sandal logo

poli 12
 • Home
 • Ενημέρωση

Νέα

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

06-06-2023
Μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης πολιτών προς αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών

Υλικό σχετικά με την ενημέρωση του κοινού στα πλαίσια της Αντιπυρικής Περιόδου 2023.

Δασικές πυρκαγιές - Οδηγίες προστασίας

Αφίσα 1

Αφίσα 2

Αφίσα 3

Αφίσα 4

06-06-2023
Νέα παιδική χαρά και διαμόρφωση αύλειου χώρου στο Ειδικό Σχολείο Γιάννουλης

Στο σχολείο βρέθηκε την Παρασκευή ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ο οποίος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Θ. Αδαμόπουλο και Δημ. Δεληγιάννη και των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων Β. Μακρογιαννούδη και Θ. Μιμούλη, συναντήθηκαν με τη διευθύντρια του σχολείου κα. Σοφία Λιθοξοπούλου, εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών.

Όπως είναι γνωστό ο αύλειος χώρος του σχολείου έχρηζε παρέμβασης ενώ σε προηγούμενη προσπάθεια διαμόρφωσης της παιδικής χαράς, προέκυψαν διάφορα προβλήματα που δεν σχετίζονται με τη βούληση του Δήμου.

Με καλή διάθεση και συνεργασία τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν και πλέον οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν σε εργολαβία για διαμόρφωση του αύλειου χώρου και στην εγκατάσταση παιγνιδιών για τους μαθητές. (εγκαταστάθηκαν ειδικά όργανα για ΑμεΑ, ελαστικός τάπητας, περιφράξεις, βαψίματα) κλπ. Εκπαιδευτικοί και γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωσης της παρέμβασης και τη διαμόρφωση του χώρου.

Ακολούθησε επίσκεψη του δημάρχου στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Γιάννουλης, όπου σε συνεργασία με τη διεύθυνση της μονάδας, συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα που χρήζουν παρέμβασης.

 

06-06-2023
Δεν θα πραγματοποιηθεί η λαϊκή αγορά της ερχόμενης Πέμπτης στην συνοικία Αβέρωφ, λόγω πανελληνίων

Από το Τμήμα Λαϊκών Αγορών του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι λόγω των πανελληνίων εξετάσεων που έχουν ξεκινήσει, η λαϊκή αγορά στη συνοικία Αβέρωφ στην οδό Καλλισθένη, δεν θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 8 Ιουνίου, μετά από αίτημα του 12ου Λυκείου Λάρισας, το οποίο έγινε δεκτό.

06-06-2023
Εκδήλωση παρουσίας δημιουργικών ομάδων ΚΑΠΗ Δήμου Λαρισαίων
 • Σήμερα στις 8 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, και η Αντιδημαρχία Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση των Δημιουργικών Ομάδων του Τμήματος ΚΑΠΗ», που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, την Τρίτη 6 Ιουνίου και ώρα 20:00.

Τα τμήματα της χορευτικής ομάδας των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων θα εμφανιστούν με μια σειρά παραδοσιακών και latin χορών, ενώ η χορωδία «Η ΕΥΕΣΤΩ» θα παρουσιάσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Επίσης τη φετινή χρονιά συγκροτήθηκε το εργαστήριο διαγενεακής μάθησης, όπου άτομα νεαρής ηλικίας και ηλικιωμένοι συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός οπτικού υλικού, το οποίο γνωστοποιεί την πολιτιστική μας κληρονομιά (ήθη-έθιμα-παραδόσεις σε τοπικό επίπεδο). Ένα μέρος του τελικού προϊόντος της παραπάνω δράσης θα προβληθεί με τη μορφή video στην εκδήλωση και θα είναι επίσης διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

06-06-2023
Θεσσαλικό Θέατρο - Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος - Μήδειας Μπούρκα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ
ΜΗΔΕΙΑΣ ΜΠΟΥΡΚΑ
Του Ανδρέα Φλουράκη
Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας
Σάββατο 17 Ιουνίου 9.00μ.μ.
Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας

Το Θεσσαλικό Θέατρο εντάσσει μέσα στο ειδικό πρόγραμμα του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος, την παράσταση Μήδειας Μπούρκα του Ανδρέα Φλουράκη, που θα παιχτεί και σε αρχαιολογικούς χώρους του νομού Λάρισας, ένα θεσμός που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά. Πρεμιέρα στο Β΄Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 9.00 μ.μ.

Γιατί επανερχόμαστε στους Ελληνικούς μύθους, γιατί επανερχόμαστε στο δραματικό πρόσωπο της Μήδειας και «προσθέτουμε» μια μπούρκα? Τί σημαίνει για μια γυναίκα με διαφορετική καταγωγή, πολιτισμό, και θρησκεία, να απαιτούν από αυτήν να εγκαταλείψει την ταυτότητά της για να μην ξεχωρίζει από τις άλλες γυναίκες του Δυτικού κόσμου; Τί είναι αυτή η «αναπόδραστη» πίεση για ομογενοποίηση των πάντων? Όπως λέει το κείμενο «…το δέρμα είναι η μπούρκα», και μας μεταφέρει στο υπαρξιακό ερώτημα, αν μπορεί κανείς ν΄ αλλάξει τη μοίρα του και να προχωρήσει σε αυτό που επιλέγει!

Η παράσταση χτίζεται γύρω από την ιδέα των συνεχών μεταμορφώσεων που μετέρχεται το γυναικείο πρόσωπο για να επιβιώσει σε ένα πατριαρχικό και ξένο κόσμο. Παρακολουθεί το πρόσωπο της Μήδειας από την «αντρική της ανατροφή» από τον πατέρα της έως την εγκατάλειψή της από τον άντρα της σε μια ξένη χώρα και εστιάζει στην ευαλωτότητά της σε έναν κόσμο που αν και την περιφρονεί, θέλει και να την αλλάξει. Για να επιβιώσει με τον τρόπο που θέλει, χρησιμοποιεί τη βία και το φόνο που διδάχθηκε αλλά, σε μια μεγάλη χειρονομία αυτογνωσίας αρνείται να «επιβεβαιώσει» το όνομά της και να σκοτώσει τα παιδιά της. Φιλοδοξεί να έιναι η πρώτη Μήδεια που αφήνει τα παιδιά της μόνα τους στους κινδύνου της ζωής. Μπορεί να είναι μια δολοφόνος, δημιούργημα μιας πατριαρχικής κοινωνίας, αλλά είναι αποφασισμένη να «σώσει» το μέλλον που η ίδια γέννησε.

Κείμενο: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθεσία: Κυριακή Δ. Σπανού
Σκηνικό/Φως: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Κοστούμι: Μάρθα Φωκά
Μουσική: Αλέξανδρος Τσιωνάς
Στο ρόλο της Μήδειας η ΜΑΡΣΕΛΑ ΛΕΝΑ
Κατασκευή σκηνικού: Χρήστος Καράκης – Στράτος Φράγκου
Κατασκευή κοστουμιού: Νικολέτα Καίση
Υπεύθυνος Παραγωγής -Ήχος: Νίκος Γεωργάκης
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες 2410533417 (10.00-13.00 και 18.00-21.00)

06-06-2023
Θεσσαλικό Θέατρο - Συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

11-17 Iουνίου 2023

Αρχαίο Δράμα/Στοιχείο της φύσης/Θηλυκότητα

Residency Θεσσαλικό Θέατρο - Drama Department (Royal Holloway University of London)

Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας

Μια πολύ σημαντική στιγμή για τη Λάρισα και το Θεσσαλικό Θέατρο αποτελεί η συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος, ακριβώς γιατί τοποθετεί τη Λάρισα στο Δίκτυο των χώρων που έχουν ενεργά Αρχαία Θέατρα και συνεισφέρουν στην έρευνα του Αρχαίου Δράματος. Η φετινή Συνάντηση, που πραγματοποιείται την περίοδο 11-17 Ιουνίου 2023 στο πλαίσιο της ειδικής Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, υποδέχεται για δεύτερη χρονιά - προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του πιο φημισμένου Τμήματος Θεάτρου της Βρετανίας, του Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, εμβαθύνοντας τη σχέση αυτή που ξεκίνησε πέρσι.

Η Λάρισα, μια πόλη με δυο Αρχαία Θέατρα στον ιστό της, μπορεί να παίξει έναν ξεχωριστό ρόλο στην καλλιέργεια πολλαπλών προοπτικών πάνω στο πεδίο του αρχαίου δράματος. Το Θεσσαλικό Θέατρο μέσα από το Διεθνές Δίκτυο εγκαθιδρύει μια μονιμότερη διαδικασία διάχυσης του Αρχαίου Δράματος εκτός των συνόρων της χώρας.

Το θέμα της καλλιτεχνικής διαμονής (residency) του Ιουνίου 2023 έχει θέμα: Στοιχείoτης Φύσης/Θηλυκότητα και ιδιαίτερα εκείνα τα στοιχεία της φύσης που υπερβαίνουν τη χρονική διάρκεια της ανθρώπινης ζωής και θα διερευνηθούν ζητήματα που άπτονται της οικολογική δραματουργίας, των έμφυλων στερεοτύπων, του χρόνου και της προβληματικής σχέσης με το φυσικό περιβάλλον. Στόχος της Συνάντησης εφέτος, είναι η δημιουργία ενός σώματος κειμένων που αποκρυσταλλώνουν τη βιωματική θεατρική εργασία των φοιτητών στον ανοιχτό χώρο.

Η πρώτη μέρα της Συνάντησης του Δικτύου – όπου θα πραγματοποιηθεί το masterclass της Λυδίας Κονιόρδου θα γίνει στην Ελευσίνα, με την ευκαιρία της Ελευσίνας -Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Εν συνεχεία οι δράσεις του Δικτύου θα γίνουν στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, στο Θέατρο «Κώστας Τσιάνος» καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο του Πυθίου.

Κεντρικοί καθοδηγητές σε αυτές τις συναντήσεις, είναι η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου, ο σκηνοθέτης Κωσταντίνος Ντέλλας, ο συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης, οι εικαστικοί καλλιτέχνες Κώστας Σαχπάζης και Αλέξιος Παπαζαχαρίας οι σκηνοθέτες Κυριακή Σπανού και Αλέξανδρος Νικόλαος Μπαλαμώτης. Από το Royal Holloway, καθοδηγητές είναι τα μέλη του διδακτικού προσωπικού Dr. Will Shuller, Dr. David Bullen, Dr. Jen Parker-Starbuck, και Dr. Maria Estrada Fuentes.

Η εργασία των φοιτητών θα παρουσιαστεί το Σάββατο 17 Ιουνίου στο Β’ Αρχαίο Θέατρο (με ελεύθερη είσοδο) στο πλαίσιο του Δικτύου.

Η ολοκλήρωση της Συνάντησης του Διεθνούς Δικτύου το Σάββατο 17 Ιουνίου θα γίνει με την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου Μήδειας Μπούρκα του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού με τη Μαρσέλα Λένα στον επώνυμο ρόλο (Σκηνικό: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη – Κοστούμι: Μάρθα Φωκά – Μουσική: Αλέξανδρος Τσιωνάς) Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας στις 9.00μ.μ (μετά την παρουσίαση της εργασίας των φοιτητών).

(Οι φωτογραφίες από την 2η συνάντηση του Δικτύου τον Ιούνιο του 2022)

06-06-2023
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ-ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ) Τρίτη 06/06/2023, ώρα 09:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

02-06-2023
Ανακοίνωση πρόσληψης Ναυαγοσωστών - Τελικός πίνακας κατάταξης και επιλογής
02-06-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 08/06/2023, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

02-06-2023
Υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2023 στα ΚΕΠ

Ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2023 στα ΚΕΠ (κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού, εκδρομών, δωρεάν παροχής βιβλίων, δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου καθώς και για τη χορήγηση του χρηματικού βοηθήματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες) θα ξεκινήσει από την Τρίτη 06 Ιουνίου 2023 και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023.

Επίσης ενημερώνουμε ότι μέχρι τις 20 Ιουνίου 2023 έχει δοθεί παράταση εφαρμογής των προγραμμάτων ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2022.

Πληροφορίες για δικαιούχους

Πληροφορίες για τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες


Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών

02-06-2023
Πρόγραμμα Dentist Pass - Υποβολή αιτήσεων μέσω και των ΚΕΠ

Ενημερώνουμε τους δημότες της Λάρισας ότι η υποβολή αιτήσεων μέσω και των ΚΕΠ για το πρόγραμμα Dentist Pass ξεκινά από την Τρίτη 6/6/2023 ανεξαρτήτως λήγοντος αριθμού ΑΦΜ.

Για τις λεπτομέρειες του προγράμματος (ΦΕΚ 2659/2023 Β'), τα δικαιολογητικά και τις συχνές ερωτήσεις μπορείτε να ενημερωθείτε από τα σχετικά αρχεία που αναρτώνται εδώ:

ΦΕΚ 2659/2023 Β'

Δικαιολογητικά

Συχνές ερωτήσεις


Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών

01-06-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ) Παρασκευή 02/06/2023, ώρα 11:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

01-06-2023
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 07/06/2023, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

31-05-2023
Μήνυμα δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη για τους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων

«Από αύριο χιλιάδες μαθητές από τη Λάρισα και όλη την Ελλάδα ξεκινούν την πρώτη μεγάλη δοκιμασία της ζωής τους με τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Μετά από πολύμηνη προετοιμασία και με τους κόπους και τις θυσίες των ίδιων, των οικογενειών και των εκπαιδευτικών τους έρχεται η ώρα της κρίσης.

Είναι σίγουρα μια δύσκολη στιγμή για όλους. Και γι’ αυτό η σκέψη και οι ευχές όλων μας είναι με τους μαθητές και τις οικογένειες τους.

Αναμφίβολα πρόκειται για την πρώτη μεγάλη «μάχη» από τις πολλές που θα ακολουθήσουν για την κατάκτηση της ζωής. Κι όπως συμβαίνει με όλες τις «μάχες» καμιά τους δεν κρίνει από μόνη της τον «πόλεμο».

Καλή επιτυχία σε όλους. Η ζωή σας περιμένει. Η πόλη σας περιμένει. Δώστε τον καλύτερο σας εαυτό κι όλα θα πάνε καλά!

31-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το Φύλλο Προσφοράς - Τεχνικές Προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ.

31-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

30-05-2023
Δωρεάν Στέγη σε ευάλωτα νοικοκυριά νέων στη Λάρισα
 • Θα ενοικιαστούν 26 σπίτια για τρία χρόνια για δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ηλικίας από 25 εως 39 ετών
 • Το πρόγραμμα «Κάλυψη» υλοποιείται από σύμπραξη φορέων της Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον ΟΠΕΚΑ

Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί τα άτομα ηλικίας 25 έως και 39 ετών που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, οι οποίοι είχαν εγκεκριμένη αίτηση έως και τον μήνα Μάρτιο 2023, να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα «Κάλυψη». Το πρόγραμμα καλύπτει το ενοίκιο του κάθε νοικοκυριού για χρονικό διάστημα τριών ετών σε διαμερίσματα της πόλης.

Το πρόγραμμα «Κάλυψη» στη Λάρισα αποτελεί μία σύμπραξη του Δήμου Λαρισαίων, του Δήμου Τρικκαίων και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala A.E, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Συνολικά, στην πόλη της Λάρισας θα γίνει η μίσθωση περίπου 26 διαμερισμάτων, τα οποία είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ESTIA για τη Στέγαση Προσφύγων και Αιτούντων Άσυλο.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όσοι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία και καλούνται να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής στην οδό Ρούσβελτ και Οικονόμου Εξ’ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Η παραλαβή των αιτήσεων θα γίνεται καθημερινά από τις 31 Μαΐου μέχρι και τις 20 Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2410680216. Υπεύθυνοι υπάλληλοι: Δαλακώνη Κερασία, Μακατού Κρυσταλία.

Ο αιτών μπορεί να είναι ο δικαιούχος της αίτησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ο/η σύζυγος αυτού (ή μέλος συμφώνου συμβίωσης) ή φιλοξενούμενο μέλος νοικοκυριού του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που επιθυμεί να διαμείνει σε νέα κατοικία. Στην αίτηση συμπληρώνονται τα μέλη του νοικοκυριού που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Κάλυψη», ήτοι το σύνολο των μελών που θα διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Με την Αίτηση προσκομίζονται στους Δήμους τα ακόλουθα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τη μοριοδότηση του νοικοκυριού:

α. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Επιπρόσθετα, για τις μονογονεϊκές οικογένειες αποδεικτικά ότι πληρείται το κριτήριο της μονογονεϊκότητας, βάσει των οριζόμενων στο άρθρο 2 της υπ’ αρ. 53923/23-7-2021 κυα (ΦΕΚ Β’ 3359).

β. Απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

γ. Αντίγραφο της εκτελεστής δικαστικής απόφασης έξωσης ή διαταγή απόδοσης μισθίου.

δ. Εγγραφή στο μητρώο ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης σε ισχύ την ημερομηνία υποβολής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα.

ε. Η βεβαίωση φιλοξενίας από δομή φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας.

Δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών για τη μοριοδότηση κριτηρίων που ελέγχονται κατά την υποβολή της αίτησης για το πρόγραμμα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και αντλούνται από το πληροφοριακό σύστημα αυτού.

Ο Δήμος καλεί τα νοικοκυριά κατά σειρά προτεραιότητας, να επιλέξουν από τη λίστα των διαθέσιμων κατοικιών στο Δήμο τους αυτά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και την προτίμησή τους ως προς την περιοχή του Δήμου που βρίσκεται το ακίνητο. Κάθε νοικοκυριό επιλέγει έως τρία διαθέσιμα ακίνητα, μεταξύ των οποίων καλείται να διαλέξει το κατάλληλο προς ενοικίαση. Εάν το νοικοκυριό απορρίψει τα υποψήφια ακίνητα, κατατάσσεται αυτόματα στο τέλος της λίστας προτεραιότητας. Τα ακίνητα που ενοικιάζονται αφαιρούνται από την λίστα των διαθέσιμων κατοικιών του Δήμου.

Το ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο υπογράφεται μεταξύ του ιδιοκτήτη του ακινήτου και του ωφελούμενου με την εγγύηση του Δήμου ή του νομικού του προσώπου σε ότι αφορά την καταβολή του μισθώματος, κι έχει διάρκεια ισχύος τρία έτη. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα προβλεπόμενα στον αστικό κώδικα ως προς την ενοχική σχέση μεταξύ μισθωτών και εκμισθωτών.    

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων του  ESTIA ΙΙ και ESTIA 2021 να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), στην Ηπείρου 96-98, 2ος όροφος. Η παραλαβή των αιτήσεων θα γίνεται καθημερινά από τις 31 Μαΐου μέχρι και τις 20 Ιουνίου, πλην αργιών, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 10.30 – 14.00 π.μ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2411810326 και το 2411810327.  Υπεύθυνος υπάλληλος: Νίκος Καϊμακάμης.

29-05-2023
Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην Φιλιππούπολη μετά την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΛ

Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα ασφαλτόστρωσης στη συνοικία της Φιλιππούπολης. Τα έργα εκτελούνται από τη ΔΕΥΑΛ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης.

Οι ασφαλτοστρώσεις στην συνοικία της Φιλιππούπολης θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, ενώ υπενθυμίζεται πως έργα αντικατάστασης δικτύου από τη ΔΕΥΑΛ πραγματοποιούνται στον Αγιο Αθανάσιο. Και εκεί μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών στο δίκτυο θα ακολουθήσει ασφαλτόστρωση των δρόμων. Σημειώνεται επίσης, ότι στα μέσα της Ανοιξης ολοκληρώθηκε αντίστοιχη παρέμβαση στην Ανθούπολη.

Τα παραπάνω έργα εντάσσονται στην μεγάλη παρέμβαση της ΔΕΥΑΛ στην πόλη της Λάρισας για την αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης.

Τα έργα της ΔΕΥΑΛ αφορούν όχι στην βελτίωση της ποιότητας του νερού, την μείωση των βλαβών και των απωλειών, αλλά συνοδεύονται με πλήρη ασφαλτόστρωση των δρόμων τω συνοικιών που πραγματοποιούνται έργα.

Εργα αντικατάστασης δικτύων προγραμματίζονται από τη ΔΕΥΑΛ για το επόμενο χρονικό διάστημα σε Αγιο Θωμά, Πυροβολικά, Λειβαδάκι και Ηπειρώτικα και θα ακολουθήσουν οι συνοικίες της Νεάπολης και του Αβέρωφ.

Με αυτόν τον τρόπο η ΔΕΥΑΛ αντικαθιστά σχεδόν το 100% του παλιού δικτύου ύδρευσης, με τους αμιαντοσωλήνες, ενώ επί της ουσίας πραγματοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στις συνοικίες της πόλης.

29-05-2023
Οργανωμένες επισκέψεις εκπαιδευτικών μονάδων στην Βοτανική συλλογή της Υπηρεσίας Πρασίνου Δ. Λαρισαίων στο Αλκαζάρ

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων προσκαλεί τα παιδιά των ειδικών σχολείων και μη, Παιδικών Σταθμών του δήμου, Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, σε μια σειρά οργανωμένων ξεναγήσεων στο χώρο της Βοτανικής συλλογής, που βρίσκεται στο πάρκο του Αλκαζάρ, από 29/5/2022 έως και 31/07/2022.

Ο χώρος της Βοτανικής συλλογής εκτείνεται σε μια περιφραγμένη έκταση περίπου 3.000m 2 με 11 θεματικά διαμορφωμένα παρτέρια, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με διαδρόμους και φιλοξενούν μεγάλο αριθμό της χλωρίδας που εκφύεται στα πάρκα και άλση της Λάρισας και όχι μόνο, όπως διάφορα φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα, κωνοφόρα, θάμνοι, φυτά εδαφοκάλυψης, ανθόφυτα, ροδώνες, αρωματικά φυτά, βότανα και χλοοτάπητα.

Τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τη χλωρίδα της πόλης μας, την παραγωγική διαδικασία της Υπηρεσίας Πρασίνου σε δέντρα, θάμνους, ανθόφυτα και αρωματικά φυτά. Επιπλέον τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα με τη βοήθεια έμπειρου επιστημονικού προσωπικού της Υπηρεσίας Πρασίνου, να συζητήσουν τη σημασία και αξία του πρασίνου, τη σημασία της ανακύκλωσης ,τη σημασία της κομποστοποίησης, αλλά και τη σημασία της προστασίας των πάρκων και γενικότερα του Περιβάλλοντος, που είναι υπόθεση όλων μας.

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των σχολείων να επικοινωνούν με τον αν. Προϊστάμενο του τμήματος Αστικού και Περιαστικού πρασίνου της Υπηρεσίας Πρασίνου, κ. Μανούσιο Χρήστο, Περιβαλλοντολόγο στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας
2410-614637, 622956 και στο fax 2410-618410, ώστε να ορίζετε η ημέρα της επίσκεψης.

29-05-2023
Θερινός Κινηματογράφος Σινέ Μύλος "Μπαρμπής Βοζαλής" - Πρόγραμμα προβολών 2023

Δείτε το πρόγραμμα προβολών του θερινού κινηματογράφου Σινέ Μύλος "Μπαρμπής Βοζαλής" για την περίοδο Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2023 κάνοντας κλικ στην εικόνα:

29-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-05-2023
Η καρδιά του ποδηλάτου και της ποδηλασίας χτυπάει στη Λάρισα (μεγάλο συνέδριο για το ποδήλατο και τη ποδηλασία στην Ελλάδα)
 • Ξεκινάει την Πέμπτη στη Δημοτική Πινακοθήκη, το 1st Larissa Cycling Forum με διοργανωτές το Δήμο Λαρισαίων την ΚΕΔΕ και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας
 • Μεγάλη ποδηλατοβόλτα την Τετάρτη και υπαίθριο πάρτι στον αύλειο χώρο της Πινακοθήκης

Το 1st Larissa Cycling Forum, με τίτλο «Ποδηλατώντας με το βλέμμα στο Μέλλον» ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη 1η Ιουνίου, θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 3 Ιουνίου, ενώ βασικοί διοργανωτές είναι ο Δήμος Λαρισαίων η ΚΕΔΕ η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η ΔΗΚΕΛ και η Επιτροπή Ανάπτυξης της ΕΟΠ. Το Συνέδριο τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ενώ επίσημος χορηγός του Συνεδρίου είναι η Cosmote.

Πρόκειται για ένα Συνέδριο «καλών πρακτικών», που πραγματοποιείται παράλληλα με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, με διεθνή απήχηση και πολλές παράλληλες δράσεις, προσδιορίζοντας το μέλλον του ποδηλάτου και θέτοντας τα θεμέλια για μια πιο ποδηλατικά βιώσιμη Ελληνική πραγματικότητα.

Η φιλοσοφία του συνεδρίου σχετίζεται στενά με το γεγονός ότι το ποδήλατο είναι το μόνο μέσο που μεταφέρει τα μηνύματα της βιώσιμης ανάπτυξης εκπληρώνοντας τους 11 από τους 17 στόχους των Ηνωμένων Εθνών.

Οι σύνεδροι προέρχονται από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ποδηλατική κοινότητα της χώρας, την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ μετέχουν και επαγγελματίες του κλάδου, αθλούμενοι και αθλητές ποδηλασίας.
Για το ευρύ κοινό έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις για μαθητές και φοιτητές, νέους και νέες.

Το Συνέδριο και οι πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στοχεύουν στην προώθηση του ποδηλάτου και της αστικής και αγωνιστικής ποδηλασίας στην Ελλάδα, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη της ποδηλατικής κουλτούρας στην κοινωνία και τα θεμέλια για μια πιο βιώσιμη ποδηλατική πραγματικότητα.

Εξάλλου, η πόλη της Λάρισας αλλάζει, με έργα και δράσεις που υποστηρίζουν τη βιώσιμη κινητικότητα και ενθαρρύνουν τις ήπιες μορφές μετακίνησης, με τη χρήση ποδηλάτου να επεκτείνεται διαρκώς.

Πέμπτη 1/6 στις 6μμ η έναρξη του Συνεδρίου

Αναπτύσσονται οι πολιτικές για το ποδήλατο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη χώρα μας με παρεμβάσεις ευρωβουλευτών αυτοδιοικητικών και εξειδικευμένων στελεχών.

Τετάρτη 31/5 η μεγάλη ποδηλατοβόλτα

Προπομπός του Συνεδρίου είναι η ποδηλατοβόλτα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 8 μ.μ από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας προς το χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Στην ποδηλατοβόλτα θα μετάσχουν και οι «Χρωμοσομούληδες» του Συλλόγου Γονέων και φίλων ατόμων με σύνδρομο Down Θεσσαλίας «Ο Κύκνος».

Για τους συμμετέχοντες στην ποδηλατοβόλτα θα ακολουθήσει υπαίθριο πάρτυ στον αύλειο χώρο της Πινακοθήκης, με μουσικό σχήμα από τους Εβίτα Θεοδωροπούλου, Γιάννη Κοτσερίδη και Δημήτρη Φωτίου.

Η βραδιά περιλαμβάνει κλήρωση ενός ποδηλάτου και ποδηλατικού εξοπλισμού προσφορά της Γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ που θα προσφέρει επίσης χυμούς και άλλα προϊόντα, προσφορά μπύρας Lola από την Ζυθοποιεία Πηνειού, και άλλες εκπλήξεις.

(Οι εγγραφές για την ποδηλατοβόλτα και τη συμμετοχή στις κληρώσεις/προσφορές στο event στο σημείο τερματισμού, θα γίνονται στην Κεντρική Πλατεία από τις 5.30 μ.μ. και πριν την έναρξη της ποδηλατοβόλτας).

Σημειώνεται ότι οι θεματικοί άξονες του Συνεδρίου είναι οι εξής:

ΠΟΔΗΛΑΤΟ & ΠΟΛΕΙΣ

Ποδήλατο & Τοπική αυτοδιοίκηση Σ.Β.Α.Κ, Ελλάδα καλές πρακτικές

Ποδήλατο & Αστική Μετακίνηση Προβλήματα & Λύσεις

Ποδήλατο & Ευρωπαικές πόλεις, καλές πρακτικές

Ποδηλατικές διαδρομές εκτός Σ.Β.Α.Κ ( Αστικές, Περιαστικές, Ορεινές )

Κίνητρα Χρήσης Ποδηλάτου

Έρευνα για τη χρήση ποδηλάτου στην Λάρισα

Αστικές ποδηλατικές Ομάδες, Ποδηλατοδράσεις, Οργάνωση

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο
Ποδήλατο & 17 Στόχοι βιώσιμης Ανάπτυξης
Ποδήλατο στα Σχολεία & Πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής
Ποδήλατο & Υγεία & Ψυχική Υγεία
Ποδήλατο & Περιβάλλον
Ποδήλατο & Οδική Ασφάλεια / Νέος Κ.Ο.Κ
Ποδήλατο & ΜΜΕ / Επικοινωνία /Social Media
Ποδηλασία & ΑΜΕΑ

ΠΟΔΗΛΑΤΟ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, Αγωνιστική & Sportive Ποδηλασία

Αθλητές ποδηλασίας, Πραγματικότητα, Μέλλον

Προπονητές ποδηλασίας, Πραγματικότητα, Μέλλον

Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, Ρόλος Επιτροπής Ανάπτυξης, Σχέδιο Δράσης

Αθλητικός Ποδηλατικός Τουρισμός

ΠΟΔΗΛΑΤΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποδήλατο & Οικονομία, Τοπικά, Εθνικά Οφέλη

Ποδηλατικός Τουρισμός, Φιλοξενια, Υποδομές, Διαδρομές

Ποδήλατο & Χορηγίες & Πηγές χρηματοδότησης/ ΕΣΠΑ

Εγχώρια παραγωγή & Εμπορία ποδηλάτων & E-BIKES / Στατιστικά, Τάσεις

Ποδήλατο & Συνδυαστικές μετακινήσεις ΜΜΜ & Cargo bikes

Το πλήρες πρόγραμμα και πληροφορίες για το Συνέδριο στο https://larissacyclingforum.gr

26-05-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 30/05/2023, ώρα 12:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-05-2023
Διαδικασία Γραπτών Ερωτήσεων Δημοτικών Συμβούλων Τρίτη 30/05/2023, ώρα 20:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-05-2023
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (παρ. 2 περ. γ ́ του άρθρου 32 του ν. 4412/2016) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ο Δήμος Λαρισαίων, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.297/25-05-2023 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, προτίθεται να προβεί στην εξαιρετική διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, χωρίς τη χρήση ΕΣΗΔΗΣ, κατά την περ. γ ́ της παρ. 2 του άρθρου 32 του Ν.4412/2016 (Α ́ 147), για την προμήθεια «ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ», ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ενδεικτικού προϋπολογισμού 115.350,00 € πλέον ΦΠΑ 13% 14.995,50€, σύνολο 130.345,50€.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-05-2023
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:«ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΩΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ-ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
26-05-2023
Ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως δύο (2) μήνες για την υλοποίηση του προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη»

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει την πρόσληψη είκοσι πέντε (25) ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως δύο (2) μήνες και όχι πέραν της 1ης Σεπτεμβρίου 2023, για τη λειτουργία του θερινού προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη»

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: από την επομένη της ανάρτησης της ανακοίνωσης έως και την 06/06/2023.

Ανακοίνωση

Έντυπο αίτησης

Έντυπο υπεύθυνης δήλωσης

26-05-2023
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 30/05/2023, ώρα 18:45

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-05-2023
Παροχή διευκρινίσεων για τον διαγωνισμό «Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης & Εξοπλισμού ΔσΠ Δήμου Λαρισαίων»
26-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-05-2023
Μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣΔΔ (Παρασκευή 26 Μαΐου, ώρα 22:00 έως και Σάββατο 27 Μαΐου, ώρα 09:00)

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω τακτικών εργασιών αναβάθμισης των δικτυακών υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ώρα 22:00 έως και Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 9:00 δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΠΣΔΔ μέσω των υποδομών της.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στον σύνδεσμο https://www.gsis.gr/programmatismeni-anabathmisi-ypodomon-tis-ggpsdd-mi-diathesimotita-ilektronikon-ypiresion-apo

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων θα διακοπεί η δυνατότητα αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISNet, επομένως δεν θα είναι δυνατή (για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) η χρήση των ηλεκτρονικών αιτήσεων της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων.

25-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών για την προμήθεια διαφόρων υλικών για την επισκευή κτιριακών εγκαταστάσεων (ξύλινα σπιτάκια πολλαπλών χρήσεων)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-05-2023
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Παρασκευή 26/05/2023, ώρα 09:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 26 Μαΐου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 14:00, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου στις παρακάτω οδούς:

 • Γαρέφη
 • Καραθάνου (από Κουμουνδούρου έως Σκουφά)

Λάρισα 25 Μαΐου 2023

25-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-05-2023
Νέες παιδικές χαρές, γήπεδο μπάσκετ, υπαίθρια όργανα άθλησης και λίφτιγνκ στο Αισθητικό Άλσος
 • Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν οι παρεμβάσεις

Νέες παιδικές χαρές, όργανα άθλησης για ενήλικους, νέο γήπεδο μπάσκετ, συντήρηση της πίστας skate και σημαντικές εργασίες συντήρησης και ανάπλασης στο Αισθητικό Αλσος, δρομολογούνται από το Δήμο Λαρισαίων μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη.

Βασικός στόχος της παρέμβασης του Δήμου Λαρισαίων είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων υποδομών στο Αισθητικό ‘Άλσος, τόσο λειτουργικά όσο και ποιοτικά, ώστε ο νέος εξοπλισμός να εξυπηρετεί με ασφάλεια τις σύγχρονες ανάγκες παιχνιδιού και άθλησης, δημιουργώντας έναν πρότυπο ανοιχτό χώρο συνάθροισης, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση, για την ενασχόληση όλων των ηλικιακών και κοινωνικών ομάδων και πρωτίστως των ευάλωτων και ευπαθών. Ο προυπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται στα 1,1 εκατ. ευρώ, και χρηματοδοτείται με 900.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης και τα υπόλοιπα από πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Αναλυτικότερα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:

• Θα γίνει ανακατασκευή των υφιστάμενων παιδικών χαρών. Ειδικότερα, οι νέοι χώροι, συνολικής επιφάνειας 1.500 m2 περίπου, που προορίζονται για ψυχαγωγία ανήλικων παιδιών, θα ανακατασκευαστούν στα ίδια σημεία με τις υφιστάμενες, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των ΟΤΑ, με νέα όργανα.

• Θα εγκατασταθούν όργανα υπαίθριας άθλησης κατάλληλων για όλες τις κοινωνικές ομάδες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο φυσικό περιβάλλον, με ελεύθερη πρόσβαση και χρήση κάθε ώρα της ημέρας,

• Για τους εφήβους και τα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών, θα πραγματοποιηθεί συντήρηση του υφιστάμενου γηπέδου skate.

• Θα γίνει πλήρης ανακατασκευή του υφιστάμενου γηπέδου καλαθοσφαίρισης, με νέο ακρυλικό συνθετικό τάπητα και εξοπλισμό.

• θα συντηρηθούν όλα τα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα και θα αντικατασταθούν τα σπασμένα ή ολικώς κατεστραμμένα, θα γίνει εμπλουτισμός του συνολικού φωτισμού με επιπλέον φωτιστικά σώματα και θα εγκατασταθούν επιπλέον προβολείς στους χώρους άθλησης (γήπεδο SKATE & καλαθοσφαίρισης).

• θα αντικατασταθεί η υποβαθμισμένη και μερικώς κατεστραμμένη παλιά περίφραξη και θα τοποθετηθεί νέα στα σημεία που δεν υπάρχει σήμερα, ώστε να διασφαλιστεί περιμετρικά η προστασία τόσο του ίδιου του χώρου του Άλσους όσο και των επισκεπτών του.

• θα απομακρυνθούν όλα τα στοιχεία εκείνα που βρίσκονται στον χώρο και κρίνονται επισφαλή για την σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών, όπως παλιοί κομμένοι κορμοί δένδρων, μισογκρεμισμένες κατασκευές, χαλασμένα σκαλοπάτια, προεξέχοντα καρφιά κ.α.

• θα γίνει συντήρηση και αντικατάσταση της περίφραξης περιμετρικά της λίμνης

• θα γίνουν επεμβάσεις στα περιμετρικά τοιχία της κεντρικής σκάλας εισόδου και στην είσοδο κοινού από το χώρο του parking (στη νότια πλευρά) σε ενιαίο επίπεδο, χωρίς εμπόδια που δυσχεραίνουν τη διέλευση, ώστε ο χώρος να είναι εύκολα προσβάσιμος για όλους

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης και Θ. Αδαμόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

24-05-2023
Δ. Λαρισαίων: Συνεχίζονται τα έργα στην οδό Νικηταρά
 • Διαμορφώθηκαν τα πεζοδρόμια στο τμήμα από Λ. Κατσώνη έως Αγιας Μαρίνης - Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Συνεχίζονται το έργο του Δήμου Λαρισαίων στην οδό Νικηταρά και ειδικότερα στο τμήμα από τις οδούς Λ. Κατσώνη - Αγ. Μαρίνης έως την οδό Περικλέους.

Στο τμήμα αυτό και ύστερα από την ολοκλήρωση των εργασιών αντικατάστασης παροχών ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΛ, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του αγωγού αποχέτευσης ομβρίων, η κατασκευή του νέου δικτύου οδοφωτισμού, η κατασκευή νέου δικτύου άρδευσης και έχει ολοκληρωθεί η πλακόστρωση των πεζοδρομίων, ώστε να υπάρχει ασφαλής κίνηση των πεζών και πρόσβαση στις παρόδιες ιδιοκτησίες.

Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αποξήλωσης του παλαιού ασφαλτικού οδοστρώματος για την κατασκευή των νέων θέσεων στάθμευσης και της λωρίδας κυκλοφορίας των οχημάτων και θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση και η διαγράμμιση της οδού.

Για τους παραπάνω λόγους είναι απαραίτητη η παράταση των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έως την ολοκλήρωση των εργασιών.

Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν τον ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό ΝΙΚΗΤΑΡΑ - από τις οδούς Λ. Κατσώνη - Αγ. Μαρίνης έως την οδό Περικλέους, καθ’ όλο το 24ωρο.

Ταυτόχρονα έχει γίνει μονοδρόμηση τμήματος της οδού ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ από την οδό ΝΙΚΗΤΑΡΑ έως την οδό ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ ΜΑΒΙΛΗ με κίνηση από την οδό ΝΙΚΗΤΑΡΑ προς την οδό ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ ΜΑΒΙΛΗ, ώστε τα οχήματα που κινούνται από τον κυκλικό κόμβο στο ήδη κατασκευασμένο πρώτο τμήμα της οδού Νικηταρά να έχουν διέξοδο προς τις οδούς 31ης Αυγούστου και Αγιάς.

24-05-2023
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος - Προμήθεια εξοπλισμού για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς
24-05-2023
Θεσσαλικό Θέατρο - Ακρόαση για ηθοποιούς για τις ανάγκες του έργου "Το Καπλάνι της Βιτρίνας"

ΑΚΡΟΑΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΙΟΥ 11.00 π.μ.
Θέατρο Κώστας Τσιάνος

Το Θεσσαλικό Θέατρο θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ακρόαση για Λαρισαίους επαγγελματίες ηθοποιούς για τις ανάγκες του έργου της παραγωγής της Παιδικής του Σκηνής, Το Καπλάνι της Βιτρίνας, της Άλκης Ζέη σε διασκευή και σκηνοθεσία Δήμητρας Λαρεντζάκη, που θα ανεβεί το φθινόπωρο του 2023.

Για τις ανάγκες της παράστασης το Θεσσαλικό Θέατρο αναζητά γυναίκες και άντρες επαγγελματίες ηθοποιούς ερμηνευτικής ηλικίας έως 25 ετών.  Στην ακρόαση που θα διενεργηθεί στη Λάρισα, θα κληθούν οι υποψήφιοι/ες, που θα επιλεγούν με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα.
Όσοι/όσες κληθούν στην ακρόαση θα πρέπει να έχουν ετοιμάσει ένα τραγούδι και ένα μονόλογο της επιλογής τους και να έχουν μαζί τους τυπωμένο το βιογραφικό τους σημείωμα και μία φωτογραφία. Επίσης θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.  
H γνώση μουσικού οργάνου και η καλή κίνηση θα συνεκτιμηθούν θετικά.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους και δύο πρόσφατες φωτογραφίες –μια πορτρέτο και μια ολόσωμη, ηλεκτρονικά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα ΑΚΡΟΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ - ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

Η  ενημέρωση των υποψηφίων για την επιλογή και συμμετοχή τους στην ακρόαση θα γίνει με απάντηση στο email που θα στείλουν.

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 11.00π.μ από τη σκηνοθέτιδα.

23-05-2023
Ανάρτηση πίνακα κατάταξης και βαθμολογίας (ΣΕ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΝ 23η-05-2023) με κωδ.117 ειδικότητας ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ της ανακοίνωσης ΣΟΧ5 2023 με αρ. πρωτ. 6077/10-02-2023 (ΑΔΑ: :9Ρ2ΥΩΛΞ-ΚΩΞ)
23-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-05-2023
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τετάρτη 24/05/2023, ώρα 09:00-12:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 24 Μαΐου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 12:00, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στην οδό Αργυροκάστρου (από Σμολένσκυ έως Καραθάνου).

Λάρισα 23 Μαΐου 2023

23-05-2023
Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ - Μάιος 2023

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ», την Τετάρτη 24/05 την Πέμπτη 25/05 και την Παρασκευή 26/05/2023 και ώρες 09:00-14:00, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας. Η ενημέρωση θα γίνει με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τηλέφωνα των δικαιούχων.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι άτομα και οικογένειες, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Στη συγκεκριμένη διανομή, για το Δήμο Λαρισαίων, ωφελούμενα είναι 2020 νοικοκυριά με σύνολο μελών 3760.Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι τα ακόλουθα:
Eλαιόλαδο, Αλεύρι, Ρύζι, Ζυμαρικά, Κριθαράκι, Φασόλια, Φακές, Ζάχαρη, Χυμός τομάτας, Γάλα Εβαπορέ, Βόειο κρέας, Χοιρινό κρέας, Φέτα, Γραβιέρα και 5 παιδικά: Κρέμα δημητριακών, Κρέμα Ρυζάλευρο, Γάλα σε σκόνη, Μωρομάντηλα και Βρεφικές Πάνες. Τα εν λόγω προϊόντα θα διανέμονται συσκευασμένα σε κιβώτια με ειδική σήμανση του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΕΕΕ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από αρμόδια Αρχή. Όταν η εξουσιοδότηση δε φέρει το γνήσιο της υπογραφής απαιτείται επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας, ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

Διαδικασία διανομής «Drive Through»
Οι ωφελούμενοι θα προσεγγίζουν το σταθερό σημείο διανομής (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης) με όχημα, θα ακολουθούν τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου του οχήματος στον περιβάλλοντα χώρο και θα διέρχονται από δύο στάσεις:

 • Στην πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του Δήμου. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης.
 • Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου το σημείο τοποθέτησης των τρόφιμων (σχάρα, πορτ – παγκάζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρείας θα ολοκληρώνουν την διαδικασία.
 • Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας θα συνεχίζουν την έξοδό τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων
Οι ωφελούμενοι πρέπει να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στην προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Πληροφορίες στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων. Υπεύθυνοι υπάλληλοι: Μπουχώρη Αντιγόνη, Ριζούλη Αναστασία, τηλ.2410680243, Στραβογιάννη Παναγιώτα, τηλ. 2410680220.

22-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-05-2023
Αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη 2023»

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου

Η «Κατασκήνωση στην πόλη» υποστηρίζεται από υπηρεσίες του Δήμου και πλειάδα φορέων της πόλης που κάνουν πράξη την «Πόλη που Μαθαίνει», δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και διαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.

Η «Κατασκήνωση στην πόλη - 2023» θα λειτουργεί τις ώρες 07:30 π.μ.-15:00 μ.μ. σε τρεις περιόδους:

 • 26 Ιουνίου - 14 Ιουλίου
 • 17 Ιουλίου - 2 Αυγούστου
 • 17 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου

Τα Κατασκηνωτικά Κέντρα του Δήμου είναι:

 • 5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 - Άγιος Κωνσταντίνος)
 • 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς 1 - Νέα Σμύρνη)
 • 19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 - Χαραυγή)
 • 25ο Δημοτικό Σχολείο (Νεάπολη)
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
 • 12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38 - Άγιος Γεώργιος)
 • 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2 - Ιπποκράτης)
 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης
 • 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Ιουστινιανού 24)

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

 • Έντυπη αίτηση (κατεβάστε την αίτηση: μορφή .doc - μορφή .pdf)
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 • Ιατρική βεβαίωση παιδιού (κατεβάστε το Πιστοποιητικό Υγείας: μορφή .doc - μορφή .pdf)
 • Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα
 • Βεβαίωση εργασίας ή πιστοποιητικό ανεργίας μητέρας

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από Τρίτη 23 Μαΐου ως Τετάρτη 7 Ιουνίου Δευτέρα 12 Ιουνίου:

Α. Ηλεκτρονικά μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ψηφιακή πλατφόρμα επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά. Χωρίς επισύναψη των δικαιολογητικών η αίτηση δε θα ισχύει.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Επιλέγοντας το ανωτέρω link, ο ενδιαφερόμενος:

 • εισέρχεται στο περιβάλλον της ψηφιακής πλατφόρμας,
 • ακολουθεί η αυθεντικοποίηση του χρήστη με τους κωδικούς TAXISNET
 • επιλέγει από το αριστερό μενού "Αιτήσεις" - Οι Αιτήσεις μου"
 • επιλέγει: «+Νέο»

Στο πεδίο Κατηγορία Υπηρεσιών επιλέγει: Διεύθυνση Παιδείας και στο πεδίο Υποκατηγορία Υπηρεσιών επιλέγει: Αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα "Κατασκήνωση στην πόλη 2023".

Συμπληρώνει όλα τα πεδία στην καρτέλα Στοιχεία Υποβολής (τα υποχρεωτικά έχουν την ένδειξη *).

Στην ενότητα Συνοδευτικά Δικαιολογητικά επιλέγοντας κάθε γραμμή και πατώντας το σύμβολο + στη στήλη Επισύναψη, επισυνάπτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Για κάθε δικαιολογητικό που επισυνάπτεται, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να πατάει το κουμπί «Αποθήκευση».

Η αίτηση θα πρωτοκολληθεί μετά την Οριστική Υποβολή (στο πεδίο: «Οριστική Υποβολή» ο ενδιαφερόμενος επιλέγει: Ναι).

Β. Με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα εξής σημεία:

 • Γραφεία Διεύθυνσης Παιδείας (Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ’ Οικονόμων 8Α , 08:00 - 13:00 μ.μ.)
 • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Λαρισαίων, 16:00 – 20:00 στις ακόλουθες δομές:
  ΚΔΑΠ Νέας Σμύρνης - 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς 1)
  ΚΔΑΠ Χαραυγής - 8ο Νηπιαγωγείο (Ροδόπης 41)
  ΚΔΑΠ Αγιου Κωνσταντίνου- 33ο Νηπιαγωγείο (Χρυσοχόου 2)
  ΚΔΑΠ Κέντρο Λάρισας - 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
  ΚΔΑΠ Ιπποκράτη - 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2)
  ΚΔΑΠ Φιλιππούπολης - 3ο Νηπιαγωγείο (Αλευαδών 3)


Για πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410680251 και 2410680223 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (
GDPR)

Ο Δήμος Λαρισαίων, πλήρως συμμορφωμένος με τον Γενικό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν από την αίτηση και τα τυχόν συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά έγγραφα θα διαβιβαστούν στην αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Λαρισαίων. Ο Δήμος Λαρισαίων υποβάλει σε επεξεργασία μόνο τα Προσωπικά Δεδομένα σας που είναι κατάλληλα, συναφή και περιορίζονται στο αναγκαίο για τους σκοπούς για τους οποίους υποβάλλονται σε επεξεργασία. Εφαρμόζει επίσης τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για  τη νόμιμη τήρηση, την επεξεργασία και την ασφαλή φύλαξη των αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, έτσι ώστε να διασφαλίζει και να προστατεύει με κάθε τρόπο την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από απώλεια ή διαρροή, αλλοίωση, παράνομη διαβίβαση ή την με οποιονδήποτε άλλο τρόπο αθέμιτη επεξεργασία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Δήμου

19-05-2023
Ξεκινούν οι αιτήσεις για την «Κατασκήνωση στην Πόλη»

Ο Δήμος Λαρισαίων παραμένοντας πιστός στις δεσμεύσεις του συνεχίζει την υποστήριξη της σύγχρονης οικογένειας για όγδοη χρονιά με το επιτυχημένο πρόγραμμα “Κατασκήνωση στην πόλη”. Η καινοτόμος δράση, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τους Λαρισαίους πολίτες, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών για να προσφέρει μια χαρούμενη και δημιουργική νότα δροσιάς στο καλοκαίρι τους. H συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και η επιλογή των παιδιών γίνεται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Οι μικροί «κατασκηνωτές» έχουν τη δυνατότητα μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και ασφαλές, να συμμετέχουν σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων, να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους, να παρακολουθήσουν πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα και να ψυχαγωγηθούν αναπτύσσοντας την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, και την αγάπη τους προς τη φύση.

Η «Κατασκήνωση στην πόλη» υποστηρίζεται από υπηρεσίες του Δήμου και πλειάδα φορέων της πόλης που κάνουν πράξη την «Πόλη που Μαθαίνει», δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και διαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.

Η «Κατασκήνωση στην πόλη - 2023» θα λειτουργεί τις ώρες 07:30 π.μ.-15:00 μ.μ. σε τρεις περιόδους:

 • 26 Ιουνίου - 14 Ιουλίου
 • 17 Ιουλίου - 2 Αυγούστου
 • 17 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου

Τα Κατασκηνωτικά Κέντρα του Δήμου είναι:

 • 5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 - Άγιος Κωνσταντίνος)
 • 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς 1 - Νέα Σμύρνη)
 • 19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 - Χαραυγή)
 • 25ο Δημοτικό Σχολείο (Νεάπολη)
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
 • 12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38 - Άγιος Γεώργιος)
 • 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2 - Ιπποκράτης)
 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης
 • 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Ιουστινιανού 24)

Η Λάρισα ως υποψήφια «πόλη φιλική στα παιδιά» της UNICEF φροντίζει να προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες και αναμνήσεις για τα παιδιά της. Με την υποστήριξη έμπειρων παιδαγωγών διαφόρων ειδικοτήτων και τη συνεργασία με φορείς της πόλης, υπηρεσίες του Δήμου, μουσεία, αθλητικούς συλλόγους, πολιτιστικές δομές, βιβλιοθήκες θα λειτουργήσουν τα προγράμματα με αθλητικές δραστηριότητες, κολύμβηση, εικαστικά και δημιουργικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, παιδική λογοτεχνία, κουκλοθέατρο, σκάκι, μουσική, αστρονομία περιβαλλοντική αγωγή, φυσικές επιστήμες και πειράματα, προσομοίωση λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, πολιτιστικές διαδρομές με τη συνεργασία των μουσείων της πόλης, επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και πολλά άλλα.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από Τρίτη 23 Μαΐου ως Τετάρτη 7 Ιουνίου Δευτέρα 12 Ιουνίου:

 1. Ηλεκτρονικά μέσω του site του Δήμου: www.larissa.gov.gr στο μενού e-υπηρεσίες / Διεύθυνση Παιδείας / Αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη 2023»
  ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ψηφιακή πλατφόρμα επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά. Χωρίς επισύναψη των δικαιολογητικών η αίτηση δε θα ισχύει.

 2. Με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα εξής σημεία:
  • Γραφεία Διεύθυνσης Παιδείας (Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ’ Οικονόμων 8Α, 08:00 - 13:00 μ.μ.)
  • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Λαρισαίων, 16:00 – 20:00 στις ακόλουθες δομές:
  ΚΔΑΠ Νέας Σμύρνης - 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς 1)
  ΚΔΑΠ Χαραυγής - 8ο Νηπιαγωγείο (Ροδόπης 41)
  ΚΔΑΠ Αγιου Κωνσταντίνου- 33ο Νηπιαγωγείο (Χρυσοχόου 2)
  ΚΔΑΠ Κέντρο Λάρισας - 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
  ΚΔΑΠ Ιπποκράτη - 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2)
  ΚΔΑΠ Φιλιππούπολης - 3ο Νηπιαγωγείο (Αλευαδών 3)

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

 • Έντυπη αίτηση (κατεβάστε την αίτηση: μορφή .doc - μορφή .pdf)
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 • Ιατρική βεβαίωση παιδιού (κατεβάστε το Πιστοποιητικό Υγείας: μορφή .doc - μορφή .pdf)
 • Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα
 • Βεβαίωση εργασίας ή πιστοποιητικό ανεργίας μητέρας
19-05-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 25/05/2023, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-05-2023
Όλα έτοιμα στο Δήμο Λαρισαίων για την εκλογική διαδικασία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί, στο Δημαρχείο της Λάρισας, η διανομή του εκλογικού υλικού στους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα βρίσκονται την ημέρα των εκλογών στα εκλογικά τμήματα του Δήμου Λαρισαίων.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων έχουν προετοιμαστεί εδώ και ημέρες για την εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο και οι σχετικές εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η διανομή του εκλογικού υλικού θα συνεχιστεί και αύριο Σάββατο, ενώ και την Κυριακή υπηρεσίες του Δήμου (Ληξιαρχείο, Δημοτολόγιο, ΚΕΠ) θα λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των εκλογέων και για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την εκλογική διαδικασία.

19-05-2023
Διήμερο Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων του Θεσσαλικού Θεάτρου

23 Μαΐου 20:30
Παράσταση: “Τσίρκο reconstruction”
Τμήμα Εφαρμογής

24 Μαΐου 20:00 & 21:00
Παρουσιάσεις τμημάτων
Προχωρημένων / Αρχαρίων

Θέατρο «Κώστας Τσιάνος»

23 Μαΐου 20:30
Παράσταση: “Τσίρκο reconstruction” τμήμα Εφαρμογής
(από το Μεγάλο μας Τσίρκο του Ιάκωβου Καμπανέλλη)

Σε μια εποχή, που η αδιαφορία, κοινωνική και πολιτική, αποτελεί σύγχρονη και αθεράπευτη αρρώστια, ο πάντα επίκαιρος Ιάκωβος Καμπανέλλης, ο βαθιά πολιτικός Μπρέχτ και ο ανατόμος της ανθρώπινης ύπαρξης Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ μας καλούν να αντιδράσουμε. Να αντισταθούμε σε αυτό το ρευστό και ασταθή κόσμο με όποιο τρόπο μπορούμε.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Θεσσαλικού Θεάτρου, που εγκαινιάζει φέτος το τρίτο του τμήμα, παρουσιάζει την παράσταση “Τσίρκο reconstruction” με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη και παρουσιάζει σκηνές από το "Μεγάλο μας Τσίρκο", που είναι ίσως ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της Νεοελληνικής δραματουργίας.

Το Τμήμα Προχωρημένων παρουσιάζει την εργασία του “Brecht in progress” και το Τμήμα Αρχαρίων την εργασία του “Anton Pavlovich Chekhov Comedy Mood!”, με την καθοδήγηση, από κοινού, των θεατρολόγων Ειρήνη Γκότση και Ειρήνη Ζγούρη και την σκηνογραφική επιμέλεια της Ανδρονίκης Τσαγκαράκου.

Τσίρκο reconstruction
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) :
Χρήστος Αδαμόπουλος, Μαρίνα Αρχοντούλη, Κατερίνα Βαλδούμα, Αμαλία Κοντοθάναση, Μαρία Κουκούτση, Πάρης Μποντικούλης, Αθηνά Μπουρουτζίκα, Αναστασία Οικονομούλα, Ελένη Σαμαρά, Σταυρούλα Σδράνη, Γιάννης Χαρισμαΐδης, Αφροδίτη Ξυνοπούλου, Θάλεια Τσιρωνά
Τα επεισόδια (κατά σειρά παρουσίασης):
Έναρξη. Ο Κρόνος. Το Μαντείο και ο Δημοσθένης. Ο Ανδρόνικος. Περί Γκιλοτίνας. 3ης Σεπτεμβρίου. Το άγαλμα. Ο Καραγκιόζης Βασιλιάς. Οι Ψευτοϊππότες. Τα Επινίκια.

24 Μαΐου 20:00 & 21:00
Παρουσιάσεις τμημάτων

1) Τμήμα Προχωρημένων: Brecht in progress
Υπεύθυνη Τμήματος: Ειρήνη Γκότση.

Το τμήμα «Προχωρημένων» του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων του Θεσσαλικού Θεάτρου έχοντας ασχοληθεί μια ολόκληρη χρονιά με έναν από τους πιο σημαντικούς δραματουργούς και σκηνοθέτες του 20ου αιώνα επιχειρεί να πειραματιστεί με τα διήγημα του Μπρεχτ δημιουργώντας τις δικές του ιστορίες υπαρξιακής αναζήτησης με αφορμή το έργο του μεγάλου δραματουργού.

Μονόλογοι με σειρά εμφάνισης:
Ανυπόληπτη (Αθηνά Μπουρουτζίκα), Θέλω να ζήσω (Κατερίνα Τσιούμα), Ξαναζώ όπως θέλω (Σοφία Ευθυμιάδου), Η απόφαση (Κατερίνα Βαλδούμα), Το βρακί (Χριστίνα Καρπούζα), Η χαζή κυρία (Ιωάννα Κόγιου), Η Θέση (Στέφανος Κιουλάφας), Ο σοφός δικαστής (Κωνσταντία Κουτσιαρή), Αζντάκ (Νίνα Λάμπρου), Το άγαλμα (Νικολέτα Στυλοπούλου), Ελεύθερη ψυχή (Χριστίνα Μόκα)

2) Τμήμα Αρχαρίων: Anton Pavlovich Chekhov Comedy Mood
Υπεύθυνη Τμήματος: Ειρήνη Ζγούρη.
Το τμήμα αρχαρίων, προσεγγίζοντας φέτος τις ρεαλιστικές τεχνικές υποκριτικής του Κωνσταντίν Στανισλάφσκι, δεν θα μπορούσε να βρει πιο πρόσφορο έδαφος εργασίας από αυτό που του προσφέρθηκε μέσα από τα διηγήματα του Τσέχωφ. Τα παιδιά επιχειρούν την ανίχνευση της κωμικής πλευράς του σπουδαίου ρώσου δραματουργού Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, ακόμα κι εκεί που δεν είναι εντελώς διακριτή.

Τα διηγήματα με σειρά εμφάνισης:
Στην εκκλησία (Χρήστος Αδαμόπουλος – Μαρίνα Αρχοντούλη), Διήγηση της δεσποινίδος Μ. (Μαρία Κουκούτση – Πάρις Μποντικούλης), Το ημερολόγιο ενός υπαλλήλου (Αναστασία Οικονιμούλα), Απ' έξω, απ' έξω (Νικολέτα Οικονόμου – Ειρήνη Δεληκωνσταντή), Η σύζυγος (Πάρις Μποντικούλης – Βέρα Βασδαβάνου), Ο κακοποιός (Χρήστος Αδαμόπουλος – Γιάννης Χαρισμαΐδης), Η Βάρικα (Αμαλία Κοντοθανάση), Ένας αριθμός (Ελένη Σαμαρά - Μαρία Κανδήλα), Το δράμα (Χρήστος Αδαμόπουλος – Αγαθή Μανιά), Μία μικρή παρεξήγηση (Θάλεια Τσιρωνά - Χρήστος Κολοβός), Το κάπνισμα (Αντώνης Σελήνης – Μαρία Κανδήλα)

Πληροφορίες: 2410-533417 (Θέατρο «Κώστας Τσιάνος», τις ημέρες των παραστάσεων 10:00-13:00 και 18:00-21:00)

Είσοδος ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ASTRA, Formedia TV, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, TRT, Larissanet, Πολιτεία Λαρισαίων, Formedia.gr, Larissanet.gr, Larissapress.gr, On Larissa.gr, Paidis.com, thessaliatv.gr, Ελευθερια, Tι νέα Λάρισα, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Formedia Radio, Musica Radio, Πόλις Radio, Larissa DJ Radio

19-05-2023
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού - Προμήθεια υλικών οδοποιΐας
19-05-2023
Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και κεραμικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και κεραμικής των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, με τίτλο «Ζωγραφίζοντας και πλάθοντας…», πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία πλήθους μικρών και μεγάλων.

Πλήθος κόσμου, παιδιά και οικογένειες, οι εκπαιδευτικοί του Ελεύθερου Εργαστηρίου και οι άνθρωποι της δημοτικής Πινακοθήκης παρέστησαν στην εκδήλωση των εγκαινίων, όπως και ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της Πινακοθήκης Απόστολος Καλογιάννης.


Η έκθεση περιλαμβάνει περί τα 250 ατομικά έργα ζωγραφικής (εφηβικά σχέδια με μολύβι, κάρβουνο και χρώμα), παιδικές ζωγραφιές με μολύβι, χρώμα και διάφορες τεχνικές καθώς και έργα κεραμικής (διακοσμημένα πήλινα αντικείμενα) και ομαδικές εργασίες.

Η επαφή των μαθητών με τη Συλλογή Κατσίγρα, τις περιοδικές εκθέσεις της Πινακοθήκης καθώς και με το χώρο καθαυτό λειτουργεί καταλυτικά στο φαντασιακό μικρόκοσμο των παιδιών και γόνιμα στις εφηβικές ανησυχίες με αποτέλεσμα την αισθητική τους καλλιέργεια μέσω της εκπαίδευσης στο Ελεύθερο Εργαστήρι.


Σε αυτή ακριβώς την πτυχή και στην αισθητική καλλιέργεια των παιδιών και των εφήβων που συμμετέχουν στα εργαστήρια της Πινακοθήκης αλλά και γενικότερα για τις δομές και τις δράσεις του Δήμου που αφορούν στο παιδιά της πόλης, στάθηκε στη σύντομη ομιλία του ο Απόστολος Καλογιάννης.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος τόνισε ότι 4000 παιδιά έχουν περάσει τα τελευταία 9 χρόνια από τα εργαστήρια της Πινακοθήκης υποδηλώνοντας την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας στη σημαντική αυτή τη δομή πολιτισμού της πόλης.
Επεσήμανε ότι η ενασχόληση με τις εικαστικές και εφαρμοσμένες τέχνες διαμορφώνουν στοιχεία του χαρακτήρα και της αισθητική παιδιών και εφήβων, των αυριανών ενεργών πολιτών της Λάρισας.


Παράλληλα, ο Απ. Καλογιάννης, υπογράμμισε ότι η ματιά και το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής είναι στραμμένο στο παιδί, αναφερόμενος γενικότερα στις πολιτικές και στις δράσεις του Δήμου για το παιδί. «Η Λάρισα είναι ίσως η μόνη πόλη στην Ελλάδα που δεν υπάρχει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, όταν κάθε καλοκαίρι 2.500 παιδιά συμμετέχουν στην κατασκήνωση στην πόλη όλα αυτά είναι δημιουργικές δραστηριότητες που έχουν ένα στοιχείο την δημιουργική αντίληψη του ελεύθερου χρόνου.


Σαν κοινωνία πρέπει να πάμε χέρι χέρι και να αλλάξουμε τα δεδομένα που η ίδια ζωή έχει βάλει. Αυτή είναι η προσπάθεια και γίνεται μέσα σε έναν χώρο που έχει πραγματικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Τα ίδια συμμετέχουν και κοινωνικοποιούνται. Είναι η ανάγκη της κοινωνίας μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης κα Άννυ Ψάρρα αναφέρθηκε στην πορεία εξωστρέφειας της Πινακοθήκης και τις ισχυρές συνεργασίες και συνέργειες που έχει αναπτύξει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. ε αυτόν τον χώρο».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η απονομή βεβαιώσεων σπουδών σε μαθητές που έχουν συμπληρώσει μία από τις διετείς βαθμίδες του Ελεύθερου Εργαστηρίου.


Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών βρίσκονται πάντα οι καθηγητές τους. Στην έκθεση συμμετέχουν: Γκουντουβά Μαριάννα, Καλαμάρας Γιώργος, Κιτσούλης Γιώργος, Λαγού Μαρία, Μακρής Πάρης, Μάντζαρη Αλεξάνδρα, Μουτουσίδης Θάνος, Πάικος Αντώνης, Ρούπας Γιάννης, Σαΐτης Θεόδωρος, Σαλταπίδα Θεοδώρα Σταυροθεοδώρου Κατερίνα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου.18-05-2023
Προσωπικός βοηθός για άτομα με αναπηρία: Μέχρι 11 Ιουνίου οι αιτήσεις για προσωπικό βοηθό για άτομα με αναπηρία

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων με Παράρτημα Ρομά ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο, ότι μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2023, τα άτομα με αναπηρία που θέλουν να αποκτήσουν Προσωπικό Βοηθό,  μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους, είτε στο Κέντρο Κοινότητας είτε μόνοι τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://prosopikosvoithos.gov.gr
 Για να συμμετέχει ένα άτομο με αναπηρία στο πρόγραμμα, θα πρέπει:

 • να είναι 16 έως 65 ετών
 • να έχει οποιαδήποτε αναπηρία (κινητική, νοητική, αναπτυξιακή, ψυχική, αισθητηριακή)
 • να έχει ισχύουσα πιστοποίηση με συνολικό ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67%
 • το κατά κεφαλήν εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 60.000 ευρώ
 • να κατοικεί στην Περιφέρεια που ορίζεται για κάθε φάση (α΄ φάση: Αττικής, β΄ φάση: σε όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες)

 Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν:

 • την ταυτότητά τους ή το διαβατήριό τους ή την κάρτα αναπηρίας τους
 • την ισχύουσα Πιστοποίησης Αναπηρίας τους
 • το πιο πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα της εφορίας για τον αιτούντα. Εάν είναι προστατευόμενο μέλος, θα αναρτάται το Εκκαθαριστικό Σημείωμα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ως προστατευόμενο μέλος. Εάν δεν έχει εισόδημα/δεν είναι υπόχρεος καταβολής φόρου, θα αναρτάται σχετική υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με το υπόδειγμα που παρέχεται στην πλατφόρμα (μέσα στην φόρμα αίτησης)
 • τα Εκκαθαριστικά Σημειώματα των λοιπών μελών του νοικοκυριού του
 • το έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η σχέση Εκπροσώπησης, εάν το αίτημα υποβάλλεται από Εκπρόσωπο του ατόμου με αναπηρία και συγκεκριμένα:
  • τον δικαστικό συμπαραστάτη του αιτούντος
  • τον ανάδοχο του αιτούντος (είτε είναι ενήλικος είτε ανήλικος)
  • τον γονέα, τον επίτροπο ή όποιον έχει την επιμέλεια του αιτούντος, εάν είναι ανήλικος
 • εξουσιοδότηση, εάν ο προσερχόμενος δεν είναι ο ίδιος ο αιτών ή Εκπρόσωπός του. 
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – email (δεν απαιτείται έγγραφο)
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου (δεν απαιτείται έγγραφο)
  • Φορολογική Δήλωση Ε1

Σημειώνεται, ότι τo Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων με Παράρτημα Ρομά εξυπηρετεί μόνο για την υποβολή αίτησης για άτομα με αναπηρία. ΔΕΝ θα εξυπηρετεί για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μέσα στο σύστημα (πχ επιλογή ραντεβού αξιολόγησης, καταχώρηση συμφωνητικών, υποβολή αίτησης όσων θέλουν να γίνουν Προσωπικοί Βοηθοί, ούτε κλπ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να βρουν αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες στο: https://prosopikosvoithos.gov.gr

Μπορούν επίσης να απευθύνουν τις απορίες τους τηλεφωνικώς, είτε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Προγράμματος στον αριθμό 1555 (χωρίς χρέωση), επιλέγοντας 3-ΟΠΕΚΑ και στη συνέχεια το 8), είτε στον αριθμό 210-7000240 (με αστική χρέωση), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, εργάσιμες ημέρες. 

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων Οικονόμου Εξ οικονόμων 8Α και Ρούσβελτ, τηλ 2410680242, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45 Νέα Σμύρνη, τηλ. 2416006922, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

18-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-05-2023
Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας πέντε (5) μηνών για κατεπείγουσες ανάγκες της Δ/νσης Πρασίνου που αφορούν στην πυρασφάλεια

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ανακοινώνει την πρόσληψη δεκαεπτά (17) συνολικά ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας πέντε (5) μηνών, για κατεπείγουσες εποχικές ανάγκες της Δ/νσης Πρασίνου που αφορούν στην Πυρασφάλεια.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: από την 19/05/2023 έως και την 25/05/2023.

Ανακοίνωση

Έντυπο αίτησης

Έντυπο υπεύθυνης δήλωσης

18-05-2023
Ανοικτή πρόσκληση φορέων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη 2023»

Ο Δήμος Λαρισαίων συνεχίζει και φέτος για 8η χρονιά το πετυχημένο, καινοτόμο πρόγραμμα «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» με στόχο τη χαρά των παιδιών και την υποστήριξη των οικογενειών τους. Φορείς και υπηρεσίες του Δήμου κάνουν πράξη την «Πόλη που Μαθαίνει», δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και συν-διαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.

Για την οργάνωση του Προγράμματος "Κατασκήνωση στην Πόλη 2023", καλούνται όλοι οι φορείς της πόλης - πολιτιστικοί, καλλιτεχνικοί, κοινωνικοί - την Τρίτη 23 Μαΐου, στις 13:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνάντηση  με τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κ. Δημήτρη Δεληγιάννη και τη Διευθύντρια Παιδείας κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου για να ενημερωθούν για τη φετινή λειτουργία του προγράμματος και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η διά ζώσης επικοινωνία, οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να στείλουν τις προτάσεις τους έως 5 Ιουνίου 2023 στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πληροφορίες: 2410 680251

18-05-2023
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 24/05/2023, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-05-2023
Ανάρτηση πίνακα κατάταξης και βαθμολογίας (σε ορθή επανάληψη) με κωδ.117 ειδικότητας ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ της ανακοίνωσης ΣΟΧ5 2023 με αρ. πρωτ. 6077/10-02-2023 (ΑΔΑ: :9Ρ2ΥΩΛΞ-ΚΩΞ)
17-05-2023
Αιτήσεις για σημεία διάθεσης καρπουζιών - πεπονιών

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα στέκια πώλησης καρπουζιών και πεπονιών που θα δοθούν για το έτος 2023.

Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 25 Μαίου.

Πληροφορίες: Τμήμα Λαϊκών Αγορών Δήμου Λαρισαίων (Αθανασίου Διάκου 5) τηλέφωνο: 2410 531327

17-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-05-2023
Ενημερωτικό υλικό με οδηγίες για την προστασία από τα κουνούπια
16-05-2023
Επιτυχία σημείωσε η 6η Οικογιορτή του Δήμου Λαρισαίων

Επιτυχία σημείωσε η 6η Οικογιορτή με κεντρικό θέμα «Νερό – Δημόσιο Αγαθό» που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαϊου στο Αισθητικό Αλσος της Λάρισας, με διοργανωτές το Δήμου Λαρισαίων και άλλους τοπικούς φορείς.

Την Κυριακή στο χώρο της γιορτής οι επισκέπτες προμηθεύτηκαν δωρεάν σπόρους και φυτά παραδοσιακών ποικιλιών, καθώς και αρωματικά φυτά από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, την ΑΥΛΗ των ΚΗΠΟΥΡΩΝ από Αθήνα, τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Τσαριτσάνης, τους Ερασιτέχνες Μπαξεβάνους και τα Σπορόφυτα Κιλελέρ. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ιδιαίτερα ποιοτικά προϊόντα μικρών παραγωγών στην «Αγορά Οικοτεχνίας –Χειροτεχνίας».

Την Κυριακή στον χώρο του Αλσος βρέθηκε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από στελέχη της δημοτικής αρχής.
Ο δήμαρχος συνομίλησε σε παραγωγούς και επισκέπτες, ενώ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης και στην ανάγκη το νερό αν παραμείνει δημόσιο αγαθό, ενώ τέλος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από «Εκπαιδευτικές Δράσεις» για μικρούς και μεγάλους, σχετικές με τον άξονα της Οικογιορτής. Η Κουζίνα Αλληλεγγύης του Βόλου μαγείρεψε για μετέχοντες και επισκέπτες, ενώ παρών ήταν και το αυτοδιαχειριστικό εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα...

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1