sandal logo

poli 12
 • Home
 • Ενημέρωση

Νέα

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

18-06-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 24/06/2021, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2021
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο με τον τίτλο Υγιείς Πόλεις ↔ Υγιείς Πολίτες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10.06.2021, το εργαστήριο με τον τίτλο Υγιείς Πόλεις ↔ Υγιείς Πολίτες, και μαζί με αυτό ολοκληρώθηκαν οι τρεις Κύκλοι Μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘Μαθαίνουμε για την Υγεία’, που υλοποιήθηκε με την συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων και συνεργατών. Το εργαστήριο διήρκησε 3 ώρες και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 40 συμμετέχοντες/ουσες.  Τις βασικές θεματικές ενότητες ανέπτυξαν οι Μυλωνέρος Θάνος, Σακελλάρη Ευανθία, Τάχος Δημήτρης και Δημητριάδης Δημήτρης, ενώ στην τελευταία ενότητα, για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην δημιουργία Υγιών Πόλεων, τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δεληγιάννης Δημήτρης και ο Αντιδήμαρχος Σούλτης Γιώργος. Σχόλια έκαναν ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Πανεπιστημίου των Πολιτών Κόκκος Αλέξης και άλλοι συμμετέχοντες.

To  πρόγραμμα  συντονίστηκε  από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής-Τμήμα Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας, Κέντρο Συστημικής Θεραπείας, Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας  ΑΡΓΩ, την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας και το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας.

Ανάμεσα στα κρίσιμα θέματα που συζητήθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε και ο ρόλος των Υγειών Πόλεων και των Σχολείων  Προαγωγής της Υγείας, οι Πόλεις και οι σχέσεις των ανθρώπων σε αυτές, η σημασία της συμμετοχής των πολιτών που συνδέεται άμεσα με την λήψη αποφάσεων για το είδος των Υγιών Πόλεων που επιθυμούμε, και το γεγονός ότι η εφαρμογή πολιτικών αποφάσεων, σχεδιασμών κα πρωτοβουλιών για την Υγιή Πόλη, δίνει την ευκαιρία συλλογής εμπειρίας και γόνιμης αντιπαράθεσης και παρέχει την δυνατότητα συνάντησης διαφορετικών εμπλεκομένων

Επισημαίνουμε ότι οι Υγιείς Πόλεις θα είναι το κύριο θέμα του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO, που θα πραγματοποιηθεί στην Νότια Κορέα το Φθινόπωρο του 2021 αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της υγείας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε ότι αφορά τη σχέση ανάμεσα στο υγιές αστικό περιβάλλον και την ευεξία.

Επιπλέον, το θέμα της Εκπαίδευσης στην Ενεργό Πολιτειότητα για Υγιείς και Βιώσιμες Πόλεις θα συζητηθεί σε διαδικτυακό εργαστήριο που θα υλοποιηθεί στις 17 Ιουνίου 2021 στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας της UNESCO για την Ενεργό Πολιτειότητα την οποία συντονίζουν η πόλη της Λάρισας και η πόλη Yeonsu-gu (Δημοκρατία Κορέας).

Την ευθύνη για  την υλοποίηση του προγράμματος είχε η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Λαρισαίων- Τμήμα Δια βίου Μάθησης. Το διαδικτυακό πρόγραμμα  «Μαθαίνουμε για την Υγεία» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Δια Βίου Μάθησης)

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Larissa Learning City- Η Πόλη που Μαθαίνει

18-06-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
18-06-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2021
Η ΔΕΥΑΛ αλλάζει τα δίκτυα ύδρευσης σε Ανθούπολη, Λαχανόκηπους
 • Στα τέλη του Φθινοπώρου, ξεκινάει η αντικατάσταση και στη Φιλιππούπολη
 • Ακολουθούν ασφαλτοστρώσεις όλων των δρόμων
 • Αναμένονται οι χρηματοδοτήσεις για αντικαταστάσεις δικτύων σε Αγιο Αθανάσιο, Λειβαδάκι, Ηπειρώτικα, Πυροβολικά και Αγιο Θωμά

Στις συνοικίες της Ανθούπολης και των Λαχανόκηπων συνεχίζονται τα έργα της ΔΕΥΑΛ για την αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης και την ολική ασφαλτόστρωση των δρόμων, όπου έχει αντικατασταθεί το δίκτυο. Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας αντικαταστάσεις δικτύων έχουν γίνει και στην συνοικία της Νέας Σμύρνης και στα τέλη του ερχόμενου Φθινοπώρου σειρά παίρνει η συνοικία της Φιλιππούπολης.

Ο προυπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται στα 6, 5 εκατ  ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Το συμβατικό ποσό ανέρχεται σε 3.901.290,17 € εκ των οποίων 3.000.000 € από το

πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και 901.2090,17 € από ίδιους πόρους της  ΔΕΥΑΛ.

Συνολικά στις τέσσερις συγκεκριμένες συνοικίες (Νέα Σμύρνη Λαχανόκηποι, Ανθούπολη και Φιλιππούπολη), θα αντικατασταθούν δίκτυα ύδρευσης συνολικού μήκους 40 χιλιομέτρων περίπου.   Μέχρι στιγμής έχει αντικατασταθεί 7.500μ. δικτύου ( σε σύνολο 11.350μ) στη Νέα Σμύρνη, 1.900μ. δικτύου ( σε σύνολο 3.500μ.) στους Λαχανόκηπους και 1.450μ. δικτύου ( σε σύνολο 3.850μ) στην Ανθούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη θητεία της δημοτικής αρχής Καλογιάννη, έχουν αντικατασταθεί τα δίκτυα ύδρευσης στις συνοικίες Αμπελόκηπων, Ιπποκράτη, Σιδηροδρομικού Σταθμού, Αγ. Γεωργίου, Χαραυγής , Αγ. Σαράντα, Παπασταύρου και στο Κουλούρι, καθώς επίσης και όπου χρειάζεται στο πλαίσιο των έργων ανακατασκευής δρόμων στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητότητας.

Ο σχεδιασμός της ΔΕΥΑΛ για το επόμενο διάστημα προβλέπει και το έργο της αντικατάστασης δικτύων στις συνοικίες του Αγ. Αθανασίου, του Λειβαδακίου, των Ηπειρώτικων, των Πυροβολικών και του Αγ. Θωμά συνολικού προϋπολογισμού άνω των 10 εκ. ευρώ. Πρόκειται για έργο για το οποίο  επιδίωξη της διοίκησης της ΔΕΥΑΛ και του δημάρχου Απ. Καλογιάννη είναι η ένταξή του στο πρόγραμμα Ατν. Τρίτσης. Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Καλογιάννης συζήτηση εκτενώς με τον αν. υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

18-06-2021
139/2021 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2021
136/2021 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2021
Ανοίγει η Δημοτική πισίνα Νεάπολης
 • Με δωρεάν είσοδο

Ανοίγει η Δημοτική πισίνα στην Νεάπολη την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, που πλέον αποτελεί μια όαση δροσιάς για μικρούς και μεγάλους.

Στoν όμορφα διαμορφωμένο χώρο, οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν στην μεγάλη πισίνα, ενώ η μικρή πισίνα είναι ιδανική για τα μικρά παιδιά. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι  Λαρισαίοι επισκέπτονται  τον χώρο της πισίνας, που πλέον αποτελεί θεσμό για την πόλη μας. 

Να σημειώσουμε ότι στον χώρο λειτουργεί αναψυκτήριο, cafe, bar (Pisina Summer Coffee Bar),που οι πολίτες μας μπορούν να συνδυάσουν την δροσιά της πισίνας με τον καφέ τους τον χυμό και τις ασφαλείς βουτιές, υπό την επίβλεψη των ναυαγοσωστών και  τηρώντας όλα τα ασφαλή πρωτόκολλα. 

Στις  εγκαταστάσεις Beach volley, φέτος θα φιλοξενηθούν τουρνουά αρχές Ιουλίου  όπως το ¨North area circuit Beach Volley Junior 2021¨ (2-4 Ιουλίου).    

Μετά από απόφαση της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων η είσοδος στις εγκαταστάσεις θα είναι  ΔΩΡΕΑΝ για όλους .

Ώρες λειτουργίας πισίνας  από 11.00 έως 20.00 (Δευτέρα έως Κυριακή), ενώ το μπαρ αναψυκτήριο θα λειτουργεί μέχρι αργά το βράδυ και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πολιτείας για το ωράριο λειτουργίας της εστίασης.

Σημειώνεται ότι οι πισίνες ελέγχονται καθημερινά, ενώ τηρούνται όλοι οι σχετικοί κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

18-06-2021
"Ανάδυση» στον Πηνειό" - Ολογραμματική προβολή σε υδάτινη εγκατάσταση στο λιμανάκι

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την  Interactive Light Designs παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την εικαστική ολογραμματική προβολή σε υδάτινη εγκατάσταση με τίτλο «Ανάδυση» στον ποταμό Πηνειό και συγκεκριμένα στο σημείο λιμανάκι από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου 2021 (ώρα έναρξης 21:30 έως 23:00).

Η δράση έρχεται να σηματοδοτήσει και να υπενθυμίσει σε όλους, τόσο τη δυναμική του Φεστιβάλ Πηνειού που δυστυχώς λόγω των συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε και φέτος, όσο και να επικαιροποιήσει τη σημαντική θέση του ποταμού στην πόλη μας εισάγοντας  μία πρωτοποριακή μορφή ψηφιακής τέχνης, η οποία συνδέει την τέχνη με την τεχνολογία στο φυσικό περιβάλλον.

«Ανάδυση» : το ποτάμι και το υγρό στοιχείο αποτέλεσαν την αφορμή και την πηγή έμπνευσης, νοηματοδότησης και επεξεργασίας της δράσης, έχοντας ως στόχο την οπτική ψευδαίσθηση της ανάδυσης των αντικειμένων και των προβολών μέσα από το νερό.

Η ολογραμματική προβολή «Ανάδυση» θα ξεκινήσει με ένα βίντεο 3D animation το οποίο θα περιλαμβάνει μετά από επιλογή, κάποια από τα πιο σημαντικά τοπόσημα, μνημεία και εκθέματα που χαρακτηρίζουν την πολιτιστική ταυτότητα της Λάρισας.

Όλα αυτά τα στοιχεία μέσω του πρωτότυπου τρόπου παρουσίασης 3D animation, θα δημιουργήσουν μία συνοπτική αλλά ουσιαστική γραμμική αφήγηση της πολιτισμικής κληρονομιάς και ιστορίας της Λάρισας και θα υπογραμμίσουν τις εννοιολογικές συνδέσεις που δημιουργούνται μεταξύ αυτών και των θεατών, προκαλώντας συναισθήματα συλλογικής και ατομικής μνήμης.

Η προβολή θα συνεχίζει με το επεξεργασμένο με νέες τεχνικές και εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης βίντεο - αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Πηνειού το οποίο  περιλαμβάνει και στιγμιότυπα από περασμένα φεστιβάλ.

Όλα αυτά τα στοιχεία μέσω της πρωτοποριακής επεξεργασίας και προβολής στο ποτάμι, σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ, θα αναβιώσουν εικονικά την ενέργεια, τα συναισθήματα, τις ποικίλες δράσεις του και θα δημιουργήσουν ένα φαντασιακό ψηφιακό γίγνεσθαι.

Τέλος, η δράση θα ολοκληρωθεί με την προβολή κινούμενων εικόνων που θα είναι συγχρονισμένες με ηλεκτρονική μουσική, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά από τον dj Νίκο Δελή, μέσω μιας διαδραστικής εφαρμογής.

Μία διαδραστική οπτικοποίηση της μουσικής η οποία θα είναι ο επίλογος, η γιορτή της μουσικής και της εικόνας, όπου τέχνη και τεχνολογία «παντρεύονται» για να δημιουργήσουν νέες εμπειρίες.

Η Interactive Light Designs (https://www.ild.gr/) είναι ένα στούντιο δημιουργίας διαδραστικών εφαρμογών και projection mapping με έδρα τη Λάρισα, το οποίο απαρτίζεται από μία ομάδα συνεργατών από διάφορους επιστημονικούς τομείς.

 

17-06-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
17-06-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-06-2021
Εγκαινιάζεται η έκθεση: ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ '21: ΘΕΣΣΑΛΙΑ (Αναβλήθηκε)

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο- Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 20:00 στον αύλειο χώρο του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, η έκθεση ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21: ΘΕΣΣΑΛΙΑ σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, η οποία αποτελεί μέρος του επετειακού προγράμματος του ΕΙΜ “ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21” και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η έκθεση παρουσιάζει μοναδικά κειμήλια και τεκμήρια του Αγώνα.

Εξετάζει τη θέση που είχε η Ελληνική Επανάσταση μέσα στη διεθνή ιστορική πραγματικότητα της εποχής της, το ιδεολογικό της υπόβαθρο και τα ερείσματά της στον ελληνικό κόσμο εντός και εκτός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα προεπαναστατικά κινήματα που την προετοίμασαν σε στρατιωτικό επίπεδο, τις οικονομικές συνθήκες  που την ευνόησαν,  το πνευματικό διαφωτιστικό κίνημα που καλλιέργησε το αίτημα της αναγεννημένης Ελλάδος, τις  μυστικές εταιρίες που την οργάνωσαν, την επιρροή της στην ελληνική κοινωνία, που για πρώτη φορά  έχοντας την κεντρική βούληση να ξεπεράσει τις τοπικές διαφορές ενώνεται και προσπαθεί να την υποδεχτεί και να την υποστηρίξει, τις θυσίες των απανταχού  Ρωμιών για την ευόδωσή  της  και το φιλελληνικό κίνημα που με πολλούς τρόπους την  υποστήριξε.

Στην έκθεση αυτή, το τοπικό δεν καλύπτει το γενικό, αντίθετα το φωτίζει και αποτελεί  δείγμα του πως το εγώ έγινε εμείς, σε έναν αγώνα όπου όλοι έστερξαν στο πρόσταγμα της  δημιουργίας μιας  κοινής πατρίδας.

Οι Θεσσαλοί αγωνιστές, που συμμετέχουν στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας, έχουν ξεχωριστή θέση στην αφήγηση της έκθεσης.

Ξεκινώντας από τον κυριότερο εκπρόσωπο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, τον Ρήγα Βελεστινλή, που έσπειρε τον σπόρο της ελευθερίας,  και από τους κλεφταρματoλούς του Ολύμπου  και των Αγράφων,  Μπουκουβάλα, Κατσαντώνη και Λάζο, παρουσιάζουμε διαδοχικά   εκείνους που συμμετείχαν σε αυτήν  από το ξεκίνημά της στην Μολδοβλαχία, τον Γεωργάκη Ολύμπιο, τον Αριστείδη Παπά, τον Χριστόφορο Περραιβό, έως  αυτούς που πρωτοστατούν στο ξεσηκωμό της Θεσσαλίας όπως ήταν ο Άνθιμος Γαζής, ο Γιώργος Ζορμπάς , ο Νικόλαος  Φιλάρετος  και τόσοι άλλοι που αφιερώνονται σε αυτόν ολόψυχα μέχρι τέλους.

16-06-2021
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Πέμπτη 17/06/2021, ώρα 9:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 17 Ιουνίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία Νέας Σμύρνης στους παρακάτω δρόμους:

 • ΒΟΙΩΤΙΑΣ (από Πλάτωνος έως Γοργία)
 • ΑΝΩΝΥΜΟΣ (παράλληλος της ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και της ΒΟΙΩΤΙΑΣ)
16-06-2021
Δήμος Λαρισαίων - Περισσότερο φως σε δρόμους, πάρκα και πλατείες
 • Σε εξέλιξη έργο αντικατάστασης 3.273 φωτιστικών σωμάτων με φώτα σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντικατάσταση 3.273 φωτιστικών σωμάτων στο Δήμο Λαρισαίων με  «έξυπνα» τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά, σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED.

Η υλοποίηση της σχετικής σύμβασης εξελίσσεται κανονικά με τα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά και περισσότερο… φωτεινά.

Τα νέα φωτιστικά αντικαθιστούν τα συμβατικά σε δρόμους, πλατείες, πάρκα και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Τονίζεται επίσης, ότι στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης σύναψης δανείου του Δήμου με το Ταμείο Παρακαταθηκών ολοκληρώθηκε πριν ένα χρόνο περίπου η αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων συμβατικού τύπου και με νέα σώματα μαγνητικής επαγωγής. 

Παράλληλα στο πλαίσιο της σύμβασης θα γίνει προμήθεια προμήθεια και εγκατάσταση Συστήματος Τηλελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας και Συστήματος Προληπτικής Συντήρησης, ώστε να είναι δυνατή η απομακρυσμένη διαχείριση του νέου δημοτικού φωτισμού και να προλαμβάνονται ή να αποκαθίστανται άμεσα οι όποιες βλάβες στο δίκτυο.

Με την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων επτυγχάνεται, εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση ενεργειακού αποτυπώματος, ενώ ενισχύεται το αίσθήμα ασφάλειας των πολιτών, καθώς το άπλετο φως των σύγχρονων φωτιστικών LED, θα φτάσει ακόμη και την πιο απόμερη γωνιά του δήμου.

Τέλος, αναβαθμίζεται αισθητικά η πόλη, με θετικές επιπτώσεις στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή της.

 

16-06-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 17/06/2021, ώρα 10:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-06-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-06-2021
Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι τον Ιούλιο στην Αυλή του Μύλου

Επιθεώρηση με υπογραφή Κ. Τσιάνου η νέα παραγωγή του Θ.Θ.

Κλασική επιθεώρηση, ένα θεατρικό είδος που έχει σημαδέψει την πορεία του, παρουσιάζει το Θεσσαλικό Θέατρο αυτό το καλοκαίρι. Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι ο τίτλος της παράστασης, τα κείμενα και τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Κώστας Τσιάνος. H σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου γεμίζει με όμορφες αναμνήσεις από το παρελθόν, χρώματα και εικόνες που αναβιώνουν την ιστορικότητα της πόλης της Λάρισας και τονίζουν την διαχρονική της λαμπρότητα σε έναν κόσμο ονείρου, αναμνήσεων και φαντασίας.

Η παράσταση, που θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, στις 21:00, θα παρουσιαστεί στο θέατρο της «Αυλής του Μύλου» από τις αρχές έως και τα τέλη Ιουλίου, με καθημερινές παραστάσεις Δευτέρα έως και Παρασκευή, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα ταξιδέψει σε σημαντικούς θεατρικούς χώρους του νομού, αλλά και της θεσσαλικής περιφέρειας.

Ο σκηνοθέτης σημειώνει χαρακτηριστικά:

Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι! Και θυμάμαι έντονα τα νεανικά και εφηβικά μου χρόνια που  τα πέρασα σε μια φτωχογειτονιά της Λάρισας στη δεκαετία του ’50 και χαίρομαι.

Μια εποχή που αν και ήταν βαθιά πληγωμένη απ’ τον πόλεμο, την κατοχή και τον εμφύλιο σπαραγμό, ο ταλαίπωρος Έλληνας προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του και για να ξεγελάσει τη μιζέρια του, την βόλευε όπως, όπως ψευτοδουλεύοντας και με μικροδιασκεδάσεις.

Χαρακτηρίστηκε σαν δεκαετία της αθωότητας , μόνο που δεν ήταν και τόσο αθώα. Η κυβερνητική αστάθεια, το παλάτι, η αστυνομοκρατία, ο τραμπουκισμός, οι πολιτικές συνομωσίες, οι μαζικές δίκες, οι εκτελέσεις, οι εξορίες, η απελπιστική ανεργία, η φτώχεια, η υποτίμηση της Δραχμής στο 100%, η εσωτερική μετανάστευση στα αστικά κέντρα, η φυγή στην ξενιτειά, το πιστοποιητικό των κοινωνικών φρονημάτων για εύρεση εργασίας, η λογοκρισία, η μαύρη αγορά πώλησης μωρών σε οικογένειες της Αμερικής, το εκστρατευτικό σώμα του Ελληνικού Στρατού που βρέθηκε στον πόλεμο της Κορέας, ήταν μερικά από τα δεινά που ταλαιπώρησαν τον Λαό μας.

Η  ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και η Αμερικάνικη βοήθεια  με το σχέδιο «Μάρσαλ» δεν είχαν στόχο να βοηθήσουν μόνο οικονομικά την  χώρα, αλλά και να επέμβουν στην αλλοπρόσαλλη διοίκησης της και τέλος, να την «Αμερικανοποιήσουν»,να επιβάλλουν το Μάμπο, την Σάμπα, την Ρούμπα, το Τσα-Τσα  και άλλους εξωτικούς χορούς .Στέναζαν οι κρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί με τραγούδια όπως : «Ο Κούμπα-Κούμπα-Κούμπα -Κουμπατσέρο», «Θα’ ρθω να σε κλέψω Μαριγούλα – Μαριγώ να πάμε στο Μεξικό», «Θα γίνω Βραζιλιάνα με το σομπρέρο σου» και άλλα τραγελαφικά και νόστιμα.

Το Ελληνικό λαϊκό τραγούδι με το μπουζούκι, για άλλη μία φορά το πέταξαν στο περιθώριο. Παρ’ όλα αυτά οι συνθέτες του ρεμπέτικου τραγουδιού μεγαλουργούσαν.

Με όλες αυτές τις μνήμες θέλησα να δημιουργήσω ένα γοητευτικό έργο, με νοσταλγία, γέλιο και συγκίνηση για τους συντοπίτες μου. Μια παράσταση λαϊκή, βασισμένη στους κώδικες της Ελληνικής Επιθεώρησης και των αναψυκτηρίων του 1950 με φόντο την Λάρισα της μετεμφυλιακής εποχής. Είναι μία παράσταση που κουβαλάει τις εμπειρίες μου 45 χρόνων που εργάζομαι για το δικό μας Θεσσαλικό Θέατρο. Το χρωστούσα στο κοινό μας και στη φυσιογνωμία του Θεάτρου μας, που τόσα χρόνια προσπαθούμε να γίνει ένα γνήσιο λαϊκό θέατρο. Οι θεατές μας θα θυμηθούν πολλά και άλλοι τόσοι θα μάθουν το τι έγινε τότε. Θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν τα αξέχαστα τραγούδια της  εποχής. Θα μνημονεύσουν το σχέδιο Μάρσαλ και τα ρούχα που έντυναν την ανέχεια τους, σταλμένα από την ΟΥΝΡΑ. Θα γελάσουν, θα προβληματιστούν και θα συγκινηθούν με τα καλά ,τα άσχημα και τα δραματικά επεισόδια που βίωσε ο κοσμάκης εκείνη τη εποχή».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΝΟΣ

Σκηνικά – Κοστούμια: ΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μουσική Επιμέλεια, Διδασκαλία: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΩΝΑΣ

Φωτισμοί: ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Βοηθός Σκηνοθέτη : ΕΙΡΗΝΗ ΖΓΟΥΡΗ

Προβολές: ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥ

Κατασκευή Κοστουμιών : ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΑΙΣΗ

Κατασκευή Σκηνικού : ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτογραφίες παράστασης: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΛΟΠΟΥΛΟΣ,

Τρέιλερ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΛΛΑΣ Life of Film productions,

Αφίσα: Μουτζούρα

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Βασίλης Καρμίρης, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Αθηνά Σακαλή, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας, Θάλεια Χαραρά.

Οι περούκες της παράστασης είναι προσφορά  του κομμωτηρίου και του καταστήματος περουκών “ΣΑΝΤΡΑΚΗΣ”

Υπεύθυνος Παραγωγής : ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Ένα μέρος των κοστουμιών της παράστασης είναι από το βεστιάριο του “ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ”

Στην παράσταση παίζουν ζωντανά μουσική οι ηθοποιοί: ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΖΑΦΕΤΑΣ Σαξόφωνο. ΘΑΛΕΙΑ ΧΑΡΑΡΑ Πιάνο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΛΙΑΣ Φλάουτο. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΜΙΡΗΣ Μαράκες και ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΩΝΑΣ Κιθάρα και Τραγούδι.

Στην ηχογράφηση της μουσικής έπαιξαν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ˙ Ακορντεόν και Τρομπόνι. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑΓΚΟΣ Πιάνο. ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟΣ Κιθάρα. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ Κρουστά. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΑΠΛΕΣ Μπουζούκι.

Με την υποστήριξη της ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ TRANS.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

«Ό,ΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ»

Ότι θυμάμαι χαίρομαι! Και θυμάμαι έντονα τα νεανικά και εφηβικά μου χρόνια που  τα πέρασα σε μια φτωχογειτονιά της Λάρισας στη δεκαετία του ’50 και χαίρομαι.

Μια εποχή που αν και ήταν βαθιά πληγωμένη απ’ τον πόλεμο, την κατοχή και τον εμφύλιο σπαραγμό, ο ταλαίπωρος Έλληνας προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του και για να ξεγελάσει τη μιζέρια του, την βόλευε όπως, όπως ψευτοδουλεύοντας καιμε μικροδιασκεδάσεις.

Σύχναζε πότε – πότε  στα Κοσμικά Κέντρα Διασκεδάσεως (Αλκαζάρ, Όαση, Φρούριοκ.α). Στα ταβερνάκια, στα λαϊκά κέντρα  με μπουζούκια, (Καρύδειον, Φαληράκι, Πευκάκια, Κατσαρός, κ.α.). Και ιδιαίτερα στα θερινά σινεμά, (Τιτάνια, Ρέξ, Όασις, Ορφέα, Φρούριο κ.α.) για να απολαύσει Ελληνικές κωμωδίες της Φίνος Φιλμ και τους υπέροχους, αγαπημένους του Έλληνες ηθοποιούς που μεσουρανούσαν εκείνη την εποχή.

Δεν έχαναν ευκαιρία να οργανώσουν «ρεφενέ», σπιτικά γλέντια και να ξεδώσουν στα τοπικά πανηγύρια και στο ξακουστό παζάρι της Λάρισας, στο Αλκαζάρ. Το ξενόφερτο ελαφρό τραγούδι και οι ανάλογοι χοροί γνώρισαν περίοδο θριάμβου. Το  Ελληνικό λαϊκό τραγούδι και ο χορός εκτοπίστηκαν από τους εισαγόμενους  ρυθμούς της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Χαβάης και άλλων εξωτικών παραδείσων.

Χαρακτηρίστηκε σαν δεκαετία της αθωότητας , μόνο που δεν ήταν και τόσο αθώα. Η κυβερνητική αστάθεια, το παλάτι, η αστυνομοκρατία,ο τραμπουκισμός, οι πολιτικές συνομωσίες, οι μαζικές δίκες, οι εκτελέσεις, οι εξορίες, η απελπιστική ανεργία, η φτώχεια, η υποτίμηση της Δραχμής στο 100%, η εσωτερική μετανάστευση στα αστικά κέντρα, η φυγή στην ξενιτειά, το πιστοποιητικό των κοινωνικών φρονημάτων για εύρεση εργασίας, η λογοκρισία, η μαύρη αγορά πώλησης μωρών σε οικογένειες της Αμερικής, το εκστρατευτικό σώμα του Ελληνικού Στρατού που βρέθηκε στον πόλεμο της Κορέας, ήταν μερικά από τα δεινά που ταλαιπώρησαν τον Λαό μας.

Η  ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και η Αμερικάνικη βοήθεια  με το σχέδιο «Μάρσαλ» δεν είχαν στόχο να βοηθήσουν μόνο οικονομικά την  χώρα, αλλά και να επέμβουν στην αλλοπρόσαλλη διοίκησης της και τέλος,να την «Αμερικανοποιήσουν»,να επιβάλλουν το Μάμπο, την Σάμπα, την Ρούμπα, το Τσά-Τσά  και άλλους εξωτικούς χορούς .Στέναζαν οι κρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί με τραγούδια όπως : «Ο Κούμπα-Κούμπα-Κούμπα -Κουμπατσέρο», «Θα’ ρθω να σε κλέψω Μαριγούλα – Μαριγώ να πάμε στο Μεξικό», «Θα γίνω Βραζιλιάνα με το σομπρέρο σου» και άλλα τραγελαφικά και νόστιμα.

Το Ελληνικό λαϊκό τραγούδι με το μπουζούκι, για άλλη μία φορά το πέταξαν στο περιθώριο. Παρ’ όλα αυτά οι συνθέτες του ρεμπέτικου τραγουδιού μεγαλουργούσαν.

Ο κοσμάκης όσο και να ψευτοζούσε, ονειρευότανε να ξεφύγει πότε με της φαντασίας το καράβι, για να πει «Βίρα τις άγκυρες» και να βρεθεί σε ανύπαρκτα μαγικά νησιά όπως το «Αλλά-κάλα-Κούμπα», που τρελαίνονται για ρούμπα και το «Τζούμπο-τζάμπο» που χορεύουνε Μάμπο.

Περιμένανε μπας και γίνει κανένα θαύμα, γι’ αυτό και τρέχανε στις γειτονιές, γιατί ακούστηκε πως φανερώθηκε η εικόνα της Παναγίας στην τζαμαρία κάποιου φούρνου, μπακάλικου ή κουρείου. Ή να συμπληρώνουν αμέτρητα δελτία ΠΡΟ-ΠΟ που τότε πρωτοεμφανίστηκε, μήπως και κερδίσουν τη ζωή τους.

Η αφραγκία τους έκανε να διαβάζουν τα νέα στις κρεμασμένες εφημερίδες των περιπτέρων της κεντρικής πλατείας που η μία της πλευρά είχε καταληφθεί από τα κασελάκια των λούστρων. Ή να δουν φωτογραφίες της Σταρ Ελλάς, με μαγιό των πρώτων μεταπολεμικών Καλλιστείων ομορφιάς. Τη Νταίζη Μαυράκη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα καλλιστεία έγιναν τρείς μέρες μετά την εκτέλεση του Μπελογιάννη.

Οι γυναίκες πάλι στριμώχνονταν στις Δημόσιες Υπηρεσίες για να βγάλουν εκλογικό βιβλιάριο, αφού τους δόθηκε για πρώτη φορά το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, στις Βουλευτικές εκλογές. Κάποιο βραδάκι μέσα στο μήνα θα πήγαιναν στο Κοσμικόν κέντρο Αλκαζάρ να ακούσουν τον Νίκο Γούναρη, ή τον Τώνη Μαρούδα που κάνανε έκτακτη εμφάνιση μαζί με την εκρηκτική ντιζέζ Λάουρα, ή την σεμνή νησιωτοπούλα Μαριάννα Χατζοπούλου κ.α.

Τα πιο φτωχαδάκια πήγαιναν να την βρούνε «Καρύδειο» ν’  ακούσουν πότε τον Μάρκο Βαμβακάρη και πότε τον Βλάχο, τον Τσιτσάνη απ΄τα Τρίκαλα, την περίφημη Μαρίκα Νίνου κ.α.

Το θερινό σινεμαδάκι κάτω από τ’ αστέρια ήταν απαραίτητο για να ξεσκάσουν με την καινούργια κωμωδία του Κώστα Χατζηχρήστου, ή της Γεωργίας Βασιλειάδου με τον Αυλωνίτη, τον Σταυρίδη και τους άλλους έξοχους λαϊκούς μας κωμικούς, καταναλώνοντας σακούλες πασατέμπου ή στην καλύτερη περίπτωση γρανίτα ή παγωτό χωνάκι.

Με όλες αυτές τις μνήμες θέλησα να δημιουργήσω ένα γοητευτικό έργο, με νοσταλγία, γέλιο και συγκίνηση για τους συντοπίτες μου. Μια παράσταση λαϊκή, βασισμένη στους κώδικες της Ελληνικής Επιθεώρησης και των αναψυκτηρίων του 1950 με φόντο την Λάρισα της μετεμφυλιακής εποχής. Είναι μία παράσταση που κουβαλάει τις εμπειρίες μου 45 χρόνων που εργάζομαι για το δικό μας...« Θεσσαλικό Θέατρο ». Το χρωστούσα στο κοινό μας και στη φυσιογνωμία του Θεάτρου μας, που τόσα χρόνια προσπαθούμε να γίνει ένα γνήσιο «λαϊκό» θέατρο. Οι θεατές μας θα θυμηθούν πολλά και άλλοι τόσοι θα μάθουν το τι έγινε τότε. Θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν τα αξέχαστα τραγούδια της  εποχής. Θα μνημονεύσουν το σχέδιο Μάρσαλ και τα ρούχα που ντύναν την ανέχεια τους, σταλμένα από την ΟΥΝΡΑ. Θα γελάσουν, θα προβληματιστούν και θα συγκινηθούν με τα καλά ,τα άσχημα και τα δραματικά επεισόδια που βίωσε ο κοσμάκης εκείνη τη εποχή.

Ευχαριστώ το “Θεσσαλικό θέατρο”, όλους τους αγαπημένους φίλους που εργάζονται για αυτό και φυσικά όλους τους συνεργάτες μου που βοήθησαν για να ζωντανέψει αυτή η παράσταση.

Κώστας Τσιάνος

Συγγραφέας και Σκηνοθέτης

Της παράστασης.

16-06-2021
Το reworks connekt στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το φεστιβάλ reworks, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, παρουσιάζουν στο πλαίσιο του reworks connekt 2021, τον Σουηδό τραγουδιστή, μουσικό παραγωγό και  multi-instrumentalist, Sailor & I, σε μια μοναδική μουσική εκδήλωση στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Η μαγευτική φωνή και οι σύγχρονες μελωδικές συνθέσεις του πολυτάλαντου Alexander Sjoedin θα κατακλύσουν τον χώρο του Β΄ Αρχαίου Θεάτρου για 60 λεπτά, την  Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 21:00.

Ο μουσικός από την Στοκχόλμη, έχοντας συνεργαστεί στο παρελθόν με καλλιτέχνες όπως οι Tale of Us, ARTBAT, Maceo Plex, κ.ά, υπόσχεται μοναδικές εκτελέσεις των δημοφιλέστερων έργων του, πλήρως εναρμονισμένες στην αισθητική και την αύρα του εμβληματικού αρχαίου θεάτρου της Λάρισας, αποκλειστικά για το reworks connekt 2021.

Το reworks connekt είναι  η ψηφιακή πλατφόρμα του φεστιβάλ reworks και του συνεδρίου reworks agora (https://reworks.gr/reworks-connekt), και παρουσιάζεται διαδικτυακά, μέσω online stream. Επιμελείται και παρουσιάζει αποκλειστικό πολιτιστικό περιεχόμενο το οποίο αποτελείται από συναυλίες, δράσεις γύρω από την σύγχρονη μουσική, τις ψηφιακές εικαστικές τέχνες καθώς και συζητήσεις-ομιλίες σύγχρονου πολιτιστικού περιεχομένου.

Στο μουσικό σκέλος φιλοξενούνται αναγνωρισμένοι αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες από την εγχώρια και διεθνή σκηνή, με σκοπό τη δημιουργία και παρουσίαση ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος του μεγάλου φάσματος της σύγχρονης μουσικής. Παρομοίως, τα πάνελ και οι συζητήσεις απαρτίζονται από προσωπικότητες του πολιτισμού, των νέων τεχνολογιών και ιδεών.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το φεστιβάλ reworks ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την παραγωγή πρωτότυπου πολιτιστικού προϊόντος, αλλά και την περαιτέρω προβολή και προώθηση της περιοχής, μέσω της βιντεοσκόπησης και δημοσίευσης της δράσης στο διαδίκτυο από τις πλατφόρμες προβολής του reworks connekt.

Η είσοδος στη συναυλία γίνεται αποκλειστικά με πρόσκληση.

Οι προσκλήσεις (το ανώτερο 2 προσκλήσεις ανά άτομο) παρέχονται δωρεάν και είναι περιορισμένες. Μπορείτε να τις προμηθευτείτε από τα γραφεία της Αντιδημαρχίας (Γεωργιάδου 53 - Μύλος του Παππά, κεντρικό κτήριο, τηλ 2410614449), τις εργάσιμες μέρες  από 09:30-13:00.

Η κατοχή της πρόσκλησης, σας παρέχει το δικαίωμα να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, εάν αποδεχτείτε και τηρήσετε τους όρους λειτουργίας του χώρου και της εκδήλωσης.

Απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση / μαγνητοφώνηση της εκδήλωσης ή μέρους αυτής.

Η εκδήλωση βιντεοσκοπείται για συγκεκριμένο Project και θα προβληθεί σε ημερομηνίες που η διοργάνωση έχει αποφασίσει. Η βιντεοσκόπηση περιλαμβάνει πλάνα των προσκεκλημένων, του καλλιτέχνη, όπως και σημείων της πόλης, ως εκ τούτου όλοι οι παρευρισκόμενοι συναινούν να βιντεοσκοπηθούν.

Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων απαγορεύεται: ο συνωστισμός, οι όρθιοι θεατές (αυστηρά καθήμενοι στα μαξιλάρια με μάσκα) και η μετακίνηση θεατών από τις προκαθορισμένες θέσεις που θα σας υποδείξει το προσωπικό ασφαλείας.

16-06-2021
ΣΤΑΣΗ - 6ο φεστιβάλ OPEN NIGHTS - «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»

ΣΤΑΣΗ - 6ο φεστιβάλ OPEN NIGHTS

Τετάρτη 16 Ιουνίου

Performance site-specific: «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»

Στάση λεωφορείων Δικαστικού Μεγάρου, Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ιδέα- Performance: Ιωάννα Λιούτσια (Θεσσαλονίκη)

Στο πλαίσιο του 6ου διακαλλιτεχνικού φεστιβάλ OPEN NIGHTS που διοργανώνεται από την ομάδα χορού OFF ART - Σκηνικές Παρουσίες και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, θα παρουσιαστεί η Performance site-specific: «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ».

Με στόχο το φεστιβάλ να γίνει μέρος της πόλης και η πόλη μέρος του φεστιβάλ, η δράση θα  πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιουνίου, στη στάση λεωφορείων του Δικαστικού Μεγάρου, στην Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η performance «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» είναι ένα έργο που ανιχνεύει τις διαφορετικές προσεγγίσεις και τις αντιμαχόμενες ιδέες και οπτικές που κατακλύζουν τις γυναίκες και στις οποίες καλούνται να ισορροπήσουν, να αντιμετωπίσουν ή και να υπερασπιστούν.

Θέτοντας βασικά ερωτήματα όπως: ποιά είμαι, πώς μαθαίνω, τί είναι αυτό που θέλω; είναι δικά μου τα θέλω μου, ποιοί μου λένε πώς να συμπεριφερθώ,  η περφόρμανς θέλει να δώσει έδαφος σε μια διαλεκτική διερεύνηση της Στάσης μας απέναντι στον εαυτό μας και στον κόσμο.

Ενίοτε και της αντί – Στασής μας σ' αυτόν.

 

Ιωάννα Λιούτσια

Η Ιωάννα Λιούτσια είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας ΑΠΘ, του τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ και της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής “Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος”.

Έχουν κυκλοφορήσει τρεις προσωπικές ποιητικές της συλλογές: Συνομιλίες σε Μη+ (2014), Αρρυθμίες (2016), Η Σιωπή σε δύο χώρους (2018). Άλλες performance της: η αόρατΟΙ πόλη (2020, σε πλατείες πόλεων της Β. Ελλάδας), WaterOil Trust (2019, ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, Θεσσαλονίκη), Χρονοτοπία: μια περιήγηση στην ιστορία της Παλιάς Φιλοσοφικής ΑΠΘ (2019, site specific performance, Θεσσαλονίκη), Μετρώντας τα Φορέματά της (2018, εναρκτήρια εκδήλωση Φεστιβάλ Ανοιχτή Σκηνή Δ. Θεσσαλονίκης, πεζόδρομος Αγίας Σοφίας), Silencio (Exhibition Stille Berlin 2017, Kapani Project 2017, Venice International Experimental Art Festival 2016), The Book of Blood: The Human Writes, σε συνεργασία με τους Leibniz Live Art Company (2015, 50ά Δημήτρια, Θεσσαλονίκη), ΑΝΑΣΑ / ΜΠΕΚΕΤ (2015, Black Box, Θεσσαλονίκη).

--

Μάθετε περισσότερα για το φεστιβάλ και τις δράσεις σε όλη την πόλη εδώ: https://www.facebook.com/Open.Nights.Off.Art

*Σε όλους τους χώρους δράσεων του ΟPEN NIGHTS λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid, όπως ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές.

#OpenNightsFestival #Στασις

16-06-2021
Στο Διεθνές Φεστιβάλ Προύσας το Θεσσαλικό Θέατρο

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Κ. ΣΠΑΝΟΥ

Μια ακόμη διεθνής διάκριση έρχεται να προστεθεί στην ιστορία του Θ.Θ., με τη συμμετοχή του στο 8ο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ Βαλκανικών χωρών, που διοργανώνεται στην Προύσα της Τουρκίας από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου 2021, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Κρατικών Θεάτρων της Τουρκίας. Το Θεσσαλικό Θέατρο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε ένα σημαντικό  θεατρικό γεγονός, που συγκεντρώνει κορυφαία θεατρικά σχήματα και οργανισμούς των Βαλκανίων, με ισχυρό παρόν στη χώρα τους, σε μια λαμπρή γιορτή με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την τέχνη του θεάτρου, αλλά και την ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των χωρών.

Η παράσταση του Θ.Θ. Τα Αγάλματα περιμένουν, σε κείμενο Ανδρέα Φλουράκη και σκηνοθεσία της καλλιτεχνικής διευθύντριάς του Κυριακής Σπανού θα παρουσιαστεί στο Ανοιχτό Θέατρο του Πολιτιστικού Πάρκου της Προύσας, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, στις 21:00, ενώ προγραμματίζεται να παιχτεί τον Αύγουστο και στην Ελλάδα, ξεκινώντας το ταξίδι της από τη Λάρισα και το Β΄Αρχαίο Θέατρο στις 24 και 25 Αυγούστου. Οι παραστάσεις συνεχίζονται με σταθμό τις Συκιές της Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ των Φιλίππων και κορυφώνεται στο Ηρώδειο στις 4 Σεπτεμβρίου.

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Θεατρικό έργο                                              Ανδρέας Φλουράκης

Σκηνοθεσία - Δραματουργία                     Κυριακή Σπανού

Σκηνικά                                                            Άση Δημητρολοπούλου

Κοστούμια                                                      Ολυμπία Σιδερίδου

Κίνηση                                                              Αναστασία Μπρουζιώτη

Πρωτότυπη μουσική                                   Δεσποινίς Τρίχρωμη

Σχεδιαστής φωτισμών                                Γιώργος Τέλλος

Βοηθός σχεδιασμού φωτισμών                  Παναγιώτης Τσεβρένης

Βοηθός Σκηνοθέτη                                        Μαρία Παπουτσή           

Επιμέλεια ήχου                                                 Νίκος Γεωργάκης

Κατασκευή σκηνικού                                     Φρέντυ Γκίζας, Αχιλλέας Τζάνακας          

Κατασκευή κοστουμιών                                Νικολέττα Καΐση

Ηχογράφηση μίξη                                            Γιώτης Παρασκευαΐδης - Studio Aux

Φωτογραφίες παράστασης                         Γιάννης Χατζηαντωνίου

Αφίσα                                                                   Μουτζούρα

Βίντεο/trailer                                                     Life of film Productions

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Χριστίνα Βράκα, Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Αναστασία Μπρουζιώτη, Αθηνά Σακαλή, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας.

Με την υποστήριξη των ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ TRANS, ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.ΛΑ. Π.Ε., ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

15-06-2021
Αποτελέσματα υποψηφίων για τη σύναψη μίσθωσης έργου στα ευρωπαϊκά προγράμματα "REACH", FOOD CORRIDORS" ΚΑΙ "EASYRIGHTS"

Πρόγραμμα EASYRIGHTS

Για τον συγκεντρωτικό πίνακα (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ), πατήστε ΕΔΩ

Για τον πίνακα κατάταξης (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ), πατήστε ΕΔΩ

Πρόγραμμα FOODRIGHTS

Για τον συγκεντρωτικό πίνακα, πατήστε ΕΔΩ

Για τον πίνακα κατάταξης, πατήστε ΕΔΩ

Πρόγραμμα REACH

Για τον συγκεντρωτικό πίνακα, πατήστε ΕΔΩ

Για τον πίνακα κατάταξης, πατήστε ΕΔΩ

 

15-06-2021
Προσωρινός πίνακας κατάταξης υποφηψίων για τη θέση γαλλόφωνου διερμηνέα στο πρόγραμμα ESTIA 2021

Για τον πίνακα πατήστε ΕΔΩ

15-06-2021
Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς για την Απευθείας Ανάθεση Προμήθειας Εξοπλισμού για το Κέντρο Πολιτισμού & Εκπαίδευσης Ευπαθών Ομάδων

Για την Πρόσκληση πατήστε ΕΔΩ

Για τα Παραρτήματα πατήστε ΕΔΩ

15-06-2021
Έρχεται η «Κατασκήνωση στην Πόλη»

Υλοποιείται και φέτος από τον Δήμο Λαρισαίων,  στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής. το πρόγραμμα “Κατασκήνωση στην Πόλη 2021”.

Το πρόγραμμα αφορά  παιδιά ηλικίας από 5-12 ετών σε 2 περιόδους : Α΄ Περίοδος 2/7/2021 έως 16/7/2021 & Β΄ Περίοδος 19/7/2021 έως 30/7/2021.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά από 07:30 π.μ.-15:00 μ.μ. με ατομικές και οργανωμένες δραστηριότητες και μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων, σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό, με σκοπό να αναπτύξουν το συναίσθημα της ομαδικότητας, αλληλεγγύης, συναδελφώσεως, αγάπης προς τη φύση, να ξεκουράσουν το πνεύμα, να αναζωογονήσουν το σώμα. Γενικά να περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό Καλοκαίρι, γεμάτο εμπειρίες.

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & τη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων, ανακοινώνεται ότι  η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει από 15/6/2021 έως 22/6/2021.

Το Πρόγραμμα θα υλοποιείται από 07:30 π.μ.- 15:00  σε 5 σημεία της Πόλης και οι αιτήσεις για την κάθε δομή θα κατατίθενται σε αντίστοιχο Παιδικό Σταθμό τις ώρες 08:00-14:00 ως εξής:

 

ΔΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Π.Σ.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 – Άγιος Κωνσταντίνος)

1ος (ΑΙΟΛΟΥ 2)

10ος (ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ 7)

13ος (ΑΙΟΛΟΥ 4)

2410235322

2410288836

2410236260

19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 – Χαραυγή)

16ος (ΓΑΡΙΤΣΙΟΥ & ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ)

19ος (ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 12)

25ος (Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

2410660298

2410282812

2410628680

25ο Δημοτικό Σχολείο (Νεάπολη)

2ος (ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2)

7ος (Xατζημιχάλη 62)

2410614057

2410614106

4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)

3ος (ΣΚΟΥΦΑ 21)

5ος (ΡΟΥΣΒΕΛΤ 46)

ΓΡΑΦΕΙΑ Δ/ΝΣΗΣ (ΡΟΥΣΒΕΛΤ & ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 8Α 3ος ΟΡ.)

2410255335

2410623082

2410680251

2ο Δημοτικό Σχολείο (Ηπείρου 34)

3ος (ΣΚΟΥΦΑ 21)

5ος (ΡΟΥΣΒΕΛΤ 46)

ΓΡΑΦΕΙΑ Δ/ΝΣΗΣ (ΡΟΥΣΒΕΛΤ & ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 8Α 3ος ΟΡ.)

2410255335

2410623082

2410680251

Τα Δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

 1. Έντυπη αίτηση-Μοριοδότηση, πατήστε ΕΔΩ για την αίτηση, ΕΔΩ για το έντυπο μοριοδότησης
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 3. Ιατρική βεβαίωση παιδιού
 4. Εκκαθαριστικό
 5. Βεβαίωση εργασίας μητέρα

Πληροφορίες στα τηλ. 2410680215 Μπαξεβάνου Σταυρούλα

                                     2410680246 Δερπάνη Ευγενία

                                    2410680251 Φυλακτού Ελευθερία

14-06-2021
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test στο Δήμο Λαρισαίων (14.6 – 20.6)

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δευτέρα 14 Ιουνίου

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία Ταχυδρομείου(9 π.μ. – 3 μ.μ.)

πλατεία ΟΣΕ (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Αλκαζάρ (κηποθέατρο) (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Λιβαδάκι Πλατεία (9 π.μ -2 μ.μ.)

Αγιος Αντώνιος - πάρκο (9 π.μ -2 μ.μ.)

Τρίτη 15 Ιουνίου

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Σκεπαστή Νεάπολης (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία ΟΣΕ (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Συνοικία Αβέρωφ - Πλατεία Ι.Ν. Αναλήψεως -   (9 π.μ -2 μ.μ.)

Τετάρτη 16 Ιουνίου

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία ΑΤΑ (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Αγιος Αχίλλιος (αλογο) (9 π.μ – 2 μ.μ)

Λαγού – Κραννώνος (παρκάκι) (9 π.μ – 2 μ.μ)

Πέμπτη 17 Ιουνίου

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία ΟΣΕ (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Νεα Σμύρνη - πάρκο Αισχύλου (9 π.μ – 2 μ.μ)

Πλατεία Αγιου Βησσαρίωνος  (9 π.μ – 2 μ.μ)

Ηρώων Πολυτεχνείου και Καραθάνου (έναντι 1ης Στρατιάς) (9 π.μ – 2 μ.μ)

Παρασκευή 18 Ιουνίου

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία ΟΣΕ (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Αλκαζάρ (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Νεράιδα - πλατεία Εργ. Πρωτομαγιάς –(9 π.μ.- 2 μ.μ)

Πυροβολικά πλατεία (9 π.μ – 2 μ.μ)

Σαββατο 19 Ιουνίου

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

πλατεία ΟΣΕ (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

 

Κυριακή 20 Ιουνίου

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Πλατεία ΟΣΕ (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

14-06-2021
6ο φεστιβάλ OPEN NIGHTS - Performance site-specific: ΧΟΡΕΥΤΕΣ

Στο πλαίσιο του 6ου διακαλλιτεχνικού φεστιβάλ OPEN NIGHTS που διοργανώνεται από την ομάδα χορού OFF ART - Σκηνικές Παρουσίες και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 14 Ιουνίου η Performance/κινηματογράφηση χορού ΧΟΡΕΥΤΕΣ.

Με στόχο το φεστιβάλ να γίνει μέρος της πόλης και η πόλη μέρος του φεστιβάλ, αργά το απόγευμα της Δευτέρας 14/6, 7 χορευτές/performers και μια κάμερα, βγαίνουν στον πεζόδρομο του Λόφου του Φρουρίου (κάτω από τα σκίαστρα).

Δημιουργοί και εκτελεστές των παραστατικών τεχνών δεμένοι, περιορισμένοι, «συνομιλούν μέσα από την κίνηση». Η κάμερα και οι περαστικοί παίρνουν τον ρόλο του κοινού. Πώς συνεχίζουν μετά από ένα χρόνο δεμένοι στην ακινησία; Πώς μπορούν να συνεχίσουν όταν ακόμη και η συντήρησή τους γίνεται άθλος;

Οι περφόρμερς κινούνται αργά για να μπορούν να σκέφτονται, να αισθάνονται και να ενεργούν ελεύθερα μέσα σ' αυτόν τον περιορισμό. Να οραματίζονται ένα μέλλον που η τέχνη θα ξαναβρεί τη θέση που της αξίζει μέσα στην καθημερινότητα.

Στην performance χορεύουν οι: Lucia lonegro, Αναστασία Καλαθά, Βασίλης Μαλταμπές και Ροδούλα Γκουλιαμπέρη από την Θεσσαλονίκη και οι Χριστιάνα Μουσαβερέ, Ρούλα Πίκουλα και Ελένη Λάκη από τη Λάρισα.

Ροδούλα Γκουλιαμπέρη

Η Ροδούλα Γκουλιαμπέρη είναι χορεύτρια – περφόρμερ. Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και της αγγλικής ακαδημίας χορού Modern Theatre Dance Branch και έχει Μεταπτυχιακό πάνω στη σωματοψυχοπαιδαγωγική μέθοδο Danis Bois (Universidad Moderna de Lisboa curso universitario livere de especializacuo em somato-psichopedagogia).

Υπήρξε μέλος των ομάδων χορού : "Ιλάιρα" της Α. Χριστοδούλου, "Δρώσα μάζα" της Α. Προγκίδη, "Vis motrix" του Κ. Γεράρδου, καθώς και του εργαστηρίου έρευνας "Αlma kalma" του Ι. Μήτρου. Από το 2000 μελετά και ασχολείται με τη μέθοδο “Daniel Bois” εφαρμόζοντάς την σε ομάδες χορού, ενώ παραδίδει σεμινάρια σε εργαστήρια έρευνας και σχολές χορού. Το 2008 δημιούργησε την ομάδα "Fascia" για την οποία χορεύει και χορογραφεί.
Δίδαξε στην επαγγελματική σχολή ΔΗ.ΚΕ "ΙΡΙΣ" Θεσσαλονίκης καθώς και στο Α.Π.Θ αισθητήρια κίνηση και την εφαρμογή της στον σύγχρονο χορό.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με ανεξάρτητους καλλιτέχνες: "Μιτος", "Αnemycinema", "Ch papakyriakou","Δ. Σωτηρίου", "Γ. Τσελέπη" ως performer παίρνοντας μέρος σε φεστιβάλ χορού στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Το 2019 χορογράφησε για χορευτές από την Λάρισα στην παραγωγή «3 βήματα μπροστά» για το φεστιβάλ «Ο ΜΥΛΟΣ ΧΟΡΕΥΕΙ».

#OpenNightsFestival #Στασις

Φωτογραφία: Γιώργος Καλκανίδης

14-06-2021
Μήνυμα Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη προς τους υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων
 
Αυτές τις μέρες η σκέψη μου είναι κοντά στους μαθητές της Γ' λυκείου και τις οικογένειές τους. Από αύριο μπαίνουν στη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων, έχοντας διανύσει μια πραγματικά δύσκολη χρονιά. Οι συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία και στην εκπαίδευση τους κατέστησε ίσως την πιο αδικημένη γενιά υποψηφίων στην ιστορία των Πανελληνίων εξετάσεων.
 
Όμως στα δύσκολα οι δυνατοί προχωρούν.
 
Θέλω να ευχηθώ σε όλους δύναμη και κουράγιο. Καλή επιτυχία στις εξετάσεις, αλλά πάνω απ' όλα υγεία και καλή διάθεση. Εξετάσεις θα περάσουν πολλές. Κι ο καθένας θα βρει το δρόμο του, αφού η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες, προκλήσεις, επιτυχίες και προσωρινές αποτυχίες.
 
Καλή επιτυχία!
14-06-2021
«Θεσσαλικό Radio… plays» - Αχ!/(ξανα)διαβάζοντας την Κερένια κούκλα του Χρηστομάνου

Το θεατρικό έργο Αχ!/(ξανα)διαβάζοντας την Κερένια κούκλα του Χρηστομάνου, της Λαρισαίας δραματουργού και ποιήτριας, Γλυκερίας Μπασδέκη παρουσιάζει τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 9μ.μ., το «Θεσσαλικό Radio… plays», στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας.

Η συγγραφέας σημειώνει σχετικά με το έργο:

«Μια απλή και λυπητερή ιστορία, αυτό είναι το «Αχ!». Η λοξή και μαζί ολόισια ματιά στην Κερένια κούκλα, το αθηναϊκό μυθιστόρημα που έγραψε στα 1911 ο Κωνσταντίνος Χρηστομάνος.

Η Βεργινία ερωτεύεται και παντρεύεται τον  όμορφο Νίκο,  όμως σύντομα  αρρωσταίνει βαριά.  Η Λιόλια έρχεται στο σπίτι για να βοηθήσει την ανήμπορη Βιργινία. Ο Νίκος και η Λιόλια ερωτεύονται. Η Βεργινία πεθαίνει αφήνοντας την κατάρα της στο ζευγάρι. Η Λιόλια γεννά ένα κοριτσάκι, φτυστό η πεθαμένη Βεργινία. Η νεκρή Βεργινία το τραβά στο σκοτάδι της και το μωρό πεθαίνει. Λίγο μετά σκοτώνεται κι ο Νίκος σ’έναν καυγά. Η Λιόλια μένει ολομόναχη στον κόσμο: αυτή είναι η ιστορία.

Από την Κερένια κούκλα έχω  κρατήσει μόνο τους χαρακτήρες του έργου. Ο λόγος είναι διαφορετικός. Οι ήρωες σαν  φαντάσματα επιστρέφουν ξανά και ξανά ελπίζοντας  πως ίσως υπάρξει ένα άλλο τέλος αυτή τη φορά, καλύτερο γι' αυτούς.

Η σκηνή είναι χωρισμένη σε χώρο ζώντων και νεκρών. Η Βεργινία από τον χώρο των νεκρών και η Λιόλια από τον χώρο των ζωντανών, διεκδικούν τον Νίκο. Και στη μέση η Κερένια Κούκλα, η ζώνεκρη, το πεθαμένο μωρό, μεγάλη γυναίκα πια, αναθρεμένη στον ‘Αδη, αρθρώνει κι  αυτή τον λόγο της. Υπόσχεται πως θα ξαναγυρίσει, όμορφη και δυνατή, καινούρια πια.

Η ανήμπορη Βεργινία, η αθώα Λιόλια , ο ωραίος  Νίκος ,το πεθαμένο μωρό έρχονται στο  σήμερα να (ξανα)παίξουν τη μικρή και θλιβερή ερωτική τους ιστορία. Τα σώματα που αγαπήθηκαν, τα μαραμένα αίματα και οι παντοτινοί όρκοι συναντιούνται ξανά στο σκληρό φως του νέου αιώνα. Ο Θεός γελάει. Φως και σκοτάδι αναβοσβήνουν.

Αυτό είναι το «Αχ!».

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κυριακή Σπανού – Θανάσης Ζέρβας

Μουσική επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσιωνάς

Παίζουν: Μαρσέλα Λένα, Αθηνά Σακαλή, Παναγιώτη Τόλια και Θάλεια Χαραρά

Τεχνική επιμέλεια: Νίκος Γεωργάκης.

14-06-2021
Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στο Κηποθέατρο

Φέτος, μπορεί να μην γίνει το Φεστιβάλ Πηνειού λόγω της πανδημίας, αλλά θα γίνει η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής την οποία εκπροσωπεί στην πόλη μας το ΣΜΟΥΘ και την οποία η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων έχει εντάξει στο Φεστιβάλ Πηνειού.

Πρόκειται για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή, ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός, που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες. Η δυνατότητα ανταλλαγών σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει, υπάρχει όμως η θέληση να γιορτάσουμε τη μουσική, γιατί η μουσική ενώνει, παρηγορεί, ξεσηκώνει, την έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ!


Με αυτό το σκεπτικό, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή πάνω από 30 ντόπιων καλλιτεχνών, την Παρασκευή 25 Ιουνίου και ώρα 21.00  στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, παρουσιάζοντας πολλά είδη μουσικής (από παραδοσιακή μέχρι τζαζ και από ροκ μέχρι έντεχνη ελληνική).

Συντονισμός: Αποστόλης Γιάγκος |

Καλλιτέχνες: Γιάννης Τρυφερούλης, Γιάννης Μακρυγιάννης, Κώστας Ταμβακάς, Βασίλης Λιάκος, Σπύρος Καβαλιεράτος, Σπύρος Παππάς, Χρήστος Καλαμπούκας, Κώστας Κωστούλης, Θάνος Ρούμπος, Πέτρος Παππάς, Γιώργος Αγγελάκης, Βαγγέλης Τσιαπλές, Αποστόλης Γιάγκος, Αποστόλης Σακκάς, Αλέξανδρος Τσιωνάς, Αχιλλέας Κωτσιόπουλος, Χρήστος Παπαχρήστος, Αρετή Παπαναστασίου, Μαρία Μπέλου, Γιάννης Λίταινας, Νίκος Ιγγλέζος, Αστέρης Τσέτσιλας, Μαριάννα Ζάχου, Τόνια Βισβίκη, Πάνος Μπαντικούδης, Τάσος Λυτρίδης, Θεόδωρος Τριανταφύλλου, Φίλιππος Ζούκας, Γιάννης Λύτρας, Κώστας Τσιαβαλιάς, Χρήστος Μήτρος κ.ά

Γενική είσοδος: 2€

Μόνο ηλεκτρονική προπώληση στο viva.gr:

https://www.viva.gr/tickets/music/kipotheatro-alkazar/synaulia-larissaion-kallitehnon-emd-2021/

14-06-2021
Another “Roof Piece” από την Ανώτερη Σχολής Χορού Δ. Λαρισαίων

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών  παρουσιάζει  τη δράση της Ανώτερης Σχολής Χορού  Δήμου Λαρισαίων  Another  “Roof Piece”, σε ιδέα/προσαρμογή - διδασκαλία, της Τίνας Νασίκα, καθηγήτρια της Σχολής και χορογράφος, την  Τετάρτη  23 Ιουνίου.

Η συγκεκριμένη performance, με τη συμμετοχή των σπουδαστριών της Ανώτερης Σχολής Χορού  Δήμου Λαρισαίων,   πραγματοποιείται με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την πρεμιέρα (1971, Soho, New York) του εμβληματικού έργου “Roof Piece” της Trisha Brown ως  σπουδή αναβίωσης,  επαναπρόσληψης και προσαρμογής  του στη σημερινή ιδιαίτερη συνθήκη.

Η Trisha Brown (1936-2017), Aμερικανίδα χορογράφος και χορεύτρια, ανήκει στους πρωτεργάτες του μεταμοντέρνου κινήματος. Η επίδραση του πρωτοποριακού έργου της αλλάζει για πάντα το τοπίο της τέχνης.

Ιδρύει την ομάδα της το 1970 και το “Roof Piece” (1971) αποτελεί ένα απο τα πρώτα της έργα. Σε μια εποχή εκρηκτικών καλλιτεχνικών πειραματισμών, δημιουργεί στη Νέα Υόρκη μια site- specific παράσταση, δίνοντας έμφαση στον συνδυασμό της κίνησης με το αστικό και αρχιτεκτονικό τοπίο.

Ντυμένοι στα κόκκινα, η Brown με μια ομάδα χορευτών, διασκορπίζονται στις στέγες του Soho και επιδίδονται σε μια κινητική εκδοχή του παιχνιδιού “σπασμένο τηλέφωνο”.

Ο χορευτής-αφετηρία εκτελεί μια σειρά αυτοσχέδιων κινήσεων, οι οποίες μεταφέρονται από το σώμα του ενός χορευτή στον άλλο και από τη μια στέγη στην επόμενη μέχρι το τέλος της αλυσίδας.

Kάθε χορευτής προσπαθεί να αντιγράψει επακριβώς την κίνηση, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως πομπός και ως δέκτης.
Η απόσταση μεταξύ κτιρίων, τα φυσικά οπτικά εμπόδια και η χρονική μετατόπιση από τον έναν χορευτή στον άλλο δεν επιτρέπουν την τέλεια αντιγραφή της κίνησης.
Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τη μετάδοση, τα λάθη και την αναπόφευκτη μεταποίηση του αρχικού σήματος. Ταυτόχρονα, έχουν μια περιοριορισμένη οπτική αντίληψη του έργου που βρίσκεται σε διαδικασία, καθώς από ένα σημείο Χ ο θεατής μπορεί να βλέπει ένα μόνο μέρος της αλυσίδας. Έτσι, φαντάζεται πως η κίνηση μπορεί να ξεκινά ή να συνεχίζει την πορεία της εκτός του οπτικού του πεδίου.

Η Brown αμφισβητεί τον ορισμό της χορογραφίας ως ένα σταθερό σύνολο κινήσεων που απομνημονεύονται και επαναλαμβάνονται, χρησιμοποιώντας τις ιδέες της «μετάδοσης» και της «αντιγραφής» ως αντιπροσωπευτικές στρατηγικές.

Πρόθεσή της είναι η πηγαία δημιουργία μιας σημειολογικής γλώσσας, η οποία επιτρέπει την επικοινωνία σε μεγάλες αποστάσεις.
Στο “Roof Piece” η ιδιοσυγκρασιακή κινητική προτίμηση του καθένα και ο τρόπος που αυτή μεταλλάσει το αρχικό σήμα/νόημα είναι ένα στοιχείο που υπογραμμίζεται, κάτι που οι άνθρωποι τελικά μπορούν να γιορτάσουν.

Πενήντα χρόνια μετά, το Roof Piece αγγίζει την επικαιρότητα:
- Το ζήτημα της επικοινωνίας και της απόστασης
- Ο εορτασμός του λάθους, ως μέρος της δημιουργικής διαδικασίας και ως αναπόσπαστο μέρος της επικοινωνίας
- Η μοναδικότητα της πρόσληψης και μετάδοσης
- Η ύπαρξη των παραστατικών τέχνων εκτός του θεατρικού χώρου

Μπορεί τελικά η έλλειψη εγγύτητας να μας στερήσει τη δημιουργική επικοινωνία;

Το Another  «Roof Piece» θα αναπτυχθεί  στο Α ́ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και στα κτίρια πέριξ αυτού και θα βιντεοσκοπηθεί.  Για λόγους αποφυγής συνωστισμού δεν ανακοινώνεται η ώρα εξέλιξης της δράσης.

Η Τίνα Νασίκα  από το τρέχον εκπαιδευτικό έτος  ανήκει στο εκπαιδευτικό προσωπικό της Ανώτερης Σχολής Χορού Δήμου Λαρισαίων, όπου διδάσκει τα μαθήματα: σύγχρονος χορός τεχνική - θεωρία - ανάλυση, ιστορία χορού και videodance.

Ερμηνεύτρια, εκπαιδευτικός και ερευνήτρια, με πανεπιστημιακό υπόβαθρο στους τομείς του χορού και του θεάτρου, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου από το Τμήμα Χορού του Πανεπιστημίου Paris 8 και Πτυχιούχος (Master Integrated) του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στην Δραματολογία και Ανάλυση Παράστασης.

Έλαβε το Κρατικό Δίπλωμα Καθηγήτριας Κλασικού και Σύγχρονου Χορού από το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού το 2008.

Με έδρα το Παρίσι το 2014 έως τον Οκτώβριο του 2020 δίδασκε σε μόνιμη βάση στην επαγγελματική σχολή χορού Choreia, στο επαγγελματικό τμήμα της σχολής Faun Arts: Circus and Movements, στο πρόγραμμα ERD για επαγγελματίες χορευτές του κέντρου Micadanses, καθώς και στη σχολή Dansez Maintenant, με τα οποία διατηρεί τη συνεργασία μέχρι και σήμερα.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, δίνει μαθήματα και εργαστήρια στη Γαλλία, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 2018 αναπτύσσει ένα διεπιστημονικό παιδαγωγικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο Performer Training.

Η έρευνά της επικεντρώνεται στην ευρεία έννοια του μεταμοντερνισμού και στην έκφρασή του μέσω νέων καλλιτεχνικών μορφών και παιδαγωγικών μεθόδων.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια στο Διεθνές Συνέδριο «Cut & Paste: Dance Advocacy in the Age of Austerity», που διοργανώθηκε από το SDHS / CORD (Ιούλιος 2015) και στο 9ο Συνέδριο για την Θεατρική Εκπαίδευση: «Θέατρο και Ανθρώπινα δικαιώματα» που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Φεβρουάριος 2011).

Το 2008, τιμήθηκε με υποτροφία αριστείας για ένα ετήσιο πρόγραμμα ειδίκευσης στο σύγχρονο χορό στη επαγγελματική σχολή χορού EPSEdanse (Montpellier), από τον πρώτο χορευτή της ομάδας του Roland Petit, Rudy Bryans και το Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Το 2001, έλαβε το πρώτο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό για νέους χορευτές και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 9ο Grand Prix Eurovision, υπό τη διοργάνωση του BBC στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου.

Είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID - UNESCO και του Συνεδρίου Έρευνας Χορού (CORD).

11-06-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 15/06/2021, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-06-2021
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Εκδήλωση υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων για τη διαχείριση του άγχους στο 11ο Λύκειο Λάρισας

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι προ των πυλών και το άγχος των μαθητών σε μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά είναι σε υψηλά επίπεδα. Για τον λόγο αυτό, η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Δήμητρα Παπαστεργίου και η κοινωνιολόγος – συντονίστρια του Παραρτήματος ΡΟΜΑ στη Νέα Σμύρνη Εύη Μπουκόρου, συνδιοργάνωσαν ενημερωτική δράση στους μαθητές του 11ου Γενικού Λυκείου σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης του άγχους εξέτασης.

Αναλύθηκαν μεταξύ άλλων οι  τρόποι οργάνωσης του χρόνου που απομένει μέχρι την έναρξη των εξετάσεων και των παγίδων που πρέπει να αποφύγει ένας μαθητής με σκοπό να επιτύχει στη δύσκολη και απαιτητική διαδικασία των πανελληνίων. 

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων και  τη διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας.

Το Κέντρο κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».

Για περισσότερες πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμου 3Α, τηλ. 2410680242 & 2410680250, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.larissa-dimos.gr/el/component/k2/item/241-kentrokoinothtas

Παράρτημα Ρομά Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45  τηλ. 2410-231122, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

11-06-2021
Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών της πόλης μας πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Εκπαίδευση από απόσταση και Κριτική Σκέψη: Ερωτήματα και προκλήσεις σε ένα νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον”

 Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών της πόλης μας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021 η διαδικτυακή  εκδήλωση με θέμα: “Εκπαίδευση από απόσταση και Κριτική Σκέψη: Ερωτήματα και προκλήσεις σε ένα νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον”, από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Ανάπτυξη της Κριτικής Σκέψης στην Εκπαίδευση Με χρήση της Εκπαίδευσης από Απόσταση».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης, οι επιστημονικοί υπεύθυνοι του προγράμματος κ.κ. Αλέξης Κόκκος, Ομότιμος Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Αντώνης Λιοναράκης, Καθηγητής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και Κοσμήτωρ της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ  και οι εκπαιδευτές παρουσίασαν βασικές αρχές της ανάπτυξης της κριτικής σκέψης μέσω της εκπαίδευσης από απόσταση, ενώ παρουσιάστηκαν εργασίες που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα «Ανάπτυξη της Κριτικής Σκέψης στην Εκπαίδευση Με χρήση της Εκπαίδευσης από Απόσταση» αποτελεί την μοναδική ίσως περίπτωση πρωτοβουλίας στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, όπου χρειάστηκε να αξιοποιηθούν νέα διαδικτυακά εργαλεία με περιορισμούς πρωτόγνωρους για την εκπαιδευτική πράξη. Και αποτέλεσε κατά κοινή ομολογία μια καλή πρακτική που αξίζει ακι άλλοι Δήμοι της χώρας να μιμηθούν. Υλοποιήθηκε την περίοδο Δεκέμβριος 2020 – Μάιος 2021 με τη συμμετοχή 200 εκπαιδευτών της πόλης μας από το Πανεπιστήμιο Πολιτών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, και την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας,

Κύριος σκοπός του προγράμματος ήταν η εφαρμογή της εκπαίδευσης από απόσταση και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης αξιοποιώντας δυο καινοτόμες μεθόδους, την εκπαίδευση από απόσταση και το μετασχηματισμό στερεοτυπικών αντιλήψεων. 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων Σωτήρης Βούλγαρης και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων.

Το πρόγραμμα εντάσσεται  στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης και υποστηρίζεται από την Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων- Τμήμα Διά Βίου Μάθησης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Δια Βίου Μάθησης)

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Larissa Learning City- Η Πόλη που Μαθαίνει

11-06-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 15/06/2021, ώρα 19:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-06-2021
Συνεργασία των Δήμων Λαρισαίων και Φαρκαδόνας σε προγράμματα κοινωνικής πολιτικής-υγείας και εργασίας

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας πραγματοποίησαν την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων κ. Σωτήρης Βούλγαρης , η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κα Έφη Ζιώγα και η ψυχολόγος του κέντρου κοινότητας Δήμου Λαρισαίων και πρώην του Δήμου Φαρκαδόνας κα Δήμητρα Παπαστεργίου.

Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπυρίδωνα Αγναντή, τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Γεωργολόπουλο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλειο Κουκώνη και τον προϊστάμενο του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου κ. Κωνσταντίνο Ασίκη.

Σκοπός της επίσκεψης η διαδημοτική συνεργασία μεταξύ των Δήμων Φαρκαδόνας και Λαρισαίων ,  για υλοποίηση  προγραμμάτων, σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και υγείας αλλά και προώθησης της εργασίας. Έγινε ενημέρωση , ανταλλάχθηκαν απόψεις και θα

Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπυρίδωνα Αγναντή, τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Γεωργολόπουλο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλειο Κουκώνη και τον προϊστάμενο του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου κ. Κωνσταντίνο Ασίκη.

Σκοπός της επίσκεψης η διαδημοτική συνεργασία μεταξύ των Δήμων Φαρκαδόνας και Λαρισαίων ,  για υλοποίηση  προγραμμάτων, σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και υγείας αλλά και προώθησης της εργασίας. Έγινε ενημέρωση , ανταλλάχθηκαν απόψεις και θα δρομολογηθεί η συνεργασία των δύο Δήμων με στόχο την ενίσχυση των ωφελούμενων και την πραγματοποίηση των σχετικών δράσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά οι δύο όμοροι Δήμοι θα συνεργαστούν ξεκινώντας από ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, εργασίας και υγείας.

11-06-2021
Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε δράση ενημέρωσης του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε σε ημερίδα  με θέμα «Φυσική Άσκηση και Υγεία» που διοργανώθηκε από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Δάφνης Υμηττού, Μεγαρέων και Νέας Σμύρνης. Οι προαναφερόμενοι δήμοι συμμετείχαν στο Πιλοτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας. Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η Δράση απευθυνόταν στον Γενικό Πληθυσμό με σκοπό να προβληθεί η χρησιμότητα της Φυσικής Άσκησης στην προαγωγή και διατήρηση της Υγείας και Πρόληψης των ασθενειών. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κύριος Πατούλης , δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι των εμπλεκόμενων δήμων, ενώ εισηγήσεις είχαν μέλη της επιστημονικής επιτροπής του συμβουλίου. Από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων εισήγηση πραγματοποίησε η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Δήμητρα Παπαστεργίου, υποψήφια διδάκτωρ και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) με θέμα «Φυσική Άσκηση και Προβλήματα Υγείας: Συστάσεις για άσκηση σε χρόνιες νόσους.»

Το Κέντρο κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».

Για περισσότερες πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμου 3Α, τηλ. 2410680242 & 2410680250, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.larissa-dimos.gr/el/component/k2/item/241-kentrokoinothtas

Παράρτημα Ρομά Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45  τηλ. 2410-231122, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

11-06-2021
Διανομή Τροφίμων από το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ - Ιούνιος 2021

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ»,τις ημέρες  Δευτέρα 14/06, Τρίτη 15/06, Τετάρτη 16/06 και Πέμπτη 17/06/2021 και ώρες   09:00-14:00,  στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας.

Στη συγκεκριμένη διανομή θα διανεμηθούν τα ακόλουθα προϊόντα: Βόειο κρέας, Χοιρινό Κρέας, Ελαιόλαδο, Μαρμελάδα,  Γραβιέρα, Φέτα, Αλεύρι Σίτου, Ρύζι, Φακές, Φασόλια, Μακαρόνια, Οδοντόβουρτσες , Υγρό Πιάτων,Καθαριστικό υγρό, Σαμπουάν και Σκόνη πλυσίματος.   

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από αρμόδια Αρχή.Όταν η εξουσιοδότηση δε φέρει το γνήσιο της υπογραφής απαιτείται επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας, ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

Μεθοδολογία Διανομής «Drive Through»

Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης και της πανδημίας Covid-19, οι ωφελούμενοι που θα προσεγγίσουν το σταθερό σημείο διανομής (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης) με όχημα θα ακολουθήσουν τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου του οχήματος στο περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου έτσι ώστε:

 • Οι ωφελούμενοι δεν θα αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματα τους.
 • Να διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου
  • Στη πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του Δήμου που θα είναι προφυλαγμένοι με μάσκες και γάντια. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης.
  • Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρείας ολοκληρώνουν την διαδικασία.
  • Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων

Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

 • Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.
 • Κατά τη ταυτοποίηση και παραλαβή να φορούν μάσκα.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει την δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.

Η ενημέρωση θα γίνει με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τους τηλέφωνα των δικαιούχων.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

* Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ.Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ στον Πίνακα).

* Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ).

Πληροφορίες στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων : 2410680243. Υπεύθυνοι υπάλληλοι :  Παλαιομήτρος Ευάγγελος, Δαλακώνη Κερασία.

11-06-2021
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Τετάρτη 16/06/2021, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-06-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-06-2021
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων για την ανανέωση των συμβάσεων 90 εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ

Για το κείμενο του ψηφίσματος, πατήστε ΕΔΩ

10-06-2021
Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων

Στα πλαίσια εκπόνησης της «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – Β ΜΕΡΟΣ», θα πραγματοποιηθούν από το ανάδοχο μελετητικό γραφείο ‘DENCO ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΕ’, μετρήσεις κυκλοφοριακών φόρτων στην κεντρική περιοχή της πόλης μας (περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Λαγού, Τσόγκα, Γεωργιάδου, Αεροδρομίου). Αφορούν μετρήσεις με αυτογραφικά μηχανήματα και παρατηρητές. Τα αυτογραφικά μηχανήματα θα τοποθετηθούν σε 8 σημεία της περιοχής για το χρονικό διάστημα 10/06/2021 έως 19/06/2021.

Η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων καλεί τους συμπολίτες μας όπου αυτό απαιτηθεί να διευκολύνουν τις εργασίες.

10-06-2021
Αντιπολεμικό θέατρο στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης

To τμήμα Υποκριτικής - Γ' Κύκλος Εκπαίδευσης του Κέντρου Έρευνας Θεάτρου & Χορού +ΠΛΗΝ παρουσιάζει το αντιπολεμικό έργο “OTHER SIDE” του Ντέγιαν Ντουκόφσκι. στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης (έναντι 3ου Λυκείου) από 9 έως 13 Ιουνίου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Mετά τον πόλεμο, όλοι έχουν διαλέξει πλευρά και τίποτα δεν θυμίζει το πριν.

Τέσσερις περιπλανώμενοι άνθρωποι ύστερα από την βία και την φρίκη του πολέμου προσπαθούν να ξαναβρούν τους εαυτούς τους, τις ταυτότητες τους.

Μετέωροι ανάμεσα στην λιακάδα και τα συντρίμμια, στα χαρακώματα και τον ουρανό, ο Τρίκυ, η Μάλα, η Λίλυ και ο Λάκι είναι έτοιμοι να πατήσουν την σκανδάλη για λίγη ζωή παραπάνω.

«Η πορεία της ζωής θα έπρεπε να είναι ανάποδα. Πρώτα πεθαίνεις, ξεκουράζεσαι. Μετά πας στο γηροκομείο. Ύστερα σου χαρίζουν ένα χρυσό ρολόι και δουλεύεις για 40 χρόνια. Μετά ετοιμάζεσαι για τη γνώση. Πηγαίνεις πανεπιστήμιο, πας σε συναυλίες παίρνεις τα πρώτα σου ναρκωτικά, ερωτεύεσαι, μετά ζεις την πρώτη σου εκδρομή και επιστρέφεις στο σχολείο. Γίνεσαι παιδάκι, μαθαίνεις γραφή και ανάγνωση, παίζεις και ακούς και δεν ακούς τους γονείς σου, ετοιμάζεσαι για το μεγάλο ταξίδι στην μήτρα για να γίνεις ένα με το σύμπαν. Καταλήγεις στον μεγάλο οργασμό.»

Λίλυ: Χαρά Καράτζιου

Λάκι: Αστέρης Κακαδιάρης

Μάλα: Καλλιόπη Λαγκούρα

Τρίκυ: Φάνης Ζαδές

Διάρκεια: 75 λεπτά

Υπεύθυνος τμήματος Υποκριτικής: Ηρακλής Τζαφέτας

Υπεύθυνη τμήματος Σύγχρονου Χορού: Βασιλική Σουλτούκη

Σε όλες τις παρουσιάσεις τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς.

ΕΙΣΟΔΟΣ: Κουτί ελεύθερης συνεισφοράς

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο 6987753839

09-06-2021
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προμήθεια οικοδομικών υλικών

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το φύλλο προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική έκθεση, πατήστε ΕΔΩ

 

09-06-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-06-2021
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΑΠΟ 01/01/2021 ΕΩΣ 31/05/2021 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

08-06-2021
Θερινός Σινέ Μύλος "Μπαρμπής Βοζαλής" - Πρόγραμμα

08-06-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

08-06-2021
Συνάντηση Απ. Καλογιάννη με αντιπροσωπεία των «Οικολόγων Πράσινων»
 • Στην Λάρισα ο συνεκπρόσωπος του κόμματος Δημ. Πολιτόπουλος

Αντιπροσωπεία των «Οικολόγων Πράσινων» με επικεφαλής τον εκ των συνεκπροσώπων του κόμματος κ. Δημήτρη Πολιτόπουλο, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα έγινε συζήτηση για τις θεσμικές εξελίξεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητήματα που αφορούν στην σύστημα διαχερίσηης των απορριμμάτων καθώς και θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης τα στελέχη των «Οικολόγων Πράσινων» Ν. Πουτσιάκας, Δημ. Λιόλιος και Αστ. Χλωρός.

08-06-2021
Φεστιβάλ Open Nights - «Πού βρίσκεται το σώμα μου»
Μια performance στον πεζόδρομο του Λόφου του Φρουρίου στο πλαίσιο του Open Nights
 
Στο πλαίσιο του 6ου διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ OPEN NIGHTS που διοργανώνεται από την ομάδα χορού OFF ART - Σκηνικές Παρουσίες και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας θα παρουσιαστεί την Τρίτη 8 Ιουνίου η Performance/ κινηματογράφηση χορού WHERE IS MY BODY.
Με στόχο το φεστιβάλ να γίνει μέρος της πόλης και η πόλη μέρος του φεστιβάλ, το απόγευμα της Τρίτης, 2 χορευτές και 4 βιντεοκάμερες βγαίνουν στον πεζόδρομο του Λόφου του Φρουρίου- (κάτω από τα σκίαστρα).
Πού βρίσκεται το αναλογικό σώμα μέσα στη νέα καθημερινότητα ψηφιοποίησής του;
 
Μια performance, μια στάση, μια παύση του σώματος μπροστά στην κάμερα, κατά την οποία το αναλογικό σώμα συναντά την ψηφιακή προβολή του. Το αναλογικό σώμα, υπό τις νέες συνθήκες, βρίσκεται σε μια κατάσταση αδράνειας και παύσης.
 
Ταυτόχρονα όμως, το ψηφιακό σώμα συμμετέχει σε online meetings που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο. Η ψηφιακή εικόνα των σωμάτων εμφανίζει κοινά χαρακτηριστικά με την μνημονική εικόνα. Στο καθεστώς της μνήμης “βρισκόμαστε «μέσα» σε κάτι που δεν έχει «μέσα» και σ’ ένα «έξω» που δεν έχει «έξω».
 
Στη νέα ψηφιοποιημένη καθημερινότητα η εικόνα γίνεται κομμάτι της μνήμης και όχι απλώς η μορφή με την οποία μας παρουσιάζεται η μνήμη.
Πόσο και πώς η ψηφιακή εικόνα των σωμάτων σχετίζεται με την μνημονική εικόνα αυτών; Το δημόσιο σώμα εντάσσεται στην performance και αποτελεί κομμάτι της.
 
Μια στάση  Μια παύση
Στην performance χορεύουν οι: Κορνηλία Χριστοδούλου και Ρούλα Καραφέρη.
Η ολοκλήρωση και τελική παρουσίαση του project θα γίνει το φθινόπωρο.
 
*Στο φεστιβάλ λαμβάνονται όλα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Γι΄αυτό δεν ανακοινωνεται ακριβής ώρα της εκδήλωσης, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός.
 
 
 
Η Κορνηλία Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι 21 ετών. Ασχολείται με το μπαλέτο και τον σύγχρονο χορό από μικρή ηλικία, καθώς κατέχει και το Intermediate (ballet) από το Royal Academy of Dance.
Επίσης, είναι δασκάλα lindy hop και authen - tic solo jazz. Τα τελευταία χρόνια πειραματίζεται με τη δημιουργία δικών της χορογραφιών και την εύρεση του τρόπου έκφρασής της μέσα από τον χορό.
Το πρώτο της έργο προβλήθηκε στο 11th Athens Video Dance Project και το δεύτερο θα προβληθεί στο φεστιβάλ με τίτλο “Pause” του Leverage dance theater of Texas. Παράλληλα, φοιτεί στο 4ο έτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και είναι ενεργό μέλος της Πολιτιστικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Π.Ο.Π.).
 

08-06-2021
Παντρολογήματα on demand - Η πρώτη ειδικά σχεδιασμένη για το διαδίκτυο παραγωγή του Θ.Θ.

Τα Παντρολογήματα, η κλασική κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Νάνσυς Σπετσιώτη, η πρώτη on demand παραγωγή του Θεσσαλικού Θεάτρου, είναι γεγονός!  Η πλατφόρμα προβολής της παράστασης ανοίγει την Παρασκευή 11 Ιουνίου και θα παραμείνει διαθέσιμη καθημερινά έως την Κυριακή 27 Ιουνίου, από τις 6μ.μ. έως και τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Πέμπτη 10 Ιουνίου, στις 10π.μ. Διάθεση εισιτηρίων και επεξήγηση της διαδικασίας εισόδου για την παρακολούθηση της παράστασης στην πλατφόρμα του viva.gr.

Τιμή εισιτηρίου – γενική είσοδος : 5 ευρώ.

Η παράσταση

Η κάμερα μπαίνει επί σκηνής, ακολουθεί τους ηθοποιούς, μεταφέρει το ρυθμό τους και δίνει την αίσθηση παρακολούθησης κινηματογραφικής ταινίας. Με κοντινά πλάνα, με ιδιαίτερα κάδρα κι  έναν τρόπο λήψης που δεν έχει γίνει έως τώρα στις on demand παραστάσεις.

 H ξεκαρδιστική αυτή κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ  μας μιλάει για το μαζί και τις σχέσεις ανδρών και γυναικών. Μέσα από ένα κωμικό παιχνίδι ανταγωνισμού, με μπλόφες και τεχνάσματα. Ποιος έχει τον καλύτερο γαμπρό; Τι θα απογίνει τελικά η νύφη; Ο Γκόγκολ,  σε κάποιο σημείο γράφει: «Πολύ δύσκολη η θέση της γυναίκας στις μέρες μας, και μάλιστα όταν δεν είναι ερωτευμένη». Πολύ δύσκολη η θέση της γυναίκας, και στις δικές μας μέρες, όταν καλείται να ακολουθήσει τα κοινωνικά στερεότυπα ή να καλύψει τις προσωπικές της ανασφάλειες μέσω ενός γάμου. Δύσκολη και η θέση του άντρα όταν δεν γνωρίζει τα πραγματικά του θέλω. Δύσκολες οι σχέσεις σε μια κοινωνία όπου συνεχώς απομακρυνόμαστε αντί να ερχόμαστε κοντά ο ένας στον άλλον. Κι ενώ έχουμε την ανάγκη της συμπόρευσης μπαίνουν στο ενδιάμεσο προσωπικά συμφέροντα και κοινωνικές συμβάσεις.  Άραγε κι ο ίδιος ο γάμος δεν είναι μια σύμβαση;

Η ταυτότητα της παράστασης

Παίζουν αλφαβητικά: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Μπέττυ Νικολέση, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Νάνσυ Σπετσιώτη

Σκηνικά: Δήμητρα Εξάρχου

Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα

Μουσική/στίχοι τραγουδιού: Σταύρος Παπασταύρου

Κινησιολογία/χορογραφία: Αθηνά Μανώλη

Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος

Video mapping: Χριστίνα Τζιουβάρα, Βαγγέλης Αντωνόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Λαγκούρα

Επιμέλεια φωτισμού: Μάκης Παπατριανταφύλλου, Γιώργος Γκόλαντας

Κατασκευή σκηνικού: Χρήστος Καράκης, Νίκος Ανδριανόπουλος

Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέττα Καΐση

Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζηαντωνίου

Πρόγραμμα/Αφίσα: Μουτζούρα

Σκηνοθεσία Κινηματογράφησης: Παναγιώτης Κουντουράς

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Οδυσσέας Τούλης

Βοηθοί Παραγωγής: Mariana Nicolaiescu, Φοίβος Ζώτης

Μοντάζ: Οδυσσέας Τούλης, Παναγιώτης Κουντουράς

08-06-2021
«Πόλη με ποδήλατα - Όμορφη πόλη»
 • Δράσεις αύριο στην Λάρισα από το Δήμο Λαρισαίων, την ΚΕΔΕ, τον οργανιsμό «Πόλεις για Ποδήλατο» και τα My Market

Ο Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) τον οργανισμό «Πόλεις για Ποδήλατο» και τα My Market, οργανώνει την εκδήλωση «Πόλη με ποδήλατα-Όμορφη πόλη», την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021,

στην Πλατεία Ταχυδρομείου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Στο σχετικό κάλεσμα της εκδήλωσης αναφέρονται τα εξής:

Ελάτε να γνωριστούμε, να τσεκάρουμε το ποδήλατό σας και να μιλήσουμε για ποδήλατο!

Φέρτε τα παιδιά, με τα ποδήλατά τους, και δώστε τους τη χαρά να συμμετάσχουν στη δράση μας και να πάρουν μέρος στις απαραίτητες δοκιμασίες προκειμένου να αποκτήσουν το πρώτο τους “Δίπλωμα Ποδηλάτου”.

Παράλληλα μπορείτε να δείτε και να δοκιμάσετε τους εναλλακτικούς τύπους ποδηλάτων για αστική μετακίνηση:

Ηλεκτρικό πόλης, ηλεκτρικό trekking, Διπλωτό αλλά και Gravel.

Την ενέργεια υλοποιούν συνεργάτες του οργανισμού “Πόλεις για Ποδήλατο”, μέλους της European Cyclists Federation.

Καλούνται οι μαθητές, μόνοι τους ή με τη συνοδεία των γονέων τους, με τα ποδήλατά τους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που θα περιλαμβάνει τα εξής:

 • Ενημέρωση και συζήτηση για τα πλεονεκτήματα της χρήσης του ποδηλάτου.
 • Δωρεάν έλεγχο του ποδηλάτου και συμβουλές ασφαλείας.
 • Πρόγραμμα «Δίπλωμα Ποδηλάτου»

Σε όλη τη διάρκεια των δράσεων θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον covid19, με απολυμαντικά, μάσκες, αποστάσεις κλπ. Επιπλέον δε το προσωπικό της διοργάνωσης (5 άτομα), υποβάλλεται καθημερινά σε rapid test.

08-06-2021
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. Διακοπή νερού (Τετάρτη 09/06/2021, ώρα 08:00-13:30)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 9 Ιουνίου και από ώρα 8:00 μέχρι 13:30 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης και πτώση πίεσης λόγω έργων συντήρησης στο δίκτυο ύδρευσης στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Γιάννουλης στις περιοχές που περικλείονται από τις οδούς:

 • ΚΟΖΑΝΗΣ
 • ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ
 • ΣΤΑΔΙΟΥ
 • ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ
 • ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ
 • ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ

    (Ο,ΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ)

07-06-2021
Συνέλευση κατοίκων της Τερψιθέας για την πολεοδόμηση

Γενική συνέλευση κατοίκων της Τερψιθέας με θέμα την πολεοδόμηση της περιοχής θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας.

Στην  συνέλευση θα παρευρεθεί ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Διαμάντος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Καλούνται οι  φορείς και οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη Γενική Συνέλευση, τηρώντας τα  μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. 

07-06-2021
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Τρίτη 08/06/2021, ώρα 09:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 8 Ιουνίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία Ανθούπολης στις παρακάτω οδούς:

 • ΚΕΡΚΥΡΑΣ (από ΑΧΙΛΛΕΩΣ έως ΑΚΡΙΤΑ ΔΙΓΕΝΗ)
 • ΑΚΡΙΤΑ ΔΙΓΕΝΗ
 • ΑΚΡΟΪΝΟΥ
 • ΑΚΥΛΑ
 • ΤΕΝΕΔΟΥ
 • ΛΙΒΑΔΙΟΥ (από ΖΑΚΥΝΘΟΥ έως ΠΑΞΙΝΟΥ)
 • ΖΑΚΥΝΘΟΥ (από ΚΕΡΚΥΡΑΣ έως ΛΙΒΑΔΙΟΥ)
07-06-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
07-06-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-06-2021
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια διαφόρων υλικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-06-2021
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια διαφόρων ειδών μηχανουργείου

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-06-2021
Στον Απ. Καλογιάννη ο νέος διοικητής της Τροχαίας Λάρισας

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, αστυνομικό υποδιευθυντή Βασίλη Βλαχογιάννη είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, επιβεβαιώθηκε η διάθεση για στενή συνεργασία μεταξύ των δυο αρχών για μια σειρά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της πόλης.

Στην συνάντηση παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μ. Γιαννακόπουλος και η υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας, Αστυνόμος Α’ κ. Ελ. Σαριγκούλη.

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος προσέφερε στον κ. Βλαχογιάννη την έκδοση του Δήμου “Η μνήμη της πόλης Λάρισα κατοχή – Απελευθέρωση 1941-1944”.

07-06-2021
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test (7-6 εως 13 -6) στο Δήμο Λαρισαίων

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δευτέρα 7 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Πλατεία ΟΣΕ (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Αλκαζάρ (Κηποθέατρο) (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος (9π.μ. – 2μ.μ)

Πλατεία Χαραυγής (9π.μ. – 2μ.μ)

Τρίτη 8 Ιουνιου

Κεντρική πλατεία (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Σκεπαστή Νεάπολης (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Φαλάνη (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Γιάννουλη (9π.μ. – 2μ.μ)

Τετάρτη 9 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Πλατεία ΟΣΕ(9μ.μ. – 3μ.μ.)
Αγίος Αχίλλιος (Αλογο) ( 9π.μ. – 2 μ.μ)

Ραχούλα (9π.μ. -12μ)  

Μανδρα (12 μ – 3 μ.μ.)

Πέμπτη 10 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Πλατεία ΟΣΕ (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Πλατεία Αγίου Θωμά (9 π.μ. – 2 μ.μ,)

Τερψιθέα (9 π.μ. – 2 μ.μ.)

Κοιλάδα (9 π.μ. – 12 μ)

Ελευθεραί (κοινοτικό κατάστημα) (12 μ – 3 μ.μ)

Παρασκευή 11 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9μ.μ. – 3μ.μ.)

πλατεία ΟΣΕ (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Πλατεία ΑΤΑ (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Αλκαζάρ – Κηποθέατρο  (9 π.μ. – 3μ.μ.)

Πλατεία Φιλιππούπολης (9 π.μ – 2 μ.μ.)

Σάββατο 12 Ιουνίου

 Κεντρική πλατεία (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Πλατεία ΟΣΕ (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Υπεραστικό ΚΤΕΛ (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Κυριακή 13 Ιουνίου

Κεντρική Πλατεία (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Πλατεία ΟΣΕ  (9μ.μ. – 3μ.μ.)

Διαβάστε περισσότερα...

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Ιστοσελίδας | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY