sandal logo

poli 12
 • Home
 • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

25-09-2020
Μύλος Παραστατικών Τεχνών ΕΠΤΑ - Έκθεση φωτογραφίας για άτομα με οπτική αναπηρία στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με οπτική αναπηρία να ασχολείται με την τέχνη της φωτογραφίας;

Πώς αντιλαμβάνεται τη φωτογραφία ένας τυφλός;

Η ομαδική έκθεση φωτογραφίας Kλίκable παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Μύλου Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του ΣμουΘ, στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, από την Πέμπτη 24 έως το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020.

Η αρχή του Κλικ-able Project έγινε τον Νοέμβριο του 2018 με ένα βιωματικό σεμινάριο, διάρκειας 4 ημερών, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή Partha Bhowmick , ιδρυτή του οργανισμού “ Beyond Sight Foundation ” από την Ινδία.

Τότε, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι με ή χωρίς οπτική αναπηρία ξεκίνησαν ένα ταξίδι εξερεύνησης της τέχνης της φωτογραφίας. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν πάνω σε προσαρμοσμένες τεχνικές φωτογραφίας και πειραματίστηκαν φωτογραφίζοντας σημεία της πόλης.

Μετά από αυτό το πρώτο σεμινάριο, η ομάδα του Κλίκable Project συνέχισε, για τους επόμενους έξι μήνες, να πραγματοποιεί φωτογραφικές συναντήσεις και να συν-εκπαιδεύεται, συμμετέχοντας ενεργά στον σχεδιασμό και την οργάνωση όλων των σταδίων του προγράμματος.

Ομάδα Κλίκable Project: Ελπίδα Άμπου, Ευγενία Αντωνίου, Sabina Badžová, Anna Balan, Angel Ballesteros, Στέλλα Γαροφαλάκη, Κώστας Γκιώκας, Όλγα Γόγολου, Μαριάννα Δεσύπρη, Ρέα Κατσανεβάκη, Έμμα Κυριακοπούλου, Μαρίνα Μπεσίρη, Αθανασία Παναγέα, Ειρήνη Παπαγεωργίου, Γεωργία Πολίτη, Γρηγόρης Σταθόπουλος, Χρήστος Τσιούρης, Κατερίνα Σαραντίδου, Χρίστος Παπαμιχαήλ, Κερασία Μιχαλοπούλου.

Στο πρώτο τετραήμερο σεμινάριο συμμετείχαν επίσης οι: Ανθή Βαλιάκου, Φωτεινή Βαλιάκου, Δάφνη Διβάρη, Βασίλης Κάντας, Μαρία Κάτρη.

Εκπαίδευση στην Ακουστική Περιγραφή: Κερασία Μιχαλοπούλου

Συντονισμός: Κατερίνα Σαραντίδου, Χρίστος Παπαμιχαήλ

H δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “ Σημεία Στήριξης ”.

25-09-2020
Συνέντευξη Τύπου Αντιδημάρχου Πολιτισμού και ποιητή Θάνου Γώγου για το 8ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης
Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 στις 12:30 το μεσημέρι στον Μύλο του Παππά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας και ο εκδότης και ποιητής Θάνος Γώγος για το 8ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης. 
Σας περιμένουμε.
24-09-2020
Άμεση η ανταπόκριση των Λαρισαίων στην έκκληση των πληγέντων δήμων της Καρδίτσας

Ιδιαίτερα συγκινητική η ανταπόκριση των Λαρισαίων όπου  μέσα σε 6 μόνο  ώρες συγκεντρώθηκαν 15 τόνοι τροφίμων  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου και Αργιθέας.

Η αποστολή για τους Δήμους  αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι   με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων Σωτήρη Βούλγαρη, τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας Γιάννη Αλεξούλη  τον υπεύθυνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θοδωρή Γαντζούδη καθώς και  το στελέχος  Γιώργο Παπαδόντα.

Η μεταφορά των προϊόντων  θα γίνει δωρεάν από την εταιρεία «Αφοί Ντελόπουλοι».

Για άλλη μια φορά  επιχειρήσεις, φορείς και απλοί πολίτες έγιναν μια αλυσίδα αλληλεγγύης και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας  που βιώνουν τόσο δύσκολες στιγμές.

24-09-2020
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 30/09/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-09-2020
Συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας με την Α21 ενόψει της Παγκόσμιας Δράσης για την Ελευθερία στις 17 Οκτωβρίου

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Α21 φέτος ετοιμάζουν κάτι διαφορετικό.

Λόγο της παρούσας κατάστασης και δεδομένου των δυσκολιών, φέτος η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία είναι σημαντικές και για το λόγο αυτό δεν θα μείνουμε άπραγοι!
Ενόψει της Παγκόσμιας Δράσης για την Ελευθερία στις 17 Οκτωβρίου, οι συνεργάτες μας από την Α21 έχουν κανονίσει μια διαδικτυακή συνάντηση την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 6-7μ.μ.
Καλούμε όλους εσάς που ενδιαφέρεστε να πάρετε μέρος στη δράση είτε ως απλοί συμμετέχοντες (παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ από την υπολογιστή σας)

είτε ως διοργανωτές (παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ με παρέα στο σπίτι σας ή αλλού) να πάρετε μέρος στη συνάντηση.

Στη συνάντηση θα:
·       Παρουσιαστεί με λεπτομέρεια το είδος της Δράσης.
·       Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε εσείς να πάρετε μέρος.
·       Να λυθούν τυχόν απορίες.
·       Να ακουστούν τις ιδέες σας.

ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ:
1. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ για την προβολή ενός ντοκιμαντέρ, διάρκειας 1 ώρας, που θα ενημερώσει και θα εμπνεύσει τους θεατές να λάβουν δράση ενάντια στην εμπορία ανθρώπων.
2. ΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ στις πόλεις μας με πρακτικούς τρόπους ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινότητας ή της γειτονιάς.
Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε, μάθετε περισσότερα στην ιστοστελίδα a21.gr & https://www.facebook.com/a21campaign/.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α. Τηλέφωνα 2410680242 & 2410680250 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 8:00 έως 16:00.

24-09-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-09-2020
Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας των παλαιών σπουδαστών του για τη σχολική χρονιά 2020-21. Παράλληλα το Δ.Ω.Λ. δέχεται για εγγραφή και νέους μαθητές (αρχάριους-προχωρημένους) στις παρακάτω σχολές:

Νηπίων (έτος γέννησης 2015)-Το τμήμα έχει συμπληρωθεί

            Προωδειακή τάξη (για μαθητές α΄ & β΄ δημοτικού): Μετά από βασική εκπαίδευση τα παιδιά κατατάσσονται στις σχολές του Ωδείου, σύμφωνα με τις προτιμήσεις και ικανότητές τους.

            Σχολές Οργάνων: Σχολή πιάνου, κιθάρας, εχγόρδων (βιολί, κοντραμπάσο, βιόλα, βιολοντσέλο), πνευστών (ξύλινων-χάλκινων), κρουστών, ακορντεόν και αρμονίου.

            Σχολή Μονωδίας: Διδάσκεται κλασικό τραγούδι και σύγχρονο τραγούδι.

            Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών:Λειτουργούν τα τμήματα Ενοργάνωσης, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Σύνθεσης.

            Σχολή Βυζαντινής Μουσικής: Διδάσκεται η βυζαντινή μουσική και όλα τα θεωρητικά μαθήματα που προβλέπονται. Γίνονται δεκτά παιδιά διαφόρων ηλικιών, καθώς και ενήλικες.

            Σχολή Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής: Λειτουργούν τμήματα παραδοσιακών οργάνων (βιολί, κλαρίνο, γκάιντα, κρουστά , λαούτο), τραγουδιού, κανονάκι. Παρέχονται δωρεάν μαθήματα για παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 χρονών για ένα χρόνο. Επίσης η συμμετοχή στην παιδική χορωδία  είναι δωρεάν.

            Τμήμα νυκτών λαϊκών οργάνων: Διδάσκεται έντεχνο μπουζούκι, καθώς και όργανα της ίδιας οικογένειας, όπως μπαγλαμάς, τζουράς, ούτι, μαντολίνο, με παράλληλη διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων.

            Σχολή Σύγχρονης Μουσικής με τα τμήματα της ηλεκτρικής κιθάρας, κρουστών  και τραγουδιού. Για τη φοίτηση στη Σχολή δεν υπάρχει όριο ηλικίας και προϋπόθεση μουσικών γνώσεων.

            Φιλαρμονική Δημοτικού Ωδείου Λάρισας: Γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας 8-11 χρονών. Διδάσκονται πνευστά και κρουστά όργανα και η φοίτηση είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο.

            Τα πτυχία και τα διπλώματα που απονέμονται στους αποφοιτούντες σπουδαστές του Ωδείου είναι αναγνωρισμένα από το κράτος και ανοίγουν το δρόμο για καριέρα στο χώρο της μουσικής. Εξάλλου μέσα από τα μαθήματα του Ωδείου δίνεται και η δυνατότητα προετοιμασίας για σπουδές στα μουσικά τμήματα των Πανεπιστημίων.

            Πλήθος σπουδαστών, αποφοίτων και συνόλων του Ωδείου βραβεύονται κάθε χρόνο σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, συνεχίζουν σπουδές σε κορυφαία εκπαιδευτήρια του εξωτερικού – επιβεβαιώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης από το Ωδείο εκπαίδευσης.

            Οι εγγραφές στις παραπάνω σχολές  γίνονται εργάσιμες ημέρες και  ώρες 9.00΄-13.00΄ στη Γραμματεία του Ωδείου (τηλ.: 2410.531960, 536886) πληροφορίες : Βάνα Φαρμακιώτη

 

23-09-2020
Πολιτική Προστασία - Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Τετάρτη 23/09/2020)

Για το δελτίο, πατήστε ΕΔΩ

23-09-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-09-2020
Δράση ευαισθητοποίησης από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας

Διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης αστυνομικού προσωπικού για την ενδοοικογενειακή βία διοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και πραγματοποιήθηκε στις 10 &11/ 06 /2020 στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας.

Το εκπαιδευτικό – επιμορφωτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν αστυνομικοί που στελεχώνουν τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων, καθώς και αστυνομικοί που εκτελούν καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας στα υφιστάμενα Αστυνομικά Τμήματα.

Οι φορείς που συμμετείχαν ήταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, το τμήμα Δομών Κοινωνικής Ένταξης, Απασχόλησης και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Λαρισαίων, το Γραφείο Ψυχολόγων ΓΕ.ΠΑ.Δ. Λάρισας και το τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.

Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα συμμετείχε η Κοινωνική λειτουργός - Προϊσταμένη του τμήματος Δομών Κοινωνικής Ένταξης, Απασχόλησης και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Λαρισαίων κα Δοβλατανιώτη Βασιλική και η ψυχολόγος του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας ή/και Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Λαρισαίων κα Ματζίρη Γεωργία.

Οι επιμορφούμενοι/ες -31 στον αριθμό- εργάστηκαν σε ομάδες κάνοντας μελέτη περίπτωσης ενδοοικογενειακής βίας, όπου αναδύθηκαν θέματα όπως -Μορφές κακοποίησης  -Παράγοντες που "παγιδεύουν" το θύμα  -Προφίλ θύτη -Κύκλος της Βίας  -Δευτερογενής Θυματοποίηση. Υπήρξε ενεργητική συμμετοχή και γόνιμη αλληλεπίδραση ανταλλάσσοντας εμπειρίες και προβληματισμούς. Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη ενεργής δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ φορέων και έγινε σύντομη ενημέρωση για τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στη Θεσσαλία και τις δυνατότητες αυτών. Διενεμήθη σχετικό χρηστικό φυλλάδιο. Το φυλλάδιο με τους Φορείς Υποστήριξης Γυναικών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας επιμελήθηκε η παιδοψυχολόγος του Ξενώνα κα Τσολάκη Ασπασία.

23-09-2020
Ενεργοί Πολίτες Λάρισας - Έκκληση για αλληλεγγύη στους πληγέντες από τη θεομηνία συμπολίτες μας, από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας

Η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε και περιοχές της Θεσσαλίας, εκτός από τις εκτεταμένες υλικές καταστροφές, άφησε πίσω της και ανθρώπινα θύματα…
Για τους ανθρώπους που χάθηκαν, δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, πέρα από το να εκφράσουμε τη βαθιά λύπη μας και την ηθική συμπαράσταση στους οικείους τους…
Όμως, για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που ξεσπιτώθηκαν, είδαν τις περιουσίες τους και τους κόπους μιας ζωής να χάνονται σε μια στιγμή, έχασαν τις σοδειές τους, και ζουν μέσα στην απελπισία και την απόγνωση, εμείς οι ενεργοί συμπολίτες τους μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά, και πέρα από την ηθική συμπαράσταση που είναι δεδομένη!
Μπορούμε να βοηθήσουμε με λίγα τρόφιμα από το υστέρημά μας, που θα ανακουφίσουν τους πληγέντες τις πρώτες δύσκολες μέρες…

Η βοήθεια όμως αυτή, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να είναι καλά οργανωμένη! Για το λόγο αυτό, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας πάντα έτοιμοι να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, συντάσσονται με τις αποφάσεις που πήραν οι αρμόδιοι φορείς, και καλούν όλα τα μέλη και τους φίλους τους καθώς και όλους τους πολίτες της Λάρισας, να προσφέρει ότι μπορεί ο καθένας, στο σημείο συγκέντρωσης βοήθειας του δήμου Λαρισαίων, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου (Μανωλάκη 9-11) ως τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου. Τα είδη που έχουν ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι:

 • Νερά
 • Ζυμαρικά
 • Όσπρια
 • Λάδι
 • Κονσέρβες

  Κάθε προσφορά μικρή ή μεγάλη είναι σημαντική, καθώς θα ανακουφίσει ανθρώπους που την έχουν απόλυτη ανάγκη!
  Μην ξεχνάτε ότι: ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ!
23-09-2020
Βιωματικά εργαστήρια τυποβαφικής για ενήλικες στο Λαογραφικό Μουσείο

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας οργανώνει 2ήμερο σεμινάριο-εργαστήριο Τυποβαφικής για ενήλικες συνολικής διάρκειας 4 ωρών με θέμα: «Βιωματικά εργαστήρια τυποβαφικής με αντίγραφα μουσειακών σφραγίδων» .
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο του Μουσείου και ώρες 10:00-12:00 π.μ., χωρίς κόστος συμμετοχής.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει δύο ενότητες.

Στο πρώτο θεωρητικό μέρος, θα αναλυθεί το ιστορικό πλαίσιο εξέλιξης της τυποβαφικής, η τεχνολογία και τα στάδια που οδηγούν από την χάραξη των ξύλινων καλουπιών έως την μεταφορά των μοτίβων στο ύφασμα καθώς και οι επιρροές των σταμπάτων και η χρήση τους.

Έπειτα, θα αναπτυχθεί η πορεία απόκτησης του εν λόγω μουσειακού υλικού από το Μουσείο και οι προοπτικές αξιοποίησής του, προκειμένου να διασωθεί η τεχνική μέσα από την αναβίωση τυποβαφικών εργαστηρίων και την παραγωγή σταμπωτών.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο εφαρμογής της τεχνικής με στάμπες, αντίγραφα των πρωτότυπων μουσειακών σφραγίδων και ανεξίτηλες βαφές.

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους σταμπωτά και θα εξασκηθούν πάνω σε αυτό, αποδεικνύοντας πώς μια παραδοσιακή τεχνική μπορεί να αποκτήσει νέα διάσταση στη σύγχρονη εποχή.

Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στο τηλ. 2410 239.446

Αριθμός συμμετεχόντων 10 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες προστασίας όπως ορίζονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Πολιτισμού. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα κατά την είσοδο, κατά τη διάρκεια και κατά το πέρας του σεμιναρίου, και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα, ενώ κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται με αποστάσεις 1,5 μέτρου.

 

23-09-2020
Μύλος Παραστατικών Τεχνών ΕΠΤΑ - Παραστάσεις και προβολές Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ-θεσμός για τον πολιτισμό της Λάρισας, ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και συντονίζει καλλιτεχνικά το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου-ΣΜουΘ, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το φεστιβάλ για το 2020 φέρει τον συμπληρωματικό τίτλο ΕΠΤΑ, με διττή σημασία, δηλώνοντας αφενός την έβδομη χρονιά πραγματοποίησής του και αφετέρου αποτελώντας ακρωνύμιο της φράσης: Επαναπροσδιορίζοντας τις Παραστατικές Τέχνες και την Αναπηρία, φράση που αποτελεί και τον θεματικό άξονα και το όραμα του φετινού Μύλου Παραστατικών Τεχνών.

Τέσσερις μέρες παραστάσεων, προβολών και εργαστηρίων όπως και μια ημερίδα εθνικής εμβέλειας με διεθνείς συμμετοχές, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό των παραστατικών τεχνών με άξονα την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη.

Αναλυτικά οι παραστάσεις – προβολές το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου (στις 21.00)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Present (χοροθέατρο) παράσταση εν εξελίξει
Δέσποινα Μπουνίτση | ΣΜουΘ
(Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά – ζωντανά από τη Σκηνή Μπαλέτου)
Προσβασιμότητα: Διεθνής Νοηματική και μερική Ακουστική Περιγραφή στα Αγγλικά είναι ενσωματωμένα στην παράσταση

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Gravity (and other attractions) (χοροθέατρο)
Κώστας Λαμπρούλης | ImPArt διεθνής συμπαραγωγή
(Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά – ζωντανά από τη Σκηνή Μπαλέτου)
Προσβασιμότητα: Ακουστική Περιγραφή στα Αγγλικά, Visual Vernacular και Διεθνής Νοηματική ενσωματωμένα στην παράσταση

ΠΡΟΒΟΛΗ: Εκτός (ταινία μικρού μήκους)
Κώστας Λαμπρούλης | ΣΜουΘ
(Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά – ανάμεσα από τις παραστάσεις)
Προσβασιμότητα: Ακουστική Περιγραφή και SDH υπότιτλοι στα ελληνικά

Η γενική είσοδος στις παραστάσεις/προβολές κοστίζει 3 ευρώ και εισιτήρια προπωλούνται ήδη στο ταμείο του @Las Ramblas_coffeebar (Απόλλωνος 8, Λάρισα).

*Η προπώληση σταματάει την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι και σε περίπτωση που υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις για το κοινό, εισιτήρια θα πωλούνται στο ταμείο του Θερινού Κινηματογράφου του Μύλου από τις 20:15΄ τις μέρες των παραστάσεων-προβολών.

Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζηαντωνίου

    

23-09-2020
Μύλος Παραστατικών Τεχνών ΕΠΤΑ - Παραστάσεις και προβολές Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ-θεσμός για τον πολιτισμό της Λάρισας, ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και συντονίζει καλλιτεχνικά το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου-ΣΜουΘ, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το φεστιβάλ για το 2020 φέρει τον συμπληρωματικό τίτλο ΕΠΤΑ, με διττή σημασία, δηλώνοντας αφενός την έβδομη χρονιά πραγματοποίησής του και αφετέρου αποτελώντας ακρωνύμιο της φράσης: Επαναπροσδιορίζοντας τις Παραστατικές Τέχνες και την Αναπηρία, φράση που αποτελεί και τον θεματικό άξονα και το όραμα του φετινού Μύλου Παραστατικών Τεχνών.

Τέσσερις μέρες παραστάσεων, προβολών και εργαστηρίων όπως και μια ημερίδα εθνικής εμβέλειας με διεθνείς συμμετοχές, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό των παραστατικών τεχνών με άξονα την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη.

Αναλυτικά οι παραστάσεις – προβολές την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου (στις 21.00)
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ*: Ερωτευμένα Άλογα (θέατρο)
Ελένη Ευθυμίου | Ομάδα Εν Δυνάμει
(Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά * Λόγω των μέτρων COVID-19 η παράσταση θα παρουσιαστεί βιντεοσκοπημένη)
Προσβασιμότητα: SDH υπότιτλοι στα ελληνικά

ΠΡΟΒΟΛΗ: 1,5 Μέτρο Κοντά (ταινία μικρού μήκους)
Πηνελόπη Μπράχου, Ομάδα Χορού ΣΜουΘ
(Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά – πριν από την παράσταση)
Προσβασιμότητα: βίντεο χορού

Η γενική είσοδος στις παραστάσεις/προβολές κοστίζει 3 ευρώ και εισιτήρια προπωλούνται ήδη στο ταμείο του @Las Ramblas_coffeebar (Απόλλωνος 8, Λάρισα).

Η προπώληση σταματάει την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι και σε περίπτωση που υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις για το κοινό, εισιτήρια θα πωλούνται στο ταμείο του Θερινού Κινηματογράφου του Μύλου από τις 20:15΄ τις μέρες των παραστάσεων-προβολών.

22-09-2020
Δράση Κοινωνικής Παρέμβασης από το Κέντρο Κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), μέσω του προγράμματος «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους στο Δήμο Λαρισαίων», συμμετείχε στην δράση κοινωνικής παρέμβασης με θέμα: Εργασιακή Συμβουλευτική & Προώθηση στην Απασχόληση.

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στον φιλόξενο χώρο του Μύλου του Παππά οι ωφελούμενοι του προγράμματος, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Μουσείο Σιτηρών και αλεύρων με την πολύτιμη υποστήριξη της κας. Κόντσα Κωνσταντίνας και στη συνέχεια να συμμετέχουν ενεργά στο εργαστήρι εργασιακής συμβουλευτικής με στόχο την ενημέρωση και υποστήριξή τους σε θέματα ένταξης ή/και επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι υπηρεσίες του προγράμματος έχοντας ως κύριο γνώμονα τον ολιστικό χαρακτήρα υποστήριξης των ωφελουμένων με στόχο την κοινωνική τους ένταξη, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση. Σε κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης και με τη συμμετοχή των Κοινωνικών Λειτουργών της Διεύθυνσης Πρόνοιας οι συμμετέχοντες παρουσίασαν ο καθένας ξεχωριστά την προσωπική τους εργασιακή εμπειρία ζωής, μοιράστηκαν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον και επέδειξαν ενδιαφέρον για τη διεύρυνση των επαγγελματικών τους προσόντων, μέσω της συμμετοχής τους σε εξατομικευμένες συνεδρίες στην προσπάθεια ανεύρεσης εργασίας.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί τα τελευταία χρόνια υποστηρίζοντας την Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβλετ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α. Τηλέφωνο 2410680242 & 2410680250 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 8:00 π.μ. έως 16:00μ.μ.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

22-09-2020
Εμβόλια για τα ανήλικα παιδιά Ρομά - Ξεκίνησε χθες ο εμβολιασμός στο Κέντρο Κοινότητας Νέας Σμύρνης

Ξεκίνησε χθες το πρόγραμμα εμβολιασμού ανηλίκων Ρομά στο Κέντρο Κοινότητας της Νέας Σμύρνης, μιας περιοχής που ταλαιπωρήθηκε το προηγούμενο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού υλοποιείται με τη συνεργασία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων με τον Δήμο Λαρισαίων, το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών δράσεων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το συνεχές πρόγραμμα παρέμβασης σε ευπαθείς ομάδες, και συγκεκριμένα στην κοινότητα Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας, που οργάνωσε και υλοποιεί η 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2019 και θα συνεχιστεί έως και το τέλος του 2020, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η παιδίατρος της δομής κα Ειρήνη Σπανού, με την επισκέπτρια υγείας κα Ευσταθία Παπανικολάου και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, εξέταζαν και εμβολίαζαν παιδιά Ρομά, γεγονός που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχίσουν κάθε Τετάρτη από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι κατόπιν ραντεβού με μέγιστο αριθμό ραντεβού 10 ημερησίως προκειμένου να αερίζονται επαρκώς οι χώροι μεταξύ των εμβολιασμών. Τα παιδιά θα συνοδεύονται από έναν μόνο ενήλικα και θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον Covid-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Από νωρίς χθες το πρωί στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας βρέθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρης Πινακάς, ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Βούλγαρης και η συντονίστρια της 4ης ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Ράνια Πινακά με τους δύο πρώτους να επαναβεβαιώνουν την απόφαση της Περιφερειακής αλλά και Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν τα προγράμματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ιδιαίτερα δε όσα αφορούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε η συντονίστρια της 4ης ΤΟΜΥ, Ράνια Πινακά από τις 28 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η συνταγογράφηση αντιγριπικών εμβολίων και εμβολίων πνευμονιόκοκκου για ενήλικες καθώς και ο αντιγριπικός εμβολιασμός ενηλίκων Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Νέας Σμύρνης Λάρισας, στα πλαίσιο παρέμβασης και στήριξης των ευπαθών ομάδων.

 

21-09-2020
Διευρύνοντας τις εκπαιδευτικές γνώσεις στους Ρομά της Νέας Σμύρνης

Συνάντηση με το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας -Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Δ/ντης του 1ου ΣΔΕ Λάρισας κ. Ντούμος Μαργαρίτης, ο Υποδ/ντης κ. Οικονόμου Κων/νος καθώς και ενήλικες ρομά (κυρίως απόφοιτοι των τμημάτων αλφαβητισμού) που επιθυμούν να συνεχίσουν το σχολείο. Στη συνάντηση τονίστηκε η δυνατότητα που δίνουν τα ΣΔΕ σε όσους δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση, να επανασυνδεθούν και να αντιμετωπίσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η υπεύθυνη του Παραρτήματος Ρομά κα. Μπουκόρου Εύη αναφέρθηκε στις ραγδαίες αλλαγές των τελευταίων ετών στον τομέα της απασχόλησης, οι οποίες ωθούν τον άνθρωπο να ανανεώνει συνεχώς τις γνώσεις του και να βελτιώνει τις δεξιότητές του ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών, επαναπροσδιορίζοντας στόχους και προτεραιότητες.

Στη συνάντηση συμμετείχε και μια μαθήτρια ρομά που ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά τα μαθήματά της στο 1ο ΣΔΕ Λάρισας η οποία κατέθεσε την δική της εμπειρία. Επισήμανε πως η ίδια καθημερινά ένιωθε καλύτερα με τον εαυτό της αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή της και ξεπερνώντας τα εμπόδια που υπήρχαν στον πληθυσμό των ρομά.

Οι ενήλικες μελλοντικοί μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον Δ/ντη του σχολείου για την εγγραφή και την πρώτη τους γνωριμία με το νέο τους σχολείο.

Για περισσότερες πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45 τηλ. 2410-231122, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

21-09-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
21-09-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-09-2020
Δυο υδροφόρες του Δ. Λαρισαίων στην πόλη της Καρδίτσας
 • Με απόφαση του Δημάρχου Απ. Καλογιάννη μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Β. Τσιάκο
 • Και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείογια τους πολίτες της Καρδίτσας

Δυο υδροφόρες του Δήμου Λαρισαίων με το απαραίτητο προσωπικό, βρίσκονται από το μεσημέρι της Κυριακής στην Καρδίτσα προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των τοπικών αρχών  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε ο Ιανός.

Η αποστολή των υδροφόρων στην Καρδίτσα έγινε με απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο.

Eπίσης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες.

Ειδικότερα, μετά από συνεννόηση με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας, τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

 • Νερό
 • Ζυμαρικά
 • Οσπρια
 • Λάδι
 • Κονσέρβες

Η συγκέντρωση θα γίνεται την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο 9 -11 

21-09-2020
Στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Πλούσιες ήταν οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Την Κυριακή, τμήμα του κέντρου της πόλης «έκλεισε» για τα οχήματα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Η «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο», αποτελεί μια από τις σημαντικές δράσεις του προγράμματος που αποσκοπεί κεντρικές δράσεις της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας».

Σκοπός των δράσεων είναι η ενθάρρυνση στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Επίσης το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε πολιτιστικός Περίπατος για ΑΜΕΑ με αμαξίδια την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία και με τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας. 

Ο Απόστολος Καλογιάννης συζήτησε με τους συμμετέχοντες και έκανε μια σύντομη ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης των μεγάλων αλλαγών στον κεντρικό τομέα της πόλης. Κρίσιμο ζήτημα χαρακτήρισε είναι η προσπάθεια να αλλάξουμε σταδιακά και αντιλήψεις.

Το Σάββατο με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Συλλόγου Φίλων Διαχρονικού Μουσείου, διοργανώθηκε πολιτιστικός περίπατος στο κέντρο της πόλης.   

Το ποδήλατο γιόρτασε το απόγευμα του Σαββάτου, με την ποδηλατοβόλτα από τις 5 μ.μ. εως τις 7 μ.μ. σε συνεργασία με την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων τον Ποδηλατικό Σύλλογο «Π.Α.Σ Πηνειός» και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας «Institut Francais» και τη συμβολή των εθελοντών για τον ΕΟΔΥΑ στην ασφάλεια της.

Τέλος, στην Κεντρική Πλατεία συνεχίζεται μέχρι και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου η Εκθεση Ηλεκτροκίνηση. Αντιπροσωπείες οχημάτων και εταιρείες που δραστηριοποιουνται στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζουν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ποδήλατα, πατίνια, αμαξίδια κ.α.

Την έκθεση επισκέφθηκε προ ημερών ο Δήμαρχος κ. Απ. Καλογιάννης, ο οποίος συζήτησε με εκθέτες και συμπολίτες για την ηλεκτροκίνηση.

 

21-09-2020
Η εξέλιξη των έργων στην Ιουστινιανού

• Ανακοίνωση του Δ. Λαρισαίων με αφορμή ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου

Με αφορμή ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου για τα υπό εξέλιξη έργα στην οδό Ιουστινιανού, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων γίνονται γνωστά τα εξής:

«Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής, στις αρχές του 2020 προέβλεπε ότι τα έργα στην οδό στην οδό Ιουστινιανού, θα ξεκινούσαν τον Ιούνιο.

Προέκυψε στην συνέχεια η πανδημία του κορονοϊού, το lock down, η αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων και κυρίως η επιβράδυνση όλων των σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών (έγκριση εργοταξιακών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, έκδοση αποφάσεων, δημοσίευση σε ΦΕΚ). Παρ’ όλα αυτά οι σχετικές διαδικασίες που αφορούσαν τον Δήμο ολοκληρώθηκαν έγκαιρα, αλλά κατεγράφη μεγάλη καθυστέρηση στη συνέχεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η απαραίτητη έγκριση της εργοταξιακής κυκλοφοριακής μελέτης δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το επόμενο ακριβώς στάδιο – η δημοσίευση στο ΦΕΚ - ολοκληρώθηκε μετά από τρεις μήνες περίπου και ειδικότερα μετά τις 15 Αυγούστου.

Συνεπώς οι συμπολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως στη διαδικασία από την προγραμματισμό μέχρι την έναρξη υλοποίησης ενός έργου απαιτούνται αποφάσεις και ενέργειες και άλλων αρχών και υπηρεσιών, κάτι που σημαίνει πιθανές καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία.

Βεβαίως το γεγονός ότι τα έργα ξεκίνησαν δυο εβδομάδες, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, απασχόλησε και απασχολεί έντονα την Δημοτική Αρχή.

Εχει δοθεί σαφής εντολή στην εταιρεία κατασκευής να εντείνει τις εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου και σχετικά σύντομα να διασφαλιστεί – σε συνθήκες εργοταξίου - ασφαλής πεζή πρόσβαση στα σχολεία από την Ιουστινιανού. Για αυτό το λόγο προτεραιότητα δίνεται στις εργασίες που αφορούν στο πεζοδρόμιο μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα της Ιουστινιανού (από Παναγούλη έως 28ης Οκτωβρίου) θα διαρκέσουν έως τα τέλη Νοεμβρίου και καταβάλλεται προσπάθεια να συντομευθούν.

Διευκρινίζεται επίσης ότι την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή εκτελέστηκαν εργασίες σύνδεσης της αποχέτευσης της οδού Ιουστινιανού με το κεντρικό δίκτυο, που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην συμβολή των οδών Παναγούλη και Ιουστινιανού. Οι εργασίες αυτές ολοκληρώθηκαν.

Επίσης, πριν τα σχολεία υποδεχθούν τους μαθητές, ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης είχε συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία. Κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας, μαθητές προσέρχονται στα σχολικά κτίρια από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και παράπλευρους οδούς (πχ. πεζόδρομος Ιάσονος).

Παράλληλα, σε καθημερινή βάση και από την πρώτη ημέρα που τα παιδιά ξεκίνησαν το σχολείο, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, η Δημοτική Αστυνομία είναι παρούσα και συμβάλει, μαζί με τους σχολικούς τροχονόμους, στην ομαλή πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία.

Ζητούμε για άλλη μια φορά την κατανόηση και την υπομονή των συμπολιτών για την αναστάτωση και τα προβλήματα που σημειώνονται κατά την εκτέλεση των έργων.»

21-09-2020
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας λειτουργεί με ασφάλεια

Από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 3780/08-09-2020) η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας λειτουργεί κανονικά (χωρίς ραντεβού) με υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους και τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των χρηστών.

Για τις συναλλαγές σας εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον ηλεκτρονικό μας κατάλογο στη διεύθυνση https://larissalib.openabekt.gr/, να επιλέξετε τα βιβλία που επιθυμείτε και να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα με τις κρατήσεις σας.

Οι επιστροφές των βιβλίων πραγματοποιούνται στην είσοδο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου τοποθετώντας τα βιβλία στα ειδικά κουτιά που υπάρχουν στον χώρο. Τα επιστρεφόμενα βιβλία είναι μη διαθέσιμα και παραμένουν σε καραντίνα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τουλάχιστον 72 ώρες πριν την επανατοποθέτησή τους στα ράφια των βιβλιοθηκών.

Σύντομα θα ανακοινωθούν, ο τρόπος και τα ωράρια λειτουργίας των βιβλιοθηκών που λειτουργούν στα Πολιτιστικά Κέντρα Αγ. Κωνσταντίνου και Αγ. Γεωργίου και στη Λέσχη Πολιτισμού Ν. Σμύρνης.

Ώρες λειτουργίας βιβλιοθηκών για το κοινό:
Δευτέρα 2.00μ.μ. - 8.00μ.μ.
Τρίτη έως Παρασκευή 8.00π.μ. - 2.00μ.μ.
Πληροφορίες:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Χατζηγιάννειο |Πνευματικό Κέντρο, Ρούσβελτ 59, 41222
Τμήμα Ενηλίκων (1ος όροφος) 2410671173, Παιδικό Τμήμα(3ος όροφος) 2410618753 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., https://www.facebook.com/www.edimovivliolarissa

21-09-2020
8ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης (Από 28/9 – 3/10/2020)

Το εξ αναβολής λόγω καραντίνας 8ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Θράκα» περί τα τέλη Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 3 Οκτωβρίου προσαρμοσμένο στις επιταγές της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι, αυτή την περίεργη χρονιά, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ζωντανές ποιητικές βραδιές με όλα τα μέτρα ασφαλείας, μεταδόσεις μέσω διαδικτύου Ελλήνων και ξένων ποιητών, διανομή βιβλίων σε μαθητές, απονομή του βραβείου Μάκη Λαχανά, μια απρόσμενη συνεργασία με το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8», τον απολογισμό του πρώτου κύκλου του Ευρωπαϊκού Project “Το καταφύγιο του Οδυσσέα”, παρουσίαση του δεύτερου κύκλου και άλλες εκπλήξεις.

Σκοπός της διοργάνωσης, η εξωστρέφεια και η παρεμβατικότητα της ποίησης και των ποιητών στην κοινωνία, η προώθηση της ελληνικής και ξένης ποίησης, η διαρκής και δημόσια επικοινωνία της ποίησης με το ευρύ κοινό, η ένταξή της στην καθημερινότητά μας.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

18:00

*Οι Ποιητές της Λάρισας

(Ανθολογία ποιητών που κατάγονται ή διαμένουν στον ν. Λάρισας)

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου

12:00

*Οι Ποιητές της Καρδίτσας

(Ανθολογία ποιητών που κατάγονται ή διαμένουν στον ν. Καρδίτσας)

20:00

Ποιητική βραδιά στην Καρδίτσα

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου

12:00

Η ποίηση στα σχολεία

(Εκατοντάδες βιβλία ποίησης θα μοιραστούν δωρεάν στους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λάρισας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοΐό)

18:00

*Οι Ποιητές των Τρικάλων

(Ανθολογία ποιητών που κατάγονται ή διαμένουν στον ν. Τρικάλων)

21:00

*Σύγχρονα ελληνικά ποιήματα: Μύθοι και ελπίδες από το σπίτι.

Το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ της Ελπίδας

(Οργάνωση: Ευρωπαϊκό δίκτυο Ποιητών και Φεστιβάλ “Versopolis”)

Πέμπτη 01 Οκτωβρίου

12:00

*Οι Ποιητές του Βόλου

(Ανθολογία ποιητών που κατάγονται ή διαμένουν στον ν. Μαγνησίας)

19:00

Κεντρική βραδιά, Λάρισα

Μύλος του Παππά, Θερινό Σινεμά

 

19:00-20:00 Ποιητικές απαγγελίες Λαρισαίων Ποιητών

20:00 -20:45 H ποίηση σε καταφύγιο

Απολογισμός του πρώτου κύκλου του Ευρωπαϊκού Project “Το καταφύγιο του Οδυσσέα”
Παρουσίαση του δεύτερου κύκλου και των δράσεών του

20:45 -21:00 Απονομή Βραβείου Μάκη Λαχανά

Βραβευμένος ποιητής: Κώστας Λάνταβος

21:00-21:30 Βιβλιοπαρουσίαση

Θάνος Γώγος “Ντακάρ

21:30 -22:15 Ποιητική βραδιά β΄ μέρος.

Παρασκευή 02 Οκτωβρίου

18:00

*Ποιητές των εκδόσεων Θράκα διαβάζουν ποιήματά τους

21:00 :

*Απαγγελίες ποιημάτων μελών του κύκλου ποιητών

Σάββατο 03 Οκτωβρίου

12:00

*“8-Ένα έργο, για ένα ποίημα”

Εικαστικοί του σωματείου εικαστικών “8” εμπνέονται από ένα ποίημα

16:00

*Η Ποίηση στα Βαλκάνια

Ποιητές από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας διαβάζουν ποίησή τους

20:00:

*Βραβείο Θράκα

Η ποιήτρια Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου διαβάζει ποιήματα από την βραβευμένη συλλογή της “Δεύτερη Νεότητα

21:00

* “Η ποίηση σε καταφύγιο”

Οι ποιητές που έχουν επιλεχθεί για το δεύτερο μέρος του Ευρωπαϊκού project “Το καταφύγιο του Οδυσσέα” μιλούν για τις εμπειρίες που αποκόμισαν και διαβάζουν ποιήματάτους.

Λήξη Φεστιβάλ

 

-Η επισήμανση «*» αφορά βίντεο ή κείμενα (ανθολογίες-αφιερώματα) που θα αναρτηθούν από την ημέρα και την ώρα που αναγράφεται, στο site του 8ου Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης https://thessalianpoetry.gr , στη σελίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων στο facebook, στο κανάλι της Θράκας στο youtube.

21-09-2020
«Αόρατη κλωστή» στον θερινό κινηματογράφο

Το κύκνειο άσμα του Ντάνιελ Ντέι Λιούις «Αόρατη κλωστή» σε σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον θα προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά, από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 22:00.

Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ (Ντάνιελ Ντέι Λούις) και η αδερφή του, Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ) κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης.

Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες, που θα έχουν ανάλογη τύχη.
Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, τυχαία, μια νεαρή γυναίκα, την Άλμα, η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του. Από τη στιγμή που ερωτεύεται και παραδίδεται στην Άλμα συνειδητοποιεί πως διασαλεύεται η απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια ζωή του, και κάτι τέτοιο τον τρομοκρατεί.

Η απρόσμενη αυτή ερωτική σχέση έρχεται να μεταμορφώσει και τους δύο, αλλά και την ίδια την ερωτική τους σχέση.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/391986/oskar-2018-stin-aorati-klosti-o-ntaniel-ntei-loyis-einai-o-spoydaioteros-raftis-stoΟ τελευταίος ρόλος του Ντάνιελ Ντέι-Λούις, το υποψήφιο για 6 Οσκαρ φιλμ του Πολ Τόμας Αντερσον, ένα haute couture αριστούργημα.

Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 130′ |
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον με τους: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Βίκι Κριπς, Λέσλι Μάνβιλ
Γενική είσοδος 4 ευρώ

*Οι προβολές είναι μόνο τρεις και τελευταίες για φέτος το καλοκαίρι, επειδή την επόμενη μέρα ξεκινάει το 7ο Φεστιβάλ Μύλος Παραστατικών Τεχνών.
*Δεν γίνεται προπώληση εισιτηρίων, ούτε κρατήσεις θέσεων. Το ταμείο ανοίγει από τις 21:00 και οι πόρτες στις 21:30.
*Πριν από την κανονική προβολή, παρουσιάζονται στους θεατές, τα βίντεο των Λαρισαίων καλλιτεχνών που προέκυψαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, να στηρίξει το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό που πλήττεται λόγω της πανδημίας.
*Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η χρήση της μάσκας επιβάλλεται σε “παντός είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους”.
Οι θεατές θα πρέπει να φοράνε μάσκα καθόλη τη διάρκεια της παράστασης/προβολής/συναυλίας. Το πρόστιμο ανέρχεται στα 150 ευρώ.

18-09-2020
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Συνεχίζoνται μέχρι την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020. η Έκθεση Ηλεκτροκίνησης που πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με επιχειρήσεις.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»  από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.  Σκοπός των δράσεων που φέτος υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020 είναι «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και το σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

 • Εκθεση Ηλεκτρονίκησης. Στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, λειτουργεί μέχρι την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, έκθεση  ηλεκτροκίνησης με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ποδήλατα πατίνια αμαξίδια. Στην έκθεση μετέχουν αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης
 • Πολιτιστικός Περίπατος το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της πόλης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Σύλλογο Φίλων Διαχρονικού Μουσείου.

            Η εκκίνηση θα γίνει στις 10.30 πμ στην πλατεία Αγ. Μπλάνα.

            Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Από την οδό Βενιζέλου και ακολούθως την οδό Παπαφλέσσα όπου θα γίνει στάση στα κατάλοιπα του Μπαϊρακλί τζαμιού οι μετέχοντες θα ανέβουν στον χώρο της Ακρόπολης (Φρούριο). Θα γίνει περιήγηση στον χώρο της Βασιλικής του Αγίου Αχιλλίου και στο Μπεζεστένι. Στη συνέχεια η περιήγηση περιλαμβάνει το Α’ Αρχαίο Θέατρο, το Β’ Αρχαίο Θέατρο και την Ρωμαϊκή Δεξαμενή στο υπόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Μανωλάκη.

 • Ποδηλατοβόλτα το απόγευμα του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου από τις 5 μ.μ. εως τις 7 μ.μ. σε συνεργασία με την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων τον Ποδηλατικό Σύλλογο  «Π.Α.Σ Πηνειός» και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας  «Institut Francais» .

            Ποδηλάτες  της πόλης μας  μεγάλοι, μικροί και μικρότεροι με τα ποδήλατα τους σε μια όμορφη διαδρομή  διασχίζουν την οδό Βενιζέλου,  με στάση στο πάρκο του Αλκαζάρ για τους μικρότερους οι όποιοι κοντά στον χώρο       του κηποθεάτρου θα συμμετέχουν σε διάφορα παιχνίδια όπως το «TOUR d’ Europe via Larissa» υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικών του Γαλλικού Ινστιτούτου και της εκπαιδεύτριας του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Λαρισαίων.

            Οι  μεγαλύτεροι  σε ηλικία ποδηλάτες με την συνοδεία προπονητή του ποδηλατικού συλλόγου  «Π.Α.Σ Πηνειός» συνεχίζουν και στην κοίτη Πηνειού και όλοι μαζί επιστρέφουμε στο Αρχαίο Θέατρο στις 7 μ.μ.

 • Πολιτιστικός Περίπατος για ΑΜΕΑ με αμαξίδια  την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου  σε συνεργασία και με τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας.

      Η εκκίνηση θα γίνει επίσης στις 10.30 πμ από την πλατεία Μπλάνα. Μέσω της οδού Βενιζέλου η πρώτη στάση θα γίνει στο Α’ Αρχαίο Θέατρο και θα ακολουθήσει το Β’ Αρχαίο Θέατρο. Κατάληξη και πάλι στην Ρωμαϊκή           Δεξαμενή επί της Μανωλάκη.

 

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις της ποδηλατοβόλτας και των πολιτιστικών περιπάτων, θα πραγματοποιηθούν εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο  την Κυριακή

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, οι δράσεις κορυφώνονται με την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Τμήμα του κέντρου της πόλης, από τις 10 το πρωί εως τις 2 το μεσημέρι,  θα παραμείνει αποκλεισμένο για όλα τα οχήματα.

Ειδικότερα, αποκλεισμένο για τα οχήματα θα είναι η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

 • Παπαναστασίου, Μανδηλαρά, Παναγούλη, Ολύμπου, Γεωργιάδου, κυκλικός κόμβος Αγίου Αχιλλίου, Μανωλάκη, Παπαναστασίου.
 • Η κίνηση στις οδούς περιμετρικά το δακτυλίου επιτρέπεται πλην την οδού Παπαναστασίου στο τμήμα από Μανδηλαρά εως Κύπρου.

Για το διάστημα της δράσης, το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία, θα διαθέτει με έκπτωση 50% τα εισιτήρια, ενώ για τους μαθητές θα είναι δωρεάν. Παράλληλα, εντός της αποκλεισμένης για τα οχήματα περιοχής θα κυκλοφορεί το τραινάκι του Αστικού ΚΤΕΛ.

18-09-2020
Εγγραφές και μετεγγραφές για το Β’ και Γ’ Έτος της Ανώτερης Σχολής Χορού Δήμου Λαρισαίων

Έως και 30 Σεπτεμβρίου

Από την Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων κοινοποιείται ότι οι αιτήσεις εγγραφής και μετεγγραφής για το Β’ και Γ’ Έτος σπουδών της Ανώτερης Σχολής Χορού γίνονται δεκτές μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων, εκπαιδευτικό ίδρυμα υπό την εποπτεία του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ιδρύθηκε το 1997 συμβάλλοντας στην αποκέντρωση της αναγνωρισμένης επαγγελματικής χορευτικής παιδείας και στην άνθηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η φοίτηση είναι τριετής και υποχρεωτική και οι απόφοιτοι λαμβάνουν Δίπλωμα Καθηγητή/Καθηγήτριας Χορού ή Πτυχίο Χορευτή/Χορεύτριας.

Η Ανώτερη Σχολή Χορού λειτουργεί σύμφωνα με το Ν. 1158/81 «Περί Οργανώσεως και Διοικήσεως Σχολών Ανωτέρας Καλλιτεχνικής Εκπαιδεύσεως » και το Π.Δ. 372/83 «Κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας Ανωτέρων Σχολών Χορού» όπου καθορίζεται το πρόγραμμα σπουδών και το οποίο περιλαμβάνει:

 

• ΚΥΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Κλασικός Χορός, Σύγχρονος Χορός, Ρυθμική, Θεωρία και ανάλυση τεχνικής Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού, Διδασκαλία.

• ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Μουσική, Εφαρμοσμένη Ανατομία και Μυολογία, Ιστορικοί και Θεατρικοί Χοροί, Ρεπερτόριο Κλασικό και Σύγχρονο, Ελληνικοί Χοροί, Ιστορία Χορού, Αυτοσχεδιασμός και Στοιχεία Χορογραφίας, Παιδαγωγική Ψυχολογία.

Τηλέφωνο επικονωνίας:2410256464
Διεύθυνση: Γεωργιάδου 53, Μύλος του Παππά
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

18-09-2020
Μύλος Παραστατικών Τεχνών ΕΠΤΑ - Πρόγραμμα

Ο φετινός Μύλος Παραστατικών Τεχνών θα είναι διαφορετικός, όχι μόνο εξαιτίας των συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία, αλλά και γιατί έχει έναν ιδιαίτερο θεματικό άξονα: την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη στις παραστατικές τέχνες ατόμων με αναπηρία.

Η ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό είναι προτεραιότητά μας.

Στην Ελλάδα, αυτή η υπόθεση, αν κι έχουν γίνει αρκετά και σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια -και με την κατάργηση της αναχρονιστικής διάταξης που απέκλειε αννθρώπους με αναπηρία να σπουδάσουν σε δραματικές σχολές κι από τότε έχουν προκύψει αρκετές ομάδες θεάτρου και χορού όπως λέγονται μεικτές- θα έλεγα ότι βρίσκεται στα σπάργανα.

Εμείς, όπως ξέρετε, συνεργαζόμαστε στενά με την ομάδα ΘΕΑΜΑ την πρώτη επαγγελματική ομάδα που αποτελείται από άτομα με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή της, ενισχύουμε το ΣμουΘ στη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα unlabel (χωρίς ετικέτα), υλοποιήσαμε το πρότυπο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα «ANIMUS-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Παίζω και μαθαίνω για τη διαφορετικότητα» και διοργανώσαμε την ημερίδα με θέμα “Η σύγχρονη αντιμετώπιση της αναπηρίας: Υγεία, Πολιτισμός, Τύπος”στο Λαογραφικό Μουσείο, ενώ έχουμε φροντίσει όλες οι πολιτιστικές υποδομές μας να είναι προσβάσιμες, ο Μύλος, το Χατζηγιάννειο, το Ωδείο, η Πινακοθήκη, τα Μουσεία μας.

Η διαφορετικότητα ή πιο σωστά η ποικιλομορφία, είναι ένα φαινόμενο που συναντάμε στη φύση, απαραίτητο για την αρμονία και την εξέλιξη της ζωής. Αυτό το στοιχείο της ποικιλομορφίας δεν μπορεί να λείπει από την τέχνη ως μέσο έκφρασης της ζωής.

Για εμάς δεν υφίσταται καν ο διαχωρισμός, τουλάχιστον όσον αφορά το δικαίωμα του καθενός να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ή να συμμετέχει συνδημιουργώντας, ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών ή άλλων χαρακτηριστικών.

Και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε προς σε αυτή την κατέυθυνση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Στην τέχνη το διακύβευμα είναι να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι μοναδικός. Ως επίλογο, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών ΕΠΤΑ (ακρωνύμιο της φράσης Επαναπροσδιορίζοντας τις Παραστατικές Τέχνες και την Αναπηρία) θα είναι μια γιορτή της μοναδικότητας!

Παραστάσεις

 • «Ερωτευμένα Άλογα» - Εν Δυνάμει

Πέμπτη και Παρασκευή 24 και 25 Σεπτεμβρίου, 21:00

Προβολή-Θερινό Σινεμά

 • «Present»- ΣΜουΘ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, 21:00

Σκηνή Μπαλέτου του Μύλου του Παππά/Θερινό Σινεμά

 • «Gravity and other attractions»- Διεθνής Συμπαραγωγή ImPArt

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, 21:00

Σκηνή Μπαλέτου του Μύλου του Παππά/Θερινό Σινεμά

 • «Re-call»- Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 21:00

Δημοτικό Ωδείο/Θερινό Σινεμά

 • [Νέοι] ορίζοντες- Theatre enCorps Collectif

Σάββατο και Κυριακή 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Δημοτικό Ωδείο/Θερινό Σινεμά

Εργαστήρια

 • Creability

Πέμπτη 24/9, 17:00-19:00

 • Εργαστήριο θεάτρου-Ομάδα Εν Δυνάμει

Παρασκευή 25/9 , 10:00-13:00

 • Εργαστήριο υποκριτικής- Αννίτα Καπουσίζη

Παρασκευή 25/9, 13:00-15:00

 • Εργαστήριο χορού- Susanne Schneider/Cornelia Jungo

Παρασκευή και Σάββατο 26/9, 16:00-17:00

 • Εργαστήριο χορού- Sarena Bockers/Dodzi Doughban

Σάββατο 26/9, 17:00-19:00

 • Εργαστήριο φωτογραφίας «Blindfold»- Liminal

Σάββατο 26/9, 10:00-13:00

 • Εργαστήριο ακουστικής περιγραφής – Κερασία Μιχαλοπούλου/Liminal

Σάββατο 26/9, 13:30-15:30

Προβολές (Θερινό Σινεμά Μύλου, ανάμεσα στις παραστάσεις)

 • «Εισιτήριο»-Χάρης Σταθόπουλος
 • «Εκτός»- ΣΜουΘ
 • «1,5 μέτρο κοντά»-Ομάδα χορού ΣΜουΘ
18-09-2020
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με αριθμ. 36503/15-09-2020 για τη σύμβαση μίσθωσης έργου τεσσάρων ατόμων για την κάλυψη αναγκών του τμήματος Λειτουργίας ΚΑΠΗ της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση, πατήστε ΕΔΩ

Ανακοίνωση - Διόρθωση σφάλματος

 

18-09-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 24/09/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-09-2020
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 23/09/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-09-2020
Δημοσίευση Στοιχείων Σύμβασης και Ανακοίνωσης Διενέργειας Κλήρωσης ΜΗ.Μ.Ε.Δ.

Για το κείμενο της ανακοίονωσης, πατήστε ΕΔΩ

17-09-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-09-2020
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Παρασκευή 26/06/2020, 09:00-15:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και από ώρα 8:00 μέχρι 12:30 θα γίνει διακοπή νερού λόγω έργων συντήρησης του δικτύου ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:

 • 110 Πτέρυγα Μάχης
 • Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αγναντερής-Ροδιάς-Μαρμαρίνης
 • Καραμανλή (έναντι του παλαιοπωλείου Φλώρου)
17-09-2020
«Μια γεύση από Ανατολική Ρωμυλία» στον θερινό κινηματογράφο

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά, θα προβάλει το βίντεο με τις καταγραφές - προφορικές μαρτυρίες από την πρώτη και δεύτερη φάση του ερευνητικού προγράμματος του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας με θέμα «Μια γεύση από Ανατολική Ρωμυλία».

Το εν λόγω βίντεο περιλαμβάνει προφορικές μαρτυρίες από κατοίκους της συνοικίας της Φιλιππούπολης. Οι συνεντεύξεις αφορούν σε συνταγές που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους και κληροδοτούν στα παιδιά και στα εγγόνια τους.

Πιο συγκεκριμένα, θα ζωντανέψουν στην οθόνη μαρτυρίες επιγόνων οικογενειών προσφύγων από την Ανατολική Ρωμυλία δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς, που οι δικοί τους ξεριζωμένοι από τα πάτρια εδάφη ήρθαν και ίδρυσαν τη συνοικία της Φιλιππούπολης στη Λάρισα.

Η γαστρονομική κληρονομιά των Ανατολικορωμυλιωτών αλλά και πολλά επιπλέον στοιχεία για την ιστορία, την παράδοση, τις συνθήκες εγκατάστασής τους στην Φιλιππούπολη, τα επαγγέλματα, τα σπίτια, την κοινωνική διάρθρωση κά προέκυψαν από τις συνεντεύξεις μέσω των αφηγήσεων.

Μέρος αυτών των στοιχείων, με έμφαση στις χαρακτηριστικές γεύσεις και συνταγές των προσφύγων, θα παρουσιαστούν στην προβολή.

Στη συνέχεια, η μνήμη γίνεται πράξη και μπαίνει στο πιάτο.

Οι γυναίκες μαγειρεύουνΑνατολικορωμυλιώτικα φαγητά όπως: Καρβαβίτσα, Καβουρμά, Σκορδομάτζανο κά. με στόχο να μεταφέρουν στη νέα γενιά τη γαστρονομική κληρονομιά των προγόνων τους και να αποκαλύψουν τα γευστικά μυστικά της παραδοσιακής τους κουζίνας.

Οι μνήμες, τα βιώματα, οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες που αναδείχτηκαν μέσω της προφορικής ιστορίας και φώτισαν πτυχές από την ιστορία και την παράδοση των προσφύγων από την Ανατολική Ρωμυλία, περιλαμβάνονται σε αυτή την προβολή που θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και με συνεκτικό στοιχείο τη γεύση θα ενώσει το χθες με το σήμερα.

Επιστημονική υπεύθυνη έργου: Φανή Καλοκαιρινού, Διευθύντρια Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας
Συνεργασία: Περσεφόνη Γιαννούλη Eπίκουρος Kαθηγήτρια Tεχνολογίας & Ποιοτικού Eλέγχου Tροφίμων, Tμήμα Bιοχημείας Bιοτεχνολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης ΕΜΛΦ
Μεθοδολογία Κινηματογράφηση Επεξεργασία: Η Κληρονομιά της Γεύσης .
Επιμελεια τίτλων: Χρήστος Παπαδημητρίου .
Μουσική: Θρανξ Πανκς
Πληροφορητές – συμμετέχοντες: Μπουχώρης Δημήτριος, Μπουχώρη Γεωργία, Φωτοπούλου Ειρήνη, Φιλίππου Νερατζούλα, Τοπάλη-Τσιτσανούδη Χρυσούλα, Φιλίππου Άννα, Σαγρώσης Νίκος, Γκιόλβα-Χατζηνίκου Πέγκυ, Καραβασίλης Σωτήρης, Δελαρούδης Σιδέρης, Γκουτζίδης Γιάννης, Μπουχώρη Κων/να, Πετρούλα Κυράτσα, Λεμονιά Παπακωνσταντίνου Μοσχίδη.

Είσοδος ελεύθερη.

Ώρα προσέλευσης :20.00 – 20.45. Δεν θα γίνουν κρατήσεις θέσεων.

*Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η χρήση της μάσκας επιβάλλεται σε “παντός είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους”.
Οι θεατές θα πρέπει να φοράνε μάσκα καθ’όλη τη διάρκεια της προβολής.

 

17-09-2020
Εγγραφές στις Λέσχες Πολιτισμού-Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Λαρισαίων

Από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι ξεκινούν από την Πέμπτη 17/9/2020 έως και την Παρασκευή 25/9/2020 οι εγγραφές στις Λέσχες Πολιτισμού-Πολιτιστικά Κέντρα.

Ο Δήμος Λαρισαίων λειτουργεί Πολιτιστικά Κέντρα – Λέσχες Πολιτισμού στα οποία υλοποιούνται καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα όπως ζωγραφική, αγιογραφία, ξυλογλυπτική, πηλοπλαστική-κεραμική, μπατίκ, ψηφιδωτό, Do it yourself crafts, εναλλακτικό κόσμημα, βιτρό, αργυροχρυσοχοΐα μεταλλοτεχνία και κατασκευές, αρμόνιο, ακορντεόν, μουσική προπαιδεία, κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, παραδοσιακά κρουστά, μπουζούκι, θεατρικό παιχνίδι, παιδική λογοτεχνία, κοπτική -ραπτική, παραδοσιακός χορός, latin, zumba.

Οι εγγραφές θα γίνονται στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (ισόγειο) επί της Ρούσβελτ 59 και ώρες 9:00-14:00 καθημερινά πλην Σαββάτου και Κυριακής.

Για το έντυπο της αίτησης, πατήστε ΕΔΩ

Οι χώροι όπου πραγματοποιούνται τα προγράμματα είναι οι παρακάτω:

Πολιτιστικό κέντρο Αγίου Κων/νου (Ηρ.Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου), Πολιτιστικό κέντρο Αγ.Γεωργίου (Κάρλας 47 & Λαζαρίδη), Πνευματικό κέντρο «Σ.Ζιαζιά» (τέρμα Ροδόπης), Πνευματικό κέντρο «Ι.Κράγια» (Χατζημιχάλη 62), Λέσχη Νεράιδας (Σκοπάδων 41 & Προφήτη Ηλία), Λέσχη Νεάπολης (Β΄ Σώμα Στρατού & Γιαταγάνα), Λέσχη Νέας Σμύρνης (Ευριπίδου & Τσαρουχά), Λέσχη Ιπποκράτη (Μανουσάκη 68 & Αεθλίου), Λέσχη Κέντρου (Μ.Αλεξάνδρου 41 & Μανδηλαρά), Λέσχη Αγ. Θωμά (Εργ. κατοικίες Αγ. Θωμά), Λέσχη Αμπελοκήπων (Μύρων 5-7), Λέσχη Αγ. Αθανασίου (Λαγού & Κραννώνος), Λέσχη Πυροβολικών (Ήρωνος 14), Λέσχη Σιδ. Σταθμού (Παλαιολόγου & Ξανθίππης), Κονάκι Αβέρωφ (Μαν. Ανδρόνικου 27), Λέσχη Ανθούπολης (Ακαδημίας 26), Λέσχη Λιβαδακίου (Νικολούλη 7), Ηπειρώτικα (18ο Δημ. σχολείο), Άγιος Νικόλαος (4ο Δημ.σχολείο), Άγιος Γεώργιος (12ο Δημ. σχολείο), Πολιτιστικό κέντρο Φαλάνης, Γιάννουλη (1ο Δημ. σχολείο), Πολιτιστικό κέντρο Τερψιθέας, Πολιτιστικό κέντρο Κοιλάδας.

ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ
Ρούσβελτ 59 Λάρισα - Τηλ. 2410 625121, 2410 615774 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

16-09-2020
Δήμος Λαρισαίων - Υποβολή αιτήσεων για εφάπαξ βοήθημα για επανασύνδεση ρεύματος

• Ποιους αφορά και τι κριτήρια ισχύουν – Τι προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση

Ο Δήμος Λαρισαίων, καλεί τους δημότες να υποβάλουν αιτήσεις για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος, για την επανασύνδεση ρεύματος, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, και εφόσον πληρούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που προβλέπει ο νόμος.

Η πρόσκληση γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861(ΦΕΚ Β’3088/24-07-2020) «Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, δυνάμει του άρθρου 36 του ν. 4508/2017 (Β’474) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Τα αιτήματα επανασύνδεσης εξετάζονται από Επιτροπή που συστήνεται στον Δήμο Λαρισαίων και αποτελείται από: έναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, έναν εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ και έναν εκπρόσωπο του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης

Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή του άρθρου 3 πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και την 30/04/2020 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 3.

Β. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.

Γ. Εισοδηματικά κριτήρια:

Σύνθεση νοικοκυριού με βάση τους ορισμούς τους άρθρου 2 της Δ13/οικ.33475/1935/15.06.2018 απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (Β' 2281), όπως ισχύει

 

Εισοδηματικό όριο

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό

9.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος

13.500 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη

15.750 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη

18.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη

24.750 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη

27.000 ευρώ

• Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ.
• Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος το ποσό των δύο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (2.250) ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των τριάντα μία χιλιάδων πεντακοσίων (31.500) ευρώ ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Το παραπάνω ανώτατο όριο αυξάνεται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω και κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.

Περιουσιακά κριτήρια:

1. Να έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού τους, με βάση τους ορισμούς του άρθρου 2 της Δ13/οικ.33475/1935/15.06.2018απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», (Β’2281) όπως ισχύει, ακίνητη περιουσία, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, με συνολική φορολογητέα αξία, με βάση τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) που προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου, έως το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως το ανώτατο όριο των εκατόν ογδόντα χιλιάδων (180.000) ευρώ.

2. Τα μέλη του νοικοκυριού τους να μην εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελούς διαβίωσης με την εξαίρεση της υποπερ. i της περιπτ. β της παραγράφου 1 του άρθρου 44 του ν. 4111/2013 για πολύτεκνες οικογένειες και να μην δηλώνουν δαπάνες διαβίωσης για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, με βάση τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος των μελών του νοικοκυριού για τις οποίες έχει λήξει η οριζόμενη από τις κείμενες διατάξεις ή η παραταθείσα με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμία υποβολής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

2. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) φορ. έτους 2019 (όλων των μελών του νοικοκυριού)

3. Εκκαθαριστικό σημείωμα φορ. Έτους 2019 (όλων των μελών του νοικοκυριού)

4. ΕΝΦΙΑ τελευταίου φορ. έτους (όλων των μελών του νοικοκυριού)

5. Έντυπο Ε9 (όλων των μελών του νοικοκυριού)

6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (από Δήμο ή ΚΕΠ)

7. Λογαριασμό ΔΕΗ

8. Μισθωτήριο (για όσες κατοικίες δεν είναι ιδιόκτητες)

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠΑΘΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

 • Για ΑΜΕΑ: Γνωμάτευση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής (ΚΕΠΑ)
 • Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ' οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Λαρισαίων στο τηλέφωνο 2413 - 500361.

16-09-2020
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με αριθμ. 36503/15-09-2020 για τη σύμβαση μίσθωσης έργου τεσσάρων ατόμων για την κάλυψη αναγκών του τμήματος Λειτουργίας ΚΑΠΗ της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση, πατήστε ΕΔΩ

Ανακοίνωση - Διόρθωση Σφάλματος

16-09-2020
Διακήρυξη ηλεκτρονικού διαγωνισμού - Προμήθεια και εγκατάσταση στεγάστρων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Λαρισαίων

Για την προκήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης (ΤΕΥΔ), πατήστε ΕΔΩ

Για το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ - Υπόδειγμα Οικονομικής Προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α - Τεχνικές Προδιαγραφές - Φύλλα Συμμόρφωσης, πατήστε ΕΔΩ

16-09-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-09-2020
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΑΠΟ 01/01/2020 ΕΩΣ 31/08/2020 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

16-09-2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με αριθμ. 36503/15-09-2020 για τη σύμβαση μίσθωσης έργου τεσσάρων ατόμων για την κάλυψη αναγκών του τμήματος Λειτουργίας ΚΑΠΗ της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της αίτησης, πατήστε ΕΔΩ

15-09-2020
Στην Λάρισα η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη θα βρίσκεται την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στην Λάρισα.

Η κα. Αγγελοπούλου θα έχει συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη, ενώ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα αναφερθεί στις δράσεις της Επιτροπής ενώ θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Επίσης η κα. Αγγελοπούλου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ, ενώ τέλος θα επισκεφθεί το Α’ Αρχαίο Θέατρο και την Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.

Ειδικότερα το πρόγραμμα της επίσκεψης της κας Αγγελοπούλου στην Λάρισα έχει ως εξής:

12:00: Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

12:50: Επίσκεψη στο Δήμαρχο Λαρισαίων

13:15: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου – Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων

15:00: Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεντεύξεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Α’ Αρχαίο Θέατρο και την Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

15-09-2020
Η Λάρισα συμμετέχει στην Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας

Εκθεση ηλεκτροκίνησης  στην Κεντρική Πλατεία, Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου,   ποδηλατοβόλτες, αλλά και πολιτιστικό περίπατο με αμαξίδια, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων για την Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας, που πραγματοποιείται από τις 16 εως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Τους στόχους και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο, από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και  τον αντιδήμαρχο Γ. Σούλτη, παρουσία εκπροσώπων φορέων και συλλόγων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και εκπροσώπων εταιρειών και αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στην έκθεση ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Καλογιάννης, τόνισε ότι ο Δήμος σε σύντομο χρόνο θα καταθέσει σχετική πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, αλλά και τη λειτουργία των περιφερειακών πάρκινγκ, ενώ όπως τόνισε ο δήμαρχος εξετάζονται παρεμβάσεις και σε κλειστούς χώρους στάθμευσης. 

Ειδικότερα, ο κ. Καλογιάννης ανέφερε πως «η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»  από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους .

Σκοπός των δράσεων που φέτος υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020 είναι «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και το σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!»

Παράλληλα, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει κάθε χρόνο με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Το 2019 απέσπασε το δεύτερο βραβείο, στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων,  ως αναγνώριση της προσπάθειας να εξελιχθεί σε μια πόλη φιλική στις ήπιες μετακινήσεις, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο, μια πόλη για τον άνθρωπο.

Εξάλλου, η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί έργα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με εμφανή αποτελέσματα.

Ωστόσο, παράλληλα με τα έργα που αλλάζουν και ομορφαίνουν την πόλη, πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες να ξεπεράσουμε την αλόγιστη χρήση του ΙΧ, να επιλέξουμε την χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, του ποδηλάτου,  την ηλεκτροκίνηση, τις μετακινήσεις με τα πόδια .

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο Δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα παρουσιάσει σε σύντομο χρόνο πρόταση για το θέμα της στάθμευσης και του πάρκινγκ, με το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στον κεντρικό τομέα και τα περιφερειακά πάρκινγκ που θα αποτελέσουν και αντικείμενο πρότασης του Δήμου Λαρισαίων στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», αλλά και με τη δυνατότητα παρέμβασης σε κλειστούς χώρους στάθμευσης. 

Επίσης, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή προετοιμάζεται και για την εγκατάσταση ηλεκτροφορτιστών (ταχέων και μη) σε σημεία της πόλης.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους φορείς που συνεργάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος καθώς και τις εταιρείες και τις αντιπροσωπείες που συμμετέχουν στην έκθεση ηλεκτροκίνησης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων – δράσεων έχει ως εξής:

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης, τόνισε ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δράσεων θα επρέπε να καταστρωθεί με τρόπο που δεν θα προκαλούν συνωστισμό.

Έκθεση Ηλεκτροκίνησης από  αύριο 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ποδήλατα πατίνια αμαξίδια.

«Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»  την Κυριακή 20/9 κατά την οποία μεγάλο τμήμα του κέντρου κλείνει για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, στους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο Πολιτιστικός Περίπατος στο κέντρο της πόλης σε συνεργασία με το Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Σύλλογο Φίλων Διαχρονικού Μουσείου το Σάββατο 19 Σεπτ 10:30

Αντίστοιχος Πολιτιστικός Περίπατος με αμαξίδια για ΑΜΕΑ την Κυριακή 20/9 σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας 20 Σεπτ 10:30.

Σήμανση με έντονο χρωματισμό των θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Ποδηλατοβόλτα το απόγευμα του Σαββάτου 18:00-20:00 σε συνεργασία με την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων τον Ποδηλατικό Σύλλογο  «Π.Α.Σ Πηνειός» και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας  «Institut Francais» .

Τέλος, ετοιμάζεται και ένα βίντεο με τις παρεμβάσεις στην πόλη για την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που έχει σκοπό την προώθηση του στόχου της πανευρωπαικής αυτής διοργάνωσης για «Πράσινη μετακίνηση», «χρήση του ποδηλάτου» , «απόδοση του δημόσιου χώρου στον πεζό, τη μητέρα με το καροτσάκι, την διευκόλυνση της κίνησης ατόμων με αμαξίδια» και γενικότερα στην αλλαγή της συμπεριφοράς του πολίτη προς την κατεύθυνση της προαγωγής βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους .

15-09-2020
Έκθεση «Γιάννης Γαΐτης - Το Πλήθος και η Μοναξιά» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Έναρξη έκθεσης: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, ξεκινώντας τη νέα σεζόν, υποδέχεται την έκθεση με τίτλο «Γιάννης Γαΐτης - Το Πλήθος και η Μοναξιά» στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα.

Ο Γιάννης Γαΐτης (1923-1984) ανήκει σε εκείνους τους καλλιτέχνες που το έργο τους αποτέλεσε τομή για την ανανέωση της ελληνικής τέχνης τα μεταπολεμικά χρόνια, και παράλληλα ανοίχθηκε με αξιώσεις στους διεθνείς ορίζοντες. Τα ανθρωπάκια του, αποκορύφωση και αποκρυστάλλωση της διαδρομής του, είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες και εμβληματικές εικόνες ενός δημιουργού με αδιαπραγμάτευτη πολιτική-κοινωνική στάση και αδέσμευτο κριτικό πνεύμα· ενός δημιουργού, ζωντανού και δυναμικού, επαναστατικού, τολμηρού και ανατρεπτικού, που ρίχνεται με πρωτόγνωρο πάθος και ενθουσιασμό στην περιπέτεια της ζωής και της τέχνης, ξεπερνώντας τις αντιφάσεις και τις αντιξοότητες της εποχής του· ενός δημιουργού που καταγράφει τον κόσμο του, επιζητώντας και διερευνώντας νέους δρόμους, με τους οποίους η τέχνη αντιμετωπίζει την καθημερινότητα· ενός δημιουργού του οποίου η παρουσία και η προσφορά του ξεπερνά κατά πολύ τα όρια των εικαστικών του προτάσεων.

Η έκθεση καταγράφει την πορεία και τις διαδρομές του Γιάννη Γαΐτη, με αντιπροσωπευτικά έργα του, που καθορίζουν την τέχνη του, χρονικά και αισθητικά: από τις πρώτες ζωγραφικές του συνθέσεις, με εμφανείς τις επιρροές από τον Pablo Picasso και την τέχνη των σουρεαλιστών έως τις αναζητήσεις του στους δρόμους της αφαίρεσης. Και από τους αφηγηματικούς του μικρόκοσμους έως τα ανώνυμα και ομοιόμορφα ανθρωπάκια του, με τα ριγέ και καρό κοστούμια, τα ανθρωπάκια με τα οποία ο ίδιος ταυτίζεται και μας ζητάει να ταυτιστούμε.

Και είναι αυτά τα ανθρωπάκια, τα οποία στις 10 Οκτωβρίου, θα μας υποδεχθούν στον εκθεσιακό χώρο της Πινακοθήκης, καλώντας μας σε επαγρύπνηση και αυτογνωσία, ελπίδα και υπέρβαση, κριτική θεώρηση και αναστοχασμό, ανθρωπιά και αντίσταση ενάντια σε όλα εκείνα που οδηγούν στη μαζοποίηση, την απώλεια της μοναδικότητας, την παθητική αποδοχή των καταπιεστικών κοινωνικών και πολιτικών μηχανισμών.

Για την έκθεση θα εκδοθεί δίγλωσσος κατάλογος στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Επιμέλεια έκθεσης:

Λορέττα Γαΐτη

Αρχιτέκτονας - Μουσειολόγος

Γιάννης Μπόλης

Ιστορικός της τέχνης

Διάρκεια έκθεσης: 10 Οκτωβρίου 2020 - Άνοιξη 2021   

Πληροφορίες:

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα

Τηλ. 2410 623615, 2410616266

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.katsigrasmuseum.gr

15-09-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-09-2020
Σε αγιασμούς για τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμαρχος Λαρισαίων

Απ. Καλογιάννης : Να λειτουργήσουμε συντεταγμένα για να βγούμε αλώβητοι από την πανδημία

 

• Παρέστη στους αγιασμούς των σχολικών μονάδων στον Αγ. Κωνσταντίνο και του ΕΕΕΕΚ

To μήνυμα της ενότητας προκειμένου όλοι μαζί και συντεταγμένα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, έστειλε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης κατά την παρουσία του σε αγιασμούς σχολείων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Καλογιάννης παρέστη στον αγιασμό που τέλεσε ο σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στο 5ο και 36ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου και στην συνέχεια στον αγιασμό στο νέο διδακτήριο του ΕΕΕΚ στην Νεάπολη.

Ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες του Αγιου Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων προστασίας, ώστε αν είναι δυνατόν να αποφύγουμε προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων. Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι οι στιγμές που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες για όλους, ενώ επεσήμανε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε να ξεκινήσει η χρονιά χωρίς προβλήματα. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι πάνινες μάσκες θα διανεμηθούν εντός της εβδομάδας, αφού ως γνωστόν στα σχολεία της Θεσσαλίας η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ προχώρησε σε διανομή μασκών μιας χρήσης, έως ότου παραληφθούν οι πάνινες.

Ο Δήμαρχος βρέθηκε και στο νεοαναγειρόμενο διδακτήριο του ΕΕΕΚ, στην συνοικία της Νεάπολης. Το σύγχρονο κτίριο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, αναγέρθηκε σε οικόπεδο του Δημου Λαρισαίων. Ο Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε ότι η κατασκευή του σύγχρονου διδακτηρίου, αποτελεί προϊόν της εύρυθμης και σωστής συνεργασίας μεταξύ των τοπικών αρχών και φορέων που έρχονται να επιλύσουν σοβαρά προβλήματα και κενά.

14-09-2020
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ - Ανάρτηση των τελικών πινάκων επιτυχόντων -προσληπτέων, της υπ’ αριθμ. 31771/21-8-2020 (Α∆Α: Ω8Ζ7ΩΛΞ-8ΧΑ) ανακοίνωσης για την πρόσληψη, συνολικά εκατόν τριάντα πέντε (135) ατόμων, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την καθα
14-09-2020
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Παρασκευή 18-09-2020, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την ημερήσια της 18/09/2020, πατήστε ΕΔΩ

14-09-2020
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΑΠΟ 01/01/2020 ΕΩΣ 31/08/2020 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

14-09-2020
«Έμα» στον θερινό κινηματογράφο

Τη χιλιανή δραματική ταινία «Έμα» θα προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά, από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 22:00.

Μετά από ένα τραυματικό γεγονός που θα συγκλονίσει την οικογενειακή της ζωή, η Έμα, μια νεαρή γυναίκα που ζει μέσα από τον χορό, προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της, αναλαμβάνοντας κάθε ρίσκο για να το καταφέρει
Η «Έμα» έχει τον δαιμονιώδη ρυθμό του χορού ρεγκετόν, αντικατοπτρίζει τη μεγαλομανία – αλλά και την ανασφάλεια -του καλλιτέχνη και τολμά να οδηγηθεί στα άκρα όταν όλα καίγονται στη ζωή της ηρωίδας.
Μια εμπρηστική δραματική ταινία για την τέχνη, την επιθυμία, την εγκατάλειψη και την οικογένεια.

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 102′
Χιλιανή ταινία, σκηνοθεσία Πάμπλο Λαραϊν με τους: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Μαριάνα ντι Τζιρόλαμο, Σαντιάγο Καμπρέρα
Γενική είσοδος 4 ευρώ

*Δεν γίνεται προπώληση εισιτηρίων, ούτε κρατήσεις θέσεων. Το ταμείο ανοίγει από τις 21:00 και οι πόρτες στις 21:30.
*Πριν από την κανονική προβολή, παρουσιάζονται στους θεατές, τα βίντεο των Λαρισαίων καλλιτεχνών που προέκυψαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, να στηρίξει το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό που πλήττεται λόγω της πανδημίας.
*Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η χρήση της μάσκας επιβάλλεται σε “παντός είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους”.
Οι θεατές θα πρέπει να φοράνε μάσκα καθόλη τη διάρκεια της παράστασης/προβολής/συναυλίας. Το πρόστιμο ανέρχεται στα 150 ευρώ.

11-09-2020
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 15/09/2020, ώρα 19:30 (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-09-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 15/09/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-09-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών - εργασιών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-09-2020
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας των παλαιών σπουδαστών του για τη σχολική χρονιά 2020-21. Παράλληλα το Δ.Ω.Λ. δέχεται για εγγραφή και νέους μαθητές (αρχάριους-προχωρημένους) στις παρακάτω σχολές:

Νηπίων (έτος γέννησης 2015)-Το τμήμα έχει συμπληρωθεί

            Προωδειακή τάξη (για μαθητές α΄ & β΄ δημοτικού): Μετά από βασική εκπαίδευση τα παιδιά κατατάσσονται στις σχολές του Ωδείου, σύμφωνα με τις προτιμήσεις και ικανότητές τους.

            Σχολές Οργάνων: Σχολή πιάνου, κιθάρας, εχγόρδων (βιολί, κοντραμπάσο, βιόλα, βιολοντσέλο), πνευστών (ξύλινων-χάλκινων), κρουστών, ακορντεόν και αρμονίου.

            Σχολή Μονωδίας: Διδάσκεται κλασικό τραγούδι και σύγχρονο τραγούδι.

            Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών:Λειτουργούν τα τμήματα Ενοργάνωσης, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Σύνθεσης.

            Σχολή Βυζαντινής Μουσικής: Διδάσκεται η βυζαντινή μουσική και όλα τα θεωρητικά μαθήματα που προβλέπονται. Γίνονται δεκτά παιδιά διαφόρων ηλικιών, καθώς και ενήλικες.

            Σχολή Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής: Λειτουργούν τμήματα παραδοσιακών οργάνων (βιολί, κλαρίνο, γκάιντα, κρουστά , λαούτο), τραγουδιού, κανονάκι. Παρέχονται δωρεάν μαθήματα για παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 χρονών για ένα χρόνο. Επίσης η συμμετοχή στην παιδική χορωδία  είναι δωρεάν.

            Τμήμα νυκτών λαϊκών οργάνων: Διδάσκεται έντεχνο μπουζούκι, καθώς και όργανα της ίδιας οικογένειας, όπως μπαγλαμάς, τζουράς, ούτι, μαντολίνο, με παράλληλη διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων.

            Σχολή Σύγχρονης Μουσικής με τα τμήματα της ηλεκτρικής κιθάρας, κρουστών  και τραγουδιού. Για τη φοίτηση στη Σχολή δεν υπάρχει όριο ηλικίας και προϋπόθεση μουσικών γνώσεων.

            Φιλαρμονική Δημοτικού Ωδείου Λάρισας: Γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας 8-11 χρονών. Διδάσκονται πνευστά και κρουστά όργανα και η φοίτηση είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο.

            Τα πτυχία και τα διπλώματα που απονέμονται στους αποφοιτούντες σπουδαστές του Ωδείου είναι αναγνωρισμένα από το κράτος και ανοίγουν το δρόμο για καριέρα στο χώρο της μουσικής. Εξάλλου μέσα από τα μαθήματα του Ωδείου δίνεται και η δυνατότητα προετοιμασίας για σπουδές στα μουσικά τμήματα των Πανεπιστημίων.

            Πλήθος σπουδαστών, αποφοίτων και συνόλων του Ωδείου βραβεύονται κάθε χρόνο σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, συνεχίζουν σπουδές σε κορυφαία εκπαιδευτήρια του εξωτερικού – επιβεβαιώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης από το Ωδείο εκπαίδευσης.

            Οι εγγραφές στις παραπάνω σχολές  γίνονται εργάσιμες ημέρες και  ώρες 9.00΄-13.00΄ στη Γραμματεία του Ωδείου (τηλ.: 2410.531960, 536886) πληροφορίες : Βάνα Φαρμακιώτη

 

11-09-2020
Ενεργοί Πολίτες - Επανεκκίνηση των δράσεων των Ενεργών Πολιτών Λάρισας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενεργών Πολιτών Λάρισας

Ζούμε όλοι μας πρωτόγνωρες καταστάσεις, που έχουν αποδιοργανώσει την καθημερινότητά μας και τον συνήθη τρόπο της ζωής μας. Ήταν φυσικό επομένως, και το κίνημα των Ενεργών Πολιτών, να αναγκαστεί να αναθεωρήσει τον τρόπο λειτουργίας του, και να προσαρμοστεί στις έκτακτες συνθήκες των καιρών. Πρώτιστη προτεραιότητά μας αποτελεί η ασφάλεια των εθελοντών μας και των πολιτών που συμμετέχουν στις δράσεις μας. Με γνώμονα αυτή την απαράβατη αρχή, ξεκινώντας τη νέα περίοδο των δράσεών μας, καθίσαμε και εξετάσαμε μία προς μία όλες τις δράσεις μας, για να δούμε ποιες από αυτές μπορούμε να τις συνεχίσουμε προσαρμόζοντάς τες έτσι ώστε να πληρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας, και ποιες από αυτές θα πρέπει να τεθούν σε προσωρινή αναστολή, ώσπου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Επίσης, οι ειδικές συνθήκες που ζούμε, δημιουργούν και νέες ανάγκες στην κοινωνία. Οι Ενεργοί Πολίτες, ως ίσως το δυναμικότερο κομμάτι της, βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση νέων δράσεων που θα μπορέσουν να καλύψουν αυτές τις νέες ανάγκες. Γι αυτό, καλούμε όλους τους πολίτες της πόλης μας, να γίνουν κι αυτοί Ενεργοί Πολίτες και να διαθέσουν τις ιδέες τους, τις δεξιότητές τους και λίγο από το χρόνο τους, για να συμμετέχουν κι αυτοί σ’ αυτή την υπέροχη, μεγάλη παρέα της πόλης μας, που προσφέρει τόσα πολλά! Με συνεχείς ανακοινώσεις μας, θα σας ενημερώνουμε για τον προγραμματισμό της κάθε δράσης μας! Από τη Δευτέρα 14/9 επαναλειτουργεί ο Πολυχώρος Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας στην οδό Λ. Κατσώνη 37, κάθε Δευτέρα -Τετάρτη – Παρασκευή το πρωί 10:00-12:00 και κάθε Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00. Τα τηλέφωνά μας είναι : 6909566709 και 2413011972, το e-mail μας είναι: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας www.energw.gr .

11-09-2020
Τελευταία προβολή του αφιερώματος «Καληνύχτα, κύριε Καραγάτση» στον θερινό κινηματογράφο

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 21:00, θα επαναπροβληθεί η παραγωγή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού «Καληνύχτα, κύριε Καραγάτση» στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής».

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα με αφορμή τα 60 χρόνια από τον θάνατο του πεζογράφου Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Κολώνα.

Ο σκηνοθέτης σημειώνει σχετικά:
«60 χρόνια από τον θάνατο του Μ.Καραγάτση, τίποτα δεν θόλωσε το έργο του. Αντίθετα, μέσα και από τη θεατρική διασκευή των έργων του, συνεχίζει να μαγνητίζει το κοινό.
Ο Καραγάτσης παραμένει μια σπάνια συγγραφική ιδιοφυία…
Ο ρόλος που έπαιξε η Λάρισα, η Ραψάνη, η δασκάλα του, ο Πηνειός, ο Λιάπκιν και η Γεωργική Σχολή για το μεγάλο συγγραφικό ξεκίνημά του...
Ο Συνταγματάρχης Λιάκπιν είναι η Λάρισα καταγεγραμμένη από τον ευρυγώνιο φακό της ευαισθησίας του, μια πόλη πανέμορφη, μια πόλη με τις σκοτεινές πλευρές της, μια πόλη όχι των 4 εποχών αλλά της αιωνιότητας...
Με αυτά τα στοιχεία του Λιάπκιν, συν το υπόλοιπο έργο του, στήσαμε ένα πολυθέαμα με σεβασμό στον δημιουργό, που κλείνει μέσα του όλες τις πλευρές του και κυριολεκτικά ψυχαγωγεί».

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Χρυσούλα Χρήστου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Φωτίου και η συγγραφέας Μπέττυ Μαγρίζου.
Μουσική και σύνθεση χρονολογίου: Ράνια Τσοχατζή
Έπαιξαν οι μουσικοί: Βαγγέλης Τσιαπλές/μπουζούκι, Σπύρος Καβαλλιεράτος/κιθάρα, Γιώργος Αγγελάκης/ακορντεόν. Τραγουδούν: Αλέξανδρος Τσιωνάς, Μαριάννα Ζάχου.
Εικαστική παρέμβαση: Γεωργία Μπλιάτσου
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή.
Είσοδος ελεύθερη. Δεν θα γίνουν κρατήσεις θέσεων.

*Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η χρήση της μάσκας επιβάλλεται σε “παντός είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους”.
Οι θεατές θα πρέπει να φοράνε μάσκα καθόλη τη διάρκεια της παράστασης/προβολής/συναυλίας. Το πρόστιμο ανέρχεται στα 150 ευρώ.

10-09-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών - εργασιών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-09-2020
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΩΝ

Για την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, πατήστε ΕΔΩ

Για τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ, πατήστε ΕΔΩ

Για την ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ, πατήστε ΕΔΩ

Για τον ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, πατήστε ΕΔΩ

Για το ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, πατήστε ΕΔΩ

Για το ΤΕΥΔ, πατήστε ΕΔΩ

10-09-2020
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 24 της από14-03-2020 Π.Ν.Π. - Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας

Σας ενημερώνουμε ότι οι υπ΄αρ. πρωτ. 35323/8-9-2020, 35324/8-9-2020 και 35325/8-9-2020 ανακοινώσεις που αφορούν προσλήψεις στη Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Αμαξοστασίου, Πρασίνου και Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας αντίστοιχα, οι οποίες αναρτήθηκαν στις 8-9-2020 στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Λαρισαίων με ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στις 9 και 10-9-2020, χρήζει λόγω νομικού κωλύματος, να αναρτηθούν εκ νέου στις 9-9-2020 (ορθή ημερομηνία ανάρτησης).

Κατόπιν των ανωτέρω, η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων στις τρείς ανωτέρω προκηρύξεις θα είναι η 10-9-2020.

Οι αιτήσεις που πρωτοκολλήθηκαν στις 9-9-2020 θα πρωτοκολληθούν στις 10-9-2020 με μέριμνα της υπηρεσίας.

                                             Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοίκησης

                                                            και Προσωπικού

 

                                                            Μαρία Γάτσιου

 

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση, πατήστε ΕΔΩ


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας ΠΔ | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY