sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

banner-kolonakia

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Νοέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

29-11-2021
Χρυσό βραβείο στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού για την «Ανάδυση» στον Πηνειό

Το 1ο βραβείο (χρυσό) στην κατηγορία Projection Mapping στα Lighting Awards 2022, που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της εργασίας, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας σε έργα καλλιτεχνικού φωτισμού που φέρουν ελληνική υπογραφή, απέσπασε η πρωτοποριακή εικαστική ολογραμματική προβολή σε υδάτινη εγκατάσταση με τίτλο «Ανάδυση» που πραγματοποιήθηκε στον ποταμό Πηνειό τον περασμένο Ιούνιο, μία παραγωγή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Interactive Light Designs. 

Η βραβευμένη δράση με τίτλο «Ανάδυση» είχε πραγματοποιηθεί με σκοπό να σηματοδοτήσει τη δυναμική του Φεστιβάλ Πηνειού και να επικαιροποιήσει τη σημαντική θέση του ποταμού στην πόλη εισάγοντας μία πρωτοποριακή μορφή ψηφιακής τέχνης, η οποία συνδέει την τέχνη με την τεχνολογία στο φυσικό περιβάλλον.

Το ποτάμι και το υγρό στοιχείο είχαν αποτελέσει την αφορμή και την πηγή έμπνευσης, νοηματοδότησης και επεξεργασίας της δράσης, έχοντας ως στόχο την οπτική ψευδαίσθηση της ανάδυσης των αντικειμένων και των προβολών μέσα από το νερό.

Η ολογραμματική προβολή περιελάμβανε, θεματικό βίντεο 3D animation από τα πιο σημαντικά τοπόσημα, μνημεία και εκθέματα που χαρακτηρίζουν την πολιτιστική ταυτότητα της Λάρισας, δημιουργώντας έτσι μία συνοπτική αλλά ουσιαστική γραμμική αφήγηση της πολιτισμικής κληρονομιάς και ιστορίας της πόλης, αφιερωματικά βίντεο του Φεστιβάλ Πηνειού επεξεργασμένα με νέες τεχνικές και εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης και κινούμενες εικόνες συγχρονισμένες με ηλεκτρονική μουσική μέσω διαδραστικής εφαρμογής.

Όλα αυτά τα στοιχεία μέσω της πρωτοποριακής επεξεργασίας και προβολής είχαν δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό φαντασιακό ψηφιακό γίγνεσθαι.

Η βράβευση έρχεται να επιβεβαιώσει την πολιτική της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων να ενθαρρύνει την καινοτομία και να ενισχύει τη νεανική επιχειρηματικότητα. Να συνδέει το παρελθόν με το παρόν, αποσκοπώντας σε ένα καλύτερο μέλλον όπου ο πολιτισμός, η δημιουργία, η συνεργασία, η εξωστρέφεια,  η καινοτομία, με σεβασμό στην ιστορία, στην παράδοση, στο περιβάλλον, δεν θα είναι ζητούμενα αλλά δεδομένα.

Συντελεστές:

 

Interactive Light Designs: water projection mapping, σχεδιασμός, υλοποίηση εγκατάστασης και media maker

Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου: εικαστική επιμέλεια

Π&Π: τεχνικός εξοπλισμός και τεχνική υποστήριξη

Σήμα Διαφημιστική: συντονισμός

04-11-2021
Πανεπιστήμιο των Πολιτών: υποβολή αιτήσεων για ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στο Πρόγραμμα "Σχολές Γονέων". Το πρόγραμμα υλοποιείται με επιτυχία για 5η συνεχή χρονιά  από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου με τη συμμετοχή εκπαιδευτών από φορείς ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης της πόλης μας.  Απευθύνεται σε γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1FIOdF4xVfzQZtHjOaWyxt-PGLonTvPZyauwHeqgPBk8/edit

Επίσης έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για συμμετοχή στα προγράμματα των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης. 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/15QXVNSLhbquS0GR0Fmz499ZmNTqX4pj-tU30_0diE0M/viewform?edit_requested=true

28-09-2021
Ένταξη ηλεκτρονικών αιτήσεων του Τμήματος Ληξιαρχείου στην Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων

Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος Λαρισαίων, για την περαιτέρω διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των πολιτών, διευρύνει την παλέτα των ψηφιακών υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες, η εκτέλεση των οποίων, δεν απαιτεί τη φυσική παρουσία τους αλλά υλοποιείται από απόσταση.

Οι νέες υπηρεσίες  του Τμήματος Ληξιαρχείου που είναι πλέον διαθέσιμες είναι οι:

Ληξιαρχική πράξη γάμου          

Ληξιαρχική πράξη γέννησης

Σύμφωνο Συμβίωσης

Ληξιαρχική πράξη θανάτου

Για την είσοδο στη Ψηφιακή Πλατφόρμα, εισέρχεστε στο site του Δήμου Λαρισαίων (larissa.gov.gr) και στη συνέχεια μενού e-Υπηρεσίες - Τμήμα Ληξιαρχείου. Επιλέγετε την πράξη για την οποία αιτήστε και ακολουθείτε τις οδηγίες ηλεκτρονικής υποβολής.

Η είσοδος στην πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών αιτήσεων γίνεται με τη χρήση των κωδικών taxisnet και τη συνεργασία του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

H παλέτα των προσφερομένων υπηρεσιών, θα συνεχίζει να διευρύνεται περαιτέρω, με την ένταξη νέων, καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες, με κατεύθυνση την πληρέστερη δυνατή εξυπηρέτηση τους. Η ένταξη των νέων υπηρεσιών υλοποιείται με τη συνεργασία του Τμήματος Μηχανογραφικών Εφαρμογών και των αρμόδιων τμημάτων των υπηρεσιών του Δήμου που  αφορά η εντασσόμενη υπηρεσία.

14-05-2021
Απαλλαγή δημοτικών τελών επιχειρήσεων λόγω Covid-19

Με την υπ’ αριθμ. 95/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων αποφασίσθηκε η λήψη επιπλέον έκτακτων μέτρων οικονομικής στήριξης από το Δήμο Λαρισαίων σε επιχειρήσεις που αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία τους με κρατική εντολή λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού κατά το δεύτερο lockdown (π.χ. εστίαση από 30/10/20, λιανεμπόριο από 7/11/20, εκπαίδευση από 16/11/20 κ.λ.π.) και για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα στο Δήμο Λαρισαίων, τα οποία είναι τα κάτωθι:

 • Απαλλαγή καταβολής των ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος.
 • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων όσων δεν κάνουν χρήση του παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου.

Ως εκ τούτου, όσοι υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες προκειμένου να απαλλαγούν από την καταβολή δημοτικών τελών, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων, επισυνάπτοντας:

1. ΑΡΧΙΚΗ δήλωση αναστολής λειτουργίας στο ΕΡΓΑΝΗ, ή εν ελλείψει αυτής, την εκτύπωση του taxis με υπογράμμιση του κύριου ΚΑΔ της συγκεκριμένης επιχείρησης.

2. Έναν πρόσφατο λογαριασμό παροχής ρεύματος.

Επισημαίνεται, ότι στην περίπτωση καταβολής των παραπάνω τελών κατά το διάστημα απαλλαγής αυτών, θα υπάρχει η δυνατότητα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Επιλέγοντας το ανωτέρω link, ο ενδιαφερόμενος:

 • εισέρχεται στο περιβάλλον της ψηφιακής πλατφόρμας,
 • επιλέγει από το αριστερό μενού: «Οι Αιτήσεις μου»,
 • ακολουθεί η αυθεντικοποίηση του χρήστη με τους κωδικούς TAXISNET
 • επιλέγει: «Εισαγωγή»

Στο πεδίο Κατηγορία Αιτήσεων επιλέγει Τμήμα Εσόδων-Απαλλαγές Τελών και στο πεδίο Υποκατηγορία Αιτήσεων επιλέγει την πράξη για την οποία αιτείται.

Συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα πεδία (*) στην ενότητα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ και τα Συνοδευτικά Δικαιολογητικά (αν απαιτείται).

Η αίτηση θα πρωτοκολληθεί μετά την Οριστική Υποβολή.

15-04-2021
Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό απο τον Δήμο Λαρισαίων

«Εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι»

 • Καμπάνια προώθησης του εμβολιασμού από τον Δήμο Λαρισαίων

Στην μεγάλη προσπάθεια προώθησης του εμβολιασμού κατά της COVID 19, ώστε η κοινωνία να βγει, όσο γίνεται πιο σύντομα, από την πανδημία και τους περιορισμούς, συμβάλει ο Δήμος Λαρισαίων με τις δικές του δυνάμεις. 

Ειδικότερα, ο Δήμος υποστηρίζει την εθνική προσπάθεια, μέσω μια τοπικής καμπάνιας προώθησης του εμβολιασμού με κεντρικό σύνθημα «εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι».

Εξάλλου, Ο εμβολιασμός κατά του Covid19 αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και σε αυτούς που αγαπάμε και νοιαζόμαστε.

Η καμπάνια θα εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες, προγραμματίζοντας τον εμβολιασμό τους, στη βάση των προτεραιοτήτων που θέτει η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αναπτύχθηκε και η ιστοσελίδα emvoliolarissa.gr που περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, διευθύνσεις και τηλέφωνα των εμβολιαστικών κέντρων που λειτουργούν στο Δήμο Λαρισαίων αλλά και σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, ενώ θα φιλοξενεί επίκαιρη ενημέρωση και όλο το προωθητικό υλικό.

Σας στέλνουμε το link με το πρώτο video της καμπάνιας

https://www.youtube.com/watch?v=QucZ3dlQGic

ellas 2021 short

saata banner dimos

Webp.net gifmaker 1

platforma eisodos neo

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

29-11-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
29-11-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-11-2021
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το διεθνές συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe που διοργανώθηκε από το Δήμο Λαρισαίων

Ο Δήμος Λαρισαίων και το Δίκτυο Major Cities of Europe, διοργάνωσαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 13-15 Οκτωβρίου 2021 το διεθνές συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe. Το συνέδριο Major Cities of Europe αποτελεί σημείο αναφοράς για την τοπική αυτοδιοίκηση για περισσότερα από τριάντα χρόνια και αναγνωρίζεται ως το κατεξοχήν ευρωπαϊκό συνέδριο που επικεντρώνεται στον μετασχηματισμό αιχμής και την τεχνολογική καινοτομία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

            Το συνέδριο του 2021, λόγω της πανδημίας, διοργανώθηκε διαδικτυακά από το Δήμο Λαρισαίων (Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΚΕΔΕ και του e-Trikala και αποτελεί προπομπό του μεγάλου δια ζώσης συνεδρίου που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2022 στη Λάρισα.

            Στόχος του συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει μια ποικιλία περιπτώσεων μελέτης από τοπικές κυβερνήσεις, δημόσιους και ερευνητικούς οργανισμούς και να προκαλέσει συζητήσεις για τις θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν μέσα από διαφορετικές προοπτικές και προσεγγίσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού δίνοντας έμφαση στις προσδοκίες των πολιτών.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν:

➢  Ψηφιακός Μετασχηματισμός

➢  Το μέλλον της ψηφιακής τοπικής αυτοδιοίκησης & ηγεσίας

➢  Αξιοποίηση δεδομένων

➢  Τρόποι παρακίνησης των πολιτών στην υιοθέτηση της τεχνολογίας.

➢  Πληροφορική & αειφόρος ανάπτυξη

➢  Η δεοντολογία στον ψηφιακό μετασχηματισμό

➢  Διαχείριση κινδύνων, ασφάλεια & ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο

➢  Ψηφιακός μετασχηματισμός και Τουριστική ανάπτυξη

            Το συνέδριο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αντιπρόσωποι από 36 χώρες. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν από διακεκριμένους ομιλητές από όλο τον κόσμο, καθώς παρουσιάστηκαν πολλές και ποικίλες περιπτώσεις μελέτης από τοπικές κυβερνήσεις, δημόσιους και ερευνητικούς οργανισμούς. Ένας νέος κόσμος που έρχεται και για τον οποίο πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση και οι πόλεις να προετοιμαστούν.

            Οι συζητήσεις που ακολούθησαν μετά τις παρουσιάσεις ήταν ιδιαίτερα ζωντανές και ενδιαφέρουσες, ενώ η πόλη της Λάρισας δέχθηκε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία να αναλάβει τη διοργάνωσή του, φέρνοντας στο προσκήνιο θέματα – προκλήσεις που θα κληθούν να επιλύσουν στο άμεσο μέλλον οι ελληνικές πόλεις στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού. 

            Ιδιαίτερα θερμά ήταν και τα λόγια του Προέδρου του Δικτύου Major Cities of Europe κ. Giorgio Prister, ο οποίος εξήρε την συνεργασία και την ομαδική δουλειά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και εξέφρασε την πρόθεση του δικτύου για τη διοργάνωση του συνεδρίου το 2022 στην Λάρισα το Μάιο. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για την πρόθεσή μας να διοργανώσουμε το συνέδριο του 2022 στη Λάρισα και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τώρα την κοινή διοργάνωση της εκδήλωσης, που σίγουρα θα έχει μεγάλη επιτυχία όπως φέτος.”

            Η Λάρισα μπορεί να μην μπόρεσε λόγω της πανδημίας να φιλοξενήσει το συνέδριο του 2021 δια ζώσης, αλλά εντυπωσίασε με διάφορα βίντεο που προβάλλονταν συνεχώς στην αρχή, στο τέλος και στα διαλείμματα του συνεδρίου. Βίντεο από την πόλη της Λάρισας αλλά και την ευρύτερη περιοχή, προβάλλοντας την πόλη στο εξωτερικό και δελεάζοντας τους συμμετέχοντες για τη δια ζώσης παρακολούθηση του συνεδρίου το Μάιο του 2022 στη Λάρισα.

29-11-2021
Χρυσό βραβείο στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού για την «Ανάδυση» στον Πηνειό

Το 1ο βραβείο (χρυσό) στην κατηγορία Projection Mapping στα Lighting Awards 2022, που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της εργασίας, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας σε έργα καλλιτεχνικού φωτισμού που φέρουν ελληνική υπογραφή, απέσπασε η πρωτοποριακή εικαστική ολογραμματική προβολή σε υδάτινη εγκατάσταση με τίτλο «Ανάδυση» που πραγματοποιήθηκε στον ποταμό Πηνειό τον περασμένο Ιούνιο, μία παραγωγή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Interactive Light Designs. 

Η βραβευμένη δράση με τίτλο «Ανάδυση» είχε πραγματοποιηθεί με σκοπό να σηματοδοτήσει τη δυναμική του Φεστιβάλ Πηνειού και να επικαιροποιήσει τη σημαντική θέση του ποταμού στην πόλη εισάγοντας μία πρωτοποριακή μορφή ψηφιακής τέχνης, η οποία συνδέει την τέχνη με την τεχνολογία στο φυσικό περιβάλλον.

Το ποτάμι και το υγρό στοιχείο είχαν αποτελέσει την αφορμή και την πηγή έμπνευσης, νοηματοδότησης και επεξεργασίας της δράσης, έχοντας ως στόχο την οπτική ψευδαίσθηση της ανάδυσης των αντικειμένων και των προβολών μέσα από το νερό.

Η ολογραμματική προβολή περιελάμβανε, θεματικό βίντεο 3D animation από τα πιο σημαντικά τοπόσημα, μνημεία και εκθέματα που χαρακτηρίζουν την πολιτιστική ταυτότητα της Λάρισας, δημιουργώντας έτσι μία συνοπτική αλλά ουσιαστική γραμμική αφήγηση της πολιτισμικής κληρονομιάς και ιστορίας της πόλης, αφιερωματικά βίντεο του Φεστιβάλ Πηνειού επεξεργασμένα με νέες τεχνικές και εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης και κινούμενες εικόνες συγχρονισμένες με ηλεκτρονική μουσική μέσω διαδραστικής εφαρμογής.

Όλα αυτά τα στοιχεία μέσω της πρωτοποριακής επεξεργασίας και προβολής είχαν δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό φαντασιακό ψηφιακό γίγνεσθαι.

Η βράβευση έρχεται να επιβεβαιώσει την πολιτική της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων να ενθαρρύνει την καινοτομία και να ενισχύει τη νεανική επιχειρηματικότητα. Να συνδέει το παρελθόν με το παρόν, αποσκοπώντας σε ένα καλύτερο μέλλον όπου ο πολιτισμός, η δημιουργία, η συνεργασία, η εξωστρέφεια,  η καινοτομία, με σεβασμό στην ιστορία, στην παράδοση, στο περιβάλλον, δεν θα είναι ζητούμενα αλλά δεδομένα.

Συντελεστές:

 

Interactive Light Designs: water projection mapping, σχεδιασμός, υλοποίηση εγκατάστασης και media maker

Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου: εικαστική επιμέλεια

Π&Π: τεχνικός εξοπλισμός και τεχνική υποστήριξη

Σήμα Διαφημιστική: συντονισμός

29-11-2021
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test (29.11 εως 5.12) στο Δήμο Λαρισαίων

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ – 3.30 μ.μ

Γ΄ΚΑΠΗ (Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου) 8 π.μ – 3.30 μ.μ

Νέα Πολιτεία, Στέκι Ηλικιωμένων (Θεοδωρακοπούλου και Καϊρη) ) 8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

 

Τρίτη 30 Νοεμβρίου

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ – 3.30 μ.μ

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ – 3.30 μ.μ

Υπεραστικό ΚΤΕΛ, 8 π.μ. – 3.30 μ.μ

Νεάπολη – Γαία, (Αγχιάλου 4)  8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Νέα Σμύρνη, Α’ ΚΑΠΗ (Τσαρούχα 9),  8 π.μ. – 3.30 μ.μ

Νεράιδα, Στέκι Ηλικιωμένων (Σίφνου 118), 8 π.μ – 3.30 μ.μ.

 

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ.- 4 μ.μ

ΟΣΕ 8 π.μ – 4 μ.μ

Υπεραστικό ΚΤΕΛ, 8 π.μ. – 3.30 μ.μ

Αγιος Νικόλαος, Στέκι Ηλικιωμένων (Ασκληπιού 68) 8 π.μ. – 3.30 μ.μ

 

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ.- 3.30 μ.μ

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ – 3.30 μ.μ

Νεάπολη – Γαία, (Αγχιάλου 4)  8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Γιάννουλη, ΚΑΠΗ,  8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

 

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ – 3.30 μ.μ

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ – 3.30 μ.μ

Δημοτικό Ωδείο 8 π.μ – 3.30  μ.μ

Ιπποκράτης, Στέκι Ηλικιωμένων (Μανουσάκη 21Α) 8 π.μ.- 3.30 μ.μ.

Νεάπολη, Στέκι Ηλικωμένων (Κλεάρχου Πατέρα 74) 8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Ελευθεραί, 8 π.μ. – 10 μ.μ.

Κοιλάδα, 10.30 π.μ. – 12.30 μ.μ.

Μάνδρα, 1 μ.μ. – 3 μ.μ

 

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

Δημαρχείο, 8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ,  8 π.μ – 3.30 μ.μ

 

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Δημαρχείο 8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

26-11-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 30/11/2021, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-11-2021
Δωρεάν σεμινάριο πρακτικής και λεκτικής αυτοάμυνας για γυναίκες και έφηβες

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και το Πανεπιστήμιο των Πολιτών σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση NIMERTIS ACTION ART υλοποιoύν τρίωρο σεμινάριο πρακτικής και λεκτικής αυτοάμυνας για γυναίκες και έφηβες άνω των 13 ετών, το Σάββατο & την Κυριακή 4 & 5 Δεκεμβρίου 2021. Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο της “Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει” στους χώρους του 25ου Δημοτικού Σχολείου (1ης Μεραρχίας 2).

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική αυτοάμυνας διάρκειας 90 λεπτών και λεκτική αυτοάμυνα διάρκειας 90 λεπτών. Στην ενότητα της πρακτικής αυτοάμυνας οι συμμετέχουσες θα έρθουν σε επαφή με απλές πρακτικές αντιμετώπισης και αποφυγής σωματικής βίας βασισμένες στην πολεμική τέχνη SHAOLIN KUNG FU, καταρρίπτοντας το μύθο ότι θα πρέπει κάποια/ος να έχει μυϊκή δύναμη. Στην ενότητα λεκτικής αυτοάμυνας περιέχονται τεχνικές ενσυνείδησης για τις εκπαιδευόμενες ως προς τον ίδιο τους τον εαυτό, να βάζουν τα όριά τους, να αντιμετωπίζουν την βία μόνο με τη στάση του σώματος, το λόγο και το βλέμμα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση, η ενδυνάμωση και η συνειδητοποίηση της δύναμης που ο κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του ώστε να μπορέσει να σταματήσει κάθε έκφανση της έμφυλης βίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τη δασκάλα της γυναικείας ομάδας αυτοάμυνας Άντα Τσαρέα, αναγνωρισμένη ακτιβίστρια από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο E.I.G.E για την ισότητα των γυναικών, και αντιπρόεδρο του NIMERTIS ACTION ART βραβευμένο από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την πολιτιστική και ακτιβιστική του δράση.

Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων.

Ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο αναφορικά με τα μέτρα προστασίας από τον Covid 19, οι συμμετέχουσες θα επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test 48ωρου. Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους (εμβολιασμένους και μη), η απολύμανση των χεριών καθώς και η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά έως την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1EtEfTmgEAIV7-lrSjs3G6pB75pNe-SfscCWPRl3coqY/edit

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Δια Βίου Μάθησης)

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
26-11-2021
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Δευτέρα 29/11/2021, ώρα 08:00-13:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και από ώρα 8:00 μέχρι 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στις παρακάτω οδούς:

 • ΕΙΡΗΝΗΣ
 • ΠΑΡΟΔΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
 • ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΑΣ
 • ΕΛΛΑ
 • ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ
26-11-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 02/12/2021, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-11-2021
Διακήρυξη δημοπρασίας - Συλλογή και μεταφορά Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων (ΑΛΕ) και χρησιμοποιημένων Συσσωρευτών Μολύβδου-Οξέος

Για το κείμενο της περίληψης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

26-11-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προσφορές προμήθειας ανταλλακτικών-εργασιών οχημάτων Αμαξοστασίου

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

26-11-2021
Εκδήλωση μνήμης για τον Αλέκο Ζούκα στο Χατζηγιάννειο Προβολή του ντοκιμαντέρ “Οφειλή”

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας, διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για τον δημοσιογράφο-συγγραφέα-εκδότη-μουσικό Αλέκο Ζούκα, την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη “Οφειλή” στο οποίο σκιαγραφεί το πορτρέτο του πολυσχιδή Αλέκου Ζούκα.

Τα ταξίδια του σκηνοθέτη με τον Αλέκο και τους φίλους του στην Πυρσόγιαννη, εναλλάσσονται με τις εκμυστηρεύσεις του συγγραφέα, που μιλάει για την εμπειρία του με τον καρκίνο που δεν κατάφερε να νικήσει, φεύγοντας από τη ζωή στις 8 Απριλίου του 2012.

Πρόκειται για ένα εγκώμιο στη φιλία από έναν Άγγελο αμαρτωλό, όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, προσθέτοντας «Ο κάθε άνθρωπος που γνωρίζουμε στη ζωή μας είναι ένα ταξίδι και πολλές φορές νιώθουμε από την αρχή αν θα ταξιδέψουμε μαζί του πρώτη θέση ή χωρίς αποσκευές και με άδειες τσέπες».

Στο ντοκιμαντέρ "Οφειλή", ο Αλέκος Ζούκας αντιμετωπίζεται σαν λογοτεχνικός «ήρωας». Δεν είναι μια βιογραφία του.

Ο Αλέκος Ζούκας, ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός, γλεντζές και ταυτόχρονα βαθιά στοχαστικός, άφησε έντονο το αποτύπωμά του και στη Λάρισα τόσο μέσα από την ενασχόλησή του με την έντυπη δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο (Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Ημερήσιος Κήρυκας κλπ), όσο και μέσα από τον συγγραφικό του έργο.

Για τον Αλέκο Ζούκα θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Σταύρος Ψυλλάκης και ο φιλόλογος και λογοτέχνης Κώστας Ντόλκος.

Θα χαιρετίσουν, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας Δημήτρης Χορταργιάς. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος Γιάννης Σιούλας.

*Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και θα επιτρέπεται σε άτομα που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Η προσέλευση του κοινού θα ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη Σταύρο Ψυλλάκη

Ψυχογράφος της ανθρώπινης ψυχής, με περισσότερους από 20 τίτλους ντοκιμαντέρ στο ενεργητικό του και βραβευμένος για τα περισσότερα από αυτά, θεωρείται από τους καλύτερους Έλληνες ντοκιμαντερίστες.

Γεννήθηκε στα Χανιά το 1954. Πήρε Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Πτυχίο Σκηνοθεσίας από τη σχολή Ε. Χατζίκου.

Σπούδασε σκηνοθεσία ανθρωπολογικού ντοκιμαντέρ στα Ateliers VARAN.

Ζει στην Αθήνα και ασχολείται με σκηνοθεσία & παραγωγή ταινιών ντοκιμαντέρ.

25-11-2021
Προσφορά μελιού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων
 • Από τους Λαρισαίους μελισσοκόμους που συμμετέχουν στην Γιορτή Μελιού στην Κεντρική Πλατεία

Ποσότητες μελιού για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων, προσέφεραν μελισσοκόμοι μέλη του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας που συμμετέχουν στην Γιορτή Μελιού που πραγματοποιείται στην Κεντρική πλατεία, με την υποστήριξη του Δήμου.

Στα περίπτερα της έκθεσης βρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος συνομίλησε με μελισσοκόμους και γεύτηκε τα εξαιρετικά μέλια της περιοχής.

Τις προσφερόμενες ποσότητες μελιού παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Σ. Βούλγαρης και στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι η Γιορτή Μελιού ολοκληρώνεται την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου. 

 

 

 

25-11-2021
Κάλεσμα για τη συγκέντρωση τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων καλεί όλους τους φορείς , συλλόγους ,ιδιώτες και επιχειρήσεις  να στηρίξουν τη Δομή  του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε τρόφιμα  ενόψει των Χριστουγέννων ώστε να αντεπεξέλθει στις είδη αυξημένες ανάγκες που έχει λόγω του κορωνοϊού.

Θα δοθεί ένα επιπλέον Χριστουγεννιάτικο πακέτο στους δικαιούχους της Δομής στις 15-16-17 Δεκεμβρίου έτσι ώστε όλοι οι εξυπηρετούμενοι με τις οικογένειες τους να έχουν όλα τα απαραίτητα αγαθά ιδιαίτερα τις Άγιες αυτές  Ημέρες των Χριστουγέννων.

25-11-2021
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Παρασκευή 26/11/2021, ώρα 8:00-13:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου και από ώρα 8:00 μέχρι 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στις παρακάτω οδούς:

 • ΕΙΡΗΝΗΣ
 • ΠΑΡΟΔΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
 • ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΑΣ
 • ΕΛΛΑ
 • ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ
25-11-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-11-2021
“Ο Βιβλιοπόντικας” - Παραστάσεις και εργαστήρια για σχολεία από τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα

Στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων, ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, παρουσιάζει τον “Βιβλιοπόντικα”, με παραστάσεις στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο και εργαστήρια στο Μουσείο Κούκλας.

Ο Βιβλιοπόντικας είναι ένας ποντικός που του αρέσει να τρώει ..βιβλία!

Φανταστείτε λοιπόν με πόση χαρά περιμένει τα Χριστούγεννα, όπου όλα τα ράφια στις βιβλιοθήκες αλλά και τα κρεβατάκια των μικρών παιδιών είναι στολισμένα με νόστιμα χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

Μαζί με την αγαπημένη του Τίτα Γραβιέρα και τα τρία τους ποντικάκι , τον Χαρτοπόντικα, τον Κασεράκη και την Λαδόκολλα Φέτα, θα μαγειρέψουν για εσάς αστείες χριστουγεννιάτικες ιστορίες!

Πρώτο πιάτο σούπα παραμύθι!

Δεύτερο πιάτο βιβλία για χορό!

Τρίτο πιάτο... το κουκί και το ρεβύθι!

Και για επιδόρπιο... νουβέλα παγωτό!

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τη σειρά βιβλίων του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκης, σε διασκευή για κουκλοθέατρο από την Φωτεινή Καλούδη.

Οι μασκότ του Βιβλιοπόντικα και της Τίτας Γραβιέρας είναι μια ευγενική προσφορά του νηπιαγωγείου "Παιδική Πολιτεία" από την Ξάνθη για τους μαθητές της Λάρισας.

Να γιατί τα βιβλία είναι... θησαυρός! Γιατί ενώνουν τους ανθρώπους που αγαπούν τα βιβλία όπου κι αν βρίσκονται. Μα καμιά φορά, στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, τα τρώνε κιόλας!

Μια παράσταση με θεατρικές κούκλες - ποντικάκια και τη μασκότ του Βιβλιοπόντικα και της Τίτας Γραβιέρας για όμορφες αναμνηστικές χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες, άφθονο παιχνίδι και χριστουγεννιάτικα κάλαντα!

Στο τέλος της παράστασης, όλα τα παιδάκια θα κατασκευάσουν τον δικό τους Βιβλιοπόντικα για να παίξουν νόστιμο κουκλοθέατρο στο σπίτι τους!

Παίζουν: Ειρήνη Γκότση & Φωτεινή Καλούδη

Η παράσταση απευθύνεται σε σχολεία για τμήματα έως 25 παιδιών.

Διαθέσιμες ημερομηνίες: 2,3,7,8,9,10,14,15,16,17 Δεκεμβρίου ώρες 10:00-11:30.

Διάρκεια παράστασης και κατασκευής κούκλας: 90 λεπτά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410251657.

25-11-2021
Ρεσιτάλ πιάνου του Χρήστου Κτιστάκη στο ΔΩΛ

Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Fr. Chopin και Fr. Liszt θα ερμηνεύσει ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας Χρήστος Κτιστάκης, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 20:00 στην αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Λ. υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Συλλόγου Φίλων της Σ.Ο.Λ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα νυχτερινά Op.9 Nr 1 και Op.9 Nr 2, την Fantasie-Impromptu, το δεύτερο σκέρτσο Op.31, την «Ηρωική» Πολωνέζα Op. 53 του Fr. Chopin και την “Valee d’ Obermann” και 15η Ουγγρική Ραψωδία “Rakoczi-Marsch” του Fr. Liszt.

Η συναυλία πραγματοποιείται για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων της Σ.Ο.Λ.

Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές - μαθητές 5 ευρώ.

*Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του Ωδείου. Απαραίτητη προσκόμιση self test 24 ωρών για ανήλικους 4-17 ετών. Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης και ταυτότητας.

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

ttps://www.viva.gr/tickets/music/resital-pianou-tou-christou-ktistaki/

 

Η προπώληση στο viva θα ισχύει μέχρι τις 4/12/2021 στις 08:00το πρωί.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση, την ημέρα της συναυλίας, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, η προσέλευση κοινού και το ταμείο θα ξεκινήσει στις 18:00.

​​​Ο Χρήστος Κτιστάκης γεννήθηκε στη Λάρισα.

Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο ΔΩΛ όπου απέκτησε με άριστα τα πτυχία: αρμονίας, ενοργάνωσης, αντίστιξης, φούγκας, και δίπλωμα σύνθεσης.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο μουσικής και θεάτρου στο Saarland Saarbrucken της Γερμανίας, όπου περάτωσε με άριστα το σολιστικό και μεταπτυχιακό ειδίκευσης πιάνου με την Prof. Kristin Merscher και μεταπτυχιακό διεύθυνσης ορχήστρας, επίσης με άριστα, με τον Prof. Max Pommer.

Στην καλλιτεχνική του πορεία έχει διακριθεί ως πιανίστας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει εμφανιστεί ως σολίστ ή με μουσική δωματίου στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς επίσης στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία.

Το 1996 του απονεμήθηκε το βραβείο DAAD του Πανεπιστημίου του Saarland και ηχογράφησε πολλές φορές για το Γερμανικό ραδιόφωνο.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων για πιάνο και διεύθυνση ορχήστρας, διηύθυνε τη μικτή χορωδία του Schafbrucke από το 1992 έως το 1998, την παιδική χορωδία του Bischmisheim από το 1995 έως το 1998 και ίδρυσε το 1996 την Polyphonia Vocale (μικτή χορωδία αποτελούμενη από σπουδαστές του Πανεπιστημίου του Saarbrucken) με έργα κυρίως a cappela.

Έγραψε σκηνική μουσική για είκοσι πέντε θεατρικά έργα και musicals στην Ελλάδα (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Σ.ΜΟΥ.Θ.) και στη Γερμανία.

Συνιδρυτής του Σ.ΜΟΥ.Θ. (Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου), είναι μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας από το 2000, της Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου από το 2002, του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας από το 2006, καλλιτεχνικός διευθυντής της Μουσικής Σχολής Δήμου Τυρνάβου από το 2007-2011, καλλιτεχνικός διευθυντής της Μουσικής Σχολής Δήμου Τεμπών από τον Σεπτέμβριο του 2012 και από τον Σεπτέμβριο του 2016 μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας και μικτής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.

Διεύθυνε την Σ.Ο.Λ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2004 στο πλαίσιο των Κυριακάτικων Πρωινών, την ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στο Ηρώδειο στην έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών το 2005, την συμφωνική ορχήστρα του Galati (Ρουμανία), την Ορχήστρα όπερας της Constanta (Ρουμανία) και εμφανίστηκε διευθύνοντας όπερες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Έχει διευθύνει πάνω από 200 συναυλίες συμφωνικού ρεπερτορίου, όπερες, ορατόρια, οπερέτες, μπαλέτο, μιούζικαλ, συναυλίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για σχολεία και έχει συνεργαστεί με αξιόλογους σολίστες της Ελλάδας.

24-11-2021
Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Θεσσαλίας και Επιτροπής Ισότητας Δ. Λαρισαίων για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών από κοινού η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Θεσσαλίας και η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων οργάνωσαν  εκστρατεία ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης ώστε να φτάσει το μήνυμα σε κάθε Λαρισαία γυναίκα ότι υπάρχει ένα δίκτυο δομών που αποτελείται από την εθνική γραμμή 15900 που είναι 24ωρης λειτουργίας, το Συμβουλευτικό κέντρο, τον Συμβουλευτικό σταθμό και τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και μπορεί να βοηθήσει γυναίκες θύματα  μαζί με τα παιδιά τους να βγουν από τον “κύκλο της βίας” με δωρεάν παροχή ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής στήριξης.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της εκστρατείας, θα γίνει παρουσίαση του  λεωφορείου του Αστικού ΚΤΕΛ ,όπου μεταφέρει το μήνυμα «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ» «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ» και στο οποίο εμφανίζονται  τα τηλέφωνα επικοινωνίας, της εθνικής γραμμής SOS-15900, του συμβουλευτικού κέντρου και του συμβουλευτικού σταθμού. Η εκστρατεία έχει ήδη ξεκινήσει με την ανάρτηση αφισών σε σαράντα στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ στη Λάρισα και στις οποίες εμφανίζονται διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού από το περίπτερο που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία. Επίσης θα φωταγωγηθούν με πορτοκαλί χρώμα η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δημαρχείο Λάρισας.

Όπως τονίζουν σε κοινό μήνυμα οι δυο επιτροπές: «είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνούμε όσο το δυνατόν περισσότερο και είναι ηθική μας υποχρέωση να δώσουμε να καταλάβουν όχι μόνο οι γυναίκες θύματα βίας αλλά κυρίως και το οικογενειακό και κατ’ επέκταση το κοινωνικό περιβάλλον, τα λεγόμενα τρίτα πρόσωπα, γείτονες και φίλοι  ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ. Στόχος μας είναι η προώθηση των αρχών της ισότητας ανδρών και γυναικών που θα αντιμάχεται τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς με βάση το φύλο. Η βία κατά των γυναικών είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και ως τέτοιο, θα λυθεί μόνο αν υπάρξει κοινωνική ενεργοποίηση πάνω στο ζήτημα».

 

24-11-2021
Εγκαινιάζεται ο νέος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Λαρισαίων στην Ανθούπολη

Ο νέος Βρεφονηπιακός και Παιδικός Σταθμός του Δήμου Λαρισαίων στην συνοικία της Ανθούπολης, εγκαινιάζεται μεθαύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, από τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Ο νέος, 27ος Παιδικός Σταθμός του Δήμου βρίσκεται στην πλατεία της Ανθούπολης.  

24-11-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
24-11-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-11-2021
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test (22.11 εως 28.11) στο Δήμο Λαρισαίων

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

ΟΣΕ 8 π.μ – 3.30 μ.μ

Δημοτικό Ωδείο 8 π.μ – 3.30 μ.μ

Νεάπολη – Εμπορικό κέντρο Γαία, οδός Αγχιάλου  8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ – 3.30 μ.μ

ΟΣΕ 8 π.μ – 3.30 μ.μ

Δημοτικό Ωδείο 8 π.μ – 3.30 μ.μ

Υπεραστικό ΚΤΕΛ 8 π.μ. – 3.30 μ.μ

Νεάπολη – Εμπορικό κέντρο Γαία, οδός Αγχιάλου  8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ.- 3.30 μ.μ

ΟΣΕ 8 π.μ – 3.30 μ.μ

Δημοτικό Ωδείο 8 π.μ. – 3.30 μ.μ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου

Δημαρχείο   8 π.μ.- 3.30 μ.μ

ΟΣΕ 8 π.μ.- 3.30 μ.μ

Δημοτικό Ωδείο 8 π.μ.- 3.30 μ.μ

Υπεραστικό ΚΤΕΛ 8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Γιάννουλη 8 π.μ. – 12 μ.

Φαλάνη 12.30 μ.μ. – 3.30 μ.μ.

Παρασκευή 26  Νοεμβρίου

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ – 3.30 μ.μ

ΟΣΕ   8 π.μ.- 3.30 μ.μ

Δημοτικό Ωδείο 8 π.μ.- 3.30 μ.μ

Νεάπολη – Εμπορικό κέντρο Γαία, οδός Αγχιάλου  8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Αγιος Θωμάς, Εργατικές Κατοικίες 8 π.μ. – 3.30 μ.μ.         

Αγιος Γεώργιος, Ε’ ΚΑΠΗ, Κάρλας & Λαζαρίδη, 8 π.μ. – 3.30 μ.μ

Σάββατο 27 Νοεμβρίου

Δημαρχείο 8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου

Δημαρχείο 8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

23-11-2021
Διοργάνωση Hackathon round II από το Δήμο Λαρισαίων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020 Easyrights

Ο Δήμος Λαρισαίων, ως εταίρος του ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020 "easyRights - Enabling immigrants to easily know and exercise their rights", διοργανώνει το online event / Hackathon round II με τίτλο “Ενισχύοντας και βελτιώνοντας την διαδικασία έκδοσης του πιστοποιητικού γέννησης για μετανάστες / πρόσφυγες” το οποίο θα λάβει χώρα στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2021.

Το Hackathon είναι μια διεθνής πρακτική μέσω της οποίας καλούνται νέοι επιστήμονες της πληροφορικής να συμμετέχουν καταθέτοντας τις ιδέες τους σε συγκεκριμένα θέματα τα οποία αθλοθετούνται.

Ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο του προγράμματος easyRights έχει ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία το Hackathon με τίτλο "Λάρισα - Μια πόλη για όλους" με απόλυτη επιτυχία τον Ιανουάριο του 2021. Η ομάδα των επιστημόνων που διακρίθηκε ήδη εκπονεί την εφαρμογή την οποία θα εφαρμόσει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων.

Οι συμμετέχοντες ομάδες θα κληθούν να αναπτύξουν μια πρωτότυπη εφαρμογή / λογισμικό το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ψηφιοποίησης μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας που προσφέρει ο Δήμος προς τους μετανάστες και συγκεκριμένα την έκδοση του πιστοποιητικού γέννησης, η οποία είναι ταυτόχρονα και μια υπηρεσία που αφορά όλους τους πολίτες της πόλης.

Στη νικήτρια ομάδα θα προσφερθεί σύμβαση 5000€ για να εργαστεί για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενσωμάτωση της προτεινόμενης λύσης στην παροχή υπηρεσιών, σε συνεργασία με την τεχνική ομάδα easyRights και τον Δήμο Λαρισαίων.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων. Ή έναρξη του Hackathon θα γίνει με την ομιλία του Αντιδήμαρχου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Τεχνικών Έργων κ. Γεώργιο Σούλτη με θέμα “Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του πολίτη” καθώς και εκπροσώπων άλλων σχετικών τοπικών φορέων. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Ημερομηνία Εκδήλωσης Pre-hackathon: 26 Νοεμβρίου 2021

Ημερομηνίες υλοποίησης του online Hackathon: 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2021

Εγγραφές: από 5 Νοεμβρίου 2021 έως και 26 Νοεμβρίου 2021 στον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.eventbrite.co.uk/e/larissa-hackathon-round-two-tickets-210959454407

Για Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.easyrights.eu/larissa-hackathon-greek-2

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Θάνος Κεραμίδας)

23-11-2021
"Έρχεται" η προκήρυξη για 15.804 φωτιστικά LED στο Δήμο Λαρισαίων
 • Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικης Επιτροπής

Το «πράσινο φως» για τη διενέργεια του διαγωνισμού για την εγκατάσταση 15.804 νέων φωτιστικών σωμάτων στο Δήμο Λαρισαίων, έδωσε η Οικονομική Επιτροπή με ομόφωνη απόφαση.

Η αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με νέα φωτιστικά σώματα LED θα αναβαθμίσει το σύνολο του οδοφωτισμού στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Λαρισαίων και θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ).

Σημειώνεται ότι με την επιλογή της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης, επιτυγχάνεται η μαζική αντικατάσταση του οδοφωτισμού, χωρίς άμεσα να επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος, αφού  ο ανάδοχος που θα προκύψει από το διαγωνισμό, θα πληρώνεται από το ποσό εξοικονόμησης της ενεργειακής κατανάλωσης και παράλληλα διασφαλίζεται η συντήρηση του οδοφωτισμού για 10 χρόνια.

Ειδικότερα, η αναβάθμιση του Συστήματος Οδοφωτισμού, σε συνδυασμό με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του συνολικού κόστους λειτουργίας θα επιτευχθεί με:

 • Εγκατάσταση νέων φωτιστικών LED σύγχρονης τεχνολογίας, στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης  του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας του Δήμου Λαρισαίων, με εγγυητική ευθύνη 10ετίας (μέσος όρος διάρκειας ζωής του υλικού που θα τοποθετηθεί) και την ανάληψη των απαιτούμενων υπηρεσιών συντήρησης - ελέγχου - ασφάλειας.
 • Λειτουργία ενός «Συστήματος Τηλεελέγχου - Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας», προσαρμοσμένη στο Σύστημα Δημοτικού Οδοφωτισμού του Δήμου Λαρισαίων.
 • Την 10ετή απαλλαγή του Δήμου από τα υψηλά ποσά συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς του.

Μετά και την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αναμένεται, σε σύντομο χρονο, η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι στο πλαίσιο των έργων ανακατασκευής δρόμων για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αλλά και στο πλαίσιο μικρότερων έργων αντικατάστασης οδοφωτισμού έχουν εγκατασταθεί νέα φωτιστικά σώματα LED που παρέχουν εμφανέστατα καλύτερο και ποιοτικότερο φωτισμό σε πάρκα, πλατείες και δρόμους.

23-11-2021
Αναβολή συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας

Αναβολή της προγραμματισμένης για την Πέμπτη 25/11/2021 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας για την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα, Υπεύθυνου Οικονομικών και Εκπροσώπου Τύπου και ως εκ τούτου νέα ημερομηνία συνεδρίασης ορίζεται η 29η/11/2021 και ώρα 18:30 μ.μ.

23-11-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-11-2021
Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού - Υπηρεσίες συντήρησης, βελτίωσης και λειτουργίας δικτύου φωτεινών σηματοδοτών Δήμου Λαρισαίων

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για τα παραρτήματα, πατήστε ΕΔΩ

23-11-2021
Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

Στo πλαίσιo των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, συνδιοργανώνουν εορταστικές συναυλίες με μουσικά σχήματα του Ωδείου, ώστε να... ξεπροβοδίσουμε αυτή τη δύσκολη χρονιά με μουσική που εξημερώνει τα ήθη, συμβάλλει στην αισθητική καλλιέργεια και στην πνευματική ανάταση, παρηγορεί, ψυχαγωγεί.

Συνοπτικά, θα πραγματοποιηθούν οι συναυλίες:

 • Ρεσιτάλ πιάνου Χρήστου Κτιστάκη

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 – 20:00  ΔΩΛ

Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Fr. Chopin και Fr. Liszt θα ερμηνεύσει ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας Χρήστος Κτιστάκης, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου ώρα 20:00 στην αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Λ. υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Συλλόγου Φίλων της Σ.Ο.Λ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα νυχτερινά Op.9 Nr 1 και Op.9 Nr 2, την Fantasie-Impromptu, το δεύτερο σκέρτσο Op.31, την «Ηρωική» Πολωνέζα Op. 53 του Fr. Chopin και την “Valee d’ Obermann” και 15η Ουγγρική Ραψωδία “Rakoczi-Marsch” του Fr. Liszt.

Η συναυλία πραγματοποιείται για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων της Σ.Ο.Λ.

Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές - μαθητές 5 ευρώ.

 

 • INDONNATION Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο

 Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021- 20:00  ΔΩΛ

 H INDONNATION με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση τιμά τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία – Έλληνες σύγχρονοι συνθέτες.

Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές - μαθητές 5 ευρώ.

 

 • Συναυλία της Ορχήστρας Λαϊκής Μουσικής

 Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 – 20:00 ΔΩΛ

«Ένας αιώνας λαϊκή μουσική» είναι ο τίτλος του μουσικού αφιερώματος που θα παρουσιάσει η Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του ΔΩΛ το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Μια μουσική περιδιάβαση σε εμβληματικά τραγούδια της λαϊκής μούσας του 20ου αιώνα.

Από τον Μ. Βαμβακάρη και τον Γ. Παπαϊωάννου μέχρι τον Μ. Θεοδωράκη και τον Μ. Χατζιδάκι· από τον Β. Τσιτσάνη και τον Απ. Καλδάρα μέχρι τον Άκη Πάνου και τον Στ. Κουγιουμτζή· από τον Γ. Ζαμπέτα μέχρι τον Θ. Μικρούτσικο, το πρόγραμμα της συναυλίας θα διατρέξει τις σημαντικότερες στιγμές του λαϊκού μουσικού πολιτισμού της Ελλάδας.

Τραγούδια που όλοι αγαπάμε και τραγουδάμε όπως: «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Φραγκοσυριανή», «Κοντά στα ξημερώματα», «Στα χρόνια της υπομονής», θα ακουστούν από τις γνήσια λαϊκές φωνές του Αλέξανδρου Τσιωνά και της Αντωνίας Βισβίκη και την Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του ΔΩΛ  με τον πάντα προσεγμένο στη λεπτομέρεια ήχο της.

Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές - μαθητές 5 ευρώ.

 

 • Χριστουγεννιάτικη Συναυλία – Μκτή Χορωδία ΔΩΛ & Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία»

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 – 20:00 ΔΩΛ

Μουσικό οδοιπορικό με ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια των εορτών του δωδεκαημέρου, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Πόντος, Κέρκυρα, Καστοριά, Θράκη, Χίος, Μακεδονία, Δωδεκάνησα, Μ. Ασία, Ξάνθη, Σάμος, Κύπρος, κ.α.), συνδεδεμένα με το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Αμερικάνος».

 Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές - μαθητές 5 ευρώ.

 

 • Εορταστική Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου  2021 – 20:00 ΔΩΛ

Εορταστικά  τραγούδια θα ερμηνεύσει η Σ.Ο.Λ. την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου ώρα 20:00 στην αίθουσα συναυλιών Δ.Ω.Λ. υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Συλλόγου Φίλων της Σ.Ο.Λ. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστές μελωδίες όπως “The Christmas song”, “Have yourself a merry little Christmas”, “Sleigh ride”  κ.α. καθώς επίσης και τη σουίτα «Καρυοθραύστης» από το ομώνυμο μπαλέτο του P. I.  Tchaikovsky.

Είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές-μαθητές 5 ευρώ.

22-11-2021
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Παρασκευή 26/11/2021, ώρα 10:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Ιστοσελίδας | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY