sandal logo

poli 12
 • Home
 • Ενημέρωση

Νέα

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

21-10-2020
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Πέμπτη 22/10/2020, 09:00-15:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 15:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω προγραμματισμένων εργασιών ύδρευσης στην οδό ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ (από Κανάρη μέχρι Μανδηλαρά).

21-10-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-10-2020
5ο διακαλλιτεχνικό Φεστιβάλ Open Nights «ΧΡΟΝΟΣ»

Από τις 29/10 έως τις 8/11/2020 στο Μουσουλμανικό τέμενος (Γενί Τζαμί), στον Μύλο του Παππά, στο Διαχρονικό Mουσείο Λάρισας και σε άλλα τοπόσημα της πόλης

Για 5η συνεχή χρονιά το διακαλλιτεχνικό Φεστιβάλ Open Nights διοργανώνεται από την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ.

Βάση του φεστιβάλ θα είναι και φέτος η εικαστική έκθεση στο Μουσουλμανικό Τέμενος (Γενί Τζαμί) με καλεσμένους δύο εικαστικούς από το Μόναχο, ενώ ο Μύλος του Παππά θα φιλοξενήσει μια έκθεση φωτογραφίας χορού, σεμινάρια και προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών χορού.

Για πρώτη φορά τις βασικές εκδηλώσεις θα φιλοξενήσει το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, ενώ μεγάλο μέρος τους θα καλυφθεί και διαδικτυακά.

Το θέμα και ο τίτλος του 5ου φεστιβάλ Open Nights, είναι ο «ΧΡΟΝΟΣ», ένα από τα σπουδαιότερα θέματα της ανθρώπινης φύσης που έχει επηρεαστεί τόσο από τη θεωρητική και πειραματική επιστημονική σκέψη, όσο και από διάφορα φιλοσοφικά και ανθρωποκεντρικά δόγματα.

Όποια προσέγγιση στο θέμα χρόνος, τείνει να είναι αυστηρά προσωπική. Παρόλα αυτά η αντανάκλασή του στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, μέσα από διαρρηγμένες μνήμες, εξελίξεις αλλά και αρνητικά πισωγυρίσματα είναι καθολική.

Το φεστιβάλ θα εστιάσει στη μνήμη μέσα από την ιστορία και την κληρονομιά, αλλά και την σύγχρονη θεώρηση της έννοιας.

Φέτος, για πρώτη φορά, το φεστιβάλ έχει εξασφαλίσει και τη συμετοχή ενός σημαντικού σύγχρονου εικαστικού συλλέκτη της πόλης, ο οποίος θα μας παραχωρήσει έργα της συλλογής του, ενώ η αρχιτεκτονική ομαδα aether: arch μάς προτείνει μια επαυξημένη διαδρομή στην πόλη, κάνοντας χρήση qr codes τα οποία σκανάρονται με φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα με σύνδεση στο διαδίκτυο) και τα οποία παραπέμπουν σ’ ένα ερέθισμα που σχετίζεται με το σημείο στο οποίο γίνεται η δράση.

Στη φετινή διοργάνωση βάρος πέφτει αναπόφευκτα στη χρήση του διαδικτύου και της βιντεοσκόπησης ενώ είμαστε σε ετοιμότητα έτσι ώστε σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτήσουν, η παρουσίαση να μπορέσει να πραγματοποιηθεί μόνο διαδικτυακά.

Οι δράσεις θα γίνουν με τον επιτρεπτό αριθμό κοινού, ενώ κάποιες από αυτές θα παρουσιαστούν και σε live streaming. Η πρόσβαση σε όλα θα είναι δωρεάν.

Η δυνατότητα επίσκεψης της εικαστικής έκθεσης στο Μουσουλμανικό Τέμενος (Γενί τζαμί), στους χώρους του Μύλου του Παππά και του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας θα γίινεται ακολουθώντας τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ.

Οι εκδηλώσεις/διαλέξεις θα γίνουν με περιορισμένο κοινό και με δελτία προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6932 853971.

Ολόκληρο το πρόγραμμα στο www.opennightsfestival.com.

Για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, πατήστε ΕΔΩ.

Δηλώσεις του Αντιδημάρχου κ. Παναγ. Σάπκα σχετικά με το 5ο διακαλλιτεχνικό Φεστιβάλ Open Nights:

"Παρά τις δύσκολες συνθήκες, παρά τις αντιξοότητες, επιμένουμε ότι πρέπει να συνεχιστεί η δημιουργία και μάλιστα πιο… δημιουργικά!

Προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις της συγκυρίας και χρησιμοποιούμε καινούρια εργαλεία για να επικοινωνήσουμε τη δημιουργία στο ευρύ κοινό, κι αυτά είναι το διαδίκτυο, η ζωντανή μετάδοση, οι βιντεοσκοπήσεις, και τα qr codes (είναι μια μορφή barcodes. Αποτελούν έναν έξυπνο, εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο σύνδεσης, μέσω ενός κινητού, του offline περιβάλλοντος με links και πληροφορίες αποθηκευμένες online) – (θα σας εξηγήσει πιο αναλυτικά η Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου).

Στην πραγματικότητα, επιχειρούμε να συνδέσουμε το χθες με το σήμερα και το αύριο, τοπόσημα της Λάρισας όπως το Γενί Τζαμί – ο Μύλος του Παππά - το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, τις τέχνες (χορός, εικαστικά, μουσική, κινηματογράφος…), επιστήμες (αρχιτεκτονική, ψυχολογία, αρχαιολογία,φιλοσοφία…).

Και σε αυτό το 5ο διακαλλιτεχνικό-διεπιστημονικό φεστιβάλ Φεστιβάλ Open Nights, το μοναδικό στο είδος του, τουλάχιστον στην Ελλάδα, το κάνουμε για να… νικήσουμε το χρόνο.

Μπορεί ο χρόνος να νικήσει τη δημιουργία; Ποια είναι η σχέση του με τη μνήμη; Είναι δυνατόν να μετρηθεί; Κυλάει για όλους και όλα το ίδιο; Τι σχέση έχει με την κίνηση; Είναι επινόηση;

Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει μόνο ο ομογενοποιημένος χρόνος του ρολογιού μας.

Κι αυτό αποτελεί το βασικό σημείο έμπνευσης και έρευνας του Φεστιβάλ μας.

Σας καλώ να το παρακολουθήσετε, να αναρωτηθείτε και να κάνετε τις δικές σας σκέψεις."

21-10-2020
Συνέχιση των αιτήσεων για Δωρεάν μαθήματα κολύμβησης για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Δ/νση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων ανακοινώνουν ότι συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, γεννηθέντα το έτος 2017, μέχρι τη Δευτέρα 26/10/2020.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον παιδικό σταθμό φιλοξενίας του παιδιού.
Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή τις ώρες 14:30μ.μ.-15:00 μ.μ. και Πέμπτη τις ώρες 14:30μ.μ.-15:30μ.μ. στο Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας.

Πληροφορίες στο τηλ. 2410680215 Μπαξεβάνου Σταυρούλα.

 

21-10-2020
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια αθλητικού υλικού (δίχτυα καλαθοσφαίρισης)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-10-2020
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια λογισμικού ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τους πολίτες και τους υπαλλήλους του Δήμου

Ο Δήμος Λαρισαίων ενδιαφέρεται να προμηθευτεί νέο λογισμικό που θα διευκολύνει την εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών και εργασία των υπαλλήλων του, εφαρμόζοντας τις αρχές της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των μέτρων περιορισμού μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού.

Το λογισμικό πρέπει να πληρεί την με αρ.πρωτ. 41285/12-10-2020 Τεχνική Περιγραφή. Οι εφαρμογές «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Πολίτες», «Διαδικτυακή Διακίνηση Εγγράφων-Πρωτόκολλο» και «Διασύνδεση με Διαδικτυακές Υπηρεσίες της Κεντρικής Κυβέρνησης» θα πρέπει να συνεργάζονται με το ήδη υπάρχον Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Δήμου «ΟΤΑ-Genesis» της εταιρείας SingularLogic Α.Ε. Η εφαρμογή «Ηλεκτρονική Καταχώρηση και Έγκριση αδειών προσωπικού» θα πρέπει να συνεργάζεται με το ήδη υπάρχον σύστημα Μισθοδοσίας και Διαχείρισης Προσωπικού S.H.R.M.S. της εταιρείας SingularLogic Α.Ε.
Η διαδικασία θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής και με ενδεικτικό συνολικό προϋπολογισμό μέχρι 9.982,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και αφορά το σύνολο των λογισμικών. Επιμέρους προσφορές δεν θα γίνονται δεκτές.

Η προσφορά του οικονομικού φορέα (τεχνική περιγραφή, βεβαίωση επίσημου μεταπωλητή και υποστηρικτή των προϊόντων της SingularLogic Α.Ε. και οικονομική προσφορά) για τα παραπάνω λογισμικά θα γίνει δεκτή μόνο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι Τετάρτη 4/11/2020, ώρα 12:00μ.

Για την Πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ
Για τις Τεχνικές Προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

20-10-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 20/10/2020, ώρα 12:30 (δια περιφοράς)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

20-10-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-10-2020
Ακρόαση Παιδικής Χορωδίας Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

Η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας επιστρέφει δυναμικά και καλεί άτομα ηλικίας 6-18 ετών σε επίσημη ακρόαση που θα διεξαχθεί στο χώρο του ωδείου, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00-13.00. Στην ακρόαση, όπως και στις πρόβες όλης της χρονιάς, θα τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης (μάσκες, αποστάσεις, κλπ)

Διεύθυνση : Ολύμπου 1, Πλατεία Λαού, Λάρισα - Τηλ : 2410.531960

20-10-2020
Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας - Παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019 της Κοινωνικής Σύμπραξης Λάρισας (ΤΕΒΑ)

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για το υπόδειγμα βιογραφικού σημειώματος, πατήστε ΕΔΩ

 

 

20-10-2020
Καταγραφή και τεκμηρίωση της συλλογής του Μουσείου Κούκλας

Ξεκίνησε και επίσημα πλέον, η καταγραφή και τεκμηρίωση της συλλογής του Μουσείου Κούκλας, του πρώτου μοναδικού μουσείου θεατρικής κούκλας στην Ελλάδα που λειτουργεί από το 2008 στην πόλη της Λάρισας.

Το Μουσείο Κούκλας στεγάζεται στον Μύλο του Παππά, εγκαινιάστηκε από την αείμνηστη Σοφία Φουτζοπούλου στη μνήμη του επίσης αείμνηστου Κώστα Χατζηανδρέου και φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περίπου 400 εκθέματα απ’ όλες τις παραστάσεις του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα από το 1984 μέχρι και σήμερα.

Κούκλες καμωμένες στο χέρι με ποικίλες τεχνικές κατασκευής, πρωτότυπες κούκλες τύπου γκινιόλ, μαρότες, γαντόκουκλες, θεατρικές κούκλες άμεσου χειρισμού, γιγαντόκουκλες, αλλά και …τοσοδούλες, που έχουν ζωντανέψει στη σκηνή του Κουκλοθέατρου επί δεκαετίες και έχουν ψυχαγωγήσει πλήθος κοινού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Με αφορμή την αρχειοθέτηση, έχουν πρόσφατα προστεθεί και συντηρηθεί παλιές κούκλες του Τιριτόμπα που δεν βρισκόταν στο Μουσείο Κούκλας, δεκάδες χειροποίητες κούκλες από τα ταξίδια των δημιουργών του Κουκλοθίασου και άλλες χειροποίητες κούκλες από σεμινάρια και εργαστήρια των μαθητών του Τιριτόμπα.

Παράλληλα, σε διαδικασία αρχειοθέτησης, καταγραφής και συντήρησης βρίσκεται και το ιστορικό σκηνικό της παράστασης «Ραψωδία 7 Οδύσσεια».

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση με κούκλες που παρουσιάστηκε τη δεκαετία του 1990 σε ενήλικο κοινό με κούκλες και ηθοποιούς επί σκηνής. Χειροποίητες κινούμενες μορφές από τον Άδη , ενσωματωμένες σ’ ένα εντυπωσιακό σκηνικό που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα.

Σύντομα, το ενήλικο κοινό θα το απολαύσει σ’ ένα ειδικό αφιέρωμα στο Κουκλοθέατρο με αποσπάσματα της παράστασης που θα ζωντανέψει ξανά στη σκηνή μετά από εικοσιπέντε χρόνια.

Μέχρι στιγμής, οι παλιές κούκλες ανέρχονται στις 340 περίπου, ενώ στη τελική καταμέτρησή τους θα ξεπεράσουν τις 500, καθώς τα τελευταία 6 χρόνια το εργαστήριο του Τιριτόμπα βρίσκεται σε παραγωγικούς ρυθμούς δημιουργώντας νέες κούκλες για τις παραστάσεις στο Δημοτικό Κουκλοθέατρο, αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό της πολύτιμης συλλογής.

Η καταγραφή των ιστορικής αξίας αθυρμάτων αποτελεί αναγκαιότητα, όχι μόνο για την πόλη μας αλλά για την ιστορία του Κουκλοθέατρου στην Ελλάδα γενικότερα, αφού εγγυάται την ασφάλειά της, αρχειοθετεί τις πληροφορίες που συνδέονται με τα εκθέματα, κάνοντας εφικτή την πρόσβαση σε αυτήν σε φυσικά πρόσωπα, αλλά και ψηφιακά στο άμεσο μέλλον.

Τα πεδία των δεδομένων της καταγραφής περιλαμβάνουν τον αριθμό του εκθέματος, την ημερομηνία εισαγωγής, τη θεματική του ενότητα, τα κύρια υλικά κατασκευής ,την περιγραφή και τις διαστάσεις του, τον τόπο προέλευσής του, την κατάστασή διατήρησης, τον τρόπο απόκτησης, τον δωρητή ή κατασκευαστή, την τυχόν σύνδεσή του με άλλα αντικείμενα της συλλογής, την ακριβή τοποθεσία έκθεσης ή φύλαξής του, τον αριθμό των ομοθεματικών αντικειμένων, τη σύνδεσή του με το φωτογραφικό αρχείο της κάθε παράστασης, σημειώσεις αρχείου και σημειώσεις συντήρησης.

Το αρχείο θα είναι εύχρηστο και ευέλικτο και στο άμεσο μέλλον θα εμπλουτιστεί και με άλλα πεδία, όπως βιβλιογραφικές αναφορές και συμμετοχή σε περιοδικές εκθέσεις ή άλλες δράσεις.

Ταυτόχρονα, το Μουσείο Κούκλας θα αποτελεί ένα εκπαιδευτικό κέντρο για όσους θέλουν να μελετήσουν και να εκπαιδευτούν στην ιστορία της θεατρικής κούκλας και να συμβάλουν στην πρόοδο της πανάρχαιας αυτής τέχνης.

Ώρες λειτουργίας Μουσείου Κούκλας 10.00-13.00 καθημερινά και εκτός ωραρίου κατόπιν ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410 251657.

20-10-2020
Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας - Ανάδειξη μονοπατιού στην παραπήνεια περιοχή Τερψιθέας

ΤΕΥΧΗ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων (Υπηρεσία Πρασίνου), πατήστε ΕΔΩ

Για την αντιστοίχηση άρθρων ΕΤΕΠ, πατήστε ΕΔΩ

Για τον φάκελο ασφάλειας και υγείας, πατήστε ΕΔΩ

Για την γενική και ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την προμέτρηση, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για το σχέδιο ασφάλειας και υγείας, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή Η/Μ εργασιών, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή οικοδομικών εργασιών, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή εργασιών πρασίνου, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης (doc), πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης (pdf), πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

ΣΧΕΔΙΑ

1

2

3

4

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

 

19-10-2020
Ενεργοί Πολίτες Λάρισας - Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες (Κυριακή 01/11/2020)

ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, αφουγκραζόμενοι τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας (καταναλωτών, παραγωγών και ωφελούμενων) οργανώνουν την AΓΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ με προϊόντα ελληνικής παραγωγής, εξαιρετικής ποιότητας και ανταγωνιστικής τιμής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας και ώρες 10:00-14:00. Υπενθυμίζουμε ότι από την Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες μπορούν να αγοράσουν προϊόντα ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι πολίτες. Όσο περισσότερες ποσότητες διατεθούν, τόσο περισσότερα προϊόντα θα ενισχύσουν το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. που στηρίζει άπορες οικογένειες.
Όλα τα είδη έχουν δειγματιστεί στην ομάδα προϊόντων των “ΕνΠοΛ”, έχουν παραδοθεί αναλύσεις, όπου ήταν δυνατόν, και έχουν υπογραφεί δηλώσεις παραγωγών ότι τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι ποιοτικά και ίδια με αυτά που έχουν δειγματιστεί. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη για την ποιότητα των προϊόντων ανήκει αποκλειστικά στους πωλητές τους.
Συγκεκριμένα, θα διατεθούν:

 • Παραγωγός: «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ»από Κορινθία:

Ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο ανωτέρας ποιότητας, εσοδείας  2019-2020 από ελιές ποικιλίας Μανάκι Κορινθίας, σε πλαστική συσκευασία των 5 λίτρων  με τιμή/συσκευασία 17,50€, ήτοι τιμή λίτρου 3,50€. 

 • Παραγωγός: Νικόλαος Βλάχος από Ανθήλη Φθιώτιδας:
 • ΡΥΖΙ ΤΥΠΟΥ ΚΑΡΟΛΙΝΑσε συσκευασίες των 3 κιλών με τιμή/συσκευασία 3,00€ (τιμή κιλού 1,00€)
 • ΡΥΖΙ ΤΥΠΟΥ BONNETσε συσκευασίες των 3 κιλών με τιμή/συσκευασία 3,00€ (τιμή κιλού 1,00€)
 • ΡΥΖΙ ΤΥΠΟΥ ΓΛΑΣΕσε συσκευασίες των 3 κιλών με τιμή/συσκευασία 3,00€ (τιμή κιλού 1,00€)
 • ΡΥΖΙ ΤΥΠΟΥ ΝΥΧΑΚΙ σε συσκευασίες των 3 κιλών με τιμή/συσκευασία 3,00€ (τιμή κιλού 1,00€)
 • Παραγωγός: Δημήτριος Γκουντοβάς από Μεσοχώρι Ελασσόνας
 • Μέλι ΚΑΣΤΑΝΙΑΣσε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)
 • Μέλι ΑΝΘΕΩΝ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)
 • Παραγωγός: Αλέξανδρος Νταλαμπέκαςαπό Αμπελώνα Λάρισας:
 • Μέλι ΑΝΘΕΩΝ – ΚΩΝΟΦΟΡΩΝσε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)
 • Μέλι ΔΑΣΟΥΣσε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 15€ (τιμή κιλού:5€)
 • Μέλι ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ σε συσκευασία (πλαστικό δοχείο), βάρους 3 κιλών, με τιμή συσκευασίας 24€ (τιμή κιλού 8€)
 • Παραγωγός: Σταυρούλα Γιουρούκα από Νέο Μοναστήρι Δομοκού:
 • Ρεβύθια (ποικιλία Θηβών) σε συσκευασία δύο κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 3,00€/συσκευασία (ήτοι τιμή κιλού 1,50€).
 • Φακές (ποικιλία ΣΑΜΟΣ) σε συσκευασία δύο κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 3,00€/συσκευασία (ήτοι τιμή κιλού 1,50€).
 • Παραγωγός: Χρήστος  Στεργίου από Μικρολίμνη Φλώρινας:
 • ΦΑΣΟΛΙΑ ποικιλίας “ΓΙΓΑΝΤΕΣ”σε συσκευασία των 2,12 κιλών, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 7,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 3,30€.
 • ΦΑΣΟΛΙΑ σούπας (ΜΕΣΟΣΠΕΡΜΑ πλακέ) σε συσκευασία των 2 κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 6,20€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 3,10€.
 • ΦΑΣΟΛΙΑμικρά σούπας «ΠΑΠΟΥΔΑ» σε συσκευασία των 2,14 κιλών, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 6,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 2,80€.
 • Παραγωγός: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΚΑΛΛΙΓΕΥΣΙΣ»από Ελευθεραί Λάρισας:
 • Τραχανάς ξινόςσε συσκευασία του ενός (1) κιλού με τιμή συσκευασίας 5,00€
 • Τραχανάς γλυκόςσε συσκευασία του ενός (1) κιλού με τιμή συσκευασίας 6,00€
 • Παραγωγός: ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ Παρασκευά Στεργίου από Μικρολίμνη Φλώρινας:
 • ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ποικιλίας “ΓΙΓΑΝΤΕΣ”σε συσκευασία 1 κιλου, με τελική τιμή λιανικής πώλησης 5,50€/συσκευασία.
 • ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ σούπας (ΜΕΣΟΣΠΕΡΜΑ πλακέ) σε συσκευασία 1 κιλου ,με λιανικη τιμη πωλησης 5,50€/συσκευασία.
 • ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ σε συσκευασια 1 κιλου ,με τελικη τιμη λιανικης πωλησης 5,50€/συσκευασία
 • ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΛΙΩΜΕΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ σε συσκευασια 250 γρ (καθαρο βαρος) , με τελικη τιμη λιανικης πωλησης 5,50€/συσκευασία.
 • Παραγωγος:Καρβουνάρη Νίκη από Βρύναινα Αλμυρού Μαγνησίας
 • Τσάϊσε συσκευασία 200 γρ., που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 2,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 10,00€.
 • Ρίγανησε συσκευασία 250 γρ., που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 2,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 8,00€.
 • Παραγωγός: Μαγκλαβάνης Νικόλαοςαπό Καστανιώτισσα Ωρεών του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού Ευβοίας
 • ΣΥΚΑ ΞΗΡΑ ΦΥΣΙΚΑ Α ΜΕΓΕΘΟΣσε συσκευασία ενός κιλού σε σακουλάκι Kraft, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 7,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 7-,00€.
 • ΣΥΚΑ ΞΗΡΑ ΦΥΣΙΚΑ Β ΜΕΓΕΘΟΣσε συσκευασία ενός κιλού σε σακουλάκι Kraft, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 6,00€/συσκευασία, ήτοι τιμή κιλού 6,00€.
 • ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΥΚΟΥ σε συσκευασία 100gr, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο παραγγελίας με τελική τιμή λιανικής πώλησης 1,50€, ήτοι τιμή κιλού 15,00€.

Τρόπος παραγγελιών λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό :

1.μεσω της ιστοσελίδας των Εν.Πο.Λ. www.energw.gr

2.με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

3.στα τηλέφωνα: 2413011972, κιν. 6909566709 κατά τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας από Δευτέρα ως Παρασκευή 10 -12 το πρωί και 6-8 το απόγευμα εκτός Τρίτης και Πέμπτης.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για εξαιρετικές περιπτώσεις πολιτών που αδυνατούν να κάνουν μόνοι τους ηλεκτρονική παραγγελία, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ, θα μπορούν να προσέλθουν στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ., στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 37, κατά τις ώρες λειτουργίας του, φορώντας απαραιτήτως μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Την ημέρα της διάθεσης, στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης, θα εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που συστήνουν οι Αρχές, τα οποία θα πρέπει να τηρηθούν ευλαβικά, γιατί προέχει η ασφάλεια όλων μας!

Οι εγκαίρως προσερχόμενοι θα εξυπηρετούνται ταχύτερα από 3 γραμματείες, ενώ οι εκτός καθορισμένου ωραρίου (πριν και μετά την ώρα επιλογής της παραγγελίας) θα εξυπηρετούνται από μια γραμματεία, στην οποία ενδέχεται η καθυστέρηση να είναι μεγαλύτερη. Επίσης, καλό θα είναι όταν προσέρχεστε να έχετε εκτυπώσει την παραγγελία σας, ή να γνωρίζετε τον αριθμό της. Τέλος, δεν θα λειτουργήσουν οι γραμματείες των αδιάθετων ή επιπλέον παραγγελιών πριν τις 12:30, όταν θα έχει ικανοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Να είστε βέβαιοι, ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτησή σας.

Αν είσαι εθελοντής ή θέλεις να γίνεις, δήλωσε συμμετοχή γι’ αυτή τη δράση στα τηλέφωνα: 6909566709 και 2413011972, στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. (Λάμπρου Κατσώνη 37) ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

19-10-2020
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Υπηρεσίες τοποθέτησης - συντήρησης - εκτοποθέτησης εορταστικού φωτισμού

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

19-10-2020
ΔΗ.Κ.Ε.Λ. - Ανάρτηση αποτελεσμάτων για τη θέση του λογιστή στο πρόγραμμα «Μίσθωση Διαμερισμάτων για αιτούντες άσυλο στη Λάρισα – ESTIA II»

Για τα αποτελέσματα, πατήστε ΕΔΩ

19-10-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-10-2020
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Τρίτη 20/10/2020, 09:00-10:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και από ώρα 9:00 π.μ. μέχρι 10:00 π.μ. θα γίνει διακοπή νερού λόγω προγραμματισμένων εργασιών ύδρευσης στις οδούς:

 • 23ης Οκτωβρίου (από Νικηταρά μέχρι Λ. Κατσώνη)
 • Ζαλοκώστα (στο τμήμα προς 23ης Οκτωβρίου)
19-10-2020
Με αμείωτους ρυθμούς προχωρούν τα έργα στο Δήμο Λαρισαίων
 • Με γοργούς ρυθμούς οι παρεμβάσεις σε Λάμπρου Κατσώνη – Κοραή
 • Συνεχίζονται οι εργασίες στο Προσκήνιο Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ) και αναμένεται η υπογραφή της συμβασης της β΄φάσης

Σε έργα ανάπλασης δρόμων στο κέντρο της Λάρισας και στο Προσκήνιο Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ) όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες, βρέθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

 

Ειδικότερα, στο Προσκήνιο Πολιτισμού ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία εξέλιξης των εργασιών. Σημειώνεται πως στην παρούσα φάση υλοποιούνται εργασίες από την πρώτο έργο που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Λαρισαίων με χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους, ενώ έχει προκηρυχθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για τη β’ φάση του έργου, με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Η νέα εργολαβία που θα ξεκινήσει μετά την υπογραφή της σύμβασης αφορά την κατασκευή της σκηνής συνολικού εμβ αδού 410 m2, την προμήθεια και τοποθέτηση σταθερού εξοπλισμού και ειδικών μηχανισμών, την τοποθέτηση εξοπλισμού στην αίθουσα του θεάτρου και επενδύσεων ακουστικής μελέτης, την τοποθέτηση εξοπλισμού στα foyer, τα εκδοτήρια και το βεστιάριο, την πλήρη εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και ειδικού φωτισμού της σκηνής.

 

Ο Δήμαρχος συζήτησε με τα στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας για την πορεία εξέλιξης των εργασιών οι οποίες στην παρούσα φάση αφορούν στην ολοκλήρωση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για τον χώρο του Πολιτισμού στην Λάρισα. Το Προσκήνιο Πολιτισμού, όταν ολοκληρωθεί θα μπορέσει ν φιλοξενήσει παραστάσεις και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Ακολούθησε αυτοψία στα έργα ανάπλασης των δρόμων Λάμπρυ Κατσωνη, Κολοκοτρώνη και Κοραή. Πρόκειται για ανάπλαση που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Λάρισας με προυπολογισμός 1,8 εκατ. ευρώ ενώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας.

 

Οι εργασίες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς στο πρώτο τμήμα της οδού Λάμπρου Κατσώνη (από 23ης Οκτωβρίου εως Κοραή), ενώ πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε η ανακατασκευή της οδού Κοραή (από 28ης Οκτωβρίου εως Λ. Κατσώνη).

Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο έργο ανάπλασης στον κεντρικό τομέα της πόλης. Τα έργα αλλάζουν το αστικό τοπίο, βελτιώνουν κατά πολύ την εικόνα της πόλης και αποδίδουν τον δημόσιο χώρο στους πολίτες.

Ο δήμαρχος στις αυτοψίες συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτη, τον αν. προιστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρα και στελέχη της Διεύθυνσης.

19-10-2020
Ξεκινούν οι προβολές στο Χατζηγιάννειο - Πρώτη ταινία «Ένα τραγούδι για την Αβάνα»

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου ξεκινούν οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Οι προβολές θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 20.00 και κάθε Τετάρτη στις 21:00 και το ταμείο θα ανοίγει μία ώρα νωρίτερα από την προβολή για να μη γίνεται συνωστισμός, ενώ θα τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Η είσοδος παραμένει στα 4 ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες ποιοτικές από το παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα, παλιές και νεώτερες, κλασικές και μοντέρνες.

Η πρώτη ταινία για φέτος, είναι η πολυεθνική παραγωγή (Κολομβία - Γερμανία - Νορβηγία - Αργεντινή – Κούβα) «Ένα τραγούδι για την Αβάνα) σε σκηνοθεσία Τζόνι Χέντριξ.

Υπόθεση
Αβάνα, Κούβα, αρχές δεκαετίας του ’90.
Η οικονομία καταρρέει μετά την αποχώρηση των Σοβιετικών, ο Κάστρο χαρακτηρίζει την κατάσταση «ειδική περίοδο» σε καιρό ειρήνης και κάνει άνοιγμα προς τον τουρισμό, ενισχύοντας τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ροή ξένου συναλλάγματος.
Η Καντελάρια βάφεται σαν έφηβη. Τι κι αν έχει περάσει ήδη τα 70; Βάζει κοκκινάδι στα μάγουλα και από το ίδιο στα χείλη. Θα βγει να τραγουδήσει στο διψασμένο για κέφι, ζωή και έρωτα κοινό της Αβάνας.
Καταχειροκροτείται κάθε βράδυ και γυρίζει στο μικρό της διαμέρισμα να κοιμηθεί πλάι στον Βίκτορ Ουγκό. Ναι, έτσι λένε τον σύζυγό της. Το πρωί θα πάνε κι οι δύο για δουλειά. Εκείνος στο εργοστάσιο κι εκείνη στο ξενοδοχείο.
Μια μέρα, ανάμεσα στα άπλυτα σεντόνια που μαζεύει θα βρει μία κάμερα. Θα την πάρει στο σπίτι. Ο Βίκτορ Ουγκό μέσα από τον φακό της θα ανακαλύψει τη σταρ που χειροκροτεί το κοινό της Αβάνας κάθε βράδυ. Τον έρωτα που είχε ξεχάσει ότι έχει σπίτι του.
Το τραγούδι της Αβάνας που τον κάνει να χορεύει στα βήματα της αγάπης σαν αλαφροΐσκιωτος έφηβος. Χωρίς σκοτούρες κι ανάγκη για χρήματα και επιβίωση. Ακόμη κι αν δεν είναι η απόλυτη διαφυγή, αυτή η κάμερα γίνεται η αφορμή για έναν ακόμη παθιασμένο χορό. Ως το τέλος του τραγουδιού…
Μια ποιητική, νοσταλγική ματιά για τον έρωτα στην τρίτη ηλικία, σκηνοθετημένη με ανθρωπιά κι έντονα συναισθήματα. Ένας ύμνος στην αγάπη που βρίσκει τρόπο να ζει και να ξαναζεί σε κάθε εποχή και σε κάθε ηλικία.

Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 87'
Κολομβιανή ταινία, σκηνοθεσία Τζόνι Χέντριξ με τους: με τους: Βερόνικα Λιν, Άλντεν Νάιγκθ, Φίλιπ Χόκμαϊρ
Τρίτη 20/10 & Πέμπτη 22/10/2020 στις 20:00 και Τετάρτη 21/10/2020 στις 21:00
Γενική είσοδος 4 ευρώ.

Ένα ψηλό κορίτσι (27-28-29/10/2020)

Η μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζόουελ (3-4-5/11/2020)

Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα (10-11-12/11/2020)

Σιωπηλή επανάσταση (17-18-19/11/2020)

Τιμώμενος επισκέπτης (24-25-26/11/2020)

Οι Μικρές Κυρίες (1-2-3/12/2020)

Εντός ορίων (8-9-10/12/2020)

Η αγκαλιά του φιδιού (15-16-17/12/2020)

19-10-2020
Συνεχίζονται οι εγγραφές για το τμήμα σύγχρονου χορού ενηλίκων

Από τη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου ανακοινώνεται ότι συνεχίζονται οι εγγραφές για το τμήμα σύγχρονου χορού ενηλίκων (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, ώρα 15:15 έως 16:10).

Διδάσκει η Τίνα Νασίκα, την οποία η  Ανώτερη Σχολή Χορού και η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου  καλωσορίζουν ως μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού τους.

Η Τίνα Νασίκα  είναι ερμηνεύτρια και παιδαγωγός   πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στους τομείς του χορού και του θεάτρου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου έρευνας στο χορό από το Πανεπιστήμιο Paris 8,  πτυχιούχος του Τμήματος Θεάτρου του  Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου με ειδίκευση στην Δραματολογία και Ανάλυση Παράστασης,  κάτοχος  Διπλώματος Καθηγήτριας  Χορού, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με έδρα το Παρίσι, από το 2014 έως και σήμερα δίδασκε στην  επαγγελματική σχολή χορού Choreia, στο επαγγελματικό τμήμα της σχολής Faun Arts: Circus and Movements  και στο πρόγραμμα  ERD  για επαγγελματίες χορευτές του κέντρου Micadanses. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, δίνει μαθήματα και εργαστήρια στη Γαλλία, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έρευνά της επικεντρώνεται στην ευρεία έννοια  μεταμοντερνισμού και στην έκφρασή του μέσω νέων καλλιτεχνικών μορφών και παιδαγωγικών μεθόδων.

Έχει συμμετέχει  ως εισηγήτρια  στο Διεθνές Συνέδριο «Cut & Paste: Dance Advocacy in the Age of Austerity», που διοργανώθηκε από το SDHS / CORD (Ιούλιος 2015), και στο 9ο Συνέδριο στην Θεατρική Εκπαίδευση: «Theater and Human Rights» που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Φεβρουάριος 2011).

Το 2008, τιμήθηκε με υποτροφία αριστείας για ένα ετήσιο πρόγραμμα ειδίκευσης στο σύγχρονο χορό στη επαγγελματική σχολή χορού EPSEdanse (Montpellier), από τον πρώτο χορευτή της ομάδας του Roland Petit, Rudy Bryans και το Ίδρυμα  Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Το 2001, έλαβε το πρώτο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό για τους νέους χορευτές της Eurovision και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 9ο Grand Prix της Eurovision, που διοργάνωσε το BBC στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου.

Είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID - UNESCO και του Συνεδρίου Έρευνας Χορού (CORD).

Περιγραφή του μαθήματος σύγχρονου χορού

Το μάθημα στοχεύει στη διερεύνηση των δυνατοτήτων και των ορίων του σώματός. 

Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μια τεχνική δουλειά / γνωριμία με ένα ευρύ κινητικό λεξιλόγιο, αλλά και μέσα από το εργαλείο του κατευθυνόμενου αυτοσχεδιασμού.

Ξεκινά με μία προθέρμανση/προετοιμασία. Στη συνέχεια, εναλλάσσοντας διαφορετικές ποιότητες και δυναμικές της κίνησης, αρχίζουμε να διασχίζουμε τον χώρο.

Απλές κινητικές προτάσεις που ξεκινούν από το έδαφος, εξελίσσονται σταδιακά σε ένα παιχνίδι μεταξύ επιπέδων και κατευθύνσεων.

Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε την ορμή, τη δύναμη της βαρύτητας και τα διαφορετικά  σημεία αφετηρίας της κίνησης,  σταδιακά οδηγούμαστε σε πιο περίπλοκες χορογραφικές φράσεις, οι οποίες ερευνούν τα όρια της κίνησης παίζοντας με δύναμη και λεπτότητα.

Το μάθημα :

- Ενισχύει τη σωματική συνείδηση και αντοχή του ερμηνευτή

- Χρησιμοποιεί την ορμή ελαχιστοποιώντας τη χρήση της μυϊκής έντασης

- Δίνει στον ερμηνευτή την ευκαιρία να εξερευνήσει το προσωπικό κινητικό του λεξιλόγιο 

- Εξερευνά τη σχέση του σώματος με τον χώρο

- Παίζει με τη μουσικότητα της κίνησης

Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, - Μύλος του Παππά, τηλέφωνο 2410 256464.

 

 

19-10-2020
«Ένα Μουσείο για όλους» - Tο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Με αγάπη» στο Λαογραφικό Μουσείο

Το Πρόγραμμα «Ένα Μουσείο για όλους» συνεχίζεται, με το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας να συναντά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας (ηλικιωμένους, ΑμεΑ κ.ά.), μέσα και έξω από το κτιριακό του κέλυφος.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Με αγάπη» επισκέφθηκε το ΛΙΜΛ στις 15 Οκτωβρίου.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους της μόνιμης έκθεσης γνωρίζοντας στοιχεία και παίρνοντας αναφορές από τα εκθέματα για τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, πριν και μετά την ενσωμάτωση της Θεσσαλίας στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.

Η ομάδα συμμετείχε ενεργά στην ξενάγηση καθώς έγινε μια ζεστή κουβέντα για την παράδοση και ζωή τα χρόνια εκείνα.

Μίλησαν για τις φορεσιές, τα παλιά επαγγέλματα, τα ήθη και έθιμα, δείχνοντας ενδιαφέρον και μεγάλο ενθουσιασμό.

Ακολούθησε περιήγηση στην περιοδική έκθεση «Εκκλησία: Τέχνη και λαϊκή λατρεία» κατά την οποία τα παιδιά αναγνώρισαν εκκλησιαστικά αντικείμενα, στοιχεία της εκκλησιαστικής τέχνης και σχετικές τεχνικές, εστιάζοντας στη λειτουργία των αντικειμένων και στα σχέδιά τους.

Στο τέλος, τα παιδιά με αναφορά στην περιοδική έκθεση με τα εκκλησιαστικά αντικείμενα, δημιούργησαν τα δικά τους έργα από πηλό, τα οποία και πήραν μαζί τους φεύγοντας.
Το πρόγραμμα «Ένα Μουσείο για όλους» θα συνεχιστεί με επισκέψεις και άλλων φορέων και με φιλοξενία ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Οι δράσεις αυτές. δίνουν την ευκαιρία σε ομάδες, οι οποίες είναι φυσικά, κοινωνικά ή οικονομικά απομακρυσμένες από τον χώρο του Μουσείου, να αντιληφθούν ουσιαστικά τον ρόλο του και την εκπαιδευτική του διάσταση. Στόχος είναι, μέσα από μια βιωματική προσέγγιση του Μουσείου και των παραδοσιακών τεχνικών, να δημιουργηθεί μια αξέχαστη μουσειακή εμπειρία.

19-10-2020
Προγραμματισμός τουΤιριτόμπα 2020-21

Έναρξη παραστάσεων για σχολεία με την «Κορωνοσκουφίτσα»
Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα ετοιμάζεται να υποδεχτεί το λιλιπούτειο κοινό του και πάλι στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο, με πληθώρα εκδηλώσεων όπως παραστάσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια, αλλά και ξεναγήσεις στο Μουσείο Κούκλας.

Η πρεμιέρα των δράσεων ξεκινά στις 22 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οκτώβριος- Νοέμβριος: Παράσταση της επίκαιρης παράστασης '' Η Κορωνοσκουφίτσα" και εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Κούκλας.
«Η Κορωνοσκουφίτσα» είναι εμπνευσμένη από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Το γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περό με την Κοκκινοσκουφίτσα και τον Κακό Λύκο κόλλησε… κορωνοϊό και το δάσος χρειάζεται άμεσα… απολύμανση!
Η δική μας... Κορωνοσκουφίτσα, παίρνει το καλαθάκι της για να το πάει στη γιαγιά της που βρίσκεται σε… καραντίνα. Στον δρόμο της όμως, συναντάει τον Κακό Λύκο Κορώνα.
Θα τα καταφέρει η Κοκκινοσκουφίτσα να ξεγελάσει τον Λύκο; Θα καταφέρει ο Λύκος να… κολλήσει τη γιαγιά; Τι παθαίνει ο φόβος μας όταν τον ψεκάζουμε;
Την παράσταση διακόπτουν με έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Σφόδρας ο Μειλίχιος και ο υφυπουργός Νίκος Σκορδαλιάς ο Μενουμεσπίτης.
Επιμέλεια παραγωγής και ειδικές κατασκευές Φωτεινή Καλούδη.
Φωτογραφίες: Κατερίνα Λιάπτσιου
Μετά την παράσταση ακολουθούν έξυπνες και δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Μουσείο Κούκλας βασισμένες στο παραμύθι, κορωνοπαιχνίδια με ασφαλείς αποστάσεις, κουκλοθέατρο με φρεσκοπλυμένα χεράκια και κυνήγι εξολόθρευσης όποιου…μικροβίου έχει απομείνει μετά την παράσταση.
Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Προγραμματισμός για τους επόμενους μήνες:
Δεκέμβριος: Πρεμιέρα της χριστουγεννιάτικης παράστασης "Η Κάλω, η Μπάμπω και ο καλικάντζαρος Πρασίδας". Διαδραστικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και κατασκευές στο Μουσείο Κούκλας.

Ιανουάριος - Φεβρουάριος: "Η Πούλια και ο Αυγερινός". Η επιτυχημένη κουκλοθεατρική παράσταση συνεχίζει ν’ αγγίζει τις καρδιές των μικρών παιδιών. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον κύκλο της ζωής και τα συναισθήματα.

Μάρτιος: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου παίζοντας κουκλοθέατρο και δημιουργώντας τις δικές μας θεατρικές κούκλες. Παραστάσεις, εκθέσεις, δρώμενα και εκπλήξεις για τους μικρούς μαθητές.

Απρίλιος: Πρεμιέρα “Ο γάιδαρος ο Μένιος” . Ένα έμμετρο χιουμοριστικό παραμύθι για όλες τις ηλικίες με θέμα την ανατροφή και τα όρια στη σχέση μητέρας και παιδιού. Η υπερπροστατευτική μαμά του γαϊδάρου του Μένιου του παραχαϊδεμένου, με την "αγάπη" της χωρίς συγκρατημό, έκανε το γαϊδούρι της, γάιδαρο σωστό! Χαϊδεύοντάς τον υπερβολικά και στερώντας τον από κάθε ευθύνη, τον εμποδίζει να… μεγαλώσει!

Μάιος: Ένας μήνας αφιερωμένος στην τρίτη ηλικία. Κουκλοθέατρο και εκπαιδευτικές δράσεις για 65+άνω σε ανοιχτούς χώρους.


Διοργάνωση 6ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου με πληθώρα παραστάσεων , εργαστηρίων και εκθέσεων με φιλοξενούμενους κουκλοθίασους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράσταση “Το μαγικό φασόλι”

Ένα παλιό ελληνικό λαϊκό παραμύθι που αγγίζει τα όρια της σύγχρονης πραγματικότητας, με ξεκαρδιστικούς διαλόγους και απολαυστικούς ήρωες – κούκλες. Ένα καλοκάγαθο ζευγάρι ηλικιωμένων βρίσκει τυχαία ένα μαγικό φασόλι. Το φασόλι φυτεύεται και γίνεται μια πελώρια φασολιά.Η φασολιά τους οδηγεί στην Καλή Μοίρα που τους χαρίζει τρία δώρα - εφόδια για να γλιτώσουν από τη φτώχεια. Την παράσταση συνοδεύει ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Κούκλας για έξυπνα ηλικιωμένα...παιδιά και σοφά μικρά εγγόνια.

*Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία θα υλοποιηθούν από την κουκλοπαίκτρια-κουκλοποιό Φωτεινή Καλούδη του Δημοτικού Κουκλοθιάσου Τιριτόμπα σε συνεργασία με την μουσειοπαιδαγωγό Ελένη Μουσουλή.
Η διάρκεια του προγράμματος έχει διάρκεια 2 ώρες με ενδιάμεσο μισάωρο διάλειμμα.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και ανά τμήμα. Απαραίτητη η χρήση μάσκας.
Κόστος συμμετοχής δημοτικού εισιτηρίου 3 ευρώ το άτομο.
Καλέστε μας για να ενημερωθείτε και για τα απογευματινά προγράμματα κατασκευής κούκλας για συλλόγους, ομάδες, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.
Γιατί η Λάρισα αγαπάει το Κουκλοθέατρο.
Πληροφορίες στο κουκλοτηλέφωνο: 2410 251657

 

 

16-10-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 22/10/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-10-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
16-10-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-10-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-10-2020
ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΗ.Μ.Ε.Δ.

Για να διαβάσετε το έγγραφο πατήστε ΕΔΩ

14-10-2020
69/2020 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της αποόφασης, πατήστε ΕΔΩ

14-10-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-10-2020
ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 15-10-2020 και ώρα 19.30μ.μ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ και σας καλούμε σε συνεδρίαση δια τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση των θεμάτων της αναβαλλόμενης συνεδρίασης, στις 20-10-2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30μ.μ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Δεληγιάννης Δημήτριος.

14-10-2020
Συνάντηση του Παραρτήματος Ρομά με το 11ο και 33ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης

Συνάντηση του Παραρτήματος Ρομά της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων με το 11ο και 33ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5/10/2020 και την Τετάρτη 7/10/2020 αντίστοιχα, με κύριο θέμα την σχολική διαρροή των ρομά μαθητών.

Στη συζήτηση στην οποία παρευρέθηκαν οι διευθυντές των σχολείων κ Βλάνδος  Σταμούλης και κ. Κύργιας Βασίλειος, οι  κοινωνικοί λειτουργοί των σχολείων καθώς και η κοινωνική Λειτουργός με την  ψυχολόγο ΕΔΕΑΥ του 33ΟΥ Δημοτικού Σχολείου, συζητήθηκαν οι λόγοι και τα αίτια της δημιουργίας του προβλήματος αλλά και οι μέθοδοι που πρέπει να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων  για να αντιμετωπιστούν οι παράγοντες που ωθούν τα παιδιά να εγκαταλείψουν το σχολείο.

Να σημειωθεί εδώ πως η σχολική διαρροή αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα από την κοινωνική ομάδα των ρομά, οι οποίοι για διάφορους λόγους, όπως οι  μετακινήσεις γονέων για αναζήτηση εργασίας, οι γάμοι σε μικρή ηλικία, η δυσκολία προσαρμογής στο σχολικό πρόγραμμα, η έλλειψη οραματισμού για ένα καλύτερο μέλλον  κ.α,  δεν παροτρύνουν τα παιδιά τους να παρακολουθούν επιμελώς την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν τα σχολεία για την παροχή λογοθεραπείας που προσφέρεται στο παράρτημα ρομά του Δήμου Λαρισαίων σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο λόγο τους και μπορούν να βοηθηθούν από την υπεύθυνη λογοθεραπεύτρια κατόπιν συνεννόησης και με ραντεβού τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας από την επιδημία  του Covid19.

Για περισσότερες πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45  τηλ. 2410-231122, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

13-10-2020
Δελτίο πρόγνωσης καιρού για την Τετάρτη 14-10-2020

Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ./Ε.Μ.Κ. 13-10-2020/13:00

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-10-2020

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σποραδικές βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Aπό 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι και τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

13-10-2020
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Τετάρτη 14/10/2020, 09:00-12:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι

την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 12:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω προγραμματισμένων εργασιών ύδρευσης στις οδούς Αδριανού και Λ. Κατσώνη (από 23ης Οκτωβρίου μέχρι Νικηταρά) και

την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 12:00 στην οδό Νικηταρά (από Κύπρου μέχρι  Περικλέους). 

13-10-2020
Δωρεάν μαθήματα κολύμβησης για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

13-10-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-10-2020
Πρόσκληση για την άσκηση υποψήφιων δικηγόρων στο Δήμο Λαρισαίων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της αίτησης, πατήστε (αρχείο pdf), (αρχείο doc)

13-10-2020
Διακήρυξη ηλεκτρονικού διαγωνισμού - Αναβάθμιδη παιδικών χαρών Οικισμού Κολουρίου και Δημοτικής Ενότητας Κοιλάδας

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

12-10-2020
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 13/10/2020 - Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ./Ε.Μ.Κ. 12-10-2020/13:00

Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ./Ε.Μ.Κ. 12-10-2020/13:00

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 13/10/2020

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Κακοκαιρία μέχρι το απόγευμα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 και στο Θρακικό πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Aπό 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι και τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και από τις προμεσημβρινές ώρες δυτικοί 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι και τις πρωινές ώρες, στη συνέχεια όμως θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως μέχρι και τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

12-10-2020
Βιωματικό εργαστήρι με θέμα "Ψυχική Υγεία & Αυτό- φροντίδα" πραγματοποίησε ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών με την 10η ΤΟ.Μ.Υ. Λάρισας (Γιάννουλη)

Tην Τετάρτη, 07/10/2020 ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Λαρισαίων μαζί με την 10η ΤΟ.Μ.Υ. Λάρισας (Γιάννουλη) συνδιοργάνωσαν βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Ψυχική Υγεία & Αυτό- φροντίδα». Το βιωματικό εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το πόσο σημαντική είναι η φροντίδα του εαυτού στην ενίσχυση της Ψυχικής Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Ψυχική Υγεία (10η Οκτωβρίου).

Τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης συζήτησαν ανοιχτά με τις συντονίστριες για το τί σημαίνει αυτό-φροντίδα και πώς η φροντίδα του εαυτού συμβάλει στην ενίσχυση της Ψυχικής μας Υγείας. Οι γυναίκες του Συλλόγου εξέφρασαν τη δυσκολία που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν στο να εντάξουν την αυτό-φροντίδα στην καθημερινότητά τους και συζητήθηκαν από κοινού τρόποι και εναλλακτικές ώστε η φροντίδα του εαυτού να αποτελεί προτεραιότητα για την ενίσχυσης της ψυχικής υγείας και ευεξίας.

Στο βιωματικό εργαστήρι συμμετείχε το προσωπικό της 10ης ΤΟ.Μ.Υ. Λάρισας (Γιάννουλης): κα Τερζενίδου Αθηνά (Κοινωνική Λειτουργός) και κα Μεσίρα Χαρούλα (Επισκέπτρια Υγείας) και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών (Θυμάτων Βίας ή/και Πολλαπλών Διακρίσεων) του Δήμου Λαρισαίων: κα Ματζίρη Γεωργία (Ψυχολόγος) και κα Τσολάκη Ασπασία (Παιδοψυχολόγος). Ευχαριστούμε θερμά τον Μορφωτικό Σύλλογο Γιάννουλης για την άψογη συνεργασία και αναμένονται νέες, ενδιαφέρουσες δράσεις στο μέλλον!

12-10-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κέιμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-10-2020
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΑΠΟ 01/01/2020 ΕΩΣ 30/09/2020 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

09-10-2020
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 15/10/2020, ώρα 19:30 (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-10-2020
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα - Σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός η έκθεση έργων του Γ. ΓαΪτη

• Απ. Καλογιάννης: Η έκθεση πιστοποιεί την σημαίνουσα θέση της Πινακοθήκης στον εικαστικό χάρτη της Ελλάδας, την πανελλήνια εμβέλεια και τη θερμή υποδοχή των δράσεων της.

Σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός για την Λάρισα, αποτελεί η αναδρομική έκθεση έργων του Γιάννη Γαΐτη με τον γενικό τίτλο «Το Πλήθος και η Μοναξιά» που εγκαινιάζεται αύριο στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Ι.Γ. Κατσίγρα.

Πρόκειται μάλιστα για την μόλις 3η αναδρομική έκθεση έργων του κορυφαίου καλλιτέχνη στο διάστημα των 36 χρόνων που έχουν μεσολαβήσει από τον θάνατό του, το καλοκαίρι του 1984, όπως τονίστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που δόθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη από το Δήμαρχο Λαρισαίων και πρόεδρο της ΔΠΜΓΙΚ Απόστολο Καλογιάννη, την αντιπρόεδρο κ. Αννυ Ψάρρα και την ιστορικό τέχνης και εκ των επιμελητών της έκθεσης κ. Γιάννη Μπόλη.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος η έκθεση που αποτυπώνει τη δυναμική της Πινακοθήκης, τις στοχευμένες επιλογές της, το άνοιγμά της στο ευρύ κοινό, τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό της ρόλο, την προτεραιότητα που δίνει στην παρουσίαση της ελληνικής τέχνης και των δημιουργών της,. Η παρουσίαση της σημαντικής αυτής έκθεσης επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά , την σημαίνουσα θέση της Πινακοθήκης στον εικαστικό χάρτη της Ελλάδας, την πανελλήνια εμβέλεια και τη θερμή υποδοχή των δράσεων της.

Στα έργα της έκθεσης καταγράφονται οι αναζητήσεις του Γιάννη Γαΐτη από τα μέσα της δεκαετίας του 1940 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Τα ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ του είναι η αποκρυστάλλωση της διαδρομής του ,εμβληματικές εικόνες ενός δημιουργού ,με αδιαπραγμάτευτη πολιτική και κοινωνική στάση .Εργα που φιλοδοξούν να αναδείξουν την ανθρωποκεντρική προσωπικότητα του Γαΐτη –την ορμή και την επαναστατικότητά του, την αδέσμευτη παρουσία του, το κριτικό πνεύμα και την τόλμη του, το καυστικό χιούμορ, την παιδικότητα και τη διαρκώς ανατρεπτική του διάθεση, μακριά από κάθε είδους κοινωνικές συμβάσεις. Είναι μια έκθεση που απευθύνεται πρωτίστως, στους νέους, τους οποίους ο Γιάννης Γαΐτης αγκάλιασε, και για τους οποίους νοιάστηκε και πάλεψε καθόλη τη διάρκεια της ζωής του. Θα ήθελα να εκφράσω τις ολόψυχες ευχαριστίες μου για όλους εκείνους που δούλεψαν για ένα πραγματικά άρτιο αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα, την κόρη του δημιουργού, Λορέττα Γαΐτη-Charrat, που αγκάλιασε και υποστήριξε την ιδέα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιλογή και την παραχώρηση των έργων, την τεκμηρίωση, αλλά και τον σχεδιασμό της έκθεσης. Τον Γαβρίλο Μιχαήλ –φίλο και συνεργάτη του Γαΐτη–, για την αγάπη και τη γνώση με τις οποίες υποστήριξε τεχνικά την έκθεση και επιμελήθηκε την ανάρτηση των έργων. Τον επιμελητή, ιστορικό της τέχνης και μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης, Γιάννη Μπόλη. Την Ειρήνη Οράτη, επιμελήτρια της Συλλογής Έργων της Alpha Bank, για την παραχώρηση των έργων του Γιάννη Γαΐτη, που κοσμούν το κατάστημα της Alpha Bank, στη Λάρισα. Το μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, και, πρωτίστως, το προσωπικό της Δηµοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, για την αίσθημα ευθύνης, την αφοσίωση και τις ακατάβλητες προσπάθειες τους στο έργο που έχουν αναλάβει.

Ο ιστορικός της τέχνης και επιμελητής της έκθεσης, Γιάννης Μπόλης τόνισε οτι είναι μόλις η 3η αναδρομική έκθεση έργων του Γαΐτη μετά τον θάνατο του, γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη απέναντι στη Δημοτική Πινακοθήκη της κόρης του καλλιτέχνη, Λορέττας, η οποία ζει στο Παρίσι και διαχειρίζεται το έργο του καλλιτέχνη, καθώς και του Γαβρίλου Μιχαήλ, στενού φίλου και συνεργάτη του Γαΐτη που βοήθησε στο στήσιμο της έκθεσης.
Ο κ. Μπόλης έχει επιμεληθεί τον δίγλωσσο κατάλογο της έκθεσης, όπου καταγράφεται η πορεία της ζωής και το έργο του Γιάννη Γαΐτη από τα πρώτα χρόνια στη δεκαετία του ’40, όπου γνώρισε την περιφρόνηση, τα χρόνια της καταξίωσής του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στο Παρίσι και την αναγνώριση στην πατρίδα του πολύ πριν το θάνατό του.

Τέλος, από την πλευρά της η αντιπρόδρος της Δημοτικής Πινακοθήκη κ. Αννυ Ψάρρα τόνισε ότι τα "Τα Ανθρωπάκια του Γιάννη Γαϊτη" μας υποδέχονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, κυριαρχούν στον εκθεσιακό χώρο καλώντας μας σε επαγρύπνηση ενάντια στην παθητική στάση. Το "Ανθρωπάκι" γίνεται η εικόνα του αντιήρωα. Εκφράζει την πλήρη υποταγή στις κοινωνικοπολιτικές συμβάσεις που ιδιος σε όλη του τη ζωή αρνήθηκε να δεχτεί. Παρουσιάζεται στην πόλη μας μια έκθεση "σταθμός" για τα πολιτιστικά δεδομένα της χώρας.
Στο τέλος Νοέμβρη την έκθεση θα επισκεφθεί η κόρη του Γιάννη Γαϊτη η Λορέττα Γαϊτη, αρχιτέκτονας-μουσειολόγος και επιμελήτρια της έκθεσης.

Έναρξη έκθεσης – μέτρα προστασίας

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης της έκθεσης «Γιάννης Γαΐτης. Το Πλήθος και η μοναξιά», η Πινακοθήκη «ανοίγει» για το κοινό στις 10 το πρωί. Θα παραμείνει ανοιχτή όλη τη διάρκεια της ημέρας έως τις 21:00 και αυτό το διάστημα θα γίνονται ξεναγήσεις για το κοινό από τον επιμελητή κ. Γιάννη Μπόλη, ιστορικό της τέχνης.
Ο αριθμός των ατόμων για κάθε ξενάγηση προσδιορίζεται στα 18 άτομα και θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ για επισκέψεις σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους. Είναι απαραίτητη η χρήση μη ιατρικής μάσκας κατά την είσοδο και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο Μουσείο καθώς και η χρήση αντισηπτικού.

09-10-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 15/10/2020, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-10-2020
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Τρίτη 13/10/2020, ώρα 15:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την ημερήσια διάταξη, πατήστε ΕΔΩ

09-10-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-10-2020
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 14/10/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

08-10-2020
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα - Τα Ανθρωπάκια του Γιάννη Γαϊτη μας υποδέχονται

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, ξεκινώντας τη νέα σεζόν, θα παρουσιάσει την έκθεση με τίτλο «Γιάννης Γαΐτης - Το Πλήθος και η Μοναξιά» στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα.

Ο Γιάννης Γαΐτης (1923-1984) ανήκει στους καλλιτέχνες που το έργο τους αποτέλεσε τομή για την ανανέωση της ελληνικής τέχνης τα μεταπολεμικά χρόνια, και, παράλληλα, ανοίχθηκε με αξιώσεις στους διεθνείς ορίζοντες.

Οι επισκέπτες στην έκθεση αυτή θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μία σειρά έργων που διατρέχουν την καλλιτεχνική πορεία του Γιάννη Γαϊτη. Ένα εμβληματικό έργο μας υποδέχεται στην κεντρική αίθουσα και μας εισάγει με έναν εντυπωσιακό τρόπο στην τέχνη του. Πρόκειται για την Ακρόπολη (1980), όπου τα πασίγνωστα σε όλους μας ανθρωπάκια γίνονται οι κίονες του Παρθενώνα στο ζωγραφικό μέρος του έργου, ενώ ένα πλήθος από άλλα ξύλινα ανθρωπάκια στον χώρο ―με τα ριγέ και καρό κοστούμια, τα «μελόν» καπέλα και τα πρόσωπα-μάσκες― παρατηρεί και θαυμάζει το μνημείο. Η περιήγησή μας στον κόσμο του Γιάννη Γαΐτη μόλις ξεκίνησε.

Η Αυτοπροσωπογραφία (1944) μας οδηγεί στα πρώτα βήματα του καλλιτέχνη και η περιήγησή μας στην έκθεση μόλις αρχίζει. Οι Αμφιβολίες του Δον Ζουάν (1947) και η σύνθεση με την αλλόκοτη τερατώδη μορφή (με εμφανείς τις επιρροές από τον Pablo Picasso και την τέχνη των σουρεαλιστών) ή το Γεωμετρικό Α', συνοψίζουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τους πειραματισμούς ενός δημιουργού, ζωντανού και δυναμικού, τολμηρού και ανατρεπτικού, ο οποίος ρίχνεται με πρωτόγνωρο πάθος και ορμή στην περιπέτεια της ζωής και της τέχνης, ξεπερνώντας τις αντιφάσεις και τις αντιξοότητες της εποχής του. Ενός δημιουργού που επιδιώκει να υπερβεί και να καταλύσει συντηρητικά όρια και ελληνοκεντρικές «αναγνώσεις» του μοντερνισμού, με ένα έργο αντισυμβατικό και επαναστατικό για την ελληνική τέχνη της περιόδου, που προκαλεί, διχάζει, δημιουργεί σκάνδαλο και εγείρει σκληρή πολεμική, επιφέρει την απόρριψη και την απομόνωση.

Το 1954, ο Γαΐτης αποφασίζει να «δραπετεύσει» από τη σκληρή μετεμφυλιακή ελληνική πραγματικότητα και να εγκατασταθεί στο Παρίσι ―δυνατός και αισιόδοξος, έτοιμος και αποφασισμένος να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις, τις πρωτόγνωρες δυνατότητες και προοπτικές, να εξελίξει την τέχνη του, να διευρύνει τους ορίζοντές του. Έργα της έκθεσης ―όπως τα Φυλλώματα ή η σύνθεση με τα ρευστά λαμπερά χρώματα και την ένταση της χειρονομίας― αποτυπώνουν τις επίμονες προσπάθειές του να κατακτήσει και να οικειοποιηθεί τους κώδικες της αφαίρεσης, να διεκδικήσει την αισθητική αυτονομία του έργου τέχνης, την ελεύθερη και ακραία επεξεργασία και διαχείρισή του, να επικεντρωθεί στην πλαστική συγκρότηση της τέχνης του: το χρώμα, τον ρυθμό, την κίνηση, τη ματιέρα.

Και από τις αφηρημένες συνθέσεις, προχωράμε σε εκείνες των αρχών της δεκαετίας του 1960 (Τα πετούμενα ή Μικρόκοσμος αρ. 2, Αφήγηση ή Ο βιασμός, 1963), όπου ο Γαΐτης στρέφεται στην αναπαράσταση εικονοποιώντας την προσωπική του, καθημερινή μυθολογία, «αφηγούμενος» τις περιπέτειες, τα σημαντικά και τα ασήμαντα γεγονότα της ζωής ενός ακμαίου και γοητευτικού «μικρόκοσμου», σε διαρκή κίνηση και δραστηριότητα. Οι υβριδικές ανθρώπινες μορφές αυτών των έργων με τα υποτυπώδη σώματα και τα εύθραυστα μέλη, σταδιακά αρχίζουν να μορφοποιούνται για να καταλήξουν, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, στα ανθρωπάκια.
Και είναι αυτά τα ανθρωπάκια, που κατακλύζουν το μεγαλύτερο μέρος του εκθεσιακού χώρου, καλώντας μας σε επαγρύπνηση και αυτογνωσία, ελπίδα και υπέρβαση, κριτική θεώρηση και αναστοχασμό, ανθρωπιά και αντίσταση ενάντια σε όλα εκείνα που οδηγούν στην απώλεια της μοναδικότητας και στην παθητική αποδοχή των καταπιεστικών κοινωνικών και πολιτικών μηχανισμών.

Στην έκθεση παρουσιάζονται σημαντικά, «ιστορικά» έργα του Γιάννη Γαΐτη: Η κηδεία του Τσε Γκεβάρα ή Μεταμόρφωση (1967), Ο δύστροπος ή Όλοι και Μόνος (1969) και η Διάλεξη (1973). Όπως επίσης, σημαντικές συνθέσεις από μεγάλες ενότητες δουλειάς του τη δεκαετία του 1970, όπως Τα ανθρώπινα τοπία και Οι Αρχαιότητες.

Για την έκθεση έχει εκδοθεί δίγλωσσος κατάλογος στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Επιμέλεια έκθεσης:
Λορέττα Γαΐτη
Αρχιτέκτονας - Μουσειολόγος
Γιάννης Μπόλης
Ιστορικός της τέχνης

Διάρκεια έκθεσης: 10 Οκτωβρίου 2020 - Άνοιξη 2021

Πληροφορίες:
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα
Τηλ. 2410 623615, 2410616266
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.katsigrasmuseum.gr

08-10-2020
Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου διοικητή της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας στο Δήμαρχο Λαρισαίων

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη πραγματοποίησε ο νέος διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας αντιπύραρχος Χρήστος Ζουναλής.

Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, ως απόρροια της στενής και ουσιαστικής συνεργασίας του Δήμου με το Πυροσβεστικό σώμα και τις τοπικές του υπηρεσίες, όταν προκύπτει η ανάγκη.

Ο Δήμαρχος και ο νέος διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ επιβεβαίωσαν τη διάθεσή τους να συνεχιστεί η καλή συνεργασία, μεταξύ των δυο πλευρών.

Παρών στην συνάντηση ήταν από την 8η ΕΜΑΚ και ο πυρονόμος κ. Αντ. Φορτούνας.

 

08-10-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

08-10-2020
Έναρξη νέων τμημάτων στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου - Μάθημα γνωριμίας τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου

Από τη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ξεκινάει το τμήμα σύγχρονου χορού ενηλίκων (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, ώρες 15:15 έως 16:10).

Επίσης, στο πρόγραμμα της Σχολής εντάσσεται μάθημα pilates κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, ώρες 19:00-19:45.

Η μέθοδος pilates είναι ένα σύστημα εκγύμνασης που αποβλέπει στην ενδυνάμωση των μυών, στην αύξηση της ευλυγισίας και του ελέγχου του σώματος και γενικότερα στη βελτίωση της συνολικής υγείας. Οι ασκήσεις αφορούν ολόκληρο το σώμα και εκτελούνται με προσοχή στην αναπνοή, στην ακρίβεια και στην ποιότητα της κίνησης.

Το μάθημα απευθύνεται σε όλους! Από τον πιο γυμνασμένο μέχρι τον πιο αρχάριο. Αυτό συμβαίνει διότι η μέθοδος δίνει τη δυνατότητα εξειδικευμένης άσκησης για τον καθένα μέσω των παραλλαγών που προσφέρει.

Είναι, όχι μόνο ασφαλής άσκηση, αλλά και ιδιαίτερα αποτελεσματική για ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από μυοσκελετικά προβλήματα λόγω κακής στάσης ή ανατομικών ιδιαιτεροτήτων, καθώς και θαυμάσια συμπληρωματική άσκηση για χορευτές που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρνουν το δικό τους στρωματάκι και τη δική τους πετσέτα.

Διδάσκει η Δανάη Χριστακάκου.

Πληροφορίες και εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, ώρες 15.30-21.00 Διεύθυνση: Γεωργιάδου 53 - Μύλος του Παππά, τηλέφωνο: 2410 256464.

07-10-2020
64/2020 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της αποόφασης, πατήστε ΕΔΩ

07-10-2020
69/2020 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

07-10-2020
51/2020 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

07-10-2020
42/2020 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

07-10-2020
41/2020 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

07-10-2020
28/2020 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

07-10-2020
26/2020 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

07-10-2020
25/2020 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

07-10-2020
22/2020 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα...

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας ΠΔ | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY