sandal logo

poli 12
 • Home
 • Ενημέρωση

Νέα

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

20-01-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-01-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-01-2021
Προσφορά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λαρισαίων από τους δικηγόρους της Λάρισας
 • Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Πρωτοδικείου Λάρισας)

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λαρισαίων ενίσχυσαν με σημαντική προσότητα φαρμάκων τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Λ. Ε. Α. Δ. Π. Λ. (Λογαριασμός Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Πρωτοδικείου Λάρισας).

Ο Πρόεδρος, κος. Αναστάσιος Παν. Παπαβασιλείου επισκέφτηκε το Κοινωνικό Φαρμακείο και παρέδωσε σημαντική ποσότητα φαρμάκων εκ μέρους όλου του Σωματείου στην Κοινωνική Λειτουργό και Υπεύθυνη της Κοινωνικής Δομής, κα. Ευγενία Κυρίτση.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου, κος. Αν. Παπαβασιλείου υπογράμμισε ότι: «Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ. Ε. Α. Δ. Π. Λ. στα πλαίσια των κοινωνικών παρεμβάσεων αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη συνδρομή μας στο Κοινωνικό Φαρμακείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, τις οποίες στηρίζει». Τόνισε δε, ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες εν’ όψει των εορτών των Χριστουγέννων σε επίπεδο προσφοράς.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κος. Σωτήρης Βούλγαρης και η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, κα. Ευθυμία Ζιώγα.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο ανήκει στο έργο «ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργούν προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού και κυρίως, αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνούν με το Κοινωνικό Φαρμακείο στο τηλ:2410- 626123, 23ης Οκτωβρίου & Ηρώων Πολυτεχνείου και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ. 2410-680243.

                                                  

19-01-2021
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για χορήγηση λαχανόκηπου

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την νέα διανομή των κηπαρίων στο Δημοτικό Λαχανόκηπο του Δήμου Λαρισαίων, από την Δευτέρα 25/1/2021 έως και την Παρασκευή 26/2/2021.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, στην οδό Γιάγκου 1 στη Νεάπολη.

Προτεραιότητα θα έχουν οι άνεργοι και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πέραν της αίτησης και της υπεύθυνης δήλωσης που θα συμπληρώνονται στην Υπηρεσία, θα χρειασθεί να προσκομιστούν και τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
 • Φωτοτυπία του Εκκαθαριστικού 2020
 • Φωτοτυπία Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης
 • Φωτοτυπία της Κάρτας ανεργίας (εάν υπάρχει)
 • Αποδεικτικά στοιχεία ότι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑμΕΑ, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κτλ.)

 

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους. Η διάρκεια παραχώρησης ορίζεται για δύο έτη, χωρίς τίμημα ενοικίου. Δίδεται η δυνατότητα καλλιέργειας κηπευτικών προϊόντων με βιολογικές μεθόδους για τις ανάγκες της οικογένειας, ως στήριγμα των αδύναμων συμπολιτών στην παρούσα κρίση, συμβάλλοντας παράλληλα στο εμφύσημα δημιουργικών μορφών απασχόλησης και στην κοινωνικοποίηση του ατόμου.

19-01-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-01-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
19-01-2021
Δανεισμός βιβλίων μέσω διαδικτύου στη Δημοτική βιβλιοθήκη Λάρισας

Συνεχίζεται και τη νέα χρονιά, ο δανεισμός βιβλίων με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής παραγγελίας  στη  Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες, το χρονικό διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2020 πραγματοποιήθηκαν 2.391 δανεισμοί βιβλίων, ενώ έχουν εγγραφεί ηλεκτρονικά 70 νέα μέλη. 

Διαδικασία δανεισμού βιβλίων

Οι αναγνώστες επιλέγουν από τον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης στην σελίδα  https://larissalib.openabekt.gr/ στο διαδίκτυο, τα βιβλία που επιθυμούν και στέλνουν με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τις επιλογές τους, μαζί με το ονοματεπώνυμο, τον κωδικό μέλους και το τμήμα στο οποίο απευθύνονται (ενηλίκων ή παιδικό). Στη συνέχεια, σε συνεννόηση με το προσωπικό της βιβλιοθήκης, ορίζεται ραντεβού για την παραλαβή των βιβλίων.

Η παράδοση των βιβλίων πραγματοποιείται στην είσοδο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το κοινό και τους εργαζόμενους.

Διαδικασία επιστροφής βιβλίων

Οι επιστροφές των βιβλίων πραγματοποιούνται στο ισόγειο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας χωρίς ραντεβού. Τα επιστρεφόμενα βιβλία για λόγους ασφαλείας και σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών παραμένουν σε καραντίνα τουλάχιστον 72 ωρών πριν τον επαναδανεισμό τους.  

Ώρες λειτουργίας βιβλιοθήκης: Δευτέρα έως Παρασκευή: 8.00π.μ. - 2.00μ.μ.

Πληροφορίες:

Δημοτική βιβλιοθήκη Λάρισας, Ρούσβελτ 59, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο

Τηλέφωνα: 2410 671173 Τμήμα Ενηλίκων(1ος όροφος), 2410 618753 Παιδικό Τμήμα(3ος όροφος),

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,  Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/www.edimovivliolarissa

 

19-01-2021
ΠαραΜένουμε μουσικοί - Απολαμβάνουμε Hidden Ιn Τhe Basement

Συνεχίζονται τα βίντεο-συναυλίες Λαρισαίων καλλιτεχνών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού να στηρίξει έμπρακτα το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό που πλήττεται από την πανδημία.

Οι συναυλίες μεταδίδονται διαδικτυακά από το κανάλι της Αντιδημαρχίας στο youtube και τη σελίδα της στο fb. Μένουμε ασφαλείς, ΠαραΜένουμε μουσικοί και απολαμβάνουμε τους Hidden Ιn Τhe Basement για όσο θέλετε χωρίς κόστος.

Οι Hidden Ιn Τhe Basement είναι ένα τετραμελές heavy rock συγκρότημα από τη Λάρισα που ιδρύθηκε το 2007, έχοντας στο ενεργητικό του αμέτρητα live σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 3 προσωπικά άλμπουμ και ένα EP. Παρόλο που τα live τους χαρακτηρίζονται από τον δυναμισμό και την ενέργεια που εκπέμπει το είδος που αντιπροσωπεύουν, συχνά επιλέγουν να διασκευάζουν τα κομμάτια τους σε μια πιο ακουστική εκδοχή.

Hidden In The Basement

Φίλιππος Ζούκας: φωνή, μπάσο

Κώστας Τσιαβαλιάς: κιθάρα, φωνητικά

Θάνος Δήμκος: τύμπανα

Χρήστος Μήτρος: κιθάρα, φωνητικά

Κάμερα, επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτης Μπαντικούδης

Κάμερα, φωτογραφίες: Γιάννης Μίχης

Ηχοληψία, επεξεργασία ήχου: Βασίλης Λιάκος

 https://www.youtube.com/watch?v=pTfnVNlkQOg&list=PLD--qoapQboS3b7Jghlxbygc7XwK1gDtS&index=2&fbclid=IwAR1RuJhTGVkluVMzFi-Se7MEpboGGOAnIyX7OHNWyefiGHMGmGAMK86O0nY

19-01-2021
ΠαραΜένουμε μουσικοί - Απολαμβάνουμε Εβίτα Θεοδωροπούλου - Ηλία Παπαντωνίου - Πέτρο Παλάσκα - Βασίλη Νίκου

Συνεχίζονται τα βίντεο-συναυλίες Λαρισαίων καλλιτεχνών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού να στηρίξει έμπρακτα το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό που πλήττεται από την πανδημία.

Οι συναυλίες μεταδίδονται διαδικτυακά από το κανάλι της Αντιδημαρχίας στο youtube και τη σελίδα της στο fb.

Μένουμε ασφαλείς, ΠαραΜένουμε μουσικοί και απολαμβάνουμε τους  Εβίτα Θεοδωροπούλου (φωνή),  Ηλία Παπαντωνίου (κρουστά), Πέτρο Παλάσκα (πιάνο) και Βασίλη Νίκου (πνευστά) για όσο θέλετε χωρίς κόστος.

Μέσα από την ανάγκη για έκφραση συναισθημάτων, μια παρέα μουσικών συναντήθηκε σ’ ένα μελωδικό ταξίδι, για ν’ αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές και τις πιο προσωπικές μας ιστορίες…

Με αγαπημένα τραγούδια που μας φέρουν αναμνήσεις από το παρελθόν και θα μας μεταφέρουν στο παρόν με φρέσκες νότες….

Απολαύστε τους!

Κάμερα, επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτης Μπαντικούδης

 https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2hGglNYPwUf9SSdxTcGvLaiqVM5LpxN_jYgzlXk4jrcJ0rdl6zKWmUs6A&v=Oy83Mz2zTgI&feature=youtu.be

19-01-2021
«Κουκλοκαμώματα» 5ο επεισόδιο - Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα

H νέα χρονιά βρίσκει τις κούκλες να κόβουν με τα καμώματά τους την παραδοσιακή βασιλόπιτα στο 5ο επεισόδιο του διαδικτυακού κύκλου «Κουκλοκαμώματα» του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα.

Μικρές ιστορίες, αποσπάσματα από παραστάσεις, σχολιασμοί της επικαιρότητας, τραγούδια και πολλές ιδέες για κουκλοθέατρο, θα σας κρατήσουν συντροφιά και φέτος, αφού οι πόρτες των θεάτρων και των μουσείων είναι ακόμη κλειστές.

Σε αυτό το επεισόδιο, ο Πρόσπερος κόβει και μοιράζει τη βασιλόπιτα σε 515 κομμάτια, όσο ο Θεατρώνης πιέζει τις κούκλες να συντομεύουν τις διαδικασίες γιατί οι γιορτές τελείωσαν και η δουλειά δεν μπορεί να περιμένει!

Στο μεταξύ, η Μπλεδούλα ανακοινώνει το νέο μάθημα της χρονιάς με μαγικά καμώματα και αλχημείες.

Ο Μάγος όμως, έχει χάσει το μαγικό βιβλίο του και το μάθημα αναβάλλεται επ΄ αόριστον… Πού χάθηκε το μαγικό βιβλίο, άραγε; Μήπως το έφαγε η μαϊμού; Μήπως το πήρε ο παλιός ο χρόνος;

Όπως καταλαβαίνετε, η χρονιά προβλέπεται περιπετειώδης και το ποδαρικό κατσικοπόδαρο, αλλά όπως και να ’χει, το 2021 θα μας βρει όλους μαζί και αυτό είναι που μετράει.

https://www.youtube.com/watch?v=b0dWyImggT0&fbclid=IwAR06Er_Jr2DZHlrmMQESyM7hf2sBRLkTAat8kkx1f6AgAHsaH97KSOE83zA

 

19-01-2021
Βιντεοποιήματα στην πόλη - Ημέρα 6η, Λένα Καλλέργη

Το 2020, ήταν αναγκαίο να περιορίσουμε τις μετακινήσεις και τις συναντήσεις ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς. Κι αυτό δεν άλλαξε, ακόμα και τώρα που ήρθε το 2021. Τα κτήρια πολιτισμού παραμένουν κλειστά για το κοινό και για τους ανθρώπους της τέχνης. Τα μουσεία και τα θέατρα έχουν σβηστά τα φώτα κι έχουν κλείσει τις κουρτίνες, περιμένοντας να έρθουν καλύτερες μέρες.

Υπάρχει όμως τρόπος να ξυπνήσουμε όλους αυτούς τους χώρους πολιτισμού;

Με αυτό το πρόγραμμα, η πρόθεσή μας είναι να  ενώσουμε τον πολιτισμό της Λάρισας με τους πολίτες της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, δημιουργώντας βιντεοποιήματα λογοτεχνών που επισκέφτηκαν τη Λάρισα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Το καταφύγιο του Οδυσσέα», αλλά και γνωστών ποιητών της πόλης μας.

Θεωρούμε αυτά τα βίντεο ως μια γιορτή της τέχνης. Ως υπενθύμιση πως η τέχνη και οι καλλιτέχνες παραμένουν ενεργοί. Η ομορφιά της ιστορίας και των χώρων πολιτισμού μας υπάρχει στα ίδια σημεία.

Πολιτισμός είναι η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που τον  δημιουργούν και τον μοιράζονται. Ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, αυτή η επικοινωνία δεν σταματά.

Ποίηση Λένα Καλλέργη

Οργάνωση, Επιμέλεια κειμένων: Θάνος Γώγος, Marija Dejanovic

Σκηνοθετική επιμέλεια, Αφήγηση: Ηρακλής Τζαφέτας

Συμμετέχει η Μυρτώ Χαρούλη


Κάμερα: Δημήτρης Βάλλας 

Διοργάνωση 

Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων- ΘΡΑΚΑ

https://www.youtube.com/watch?v=b2Psf7FAXhw&fbclid=IwAR2A2gZ06-w7o-YvR5xreNu58DdMt9SNTq93kzYuUGmqvykeVNRXfF4z17s

Η Λένα Καλλέργη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας.

Σπούδασε βιολογία στην Πάτρα και γλωσσολογία στην Αθήνα και στο Λάνκαστερ της Αγγλίας, όπου έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό.

Έχει γράψει τα βιβλία ποίησης «Περισσεύει ένα πλοίο» (Γαβριηλίδης, 2016 – Βραβείο Κύκλου Ποιητών, μικρή λίστα Κρατικών Βραβείων Ποίησης και βραβείων ‘Αναγνώστη’) και «Κήποι στην άμμο» (Γαβριηλίδης, 2010 - Βραβείο «Μαρία Πολυδούρη», μικρή λίστα βραβείων ‘Διαβάζω’).

Συμμετείχε στα συλλογικά, πειραματικά βιβλία ποίησης Ομάδα Από Ποίηση (Γαβριηλίδης, 2010) και Ομάδα Από Ποίηση ΙΙ: Υπέρ Ονειρίας (Γαβριηλίδης, 2012).

Συμμετείχε, επίσης, με δοκίμιά της, στους τόμους Μάτση Χατζηλαζάρου: Ποιήτριες μιλούν για το πρόσωπο και το έργο + μία συνέντευξη για την παράσταση, poema 2013 και Ποιητές στη σκιά, Γαβριηλίδης 2012 και 2013.

Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, ποίηση των Giacomo Leopardi (Η νύχτα απομένει, Γαβριηλίδης, 2013), Luis Cernuda, John Keats, William Wordsworth, Samuel Taylor Coleridge, κ.α. Έχει μεταφράσει, επίσης, κείμενα του Mario Vitti: Η πόλη όπου γεννήθηκα, Γαβριηλίδης 2013.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

18-01-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-01-2021
ΔΕΥΑΛ - Μέτρα προστασίας εγκαταστάσεων ύδρευσης

Με αφορμή τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που ενδεχόμενως να σημειωθούν τις επόμενες ημέρες η ΔΕΥΑ Λάρισας με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους καταναλωτές της για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των υδραυλικών εγκαταστάσεων έναντι του παγετού :

Ο υδραυλικές εγκαταστάσεις (σωληνώσεις, υδρόμετρα κλπ) πρέπει να είναι μονωμένες και να μην είναι εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες.

Οι καταναλωτές πρέπει να απευθύνονται σε εγκαταστάτες – υδραυλικούς για να προστατέψουν τις υδραυλικές τους εγκαταστάσεις.

Να αφήνουν ανοικτή μία βρύση να στάζει ώστε να υπάρχει συνεχόμενη ροή νερού κατά τις νυχτερινές κυρίως ώρες που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, αποφεύγοντας όμως κατασπατάληση του νερού.

Σε περίπτωση που παγώσει η εσωτερική υδραυλική εγκατάσταση, δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέμβαση σε εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ (υδρόμετρα κλπ) και ιδιαίτερα η θέρμανση αυτών με οποιοδήποτε μέσον.

Τέλος υπενθυμίζεται σε περιπτώσεις εγκαταστάσεωνπου δεν κατοικούνται οι καταναλωτές θα πρέπει να απομονώνουν το δίκτυο ύδρευσης από την κεντρική βάνα τους προκειμένου να αποφεύγονται μακροχρόνιες απώλειες νερού και υπερβολικές καταναλώσεις. Υπενθυμίζεται ότι τα τηλέφωνα αναγγελίας βλαβών της ΔΕΥΑΛ είναι τα εξής:  2410-687.220 (όλο το 24ωρο) και 2410687110 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).

18-01-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-01-2021
Συνάντηση του Δημάρχου Λαρισαίων με στελέχη του ΟΣΕ

Συνάντηση εργασίας με στελέχη της κεντρικής διοίκησης του ΟΣΕ στην Αθήνα, είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, εκ μέρους του ΟΣΕ συμμετείχαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Κλέαρχος Σπυρίδων Πατέρας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Αθαν. Κοτταράς και η αρχιμηχανικός Γραμμών του ΟΣΕ κα. Θάλεια Καλαμπόκη.

Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν την πόλη της Λάρισας και τις εταιρείες του ομίλου ΟΣΕ. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την δρομολόγηση του έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσω ΕΣΠΑ, για την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται από την πόλη. Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση του έργου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δήμου Λαρισαίων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα της άμεσης απομάκρυνσης των ακινητοποιημένων βαγονιών στην περιοχή ελιγμών του ΟΣΕ, στην συνοικία της Νέας Πολιτείας, όπου ως γνωστόν έχουν συμβεί δυστυχήματα και σοβαρά ατυχήματα, με τα στελέχη του ΟΣΕ να ανταποκρίνονται θετικά.

Οι επαφές μεταξύ Δήμου και ομίλου ΟΣΕ θα συνεχιστούν, ενώ σχετικά σύντομα αναμένεται νέα συνάντηση με στελέχη της ΓΑΙΟΣΕ για το θέμα της διαχείρισης των ακινήτων της εταιρείας στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Λάρισας.

Τα προβλήματα που δημιουργεί στην λειτουργία της πόλης η διέλευση των γραμμών και η μεταφορά του Σταθμού Διαλογής σε ιδιόκτητη έκταση του ΟΣΕ στο Κουλούρι, τέθηκαν στην συνάντηση και συμφωνήθηκε να αποτελέσουν αντικείμενο νέων συζητήσεων.

 

 

15-01-2021
Θεσσαλικό Radio… plays - Ο επικήδειος του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Με το μονόπρακτο Ο επικήδειος του Ιάκωβου Καμπανέλλη συνεχίζεται την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, στις 9μ.μ., στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, ο πρώτος κύκλος των ραδιοφωνικών παραστάσεων του Θ.Θ., «Θεσσαλικό Radio… Plays»!

Σαρκάζει, αυτοσαρκάζεται και παραμένει μύχια ανθρώπινος, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης  στο μονόλογο του  Ο Επικήδειος που πρωτοπαίχτηκε το 1992 στη Στοά από το Θανάση Παπαγεωργίου.

Ένας συγγραφέας επιστρέφει από την κηδεία ενός ομοτέχνου του και έχοντας ζηλέψει τη μεγαλοπρέπεια της τελετής  μηχανεύεται ένα σχέδιο για να εξασφαλίσει τη μεταθανάτια δόξα του. Πώς μπορεί ο φόβος του θανάτου, της μοναξιάς και η επιθυμία της υστεροφημίας να δώσουν μια τέτοια υπέροχη κωμωδία?

Παίζει ο Θανάσης Ζέρβας, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Κυριακής Σπανού.

Ηχογράφηση και μιξάζ ήχου για το Θεσσαλικό Θέατρο, Νίκος Γεωργάκης.

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στις 9μ.μ., θα μεταδοθεί σε επανάληψη το μονόπρακτο Η γυναίκα και ο Λάθος του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

15-01-2021
Δήμος Λαρισαίων - Προετοιμασίες για έντονα καιρικά φαινομένα

Σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας έχει τεθεί με εντολή του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, το Αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας και όλο ο μηχανισμός του δήμου Λαρισαίων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τυχόν έντονα φαινόμενα από την προβλεπόμενη χιονόπτωση και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Ηδη στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος και επιθεώρηση του εξοπλισμού των υπηρεσιών του Δήμο, με ευθύνη του αρμόδιου αντιδημάρχου Γ. Ζαούτσου.

Μεγάλο μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού και εργαζομένων του Δήμου Λαρισαίων βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί, ενώ σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται μηχανήματα και προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών. Στις εγκαταστάσεις του Δήμου, υπάρχει και μεγάλη επάρκεια σε αλάτι.

Παράλληλα, ο Δήμος Λαρισαίων και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του προγραμματισμού του για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους, παρακαλεί τους δημότες να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Συγκεκριμένα:

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

• Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου από τα Δελτία Καιρού της Ε.Μ.Υ. και την Τροχαία
• Να έχουν στο όχημά απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα επίσης καλό θα ήταν να είναι εφοδιασμένοι με φακό
• Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι απολύτως αναγκαίο, και κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
• Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή:
• Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)
• Οι ηλικιωμένοι καλό είναι να αποφεύγουν εντελώς τις μετακινήσεις

Τέλος, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων είναι σε ετοιμότητα για την διαχείριση ζητημάτων που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6970 236181

  

15-01-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 21/01/2021, ώρα 20:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-01-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 21/01/2020, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-01-2021
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Δευτέρα 18/01/2021, ώρα 09:00-13:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 13:00 θα γίνει διακοπή νερού στις παρακάτω οδούς:

 • ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ
 • ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ
 • ΚΙΜΩΝΟΣ
 • ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ (από ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ έως ΠΛΑΤΩΝΟΣ)
15-01-2021
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 20/01/2020, ώρα 11:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-01-2021
ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΗ.Μ.Ε.Δ.

Για την ανακοίνωση, πατήστε ΕΔΩ

15-01-2021
Κοπή πίτας στο 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων

Μέσα σε μια ευχάριστη και χαρούμενη ατμόσφαιρα, τηρουμένων των μέτρων, πραγματοποιήθηκε στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων, η κοπή της πίτας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.

Τα παιδιά τραγούδησαν και μοίρασαν ευχές, ενώ δέχτηκαν εικόνες και ευχές από το Σεβασμιώτατο.

Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλογιάννης Απόστολος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Εκπαιδευτικών Δράσεων Βούλγαρης Σωτήρης, η Δ/ντρια Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων Μπαξεβάνου Σταυρούλα.

Παράλληλα σήμερα κόπηκαν βασιλόπιτες σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων.

 

14-01-2021
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΑΠΟ 01/01/2020 ΕΩΣ 31/12/2020 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

14-01-2021
Επιδείνωση του καιρού από σήμερα Πέμπτη (14-01-2021) με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρό παγετό
14-01-2021
2/2021 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

14-01-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Kατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-01-2021
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Πέμπτη 14/01/2021, ώρα 08:00-13:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και από ώρα 8:00 μέχρι 13:00 θα γίνει διακοπή νερού στις παρακάτω οδούς:

 • ΑΡΤΕΜΗΣ
 • ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙΟΥ
 • ΑΡΜΟΝΙΑΣ (από ΑΣΤΑΚΟΥ έως ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙΟΥ)
 • ΣΠΗΛΙΟΥ (από ΑΡΜΟΝΙΑΣ έως ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ)
13-01-2021
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα έργα στην οδό Κατσώνη

Στα πλαίσια της κατασκευής του έργου: «Δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας (Κολοκοτρώνη, Λ. Κατσώνη, Κοραή)»   του Δήμου Λαρισαίων, θα ισχύουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων καθ’ όλο το 24ωρο, στο τμήμα της οδού  Λ. Κατσώνη  έως την οδό Μανδηλαρά,  από τις  13/01/2021  έως  τις  12/02/2021  σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εργοταξιακή μελέτη σήμανσης που εγκρίθηκε με το ΦΕΚ 2573/Β/26-6-2020, η οποία περιλαμβάνει:

 • Στην οδό Μιαούλη από την οδό Κανάρη έως την οδό Μανδηλαρά ολικό αποκλεισμό της  κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα της οδού Λ. Κατσώνη από την οδό Κανάρη έως την οδό Μανδηλαρά
 • Την αντιδρόμηση της οδού Μιαούλη από το ύψος της  οδού Κανάρη έως την οδό Μανδηλαρά
 • Την τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων για τα οχήματα που κινούνται επί των οδών Υψηλάντου - Κανάρη - Μιαούλη - Μανδηλαρά

Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

 

13-01-2021
Ανακοίνωση Δήμου Λαρισαίων για ΣΙΚΑΕΛ

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και τα γνωστά στους Λαρισαίους:

H πόρτα του γραφείου του Δημάρχου είναι ανοικτή για όλους, πολίτες, συλλόγους και φορείς.

Σε ό,τι αφορά στον κορονοϊό, είναι δεδομένο ότι η πανδημία έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί ανυπολόγιστες, μέχρι στιγμής συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία.

Είναι δεδομένο ότι όταν βγούμε από το τούνελ, θα απαιτηθεί επανεκκίνηση προκειμένου να σταθεί όρθια η κοινωνία μας.  Όπως όλοι μαζί  δίνουμε τη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, έτσι ακριβώς απαιτείται να προχωρήσουμε και στην επόμενη ημέρα.

Για την ανάταξη της οικονομίας και της κοινωνίας, η πολιτεία θα καθορίσει το πλαίσιο, τους όρους και τους κανόνες ώστε η προσπάθεια επανεκκίνησης να είναι προς όφελος όσων έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση.

Σε τοπικό επίπεδο, η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων θα κάνει ότι μπορεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της για την στήριξη και το restart της τοπικής οικονομίας.  Και αυτό αφορά όλους. Η πόλη θα βρει το δρόμο της και θα ορθοποδήσει συνολικά.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έχει εφαρμόσει ο Δήμος για τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, με κρατική εντολή, στο πρώτο lock down , συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων εστίασης, ο Δήμος Λαρισαίων προχώρησε στην λήψη των παρακάτω μέτρων στήριξης:

1. Απαλλαγή ανταποδοτικών δημοτικών τελών για όσο διάστημα είναι κλειστές οι επιχειρήσεις μέσω των επαγγελματικών λογαριασμών ρεύματος

2. Απαλλαγή καταβολής τέλους κοινοχρήστου χώρου (τραπεζοκαθίσματα)

3. Απαλλαγή καταβολής δημοτικού φόρου

4. Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%

5. Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και κέντρων διασκέδασης 5%.

6. Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τα ακίνητα που εκμισθώνει ο Δήμος σε επιχειρήσεις που έκλεισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους. Σ΄ αυτά τα ακίνητα λειτουργούν επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Υπενθυμίζεται ο Δήμος Λαρισαίων ήταν από τους πρώτους Δήμους σ΄ όλη τη χώρα που δημιούργησε ψηφιακή πλατφόρμα για την εύκολη και γρήγορη υποβολή της αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών. Η εν λόγω πλατφόρμα είναι ακόμα ανοικτή για όσους επαγγελματίες δεν έχουν υποβάλει αιτήσεις.

Επίσης, όταν υπήρξε η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την δυνατότητα επέκτασης των κοινόχρηστων χώρων κλιμάκια υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων βρέθηκαν στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου να διευθετηθούν έγκαιρα όλες οι προβλέψεις του νόμου για την παραχώρηση επιπλέον τετραγωνικών μέτρων. Οπου δεν ήταν δυνατή η επέκταση του χώρου έγιναν οι προβλεπόμενες απαλλαγές, ενώ έχουν ικανοποιηθεί όλες οι σχετικές αιτήσεις.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και το lock down που είναι σε ισχύ, ο Δήμος Λαρισαίων και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν λάβει αντίστοιχες αποφάσεις. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν τεθεί σε ισχύ, αφού η κυβέρνηση στην παρούσα φάση δεν έχει προχωρήσει σε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, όπως στην πρώτη περίοδο. Την αναμένουμε.

Επίσης, η ΔΕΥΑΛ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 11 Δεκεμβρίου, αποφάσισε σημαντικές μειώσεις, εκπτώσεις στους λογαριασμούς  του νερού.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας για όλα αυτά είναι ακατανόητη γατί συμμεριζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τους ίδιους προβληματισμούς.  

Σε συνθήκες κρίσης δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις

13-01-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Kατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-01-2021
Ικανοποίηση Απ. Καλογιάννη για την επιστροφή των τοιχογραφιών του Μ. Παντόλφι

Την ικανοποίησή του για την επίτευξη του στόχου και της προσπάθειας του Δήμου και της δημοτικής αρχής  για την δρομολογηθείσα επιστροφή σημαντικών τοιχογραφιών του λαϊκού ζωγράφου Μιχάλη Παντόλφι,  ιδιοκτησίας  Δήμου Λαρισαίων, στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Σε σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος σημειώνει τα εξής :

«Οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες της δημοτικής αρχής από το 2016 και μετά για την επιστροφή των τοιχογραφιών στη Λάρισα, απέδωσαν καρπούς. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη. Ευχαριστώ τον βουλευτή Λάρισας της ΝΔ κ. Μαξ. Χαρακόπουλο για τη συμβολή  και τις ενέργειές του προς την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και τον φίλο Νίκο Παπαθεοδώρου που ασχολήθηκε με το θέμα.

Πιστεύουμε στην συνεργασία, τις συνέργειες και τη συλλογική δουλειά. Η κοινωνία της Λάρισας μόνο κέρδος μπορεί να έχει όταν θεσμικοί φορείς και παράγοντες, τοπικές αρχές και συλλογικότητες εργάζονται και συνεργάζονται για το κοινό καλό», τονίζει ο Απ. Καλογιάννης  

Υπενθυμίζεται ότι τοιχογραφίες του λαϊκού ζωγράφου Μιχάλη Παντόλφι κοσμούσαν την παλιά αγορά της Λάρισας στη σημερινή πλατεία Αγ. Μπλάνα. Οι αποτοιχίσεις έγιναν το καλοκαίρι του 1978 από την παλιά αγορά και ακολούθησε η κατεδάφιση των κτισμάτων.  Τα έργα παραδόθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο . Στην συνέχεια, το 1991, οι τοιχογραφίες παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας στο Βόλο, δεδομένου ότι τότε  το Λαογραφικό Μουσείο δεν διέθετε τμήμα συντήρησης.

Από το 2016 και μετά η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, με σειρά εγγράφων και ασκώντας συστηματικά πίεση προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους σχετικούς φορείς ζητούσε την επιστροφή των έργων στις εγκαταστάσεις του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, προκειμένου μετά την ολοκλήρωση της συντήρησης να επιστραφούν στο Δήμο.

Η είδηση της επιστροφής των συγκεκριμένων τοιχογραφιών, γνωστοποιήθηκε από τις ανακοινώσεις του βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ. κ. Μαξ. Χαρακόπουλου μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη, η οποία γνωστοποίησε στον Λαρισαίο πολιτικό ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την επιστροφή των τοιχογραφιών στη Λάρισα και ειδικότερα στο Διαχρονικό Μουσείο για την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης.

12-01-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Kατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-01-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Kατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

 

11-01-2021
Ψηφίζουμε ΕΠΤΑ!

Νέος χρόνος, νέοι στόχοι, νέες προκλήσεις αλλά ...και πολύ καλά νέα!

Ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών ΕΠΤΑ ψηφίστηκε από το Anna Lindh Foundation ως μία από τις καλύτερες δράσεις της χρονιάς. Με την υποστήριξή σας και την ψήφο σας, μπορεί να αναδειχθεί η καλύτερη. Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τον διαγωνισμό εδώ: https://bit.ly/38a8Pl1.

Για να ψηφίσετε, κάντε κλικ εδώ: https://forms.gle/YnoYLWLyDEbmvWs37

Ευχόμαστε το 2021 να είναι ένα καλύτερο έτος για όλους! Εμείς, με τη δική σας υποστήριξη, ελπίζουμε να το κάνουμε ακόμη καλύτερο.

Καλή χρονιά!

Ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών διοργανώθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου-ΣΜουΘ, από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το φεστιβάλ για το 2020 έφερε τον συμπληρωματικό τίτλο ΕΠΤΑ, με διττή σημασία, δηλώνοντας αφενός την έβδομη χρονιά πραγματοποίησής του και αφετέρου αποτελώντας ακρωνύμιο της φράσης «Επαναπροσδιορίζοντας τις Παραστατικές Τέχνες και την Αναπηρία», φράση που αποτέλεσε και τον θεματικό άξονα και το όραμα του 7ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών.

Το πρόγραμμα του ΕΠΤΑ περιλάμβανε προσβάσιμες παραστάσεις θεάτρου, χορού και χοροθεάτρου, προβολές ταινιών μικρού μήκους, συμπεριληπτικά και προσβάσιμα εργαστήρια θεάτρου, χορού, φωτογραφίας και εξοικείωσης με τα εργαλεία προσβασιμότητας στην τέχνη, καθώς και μια ημερίδα αφιερωμένη στην προσβασιμότητα στις παραστατικές τέχνες, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και οπτικών και τη διαμόρφωση κοινής στοχοθεσίας από τους καλλιτέχνες και ερευνητές του χώρου.

11-01-2021
«Χριστούγεννα με Ποίηση» Ημέρα 5η, Θάνος Γώγος

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η φύση μοιάζει να κοιμάται. Αλλά οι πόλεις και τα χωριά τα Χριστούγεννα ζωντανεύουν. Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που οι άνθρωποι συναντιούνται μ’ αυτούς που αγαπούν για να γιορτάσουν την ενότητα και την αλληλεγγύη.
Το 2020, ήταν αναγκαίο να περιορίσουμε τις μετακινήσεις και τις συναντήσεις ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς.

Τα κτήρια πολιτισμού είναι κλειστά για το κοινό και για τους ανθρώπους της τέχνης. Τα μουσεία και τα θέατρα έσβησαν τα φώτα κι έκλεισαν τις κουρτίνες μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες.

Υπάρχει όμως τρόπος να ξυπνήσουμε όλους αυτούς τους χώρους πολιτισμού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά;

Με αυτό το πρόγραμμα, η πρόθεσή μας είναι να ενώσουμε τον πολιτισμό της Λάρισας με τους πολίτες της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, δημιουργώντας βιντεοποιήματα λογοτεχνών που επισκέφτηκαν τη Λάρισα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Το καταφύγιο του Οδυσσέα», αλλά και γνωστών ποιητών της πόλης μας.

Θεωρούμε αυτά τα βίντεο ως μια γιορτή της τέχνης. Ως υπενθύμιση πως η τέχνη και οι καλλιτέχνες παραμένουν ενεργοί. Η ομορφιά της ιστορίας και των χώρων πολιτισμού μας υπάρχει στα ίδια σημεία.

Πολιτισμός είναι η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που τον δημιουργούν και τον μοιράζονται. Ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, αυτή η επικοινωνία δεν σταματά.
Αυτό το μήνυμα στέλνουν τα «Χριστούγεννα με Ποίηση».

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR15IqosXmrI6d5oUnHBYviTpekwiKJkMxDx0ltIFNS8Mk9-0B_qxoOFjSw&v=YJDSH0S8vHw&feature=youtu.be

Ποίηση Θάνος Γώγος
Οργάνωση Project, Επιμέλεια κειμένων: Θάνος Γώγος, Marija Dejanovic
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ηρακλής Τζαφέτας
Αφήγηση: Μυρτώ Χαρούλη, Ηρακλής Τζαφέτας,
Κάμερα: Δημήτρης Βάλλας
Διοργάνωση:
Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων - ΘΡΑΚΑ

Ο Θάνος Γώγος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1985. Είναι ποιητής, εκδότης του περιοδικού και των εκδόσεων Θράκα και συνιδρυτής και διευθυντής του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης.
Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές "Μεταιχμιακή Χαρά" (2013) Γλασκώβη (2014, 2019) και Ντακάρ (2020).
Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν μεταφραστεί σε 8 γλώσσες.
Το 2015 συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και στην ανθολογία "New Voices of Greece" που παρουσιάστηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην 67η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού δικτύου Versopolis και του Κύκλου ποιητών.

11-01-2021
Κάλεσμα για συμμετοχή στο 6ο Φεστιβάλ Open Nights

Το διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ Open Nights που διοργανώνεται από την ομάδα χορού OFF ART-Σκηνικές Παρουσίες και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, καλεί επαγγελματίες εικαστικούς, χορογράφους, σκηνοθέτες, μουσικούς, καθώς και ομάδες ανάλογων κατευθύνσεων, να συμμετέχουν στην 6η διοργάνωσή του. Ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για ιδέες που προτείνουν τη διάδραση των τεχνών μεταξύ τους, ή/και με το κοινό.

Η κεντρική παρουσίαση του 6ου φεστιβάλ θα γίνει στην πόλη της Λάρισας μέσα στο 2021.

Το θέμα του θα είναι: «ΣΤΑΣΗ»

Στάση ως δράση, Στάση ζωής, αντί-Σταση, επανά-Σταση…

Γιορτές για επαναστάσεις που μας κάνουν περήφανους, στάσεις που εξασφάλισαν ξανά την ελευθερία.

Σύγχρονες επαναστάσεις: βιομηχανική, επιστημονική, τεχνολογική, επανάσταση στις Τέχνες. Χωρίς να ξεχνάμε ότι οι φορείς αυθεντίας δεν έγιναν απαραίτητα φορείς εξουσίας.

Στάση και για σκέψη πάνω στην καθημερινότητα.

Όταν λέμε «έτσι είναι η ζωή» ή «έτσι κάνουν όλοι οι άνθρωποι», αυτό αναπαράγει, δικαιώνει και νομιμοποιεί την υπάρχουσα πραγματικότητα ως κυρίαρχη, μέσα από τη βεβαιότητα ότι «έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι τα πράγματα». Όμως η καθημερινή πραγματικότητα, μέσα στην οποία υπάρχουμε σήμερα, δεν ήταν πάντοτε έτσι, δεν είναι αναγκαστικά η καλύτερη και δεν θα είναι έτσι για πάντα. Είναι δυνατόν συνεπώς να αλλάξει.

Στάση λοιπόν, για τη δημιουργία νέων τρόπων ύπαρξης, χωρίς αναγκαστική αναγωγή στην οποιαδήποτε νομοτέλεια και σε διαδικασίες που ανήκουν στο παρελθόν.

Η ελευθερία είναι εκ διαµέτρου αντίθετη µε οτιδήποτε προβλέψιµο. Το εγώ που βούλεται και πράττει, είναι ικανό για το απολύτως απρόβλεπτο. Ο ανθρώπινος αυθορμητισμός είναι η πηγή της δημιουργικότητας, αλλά κι αυτό που η κάθε εξουσία θέλει να ελέγξει.

Το φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο, εστιάζει στη μνήμη, την ιστορία και την κληρονομιά, αλλά και τη σύγχρονη θεώρηση των σχετικών με το θέμα παραμέτρων.

Κεντρικός στόχος είναι η υποστήριξη και ενεργοποίηση του δημόσιου διαλογικού χώρου, στα όρια των εικαστικών τεχνών με τις παραστατικές τέχνες, αλλά και με τη συμμετοχή άλλων γνωστικών πεδίων και επιστημών, που κατευθύνονται στην πραγματική ζωή.

Οι καλλιτέχνες ή οι ομάδες που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος, παρακαλούνται να στείλουν στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

• βιογραφικό
• παρουσίαση του έργου τους έως σήμερα (Portfolio)
• τη σχετική με το θέμα πρότασή τους, υποστηρίζοντάς την απαραίτητα από ένα κείμενο (250 έως 500 λέξεις).

Αποστολή προτάσεων, έως 21/3/2021
https://www.opennightsfestival.com/
http://offart.gr/

 

08-01-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 12/01/2020, ώρα 20:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

08-01-2021
Αλλαγές στην λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην οδό Σεφέρη
 • Λόγω εργασιών ανακατασκεύής τμήματος του δρόμου

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ξεκινούν έργα ανακατασκευής σε τμήμα της οδού Σεφέρη και ειδικότερα στο τμήμα από Νικηταρά έως  Ριζοπούλου -Μιχαήλ Αγγέλου. Τα έργα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της μεγάλης παρέμβασης του Δήμου Λαρισαίων στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η Λαϊκή Αγορά που γίνεται κάθε Δευτέρα στο παραπάνω τμήμα της οδού Σεφέρη, θα μεταφερθεί από 11 Ιανουαρίου 2021 και έως την ολοκλήρωση των εργασιών, στην οδό Αιόλου, στο τμήμα από Αγιάς έως Γούναρη. Η συμβολή των οδών Αιόλου και Γούναρη θα είναι ανοικτή για όσους κινούνται επί της οδού Γούναρη.

Τα υπόλοιπα τμήματα της Λαϊκής Αγοράς της Δευτέρας παραμένουν ως έχουν και δεν επηρεάζονται από τις εργασίες του έργου.

08-01-2021
Δηλώσεις Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη για επαναλειτουργία σχολείων

Απ. Καλογιάννης: Ετοιμότητα και προβληματισμός για την επαναλειτουργία των σχολείων

 • Θα μπορούσε να είχαν γίνει περισσότερα για την ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων, τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων
 • Ενισχυμένο το προσωπικό καθαριότητας του Δ. Λαρισαίων στις σχολικές μονάδες

Με ενισχυμένο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα τα νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου.

Ο Δήμος Λαρισαίων είναι απολύτως έτοιμος για την επαναλειτουργία των σχολείων, με τη δημοτική αρχή να εστιάζει στο θέμα της καθαριότητας αφού το προσωπικό που θα ασχοληθεί στον τομέα αυτό, έχει αυξηθεί σε σχέση με το Φθινόπωρο. Πέραν των 143 καθαριστών και καθαριστριών που πλέον εργάζονται όλοι με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, προσωπικό γενικών καθηκόντων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα διατεθεί και θα στηρίζει επικουρικά την όλη προσπάθεια. Συνολικά περίπου 200 άτομα συνολικά θα ασχοληθούν με την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Ωστόσο, πέραν της ετοιμότητας,  ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, σε δήλωσή του εκφράζει προβληματισμό για τον τρόπο με τον οποίο επαναλειτουργούν οι σχολικές μονάδες.

Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Είμαστε απολύτως έτοιμοι για την επαναλειτουργία των σχολείων και των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Λαρισαίων. Εχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι σχολικές μονάδες να επαναλειτουργήσουν κανονικά. Όπως είναι γνωστόν, με απόφαση της Δημοτικής αρχής και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχωρήσαμε σε επέκταση 46 συμβάσεων προσωπικού καθαριότητας από μερικής απασχόλησης σε πλήρους. Το επιπλέον μισθολογικό  κόστος θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου.

Επίσης, με ευθύνη του Δήμου σε όλα τα σχολεία υπάρχει επάρκεια αντισηπτικών, ενώ οι σχολικές μονάδες έχουν παραλάβει και μάσκες.

Ωστόσο, την ίδια ώρα εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για τον χρόνο  επαναλειτουργίας των σχολείων, σε μια περίοδο που αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων. Η Π.Ε. Λάρισας και ο Δήμος Λαρισαίων περιλαμβάνεται στις περιοχές που έχουν παρουσιάσει έντονη επιδημιολογική επιβάρυνση, με την τάση των κρουσμάτων να είναι αυξητική.

Είναι δεδομένο ότι τα παιδιά μας θα πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία και να τα μαθήματα να διεξάγονται δια ζώσης. Όμως η επαναλειτουργία των σχολείων πρέπει να γίνει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, με πρόσφατη απόφαση του και στο πλαίσιο της ευρείας συζήτησης που έγινε για τα θέματα της πανδημίας ζητούσε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την εκπαίδευση.

Μεταξύ αυτών το Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει μείωση των μαθητών ανά τάξη,  για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφτούν τα μεγάλα κενά και για να υπάρξουν άμεσα περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές, εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου κ.α.

Εκτιμούμε ότι θα μπορούσε να είχαν γίνει περισσότερα για την ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων.

Ωστόσο, τα σχολεία επαναλειτουργούν, όπως αποφάσισε η Πολιτεία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Λαρισαίων θα λειτουργήσει με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και τις οικογένειες της πόλης μας.»

Τέλος, από το Δήμο Λαρισαίων και προς ενημέρωση των γονέων, διευκρινίζεται για άλλη μια φορά, ότι για την  λειτουργία των σχολείων και τη διαχείριση υπόπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ακολουθείται  συγκεκριμένο πρωτόκολλο που περιγράφει ακριβώς τους ρόλους των υπηρεσιών της Δημόσιας αρχής γα την πανδημία, του Υπουργείο Παιδείας, και τις υποχρεώσεις που έχει κάθε εμπλεκόμενη αρχή, υπηρεσία και φορέας.

08-01-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 14/01/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

08-01-2021
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 13/01/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

08-01-2021
Επαναλειτουργούν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων
 • Οδηγίες και οι επισημάνσεις προς τους γονείς για την ασφαλή λειτουργία τους

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Δ/νση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων ανακοινώνουν την επαναλειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων.

Οι  Βρεφονηπιακοί  Σταθμοί  θα λειτουργήσουν κανονικά , έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα οι χώροι, τηρώντας όλα τα  μέτρα προστασίας για την υγεία και ασφάλεια παιδιών και προσωπικού όπως αυτά ορίστηκαν από την επιστημονική επιτροπή λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ, έχοντας δημιουργήσει ένα φιλόξενο και προστατευμένο περιβάλλον για τα παιδιά του Δήμου μας.

Οι γονείς να είναι βέβαιοι ότι προτεραιότητά μας ήταν και θα είναι η ασφάλεια και η υγιεινή των παιδιών τους καθώς και η ομαλή προσαρμογή τους, ούτως ώστε και με τις συνθήκες του Covid-19, τα φιλοξενούμενα βρέφη και νήπια να περνούν τη μέρα τους ευχάριστα και δημιουργικά.

Ευχαριστούμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα τα χρόνια και ιδιαίτερα σήμερα.

Ζητούμε τη συνεργασία και την κατανόηση τους για το καλό όλων μας.

Μετά από συνάντηση με τους αρμόδιους και την ανακοίνωση του Υπουργείου θα θέλαμε να επισημάνουμε και τα εξής:

 • Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών είναι προαιρετική, ενώ είναι υποχρεωτική για το προσωπικό και τους γονείς κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από τους Παιδικούς Σταθμούς
 • Παιδιά με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (πυρετός, βήχας) ή και γαστρεντερικού (π.χ. διάρροιες, έμετοι) θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι και οι γονείς να ενημερώνουν τον Παιδικό Σταθμό και η επιστροφή στο σχολείο θα γίνεται σύμφωνα με τη κρίση του θεράποντος ιατρού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 • Οι κανόνες ατομικής υγιεινής θα πρέπει να τηρούνται και στο σπίτι , όπως καλό πλύσιμο χεριών για 20 δευτερόλεπτα με σαπούνι και νερό, φτέρνισμα στον αγκώνα, τηρώντας τις αποστάσεις.
 • Επιβάλλεται ο προγραμματισμός των εμβολιασμών που έχουν καθυστερήσει
 • Οι γονείς δεν θα εισέρχονται στον Παιδικό Σταθμό σε καμία περίπτωση. Η προσέλευση και η αποχώρηση των παιδιών θα γίνεται σταδιακά. Επισημαίνεται ότι δύναται να γίνει χρήση όλων των εισόδων του κάθε παιδικού σταθμού.
 • Ο αερισμός όλων των χώρων του Παιδικού σταθμού και η απολύμανση χώρων, επίπλων, παιχνιδιών θα είναι συνεχείς.
 • Εάν υπάρξει αυλισμός θα γίνεται σε διαφορετική ώρα και χωρίς ανάμειξη των ομάδων
 • Το απογευματινό τμήμα προς το παρόν δε θα λειτουργήσει
 • Θα γίνει προσπάθεια για διενέργεια Rapid Test στο προσωπικό
 • Συνεχίζεται η λειτουργία ομάδας υποστήριξης από ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, λογοθεραπεύτρια για παιδιά, γονείς και προσωπικό
 • Όσον αφορά την καταβολή τροφείων ενημερώνουμε ότι όσοι γονείς πλήρωσαν για το μήνα Νοέμβριο δε θα πληρώσουν το μήνα Ιανουάριο.

Ευχαριστούμε και ευχόμαστε Καλή,  Δημιουργική & Ευλογημένη Χρονιά, με ΥΓΕΙΑ σε όλους μας.

08-01-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
08-01-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Kατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-01-2021
Η γυναίκα και ο Λάθος του Ιάκωβου Καμπανέλλη - Θεσσαλικό Radio Plays

Με το μονόπρακτο Η γυναίκα και ο Λάθος  του Ιάκωβου Καμπανέλλη συνεχίζεται την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, στις 9μ.μ., στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, ο πρώτος κύκλος των ραδιοφωνικών παραστάσεων του Θ.Θ., «Θεσσαλικό Radio… Plays»!

Το μονόπρακτο Η γυναίκα και ο Λάθος  ανήκει στο σπονδυλωτό θεατρικό έργο  Πρόσωπα για Βιολί και Ορχήστρα, που παίχτηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης τη σεζόν 1975-1976.   Με μια σπαρταριστή  γλώσσα πετυχαίνει να  τεντώσει έως τον  «υπερρεαλισμό»  το ρεαλισμό της κοινής νεοελληνικής.

Ο Καμπανέλλης γράφει ένα κωμικό μονόπρακτο για τις συλλήψεις που έγιναν τις πρώτες μέρες της δικτατορίας των Συνταγματαρχών. Και τον πονάει το «διαίρει και βασίλευε» που τόσα κακά έχει φέρει στη χώρα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Κορδελάς,   Μαρσέλα Λένα, Παναγιώτης Τόλιας και Δημήτρης Τσικούρας

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κυριακή Σπανού

Ηχογράφηση και μίξη ήχου για το Θεσσαλικό Θέατρο Νίκος Γεωργάκης.

Η εκπομπή μεταδίδεται σε επανάληψη το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στις 9μ.μ., στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας.

07-01-2021
Ασφαλτοστρώσεις και έργα σε Κοιλάδα και Τερψιθέα από το Δήμο Λαρισαίων
 • Ανακατασκευάζεται ο δρόμος Κοιλάδα – Λουτρό
 • Εργασίες και στην Παναγία Βλαχερνών στην Τερψιθέα

Συνεχίζονται τα έργα του Δήμου Λαρισαίων για την ανακατασκευή του δρόμου Κοιλάδας – Λουτρού. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και περιλαμβάνονται στο μεγαλύτερο έργο της αγροτικής οδοποιίας που υλοποιείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (πρώην Φιλόδημος), με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει βελτίωση δικτύου υφιστάμενων αγροτικών δρόμων μήκους άνω των 13 χιλιομέτρων με σκοπό την ομαλή σύνδεση του προκειμένου να εξυπηρετούνται τα αγροκτήματα της Δημοτικής Ενότητας Κοιλάδας. Οι εν λόγω οδοί εξυπηρετούν γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και βελτιώνουν την πρόσβαση σε γεωργική γη.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται έργα και στην Τερψιθέα. Πρόκειται για έργα που περιλαμβάνουν, ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών και  πλακοστρώσεις πεζοδρομίων. Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιούνται και παρεμβάσεις στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών. Οι παρεμβάσεις στην Τερψιθέα είναι προϋπολογισμού 710.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

 

                                                   

                                       

 

07-01-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-01-2021
Επίσκεψη του Δημάρχου Λαρισαίων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Τablet σε περισσότερα από 200 παιδιά οικογενειών της Λάρισας

• Διπλασιάστηκαν οι οικογένειες που υποστηρίχθηκαν την γιορτινή περίοδο σε σχέση με πέρσι

• Το «ευχαριστώ» του Δημάρχου Απ. Καλογιάννη σε επιχειρήσεις της Λάρισας και συμπολίτες που υποστηρίζουν τις δράσεις του Παντοπωλείου

Τις διπλάσιες ποσότητες τροφίμων και αγαθών σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες της Λάρισας, προσέφερε την περίοδο των γιορτών των Χριστουγένννων και την Πρωτοχρονιάς σε σχέση με πέρσι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων. Επίσης, από σήμερα διανέμονται περισσότερα από 200 tablet σε μαθητές οικογενειών δικαιούχων του Παντοπωλείου, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εικόνα που έχουν τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, πέρσι υποστηρίχθηκαν 250 περίπου οικογένειες, ενώ φέτος ο αριθμός έφτασε στις 500 περίπου. Η αύξηση των αναγκών καταδεικνύει τις σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και στην κοινωνία της Λάρισας.

Οι ανάγκες σε τρόφιμα και αγαθά καλύφθηκαν από τις δυνατότητες του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Κοινωφελούς Ίδρυματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19.

Συγκινητική δε, για άλλη μια φορά η ανταπόκριση επιχειρήσεων και επαγγελματιών της πόλης που στήριξαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, ενώ σημειώνεται ότι στους υποστηριζόμενους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, πέρα από τρόφιμα διανεμήθηκαν μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά κ.α.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που στήριξαν και φέτος με τις δωρεές του το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Παράλληλα, επεσήμανε την σημαντική αύξηση των αναγκών που παρατηρήθηκε φέτος, ενώ σε ό,τι αφορά στο θέμα των tablet κάλεσε την Πολιτεία να διασφαλίσει ότι κάθε παιδί θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Παρόντες στην επίσκεψη του Δημάρχου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ήταν οι αντιδήμαρχοι Μιχ. Αναστασίου, Σ. Βούλγαρης και Θ. Δαούλας, η διευθύντρια Πρόνοιας του Δήμου κ. Ευθ. Ζιώγα και τα στελέχη του Παντοπωλείου.

 

05-01-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-01-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
04-01-2021
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων για το θάνατο του Επίμαχου Χατζηγεωργίου, πρώην Δημοτικού Συμβούλου

Για το κείμενο του ψηφίσματος, πατήστε ΕΔΩ

04-01-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δευτέρα 04/01/2020, ώρα 15:15

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-01-2021
Συνάντηση Βορίδη – Διαμάντου για το Κτηνοτροφικό Πάρκο

Σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη παραβρέθηκε την Τρίτη 29/12/2020 ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών-”έξυπνης πόλης” Κωνσταντίνος Διαμάντος.   

Κύριο θέμα συζήτησης , πέραν των άλλων, ήταν η δρομολογημένη πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής για διερεύνηση αξιοποίησης εκτάσεων της δημοτικής περιουσίας μέσω δημιουργίας ενός Κτηνοτροφικού Πάρκου. Μία διερεύνηση που θα γίνει μέσα από μία Διεπιστημονική Ομάδα Έργου που ο Δήμος θα συστήσει και πάντα σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες του Δήμου και ενημέρωση σε κάθε στάδιο της ίδιας της τοπικής κοινωνίας.

            Η καταρχήν θετική στάση υποστήριξης μίας τέτοιας διερευνητικής πρωτοβουλίας του Δήμου Λαρισαίων εκ μέρους του Υπουργού συνοδεύτηκε και από δύο σημαντικά και κρίσιμα στοιχεία:

 1. Άμεση νομοθετική βελτίωση του σημερινού ισχύοντος Εθνικού πλαισίου σε ότι κριθεί αναγκαίο είτε με νόμο είτε με Απόφαση Υπουργού έτσι ώστε να καλύπτει κάθε διαδικασία στην υλοποίηση του εγχειρήματος (πχ για τον επιβαλλόμενο να συσταθεί Φορέα Διαχείρισης και Λειτουργίας ο οποίος θα πρέπει να αποκτήσει μία νομική οντότητα και θα συμπεριλαμβάνει τον ιδιοκτήτη Δήμο και Ομάδα Παραγωγών)
 2. Ένταξη για Συγχρηματοδότηση του έργου των βασικών υποδομών του Κτηνοτροφικού Πάρκου μέσα από τον Φορέα που θα συσταθεί και θα συμπεριλαμβάνει την Ομάδα Παραγωγών και τον Δήμο που έχει τη διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση.

            Η θετική στάση του Υπουργού προφανώς θέτει σε επιταχυνόμενη κίνηση τον Δήμο ο οποίος και με το νέο χρόνο θα συστήσει και θα ενεργοποιήσει την Διεπιστημονική Ομάδα Έργου με στόχο σε 6 μήνες να παραχθούν και να αποδοθούν τα παραδοτέα.

            Σημαντική συνεισφορά στη διαδικασία με τον Υπουργό είχε και ο Βουλευτής Λάρισας κος Χρήστος Κέλλας ο οποίος και ήταν παρών.

04-01-2021
Ξεκινάει η ανακατασκευή τμήματος της οδού Σεφέρη

 

 • Στο πλαίσιο των μεγάλων παρεμβάσεων  στην συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου

Με την ανακατασκευή τμήματος της οδού Σεφέρη, στο τμήμα από Νικηταρά έως  Ριζοπούλου -Μιχαήλ Αγγέλου, συνεχίζονται τα έργα του Δήμου Λαρισαίων στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου.

  Ως γνωστόν πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση στην συνοικία προυπολογισμού 4 εκατ. ευρώ που υλοποιείται από το Δήμο Λαρισαίων, από ίδιους πόρους. Σημειώνεται ότι πρν τα Χριστούγεννα ολοκληρώθηκαν τα έργα στις οδούς Λ. Κατσώνη (23ης Οκτωβρίου ως Νικηταρά), Αδριανού και Ζαλοκώστα, οι ποίες έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία.             

Για την συνέχιση των έργων στην οδό Σεφέρεη θα ισχύουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό ΣΕΦΕΡΗ (Νικηταρά έως  Ριζοπούλου-Μιχαήλ Αγγέλου) από την ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 έως και την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 καθ’ όλο το 24ωρο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στο συγκεκριμένο τμήμα η συμβολή των οδών Γούναρη με Σεφέρη και η συμβολή των οδών Ριζοπούλου-Μ. Αγγέλου με Σεφέρη θα παραμένουν ανοικτές για όσους κινούνται επί των οδών Γούναρη και Ριζοπούλου-Μ. Αγγέλου  αντίστοιχα.

Η λειτουργία της λαικής αγοράς στην οδό Σεφέρη

Η Λαϊκή Αγορά που γίνεται κάθε Δευτέρα στο παραπάνω τμήμα της οδού Σεφέρη (δηλ από Νικηταρά έως Ριζοπούλου - Μιχαήλ Αγγέλου), θα μεταφερθεί (από 11 Ιανουαρίου 2021 και έως την ολοκλήρωση των εργασιών) στην οδό Αιόλου (στο τμήμα από Αγιάς έως Γούναρη). Η συμβολή των οδών Αιόλου και Γούναρη θα είναι ανοικτή για όσους κινούνται επί της οδού Γούναρη.

Τα υπόλοιπα τμήματα της Λαϊκής Αγοράς της Δευτέρας παραμένουν ως έχουν και δεν επηρεάζονται από τις εργασίες του έργου.

Οι πινακίδες που αφορούν την Λαϊκή Αγορά, με μέριμνα του Δήμου Λαρισαίων, θα μεταφερθούν από την οδό Σεφέρη στην οδό Αιόλου την Τρίτη 5-1-2021.

(φώτο αρχείου)

 

 

04-01-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

 

04-01-2021
Πρωτοχρονιά με το Θεσσαλικό Radio…Plays

Σε εορταστικό κλίμα συντονίζονται οι ραδιοφωνικές παραγωγές του Θεσσαλικού Θεάτρου. Η ενότητα Θεσσαλικό Radio…Plays που έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται το 2021, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στις 9μ.μ., στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας με την αφήγηση του διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Νεκρός ταξιδιώτης και απαγγελία του ποιήματος του Νίκου Καρούζου «Ο Ακέραιος κυρ Αλέξανδρος».

Αφήγηση και μουσική επιμέλεια: Θανάσης Ζέρβας, Θωμάς Μπεχλιβάνης.

Η ηχογράφηση της αφήγησης πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Θ.Θ. με την τεχνική επιμέλεια του Νίκου Γεωργάκη.

Φωτογραφία: Δημήτρης Καστανάρας

Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021, στις 9μ.μ.

Συντονιστείτε!

 

31-12-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

31-12-2020
Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας

Αποχαιρετώντας με μουσική το 2020 υποδεχόμαστε με ελπίδα το 2021

Το διαδικτυακό εορταστικό πρόγραμμα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων κορυφώνεται με την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας.

Θα αποχαιρετίσουμε αυτή τη δύσκολη χρονιά, με τη μεγάλη αγαπημένη ορχήστρα της πόλης, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου στις 11:30 το βράδυ από το κανάλι της Αντιδημαρχίας στο YouTube. Από τότε και μετά, μπορείτε να την παρακολουθείτε όποτε σας κάνει κέφι χωρίς κανένα κόστος.

https://www.youtube.com/watch?v=ZHiuRwTZcXA&fbclid=IwAR3kSsTbzVtNbC3YQGFKZE83a45AA2bQRZdEY-iAt6RkB8yCFScgDQU9CVc

Αφήστε τα σπίτια σας και την καρδιά σας να πλημμυρίσουν με γνωστά χριστουγεννιάτικα κομμάτια κι ένα μικρό γκαλά όπερας με τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, τη μέτζο σοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου και τον τενόρο Φίλιππο Μοδινό, με τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη.

Η βιντεοσκόπηση έγινε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας όπως ορίζονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Οι μουσικοί και οι τεχνικοί του ΔΩΛ δούλεψαν με προσοχή και πολλή αγάπη, για να μας χαρίσουν ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας.

Κι εύχονται σε όλους «Καλή Χρονιά με υγεία και χαρά!»

Συντελεστές

Βιολιά: Ευδοκία Χώτα (εξάρχουσα), Αγγελική Γκανά, Άννα Μαρία Μπαχαρίδου, Δημήτρης Μπέλλος, Στέφανος Σάτσκοφ, Βασιλική Κλεισιάρη, Πρόδρομος Κούκος, Παναγιώτης Στόικος, Αθηνά-Νάντια Μοχάμεντ, Ελπίδα Δαρδιώτη, Ευάγγελος Ιγγλέζος | Βιόλες: Δημήτρης Κάκκος, Αλέξανδρος Σδρόλιας, Διονύσης Κουτουζίδης | Βιολοντσέλα: Δέσποινα Λουκίδου, Νίκος Νικολαΐδης, Γιώργος Ζαφείρης, Παυλίνα Θεοδόση | Κοντραμπάσο: Κωνσταντίνα Τσουκαλά | Κλαρινέτο: Μιχάλης Σαμπάνης | Φλάουτα: Βασίλης Παπανδρεόπουλος, Ιορδάνης Σοφιάδης | Κόρνα: Αγγελική Πουλημένου, Δημήτρης Κωστής | Όμποε: Δημήτρης Χατζούλης | Τρομπέτα: Μάριος Αντωνίου | Τρομπόνι: Γιώργος Χατζούλης | Κρουστά: Γιάννης Μακρυγιάννης, Στεφανία Ματθαίου | Πιάνο: Φρόσω Κτιστάκη

Ηχοληψία, ηχογράφηση, τεχνική υποστήριξη: Γιώργος Πλασταράς, Θάνος Κυρίδης

Σολίστες: Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Φίλιππος Μοδινός (τενόρος), Κασσάνδρα Δημοπούλου (μέτζο σοπράνο)

Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Κτιστάκης

Λήψη και επεξεργασία βίντεο: Δημήτρης Βάλλας, Κώστας Λαμπρούλης, Αλέξανδρος Χαρτώνας, Γιάννης Χατζηαντωνίου - Life Of Film Productions

Γραφικά: Labrouli's creative

Επιμέλεια βίντεο: Κώστας Λαμπρούλης

Παραγωγή: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών

*Η συναυλία θα μεταδοθεί την ίδια μέρα και ώρα από το ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV, καθώς και σε επανάληψη την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021 στις 16:30.

31-12-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δευτέρα 04/01/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα...

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας ΠΔ | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY