sandal logo

poli 12
 • Home
 • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

07-03-2021
Στα χωριά της Κοιλάδας ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης

Αυτοψία μαζί με τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο στην Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αμυγδαλέα

Δίπλα στους κατοίκους των χωριών του Δήμου Λαρισαίων που επλήγησαν περισσότερο από την σεισμική δραστηριότητα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Τα περισσότερα προβλήματα από το τη δραστηριότητα του Εγκέλαδου στο Δήμο προκλήθηκαν στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κοιλάδας και ειδικότερα στην Αμυγδαλέα, στο Κουτσόχερο, στην Μάδρα στην Ραχούλα, όπου καταγράφονται και τα περισσότερα ακατάλληλα κτίσματα σύμφωνα με τις αυτοψίες των μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών.

Σε όλα τα χωριά, ο Δήμαρχος συζήτησε με τους κατοίκους για την κατάσταση και τις διαδικασίες που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού η σεισμική ακολουθία είναι σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι έχει κατατεθεί ήδη αίτημα για κήρυξη των περιοχών του Δήμου Λαρισαίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για τα περισσότερα ζητήματα έχουν δρομολογηθεί οι λύσεις, σε συνεργασία με τους προέδρους και τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων. Σημειώνεται επίσης ότι τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ ξεκίνησαν τους ελέγχους για την κατάσταση των κτισμάτων από τα συγκεκριμένα χωριά, ενώ ο δήμαρχος και τα στελέχη της δημοτικής αρχής συζήτησαν με τους κατοίκους για τις προβλεπόμενες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν στο επόμενο διάστημα για τις αποζημιώσεις των περιουσιών που χάθηκαν.

Σε κάποια χωριά έχουν στηθεί σκηνές για όσες περιπτώσεις οικογενειών τις χρειάζονται, έχουν ρευματοδοτηθεί, ενώ έγινε και η διανομή ράντζων και κλινοσκεπασμάτων. Επίσης ένα ζήτημα υδροδότησης που προέκυψε στην Αμυγδαλέα αντιμετωπίζεται.

Τέλος, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Κοιλάδα και το Ελευθεραί, ενώ κλιμάκια στελεχών της Δημοτικής αρχής βρέθηκαν επίσης σε Φαλάνη και Τερψιθέα.

Συνάντηση Μητροπολίτου – Δημάρχου στην Αμυγδαλέα

Στην Αμυγδαλέα από κοινού ο Δήμαρχος Απ. Καλογιάννης και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος πραγματοποίησαν αυτοψία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, δίπλα στον Πηνειό, στην περιοχή «Μικρά Τέμπη», ο οποίος έχει υποστεί σημαντικότατες ζημιές.

05-03-2021
Συνεχής η παρουσία της δημοτικής αρχής στα δοκιμαζόμενα χωριά του Δήμου

Κλιμάκιο στελεχών της δημοτικής αρχής βρέθηκε σήμερα το πρωί σε χωριά του Δήμου Λαρισαίων, που καταγράφονται οι περισσότερες ζημιές και ειδικότερα στο Κουτσόχερο, την Μάνδρα και την Αμυγδαλέα. Σημειώνεται ότι από την πρώτη ώρα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση της Τετάρτης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Γ. Ζαούτσο, βρέθηκαν στο προαναφερθέντα χωριά για να διαπιστώσουν την έκταση των ζημιών.

Στη σημερινή επίσκεψη το κλιμάκιο της δημοτικής αρχής αποτελούμενο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Δεληγιάννη, τους αντιδημάρχους Γ. Ζαούτσο, Ντ. Διαμάντο, Ρ. Απρίλη, Γ. Αλεξούλη, τον δημοτικό σύμβουλο Δημ. Τάχο και τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Απ. Πέκα, συναντήθηκε με τους προέδρους των κοινοτήτων και συζήτησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός. Είναι γεγονός ότι στα συγκεκριμένα χωριά υπάρχουν προβλήματα σε κτίσματα (οικίες, αποθήκες), σε Ναούς και σε κτίρια παλιών σχολείων. Στο Κουτσόχερο υπήρξε και συνεργασία με τον Πρωτοσύγκελο της ΙΜ Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγν. Μουρτζανό για το θέμα των ναών του χωριού.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα συντονισμού και συνεργασίας όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων, για την καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, επιλύθηκαν επιμέρους ζητήματα ενώ τέθηκαν και θέματα που χρήζουν της παρέμβασης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

05-03-2021
Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα λόγω του σεισμού στις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ
 • Συνιστάται η λελογισμένη χρήση, μέχρι να ομαλαοποιηθεί σταδιακά η λειτουργία του δικτύου
 • Νέα και τελευταία διανομή εμφιαλωμένου νερού στις 5 μ.μ. σε δυο σημεία
 • Δωρεάν διάθεση 150.000 λίτρων εμφιαλωμένου νερού στους καταναλωτές

Μετά τη διαπίστωση του προβλήματος θολότητας που προκλήθηκε στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ και οφειλόταν στην έντονη σεισμική δραστηριότητα των προηγούμενων ημερών στο Ν. Λάρισας, έγινε διακοπή λειτουργίας των γεωτρήσεων που επηρεάστηκαν.

Τα προβλήματα θολότητας αποκαταστάθηκαν στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ. Λόγω του μεγάλου μεγέθους του δικτύου ύδρευσης αλλά και του περιορισμού χρήσης των προβληματικών γεωτρήσεων, συστήνεται στους καταναλωτές :

 • Ο περιορισμός της κατανάλωσης για όλες τις χρήσεις στις απολύτως αναγκαίες ποσότητες, προκειμένου να ομαλοποιηθεί σταδιακά η λειτουργία του δικτύου
 • Σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται προβλήματα θολότητας να επικοινωνούν με το χημείο ΔΕΥΑΛ τις ώρες από 7:00 έως 19:00
 • Τηλ επικοινωνίας 2410687242 και email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρόλα αυτά για όσους καταναλωτές αντιμετωπίζουν προβλήματα με την θολότητα θα συνεχιστεί και σήμερα η διανομή εμφιαλωμένων νρών στις 5 μ.μ. σε δυο σημεία

 • στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ και
 • στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης

Ολοκληρώνοντας τη διανομή εμφιαλωμένου νερού η ΔΕΥΑΛ, θα έχει διαθέσει από την Πέμπτη έως την Παρασκευή, 150.000 λίτρα στους καταναλωτές της.

05-03-2021
Διαδικασία Γραπτών Ερωτήσεων Δημοτικών Συμβούλων Τρίτη 09/03/2021, ώρα 19:00 (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-03-2021
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Δευτέρα 08/03/2021, 09:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στις παρακάτω οδούς:

 • ΘΕΟΚΡΙΤΟΥ
 • ΑΤΤΙΚΗΣ
 • ΚΟΥΡΗΤΩΝ
 • ΠΛΑΤΑΝΟΥ
 • ΡΙΖΙΟΥ
 • ΑΧΕΛΩΟΥ
 • ΑΣΩΠΟΥ
 • ΣΥΜΩΝΙΔΗ
05-03-2021
Θεσσαλικό Radio Plays - Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου

Ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας, το Γκιακ, του Δημοσθένη Παπαμάρκου που έκανε μια τεράστια επιτυχία όταν εκδόθηκε το 2014, παρουσιάζει τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, στις 9μ.μ. το «Θεσσαλικό Radio.. plays», στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας.

Γκιακ θα πει αίμα στην αρβανίτικη διάλεκτο.

Οι ήρωες αυτών των ιστοριών είναι στρατιώτες που πολέμησαν στη μικρασιατική εκστρατεία και έρχονται αντιμέτωποι με τους ρόλους που τους επιβάλλουν οι παραδοσιακοί κανόνες και το βίωμα του πολέμου.

Πώς η  βίαιη ιστορία “μολύνει” τόσο τον ομιλούντα όσο και τον ακροατή. Δηλαδή, κάποιος ο οποίος αφηγείται μια ιστορία άλλου καταδικάζεται να φέρει τη βία του άλλου, τη βία της ιστορίας του άλλου, τη βία ενός έθνους. Και εδώ έγκειται όλο το θεατρικό ενδιαφέρον – κατά πόσον ένας ηθοποιός που αφηγείται τη ζωή κάποιου άλλου φέρει αυτή τη βία, και μπορεί να τη μεταδώσει στο κοινό. Ο αφηγηματικός λόγος δεν δουλεύτηκε απλά σαν ιδίωμα, αλλά σαν οργανισμός που στόχο έχει να μολύνει το κοινό.

Το αίμα, το γκιακ, το ασταμάτητο μοτίβο των κειμένων του Παπαμάρκου, είναι κατ’ αρχήν λογοτεχνικό, και κατ’ επέκταση θεατρικό εργαλείο – είναι αυτό που μολύνει, που λεκιάζει, που φαίνεται, που στην κυριολεξία πλάθει τη σχέση θεατή-ηθοποιού-παράστασης, που δημιουργεί έλξεις και απωθήσεις, που ενώνει και χωρίζει, που δεσμεύει.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Δόβρης. Τους ήρωες ερμηνεύουν οι: Στέλιος Ιακωβίδης, Γρηγόρης Ποιμενίδης,  Εύη Σαουλίδου και Σωτήρης Τσακομίδης.

Ηχοληψία και μίξη ήχου: Ιώ Χάλδα. Η ηχογράφηση έγινε στα Studio της Basement Productions για το Θεσσαλικό Θέατρο

Επανάληψη

Το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 9μ.μ., θα μεταδοθεί σε επανάληψη η «Πάροδος», ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Κοσμά Πολίτη «Στου Χατζηφράγκου», σε προσαρμογή για το ραδιόφωνο, μουσική επιμέλεια και ερμηνεία του Κώστα Τσιάνου.

Συντονιστείτε!

 

05-03-2021
Προσωρινή διακοπή λειτουργίας της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων (Σάββατο 06/03/2021, 21:00 – Κυριακή 07/03/2021, ώρα 12:00)

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το χρονικό διάστημα από Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 21:00 έως και Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 12:00 (μεσημέρι) δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΠΣΔΔ μέσω των υποδομών της.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων θα διακοπεί η δυνατότητα αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISNet, επομένως δεν θα είναι δυνατή (για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) η χρήση των ηλεκτρονικών αιτήσεων της Ψηφιακής  Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που ο Δήμος Λαρισαίων έχει έως τώρα ενεργοποιήσει και δεν θα είναι διαθέσιμες (για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) είναι οι παρακάτω:

Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης

 • Αίτηση για Πιστοποιητικό Εντοπιότητας
 • Αίτηση για αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας
 • Αίτηση για Στρατολογία (μειωμένη θητεία)

Τμήμα Ταμείου

 • Αίτηση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών
 • Αίτηση για βεβαίωση περί μη οφειλής

Τμήμα Εσόδων

 • Αίτηση απαλλαγής τελών λόγω Covid-19
 • Αιτήσεις κατάληψης κοινόχρηστων χώρων
 • Αιτήσεις δημοτικών τελών

Δημοτική Αστυνομία

 • Αίτηση για άδεια στάθμευσης μόνιμου κατοίκου
 • Αίτηση για ανανέωση άδειας στάθμευσης μόνιμου κατοίκου
 • Αίτηση για ένσταση παράβασης
05-03-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-03-2021
Σε εξέλιξη οι έλεγχοι σε δημόσια κτίρια και σπίτια
 • Από κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, μηχανικών του Δήμου και του ΤΕΕ
 • Κλειστά και αύριο όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Λαρισαίων
 • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αποστολή φωτογραφιών από ρωγμές σε οικήματα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι κτιρίων στην έκταση του Δήμου Λαρισαίων, μετά την σεισμική ακολουθία του τελευταίου 24ωρου.

Συγκροτήθηκαν κλιμάκια που στελεχώνονται από στελέχη της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  μηχανικούς του Δήμου Λαρισαίων και του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας.

Στην πρώτη φάση βαρύτητα δίνεται στα χωριά του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα στην Μάνδρα, το Κουτσόχερο και τη Ραχούλα, που φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερα προβλήματα. Τρία από τα τέσσερα κλιμάκια βρίσκονται ήδη στα προαναφερθέντα χωριά, ενώ έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε ι σπίτια στην πόλη της Λάρισας.

Παράλληλα, άλλα κλιμάκια μηχανικών του Δήμου Λαρισαίων και του ΤΕΕ ελέγχουν δημοτικά κτίρια καθώς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Αύριο Παρασκευή αναμένονται στην Λάρισα, κλιμάκια στελεχών των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ), που θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όλα τα δημόσια κτίρια. (Δικαστικό Μέγαρο, σχολικά συγκροτήματα κ.α.)

Να σημειωθεί, με απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τα σχολεία, όλων των βαθμίδων στο Δήμο Λαρισαίων, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου, θα παραμείνουν κλειστά. 

Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων του Δήμου καθώς και στο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών για την άψογη και αποτελεσματική και ασφαλή για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς διαχείριση της μεγάλης σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην περιοχή μας.

Αναφορές πολιτών για ρωγμές σε κτίσματα

Συνεχίζεται, επίσης, η υποβολή αναφορών από τους πολίτες για την εμφάνιση ρωγμών σε σπίτια, στα τηλέφωνα επικοινωνίας του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων.

Επίσης, για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε, επικουρικά, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Στην παραπάνω διεύθυνση οι πολίτες μπορούν να στέλνουν φωτογραφίες καθώς και τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κτίσματος, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Η αποστολή των φωτογραφιών θα διευκολύνει στην ιεράρχηση των προβλημάτων και των αναγκών. Παρακαλούμε οι φωτογραφίες που θα επισυνάπτονται να είναι κατά το δυνατό μικρές σε μέγεθος (αρχείου) για την καλύτερη διαχείριση του χώρου αποθήκευσης.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για το θέμα της υδροδότησης της πόλης και τη διανομή εμφιαλωμένου νερού.

04-03-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

 

ΠΟΛ

03-03-2021
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 3ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Παρασκευή 05/03/2021

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα λόγω του σεισμού στις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ

 • Συνιστάται η λελογισμένη χρήση, μέχρι να ομαλαοποιηθεί σταδιακά η λειτουργία του δικτύου
 • Νέα και τελευταία διανομή εμφιαλωμένου νερού στις 5 μ.μ. σε δυο σημεία
 • Δωρεάν διάθεση 150.000 λίτρων εμφιαλωμένου νερού στους καταναλωτές

Μετά τη διαπίστωση του προβλήματος θολότητας που προκλήθηκε στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ και οφειλόταν στην έντονη σεισμική δραστηριότητα των προηγούμενων ημερών στο Ν. Λάρισας, έγινε διακοπή λειτουργίας των γεωτρήσεων που επηρεάστηκαν.

Τα προβλήματα θολότητας αποκαταστάθηκαν στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ. Λόγω του μεγάλου μεγέθους του δικτύου ύδρευσης αλλά και του περιορισμού χρήσης των προβληματικών γεωτρήσεων, συστήνεται στους καταναλωτές :

 • Ο περιορισμός της κατανάλωσης για όλες τις χρήσεις στις απολύτως αναγκαίες ποσότητες, προκειμένου να ομαλοποιηθεί σταδιακά η λειτουργία του δικτύου
 • Σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται προβλήματα θολότητας να επικοινωνούν με το χημείο ΔΕΥΑΛ τις ώρες από 7:00 έως 19:00
 • Τηλ επικοινωνίας 2410687242 και email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρόλα αυτά για όσους καταναλωτές αντιμετωπίζουν προβλήματα με την θολότητα θα συνεχιστεί και σήμερα η διανομή εμφιαλωμένων νρών στις 5 μ.μ. σε δυο σημεία

 • στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ και
 • στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης

Ολοκληρώνοντας τη διανομή εμφιαλωμένου νερού η ΔΕΥΑΛ, θα έχει διαθέσει από την Πέμπτη έως την Παρασκευή, 150.000 λίτρα στους καταναλωτές της.

 

Ανακοίνωση για θολότητα νερού – Nεά διανομή εμφιαλωμένου

 • Θέμα ωρών η πλήρης αποκατάστασητης θολότητας του νερού στο δίκτυο ύδρευσης
 • Νέα διανομή εμφιαλωμένου νερού σήμερα – Συνολική διάθεση 100.000 λίτρων από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ, μέσα σε ένα 24ωρο

Σε σχέση με την θολότητα του νερού που εμφανίστηκε στο δίκτυο της ΔΕΥΑΛ, μετά την εκδήλωση των σεισμικών φαινομένων  γίνονται γνωστά τα εξής:

Στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της ΔΕΥΑΛ, η θολότητα έχει περιοριστεί κατά πολύ ή έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, από τους ισχυρούς σεισμούς, σε μία από τις ομάδες γεωτρήσεων της ΔΕΥΑΛ, από τις οποίες υδρεύεται η Λάρισα θα αποκατασταθεί πλήρως τις επόμενες ώρες. Μέχρι την έκδοση σχετικής ανακοίνωση ισχύουν όσα έχουν ανακοινωθεί χθες για τη μη οπόση νερού όπου εμφανίζεται θολότητα.

Νέα διανομή εμφιαλωμένου νερού

Δήμος Λαρισαίων και ΔΕΥΑΛ προγραμματίζουν  νέα διανομή εμφιαλωμένου νερού δωρεάν, σήμερα στις 10.30 περίπου το πρωί στα γνωστά 6 σημεία διανομής.

Σημειώνεται ότι χθες διανεμήθηκαν 60.000 λίτρα εμφιαλωμένου νερού και σήμερα θα διανεμηθούν άλλα 40.000 λίτρα. Συνολικά με την ολοκλήρωση της σημερινήης διανομής θα έχουν διατεθεί 100.000 λίτρα .

Τα σημεία διανομής είναι τα εξής:

 1. Κεντρική Πλατεία Λάρισας
 2. Κτiριο της ΔΕΥΑΛ, (υδατόπυργος)
 3. Σκεπαστή αγορά Νεάπολης (σπιτάκι Δήμου Λαρισαίων)
 4. Πολιτιστικό κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου  (Βόλου & Ηρ. Πολυτεχνείου)
 5. Λέσχη Πολιτισμού Αμπελοκήπων (Μύρων 5-7)
 6. Ροδοπούλειο (Γαριτσίου και Λευκίππου).

 

Πέμπτη 04/03/2021

Ανακοίνωση για θολότητα νερού – Nεά διανομή εμφιαλωμένου

Σε ό,τι αφορά στο πρόβλημα που παρατηρείται με την θολότητα του νερού, σε σημεία του δικτύου της ΔΕΥΑΛ τονίζονται τα εξής:

Το σημείο τη βλάβης έχει εντοπιστεί και συνεχίζονται οι προβλεπόμενες ενέργειες από τη ΔΕΥΑΛ για την αποκατάσταση της, τον καθαρισμό των δεξαμενών και την ομαλοποίηση της κατάστασης στο δίκτυο. Καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες ώστε η βλάβη να αποκατασταθεί εντός της αυριανής ημέρας.

Σε ό,τι αφορά στη διανομή εμφιαλωμένου νερού, πέραν των ποσοτήτων που διανεμήθηκαν το πρωί, με δυσκολία λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα της αγοράς, ανακοινώνεται ότι θα υπάρξει και νέα διανομή που θα γίνει στις 6 περίπου το απόγευμα, σε πέντε σημεία που έχουν ανακοινωθεί και ένα επιπλέον στο κέντρο.

Τα σημεια αυτά είναι :

1. Κεντρική πλατεία (απέναντι από πάρκινγκ δικύκλων δήμου Λαρισαίων)
2. Κτίριο της ΔΕΥΑΛ, (υδατόπυργος)
3. Σκεπαστή αγορά Νεάπολης (σπιτάκι Δήμου Λαρισαίων)
4. Πολιτιστικό κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου (Βόλου & Ηρ. Πολυτεχνείου)
5. Λέσχη Πολιτισμού Αμπελοκήπων (Μύρων 5-7)
6. Ροδοπούλειο (Γαριτσίου και Λευκίππου).

Παρακαλούνται οι συμπολίτες να παραλαμβάνουν τις απολύτως αναγκαίες ποσότητες.

 

Σε εξέλιξη οι έλεγχοι σε δημόσια κτίρια και σπίτια

 • Από κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, μηχανικών του Δήμου και του ΤΕΕ
 • Κλειστά και αύριο όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Λαρισαίων
 • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αποστολή φωτογραφιών από ρωγμές σε οικήματα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι κτιρίων στην έκταση του Δήμου Λαρισαίων, μετά την σεισμική ακολουθία του τελευταίου 24ωρου.

Συγκροτήθηκαν κλιμάκια που στελεχώνονται από στελέχη της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  μηχανικούς του Δήμου Λαρισαίων και του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας.

Στην πρώτη φάση βαρύτητα δίνεται στα χωριά του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα στην Μάνδρα, το Κουτσόχερο και τη Ραχούλα, που φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερα προβλήματα. Τρία από τα τέσσερα κλιμάκια βρίσκονται ήδη στα προαναφερθέντα χωριά, ενώ έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε ι σπίτια στην πόλη της Λάρισας.

Παράλληλα, άλλα κλιμάκια μηχανικών του Δήμου Λαρισαίων και του ΤΕΕ ελέγχουν δημοτικά κτίρια καθώς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Αύριο Παρασκευή αναμένονται στην Λάρισα, κλιμάκια στελεχών των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ), που θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όλα τα δημόσια κτίρια. (Δικαστικό Μέγαρο, σχολικά συγκροτήματα κ.α.)

Να σημειωθεί, με απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τα σχολεία, όλων των βαθμίδων στο Δήμο Λαρισαίων, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου, θα παραμείνουν κλειστά. 

Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων του Δήμου καθώς και στο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών για την άψογη και αποτελεσματική και ασφαλή για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς διαχείριση της μεγάλης σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην περιοχή μας.

Αναφορές πολιτών για ρωγμές σε κτίσματα

Συνεχίζεται, επίσης, η υποβολή αναφορών από τους πολίτες για την εμφάνιση ρωγμών σε σπίτια, στα τηλέφωνα επικοινωνίας του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων.

Επίσης, για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε, επικουρικά, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Στην παραπάνω διεύθυνση οι πολίτες μπορούν να στέλνουν φωτογραφίες καθώς και τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κτίσματος, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Η αποστολή των φωτογραφιών θα διευκολύνει στην ιεράρχηση των προβλημάτων και των αναγκών. Παρακαλούμε οι φωτογραφίες που θα επισυνάπτονται να είναι κατά το δυνατό μικρές σε μέγεθος (αρχείου) για την καλύτερη διαχείριση του χώρου αποθήκευσης.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για το θέμα της υδροδότησης της πόλης και τη διανομή εμφιαλωμένου νερού.

 

Σημεία διανομής εμφιαλωμένου νερού από τη ΔΕΥΑΛ

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης για την θολότητα του νερού στο δίκτυο της ΔΕΥΑΛ και την προτροπή στους συμπολίτες να μην καταναλώνουν νερό, όπου εμφανίζεται θολότητα, ανακοινώνονται τα σημεία διανομής δωρεάν εμφιαλωμένου νερού από τη ΔΕΥΑΛ για τους συμπολίτες

Τα σημεία διανομής είναι τα εξής:

1. Κτίριο της ΔΕΥΑΛ (υδατόπυργος)

2. Σκεπαστή αγορά Νεάπολης (σπιτάκι Δήμου Λαρισαίων)

3. Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Λαρισαίων (Βόλου & Ηρ. Πολυτεχνείου)

4. Ροδοπούλειο (συνοικία Αβέρωφ)

5. Αμπελόκηποι (Στέκι ΚΑΠΗ) 

Τονίζεται ότι από τη ΔΕΥΑΛ είναι σε εξέλιξη οι προβλεπόμενες ενέργειες εντοπισμού και διακοπής των γεωτρήσεων που δημιουργούν το πρόβλημα άντλησης θολού νερού. Η υδροδότηση της πόλης θα συνεχιστεί κανονικά από εναλλακτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θολότητας.

Μέχρι να ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΛ η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της ποσότητας θολού νερού που έχει εισέλθει στα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΛ που διαπιστώνουν την ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΛ – Θολότητα νερού

Εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021 στην περιοχή της Λάρισας, παρατηρήθηκε σήμερα Πέμπτη 04/3/2021 θολότητα στο νερό σε διάφορα σημεία του δικτύου της πόλης.

Από τη ΔΕΥΑΛ γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες εντοπισμού και διακοπής των γεωτρήσεων που δημιουργούν το πρόβλημα άντλησης θολού νερού. Η υδροδότηση της πόλης θα συνεχιστεί κανονικά από εναλλακτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θολότητας.

 Μέχρι να ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΛ η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της ποσότητας θολού νερού που έχει εισέλθει στα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΛ που διαπιστώνουν την ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Από τη ΔΕΥΑΛ ανακοινώνεται ότι θα γίνεται διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους καταναλωτές.  μέχρι την επίλυση του προβλήματος. Τα σημεία διανομής θα ανακοινωθούν σε λίγο με νεότερη ανακοίνωση.

Τετάρτη 03/03/2021

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων και σε σχέση με την σεισμική ακολουθία που σημειώνεται από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή γίνονται γνωστά τα εξής:

 • Το φαινόμενο, αν και σε ύφεση, είναι σε εξέλιξη. Ουδείς μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας. O Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε άμεση επαφή και συντονισμό με όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα.
 • Η παραμονή ή μη στα σπίτια γίνεται αποκλειστικά με την προσωπική ευθύνη του κάθε συμπολίτη.
 • Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι οι νέες σχετικά κατασκευές θεωρούνται ανθεκτικότερες και πιο ασφαλείς.
 • Οσοι επιστρέψουν στα σπίτια τους, θα πρέπει να ελέγξουν οπτικά το κτίσμα και εάν διαπιστώσουν σοβαρές και επικίνδυνες ρωγμές καλό θα ήταν να αποφύγουν την παραμονή. Επίσης, θα πρέπει να ενημερώσουν την Πολιτική Προστασία του Δήμου.
 • Μέχρι στιγμής, από τις αναφορές που φτάνουν στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμο Λαρισαίων, οι περιπτώσεις ζημιών σε κτίσματα είναι λίγες σχετικά, ενώ αποτελεί κοινή διαπίστωση πως η πόλη της Λάρισας έχει αντέξει.
 • Ηδη μηχανικοί του Δήμου Λαρισαίων βρίσκονται σε σημεία και οικίες που έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Αυριο Πέμπτη, θα ξεκινήσει έλεγχος των κτιρίων των σχολικών συγκροτημάτων. Υπενθυμίζεται ότι αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων δεν θα λειτουργήσουν.

Υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων: 2410 614637 - 2410 623526

 

03-03-2021
Κλειστά για τρεις ημέρες (Δευτέρα 08/03/2021-Τετάρτη 10/03/2021) όλα τα σχολεία στο Δήμο Λαρισαίων

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων (Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής), δημόσια και ιδιωτικά, όπως και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων, από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 10 Μαρτίου.

Η απόφαση ελήφθη από τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των κτιρίων από τις υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων για πιθανές επιπτώσεις από τη σεισμική δραστηριότητα.

Διευκρινίζεται ότι για την διεξαγωγή ή όχι, μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης, αρμόδιες είναι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

 

 
 
03-03-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

03-03-2021
«Χρώματα της Αποκριάς» - Ντοκιμαντέρ της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού

Κάθε χρόνο, εδώ κι έξι χρόνια, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργανώνει τα Μπουλούκια -  θιάσους μεταμφιεσμένων  με τη συνοδεία μουσικών με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, κιθάρες και βιολιά που ξεκινούν από διαφορετικά σημεία της πόλης, ξεσηκώνοντας τον κόσμο με τα τραγούδια τους, τους αστεϊσμούς και τις αθυροστομίες τους, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της πόλης.

Θίασοι και πολίτες κατέληγαν στην Κεντρική πλατεία όπου στηνόταν μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με σπουδαίους εκπροσώπους της δημοτικής μας παράδοσης όπως ο Πέτρος Λούκας Χαλκιάς, τα Χάλκινα της Κοζάνης κλπ. Μια εκδήλωση που αγαπήθηκε αμέσως κι αυτό φάνηκε τόσο από τη συμμετοχή των πολιτών όσο και των συνεργαζόμενων συλλόγων.  Να σημειωθεί, ότι οι θίασοι πριν φτάσουν στην Κεντρική πλατεία κάνουν στάσεις σε πεζόδρομους και πλατείες, παρουσιάζοντας χορούς και αναπαραστατικά έθιμα (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι, καμήλα κλπ).

Επειδή φέτος, λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού, η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί, δημιουργήθηκε μια ταινία μικρού μήκους (ντοκιμαντέρ) όπου παρουσιάζονται τα έθιμα της Αποκριάς του νομού Λάρισας με τα ανάλογα τραγούδια.

Το μουσικό μέρος ανέλαβε ο Γιώργος Δεληγιάννης και η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής  του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ενώ την έρευνα, το υλικό (φωτογραφίες, γκραβούρες κλπ) και τα κείμενα έκανε η διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας Φανή Καλοκαιρινού. Τα γυρίσματα έγιναν στο Δημοτικό Ωδείο και στο Λαογραφικό Μουσείο και  η ηχογράφηση στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας.

Η εν λόγω ταινία, εκτός του καλλιτεχνικού αποτελέσματος, θα έχει πολλές χρήσεις εκπαιδευτικού και ερευνητικού χαρακτήρα, ενώ θα αποτελέσει κληροδότημα για τις νέες γενιές. Και ταυτόχρονα θα διασκεδάσει τους Λαρισαίους αυτή τη δύσκολη περίοδο που διάγουμε.

Στην ταινία, υπάρχει αναφορά όχι μόνο στο χθες, αλλά και στο σήμερα, με την αναβίωση των Μπουλουκιών.

Το ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα αύριο Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 19:00 στη σελίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στο fb και στο κανάλι της στο youtube.

https://youtu.be/rfmOUwZ2aJ8

Την Πέμπτη 4 Μαρτίου (Τσικνοπέμπτη) στις 14:30, θα μεταδοθεί από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας (93,6).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Επιστημονική έρευνα – Κείμενα – Αφήγηση: Φανή Καλοκαιρινού - Διευθύντρια Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, Αρχαιολόγος, Λαογράφος

Έπαιξε η Ορχήστρα της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής 1987 του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

Έρευνα, καταγραφή, μουσική επιμέλεια: Γιώργος Δεληγιάννης

Βοηθός έρευνας: Μαρία Δεληγιάννη – τραγουδίστρια, μουσικός

Σκηνοθεσία: Πασχάλης Μάντης

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Γιώργος Δεληγιάννης: κλαρίνο

Σταύρος Κουσκουρίδας: κλαρίνο

Κώστας Παπαδημητρίου: τραγούδι – λαούτο

Ρήγας Μακρόπουλος: βιολί

Μανώλης Ντάλλας: ακορντεόν

Αποστόλης Μαυραντζάς: κρουστά

Βίντεο από  Μπουλούκια: LifeOfFilm

Διεύθυνση παραγωγής: Ηλίας Μάντης

Συντονισμός παραγωγής: Κωνσταντίνα Καρυδάκη

Τεχνικοί ήχου ΔΩΛ: Θάνος Κυρίδης, Γιώργος Πλασταράς

Τεχνικός ήχου ΔΗΡΑΛ: Σωτήρης Μπράχος

Εκτέλεση παραγωγής: Golden Movies

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού και τη συμβολή τους στην έρευνα, ευχαριστούμε τους: Ευδοκία Κωστούλα, Παναγιώτα Πάνου, Γεωργία Στεργιούλα, Έφη Στατήρα

Τους Δήμους: Ελασσόνας, Κιλελέρ, Λάρισας, Τεμπών, Τυρνάβου

Κοινότητα Γιάννουλης, Δήμου Λαρισαίων

Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλέας «Η Γούνιτσα», Μορφωτικό Σύλλογο – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων, Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κοιλάδας «Ο Φάρος», Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυχωρίου, Σύλλογο Γυναικών Μικρού Βουνού, Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθίου, Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού, Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης, Μορφωτικό Σύλλογο Συκουρίου, Σύλλογο «Γαϊτανάκι – Μπουρανί» Τυρνάβου, Πολιτιστικό Σύλλογο Χάλκης, Σελίδα Facebook: «Παλιές φωτογραφίες απ’ τα Φάρσαλα και τα γύρω χωριά», Σελίδα Facebook: «Φωτογραφίες Μνήμες Παράδοση», Γεώργιο Αλεξανδρή, Καλλιόπη Γαζέτα, Στέργιο Γερογιάννη, Μιχάλη Γκουντή, Κατερίνα Γουργιώτη, Στάμο Γραμμένο, Ιωάννη Δαβλέρη, Ευγενία Δερπάνη, Ιωάννα Δραγατσίκη, Λεωνίδα Εμπειρίκο, Χαμαΐδη Ζαφείρη, Αθανάσιο Καλογιάννη, Σωτήρη Καραβασίλη, Βασίλειο Καραβιδέ, Άννα Μαγαλιού – Καραπάνου, Φρόσω Καρκαβανίδου, Καίτη Κελεπούρη, Βασιλική Κολλάτου, Γιώργο Πανταζή, Αντιγόνη Παπαδούλη, Βασιλική Σουφλιά, Μαίρη Γκέκα – Τάκα, Ανδρέα Τσεργά, Στέλιο Τσιλιάκο

03-03-2021
Ψήφισμα Κοινοτήτων Δήμου Λαρισαίων για το Νέο Εκλογικό Νόμο

Για το κείμενο του ψηφίσματος, πατήστε ΕΔΩ

02-03-2021
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τετάρτη 03/03/2021, ώρα 09:00-13:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 3 Μαρτίου και από ώρα 9:00 μέχρι 13:00 θα γίνει διακοπή νερού στη συνοικία των Λαχανόκηπων στις παρακάτω οδούς:

 • ΙΣΘΜΙΑΙΑΣ
 • ΠΥΡΓΟΥ
 • ΑΠΕΛΛΗ
 • ΠΕΛΛΗΝΗΣ
 • ΕΡΕΤΡΙΑΣ
 • ΡΙΟΥ

 

 

                                      Λάρισα, 2 Μαρτίου 2021

02-03-2021
Με παραστάσεις αφιερωμένες στα παιδιά ολοκληρώνεται το Μουσικότροπο (Αναβολή)

Το φεστιβάλ Μουσικότροπο, εδώ και τρεις εβδομάδες, μας οδηγεί σε μοναδικές μουσικές εκπλήξεις με ένα πλούτο δράσεων που απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ενδιαφέρον και αγάπη για τη μουσική.

Ο εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Χρήστος Λενούτσος, έχοντας στο πλευρό του την υπεύθυνη καλλιτεχνικού σχεδιασμού Ολυμπία Τσαγιάννη, δημιούργησαν για τη λήξη του φεστιβάλ δύο πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις, οι οποίες είναι αφιερωμένες στα παιδιά.

Οι μικροί μας φίλοι μπορούν το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 να απολαύσουν ένα παραμύθι με μουσική από αρχαία μουσικά όργανα, όπως και μία θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστή τον μεγάλο συνθέτη Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Το Μουσικότροπο στοχεύει μέσα από αυτές τις δύο παραστάσεις να  φέρει με έναν διαφορετικό τρόπο τα παιδιά κοντά στον κόσμο της μουσικής, προβάλλοντας πτυχές αυτής της τέχνης που προκαλούν ενδιαφέρον περιέργεια, αλλά και θαυμασμό.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 6 Μαρτίου και ώρα 19.00, θα προβληθεί το παραμύθι με τίτλο «Στους δρόμους των μύθων και των παραμυθιών». Στα παιδιά δίνεται η ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο, με συντροφιά αρχαίους ελληνικούς μύθους, δράκους και μαγεμένες πεντάμορφες.

Αφηγείται η Νίκη Κάπαρη με τη συνοδεία του μουσικού Γιάννη Ψειμάδα. Ο Γιάννης ερμηνεύει με αρχαία λύρα, με πνευστά, κρουστά και έγχορδα μουσικά όργανα, που σε συνδυασμό με τη ζεστή φωνή της Νίκης, οδηγούν τη φαντασία σε παραμυθένια μονοπάτια. Ένα παραμύθι επεξεργασμένο αποκλειστικά για το Μουσικότροπο.

Την Κυριακή 7 Μαρτίου και ώρα επίσης 19.00, θα προβληθεί η παιδική θεατρική παράσταση «Μια μέρα με τον Λούντβιχ», του Νίκου Μπακουνάκη (εκδόσεις Καστανιώτη) αφιερωμένη στον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Πρόκειται για μία αφηγηματική ιστορία που επενδύεται μουσικά από ερμηνείες των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Οι μικροί σπουδαστές μας, θα συμπράξουν μαζί με τους ηθοποιούς Χρήστο Χαλβατζάρα  και Σωτήρη Ζαχαρόπουλο, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Χρήστου Χαλβατζάρα.

Η ιστορία της παράστασης μας οδηγεί στον σιωπηλό, αλλά θαυματουργό κόσμο του μεγάλου συνθέτη.

Τη μουσική πλαισίωση ανέλαβαν οι μαθητές με τη συμμετοχή κάποιων καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου, οι: Καρατόλιου Θεοφανία, Καραμανώλη Άννα, Αμελίμπια Νέστορας, Θεοδωρόπουλος Χρήστος, Πισπιρίκου Μαρία, Φώτη Χρύσα, Σταύρος Καριώτης, Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου και οι καθηγητές Γιώργος Τσιαρδάκας-φλάουτο και Ιωάννα Σιοπούδη-συνοδεία πιάνου.

Τα σκηνικά και κουστούμια της παράστασης αποτελούν μία ευγενική χορηγία του Θεσσαλικού Θεάτρου. Θερμές ευχαριστίες ανήκουν στην διευθύντρια κυρία Κυριακή Σπανού, στην υπεύθυνη βεστιαρίου κυρία Νικολέτα Καΐση, καθώς και στον υπεύθυνο παραγωγών κύριο Νίκο Γεωργάκη.

Και οι δύο παραστάσεις είναι δωρεάν, ενώ θα προβληθούν τις συγκεκριμένες μέρες και ώρες στο κανάλι YouTube του φεστιβάλ Μουσικότροπο καθώς και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Ο απαραίτητος σύνδεσμος σύνδεσης, θα βρίσκεται στην αρχική σελίδα του φεστιβάλ Μουσικότροπο www.mousikotropo.gr

 

02-03-2021
Αποκριάτικο διαδικτυακό πρόγραμμα

Από πού πήρε το όνομά της η Αποκριά; Γιατί παλιά μασκαρεύονταν νύφη και γαμπρός; Τι ήταν η μπουμπούνα και τι η μπαρμπαρούτα; Τι συμβολίζει το γαϊτανάκι; Γνωρίζετε τα μπαμπαλιούρια και τους μουτζούρηδες; Γιατί τη Δευτέρα τη ’λέγαν Καθαρά;

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας διοργανώνει διαδικτυακό αποκριάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γ΄ έως Στ΄ Δημοτικού με θέμα:  «Αποκριάτικα έθιμα του τόπου μου».

Το πρόγραμμα  θα πραγματοποιηθεί ζωντανά διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας  ZOOM στις 8, 9 και 10 Μαρτίου 2021. Καθημερινά θα υλοποιείται μία δράση για μία σχολική τάξη ή τμήμα, δηλαδή μία σύνδεση από 10:00 - 11:00.

Αρχικά, τα παιδιά θα ενημερώνονται για τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς στη Θεσσαλία και κατόπιν θα αλληλεπιδρούν με τους εμψυχωτές του Μουσείου, παίζοντας μαζί τους παιχνίδια και κάνοντας παράλληλα ή παίρνοντας ιδέες για αποκριάτικες κατασκευές.

Στόχοι του προγράμματος:

 • Τα παιδιά να ενημερωθούν για τα ήθη και τα έθιμα της Θεσσαλικής Αποκριάς και να αντιληφθούν τη συνέχεια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ελληνικής παράδοσης.
 • Να κρατήσουν επαφή με το Μουσείο, έστω διαδικτυακά, να συμμετάσχουν στις δράσεις του, να πάρουν ερεθίσματα, κρατώντας όσο το δυνατόν περισσότερο την αμεσότητα της επαφής.
 • Τέλος, να ευαισθητοποιήσουν για περαιτέρω ενασχόληση στο σπίτι τους και να ψυχαγωγηθούν.

 

Το πρόγραμμα δεν θα βιντεοσκοπηθεί, ούτε θα αναπαραχθεί. Για συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση απαιτείται γονική συναίνεση, για την οποία θα φροντίσουν οι εκπαιδευτικοί πριν τη δήλωση συμμετοχής.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στο τηλέφωνο: 2410-239446.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

02-03-2021
Αποτελέσματα της υπ. αριθμ. 6313/17-02-2021 ανακοίνωσης για την πλήρωση δύο (2) θέσεων ειδικότητας ΠΕ Παιδιάτρων

Για τον συγκεντρωτικό πίνακα, πατήστε ΕΔΩ

Για τον πίνακα κατάταξης, πατήστε ΕΔΩ

 

02-03-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

02-03-2021
Απόφαση πρόσληψης υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ι.Δ. ορισμένου χρόνου (113 άτομα)

Για την απόφαση πατήστε ΕΔΩ

01-03-2021
Δήμος Λαρισαίων - ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Διαμόρφωση σύγχρονου χώρου πρασίνου που «δίνει οξυγόνο» στον Δ. Λαρισαίων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Απόστολου Καλογιάννη, του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα και στελεχών της Εταιρείας. Κατά τη διάρκεια αυτής, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να  ενημερωθεί από τον Γενικό Διευθυντή για τα έργα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και για τις επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν έως το 2025 στο Δήμο Λαρισαίων. 

Στο επίκεντρο τέθηκε η διαμόρφωση ενός σύγχρονου πάρκου, του πάρκου «Τζένης Καρέζη», στην περιοχή της Νέας Πολιτείας. Η Εταιρεία θα υποστηρίξει τη Δημοτική Αρχή στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, καθώς μέσω της ενέργειας αυτής προσβλέπει στην αναβάθμιση της περιοχής και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

Οι εργασίες κατασκευής για την ανάπλαση του χώρου ξεκινούν αρχές Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν αρχές Μαΐου.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί, αφουγκράζεται τις ανάγκες τις κοινωνίας για ένα καλύτερο περιβάλλον, το οποίο θα κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές. Ως εκ τούτου, η Εταιρεία επενδύει σε δράσεις με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με απώτερο στόχο την αειφόρο ανάπτυξη και την αδιάλειπτη συνεισφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

01-03-2021
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια ηλεκτρικών οικιακών ειδών για τις ανάγκες του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

01-03-2021
Η Πάροδος - Στου Χατζηφράγκου στο σημερινό «Θεσσαλικό Radio… plays»

Λόγω τεχνικού κολλήματος μεταφέρεται για την επόμενη Δευτέρα 8 Μαρτίου η παρουσίαση του Γκιακ, του Δημοσθένη Παπαμάρκου από το «Θεσσαλικό Radio.. plays», στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας.

Στη θέση του απόψε στις 9μ.μ. θα παρουσιαστεί σε επανάληψη η «Πάροδος», ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Κοσμά Πολίτη «Στου Χατζηφράγκου», σε προσαρμογή για το ραδιόφωνο, μουσική επιμέλεια και ερμηνεία του Κώστα Τσιάνου.

Συντονιστείτε!

 

    

01-03-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

01-03-2021
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τρίτη 02/03/2021, ώρα 09:00-12:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 2 Μαρτίου και από ώρα 9:00 μέχρι 12:00 θα γίνει διακοπή νερού στην Κοινότητα Γιάννουλης.

 

 

                                       Λάρισα, 1 Μαρτίου 2021

01-03-2021
Θεσσαλικό Radio plays - Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου (Αναβλήθηκε)

Ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας, το Γκιακ, του Δημοσθένη Παπαμάρκου που έκανε μια τεράστια επιτυχία όταν εκδόθηκε το 2014, παρουσιάζει τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, στις 9μ.μ. το «Θεσσαλικό Radio.. plays», στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας.

Γκιακ θα πει αίμα στην αρβανίτικη διάλεκτο.

Οι ήρωες αυτών των ιστοριών είναι στρατιώτες που πολέμησαν στη μικρασιατική εκστρατεία και έρχονται αντιμέτωποι με τους ρόλους που τους επιβάλλουν οι παραδοσιακοί κανόνες και το βίωμα του πολέμου.

Πώς η βίαιη ιστορία “μολύνει” τόσο τον ομιλούντα όσο και τον ακροατή. Δηλαδή, κάποιος ο οποίος αφηγείται μια ιστορία άλλου καταδικάζεται να φέρει τη βία του άλλου, τη βία της ιστορίας του άλλου, τη βία ενός έθνους. Και εδώ έγκειται όλο το θεατρικό ενδιαφέρον – κατά πόσον ένας ηθοποιός που αφηγείται τη ζωή κάποιου άλλου φέρει αυτή τη βία, και μπορεί να τη μεταδώσει στο κοινό. Ο αφηγηματικός λόγος δεν δουλεύτηκε απλά σαν ιδίωμα, αλλά σαν οργανισμός που στόχο έχει να μολύνει το κοινό.

Το αίμα, το γκιακ, το ασταμάτητο μοτίβο των κειμένων του Παπαμάρκου, είναι κατ’ αρχήν λογοτεχνικό, και κατ’ επέκτασην θεατρικό εργαλείο – είναι αυτό που μολύνει, που λεκιάζει, που φαίνεται, που στην κυριολεξία πλάθει τη σχέση θεατή-ηθοποιού-παράστασης, που δημιουργεί έλξεις και απωθήσεις, που ενώνει και χωρίζει, που δεσμεύει.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Δόβρης. Τους ήρωες ερμηνεύουν οι: Στέλιος Ιακωβίδης, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Εύη Σαουλίδου και Σωτήρης Τσακομίδης.

Ηχοληψία και μίξη ήχου: Ιώ Χάλδα. Η ηχογράφηση έγινε στα Studio της Basement Productions για το Θεσσαλικό Θέατρο

Επανάληψη

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 9μ.μ., θα μεταδοθεί σε επανάληψη ο θεατρικός μονόλογος του Δημήτρη Δημητριάδη Insenso. Σκηνοθεσία: Πέτρος Σεβαστίκογλου, ερμηνεία: Αλεξάνδρα Καζάζου, ηχοληψία και μίξη ήχου: Ιώ Χάλδα. Η ηχογράφηση έγινε στα Studio της Basement Productions για το Θεσσαλικό Θέατρο

Συντονιστείτε!

 

01-03-2021
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα rapid test στην πόλη της Λάρισας

Συνεχίζεται και την ερχόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test, που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων και ο ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τα rapid test θα διεξάγονται από τις 10 το πρωί εως τις 2 το μεσημέρι και το πρόγραμμα της εβδομάδας έχει ως εξής:

Δευτέρα 1 Μαρτίου

 1. Αλκαζάρ (χώρος πάρκινγκ)
 2. Κεντρική πλατεία

Τρίτη 2 Μαρτίου

 1. Αγιος Αντώνιος
 2. Σκεπαστή Νεάπολης
 3. Κεντρική Πλατεία

Τετάρτη 3 Μαρτίου

 1. Αβέρωφ (πλατεία)
 2. Κεντρική Πλατεία

Πεμπτη 4 Μαρτίου

 1. πλατεία ΟΣΕ
 2. Κεντρική Πλατεία

Παρασκευή 5 Μαρτίου

 1. Πλατεία ΑΤΑ
 2. Κεντρική Πλατεία

Σάββατο 6 Μαρτίου

 1. Τούμπα (πλατεία)
 2. Κεντρική Πλατεία
26-02-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 02/03/2021, ώρα 11:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-02-2021
Έναρξη Τμήματος Σχολής Γονέων

Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) υλοποιεί για τη χρονική περίοδο Φεβρουάριος – Μάρτιος 2021,  Σχολή Γονέων με τη συμμετοχή Προσφύγων που εντάσσονται στο πρόγραμμα «ESTIA 2021: Στεγαστικό πρόγραμμα για αιτούντες διεθνή προστασία» του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το πρόγραμμα Σχολές Γονέων εντάσσεται στη φιλοσοφία της «Πόλης που Μαθαίνει» για την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των συμμετεχόντων στην ελληνική κοινωνία, η ενίσχυση της διαπολιτισμικής επικοινωνίας, η ενημέρωση για θέματα διαπαιδαγώγησης παιδιών και ένταξης στην εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 συναντήσεις διάρκειας δυο ωρών. Ο συντονισμός της ομάδας γίνεται από κοινωνικούς επιστήμονες της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. με την παρουσία διερμηνέα

26-02-2021
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Δευτέρα 01/03/2021, ώρα 09:00-15:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 1 Μαρτίου και από ώρα 9:00 μέχρι 15:00 θα γίνει διακοπή νερού στη συνοικία Νέας Σμύρνης στις οδούς:

 • ΑΡΜΟΝΙΑΣ
 • ΣΠΗΛΙΟΥ
 • ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ
 • ΑΣΤΑΚΟΥ
 • ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
 • ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙΟΥ
 • ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΥ
 • ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

 

                             Λάρισα, 26 Φεβρουαρίου 2021

26-02-2021
Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Μπετόβεν στο Μουσικότροπο και στο youtube της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 θα παρουσιαστεί ρεσιτάλ πιάνου με έργα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και τον Χαράλαμπο Αγγελόπουλο στο πιάνο.

 

Ο γνωστός και καταξιωμένος πιανίστας, θα ερμηνεύσει δύο επιβλητικές σονάτες για πιάνο, οι οποίες έχουν ηχογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί αποκλειστικά για το φεστιβάλ Μουσικότροπο.

 

Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι Κώστας Χάρδας (επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ) και Πέτρος Βούβαρης (αναπληρωτής καθηγητής του ΠΑΜΑΚ) θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη και θα μας οδηγήσουν σε άγνωστες πτυχές της τέχνης του.

 

Το ρεσιτάλ θα μεταδοθεί από το κανάλι της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών στο youTube (https://youtu.be/_iTTKxE7r70) καθώς και από τη σελίδα του φεστιβάλ mousikotropo.gr.

 

Η συναυλία θα παραμείνει στο κανάλι της Αντιδημαρχίας για να την απολαύσει όποιος επιθυμεί, όποτε θέλει και μπορεί, εντελώς δωρεάν.

 

Χαράλαμπος Αγγελόπουλος

Έχει εμφανισθεί σε ατομικά ρεσιτάλ, έχει συμπράξει με ορχήστρες και σχήματα μουσικής δωματίου στην Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Σερβία), στη Β. Αφρική, στην Τουρκία και στην Ιαπωνία.

Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει 25 κονσέρτα για πιάνο και ορχήστρα, πλήθος έργων για σόλο πιάνο, έργα μουσικής δωματίου και εκτείνεται χρονικά από τον Bach μέχρι τους σύγχρονους συνθέτες του 21ου αιώνα.

Οι εμφανίσεις του σε αίθουσες, όπως τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Centre Cultural Portugal Paris, το Κendal Town Hall, το Wells Concert Hall, το Musashino Center Tokyo, καθώς και η συμμετοχή του σε διεθνή φεστιβάλ (Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, Φεστιβάλ Δημητρίων, Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, Το Piano στα Forte του, Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας, Φεστιβάλ Παπαϊωάννου, Ελληνικές μουσικές γιορτές ΚΟΑ, Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου ΜΜΘ, κύκλος Schubert ΜΜΑ κ.ά.) απέσπασαν θερμές κριτικές.

Σαν σολίστ συνέπραξε με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Apollon Orchestra Berlin, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την Ορχήστρα Πατρών, την Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης , τη Συμφωνική Ορχήστρα RSAMD, την Ορχήστρα Εγχόρδων της ΕΛΣ, την Ορχήστρα Contra Tempo την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα τη Συμφωνία αρ.2 για πιάνο και ορχήστρα του L. Bernstein (The age of anxiety) με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Concierto Fantasticο του I. Albeniz με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Choral Fantasy του L. v. Beethoven σε fortepiano με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής.

Εκπροσώπησε επανειλημμένα την Ελλάδα σε διεθνείς συναντήσεις (Αλγέρι, Βερολίνο, Λουξεμβούργο, Νόβισαντ κ.α.) και βραβεύθηκε σε Πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς (Γ. Θυμής, Governor’s Recital, Helexpo κ.ά.).

Έχει τακτική συνεργασία με τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη σε ρεπερτόριο για δυο πιάνα και τέσσερα χέρια, ενώ έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου.

Ηχογράφησε όλα τα έργα του Ν. Κωνσταντινίδη για σαξόφωνο και πιάνο με το σαξοφωνίστα Θεόφιλο Σωτηριάδη, καθώς και κύκλο τραγουδιών του Αιμίλιου Ριάδη.

Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου Piandaemonium (6 πιάνα - 12 πιανίστες).

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και μελέτησε με τις Ι. Σημηριώτη και Δ. Ευνουχίδου, η διδασκαλία της οποίας καθορίζει ουσιαστικά την πορεία του. Με υποτροφία του Ιδρύματος Λ. Βουδούρη σπούδασε στη Hochschule für Musik της Κολωνίας (δίπλωμα σολίστ με άριστα, τάξεις Α. Kontarsky, A. Valdma), ενώ παράλληλα παρακολούθησε τα μαθήματα του παιδαγωγικού τμήματος. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη Royal Scottish Academy of Music and Drama (Master in Performance, τάξη του καθηγητή V. Sangiorgio).

Από το 2012 οργανώνει το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης (www.thessalonikipianofestival.gr) και από το 2017 είναι υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.

26-02-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 02/03/2021, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-02-2021
Κατακύρωση Αποτελέσματος ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια & Εγκατάσταση Στεγάστρων για την Εξυπηρέτηση του Επιβατικού Κοινού του Δήμου Λαρισαίων»

Για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πατήστε ΕΔΩ

 Για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πατήστε ΕΔΩ

26-02-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-02-2021
Ανακοίνωση Δημου Λαρισαίων για προκήρυξη 113 θέσεων για συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Με αφορμή τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε για προκήρυξη προσλήψεων των 113 εργαζομένων στο Δήμο, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδος χρειάζεται συνεννόηση. Δεν χρειάζονται πλειοδοσίες «οδηγίες» και ανακοινώσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που μόνο στόχο έχουν να θολώσουν τα νερά και να πλήξουν την δημοτική αρχή

O Δήμος Λαρισαίων για να καλύψει τρέχουσες σημαντικές ανάγκες σε ό,τι αφορά στους τομείς της Καθαριότητας, του Πρασίνου και του Αμαξοστασίου, προχώρησε στην έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη 113 εργαζομένων ορισμένου χρόνου, με διάρκεια σύμβασης από 2 εως 8 μήνες. Η προκήρυξη έγινε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Στο υπ’ αριθμ 9755/8-2-2021  έγγραφο του ΥΠΕΣ αναφέρεται «ότι έως τις 28 Φεβρουαρίου, με απόφαση της οικείας Οικονομικής Επιτροπής, επιτρέπεται η πρόσληψη προσωπικού στους ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού, για περιπτώσεις άμεσης ανάγκης λήψης προληπτικών ή κατασταλτικών μέτρων λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας»

Επίσης, στο υπ. αριθμ 91546/24-12-2000 στο έγγραφο του ΥΠΕΣ σημειώνεται ότι «…καθίσταται δυνατή η εκ νέου πρόσληψη ατόμων που είχαν ήδη απασχοληθεί στους φορείς για την αντιμετώπιση των ίδιων ή παρεμφερών αναγκών, καθότι τα  άτομα αυτά διαθέτουν εμπειρία στο αντικείμενο και μπορούν να παρέχουν άμεσα, χωρίς να απαιτηθεί χρόνος προσαρμογής, βέλτιστες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο…»

 

Επομένως, οι διαδικασίες και οι τρόποι έκδοσης των προκηρύξεων και οι δυνατότητες επιλογής προσωπικού, προκύπτουν από το νομοθετικό πλαίσιο που όρισε η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι η πρόσληψη συμβασιούχων για τους συγκεκριμένους τομείς είναι απολύτως αναγκαία, λόγω των σημαντικών αρρυθμιών που προκαλούν στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου,  η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον covid, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις άδειες του προσωπικού  (π.χ. άδειες εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ύπαρξη κρουσμάτων σε εργαζόμενους αλλά και προσωπικό σε καραντίνα λόγω επαφής με κρούσματα).

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επιλογή σημειώνουμε τα εξής:

Σε συγκεκριμένες  ειδικότητες που σχετίζονται κυρίως με θέσεις οδηγών/χειριστών μηχανημάτων διαφόρων τύπων καθώς και για τις τεχνικές ειδικότητες στο Αμαξοστάσιο του Δήμου θα προτιμηθούν υποψήφιοι με πρόσφατη εμπειρία στο Δήμο και γνώση του μηχανολογικού εξοπλισμού των υπηρεσιών του, όπως άλλωστε ορίζει και η προαναφερθείσα εγκύκλιος.

Πρόκειται για 22 σε σύνολο 113 θέσεων. 

Με απόφαση του Δημάρχου, για όλες τις υπόλοιπες θέσεις, που δεν απαιτούν ιδιαίτερη εξειδίκευση, η επιλογή θα γίνει με δημόσια κλήρωση η οποία θα οργανωθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Λαρισαίων. Στη διαδικασία αυτή καλούμε να παραστούν και να συμμετάσχουν, εφόσον το επιθυμούν,  εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λεπτομέρειες για την διαδικασία της κλήρωσης θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να κινείται στην κατεύθυνση της διαφάνειας και της νομιμότητας, χωρίς παιγνίδια και μικροπολιτικές  λογικές.

Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας, αιρετούς και κοινωνία είναι  ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων για θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου με διάρκεια από 2 έως 8 μήνες και η αγωνία των συμπολιτών για μια πρόσκαιρη θέση εργασίας. Μια ζοφερή εικόνα που διαμορφώνεται μέρα με την ημέρα στην κοινωνία μας, με τις σημαντικές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημία του κορονοιού, μετά από μια δεκαετία από την χρεοκοπία και τα Μνημόνια. Καταδεικνύεται έτσι,  το βάθος της κρίσης και η αναγκαιότητα του σχεδιασμού της επόμενης ημέρας μετά την πανδημία.

25-02-2021
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Παρασκευή 26/02/2021, ώρα 09:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στη συνοικία Νέας Σμύρνης στις οδούς:

 • ΑΧΕΡΩΝΑ
 • ΠΛΑΤΑΝΟΥ (από ΑΧΕΡΩΝΑ έως ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)

 

 

                             Λάρισα, 25 Φεβρουαρίου 2021

25-02-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-02-2021
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Ένταξη στο Μητρώο Απογραφέων Γεωργίας-Κτηνοτροφίας 2021

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ( ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Απογραφέων Γεωργίας -Κτηνοτροφίας περιόδου Μαρτίου – Ιουνίου 2021, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ε νδιαφέροντος από τη 12η ώρα της 15η ς Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και την 24η ώρα της 28η ς Φεβρουαρίου 2021.

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

25-02-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
24-02-2021
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Πέμπτη 25/02/2021, ώρα 09:00-13:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 13:00 θα γίνει διακοπή νερού στη συνοικία Λαχανόκηπων στις οδούς:

 • ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΕΙΑΣ (από ΑΡΚΑΔΙΟΥ έως ΑΙΔΗΨΟΥ)
 • ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ
 • ΤΥΡΙΝΘΟΥ
 • ΝΕΜΕΑΣ
 • ΠΑΡΟΔΟΣ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΕΙΑΣ
 • ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
24-02-2021
Έναρξη για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα INVEST
 • Με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με αφορμή την έναρξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος INVEST για τη δημιουργία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων στο οποίο συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διεξήχθη την Παρασκευή 19-2-2021 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενάντια στον COVID-19, η συνδιάσκεψη του Δήμου Λάρισας και της Επιστημονικής Επιτροπής του έργου.

Την συνδιάσκεψη χαιρέτησαν και παρακολούθησαν διαδικτυακά ο Πρύτανης κ. Ζήσης Μαμούρης και η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης κ. Ιωάννα Λαλιώτου, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, τόνισαν την σπουδαιότητα συνεργασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δήμου Λάρισας.

Την έναρξη της συνδιάσκεψης κήρυξε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων κ. Γεώργιος Σούλτης, όπου διαβίβασε και χαιρετισμό του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη, ενώ στην ομάδα συμμετείχε ο κ. Γεώργιος Οικονομίδης, Γενικός Γραμματέας Δήμου Λαρισαίων και από το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων οι κ. Λία Γκουτρουμπή και κ. Μαρία Νικολαΐδου. 

Το σκοπό και τη χρησιμότητα δημιουργίας των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και την παρουσίαση του Έργου INVEST ανέπτυξε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος και Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων κ. Νικόλαος Σαμαράς καθώς και ο Δρ. Κωνσταντίνος Κόκκινος, Κύριος Ερευνητής του έργου.

Προτάθηκε η δημιουργία Living Labs ως άμεση προτεραιότητα του INVEST με τη συμμετοχή του Δήμου ως κύριο φορέα που θα τροφοδοτεί πρωτόλεια πληροφορία σχετικά με τα προβλήματα της πόλης που αφορούν τη βιωσιμότητα. Τα Living Labs είναι ένα περιβάλλον καινοτομίας που επικεντρώνεται στους φοιτητές με εφαρμογή του εκπαιδευτικού μοντέλου της μάθησης με ταυτόχρονη δημιουργία (Learn by Doing). Η τεχνολογία βασίζεται στην καθημερινή πρακτική και έρευνα των φοιτητών, με μια προσέγγιση που διευκολύνει την επιρροή τους σε ανοιχτές και κατανεμημένες διαδικασίες καινοτομίας, εμπλέκοντας όλους τους σχετικούς εταίρους σε πραγματικές συνθήκες, με στόχο τη δημιουργία βιώσιμων αξιών.

Στη συνέχεια ακολούθησε ενδιαφέρουσα διαλογική συζήτηση στην ολομέλεια. Η Δημοτική Αρχή χαιρέτησε την προσπάθεια και υποσχέθηκε να διευρύνει το αντικείμενο της συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο με την ανάπτυξη δράσεων και έρευνας για την υιοθέτηση ευφυών υπηρεσιών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών Λάρισας.

 

24-02-2021
Διακήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού - Σύνταξη Μελετών Πυροπροστασίας Σχολικών Μονάδων Του Δήμου Λαρισαίων

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τεύχος τεχνικών δεδομένων, πατήστε ΕΔΩ

Για το Παράρτημα(Πίνακας 1), πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης(pdf), πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης(doc), πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς(pdf),πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς(doc),πατήστε ΕΔΩ

 

24-02-2021
Έργα ανακατασκευής στο Κυνοκομείο Λάρισας

Σε έργα ανακατασκευής και αναβάθμισης του Κυνοκομείου προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων. Το έργο έχει προκηρυχθεί και η χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» ανέρχεται στις 320.000 ευρώ περίπου.

Το έργο προβλέπει τη  δημιουργία απομονωτηρίου -νοσηλευτηρίου ασθενών ζώων, επισκευές και συντήρηση των εγκαταστάσεων, (εργασίες μόνωσης, ελαιοχρωματισμούς στους χώρους των πτερύγων των κλουβιών, κατασκευή συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιιών, κ.α.), αντικατάσταση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων και μεταλλικών θυρών, ανακατασκευή των γραφείων κ.ά.

Παράλληλα, ο Δήμος θα προμηθευτεί και ένα όχημα τύπου «βαν», για τη συλλογή των αδέσποτων σκυλιών.

Σημειώνεται Το Δημοτικό Κυνοκομείο Λάρισας, έχει σήμερα 100% πληρότητα σε σκυλιά (60), στους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας του.

Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021.

24-02-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-02-2021
Νέα προσφορά εξοπλισμού από τη ΔΕΥΑΛ στο ΓΝΛ

Απ. Καλογιάννης: Διαρκής και έμπρακτη η στήριξή μας στο δημόσιο σύστημα υγείας

 Στην ενίσχυση για μια ακόμη φορά νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης μας προχώρησε η ΔΕΥΑΛ με την παράδοση από τον Δήμαρχο Λαρισαίων και Πρόεδρό της Απόστολο Καλογιάννη στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Γρ. Βλαχάκη, τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χ. Τσιλιάκο και τον διευθυντή του Τμήματος Επειγοντων Περιστατικών του Νοσοκομείου κ. Δημ. Μπαμπαλή,  ενός φορητού υπερηχοτομογράφου και τριών ηλεκτροκαρδιογράφων.

Η δωρεά της ΔΕΥΑΛ, έρχεται να καλύψει ανάγκες  στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πανδημία της Covid-19. Σχετικό αίτημα είχε διατυπωθεί από την διοίκηση του νοσοκομείου και η σχετική απόφαση ελήφθη από το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.

Στη διάρκεια της παράδοσης ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης είχε την ευκαιρία να εξάρει την προσφορά των υγειονομικών που λειτουργούν στο πλαίσιο του δημόσιου συστήματος υγείας στην πόλη μας, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, αλλά και να τονίσει «την διαρκή και έμπρακτη στήριξη του δήμου και της ΔΕΥΑΛ» στα ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση του ΓΝΛ σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Από πλευράς ΔΕΥΑΛ ήταν ακόμη παρόντες ο Αντιπρόεδρος της επιχείρησης Δημήτρης Μαβίδης και ο Γενικός Διευθυντής της Δημήτρης Σαββοργινάκης.

 

23-02-2021
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τετάρτη 24/02/2021, ώρα 09:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στη συνοικία Νέας Σμύρνης στις οδούς:

 • ΕΠΙΔΑΝΟΥ
 • ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ
23-02-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-02-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
22-02-2021
Πραγματοποιήθηκε εικονική ξενάγηση και σεμινάριο στο Λαογραφικό Μουσείο

Με μεγάλη συμμετοχή  πραγματοποιήθηκε η ζωντανή εικονική ξενάγηση και το σεμινάριο με θέμα: «Eκκλησιαστική τέχνη του 18ου - 20ου αιώνα και προληπτική  συντήρηση των ιερών κειμηλίων» , που διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας».

 Η δράση  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου μέσω της πλατφόρμας zoom και ήταν ανοιχτή για το κοινό και τους φίλους του Μουσείου.

Η επιμόρφωση εντάσσεται  στις επετειακές δράσεις της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες την μεταβυζαντινή τέχνη μέσα από τα ιερά κειμήλια που εκτίθενται στο ΛΙΜΛ , να δουν την εξέλιξή της και να πληροφορηθούν για την προληπτική αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και την επεμβατική συντήρηση των ιερών κειμηλίων.

Το σεμινάριο ξεκίνησε με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης κ. Νίκο Λιούπα, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνο Σάπκα και την Πρόεδρο του Συλλόγου του Μουσείου κ. Εύη Παπαχατζοπούλου.

Στο πρώτο μέρος της επιμόρφωσης πραγματοποιήθηκε ζωντανή εικονική ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή  Λατρεία, 18ος-20ός αι.», κατά την οποία  η Διευθύντρια του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού με γνώμονα τα εκθέματα μίλησε για την εξέλιξη και τους νεωτερισμούς στην Εκκλησιαστική Τέχνη την περίοδο αυτή. Δόθηκε το θεωρητικό πλαίσιο για την ιστορία και τις αλλαγές που συντελέστηκαν στην ναοδομία, την εκκλησιαστική ζωγραφική, την αργυροχοΐα, τη λιθογλυπτική, την ξυλογλυπτική, την χρυσοκεντητική με αναφορά σε ναούς, έργα και τεχνίτες στη Θεσσαλία.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εισηγητές είχαν τη δυνατότητα σε real time μετάδοση μέσα από το μουσείο να αλληλεπιδρούν με τους συμμετέχοντες συζητώντας και απαντώντας σε ερωτήσεις on line. Κατά την εικονική ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στο πρώτο μέρος η εμψυχώτρια κινούνταν ελεύθερα στην έκθεση του μουσείου περιγράφοντας τα εκθέματα και οι συμμετέχοντες μπορούσαν να βλέπουν τους χώρους, να περιηγούνται ζωντανά και να ακούν ζωντανά τις πληροφορίες.

Το όλο εγχείρημα, πρωτοποριακό σε πανελλήνιο επίπεδο, υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Golden Movies σε σκηνοθεσία του Πασχάλη Μάντη.

Στη συνέχεια, η κ. Σταυρούλα Νάκου, Συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης,  μίλησε διεξοδικά για την προληπτική συντήρηση ιερών κειμηλίων, αναλύοντας τα στάδια που ακολουθούν οι ειδικοί κατά τη συντήρηση και την αποκατάσταση των μουσειακών αντικειμένων.    Στο τέλος τέθηκαν ερωτήματα στους εισηγητές και λύθηκαν απορίες.

Το επόμενο βήμα είναι οι ζωντανές εικονικές περιηγήσεις για σχολικές ομάδες στην έκθεση «Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή Λατρεία, 18ος -20ός αι» που  το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας θα ξεκινήσει άμεσα για μαθητές δημοτικού. Για τις ζωντανές εικονικές ξεναγήσεις των μαθητών θα προηγηθεί ενημέρωση στα σχολεία για δηλώσεις συμμετοχής.

22-02-2021
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρόσληψη εκατόν δέκα τριών (113) ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδ. Δικαίου ορισμένου χρονου

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της αίτησης, πατήστε ΕΔΩ

22-02-2021
Μουσικότροπο - Συναυλία με έργα Μπετόβεν & Σεμινάριο για την ευημερία των μουσικών

Το φεστιβάλ Μουσικότροπο βρίσκεται κοντά μας, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας και του εγκλεισμού, και συνεχίζει τη διαδικτυακή παρουσία του με μεγάλη επιτυχία, καθώς σε όλες τις μέχρι τώρα δράσεις του, το ενδιαφέρον και η συμμετοχή όσων θέλουν να λάβουν μέρος ξεπερνά, κάθε προσδοκία, αφήνοντας στη λίστα αναμονής μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου, μία συναυλία αφιερωμένη στον Μπετόβεν και ένα εργαστήριο για την ψυχική ανθεκτικότητα και ευημερία των μουσικών στην πανδημία, θα αποτελέσουν τα κυρίως θέματα των παρουσιάσεων.

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00, θα παρουσιαστεί ρεσιτάλ πιάνου με έργα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, ενώ στο πιάνο θα είναι ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος.
Ο γνωστός και καταξιωμένος πιανίστας, θα ερμηνεύσει δύο επιβλητικές σονάτες για πιάνο, οι οποίες έχουν ηχογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί αποκλειστικά για το Μουσικότροπο.
Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι Κώστας Χάρδας (επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ) και Πέτρος Βούβαρης (αναπληρωτής καθηγητής του ΠΑΜΑΚ) θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη και θα μας οδηγήσουν σε άγνωστες πτυχές της τέχνης του.

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, και ώρα 10.00 - 13.00, η ψυχολόγος-μουσικός Νιόβη Κλαυδιανού, PhD, θα αναλύσει το θέμα «Ψυχική Ανθεκτικότητα και Ευημερία των Μουσικών στην Πανδημία». Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενεργοποίηση της ψυχικής ανθεκτικότητας, επιτρέποντας στον εαυτό μας να προσηλωθεί στην ευημερία, ακόμη και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε.
Θα αναπτυχθούν προτάσεις, ιδέες και κίνητρα ώστε να ζήσουμε πιο δημιουργικά, να υποστηρίξουμε ουσιαστικά την Ταυτότητά μας, να ενδυναμώσουμε την καλλιτεχνική μας Αυτοπεποίθηση, να μείνουμε προσηλωμένοι στη Μελέτη μας, να απελευθερώσουμε τη Δημιουργικότητα μας, να βρούμε Λύσεις για τα Υλικά, να ονειρευτούμε για τα Μελλοντικά. Απευθύνεται σε μουσικούς, αλλά και σε όλους όσοι έχουν ενδιαφέρον για θέματα ψυχολογίας.

- Η συναυλία, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00, θα προβληθεί μέσα από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.mousikotropo.gr)

- Το εργαστήριο, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00-13.00, θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες ενημερώσεις και πληροφορίες για να συνδεθούν.

Όλες οι δράσεις του φεστιβάλ παρέχονται εντελώς δωρεάν, μια προσφορά του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Διοργανωτές: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων

Πληροφορίες: 2410 536-886 & 531-960

Χαράλαμπος Αγγελόπουλος
Έχει εμφανισθεί σε ατομικά ρεσιτάλ, έχει συμπράξει με ορχήστρες και σχήματα μουσικής δωματίου στην Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Σερβία), στη Β. Αφρική, στην Τουρκία και στην Ιαπωνία.
Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει 25 κονσέρτα για πιάνο και ορχήστρα, πλήθος έργων για σόλο πιάνο, έργα μουσικής δωματίου και εκτείνεται χρονικά από τον Bach μέχρι τους σύγχρονους συνθέτες του 21ου αιώνα.
Οι εμφανίσεις του σε αίθουσες, όπως τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Centre Cultural Portugal Paris, το Κendal Town Hall, το Wells Concert Hall, το Musashino Center Tokyo, καθώς και η συμμετοχή του σε διεθνή φεστιβάλ (Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, Φεστιβάλ Δημητρίων, Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, Το Piano στα Forte του, Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας, Φεστιβάλ Παπαϊωάννου, Ελληνικές μουσικές γιορτές ΚΟΑ, Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου ΜΜΘ, κύκλος Schubert ΜΜΑ κ.ά.) απέσπασαν θερμές κριτικές.
Σαν σολίστ συνέπραξε με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Apollon Orchestra Berlin, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την Ορχήστρα Πατρών, την Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης , τη Συμφωνική Ορχήστρα RSAMD, την Ορχήστρα Εγχόρδων της ΕΛΣ, την Ορχήστρα Contra Tempo την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.
Παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα τη Συμφωνία αρ.2 για πιάνο και ορχήστρα του L. Bernstein (The age of anxiety) με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Concierto Fantasticο του I. Albeniz με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Choral Fantasy του L. v. Beethoven σε fortepiano με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής.
Εκπροσώπησε επανειλημμένα την Ελλάδα σε διεθνείς συναντήσεις (Αλγέρι, Βερολίνο, Λουξεμβούργο, Νόβισαντ κ.α.) και βραβεύθηκε σε Πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς (Γ. Θυμής, Governor’s Recital, Helexpo κ.ά.).
Έχει τακτική συνεργασία με τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη σε ρεπερτόριο για δυο πιάνα και τέσσερα χέρια, ενώ έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου.
Ηχογράφησε όλα τα έργα του Ν. Κωνσταντινίδη για σαξόφωνο και πιάνο με το σαξοφωνίστα Θεόφιλο Σωτηριάδη, καθώς και κύκλο τραγουδιών του Αιμίλιου Ριάδη.
Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου Piandaemonium (6 πιάνα - 12 πιανίστες).
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και μελέτησε με τις Ι. Σημηριώτη και Δ. Ευνουχίδου, η διδασκαλία της οποίας καθορίζει ουσιαστικά την πορεία του. Με υποτροφία του Ιδρύματος Λ. Βουδούρη σπούδασε στη Hochschule für Musik της Κολωνίας (δίπλωμα σολίστ με άριστα, τάξεις Α. Kontarsky, A. Valdma), ενώ παράλληλα παρακολούθησε τα μαθήματα του παιδαγωγικού τμήματος. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη Royal Scottish Academy of Music and Drama (Master in Performance, τάξη του καθηγητή V. Sangiorgio).
Από το 2012 οργανώνει το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης (www.thessalonikipianofestival.gr) και από το 2017 είναι υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.

Νιόβη Κλαυδιανού
Εκπαιδεύτηκε ως Κλινική ψυχολόγος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Σύγχρονo Ωδείο Θεσσαλονίκης. Η διατριβή της περιελάμβανε Ψυχολογικές Τεχνικές που διερευνούνταν τη δεδομένη χρονική στιγμή στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και της απώλειας μνήμης σε ομάδες που βίωναν τον εγκλεισμό σε γηροκομεία και φυλακές. Μετά την επιτυχή αποφοίτησή της, προσκλήθηκε να συνεχίσει τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο ως
μέλος του προγράμματος Νέων Καλλιτεχνών του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στην Όπερα. Συνέχισε ως υποψήφια Διδάκτωρ στις Τεχνικές Φωνητικής Παράστασης,
ερευνώντας και εκτελώντας φωνητικά έργα από 25 συνθέτες σε έντεκα διαφορετικές γλώσσες με θέμα τα Παιδιά.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο, όπου παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία προσχώρησε επαγγελματικά στην αναζήτηση μιας ολιστικής προσέγγισης στο θέμα της “Υψηλής Απόδοσης” αλλά και της βελτίωσης της ανθρώπινης κατάστασης μέσω τεχνικών νοητικής ενεργοποίησης και άρσης καθηλωτικών αυτοπεριορισμών. Η φιλοδοξία της ήταν να συνδυάσει την Ψυχολογία και την Συμβουλευτική ώστε να αναπτύξει τη δική της μέθοδο για την απελευθέρωση των Φόβων της Έκθεσης σε καλλιτεχνικό αλλά και σε εταιρικό επίπεδο, δουλεύοντας πάνω στο θέμα της Εγγενούς Εμπιστοσύνης τόσο σε συναδελφικές αλλά και πελατειακές σχέσεις, και ενεργοποιώντας την Ακεραιότητα της Επιλογής σε βασικά ζητήματα Ηγεσίας και στη εύρεση εναλλακτικών σεναρίων διαχείρισης.
Ολοκλήρωσε το NLP Practicioner (Neurolinguistic Programming) στο IKS Institute του Βερολίνου το 2011 και εκπαιδεύθηκε στην Κλινική Υπνοθεραπεία και στην Τεχνική EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) στο Center de Thérapie Brève στο Βέλγιο το 2012.
Παρουσιάζει Masterclasses σε ευρωπαϊκά και αμερικάνικα Πανεπιστήμια και Ακαδημίες, σε καλλιτεχνικά Ιδρύματα, καθώς και στον τομέα της Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων.
Επίσης, προσφέρει ατομικές συνεδρίες Συμβουλευτικής σε πελάτες που επιθυμούν να ζήσουν ουσιαστικά, να δημιουργήσουν βιώσιμες και επιτυχημένες καλλιτεχνικές πορείες, να ξεπεράσουν προσωπικά και οικογενειακά εμπόδια, και να διευρύνουν την αυτογνωσία τους και τις ικανότητες τους.

 

22-02-2021
Δήμος Λαρισαίων - Πρόγραμμα διενέργειας rapid test

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται το πρόγραμμα διενέργειας rapid test για τις επόμενες ημέρες που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test για τις αμέσως επόμενες ημέρες  έχει ως εξής:

Τρίτη 23/2 – Ανθούπολη (πλατεία) και Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης

Τετάρτη 24/2 – Λιβαδάκι (Πλατεία)

Πέμπτη 25/2 – Αγιος Γεώργιος (πλατεία Χασιώτη)

Παρασκευή 26/2 – Τούμπα (πλατεία)

Σάββατο 27/2 – Κεντρική πλατεία

22-02-2021
Πραγματοποιήθηκε διανομή προϊόντων του ΤΕΒΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Δήμο Λαρισαίων, στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η συγκεκριμένη διανομή, πραγματοποιήθηκε με την μεθοδολογία drive throught και αφορούσε  οικογένειες με  τέκνα ως 17 χρόνων.

Διανεμήθηκαν σειρά προιόντων στους δικαιούχους, όπως Αλεύρι σίτου, Γάλα Μακράς Διάρκειας, Ελαιόλαδο, Ζυμαρικά, Μαρμελάδα, Μέλι Ανθέων, Πραλίνα Φουντουκιού, Οδοντόβουρτα, Καθαριστικό Υγρό Γενικής Χρήσης και Σκόνη για πλύσιμο Ρούχων. 

Ειδικά για τις οικογένειες με τέκνα ως 2 χρόνων θα διανεμηθούν συμπληρωματικά τα κάτωθι προϊόντα: Γάλα Εβαπορέ, Κρέμα Δημητριακών, και Κρέμα Ριζάλευρο. 

Στη διαδικασία της διανομής παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καλομπάτσιος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σωτ. Βούλγαρης και στελέχη των Κοινωνικών δομών του Δήμου Λαρισαίων.

22-02-2021
Κλοπές και φθορές σε σχολεία, Παιδικό Σταθμό και κοινόχρηστους χώρους

Σειρά κλοπών, φθορών και βανδαλισμών σε κτιριακές δομές του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, στην Φαλάνη κατεγράφησαν το τελευταίο διάστημα, συνεχείς απόπειρες διάρρηξης και βανδαλισμού, στο διδακτήριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο.  Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα άγνωστος ή άγνωστοι πετώντας πέτρες έσπασαν 20 μεγάλα τζάμια χώρων του σχολείου, ενώ και στο πρόσφατο παρελθόν το διδακτήριο βρέθηκε στο στόχαστρο βανδάλων, οι οποίοι εισήλθαν στο σχολείο προκαλώντας φθορές, ενώ ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πριν καιρό και στο Δημοτικό Σχολείο.

Ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και στην πόλη της Λάρισας και ειδικότερα στην συνοικία της Τούμπας, αφού στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε ο 4ος Παιδικός Σταθμός που λειτουργεί στην περιοχή.

Αγνωστος ή άγνωστοι, παραβίασαν, επανειλημμένως το κτίριο και αφαίρεσαν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τρόφιμα ενώ προκάλεσαν φθορές.

Επίσης, ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο19ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Χαραυγής.

Τέλος, φθορές και βανδαλισμοί συνεχίζουν να σημειώνονται κατά περιόδους σε κοινόχρηστους χώρους σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών στην Φαλάνη, ήδη η Σχολική Επιτροπή κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ και ο Δήμος Λαρισαίων θα συνδράμει όπου χρειαστεί, ενώ για τις φθορές στο Παιδικό Σταθμό έχει ήδη κινηθεί νομική διαδικασία από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί τους συμπολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές, όταν διαπιστώνουν τέτοιοου είδους αντικοινωνικές και παραβατικές  συμπεριφορές.

22-02-2021
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τρίτη 23/02/2021, ώρα 09:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στη συνοικία των Λαχανόκηπων στις οδούς:

 • ΑΙΔΗΨΟΥ
 • ΑΡΕΘΟΥΣΗΣ
 • ΑΛΜΥΡΙΔΟΣ
 • ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ
 • ΚΥΜΗΣ
 • ΑΡΓΙΣΣΑΣ
 • ΑΝΔΡΟΚΛΕΟΥΣ
 • ΜΥΣΤΡΑ (από ΚΥΜΗΣ έως ΑΡΓΙΣΣΑΣ)
 • ΜΥΣΤΡΑ (από ΔΩΔΩΝΗΣ έως ΑΡΕΘΟΥΣΗΣ)
 • ΦΡΕ (από ΙΣΤΙΑΙΑΣ έως ΑΙΔΗΨΟΥ)

 και στη συνοικία Νέας Σμύρνης στις οδούς:

 • ΕΠΙΔΑΝΟΥ
 • ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ
22-02-2021
Δ.Λαρισαίων - Ανακοίνωση για αναγγελία ζημιών σε καλλιέργειες λόγω «Μήδειας»

Από το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Δημοτικών Ενοτήτων Γιαννουλης Κοιλάδας και Αγροτικής Αναπτυξης, ενημερώνονται οι  παραγωγοί του Δήμου μας ότι, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία “Μήδεια” και τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν, υπήρξαν ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες που βρίσκονταν στο στάδιο της άνθησης, σε κηπευτικά και σε άλλες καλλιέργειες.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, μπορούν να έρθουν άμεσα σε επαφή, με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου αλλά και με τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, για την αναγγελία της ζημιάς και τη δήλωση της.

Ο Δήμος μας και οι υπηρεσίες του είναι στην διάθεση των παραγωγών  για οποιαδήποτε πληροφορία και υποστήριξη.

22-02-2021
Έναρξη διαδικτυακού προγράμματος γυμναστικής για τα άτομα 3ης ηλικίας

Ο σχεδιασμός του προγράμματος που θα υλοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες αφορά στη δημιουργία επιπλέον τριών τμημάτων γυμναστικής και δυο τμημάτων Latin χορού.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Κοινωνικής Πολιτικής, ΚΑΠΗ και Αθλητισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScVBRSF7MbnCft5bdQDaex9MAcI_7VEGsxG2V1-ZBcOVzQhmQ/viewform

Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν ιατρική βεβαίωση  στο 3ο ΚΑΠΗ (Δ/νση: 23ης Οκτωβρίου & Πολυτεχνείου)  ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για διευκρινήσεις ή πληροφορίες: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Δια Βίου Μάθησης) και 2410233430 (Γ΄ ΚΑΠΗ) Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 το πρώτο τμήμα γυμναστικής του  Διαδικτυακού προγράμματος «Γηράσκω αεί γυμναζόμενος» για τα άτομα 3ης ηλικίας που υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Πανεπιστημίου των Πολιτών και της φιλοσοφίας της “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει”.

Οι συμμετέχοντες με ενθουσιασμό ακολούθησαν τις οδηγίες των έμπειρων γυμναστριών που αφορούσαν ασκήσεις  μυϊκής ενδυνάμωσης, ασκήσεις ισορροπίας, αερόβια άσκηση και διατατικές ασκήσεις.

Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών τελεί υπο την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και τον Οκτώβριο ανακοινώθηκε η βράβευσή του με το βραβείο Grundtvig του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

19-02-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΕΚΤΑΚΤΗ) Δευτέρα 22/01/2021, ώρα 10:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-02-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 25/02/2021, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας ΠΔ | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY