sandal logo

poli 12
 • Home
 • Ενημέρωση

Νέα

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

19-04-2024
Εκδήλωση Δήμου Λαρισαίων με αφορμή την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Εκδήλωση για τα παιδιά στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Λαρισαίων για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Ειδική εκδήλωση για παιδιά και γονείς, με αφορμή την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα, πραγματοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων. Η εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στην πλατεία Ταχυδρομείου, μπροστά από το κτίριο Κατσίγρα, από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα λάβουν χώρα δραστηριότητες για τα παιδιά με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αξίες τους. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ζωγραφική για παιδιά, όπου δάσκαλοι από τις λέσχες πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, θα καθοδηγήσουν τα παιδιά σε μια δημιουργική δραστηριότητα ζωγραφικής, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα, σε ένα ταμπλό θα εκτίθενται ζωγραφιές μαθητών από σχολεία του Δήμου Λαρισαίων και ζωγραφιές των συμμετεχόντων στη δράση. Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας θα πλαισιώσει την εκδήλωση, με τον Εθνικό και τον Ολυμπιακό Ύμνο. Τέλος, θα γίνουν και αθλητικές δράσεις αντισφαίρισης δρόμου (street tennis) με συμμετοχή αθλητών και παιδιών. 

19-04-2024
Λειτουργία Κοιμητηρίων Λάρισας

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι από την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 και κάθε Κυριακή, καθώς και επίσημη αργία -και μέχρι νεοτέρας- ΔΕΝ θα πραγματοποιούνται ταφές (ενταφιασμοί) από το Νέο και το Παλαιό Κοιμητήριο Λάρισας.

Κατά συνέπεια, δεν θα εκδίδονται και οι αντίστοιχες άδειες ταφής.

Να σημειωθεί ότι το Νέο και το Παλαιό Κοιμητήριο θα λειτουργούν κανονικά για τις επισκέψεις των συγγενών, καθώς και για την τέλεση μνημοσύνων (κλπ).

19-04-2024
Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα - Πληροφορίες και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Την Κυριακή στο Αρχαίο Θέατρο η Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα - Τον βωμό θα ανάψει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

 Με κάθε επισημότητα, σε μια λαμπρή τελετή, η πόλη της Λάρισας υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα, την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, στις 9 το πρωί, στο Α’ Αρχαίο Θέατρο, κατά την 6η μέρα του ταξιδιού της φλόγας στην Ελλάδα, μέχρι το Παρίσι, για τη διεξαγωγή των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024». Να σημειωθεί ότι τον βωμό στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας θα ανάψει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος είναι και εκ των λαμπαδηδρόμων που συμμετέχουν στη διαδρομή για τη μεταφορά της φλόγας.

Οι κ.κ. Ιωάννης Βαλαώρας, Νικολέτα Βαϊοπούλου, Θεοπίστη Γεωργιάδου, Αναστάσιος Κουρδής και Φαίδρα Καλτέκη, μαζί με τον κ.Μαμάκο, θα είναι οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα, σε μια διαδρομή στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ο κ.Βαλαώρας, ο ποδοσφαιρικός θρύλος της Λάρισας, παρέλαβε την στολή του λαμπαδηδρόμου στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο, στο Δημαρχείο της Λάρισας.

Διαδρομή

Η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας έχει οριστεί λίγο πριν τις 9 το πρωί, της Κυριακής, με τον πρώτο λαμπαδηδρόμο να παίρνει θέση στις 8.48, στην οδό 23ης Οκτωβρίου (στο ύψος του ξενοδοχείου “Διόνυσος”). Στη συνέχεια, η φλόγα θα κατευθυνθεί προς την οδό Κύπρου και μέσα από τον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου, θα φτάσει στο Αρχαίο Θέατρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής. Με το πέρας της τελετής, η φλόγα θα περάσει από τις οδούς Φιλελλήνων-Κύπρου (Λέσχη Αξιωματικών), στη συνέχεια μέσω της οδού Παναγούλη θα καταλήξει και πάλι στην οδό 23ης Οκτωβρίου (στο ύψος των οδών Υψηλάντου-Ηπείρου), από όπου και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό της.

Λαμπαδηδρομία και Τελετή στο Αρχαίο Θέατρο

Στις 8.48 πμ.: Ιωάννης Βαλαώρας (από 23ης Οκτωβρίου-Hotel Dionyssos - Κύπρου)

Στις 8.51 πμ.: Νικολέτα Βαϊοπούλου (Κύπρου ως συμβολή Βενιζέλου & Ολύμπου)

Στις 8.54 πμ.: Θεοπίστη Γεωργιάδου (Βενιζέλου & Ολύμπου ως Βενιζέλου & Φιλελλήνων)

Στις 8.57 πμ.: Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος (Βενιζέλου & Φιλελλήνων στο Αρχαίο Θέατρο)

Στις 9.00 πμ.: Έναρξη Τελετής Υποδοχής της Φλόγας και Αφής του βωμού

Στις 9.30 πμ.: Αναστάσιος Κουρδής (Αρχαίο Θέατρο ως Φιλελλήνων)

Στις 9.33 πμ.: Φαίδρα Καλτέκη (Φιλελλήνων-Λέσχη Αξιωματικών ως συμβολή Κύπρου & Παναγούλη)

Στις 9.36 πμ.: Λαμπαδηδρόμος ΕΟΕ (Κύπρου & Παναγούλη ως έξοδο)

Αυστηρή τήρηση του προγράμματος

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, θα έχουν τεθεί σε ισχύ ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ομαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας και την ασφάλεια των πολιτών, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.

Για την είσοδο στο Αρχαίο Θέατρο, οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, καθώς και το αποδεικτικό (τα αποδεικτικά, για την περίπτωση ανηλίκων τέκνων), από την αίτηση που υπέβαλαν στη σχετική πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων.

Τονίζεται ότι η τήρηση του προγράμματος θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή:

 • Η προσέλευση του κοινού στο Α’ Αρχαίο Θέατρο θα ξεκινήσει στις 7.45 π.μ., ενώ η πόρτα εισόδου θα κλείσει στις 8.30 π.μ.
 • Για τους πολίτες ΑμεΑ, έχει προβλεφθεί ειδική είσοδος, από την οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ (Φρούριο).

Υπενθυμίζεται ότι για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των εννέα (9 ετών), ενώ οι εισερχόμενοι στο Αρχαίο Θέατρο ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να φορούν υποδήματα με τακούνι.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας, τη λαμπαδηδρομία, σε κάποιο από τα σημεία παράδοσης-παραλαβής, της προαναφερθείσας διαδρομής, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΟΕ και της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, κατά την τέλεση της Λαμπαδηδρομίας και την Τελετή Αφής και Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», θα ισχύσουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, ως εξής:

Α. Κατά την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας από ώρα 08:30΄ έως τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στις κάτωθι οδούς:

Στην ΠΕΟ Λάρισας – Αθηνών, στο ρεύμα κυκλοφορίας από κόμβο Νίκαιας έως ισόπεδο κυκλικό κόμβο οδού Διγενή και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Στη Λ. Καραμανλή, στο ρεύμα κυκλοφορίας από ισόπεδο κυκλικό κόμβο οδού Διγενή έως ισόπεδο κυκλικό κόμβο οδού Βόλου και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό Βόλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την Λ. Καραμανλή έως την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό 23ης Οκτωβρίου σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό Κύπρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο της οδού Νικηταρά έως την οδό Αμαλίας.

Στην οδό Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

Στην οδό Βενιζέλου, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό 31ης Αυγούστου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από την οδό Λ. Μαβίλη έως την οδό Βενιζέλου.

Β. Κατά την αναχώρηση της για την πόλη των Τρικάλων από ώρα 09:15΄ έως τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στις κάτωθι οδούς:

Στην οδό Κύπρου, στο τμήμα αυτής από την οδό Σ. Σούτσου έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο της οδού Νικηταρά.

Στην οδό Φιλελλήνων, στο τμήμα αυτής από την οδό Βενιζέλου έως την οδό Κύπρου.

Στην οδό Ολύμπου, στο τμήμα αυτής από την οδό Βενιζέλου έως την οδό Κύπρου.

Στην οδό Βενιζέλου, στο τμήμα αυτής από την οδό Ολύμπου έως την οδό Φιλελλήνων.

Στην οδό Παναγούλη, στο τμήμα αυτής από την οδό Παλαμά έως την οδό Κύπρου.

Στην οδό 23ης Οκτωβρίου στο τμήμα αυτής από την οδό Λ. Κατσώνη έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο της οδού Νικηταρά και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό Υψηλάντου, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Λαγού, στο τμήμα αυτού από την οδό Βόλου έως την οδό Λαγού και τις και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Στην οδό Λαγού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον κυκλικό της ΔΕΥΑΛ, σε όλο το μήκος του και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Στη Νέα Περιφερειακή Τρικάλων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον κυκλικό της Ιωαννίνων, σε όλο το μήκος του και τις καθέτου

2. Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν – ισχύσουν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες. Τα χρονικά διαστήματα σε αυτών, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό.

3. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 • Της παρούσας εξαιρούνται τα οχήματα άμεσης ανάγκης και επέμβασης (Ασθενοφόρα-Πυροσβεστική-Πολιτική Προστασία).
 • Οι παραβάτες της παρούσας, θα διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δείτε εδώ την απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας

19-04-2024
Φεστιβάλ Πηνειού 2024 - Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Πηνειού, ενός σπουδαίου πολιτιστικού γεγονότος, η φήμη του οποίου απηχεί σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το Φεστιβάλ Πηνειού 2024 θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, ώστε να συμπεριληφθεί η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21 Ιουνίου), όπως συνηθίζεται μετά την αναμόρφωση – αναβάθμιση του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Πηνειού είναι ένας θεσμός που προάγει τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και παράλληλα παρουσιάζοντας ό,τι ενδιαφέρον και καινούριο συμβαίνει στη χώρα, αλλά και το εξωτερικό.

Με βασικό χαρακτηριστικό τη διαδραστικότητα, επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να ανακαλύψουν βιωματικά όλες τις τέχνες, να διασκεδάσουν ουσιαστικά, να νιώσουν το Φεστιβάλ δική τους υπόθεση.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, καλούνται όλοι οι φορείς- πολιτιστικοί, αθλητικοί, κοινωνικοί, καθώς και μεμονωμένοι καλλιτέχνες, να καταθέσουν ανάλογες προτάσεις, μέχρι τις 8 Μαΐου.

Κάθε δρώμενο πρέπει να συνιστά μια πρόταση που θα προάγει την αισθητική και πνευματική ανάπτυξη και θα δημιουργεί πολιτιστικό προϊόν.

Χορηγοί

Επίσης, προτάσεις μπορούν να καταθέσουν και όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν χορηγοί του Φεστιβάλ (http://www.festivalpineiou.gr/xorigia/).

Εθελοντές

Οι εθελοντές αποτελούν την καρδιά κάθε μεγάλης διοργάνωσης. Το Φεστιβάλ Πηνειού είναι μια πολυεπίπεδη διοργάνωση που αποτελείται από καλλιτεχνικά δρώμενα και αθλητικές δράσεις που γίνονται παράλληλα. Μέσα από την εθελοντική συμμετοχή, εκτός από τη χαρά της συνεργασίας και της προσφοράς, αποκτάς και την ενδιαφέρουσα εμπειρία των παρασκηνίων. (https://www.festivalpineiou.gr/ethelontismos/) .

Πληροφορίες: Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Μύλος του Παππά, κεντρικό κτήριο, τηλέφωνο: 2410614449, url: www.festivalpineiou.gr , e-mail: adhm6@larissa.gov.gr

19-04-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 24/04/2024, ώρα 11:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-04-2024
Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης - Ενημέρωση για την προστασία των μελισσών, την απαγόρευση αλιείας και τους χώρους εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων
19-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Δευτέρα 22/04/2024, ώρα 09:00-14:00 - Κέντρο)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι τη  Δευτέρα 22 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στις παρακάτω οδούς:

 • Κουμουνδούρου (από Ανθίμου Γαζή έως Παπαναστασίου)
 • Περαιβού
 • Διογένους (από Κουμουνδούρου έως Αθανασίου Διάκου)
 • Αθανασίου Διάκου (από Ανθίμου Γαζή έως Παπαναστασίου)
 • Ανθίμου Γαζή (από Αθανασίου Διάκου έως Κουμουνδούρου η αριστερή πλευρά)

Λάρισα, 19 Απριλίου 2024

19-04-2024
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Πέμπτη 25/04/2024, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-04-2024
Πολιτική Προστασία - Δελτίο Επιδείνωσης Καιρικών Φαινομένων (Παρασκευή 19/04/2024)

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες και Τμήματα του Δήμου Λαρισαίων, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που αναμένεται από αύριο, Παρασκευή 19 Απριλίου, το απόγευμα και στην περιοχή της Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Λαρισαίων εφιστά την προσοχή των συμπολιτών μας και τους καλεί να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, αύριο, Παρασκευή (19-04-24) βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (19-04-24), από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της).

Το Σάββατο (20-04-24): Μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, σε περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (Ν.Πιερίας, Ν.Θεσσαλονίκης, Ν.Χαλκιδικής, καθώς και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια του Ν.Σερρών και Ν.Καβάλας), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Παρακαλούνται οι πολίτες:

Να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Πώς να εκτιμήσετε την απόσταση από μια καταιγίδα

 • Μετρήστε το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της αστραπής και της βροντής σε δευτερόλεπτα. Διαιρέστε το χρόνο που μετρήσατε με το 3 ώστε να υπολογίσετε την απόσταση της καταιγίδας σε χιλιόμετρα.
 • Λάβετε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα, πριν η καταιγίδα σας πλησιάσει. Η απόσταση είναι ενδεικτική καθώς η καταιγίδα μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα πάνω από την περιοχή στην οποία βρίσκεστε.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ

Αν βρίσκεστε στο σπίτι:

 • Ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 • Ελέγξτε τον τρόπο στερέωσης διαφημιστικών πινακίδων που τυχόν έχετε αναρτήσει.
 • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
 • Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο:

 • Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
 • Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
 • Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
 • Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

 • Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
 • Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
 • Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο
 • Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.
 • Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.
 • Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).
 • Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
 • Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
 • Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης:

 • Προφυλαχθείτε αμέσως. Μην εγκαταλείψετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Αν κατοικείτε σε περιοχή που κατά το παρελθόν είχε προβλήματα με πλημμύρες:

Σε περίπτωση που ενημερωθείτε για την εκδήλωση έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή σας:

 • Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά.
 • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Αν είστε μέσα σε κτίριο:

 • Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.

Αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο:

 • Μην διασχίσετε χείμαρρο πεζή ή με αυτοκίνητο.
 • Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
 • Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν έχει ακινητοποιηθεί καθώς ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
 • Μην πλησιάζετε σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

Αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο:

 • Μείνετε μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να ξαναπλημμυρίσουν τις επόμενες ώρες.η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά γνώριμων περιοχών και τα νερά να έχουν παρασύρει μέρη του δρόμου, των πεζοδρομίων κλπ.
 • εγκυμονούν κίνδυνοι από σπασμένα οδοστρώματα, περιοχές με επικίνδυνη κλίση, λασποροές κλπ.
 • τα νερά ενδέχεται να είναι μολυσμένα αν έχουν παρασύρει μαζί τους απορρίμματα, αντικείμενα και νεκρά ζώα.
 • Προσέξτε να μην εμποδίζετε τα συνεργεία διάσωσης.
 • Μην πλησιάζετε σε περιοχές που έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων.
 • Ελέγξτε αν το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας κινδυνεύει από πτώση βράχων.

Αν πρέπει οπωσδήποτε να βαδίσετε ή να οδηγήσετε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει:

 • Προσπαθήστε να βρείτε σταθερό έδαφος.
 • Αποφύγετε νερά που ρέουν.
 • Αν βρεθείτε μπροστά σε δρόμο που έχει πλημμυρίσει σταματήστε και αλλάξτε κατεύθυνση.
 • Αποφύγετε τα λιμνάζοντα νερά. Ενδέχεται να αποτελέσουν καλούς αγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος καθώς κρύβουν υπόγεια καλώδια ή διαρροές από εγκαταστάσεις.
 • Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

Πριν αρχίσετε τις διαδικασίες αποκατάστασης:

 • Θυμηθείτε ότι οι κίνδυνοι από την πλημμύρα δεν υποχωρούν αμέσως μετά την απόσυρση των υδάτων.
 • Βεβαιωθείτε από τις Αρχές ότι η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας είναι πλέον ασφαλής και κατόπιν επιστρέψτε σε αυτήν ειδικά αν έχει προηγηθεί εκκένωση.
 • Κλείστε την τροφοδοσία του ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμα και αν στην περιοχή σας έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
 • Κλείστε την παροχή νερού, για το ενδεχόμενο βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Για να εξετάσετε ένα κτίριο που έχει πλημμυρίσει

 • Φορέστε κλειστά παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς από αντικείμενα ή ανωμαλίες στο έδαφος που κρύβουν τα νερά.
 • Εξετάστε τους τοίχους, τις πόρτες, τις σκάλες και τα παράθυρα.
 • Εξετάστε τα δίκτυα του ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και αποχέτευσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!

Υπάρχουν σημεία στο οδικό δίκτυο, όπου ο δρόμος διασταυρώνεται με χειμάρρους και δεν υπάρχει γέφυρα. Για τη διευκόλυνση της τοπικής κυκλοφορίας των οχημάτων εφαρμόζεται πρόχειρη κατασκευαστική λύση με τσιμεντόστρωση. Η κατασκευή αυτή ονομάζεται ιρλανδική διάβαση. Τα ατυχήματα και η απώλεια ζωής κατά τη διέλευση ιρλανδικών διαβάσεων είναι συχνό φαινόμενο.

Όταν συναντάτε μια ιρλανδική διάβαση:

 • Δίνετε την απαιτούμενη προσοχή.
 • Μην διασχίζετε μια ιρλανδική διάβαση πεζή ή με όχημα, όταν κατακλύζεται από νερά. Υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή σας!
 • Μην υπερεκτιμάτε τις δυνατότητες του οχήματός σας.
 • Είναι προτιμότερο να κάνετε λίγα χιλιόμετρα παραπάνω επιλέγοντας μια άλλη διαδρομή, ώστε να φτάσετε με ασφάλεια στον προορισμό σας.

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Πριν και κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων

 • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
 • Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
 • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
 • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
 • Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Παρακαλούνται οι πολίτες:

– Να ακολουθούν τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία

– Να ακολουθούν τις οδηγίες του Προειδοποιητικού Μηνύματος 112, εφόσον αποσταλεί στα κινητά τηλέφωνα

– Να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα ακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

– Να ενημερώνονται σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω της εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό στην ιστοσελίδα της ΕΛ.Α.Σ. www.astynomia.gr.

– Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

– Σε περιπτώσεις ανάγκης, επικοινωνείτε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ. 199 – Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112 – ΕΚΑΒ 166).

19-04-2024
Πάμε σινεμά στο Χατζηγιάννειο - Η Γη της Επαγγελίας

«Η Γη της Επαγγελίας» μία αγωνιώδης ταινία που αποδεικνύει πως το καλό ευρωπαϊκό σινεμά δηλώνει δυναμικά το «παρών», θα προβληθεί τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, με 2 προβολές στις 19.00 και στις 21.30. Τιμή εισιτηρίου 4 Ευρώ.

Λίγα λόγια για την ταινία: Ένας μοναχικός λοχαγός ταπεινής καταγωγής, καρπός της παράνομης σχέσης μιας υπηρέτριας και ενός ευγενή, είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρό του με κάθε κόστος. Έτσι, το 1755 ζητά την άδεια του βασιλιά ώστε να καλλιεργήσει τον αφιλόξενο χερσότοπο της Γιουτλάνδης και να δημιουργήσει εκεί μια βασιλική αποικία, με αντάλλαγμα να του δοθεί ένας τίτλος ευγενείας. Ωστόσο θα βρει πολλά εμπόδια στον δρόμο του.

Σκηνοθεσία: Νικολάι Αρσέλ.

Πρωταγωνιστούν: Μαντς Μίκελσεν, Aμάντα Κολίν, Σάιμον Μπένεμπιεργκ, Γκούσταβ Λιντ.

 

19-04-2024
Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας - Η εκδήλωση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας αλλάζει τοποθεσία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων σας ενημερώνει ότι η σημερινή εκδήλωση με θέμα: «Νέοι και Ευρωεκλογές. Η ψήφος μας μετράει», θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ώρα 19:30 (3ος  όροφος, Ίωνος Δραγούμη 3), λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που πρόκειται να πλήξουν την περιοχή μας τις επόμενες ώρες.

Με εκτίμηση,

Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

19-04-2024
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
18-04-2024
Πρόσκληση οικονομικής και τεχνικής προσφοράς για την προμήθεια Κτηνιατρικού υλικού για ζώα συντροφιάς

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-04-2024
Πρόσκληση για τη Συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Προσφύγων και Μεταναστών

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής προς αναγνωρισμένους φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων, προκειμένου να συγκροτηθεί το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Λαρισαίων. Η προθεσμία για την υποβολή της σχετικής αίτησης συμμετοχής είναι μέχρι τις 10 Μαΐου 2024.

Η σχετική πρόσκληση έχει αποσταλεί, μεταξύ άλλων, και στην Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ, καθώς και στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων. Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων αποτελείται από τα έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται  από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ως μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) ορίζονται έξι (6) δημοτικοί σύμβουλοι και πέντε (5) εκπρόσωποι αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων. Με την ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζεται Πρόεδρος στο Συμβούλιο Ένταξης  Μεταναστών και Προσφύγων ένας εκ των δημοτικών συμβούλων  μελών του, καθώς και ο αναπληρωτής του.

Τα Συμβούλια Μεταναστών και Προσφύγων έχουν τις εξής αρμοδιότητες:

α) καταγραφή και διερεύνησης προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με τις δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή.

β) υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης  των μεταναστών και προσφύγων και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες και

γ) διοργάνωση, σε συνεργασία με τον Δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Τα μέλη της Επιτροπής δεν λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους σε αυτή κανενός είδους αμοιβή ή αποζημίωση.

Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται οι αναγνωρισμένοι φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου Λαρισαίων και, σε περίπτωση που ελλείπουν οι φορείς στο επίπεδο του Δήμου, οι αναγνωρισμένοι φορείς που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε περίπτωση που ελλείπουν τέτοιοι φορείς στην οικεία Περιφέρεια, καλείται η αντιπροσωπευτικότερη δευτεροβάθμια ή ομοσπονδιακού χαρακτήρα οργάνωση συλλογικής  εκπροσώπησης που δραστηριοποιείται σε εθνικό επίπεδο κατά το καταστατικό της, να καταθέσουν αίτηση.

Οι φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών ή προσφύγων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους καταθέτοντας το καταστατικό τους μαζί με τα στοιχεία του υποδεικνυόμενου εκπροσώπου και του αναπληρωτή του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, email), το αργότερο μέχρι 10.5.2024, είτε εγγράφως προς τον ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, είτε ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2413-500362 και 2413-500363.

18-04-2024
Θεσσαλικό Θέατρο - Το Καπλάνι της Βιτρίνας ολοκληρώνει τις παραστάσεις

Η μεγάλη επιτυχία της Παιδικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου «Το Καπλάνι της βιτρίνας» ολοκληρώνει των κύκλο των παραστάσεων της για το κοινό αυτή την Κυριακή 21/4/24 και ώρα 12.00μμ. Μια παράσταση που πρέπει να δούνε μικροί και μεγάλοι. Σας περιμένουμε.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ !!!

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή – Σκηνοθεσία - Στίχοι τραγουδιών: Δήμητρα Λαρεντζάκη

Σκηνικό: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη

Μουσική: Κώστας Βόμβολος

Χορογραφίες-Διδασκαλία κίνησης: Πασχαλιά Ακριτίδου

Μάσκες: Ολυμπία Σιδερίδου

Video: Πέτρος Σεβαστίκογλου

Video animation: Μπάμπης Βενετόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Δήμητρα Λαρεντζάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Βράκα

Υπεύθυνος Παραγωγής: Νίκος Γεωργάκης

Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέτα Καΐση

Κατασκευή σκηνικού: Χρήστος Καράκης - Νίκος Ανδριανόπουλος – Στράτος Φράγκου - Βασίλης Τσιούτρας

Κατασκευή «Καπλάνι»: Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης

Ήχος – Φως-video: Μάκης Παπατριανταφύλλου – Γιώργος Γκόλαντας-Παναγιώτης Γιαννούλας-Γιώργος Σκούλτσης

Οργάνωση παραστάσεων: Αλέκα Τσινούλη

Φωτογραφίες προγράμματος – παράστασης : Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος

Φωτογραφίες παράστασης: Nίκος Κατσαρός

Τρέιλερ: Life of Film Productions - Δημήτρης Βάλλας

Αφίσα - Πρόγραμμα: Μουτζούρα

Παίζουν ( Αλφαβητικά) :

Χριστίνα Βράκα

Νικόλας Γραμματικόπουλος

Θανάσης Ζέρβας

Ειρήνη Ιωάννου Παπανεοφύτου

Δήμητρα Καραγιώργου

Αγάπη Μουστρή

Δημήτρης Όντος

Έλλη Χατζεϊπίδου

Εισιτήρια για τις Κυριακάτικες παραστάσεις αποκλειστικά μέσω του more.com

https://www.more.com/theater/to-kaplani-tis-bitrinas-1/

Τηλέφωνο κρατήσεων:2410-533417

Διάρκεια παράστασης 90΄

Δεκτά εισιτήρια του ΟΓΑ

Τιμή εισιτηρίου :8 ενηλίκων & 4 παιδικό

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ERT3,ASTRA, Formedia TV, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, TRT, Εφημερίδα Ελευθερία, Πολιτεία Λαρισαίων, Larissanet, Formedia.gr, Larissanet.gr, Larissapress.gr, OnLarissa.gr, Paidis.com, thessaliatv.gr, Tι νέα Λάρισα;, ,Ραδιοφωνική Λέσχη (Τρικάλων) 97,6 Πόλις Radio, Campοs Radio, Formedia Radio, Musica radio, Radio Dee-jay.

18-04-2024
Ανάρτηση πινάκων με τα αποτελέσματα της Ανακοίνωσης ΣΟΧ3/2024

ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΧ3/2024 (ΑΔΑ: ΨΝ4ΜΩΛΞ-0ΧΝ)  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ.:5784/05-02-2024 η οποία αφορά την πλήρωση συνολικά τριών (3) ατόμων για την υλοποίηση της πράξης «Κέντρα Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων (συνεχιζόμενες δομές)» με Κωδικό ΟΠΣ 6003232 στο Δήμο Λαρισαίων.

Α. Για τον κωδικό θέσης 101 ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ (Νομικών):

1. Πίνακας κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων

2. Ονομαστικός πίνακας υποψηφίων

3. Πίνακας Προσληπτέων

Β. Για τον κωδικό θέσης 102 ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ:

1. Πίνακας κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων

2. Ονομαστικός πίνακας υποψηφίων

3. Πίνακας Απορριπτέων

4. Πίνακας Προσληπτέων

Γ. Για τον κωδικό θέσης 103 ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ:

1. Πίνακας κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων

2. Ονομαστικός πίνακας υποψηφίων

3. Πίνακας Απορριπτέων

4. Πίνακας Προσληπτέων

Ο/η υποψήφιος/α μπορεί να αναζητήσει τη θέση του/της στον πίνακα βάσει του αριθμού πρωτοκόλλου της αίτησης, τα αρχικά του ονόματος και τα τελευταία ψηφία του ΑΔΤ.

17-04-2024
Ορκωμοσία Δημοτικής Συμβούλου, κ.Ιωάννας Καραβάνα

Με τον νενομισμένο όρκο, ενώπιον του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου, ορκίστηκε δημοτική σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων η κ.Ιωάννα Καραβάνα, από τον συνδυασμό «Συμπαράταξη Λαρισαίων».

Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν ο τέως Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Τρύφων Τσάτσαρος και ο κ. Μιλτιάδης Μπουρονίκος, Υπεύθυνος Οικονομικών Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων.

Να σημειωθεί ότι η κ.Ιωάννα Καραβάνα καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος επικεφαλής της «Συμπαράταξης» και δημοτικού συμβούλου κ.Απόστολου Καλογιάννη, ως τρίτη επιλαχούσα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023.

17-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Πέμπτη 18/04/2024, ώρα 09:00-13:00 - Αγ. Νικόλαος)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 18 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

 • Αγίου Νικολάου
 • Φαρμάκη
 • Μουρούζη (από Ανθίμου Γαζή έως Παπαναστασίου)
 • Παπάγου
 • Ηρώων Πολυτεχνείου (από Παπαναστασίου έως Σούτσου)
 • Σούτσου
 • Παπαναστασίου (από Ηρώων Πολυτεχνείου έως Ηπείρου)

Λάρισα, 17 Απριλίου 2024

17-04-2024
Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας - Εκδήλωση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια για τον εορτασμό και την προώθηση της συμμετοχής και της δραστηριοποίησης των νέων στα κοινά σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής. Στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας 12-19 Απριλίου 2024,  το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει Εκδήλωση-Ανοιχτή συζήτηση για την σημασία συμμετοχής των νέων στις Ευρωεκλογές, με θέμα: «Νέοι και Ευρωεκλογές-Η ψήφος μας μετράει», την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 19:30, μπροστά στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο στο Δημαρχείο, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην παρακίνηση των νέων για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές αναδεικνύοντας όλους τους άξονες με τους οποίους υπάρχει άμεση σχέση  με την ΕΕ και πως οι αποφάσεις μας, μας επηρεάζουν σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. 

Ομιλητές:

 • Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
 • Κωνσταντίνος Γκάγκος, Interior Designer, CEO Costas Gagos Architecture & Design
 • Ευρυδίκη Μήλιου, Δικηγόρος Παρ΄Εφέταις
 • Νικόλαος Οικονόμου, Φοιτητής Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π.- Μέλος ΔΣΝΛ
 • Παυλίνα Αιόλου, Μαθήτρια

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολουθεί το πρώτο ανοιξιάτικο street party της πόλης.

Εκ του προεδρείου.

17-04-2024
Αναβαθμίζεται το Πάρκο Αλκαζάρ

Αναβαθμίζεται το Πάρκο Αλκαζάρ - Στα τέλη του 2024 η ολοκλήρωση των έργων και η απόδοση του χώρου στους πολίτες

-Σε εξέλιξη εργασίες για την ανακατασκευή της πεζογέφυρας των Πηνειάδων Νυμφών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αναβάθμιση και ανάπλαση του Πάρκου Αλκαζάρ, με επτά σημειακές παρεμβάσεις. Στόχος είναι να ολοκληρωθούν τα έργα και να αποδοθούν οι χώροι στους πολίτες μέχρι τα τέλη του 2024. «Ένας από τους σημαντικότερους χώρους αναψυχής, ψυχαγωγίας και άθλησης, το Πάρκο Αλκαζάρ, αναζωογονείται, αλλάζει μορφή, διεκδικεί νέο ρόλο στην καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την επίσκεψή του στα σημεία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα.

Τον κ.Μαμάκο συνόδευσαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, κ.Χρήστος Τερζούδης και τα στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, κ.κ. Αθανάσιος Πατσιούρας (Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών), Μαρία Κωτούλα (Προϊσταμένη Τμήματος Κτιριακών Έργων και Αναπλάσεων) και Χρήστος Μανούσιος (Προϊστάμενος του Τμήματος Αστικού και Περιαστικού Πρασίνου). Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση Εγκαταστάσεων Αλκαζάρ», συνολικού ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων. Πρόκειται για συνεχιζόμενο έργο, ενώ οι σημειακές παρεμβάσεις αφορούν στην ανακατασκευή της λίμνης, του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης, του χώρου πέριξ του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, της πεζογέφυρας των Πηνειάδων Νυμφών, την ανάδειξη του Μνημείου του Ιπποκράτη, τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου και διάβασης πεζών (πεζοφάναρο) που θα ενώνει το μνημείο με τον κήπο -οι τρεις τελευταίες παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Ιπποκράτειος Τόπος: Ανάδειξη - Αναβάθμιση μνημείου Ιπποκράτη και δημιουργία Βοτανικού Κήπου».

«Ως Δημοτική Αρχή ενστερνιζόμαστε τις δράσεις, πρωτοβουλίες και έργα που στοχεύουν στην ανάταξη της πόλης, του αστικού περιβάλλοντος, καθώς και στην εξωστρέφεια, την ανάδειξή της ως τουριστικού προορισμού. Η αναβάθμιση του Πάρκου Αλκαζάρ, σε συνδυασμό με την ανάδειξη του Ιπποκράτειου Τόπου, δημιουργούν ακόμη ένα σημείο αξιόλογου ενδιαφέροντος, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους της πόλης μας. Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Πάρκου, η διασύνδεσή του με το Μνημείο του Ιπποκράτη, αλλά και την ομώνυμη συνοικία, δημιουργεί ακόμη έναν χώρο ψυγαγώγησης, πολύ κοντά στο κέντρο της Λάρισας», τονίζει ο κ.Μαμάκος.

Πεζογέφυρα και Βοτανικός

Να σημειωθεί ότι χθες, Τρίτη 16 Απριλίου, ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανακατασκευή της πεζογέφυρας των Πηνειάδων Νυμφών, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες. Κατά την εκτέλεση των εργασιών, τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι, δεν θα είναι δυνατή η διέλευση πεζών ούτε στον χώρο κάτω από την πεζογέφυρα -για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, το απόγευμα, οι περιπατητές και αθλούμενοι θα μπορούν να διέρχονται από το τμήμα κάτω από την πεζογέφυρα.

Ταυτόχρονα, εκτελούνται και οι εργασίες που αφορούν στην οριοθέτηση του Βοτανικού Κήπου, καθώς και στη διαμόρφωση του χώρου πέριξ του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, ενώ τμηματικά γίνονται και οι εργασίες που αφορούν στην ανακατασκευή και αναβάθμιση όλων των χώρων.

16-04-2024
Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στην 23η Έκθεση Βιβλίου

Την 23η Έκθεση Βιβλίου διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων από 7 έως 15 Ιουνίου 2024 στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Όσοι βιβλιοπώλες-εκθέτες επιθυμούν να συμμετέχουν στην έκθεση, παρακαλούνται να προσέλθουν στα γραφεία της Αντιδημαρχίας στον Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο – ισόγειο), την Τρίτη 23 Απριλίου και ώρα 10:30 για συνάντηση με την Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας. (τηλ 2410 614449 | e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

16-04-2024
Διεθνές Φεστιβάλ Σαξοφώνου στη Λάρισα

Το 10ο διεθνές Φεστιβάλ Σαξοφώνου διοργανώνεται από τις 26 έως τις 29 Απριλίου στη Λάρισα από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και το Σύλλογο Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου. Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που φιλοξενείται για 7η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη.

Όσοι παρευρεθούν στο φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν Έλληνες, αλλά και ξένους δασκάλους και παιδαγωγούς του Σαξοφώνου, παγκόσμιας εμβέλειας. Κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί, συναυλίες, masterclasse, σεμινάρια, διαλέξεις, workshop, ενώ θα γίνονται μαθήματα με τους κορυφαίους του είδους.

Οι δραστηριότητες θα γίνουν στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Πλατεία Λαού), αλλά και στις πλατείες και στους πεζόδρομους της πόλης.

16-04-2024
Ανασυνταγμένος πίνακας βαθμολογίας και κατάταξης υποψηφίων της ανακοίνωσης ΣΟΧ1/2024

ΑΝΑΣΥΝΤΑΓΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕ ΦΥΛΑΚΩΝ ΜΕ ΚΩΔ 101, ΤΗΣ ΣΟΧ1/2024 ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ:

Κωδικός θέσης 101 - ΔΕ ΦΥΛΑΚΩΝ

16-04-2024
Διακήρυξη Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
16-04-2024
Αιτήσεις για σημεία διάθεσης καρπουζιών - πεπονιών

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα στέκια πώλησης καρπουζιών - πεπονιών που θα δοθούν για το έτος 2024.

Αιτήσεις υποβάλλονται έως 13/05/2024.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410 000154, 2410 531327.

Διεύθυνση: Αθανασίου Διάκου 5, Λάρισα

15-04-2024
”Η Γυναίκα Δέντρο”, η νέα ποιητική συλλογή της Τασούλας Τσιλιμένη

Η μητέρα της ήταν ρίζα.

Αλλάζει χρώμα όπως τα δέντρα.

Επιβιώνει στο έδαφος και το υπέδαφος

και σε περίοδο μακράς ξηρασίας.

Η ποιητική συλλογή της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τασούλας Τσιλιμένη, με τίτλο «Η Γυναίκα δέντρο», παρουσιάζεται την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19.00, στη Λογοτεχνική Γωνία (Γαληνού & Φαρμακίδου), από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το περιοδικό Θράκα και τις εκδόσεις ΑΩ.

Για την συλλογή θα μιλήσουν ο ποιητής Σωτήρης Παστάκας και ο αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας/ποιητής Σπύρος Κιοσσές, ενώ η Κυριακή Σπανού, Ειδική Σύμβουλος της  Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα διαβάσει στίχους. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Θάνος Γώγος, εκδότης του περιοδικού Θράκα.

15-04-2024
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024 ΑΠΟ 01/01/2024 ΕΩΣ 31/03/2024 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

15-04-2024
1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Λάρισας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και ο Εκπαιδευτικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “STEM Robotics Academy” διοργανώνου το 1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Λάρισας!

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προωθήσει το ενδιαφέρον και τη δημιουργικότητα στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, προσφέροντας σε παιδιά και νέους την ευκαιρία να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τις δεξιότητές και ικανότητές τους.

To Φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου, ώρες 17:00-21:30, στο αμφιθέατρο του “Μύλου του Παππά,” στη Λάρισα. Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών των σχολείων της περιοχής Λάρισας. Η συμμετοχή των ομάδων είναι δωρεάν και η είσοδος για το κοινό ελεύθερη.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί διαγωνισμός σε δύο αγωνιστικές κατηγορίες:

1. Αγώνες Πάλης (SUMO) με ρομπότ Spike ή EV3 LEGO.

2. Αγώνες Ποδοσφαίρου με ρομπότ WeDo.

Επίσης θα διεξαχθεί διαγωνισμός Video Game Programming.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες εδώ: https://shorturl.at/fjCSW

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής που θα βρείτε στο https://forms.gle/ehpVrAEA5FtE7GQGA

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων είναι η 26/4/2024.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Η.Ε.R.O.), ο οποίος θα παρουσιάσει τους διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει καθώς και η Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού (Ε-sports) η οποία θα παρουσιάσει τους αγώνες ηλεκτρονικού αθλητισμού e-sports.

Πληροφορίες στο 6936849735 (Γιάννης Μπαράς) ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

15-04-2024
Παρουσίαση βιβλίου της Στέλλας Χατζηαποστόλου "Άλλοι δρόμοι…"

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων θα παρουσιάσουν το πρώτο βιβλίο της Λαρισαίας Στέλλας Χατζηαποστόλου, με τίτλο  «Άλλοι δρόμοι…».

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 19.00, στον χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, Ιουστινιανού 42.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν:

η Ελπίδα Κουτσογιάννη, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και η Εύη Παπανίκα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΦΜΕΑΛ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μάρω Κυρατζούλη, πτυχιούχος Δ.Ε.Ο.Π.Σ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία θα διαβάσει και αποσπάσματα του βιβλίου.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του ΣΦΜΕΑΛ Κατερίνα Εμμανουήλ.

Η Στέλλα Χατζηαποστόλου είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά. Όταν αποφοίτησε, επέστρεψε στην Λάρισα και άρχισε να εργάζεται ως υπάλληλος επιχειρήσεων και κατόπιν στο δικό της φορολογικό γραφείο για πολλά χρόνια. Μόλις απεγκλωβίστηκε από τα απαιτητικά ωράρια της εργασίας της βρήκε επιτέλους τον χρόνο να κάνει πράγματα που πάντα επιθυμούσε. Αρχικά ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό προσφέροντας λίγο από τον χρόνο της στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Λάρισας, στην συνέχεια προσέφερε τις υπηρεσίες της στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας με την ιδιότητα της εθελόντριας και αργότερα διετέλεσε Αντιπρόεδρος του προηγούμενου Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας. Από χρόνια υπήρχε μέσα της μια μεγάλη επιθυμία να γράψει ένα βιβλίο, πράγμα το οποίο κάποια στιγμή πήρε την απόφαση να υλοποιήσει.

Το βιβλίο της είναι ένα μυθιστόρημα στο οποίο αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας, η οποία γεννήθηκε κατά την διάρκεια του εμφυλίου  πολέμου και παρακολουθεί την ζωή της μέχρι σήμερα, μέσα από το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της κάθε περιόδου της ζωής της. 

Το βιβλίο «Άλλοι δρόμοι….» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γραφή.

 

15-04-2024
Κύκλος εκδηλώσεων «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Η Θεσσαλία στο επίκεντρο» στη Λάρισα

Η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν έναν κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο “Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Η Θεσσαλία στο επίκεντρο” στις 19 και 20 Απριλίου και την Τρίτη 23 Απριλίου 2024.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 19-4-2024 στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, εκδήλωση γνωριμίας με την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, κατά την οποία θα προβληθούν εθνογραφικά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου (Εthnofest). Θα προηγηθούν σύντομοι χαιρετισμοί από εκπροσώπους της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

«Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στα ορεινά χωριά Βλάστη (Κοζάνης) & Συρράκο (Ιωαννίνων)» (Σκην: Σ. Μιχάλακας, 2020, 12'), «Παναγία Μεσοσπορίτισσα, η Παναγίτσα στ΄Αρχαία» (Σκην.: Σ. Μιχάλακας, 2023, 11΄), «Η τυροκομία στις Κυκλάδες» (Σκην.: Σ. Μιχάλακας, 2024, 11'), «Συριανό Λουκούμι. Το πιο ακριβό γλυκό» (Σκην. Κ. Αϊβαλιώτης, Σ. Μιχάλακας, 2022, 12').

Το Σάββατο 20-4-2024 θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά & Αγροδιατροφικές παραδόσεις: Δυνατότητες & Προοπτικές» στο Αμφιθέατρο του Μύλου Παππά, από τις 11:00 έως τις 20:00. Εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού, διακεκριμένοι ερευνητές, καθηγητές Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι τοπικών Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και παραγωγοί, μέλη Συνεταιρισμών και ιδρυτές μικρών επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν δράσεις που συνδέονται με την αγροδιατροφική κληρονομιά: ερευνητικά προγράμματα, τοπικές πρακτικές και επιχειρηματικές δράσεις. Παράλληλα θα λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου, έκθεση με τοπικά αγροτικά προϊόντα συνεταιρισμών, μικρών επιχειρήσεων και παραγωγών της Θεσσαλίας.

Την Τρίτη 23-4-2024, από τις 17:00 έως τις 19:00, θα πραγματοποιηθεί Διαδικτυακό Σεμινάριο από την κα. Έλενα Μπαζίνη, Κοινωνική Ανθρωπολόγο, ΔΙ.ΝΕ.ΠΟ.Κ., ΥΠ.ΠΟ, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Θεσσαλίας με θέμα: “Η αξιοποίηση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην εκπαίδευση: Οι εκπαιδευτικές δράσεις της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και οι διεθνείς πρακτικές”.

Σημειώνεται ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται εγγραφή συμμετοχής.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

12-04-2024
Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα

Στο Αρχαίο Θέατρο υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα ο Δήμος Λαρισαίων - Την Κυριακή, 21 Απριλίου, η λαμπαδηδρομία και η τελετή

Με μια λαμπρή τελετή αναμένεται να γίνει η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα, με κάθε επισημότητα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του Δήμου Λαρισαίων, που θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Η τελετή υποδοχής έχει προγραμματιστεί για τις 9 το πρωί, την επόμενη Κυριακή, 21 Απριλίου 2024.

Λίγο νωρίτερα έχει προγραμματιστεί η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας, για τη μεταφορά της φλόγας στο Αρχαίο Θέατρο, από Λαρισαίες αθλήτριες και Λαρισαίους αθλητές, μέσα από κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, ενώ με το πέρας της τελετής, η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί για την αναχώρηση της φλόγας από την πόλη.

Να σημειωθεί ότι η τελετή υποδοχής στη Λάρισα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, στις 16 Απριλίου, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα διαρκέσει 11 ημέρες και η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια, στα χέρια 600 Λαμπαδηδρόμων.

Για το κοινό

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, στο Α’ Αρχαίο Θέατρο, θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική φόρμα/αίτηση, την οποία μπορούν να βρουν στους ακόλουθους συνδέσμους (links):

Φόρμα/αίτηση ΕΝΗΛΙΚΩΝ Η φόρμα έκλεισε - Ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών έχει συμπληρωθεί

Φόρμα/αίτηση ΑΝΗΛΙΚΩΝ (9 ετών και άνω) Η φόρμα έκλεισε - Ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών έχει συμπληρωθεί

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση συμμετοχής ανηλίκων, θα πρέπει να συμπληρωθούν και οι δύο φόρμες, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το αποδεικτικό/τα αποδεικτικά αποδοχής του αιτήματός τους, κατά την είσοδο στο Αρχαίο Θέατρο.

Η προσέλευση του κοινού στον χώρο έχει οριστεί για τις 8.30 το πρωί, της Κυριακής (21.04.2024).

Η δυνατότητα υποβολής της αίτησης συμμετοχής θα είναι ενεργή μέχρι την Πέμπτη, 18 Απριλίου (24:00) ή/και μέχρι τη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών στο Αρχαίο Θέατρο.

 

12-04-2024
Δράση Let's do it Larissa/Greece - Πάρκο Χατζηχαλάρ

Στο Πάρκο Χατζηχαλάρ μαθητές δημοτικού στο πλαίσιο της δράσης «Let’s do it, Greece» - «Με πράξεις ευαισθητοποίησης και σεβασμού προς το περιβάλλον κάνουμε τη διαφορά», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Περισσότεροι από 100 μαθήτριες και μαθητές δημοτικών σχολείων της Λάρισας συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ), στο πλαίσιο της δράσης «Let’s do it, Greece», στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας-Ανακύκλωσης, για τη φροντίδα του περιβάλλοντος και της φύσης.

«Στόχος μας είναι να ενσταλάξουμε στα παιδιά μας την οικολογική συνείδηση. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται μικρές, αλλά και μεγαλύτερες, πράξεις σεβασμού προς το περιβάλλον, που ξεκινούν από τον εθελοντικό καθαρισμό δημόσιων χώρων, την ανακύκλωση και φτάνουν μέχρι την εξοικονόμηση ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Κι όλοι μαζί, ως κοινωνία, θα κάνουμε τη διαφορά», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος συμμετείχε, μαζί με τους μικρούς μαθητές, στη δράση.

Οι μαθήτριες και μαθητές της ΣΤ’ Τάξης, του 21ου και του 25ου Δημοτικών Σχολείων βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο Πάρκο των Χρωμάτων. Με ειδικό εξοπλισμό που τους προμήθευσε ο Δήμος Λαρισαίων προχώρησαν στη συλλογή μικρο-απορριμμάτων, τα οποία στη συνέχεια παρέλαβε απορριμματοφόρο του Δήμου.

«Κάθε φορά που ανακυκλώνουμε στο σπίτι ή στο σχολείο, κάθε φορά που κλείνουμε τα φώτα βγαίνοντας από την αίθουσα ή το δωμάτιο, κάθε φορά που κλείνουμε τη βρύση, χρησιμοποιώντας μόνον όσο νερό χρειάζεται, κάθε φορά που συμμετέχουμε σε μια εθελοντική δράση φροντίδας για το περιβάλλον δίνουμε ένα παράδειγμα -ακριβώς όπως κάνουμε σήμερα. Και οφείλουμε να είμαστε συνεπείς σε αυτές τις πράξεις σεβασμού. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Κι όλοι μαζί, ως κοινωνία, θα κάνουμε τη διαφορά», σημείωσε ο κ.Μαμάκος.

Και στη Γιάννουλη

Στη σημασία, αλλά και το εύρος της δράσης, σε πανελλαδικό επίπεδο, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ.Δημήτρης Λεωνιδάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως στόχος της δράσης είναι οι μαθητές να εκδηλώσουν την ευαισθησία και την αγάπη τους προς το περιβάλλον και τη φύση. Για τη σπουδαιότητα της συμμετοχής των μαθητών, σε αυτή τη δράση-πρωτοβουλία έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας, κ.Φώτης Τζατζάκης.

Να σημειωθεί ότι αύριο, Παρασκευή 12 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη δράση, στις 9 το πρωί, στο Πάρκο Γιάννουλης, με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών της Γ’ και Δ’ Τάξης του 1ου και του 2ου Δημοτικών Σχολείων Γιάννουλης, ενώ πανελλαδικά, έχουν προγραμματιστεί δράσεις φροντίδας του περιβάλλοντος για την Κυριακή, 14 Απριλίου 2024.

 

12-04-2024
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Πέμπτη 18/04/2024, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 17/04/2024, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2024
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ "Μαζί" - Ημέρα Δράσης 2024

Νεανικό – Μαθητικό Φεστιβάλ με τίτλο "Μαζί!", διοργανώνουν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση -Γραφείο Κεντρικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας , τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στις 16 Απριλίου 2024 και ώρες 10:00- 12:00, στον Εξωτερικό χώρο του "Μύλου του Παππά", με τη συμμετοχή 4 σχολείων, 11 εκπαιδευτικών, 70 μαθητών & μαθητριών.

Το Φεστιβάλ "Μαζί" 2024 περιλαμβάνει
α) παρουσιάσεις εργασιών των σχολείων και δρώμενα,
β) βιωματικά εργαστήρια για παιδιά - εμψυχωτικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες για όλους τους νέους από τις καλλιτέχνιδες- εμψυχώτριες Σόνια Ντόβα και Ειρήνη Γκότση

Παίρνουν μέρος τα σχολεία & φορείς:
4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου Λάρισας
10ο Γυμνάσιο Λάρισας, 
3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου,
ΕΕΕΕΚ Λάρισας

Το Μαθητικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 πραγματοποιείται στην Λάρισα για όγδοη χρονιά με τη συμμετοχή σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;» καθώς και άλλων ομάδων που έχουν δουλέψει πάνω στις ίδιες θεματικές. Όπως κάθε χρόνο, ένα δίκτυο σχολείων, δημιουργήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους με στόχο να δουλέψουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πάνω σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή του διαφορετικού σε όλες του τις μορφές. Τα παιδιά εργάζονται πάνω στην ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου, την  κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους. Χρησιμοποιούνται θεατρικές τεχνικές, βιωματικά εργαστήρια, διδακτικές επισκέψεις, συζητήσεις, αγώνες λόγων, δημιουργική γραφή, βιντεοσκόπηση κ.ά. Ταυτόχρονα, κατά το ίδιο διάστημα οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε τακτικές επιμορφωτικές συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις ώστε να υπάρχει κοινή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη. Η αποκορύφωση αυτής της διαδικασίας είναι η συνάντηση όλων σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στο τέλος του σχολικού έτους, το οποίο με τη στήριξη μεγάλου αριθμού φορέων της πόλης, έχει στόχο τη διάχυση της δουλειάς αυτής τόσο στη σχολική όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

Στηρίζουν οι εκπαιδευτικοί: Κοκκάρης Παναγιώτης, Ευθυμίου Αντιγόνη, Τασιοπούλου Σωτηρία, Χαρίτος Μπάμπης , Γεωργία Κατσουπέρη, Ζωή Γαλάνη, Ιουλία Κρίκου, Κασάνδρα Ταταροπούλου, Φλώρου Χριστίνα, Κουτούδη Ισμήνη, Παπαγιάννη Αλεξάνδρα 

Συντονισμός: Ειρήνη Γκότση
Γραμματεία: Τηλ 2106541600

12-04-2024
Κοινή σύσκεψη εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων ενόψει Ευρωεκλογών

Σε κοινή σύσκεψη καλεί τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών πολιτικών κομμάτων που θα μετέχουν στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 ο Δήμος Λαρισαίων.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2024, στις 12 μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, με μοναδικό θέμα τον καθορισμό του τρόπου κατανομής και χρήσης των χώρων που διατίθενται για την προβολή τους, κατά την προεκλογική περίοδο.

Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών πολιτικών κομμάτων που θα συμμετέχουν στη σύσκεψη θα πρέπει να είναι διαπιστευμένοι (εγγράφως) από τον Συνδυασμό τον οποίο εκπροσωπούν.

12-04-2024
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Παροχή υπηρεσίας ελέγχου, συντήρησης και επισκευής ηλ. συσκευών Παιδικών Σταθμών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2024
Πρόσκληση ΕΙΔΙΚΗΣ Συνεδρίασης Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής - Πέμπτη 25/04/2024, ώρα 20:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-04-2024
Πάμε σινεμά στο Χατζηγιάννειο - Στο γραφείο καθηγητών

“ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ”
από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Ένα καθηλωτικό σχολικό δράμα που κέρδισε τις εντυπώσεις στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου , η ταινία “Στο γραφείο καθηγητών”, προβάλλεται τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Απριλίου, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Λίγα λόγια για την ταινία: Μια νέα δασκάλα μαθηματικών ξεκινά καλά στη νέα της δουλειά πιστεύοντας ιδεαλιστικά πως μπορεί να δώσει κίνητρο στους έφηβους. Όμως μια σειρά από κλοπές στο σχολικό χώρο ρίχνουν γρήγορα της υποψίες σε έναν από τους μαθητές της. Η δασκάλα προσπαθεί αγανακτισμένη να φτάσει η ίδια στην αλήθεια όμως η υπόθεση είναι πιο περίπλοκη από όσο είχε φανεί στην αρχή και προκαλεί σειρά επιπτώσεων. Σκηνοθεσία: Ίλκερ Τσαλτάκ, πρωταγωνιστούν: Μίκαελ Κλάμερ Λέοναρντ Στέτνις Λέονι Μπένες.

Ώρες προβολών: 19.00 και 21.30

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ

11-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Παρασκευή 12/04/2024, ώρα 09:00-13:00 - Αγ. Νικόλαος)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την  Παρασκευή 12 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στην οδό Τσαμαδού.

 

Λάρισα, 11 Απριλίου 2024

11-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Αντικατάσταση συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των δικτύων ύδρευσης και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. θα προχωρήσει εντός του τρέχοντος έτους στην αντικατάσταση περίπου τριάντα δύο χιλιάδων (32.000) συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα που διαθέτουν ενσωματωμένη διάταξη μετάδοσης δεδομένων. Προβλέπεται να αντικατασταθούν παλαιά υδρόμετρα σε περιοχές που έχουν εκσυγχρονιστεί τα δίκτυα ύδρευσης.

Η έναρξη των παραπάνω εργασιών θα ξεκινήσει από τη συνοικία της Φιλιππούπολης την Δευτέρα 15 Απρίλιου 2024 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή αυτή έως την 3η Μαΐου 2024. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των σχετικών εργασιών αντικατάστασης των υδρομέτρων κάθε οικοδομής, θα χρειαστεί να γίνουν διακοπές υδροδότησης διάρκειας λίγων λεπτών έως μίας ώρας το μέγιστο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών.

Λάρισα, 11 Απριλίου 2024

10-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Πέμπτη 11/04/2024, ώρα 09:00-14:00 - Αγ. Αθανάσιος)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 11 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

 • Λογιωτάτου (από Ανθίμου Γαζή έως Τζαβέλα)
 • Νικοδήμου
 • Αξενίδου

Λάρισα, 10 Απριλίου 2024

09-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τετάρτη 10/04/2024, ώρα 09:00-13:00 - Αγ. Νικόλαος)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 10 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

 • Ορφέως (από Ανθίμου Γαζή έως Σούτσου)
 • Αγίου Νικολάου (από Ανθίμου Γαζή έως Παπαναστασίου)
 • Σούτσου (από Φαρμάκη έως Ηπείρου)
 • Παπαναστασίου (από Φαρμάκη έως Αγίου Νικολάου)

Λάρισα, 9 Απριλίου 2024

09-04-2024
Εκδήλωση με θέμα "Γυναίκα-Μητέρα-Οικογένεια"

Εκδήλωση με θέμα "ΓΥΝΑΙΚΑ-ΜΗΤΕΡΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ", διοργανώνει ο σύλλογος Φίλων του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το ΙΨΑ, το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 18.00, στο αμφιθέατρο του β' ορόφου του κτιρίου του Μύλου του Παππά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί η ταινία "Little miss sunshine" και θα ακολουθήσει σχολιασμός και συζήτηση με ομιλητές την κ.Αθηνά Χατζούλη, ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια, προέδρο του ΙΨΑ και τον κ.Δημήτριο Καραμανάβη, ψυχίατρο.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνα Καρυδάκη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

09-04-2024
Workshop για την τεχνητή νοημοσύνη στον Μύλο του Παππά

Το 1ο AI Workshop στην Ελλάδα (#AIWorkshopGR24) διοργανώνει η εταιρεία Cogninn, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων και τον Ευρωπαϊκό κόμβο καινοτομίας για την ψηφιακή διακυβέρνηση, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στις 09.00 π.μ., στον Μύλο του Παππά, Γεωργιάδου 53, Λάρισα. Σκοπός του AI Workshop είναι η ανάδειξη των προκλήσεων σε διάφορους επιχειρηματικούς και δημόσιας διοίκησης τομείς που μπορούν να λυθούν με την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ).

Το #AIWorkshopGR24 έχει οργανωθεί σε διάφορες θεματικές ενότητες όπως η βιομηχανία, η αγροκτηνοτροφία, η υγεία, η εκπαίδευση και ο γενικός ψηφιακός μετασχηματισμός στις οποίες θα διεξαχθούν παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με την εφαρμογή της ΤΝ σε κάθε τομέα.

Σκοπός του AI Workshop είναι η συμμετοχή διαφόρων επαγγελματιών από διάφορους επιχειρηματικούς και δημόσιους φορείς από όλη την Ελλάδα για την συζήτηση και ανάδειξη των ευκαιριών που προσφέρει η ΤΝ για βελτίωση των επιχειρήσεων αλλά και της δημόσιας διοίκησης.

Κάθε ενότητα θα παραδοθεί με ολοκληρωμένο τρόπο, εστιάζοντας σε βασικές προτάσεις, σε πραγματικές εφαρμογές και δια δραστικά στοιχεία. Το AI Workshop θα ενσωματώσει περιπτωσιολογικές μελέτες, ομαδικές δραστηριότητες με δυνατότητα δια δραστικών συζητήσεων για να διευκολυνθεί η πρακτική μάθηση και να διασφαλιστεί ότι οι εφαρμογές της ΤΝ είναι κατανοητές. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε λύσεις βαθιάς μάθησης (deep learning) που μπορεί να προσφέρει λύσεις ακριβείας σε διαφόρων τύπων δεδομένων όπως είναι οι εικόνες, τα κείμενα και οι αριθμοί.

Η ΤΝ είναι ένας ταχέως εξελισσόμενος τομέας με μεγάλη ζήτηση για ειδικευμένους επαγγελματίες σε διάφορους τομείς. Το AI Workshop μπορεί να παρέχει πρακτική εμπειρία σε τεχνολογίες ΤΝ, βοηθώντας τους επαγγελματίες συμμετέχοντες να έχουν πρακτική ενημέρωση παράλληλα με τη θεωρητική γνώση για την εφαρμογή της ΤΝ στον τομέα τους.

https://ai-workshop.gr/

09-04-2024
Παρουσιάζεται στη Λάρισα το βιβλίο: «Νίκος Καζαντζάκης – Πιέρ Σιπριό: Συνομιλίες»

Το βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα και δημοσιογράφου Πιέρ Σιπριό: «Νίκος Καζαντζάκης – Πιερ Σιπριό: Συνομιλίες», σε μετάφραση της Μαρίας Φλετορίδου, παρουσιάζουν την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 και ώρα 19:30 μ.μ., ο Όμιλος Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Λάρισας, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη – Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟ.Κ.Ε.Λ., σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο Καλτσάς και τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του χώρου πολιτισμού "Λογοτεχνική Γωνία" (Φαρμακίδου & Γαληνού), με ελεύθερη είσοδο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Φλετορίδου, επίτιμη σχολική σύμβουλος γαλλικής γλώσσας και οι φιλόλογοι, Βίκυ Τασιοπούλου και Βίλυ Χαδουλίτση, ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει η οικονομολόγος Ντόρα Βάγγια.

09-04-2024
Ο Τιριτόμπα γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας με την παραμυθένια «Τοσοδούλα»

Σαράντα χρόνια λειτουργίας γιορτάζει ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα και το Μουσείο Κούκλας με μια επετειακή  παραμυθένια αφήγηση παραμυθιού με κούκλες από το παραμύθι" Η Τοσοδούλα" του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 11.00π.μ.., στο χώρο του Τιριτόμπα, στο Μύλο του Παππά.

Η πιο μικρή, σχεδόν, ηρωίδα των παραμυθιών, ζωντανεύει στο Μουσείο Κούκλας  στη Λάρισα μέσα από μια θεατρική αφήγηση με σκηνές γεμάτες ευαισθησία, φαντασία, χιούμορ και ευρηματικότητα, μεταμορφώνει το χώρο και το χρόνο, προσφέροντας ένα ονειρικό ταξίδι στο «μια φορά και έναν καιρό».

Η κούκλα, αρμονικά δεμένη με το παραμύθι, ξετυλίγει γοητευτικά την κόκκινη κλωστή του μύθου, ξεναγεί τους θεατές σε άλλες διαστάσεις, σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους.

Οι μικροί φίλοι θα γνωρίσουν τα εκθέματα του Μουσείου Κούκλας που αποτέλεσαν τους ήρωες του παραμυθιού και θα παίξουν μαζί τους βουτώντας στις σελίδες του παραμυθιού.

Μέσα από μια διασκεδαστική θεατρική αφήγηση, θα ακουστούν αποσπάσματα του πρωτότυπου σεναρίου της παράστασης " Η Τοσοδούλα" αλλά και συλλεκτικά τραγούδια της παράστασης των δημιουργών του Τιριτόμπα Κώστα Χατζηανδρέου και Σοφία Φουτζοπούλου.

Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Κούκλας θα στηθεί εργαστήριο κατασκευής κούκλας και τα παιδιά θα κατασκευάσουν τη δική τους μικρούλα  ..Τοσοδούλα!!!

Γιατί η Λάρισα...αγαπάει το κουκλοθέατρο!!

Πληροφορίες στο Μουσείο Κούκλας, τηλ. 2410 251657, Γεωργιάδου 53 Μύλος του Παππά, ώρες 17.30-20.30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

09-04-2024
Παρουσίαση βιβλίου της Λαρισαίας Θωμαής Σίσκου

Το βιβλίο της Λαρισαίας Θωμαής Σίσκου με τίτλο «Οι Φίλοι από Απέναντι» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Άνω Τελεία, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 19.00, στον Μύλο του Παππά.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι:

– Άννα Γκουτζουρέλα, ψυχολόγος

– Θωμαή Γ. Σίσκου, εκπαιδευτικός

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Όλα κυλούν ξέγνοιαστα στη ζωή της Άννυς, μέχρι την ημέρα που μαθαίνει από τους γονείς της πως θα μετακομίσουν σε άλλη πόλη και έρχονται τα πάνω κάτω. Πώς θα αποχωριστεί τους φίλους και την αγαπημένη της γιαγιά; Τι θα συναντήσει στο καινούργιο σχολείο;

Στη νέα της γειτονιά, ο μυστηριώδης κύριος με τα αμέτρητα βιβλία και το άγνωστο ζευγάρι που συναντιέται με τον πατέρα της θα βάλουν το κορίτσι σε μια απρόσμενη περιπέτεια. Παράλληλα η κυρία Γεωργία, η οποία μοιάζει με τη γιαγιά της, χρειάζεται επειγόντως βοήθεια, αλλά και ο Αχμέτ ενθάρρυνση γιατί δεν διαβάζει πια.

Η μετακόμιση θα αποδειχτεί μόνο η αρχή μιας διαδρομής γεμάτης απρόσμενες εμπειρίες για τη μικρή κατσαρομάλλα και τους... φίλους από απέναντι!

Σχετικά με τη συγγραφέα:

Η Θωμαή Σίσκου γεννήθηκε και ζει στη Λάρισα. Έχει σπουδάσει Πληροφορική και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Ειδική Αγωγή. Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Οι «Φίλοι από Απέναντι» εκδόθηκαν το 2023 και είναι το πρώτο της βιβλίο.

09-04-2024
Δράση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η επίσημη εορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στις 7 Απριλίου του 2024 αναδεικνύει τη σημασία της προστασίας του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος στην υγεία με το κεντρικό μήνυμα: Η υγεία μου, δικαίωμά μου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περίπου 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση στο δικαίωμα στην υγεία.
Επικεντρώνοντας στην προστασία αυτού του δικαιώματος, ο ΠΟΥ θέτει ως θέμα της φετινής εορτής την προστασία της υγείας όλων, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικών διαφορών.

 Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και το Δίκτυο Αγωγής Υγείας και Πρόληψης Θεσσαλίας (ΔΑΥΠ), πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για το δικαίωμα των πολιτών στην υγεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στην κεντρική πλατεία της πόλης με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες για το θεσμοθετημένο δικαίωμά τους στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία από τις υγειονομικές μονάδες του Νομού Λάρισας.

08-04-2024
Συνάντηση Δημάρχου Λαρισαίων με την κ.Άννα Βαγενά

Πόλος έλξης για το Θέατρο η Λάρισα - Στον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο η πρώην βουλευτής Λάρισας και ηθοποιός, κ.Άννα Βαγενά

Η ανάδειξη της Λάρισας σε «Πόλη του Θεάτρου» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου με την πρώην βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιό, κ.Άννα Βαγενά, στο Δημαρχείο.

Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, τέθηκαν θέματα που αφορούν στον πολιτισμό, την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Λάρισας, με «όχημα» τόσο το Αρχαίο Θέατρο, όσο και το Θεσσαλικό Θέατρο, ώστε να δημιουργηθεί ένας πόλος έλξης, διεθνούς εμβέλειας, που να προσελκύει σημαντικές διοργανώσεις και εκδηλώσεις.

«Η επανασύνδεσή της πόλης με τη “μήτρα” του πολιτισμού της, το Α’ Αρχαίο Θέατρο, είναι βασική μας προτεραιότητα και κινούμαστε με αποφασιστικότητα, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, για την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης και ανάδειξης του πιο εμβληματικού μας τοπόσημου. Ταυτόχρονα, με σχέδιο, πρόγραμμα και συγκεκριμένα βήματα υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας ώστε η Λάρισα να καθιερωθεί ως “Πόλη του Θεάτρου”, που θα φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας. Με την αξιοποίηση όλων των φορέων Πολιτισμού, όπως το Θεσσαλικό Θέατρο, το Δημοτικό Ωδείο, τα Μουσεία μας, η Λάρισα θα αποκτήσει την πολιτιστική υπόσταση και ταυτότητα που της αρμόζει. Η πολύχρονη συνεισφορά και εμπειρία της κ.Βαγενά είναι πολύτιμες και την ευχαριστούμε για το έντονο ενδιαφέρον και τη διάθεσή της να προσφέρει στην υλοποίηση αυτού του στόχου», σημειώνει ο κ.Μαμάκος, με αφορμή τη συνάντηση.

08-04-2024
Στο Μπεζεστένι ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Στο Μπεζεστένι ο Δήμαρχος Λαρισαίων - «Πολύτιμη ψηφίδα στο ψηφιδωτό των τοποσήμων της Λάρισας η απόδοση του μνημείου στην πόλη», τονίζει ο Θανάσης Μαμάκος

Στο Μπεζεστένι, στον λόφο του Φρουρίου της Λάρισας μετέβη ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, επικεφαλής κλιμακίου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο του μνημείου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Αναστήλωση-Επανάχρηση του κτιρίου Μπεζεστένι», συνολικού προϋπολογισμού 4,53 εκατ. ευρώ, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020/Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και αφορά στη συντήρηση, αναστήλωση του μνημείου και την επαναλειτουργία του. Η αποκατάσταση του κτίσματος έχει στόχο τη μελλοντική αξιοποίησή του μέσω εμπορικών, πολιτιστικών χρήσεων, δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

«Έχω επανειλημμένα δηλώσει πως είμαστε εδώ για να χτίσουμε και όχι για να γκρεμίσουμε. Το έργο της αναστήλωσης και αποκατάστασης του Μπεζεστενίου είναι ένα έργο που ανεβάζει την πόλη, δημιουργεί ακόμη ένα σκαλοπάτι για την πολιτιστική της ανάταξη. Η απόδοση του μνημείου στην πόλη μας είναι μια πολύτιμη ψηφίδα, στο σύνολο των τοπόσημων που συνθέτουν το πολιτιστικό ψηφιδωτό της Λάρισας και που όλοι θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την επίσκεψη στο χώρο του μνημείου.

Επί του παρόντος, εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή και τοποθέτηση του φέροντος οργανισμού (μεταλλικός σκελετός), ενώ θα ακολουθήσουν οι εργασίες επένδυσης για την οροφή, τα δάπεδα, τα κουφώματα, όπως επίσης και η τοποθέτηση των έξι γυάλινων (με μεταλλικές ενισχύσεις) θόλων, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) -το πλέγμα των εργασιών αυτής της φάσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τα μέσα του καλοκαιριού. Οι εργασίες εκτελούνται από τον ανάδοχο του έργου, υπό την καθημερινή επί τόπου επίβλεψη αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Η αποκάλυψη, τον Μάιο του 2022, σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων, δηλαδή των θεμελίων (στερεοβάτη) ναού που θεωρείται ότι ταυτίζεται με τον ναό της Αθηνάς Πολιάδος έφερε και τροποποίηση της αρχικής μελέτης, μετά από αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, για το σημείο κατασκευής του υπόγειου βοηθητικού χώρου -τροποποίηση η οποία και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, το περασμένο καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι τον κ.Μαμάκο, στην επίσκεψή του στον χώρο του μνημείου συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, κ.Χρήστος Τερζούδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τ.Υ, Αθανάσιος Πατσιούρας, καθώς και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου, κ.Αστέριος Παπαϊωάννου.

08-04-2024
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας - Πρώτες δράσεις υπό την νέα σύστασή του

Συγκλήθηκε στις 4 Απριλίου 2024 το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων. Η συνεδρίαση διεξήχθη στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον καθορισμό των πρώτων δράσεων του Συμβουλίου υπό την νέα σύσταση του. Την συνεδρίαση διηύθυνε το Προεδρείο του ΔΣΝ ενώ επίσης σχηματίστηκε απαρτία.

Αναλυτικότερα, υπερψηφίστηκε η διοργάνωση μιας ανοικτής συζήτησης (open talk) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας.

Σε συνέχεια των δράσεων του Συμβουλίου αναφορικά με την ευαισθητοποίηση της νεολαίας για τις Ευρωκάλπες αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΔΣΝ Λάρισας σε κοινό με τα υπόλοιπα ΔΣΝ της χώρας video  με ερωτοαπαντήσεις αναφορικά με την λειτουργία της ΕΕ αλλά και την σημασία της ψήφου.

Επιπρόσθετα, υπερψηφίστηκε η συμμετοχή του ΔΣΝ  στην καμπάνια του ΕΠΑΨΥ με τίτλο «ΜΙΛΑ! It’s ok». Στα πλαίσια αυτής της ενέργειας θα διεξαχθεί μουσικό φεστιβάλ με γνωστούς καλλιτέχνες της hip hop σκηνής με απώτερο σκοπό την προώθηση της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία.

Ακόμη, συζητήθηκε και εγκρίθηκε η πρόταση διοργάνωσης της πρώτης καμπάνιας ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, στις 17 Μαΐου, «Μια Λάρισα όλο χρώμα». Με σκοπό αφενός την αύξηση της ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινωνίας για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου, αφετέρου την ακόμα ισχυρότερη διεκδίκηση δικαιωμάτων. Στόχος της δράσης είναι η κατάληξη της σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα και η δημιουργία ενός «πολύχρωμου» πλήθους όπου θα καταδεικνύει την ενότητα στην πολυμορφία.

Στις παραπάνω δράσεις έρχεται να προστεθεί και η δήλωση στήριξης και ενεργής συμμετοχής του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας στον 2ο Αγώνα Δρόμου «RUN FOR AUTISM 2024» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου στην πόλη μας. Τονίστηκε η σημαντικότητα της συμμετοχής σε μια τέτοιου συμβολισμού αθλητική εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αποδοχή των ατόμων με αυτισμό.

Τέλος, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκαν δράσεις που αφορούσαν καμπάνιες ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και δη των νέων για θέματα όπως η εθελοντική αιμοδοσία αλλά και η ψυχολογική στήριξη των νέων που καλούνται να περάσουν την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, από τα μέλη του ΔΣΝ.

Εκ του προεδρείου,

Σοφία- Ριζέλα Ραμάι

Εκπρόσωπος Τύπου Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

05-04-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 10/04/2024, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-04-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Δευτέρα 08/04/2024, ώρα 09:00-13:00 - Αγ. Αθανάσιος)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την  Δευτέρα 8 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

 • Τζαβέλα (από Θέτιδος έως Ήρας)
 • Αργυροκάστρου (από Σμολένσκυ έως Τρικάλων)
 • Σμολένσκυ (από Ηρώων Πολυτεχνείου έως Αργυροκάστρου)

Λάρισα, 5 Απριλίου 2024

05-04-2024
Έξι μέτρα για την οικονομική ανάταξη του Δήμου Λαρισαίων - Ενημέρωση, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα το τρίπτυχο της Δημοτικής Αρχής

«Χτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης, σιγουριάς και αισιοδοξίας με τους συμπολίτες μας», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

Σε έξι βασικές επιλογές για την ανάταξη της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Λαρισαίων καταλήγει η Δημοτική Αρχή. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα που δημιούργησε στα οικονομικά του Δήμου η μη εγγραφή στον προϋπολογισμό του 2024, από την απελθούσα δημοτική αρχή, πραγματικών υποχρεώσεων και αναγκών ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω θέμα είχε αναφερθεί αναλυτικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου, στις 5 Φεβρουαρίου.

Οι υποχρεώσεις αφορούσαν στην ελλιπή εγγραφή:

-της δαπάνης μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δήμου (2.494.950 ευρώ)

-του Τέλους Ταφής για τα έτη 2022-2023: α΄ εξαμ. 2024 (2.818.029,1 ευρώ),

-αναθέσεων λόγω Daniel (2.356.421,34 ευρώ)

-συνεχιζόμενων έργων που …ξεχάστηκαν (2.549.087,41 ευρώ)

-νέων αιτημάτων Υπηρεσιών του Δήμου (8.756.707,29 ευρώ)

-μείωση εσόδων λόγω υπερεκτίμησής τους το 2023 (1.500.141,87 ευρώ)

Σχέση εμπιστοσύνης

«Όπως είχα δεσμευτεί, απαντάμε με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και απόλυτη διαφάνεια στα δεδομένα που κληρονομήσαμε και που οδήγησαν τον Δήμο σε κατάσταση ειδικών συνθηκών. Εξασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, τη συνέχιση των έργων, νέες παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, την πληρωμή των προμηθευτών με γρήγορους ρυθμούς.

Κυρίως, όμως, χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης, σιγουριάς και αισιοδοξίας με τους συμπολίτες μας. Την ίδια στιγμή που διεκδικούμε και κερδίζουμε χρηματοδοτήσεις από το κεντρικό κράτος, διαχειριζόμαστε με απόλυτα διαφανή τρόπο κάθε πτυχή των οικονομικών μας, διορθώνοντας παραλείψεις και λάθη. Η οικονομική ισχυροποίηση του Δήμου μας είναι προϋπόθεση για να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος

Ανάταξη-Στόχοι

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε η Δημοτική Αρχή αποφάσισε τα εξής:

1.Δημιουργία ειδικού μηχανισμού αύξησης των εσόδων του Δήμου: Δημιουργείται ειδική ομάδα στελεχών του Δήμου, υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, η οποία θα ενισχύσει τη Διεύθυνση Οικονομικών. Η νέα αυτή δομή θα έχει ως στόχο την αύξηση των βεβαιώσεων σε υποχρεώσεις προς τον Δήμο που δεν έχουν βεβαιωθεί, καθώς και την είσπραξη ενός σημαντικού ποσοστού των ανείσπρακτων οφειλών, που αυτή τη στιγμή αγγίζουν τα 37,5 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι, μέσα στη χρονιά, η είσπραξη επιπλέον ποσού άνω των 4 εκατ. ευρώ.

2.Μείωση των λειτουργικών εξόδων του Δήμου: Η Δημοτική Αρχή θα εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δήμου, μέσω στοχευμένων ενεργειών, όπως η μείωση σπατάλης στην ενέργεια, η διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, υπηρεσιών τηλεφωνίας και ίντερνετ κ.ο.κ. Επικεφαλής της προσπάθειας αυτής είναι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 1 εκατ. ευρώ.

3.Μεταφορά μέρους των ενταγμένων έργων στο 2025: Μετά από αναλυτική μελέτη των Υπηρεσιών του Δήμου, ένα μέρος των ενταγμένων στον Π/Υ έργων, προμηθειών και υπηρεσιών  που χρηματοδοτούνται με ίδιους πόρους, θα μεταφερθούν στις αρχές του επόμενου έτους. Η διαδικασία αυτή κατέστη πιο εφικτή μετά την ένταξη νέων έργων από τη σημερινή Δημοτική Αρχή σε χρηματοδοτήσεις του ΥΠ.ΕΣ. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 4 εκατ. ευρώ.

4.Αλλαγή προτεραιοτήτων της νέας διοίκησης του Δήμου: Εξαιτίας της κατάστασης ειδικών συνθηκών που δημιουργήθηκε μετά τον εντοπισμό μη εγγεγραμμένων υποχρεώσεων στον Π/Υ του 2024, που ψήφισε η απελθούσα διοίκηση του Δήμου, η  νέα Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσιακοί παράγοντες τροποποίησαν το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Δήμου, εντάσσοντας νέα έργα και υπηρεσίες και αποσύροντας ορισμένα που βρίσκονταν στον αρχικό Π/Υ του Δήμου (ή στα αρχικά αιτήματα των υπηρεσιών). Στόχος είναι η εξοικονόμηση 7 εκατ. ευρώ.

5.Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και δημιουργία νέων κατηγοριών εσόδων από δράσεις του Δήμου: Η Δημοτική Αρχή έχει εκπονήσει συγκεκριμένο πλάνο για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, αλλά και την αύξηση των εσόδων μέσω πρωτοβουλιών εξωστρέφειας. Στόχος είναι η είσπραξη επιπλέον ποσού άνω των 2 εκατ. ευρώ.

6.Αναστολή καταβολής χρεολυσίων μετά τη σχετική απόφαση του ΥΠ.ΕΣ.: Εξοικονόμηση 1,9 εκατ. ευρώ για τον Δήμο.

Στις παραπάνω αποφάσεις, που είναι άμεσα εφαρμόσιμες κατέληξε η Επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων που λειτούργησε υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοίκησης, κ. Αχιλλέα Κέλλα, μετά από την εντολή του Δημάρχου Λαρισαίων.

Η στόχευση για αύξηση των εσόδων που έχουν εγγραφεί στον Π/Υ του 2024, που ψηφίστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, εξισορροπεί την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί αλλά, παράλληλα, δίνει και μια διαφορετική δυναμική στα οικονομικά του Δήμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Πρώτη αναμόρφωση

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι με την 1η (υποχρεωτική) αναμόρφωση του Π/Υ ήδη:

-Εντάχθηκε ολόκληρο το ποσό της μισθοδοσίας των μονίμων και συμβασιούχων υπαλλήλων του Δήμου.

-Εντάχθηκε (όπως ζητήθηκε από το ΥΠΕΣ) το ποσό του Τέλους Ταφής Απορριμμάτων του 2022 και τον Σεπτέμβριο (όπως ενημέρωσε το ΥΠΕΣ), με νεότερη αναμόρφωση, θα ενταχθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στο 2023 και στο α΄ εξάμηνο του 2024.

-Οι δαπάνες λόγω Daniel θα ενταχθούν τους επόμενους μήνες, σε ειδική πρόσκληση του ΥΠΕΣ, για την οποία η Δημοτική Αρχή έχει τη διαβεβαίωση της πολιτικής του ηγεσίας.

-Εντάχθηκε ολόκληρο το ποσό των συνεχιζόμενων έργων που είχαν …ξεχαστεί.

-Εντάχθηκαν αιτήματα των Υπηρεσιών ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ (δεν είχε ενταχθεί ούτε ένα ευρώ!)

-Προσαρμόστηκε η μείωση των εσόδων στα πραγματικά δεδομένα του κλεισίματος του 2023 (μείωση κατά 1,5 εκατ. ευρώ).

04-04-2024
Παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου του Μάριου Μάζαρη

Το νέο παιδικό βιβλίο του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Μάριου Μάζαρη παρουσιάζουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας (Ρούσβελτ 57, Λάρισα).

Ο Μάριος Μάζαρης υποδέχεται τα παιδιά όπως θα υποδεχόταν τα κομμάτια ενός παζλ, γιατί όλοι είμαστε κομμάτια από το παζλ της ζωής μας. Μαζί θα μιλήσουν για βράχους, για μετέωρα, θα σκαρφαλώσουν βράχο βράχο, θα φωτογραφίσουν τα στιγμιότυπα της καρδιάς τους και θα γίνουν ένα μεγάλο ταξίδι.

Θα ακολουθήσει συζήτηση και ο συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία.

04-04-2024
Εγκαινιάζεται η εικαστική έκθεση της Αρτέμιδος Ποταμιάνου στη Δημοτική Πινακοθήκη

«Your history, it’s not my story»

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, στις 19.00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, η ατομική έκθεση της Αρτέμιδος Ποταμιάνου με τίτλο “Your history, it’s not my story” και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου 2024. Η έκθεση είναι μέρος μιας τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο, θέτει αξιακά ζητήματα πάνω στην γυναικεία φύση και όσα την ταλανίζουν. Επικεντρώνεται στην συνθήκη επιλογής ελευθερίας ή ανελευθερίας και πως αυτή ταυτοποιείται στην γυναικεία συνείδηση αλλά και στους ρόλους που καλείται να παίξει.

Με αφετηρία το μεταλλικό πλέγμα του αίθριου που παραπέμπει μορφολογικά στα κλουβιά της, η καλλιτέχνιδα δημιουργεί μία site-specific εγκατάσταση. Η πολύπλοκη εγκατάσταση κλουβιών εμπνευσμένα από υπαρκτά κτήρια, δισυπόστατα σύμβολα φυλακής ή προστασίας ή και τα δύο ανάλογα με την οπτική του θεατή, εμπεριέχουν τις κοινωνικές συνθήκες που καλείται να επιλέξει και να βιώσει μία γυναίκα, εγκλωβιστικές ή προστατευτικές, αφού μέσα στην ιστορία της τέχνης, την συναντάμε αρκετές φορές με τον συμβολισμό του πουλιού. Ενώ η απρόσμενη τοιχογραφία- ταπετσαρία, στους τοίχους, που συντίθεται και συναπαρτίζεται από οικείες και ανοίκειες εικόνες, που δημιουργεί η καλλιτέχνιδα στους τοίχους της Πινακοθήκης, αποτελείται από μονάδα επαναλαμβανόμενου μοτίβου που απαρτίζεται από γνωστά έργα τέχνης, που δεικνύουν τους ρόλους θέασης του γυναικείου κόσμου από τους άντρες. Γνωστά πορτρέτα γυναικών δημιουργημένα από σημαντικούς άντρες καλλιτέχνες, μεταλλάσσονται από την Ποταμιάνου με επέμβαση κολλάζ από μέρη γνωστών έργων που απεικονίζουν προσωπογραφίες ανδρών διατηρώντας τη γυναικεία τους ταυτότητα.

Η έκθεση, ολοκληρώνεται με την βίντεο-εγκατάσταση ‘’ART SEEN – ART SCENE’’, που μέσα από τον ‘’παραμορφωτικό καθρέφτη’’ της ιστορίας, προβάλλονται οι διαστρεβλώσεις της τέχνης, που αφομοιώθηκαν και επικράτησαν ως κοινωνικά πρότυπα. Ένα βίντεο-κολλάζ αποσπασμάτων από χολιγουντιανές ταινίες που παρουσιάζουν τις ζωές των εικαστικών, σε αντίστιξη με σκηνές από ντοκιμαντέρ που μιλάνε οι ίδιοι για σημαντικές ενότητες όπως η εκμάθηση της τέχνης, το ταλέντο ή τη δόξα, προβάλλοντας τον εαυτόν τους και την πρακτική τους, μέσα από την αγιοποίηση. Στο βίντεο, παρουσιάζονται τα στερεότυπα που περιβάλλουν την τέχνη και πως αυτά παγιώνουν στο συλλογικό ασυνείδητο την καλλιτεχνική μυθιστορία.

Επιμέλεια: Έφη Μιχάλαρου, Κριτικός Τέχνης & Επιμελήτρια Εκθέσεων, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών της AICA Hellas

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες:

Διάρκεια Έκθεσης: 6/4-15/5/24 (ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή: 10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00)

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα

Τηλ. 2410 623615, 2410616266

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.katsigrasmuseum.gr

04-04-2024
Παραλαβή νέων οχημάτων από τη ΔΕΥΑΛ

Δύο νέα βυτιοφόρα αποφρακτικά οχήματα παρέλαβε η ΔΕΥΑΛ

Εκσυγχρονίζεται ο στόλος της ΔΕΥΑ Λάρισας, καθώς πριν από μερικές ημέρες έγινε η παραλαβή δύο νέων βυτιοφόρων αποφρακτικών οχημάτων, για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης. Η παραλαβή έγινε μετά την ολοκλήρωση της σχετικής ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας, που είχε ξεκινήσει το 2021, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανήλθε σε 1,06 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και καλύφθηκε από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ.

Να σημειωθεί ότι ο στόλος των βυτιοφόρων αποφρακτικών μηχανημάτων της ΔΕΥΑΛ αποτελούνταν από πέντε οχήματα, τα οποία είχε προμηθευτεί η Δημοτική Επιχείρηση τη δεκαετία του 1990. Ως αποτέλεσμα της παλαιότητας, τα οχήματα παρουσιάζουν σοβαρές βλάβες και βγαίνουν εκτός λειτουργίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εξαιτίας της καθημερινής χρήσης τους για την τακτική, αλλά και την έκτακτη συντήρηση των δικτύων ομβρίων και ακαθάρτων.

Τα δυο νέα αποφρακτικά μηχανήματα έχουν, μεταξύ άλλων, σύστημα τετραδιεύθυνσης για ασφαλή και ευέλικτη κίνηση εντός της πόλης.

Η παραλαβή των νέων οχημάτων έγινε παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων και Προέδρου της ΔΕΥΑ Λάρισας, κ.Θανάση Μαμάκου, του Αντιπροέδρου, κ.Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου, ενώ παρόντες ήταν ακόμη ο Γενικός Διευθυντής κ. Δημήτρης Σαββοργινάκης, ο Διευθυντής Υπηρεσίας Δικτύων και Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Αναστάσιος Αφέντης και ο Προϊστάμενος Η/Μ Τμήματος κ. Ηλίας Μπουφίκος.

03-04-2024
Βράβευση διακριθέντων κατά το 2023 αθλητών, αθλητριών και συλλόγων της Λάρισας

Τιμητικές διακρίσεις για Άρη Ζώη και Θωμά Χούρλια

Ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Άθλησης -Τμήμα Αθλητισμού θα τιμήσουν τους αθλητές, αθλήτριες και συλλόγων της Λάρισας, που κατά τη διάρκεια του 2023 διακρίθηκαν σε Πανελλήνια πρωταθλήματα ή Διεθνείς διοργανώσεις Ολυμπιακών Αθλημάτων.

Αναλυτικά Λαρισαίοι αθλητές, αθλήτριες και σύλλογοι της πόλης μας που κατά τη διάρκεια του 2023 διακρίθηκαν σε Πανελλήνια πρωταθλήματα ή Διεθνείς διοργανώσεις Ολυμπιακών αθλημάτων.

Μια εκδήλωση που έχει σαν στόχο να τιμήσει τους διακριθέντες και να δώσει κίνητρο ώστε κάθε χρόνο να αυξάνονται οι λαρισινές αθλητικές επιτυχίες σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας -Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα αύριο Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, και ώρα 19.00.

Ο Δήμος Λαρισαίων θα ξεκινήσει με δυο τιμητικές βραβεύσεις. Η πρώτη είναι του παλαίμαχου διεθνή μπασκετμπολίστα του ΓΣΛ και νυν μέλους στο κεντρικό γραφείο της FIBA Europe Άρη Ζώη.  Η δεύτερη αφορά τον πρώην προϊστάμενο του τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Θωμά Χούρλια για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην πολύχρονη θητεία του.

Θα προχωρήσει με τιμητικές βραβεύσεις των βετεράνων αθλητών στίβου και θα συνεχίσει με τους αθλητές, αθλήτριες και συλλόγους της πόλης μας.

Οι Αθλητές, αθλήτριες και σύλλογοι της πόλης μας που θα τιμήσει ο Δήμος Λαρισαίων είναι οι παρακάτω:

Τιμητικές Διακρίσεις

 1. ΑΡΗΣ ΖΩΗΣ
 2. ΘΩΜΑΣ ΧΟΥΡΛΙΑΣ

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΙΒΟΥ

 1. Μαραγιάννη Χριστίνα - 1η Βαλκανικούς με Πανελλήνιο ρεκόρ
 2. Κόκκος Νικόλαος - Διάκριση Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου και Βαλκανικοί αγώνες
 3. Μουρατίδου Μαρία - Διάκριση Παγκόσμιο Στίβου
 4. Μαρούδας Νίκος - Διάκριση Βαλκανικό Πρωτάθλημα
 5. Νταχμίρη Μένη - Διάκριση Βαλκανικό Πρωτάθλημα
 6. Κυριάκος Ιωάννης - Μεγαλύτερος εν ενεργεία αθλητής (45 ετών) που βρίσκεται στις κορυφαίες καταστάσεις του ΣΕΓΑΣ


Αθλητές και Σύλλογοι που διακρίθηκαν το 2023

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

 1. Ντικούδης Παναγιώτης - Μέλος Εθνικής Ομάδος Κωφών -5η θέση -Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
 2. Βαβάτσικος Ιωάννης - Μέλος Εθνικής Ομάδος Κωφών - 5η θέση -Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

ΣΤΙΒΟΣ

 1. Μπλιάμπλια Γαβριέλα - Πελασγός-1η 300μ Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 2. Γουιγούης Βασίλης - Πελασγός-1ος 600μ Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 3. Μπλιάμπλια Μιχαέλα - Πελασγός-2η 600μ Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 4. Πλιάτσικας Αποστόλης - Πελασγός-2ος 600μ Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 5. Δούμος Ιωάννης - Πελασγός-3ος 1.000μ Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 6. Κοίλιας Αλέξης - Πελασγός-3Ος 300μ Εμπόδια Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 7. Δημουλάς Νίκος - Πελασγός-1ος 4x200 μικτή Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 8. Κανελοπούλου Εύα - Πελασγός-1η 4x200 μικτή Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 9. Κατσάβου Μελίνα - ΑΕΛάρισας-2η 300 εμπόδια Κ16-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 10. Δεδούση Μυρτώ - ΑΕΛάρισας-3η 4x400 Κ18-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 11. Γκουγκότη Παναγιώτα - ΑΕΛάρισας-3η 4x400 Κ18-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 12. Κοταρέλα Ραφαέλα-Αντωνία - ΑΕΛάρισας-3η 4x400 Κ18-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

 1. Γαλανοπούλου Θεοφανεία - ΝΟΛ -Πόλο 3η -Νεανίδων Πανευρωπαϊκό
 2. Μότσιας Θεοδόσης - ΝΟΛ Πόλο-3ος Εθνική Ομάδα -Πανευρωπαϊκό
 3. Κατσαντώνης Κωνσταντίνος- 7ο ΓΕΛ-3ος 50μ Ύπτιο -Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες
 4. Τσαούσι Δανάη - Ποσειδώνας -1η 200μ. Μικ. Ατομ.-Πανελλήνιο Παγκορασίδων Α΄
 5. Γροσίδου Δέσποινα - 9ο ΓΕΛ-2η 400 μικτή-Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες
 6. Μανίδη Ευμορφία - 9ο ΓΕΛ-3η 400 μικτή- Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες

BEACH VOLLEY

 1. Κωτούλας Κωνσταντίνος - ΑΕΛ-2ος Κ17 -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 2. Δορδοκίδης Θεόφιλος - ΑΕΛ-2ος Κ17 -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 3. Νικοπούλου Χρύσα - Σπάρτακος- 3η Κ19 -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 4. Νικοπούλου Νάσια - Σπάρτακος- 3η Κ19 -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

TAEKWONDO

 1. Αβδούλα Χριστίνα - 1ο ΕΠΑΛ- 3η (-44)κιλά -Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες
 2. Πράπας Ιωάννης - ΑΣ ΔΙΑΣ- 3ος (-63)κιλά -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων
 3. Βουργανάς Ευρυπίδης - ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ- 2ος(-45)κιλά -Πανελλήνιο Πρωτ.Εφήβων
 4. Χαρόβα Κωνσταντίνα- ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ- 2η (-59)κιλά -Πανελλήνιο Πρωτ.Νεανίδων
 5. Ντζουβάρα Μακρίνα - ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -3η (-44)κιλά -Πανελλήνιο Πρωτ.Νεανίδων
 6. Σούπας Γεώργιος - ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -3ος (-45)κιλά -Πανελλήνιο Πρωτ.Εφήβων
 7. Ζμπήτας Γεώργιος - ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -1ος (+1.80)Ύψος -Πανελλήνιο Πρωτ.Παίδων
 8. Ιακωβάκη Χριστιάνα – ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -1ος(+1.68)Ύψος -Πανελλήνιο Πρωτ.Κορασίδων

ΤΕΝΙΣ

 1. Μεσσής Ανδρέας - ΦΟΙΒΟΣ -1ος Μονό -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων
 2. Μιχαλακόπουλος Άλκης - ΦΟΙΒΟΣ -1ος Μονό και Διπλό -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων
 3. Νούλας Αλέξανδρος - ΦΟΙΒΟΣ -1ος Διπλό -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων
 4. Στάμου Άννα - ΦΟΙΒΟΣ -3η Μεικτό -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18
 5. Σιδεράκος Απόλλων - ΑΣ ΟΡΦΕΑΣ-1ος Μονό -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10 ετών

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

 1. Μάνθος Νικόλαος - Π.Γ.Σ.Λάρισας -2ος Δρόμο -Βαλκανικοί Αγώνες Εφήβων
 2. Κόκκαλη Βασιλική - Π.Γ.Σ.Λάρισας- 1η Δρόμο -Πανελλήνια Κατάταξη Νεανίδα
 3. Μπαλδιμτσής Αναστάσιος - Π.Γ.Σ.Λάρισας- 1ος Δρόμο -Πανελλήνια Κατάταξη Μάστερ
 4. Ελευθεριάδου Αικατερίνη - Π.Γ.Σ.Λάρισας- 2η Δρόμο -Πανελλήνια Κατάταξη Γυναικών
 5. Ρομπότου Γεωργία - Π.Γ.Σ.Λάρισας- 3η Δρόμο -Πανελλήνια ΚατάταξηΚορασίδων
 6. ΑντωνιάδηςΔημήτριος - Π.Γ.Σ.Λάρισας- 1οςΟρεινή Ποδηλασία -Πανελλήνια Κατάταξη Ανδρών
 7. Μάντζιος Δημήτριος - Π.Γ.Σ.Λάρισας - 2ος Πίστα -Πανελλήνια Κατάταξη Εφήβων
 8. Παπαβασιλείου Ευάγγελος - Π.Γ.Σ.Λάρισας -2ος Πίστα -Πανελλήνια Κατάταξη Εφήβων
 9. Ζιντόβας Κωνσταντίνος - Π.Γ.Σ.Λάρισας -2ος Πίστα -Πανελλήνια Κατάταξη Παίδων
 10. Γώγου Αρετή - Π.Γ.Σ.Λάρισας -3η Πίστα -Πανελλήνια Κατάταξη Κορασίδων
 11. Κασκάνη Ελένη – Π.Γ.Σ.Λαρισας -2η Δρόμο -Πανελλήνια Κατάταξη Κορασίδων

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΙΚΗ

 1. Γκατζιώνης Αστέριος - 1ο ΕΠΑΛ -3ος Ασκήσεις Εδάφους -Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες
 2. Καπετανόπουλος Νικόλαος - 6ο ΓΕΛ -3ος Πλάγιο Ίππο -Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες
 3. Γκονέλας Δημήτρης – Φιλαθλητικός -1ος Πλάγιο Ίππο -Τελική Φάση Περιφέρειας Παμπαίδων
 4. Τζερεμές Ζήσης – Φιλαθλητικός -1ος Ασκήσεις Εδάφους -Τελική Φάση Περιφέρειας-Παμπαίδων

ΣΚΙ

 1. Γεωργιάδου Θεοπίστη - ΕΟΣ Λάρισας -2η Τεχνική Κατάβαση -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων
 2. Καντώνια Φανή - ΕΟΣ Λάρισας -2η Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων
 3. Ζίκου Ελένη - ΕΟΣ Λάρισας -2η Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων
 4. Αγοραστίδης Δημήτριος - ΕΟΣ Λάρισας -2ος Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων
 5. Παπαχατζή Μαρία-Κων/να - ΕΟΣ Λάρισας -2η Τεχνική Κατάβαση -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

 1. Κανιούρα Αγγελική - ΓΣ ΝΙΚΗ -3η 5 Στεφάνια 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Νεανίδων
 2. Ευσταθίου Παρασκευή - ΓΣ ΝΙΚΗ -3η 5 Στεφάνια 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Νεανίδων
 3. Καπλάνη Περσεφόνη - ΓΣ ΝΙΚΗ -3η 5 Στεφάνια 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Νεανίδων
 4. Κατσαρού Ευθυμία - ΓΣ ΝΙΚΗ -3η 5 Στεφάνια 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Νεανίδων
 5. Κιούση Μαγδαληνή - ΓΣ ΝΙΚΗ -3η 5 Στεφάνια 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Νεανίδων
 6. Πορφυρίδου Ελένη-Χριστίνα - ΓΣ ΝΙΚΗ -3η 5 Στεφάνια 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Νεανίδων
 7. Γεωργούλα Νικολέτα - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Στεφάνια Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Κορασίδων
 8. Κτιστάκη Ιωάννα - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Στεφάνια Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Κορασίδων
 9. Μπανταβάνη Φανή Τριανταφυλλιά - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Στεφάνια Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Κορασίδων
 10. Σαρασέλη Σελίνα - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Στεφάνια Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Κορασίδων
 11. Τζινάκου Αγγελική-Ειρήνη - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Στεφάνια Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Κορασίδων
 12. Φακή Χριστίνα - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Στεφάνια Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Κορασίδων
 13. Κύρκου Γεωργία - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Στεφάνια Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Κορασίδων
 14. Σοφολόγη Ζωή - ΓΣ ΝΙΚΗ -2η Σύνθετο Ατομικό -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Κορασίδων
 15. Φρέντζιου Αναστασία - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η Σχοινί -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δ΄ Κατηγορίας Παγκορασίδων
 16. Παπαστογιαννούδη Στυλιανή - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η Σύνθετο Ατομικό -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δ΄ Κατηγορίας Παγκορασίδων
 17. Δημοπούλου Καλλιόπη - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δ΄ Κατηγορίας Παγκορασίδων
 18. Μιχαλοπούλου Αικατερίνη - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δ΄ Κατηγορίας Παγκορασίδων
 19. Χαρισμανίδη Αικατερίνη - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δ΄ Κατηγορίας Παγκορασίδων
 20. Οικονόμου Λύδια-Βικτωρία - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δ΄ Κατηγορίας Παγκορασίδων
 21. Χασιώτη Ευγενία - ΓΣ ΝΙΚΗ -1η 5 Μπάλες Ensemble -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δ΄ Κατηγορίας Παγκορασίδων
 22. Τόπι Μέγκι - ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ -1η Σύνθετο Ατομικό-Αγώνες Β΄ Κατηγορίας -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων
 23. Τσιούρβα Στυλιανή – ΓΕΛ -1η Σύνθετο Ατομικό-Αγώνες Β΄ Κατηγορίας -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

 1. Μπουτσιώλη Βάια - ΑΣ ΑΤΛΑΣ -1η-87κ Αρασέ-66κ Ζετέ -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών
 2. Κυρίτσης Ιωάννης - ΑΣ ΑΤΛΑΣ -2ος 77κ Αρασέ-92 κ Ζετέ -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων
 3. Στρατής Παρασκευάς - ΑΣ ΑΤΛΑΣ -2ος-105κ Αρασέ-125 κ Ζετέ -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων

ΠΑΛΗ

 1. Τσολάκης Ιωάννης - 9ο ΓΕΛ - 2ος Ελευθέρας 74 κ - Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα
 2. Μπρούζας Παναγιώτης - ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ - 2ος Ελευθέρας 85 κ - Βαλκανικοί Αγώνες Παίδων
 3. Αγγελής Αχιλλέας - ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ - 5ος Ελευθέρας 110 κ -Βαλκανικοί Αγώνες Παίδων
 4. Αποστολίδης Άγγελος - ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ - 3ος Ελευθέρας 74 κ –Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών
 5. Σιουποτίνας Αλκιβιάδης - ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ - 3ος Ελευθέρας 71 κ – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων
 6. Χατζόπουλος Τριαντάφυλλος - ΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ - 3ος Ελληνορωμαική –Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

 1. Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας - Ποδηλασία-1ος Γενική Κατάταξη στη Ελλάδα
 2. ΑΕΛ Γυναικών - Ποδόσφαιρο -2η Πρωτάθλημα Α΄ Εθνική Κατηγορία
 3. Α.Σ. Λάρισας - Taekwondo-3ος Γενική Κατάταξη στη Ελλάδα
 4. Α.Ε.Λ.- Καλαθοσφαίριση Ανδρών-Άνοδος Γ΄ Εθνική Κατηγορία
03-04-2024
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας «ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΟΛΙΣΤ»

Η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας (ΣΟΛ) υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και του Συλλόγου Φίλων της ΣΟΛ, παρουσιάζει στο κοινό της μια πολύ ιδιαίτερη συναυλία. Δύο κοντσέρτα με Λαρισαίους σολίστ και ένα συμφωνικό ποίημα θα έχει στο πρόγραμμά της την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 20:30 στην αίθουσα συναυλιών Δ.Ω.Λ. Ως σολίστ εμφανίζονται ο Νίκος Νικολαΐδης στο βιολοντσέλο με το κοντσέρτο του Χάυδν σε ντο μείζονα και ο Δημήτρης Καρακαντάς στο βιολί με το κοντσέρτο του Μπραμς σε ρε μείζονα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τον «Μολδάβα», το  συμφωνικό ποίημα του Σμέτανα (200 χρόνια από την γέννησή του). Ένα προγραμματικό έργο που με τις μουσικές του εικόνες το καθιστούν ένα από τα αγαπημένα έργα του κοινού.

Τη συναυλία διευθύνει ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης.

Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, από Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρες 10.00 -13.00. Τιμή 10 και 5 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα...

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1