούν.

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Ιστοσελίδας | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY