sandal logo

poli 12
 • Home
 • Νέα
 • Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

21-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Έτοιμα να ανοίξουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα
 • Κανονικά η λειτουργία τους στην πόλη, μετά και τις απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες των συνοικιών που έχουν πληγεί.
 • Τι προβλέπει η απόφαση μεταστέγασης μαθητών του 3ου ΔΣ Γιάννουλης (Εργατικές Κατοικίες) και του Γυμνασίου – Λυκείου Φαλάνης

Έτοιμα είναι να ανοίξουν τα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων την ερχόμενη Δευτέρα, εάν τελικώς υπάρξουν οι σχετικές θετικές αποφάσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

Τα σχολεία στην πόλη της Λάρισας και ειδικότερα στις συνοικίες που έχουν επηρεαστεί από τις πλημμύρες έχουν ελεγχθεί και καθαριστεί, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις.

Σε ότι αφορά στις σχολικές μονάδες των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης και των σχολεία των Εργατικών Κατοικιών και της Φαλάνης, τα οποία δεν είναι έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές, έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις για μεταστέγαση τους σε γειτονικά σχολικά συγκροτήματα.

Ειδικότερα, σε σχετική απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων προβλέπονται τα εξής:

 • Μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Δασοχωρίου στο Νηπιαγωγείο Φαλάνης (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση του 3ου Νηπιαγωγείου Γιάννουλης στο 2ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση της Α’ και ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 1ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση της Β’ και Γ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 2ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση της Δ’ και Ε’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 31ο Δημ. Σχολείο Λάρισας (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση του Λυκείου Φαλάνης στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Αμπελώνα (πρωινή βάρδια)
 • Μεταστέγαση του Γυμνασίου Φαλάνης στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Αμπελώνα (απογευματινή βάρδια).

Τέλος σημειώνεται πως τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού που λειτουργεί με ευθύνη του ΟΑΕΔ, στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης, θα ενταχθούν, μετά από συνεννόηση με τους γονείς στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων. Το ίδιο θα γίνει και με το εκπαιδευτικό προσωπικό του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού

21-09-2023
Δωρεάν σεμινάριο για τη φωνή στο ΔΩΛ

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου από 17:30 – 20:30 στην Αίθουσα «Ήβη Βοζαλή» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν «Σεμινάριο διερεύνησης, συνειδητοποίησης και άσκησης του φωνητικού μηχανισμού» με τη Βασιλική Ποζίδου.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τεχνικές αναπνοής, στήριξης και προβολής της φωνής και ορθής εκφοράς του λόγου απομυθοποιώντας τα μυστήρια που περιβάλλουν τη χρήση της φωνής.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες που κάνουν έντονη χρήση της φωνής τους όπως καθηγητές, πάσης φύσεως εκπαιδευτικούς, ομιλητές ή σπουδαστές τραγουδιού και θεάτρου και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν καλύτερης ποιότητας ομιλία.

Βασιλική Ποζίδου
Γεννήθηκε στην Τσεχία όπου άρχισε τις μουσικές σπουδές σε ηλικία πέντε ετών στο τραγούδι, πιάνο και ακορντεόν. Παράλληλα ήταν μέλος παιδικής και αργότερα της γυναικείας χορωδίας ως σολίστ. Σε ηλικία δεκαέξι ετών εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και συνέχισε τις σπουδές της στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Θ. Μαραντίδου απ’ όπου έλαβε το δίπλωμα της με βαθμό Άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση, ολοκληρώνοντας παράλληλα τις σπουδές των ανώτερων θεωρητικών (πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας).

Συμμετείχε στο στούντιο όπερας το όποιο συστάθηκε στα πλαίσια του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης 1997 όπου κάνει το ντεμπούτο της στην όπερα IL Campnello: G. Donizetti (Serafina). Στην ίδια σκηνή ερμηνεύει το ρόλο της Pamina (Die Zauberflote: W.A. Mozart).  Ακλουθούν Dirindina (D. Scarlati: La Drindina), Damon (F.G. Handel: Acis und Galatea) και Αnnina (G. Verdi: La Traviata). Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την G.Ravazzi, τον D.Iordacheschu, R. Coviello και σεμινάρια μελοδραματικής με τον σκηνοθέτη P. Cartalof.

Πραγματοποίησε ρεσιτάλ στην Τσεχία, Ρουμανία, Λουξεμβούργο και Ελλάδα ερμηνεύοντας άριες από γνώστες όπερες και οπερέτες. Σε σειρά εκδηλώσεων εκτέλεσε παλιά δημοτικά τραγούδια της Ισπανίας για κιθάρα και φωνή (Lorca-De Falla), δημοτικά γερμανικά τραγούδια (Schubert, Kreutzer, Spohr, Kaliwoda κ.a.) και γαλλικά τραγούδια (Debussy, Faure, Hahn) Συνέπραξε με τον Ρουμάνο βαρύτονο Dan Iordacheschu σε εμφανίσεις στη Βόρεια Ελλάδα, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου Νικολάου Αστρινίδη. Ερμήνευσε το μέρος της σοπράνο στο Requiem του W.A. Mozart κ.α. Πρόσφατα  εμφανίστηκε στο Sunny Clasical festival ερμηνεύοντας άριες από γνώστες όπερες, με αποσπάσματα από musical (Le miserable, Summertime, The fantom of the opera κ.α.) A heart full of love και στο Μακεδονικό Ωδείο με έργα Tchaikowsky, Debussy – Beau Soir, Faure – apres une reve Hahn.
Το σχολικό έτος 2019 – 2020 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μακεδονικού Ωδείου.

21-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Ανυπόστατα ψεύδη και συκοφαντίες για δήθεν σπάσιμο του φράγματος Γυρτώνης

Η δήθεν «είδηση» περί «εντολών» ή αποφάσεων» του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη για ενέργειες που στόχευαν στο σπάσιμο του Φράγματος της Γυρτώνης είναι εκτός πραγματικότητας. Πρόκειται για απόλυτα ψεύδη και συκοφαντίες που στοχεύουν στην σύγχυση, την παραπληροφόρηση και τη δημιουργία εντυπώσεων.

Το Φράγμα είναι στη θέση του, είναι κατασκευασμένο από μπετόν και μόνο με ανατίναξη θα μπορούσε να διασπαστεί.

Η απόφαση που ελήφθη εις γνώση όλων των παρισταμένων στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Θεσσαλίας, αφορούσε σε παρέμβαση σε αγροτικό δρόμο επι αναχώματος στην ζώνη πλημμυρών του Πηνειού, που οδηγεί στο φράγμα σε απόσταση από αυτό και στην αριστερή πλευρά κατά τον ρου του ποταμού.

Δηλώνουμε απολύτως κατηγορηματικά ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία έγινε παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη διάρρηξη του αναχώματος της πλημμυρικής κοίτης του Πηνειού που συνέβη στη δεξιά πλευρά κατά τον ρου του ποταμού και οδήγησε πλημμυρικά νερά προς την Κάρλα και τα κοντινά χωριά.

Η παρέμβαση η οποία κρίθηκε αναγκαία από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φαλάνης και τα παριστάμενα μέλη του Συντονιστικού, λειτούργησε θετικά και σωτήρια για ανθρώπινες ζωές και εκτιμάται ότι εκτόνωσε σημαντικές ποσότητες που θα απειλούσαν με βίαιο τρόπο την Φαλάνη, το Δασοχώρι και τη Λάρισα. Τα νερά αυτά μέσω της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού όδευσαν προς την θάλασσα.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Οσοι συνεχίζουν να επιμένουν σε διαρροή και διακίνηση καταφανών ψευδών ειδήσεων ενδέχεται να κληθούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Είναι απολύτως εξοργιστικό με φόντο το δράμα των ανθρώπων που χτυπήθηκαν από την πλημμύρα, να εξελίσσεται ένα θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές ανθρώπους οι οποίοι με συστηματικό τρόπο και ψέματα επενδύουν στην τοξικότητα και το διχασμό, πιστεύοντας πως έτσι θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Παραθέτουμε video τοπικής ιστοσελίδας με πλάνα και δηλώσεις του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Φαλάνης κ. Κ. Λυγούρα, την ώρα της παρέμβασης, όπου ρητά δηλώσει ότι η παρέμβαση γίνεται σε δρόμο επι αναχώματος,, ενώ από τα σχετικά πλάνα επιβεβαιώνεται πλήρως ότι η παρέμβαση δεν γίνεται στο φράγμα.

Στο ιδιο video αναφέρεται ότι η παρέμβαση γίνεται ύστερα απο συνεννόηση με εκπροσώπους θεσμικών φορέων.

https://www.youtube.com/watch?v=u3MB6qDovsM

2. Επισυνάπτουμε αποτύπωση της περιοχής όπου φαίνονται

α) το φράγμα Γυρτώνης

β) το σημείο παρέμβασης των ανθρώπων της δημοτικής κοινότητας Φαλάνης

γ) το σημείο του αναχώματος του φράγματος που έσπασε στη δεξιά πλευρά της κοίτης, το οποίο πλημμύρισε τις περιοχές προς την Κάρλα.

3. Επισυνάπτουμε αεροφωτογραφία του φράγματος Γυρτώνης για τις σχετικές συγκρίσεις.

 

20-09-2023
Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας - Εκμίσθωση του κυλικείου στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας

Ο Δήμος Λαρισαίων διενεργεί φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του κυλικείου που βρίσκεται στο 4ο χλμ Ε.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας, εντός του χώρου του Νέου Κοιμητηρίου Λάρισας.

Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική - πλειοδοτική, και θα διεξαχθεί στις 05-10-2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 (έναρξη εκφώνησης προσφορών) έως 10:30 (λήξη εκφώνησης προσφορών) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Λάρισας (Ίωνος Δραγούμη 1, 3ος όροφος).

Διαβάστε την Περίληψη Διακήρυξης της Δημοπρασίας

20-09-2023
Πρόγραμμα αυτοψιών κλιμακίων ΔΑΕΦΚ για την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, τα κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και ειδικότερα της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) θα βρίσκονται στις εξής πληγείσες περιοχές του Δήμου Λαρισαίων:

 • Νέες Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης
 • Παπασταύρου
 • Ιπποκράτης
 • Αγία Μαρίνα
 • ΑΤΑ (τέρμα Αγιάς)
 • Κάστρο

Την Πέμπτη οι μηχανικοί της ΔΑΕΦΚ θα βρεθούν, μεταξύ άλλων και στο Κουτσόχερο.

20-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Νέα τηλέφωνα επικοινωνίας για ζητήματα των πλημμυροπαθών

Από τηνΤετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες που θέλουν να επικοινωνούν για θέματα που αφορούν ζητήματα που προκύπτουν από τις πλημμύρες μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων στα τηλέφωνα:

2413.500.400

2413.500.289

19-09-2023
Πρόγραμμα ελέγχων ΔΑΕΦΚ για την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, τα κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και ειδικότερα της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) θα βρίσκονται στις εξής πληγείσες περιοχές του Δήμου Λαρισαίων:

 • Εργατικές κατοικίες Γιάννουλης
 • ΑΤΑ
 • Ιπποκράτης
 • Παπασταύρου
 • Αμπελοκήπους
 • Περιοχή Αγίας Μαρίνης
 • Φαλάνη
 • Μάνδρα
 • Κάστρο
19-09-2023
Ο Απ. Καλογιάννης στην αναχώρηση των δασοκομάντος της 3ης ΕΜΟΔΕ από την Κρήτη
 • «Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι στη Λάρισα δεν χάσαμε καμία ανθρώπινη ζωή. Όλα τα άλλα διορθώνονται»

Αναχώρησαν σήμερα το πρωί από τη Λάρισα τα μέλη της 3ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος που εδρεύουν στην Κρήτη.

 

Οι δασοκομάντος της Κρήτης, πριν ξεσπάσει η κρίση στην Θεσσαλία με την κακοκαιρία, βρίσκονταν στον Έβρο για την αντιμετώπιση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών. Κατά την επιστροφή τους στη βάση του στην Κρήτη, πήραν εντολή να παραμείνουν στην Θεσσαλία και ειδικότερα στη Λάρισα για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και στη διαχείριση των προβλημάτων.

 

Οι δασοκομάντος του Πυροσβεστικού Σώματος, φιλοξενήθηκαν με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων σε ξενοδοχείο, ενώ ο Δήμος συνέβαλε και στη σίτισή τους.

 

Σήμερα το πρωί τα στελέχη της 3ης ΕΜΟΔΕ αναχώρησαν για την Κρήτη, με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη να τους ευχαριστεί για τη συμβολή τους στην προσπάθεια, τονίζοντας ότι και με τη βοήθειά τους, μαζί με τη συμβολή συνολικά των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων της Αστυνομίας, των εθελοντικών διασωστικών ομάδων, η Λάρισα δεν θρήνησε την απώλεια ανθρώπινης ζωής. «Αυτό είναι το πρώτο, το κύριο, το πιο σημαντικό απ’ όλα. Όλα τα άλλα θα διορθωθούν», κατέληξε ο δήμαρχος.

 

 

 

19-09-2023
Συνεχής η κοινωνική μέριμνα του Δήμου Λαρισαίων για τους πληγέντες
 • Περισσότερα από 200 άτομα από τις πληγείσες περιοχές φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία και άλλες δομές στην πόλη της Λάρισας

Από την πρώτη στιγμή με μια συντονισμένη προσπάθεια, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λάρισας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο ανέλαβαν την κοινωνική μέριμνα των θυμάτων της πλημμύρας.

Αρχικά 130 άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μεταφέρθηκαν αρχικά στο χώρο υποδοχής του Κλειστού της Νεάπολης και του 1ου Γυμνασίου Λάρισας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε πέντε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία.

Ακόμα και σήμερα περισσότεροι από 200 άνθρωποι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων, έξι στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, 10 σε κέντρο αποκατάστασης και 2 στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας και 12 άνθρωποι φιλοξενούνται σε σπίτια που ενοικιάστηκαν (πρόγραμμα Εστία κλπ). Επίσης φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία 148 μέλη διασωστικών συνεργείων, του Ερυθρού Σταυρού και της Πυροσβεστικής.

Καθημερινά διανέμονται περίπου δύο χιλιάδες μερίδες γευμάτων σε πλημμυροπαθείς, ενώ έχουν διανεμηθεί δύο χιλιάδες ατομικά πακέτα με ξηρά τροφή και είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής.

Συνολικά έχουν διατεθεί περισσότερες από 25.000 μερίδες γευμάτων και νερού σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Στις πληγείσες συνοικίες έχουν επίσης διατεθεί νερά, απορρυπαντικά, γαλότσες στολές, γάντια και μάσκες σε περισσότερους από 700 ανθρώπους.

Έχουμε δεχθεί βοήθεια από 53 φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Στο πεδίο επιχείρησαν περισσότεροι από 400 εθελοντές που καταγράφηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

18-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Αντιδεοντολογική και καταδικαστέα ενέργεια του Δήμου Πέλλας
 • Οχήματα του Δήμου Πελλας βρέθηκαν σε χωριά του Δήμου μας χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και η βοήθεια που εστάλη διακινείται από υποψήφια της αντιπολίτευσης
 • Διαμαρτυρία Απ. Καλογιάννη στον δήμαρχο Πέλλας και ενημέρωση της ηγεσίας της ΚΕΔΕ

Πληροφορηθήκαμε σήμερα (16/9) ότι οχήματα του Δήμου Πέλλας με είδη πρώτης ανάγκης, βρέθηκαν σε χωριά του Δήμου μας, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει οποιαδήποτε συνεννόηση με το Δήμο Λαρισαίων, ο οποίος διακινεί συντεταγμένα κάθε είδους βοήθεια προς τους πληγέντες. Εννοείται ότι στα εν λόγω χωριά έχει σταλεί απο το Δήμο μας, ό,τι χρειάστηκε σε συνεννόηση και συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες. Η βοήθεια του Δήμου Πέλλας, διακινείται από υποψήφια συνδυασμού της αντιπολίτευσης.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, είναι σαφώς αντιδεοντολογική, καταδικαστέα και έξω από το πνεύμα αλληλεγγύης που έχουν επιδείξει στο παρελθόν, τόσο ο Δήμος Λαρισαίων προς άλλους Δήμους που χρειάστηκαν στήριξη και βοήθεια, όσο και πολλοί Δήμοι απ΄ όλη τη χώρα προς τη Λάρισα και άλλους Δήμους της Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης θεομηνίας.

Για το θέμα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης έχει εκφράσει τη διαμαρτυρία του στο δήμαρχο Πέλλας και έχει ενημερώσει την ηγεσία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

18-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες μετά την πλημμύρα
 • Για τις αποζημιώσεις σε σπίτια και επιχειρήσεις, για την αποκομιδή των απορριμμάτων που είναι σε εξέλιξη, για την αποκομιδή απορριμμάτων, τη ξεχωριστή διαλογή ηλεκτρικών συσκευών κ.α

Από το Δήμο Λαρισαίων και για τη διευκόλυνση των πληγέντων από τη θεομηνία, παραθέτουμε πληροφορίες και οδηγίες για σειρά ζητημάτων:

Έλεγχοι και δηλώσεις αποζημιώσεων για σπίτια

Οι έλεγχοι των κλιμακίων του Υπουργείου Υποδομών και ειδικότερα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) συνεχίζονται σε όλες τις πληγείσες περιοχές. Τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ θα παραμείνουν στην περιοχή του Δήμου Λαρισαίων έως ότου ελέγχουν όλα τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές.

Για τη συμπλήρωση των στοιχείων κάθε ιδιοκτήτη στην ηλεκτρονική σελίδα arogi.gov.gr, o Δήμος Λαρισαίων παρέχει συνδρομή στους πολίτες εφόσον την χρειάζονται μέσω

 • του ΚΕΠ Γιαννούλης (στεγάζεται προσωρινά στο πρώην δημαρχείο Γιάννουλης)
 • του ΚΕΠ Φαλάνης
 • του κέντρων κοινότητας οδό Οικονόμου εξ οικονόμων και
 • του κέντρων κοινότητας στη συνοικία της Νέας Σμύρνης

Εκεί υπάλληλοι βοηθούν τους πολίτες στη δημιουργία της αίτησης στον έλεγχο της ορθότητάς της και στην υποβολή της, χωρίς - προφανώς να κρατείται κανένα προσωπικό στοιχείο του πολίτη, ούτε βεβαίως οι κωδικού του στο Taxis.

Ειδικότερα και όσον αφορά τις αιτήσεις σημειώνεται ότι

Τα ατομικά στοιχεία του πολίτη, με την είσοδο μέσω των κωδικών taxis βρίσκονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και ο πολίτης ασχολείται μόνο για να δηλώσει τις ζημιές που υπέστη.

Εάν το κτίριο έχει χαρακτηριστεί κόκκινο ή κίτρινο δηλαδή με βλάβες σοβαρές στον φέροντα οργανισμό τότε θα ακολουθήσει το συντομότερο δυνατό δευτεροβάθμιος έλεγχος του κτιρίου και τότε μόνον θα παραλάβει ο ιδιοκτήτης το έγγραφο με την περιγραφή των διαπιστώσεων του ελέγχου. Αυτό είναι  το έγγραφο που θα πρέπει να επισυνάψει στην αίτηση του.

Αλλιώς, δηλαδή αν το κτίριο δεν χαρακτηριστεί κόκκινο ή  κίτρινο αλλά έχει χαρακτηριστεί πράσινο τότε στην αίτηση θα δηλωθεί αυτός ο χαρακτηρισμός του ως πράσινου οπότε και η εφαρμογή δεν ζητάει επισύναψη άλλου εγγράφου.

Δηλώσεις αποζημιώσεων για επιχειρήσεις

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις ισχύουν τα εξής:

1.  οι αγροτικές επιχειρήσεις θα απευθύνονται στον ΕΛΓΑ για να δηλώσουν οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά  υποδομών, εμπορευμάτων, πρώτων υλών, ζωοτροφών, ζώων και οτιδήποτε άλλο.

2. Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις απευθύνονται προς υποβολή αίτησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στο διοικητήριο δηλαδή το κτίριο της παλιάς Νομαρχίας στην οδό Παπαναστασίου μεταξύ των οδών Βελή και Κουμουνδούρου τηλέφωνο 2413 56383 και 2413506100 (τηλ. Κέντρο). Η εκεί υπηρεσία υποδοχής των αιτήσεων αυτών λειτουργεί καθημερινά 8 το πρωί με 6 το απόγευμα και Σαββατοκύριακα 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι, με πρόσβαση από την κεντρική είσοδο του κτιρίου.

Εκεί δηλώνονται οι ζημιές σε

 • εξοπλισμό
 • πρώτες ύλες
 • εμπορεύματα
 • αποθηκευμένα προϊόντα και
 • οχήματα

αλλά επίσης δηλώνεται και

 • η στάθμη που έφτασε το νερό καθώς και
 • εάν υπάρχουν βλάβες στον φέροντα οργανισμό.

Σ’ αυτή την τελευταία περίπτωση, για όσες τέτοιες βλάβες δηλωθούν οι αιτήσεις θα διαβιβαστούν και θα τις παραλάβει η ΓΔΔΑΕΦΚ προκειμένου να γίνουν έλεγχοι από κλιμάκια μηχανικών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αποκομιδή απορριμμάτων

Η αποκομιδή των απορριμμάτων είχε ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες, ωστόσο το γεγονός ότι ήταν κλειστή η πρόσβαση στο ΧΥΤΑ από την ΠΑΘΕ δυσχέραινε την προσπάθεια λόγω του αυξημένου χρόνου που χρειάζονταν τα απορριμματοφόρα να προσεγγίσουν τον ΧΥΤΑ από εναλλακτικά δρομολόγια. Σημειώνεται ότι ο ΧΥΤΑ δεν έχει υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες.

Από την Παρασκευή και μετά το άνοιγμα της ΠΑΘΕ, η αποκομιδή γίνεται με όλες τις δυνάμεις. Το απόγευμα του Σαββάτου και με το κλείσιμο των καταστημάτων θα ξεκινήσει η αποκομιδή στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Περισυλλογή νεκρών  ζώων

Τον συντονισμό για την περισυλλογή νεκρών ζώων έχει η Κτηνιατρική Υπηρεσία, με την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τηλέφωνο στο οποίο απευθυνόμαστε για νεκρά ζώα: 2413 511 282 και 2413 511 278

Ξεχωριστή διαλογή για κατεστραμμένες ηλεκτρικές συσκευές

Όσον αφορά τις την απόσυρση των αχρηστευμένων λόγω της πλημμύρας ογκωδών αντικειμένων από τα πλημμυρισμένα σπίτια όπου έχει ενταθεί η προσπάθεια για εκκαθάριση, παρακαλούνται οι πολίτες να αφήνουν τις ηλεκτρικές συσκευές ξεχωριστά στο πεζοδρόμιο και όχι μαζί με άλλα αντικείμενα.

Τα υπόλοιπα ογκώδη αντικείμενα (μαξιλάρια, καναπέδες, καρέκλες, χαλιά, ντουλάπια και οτιδήποτε άλλο) που κρίνουν ότι πρέπει να αφαιρεθεί από το σπίτι τους να τα τοποθετούν στους μεταλλικούς μεγάλους κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία της συνοικιών ή να αποθέτουν στο πεζοδρόμιο. Τέτοια είδη δεν πρέπει να απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων.

Από την Δευτέρα 18 – 9 θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το σύστημα με ύπαρξη ειδικών container για τις ηλεκτρικές συσκευές, αλλά προς το παρόν, για αυτό το Σάββατο και αύριο Κυριακή να τις αφήνουν ξεχωριστά στο πεζοδρόμιο ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στην απομάκρυνσή τους το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών.

Αίτημα για αποζημιώσεις σε κατοικίες εντός επαγγελματικών εγκαταστάσεων

Σημειώνεται τέλος πως ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αποστέλλει έγγραφο προς  τα αρμόδια υπουργεία ώστε να υπάρξει δυνατότητα αποζημιώσεων σε μικρά συνήθως κτίρια που βρίσκονται σε επαγγελματικούς χώροι, (εργοστάσια, αγροτικές εκμεταλλεύσεις,  αποθήκες κ.α.) και οι οποίοι μικροί χώροι χρησιμοποιούνται ως κατοικίες είτε για  την οικογένεια των ιδιοκτητών είτε για μέρος του προσωπικού.

Στο έγγραφό του ο δήμαρχος Λαρισαίων ζητά ανεξάρτητα των καταχωρήσεων του συνολικού ακινήτου στο Ε9 ως επαγγελματικής εγκατάστασης, να μπορεί να δηλωθεί ο συγκεκριμένος επί μέρους  χώρος ως έχων χρήση κατοικίας και να τύχει αντίστοιχης μεταχείρισης και αποκατάστασης / αποζημίωσης της οικοσκευής και επιδιορθώσεων εφόσον τις χρειάζεται.

18-09-2023
Στις δομές των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου σε Γιάννουλη – Φαλάνη ο Απ. Καλογιάννης

Στα σημεία σε Γιάννουλη και Φαλάνη που οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων εξυπηρετούν και στηρίζουν τους πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης και της Φαλάνης βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Ο Απ. Καλογιάννης, συνοδευόμενος από στελέχη της δημοτικής αρχής, συνομίλησε με κατοίκους και με τα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών, με τοπικούς παράγοντες, εθελοντές που είναι στην πρώτη γραμμή στήριξης όσων έχουν πληγεί, σημειώνοντας ότι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες θα στηρίξουν με κάθε μέσο όσους έχουν πληγεί.

15-09-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 19/09/2023, ώρα 12:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-09-2023
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 19/09/2023, ώρα 20:15 μ.μ.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-09-2023
83/2023 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

15-09-2023
94/2023 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

15-09-2023
106/2023 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

15-09-2023
216/2023 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

15-09-2023
217/2023 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

15-09-2023
302/2023 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

15-09-2023
358/2023 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

15-09-2023
17/2023 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

15-09-2023
Οι αυτοψίες κλιμακίων της ΔΑΕΦΚ στη Λάρισα, Παρασκευή και Σάββατο

Τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Θωμά και στην περιοχή του ΑΤΑ.

Αύριο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, τα κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και ειδικότερα της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) θα βρίσκονται στις εξής πληγείσες περιοχές του Δήμου Λαρισαίων:

 • Νέα Σμύρνη
 • Φαλάνη
 • Δασοχώρι
 • Κουλούρι
 • Αμφιθέα
15-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Αποκαταστάθηκε η οδική σύνδεση Λάρισας – Γιάννουλης για τα οχήματα μέχρι 3,5 τόνους

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα μέχρι 3,5 τόνους, στο δρόμο Λάρισας – Γιάννουλης, στο σημείο που ήταν αποκλεισμένο λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Η κίνηση διεξάγεται στη μια λωρίδα κυκλοφορίας, στην οποία έγινε αμφιδρόμηση.

Συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων από τις υπηρεσίες Καθαριότητας κι Βιώσιμης Κινητικότητας, εργάστηκαν ταχύτατα προκειμένου να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία, ενώ η Τροχαία Λάρισας ελέγχει την είσοδο και έξοδο απο τα σημεία.

Σημειώνεται ότι η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο είναι τα 30 χλμ/ώρα.

14-09-2023
Εγγραφές παιδιών εκτός voucher στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση στήριξης των οικογενειών και των παιδιών που έμειναν εκτός Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), μέσω της διαδικασίας των voucher, προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων.

Με εισήγηση της δημοτικής αρχής του Απόστολου Καλογιάννη και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων θα δεχθούν δωρεάν παιδιά των οικογενειών που δεν έλαβαν voucher, καταθέτοντας πλήρεις φακέλους.

Επίσης, για όλα τα υπόλοιπα παιδιά, είτε επειδή δεν κατέθεσαν αιτήσεις, είτε αυτές δεν ήταν ολοκληρωμένες, αποφασίστηκε η ένταξή τους στα δημοτικά ΚΔΑΠ με μικρό αντίτιμο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση για οικογένειες με εισόδημα έως 30.000 ευρώ, το αντίτιμο ανέρχεται στα 10 ευρώ μηνιαίως, ενώ για εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ το αντίτιμο ανέρχεται στα 30 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων λειτουργεί 11 δημοτικά ΚΔΑΠ, εκ των οποίων των δυο ΚΔΑΠ Αμεα, στα οποία τα παιδιά θα απασχοληθούν δημιουργικά από το έμπειρο παιδαγωγικό προσωπικό των δομών του Δήμου. Εκτιμάται ότι με την απόφαση του Δήμου Λαρισαίων δίνεται η δυνατότητα σε 300 περίπου παιδιά, που έμειναν εκτός διαδικασίας voucher να ενταχθούν στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων.

.Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται με φυσική παρουσία στα Γραφεία Διεύθυνσης Παιδείας (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α) 8:00 – 14:00 και θα ολοκληρωθεί στις 20/9/2023.

Η επιλογή των παιδιών θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια με στόχο να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 1. Αίτηση Εγγραφής
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 3. Πιστοποιητικό υγείας παιδιού
 4. Τελευταίο Εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα
 5. Βεβαίωση εργασίας ή κάρτα ανεργίας μητέρας
 6. Αποδεικτικό κατάθεσης πλήρους φακέλου στην Ε.Ε.ΤΑ.Α

Δομές ΚΔΑΠ – ΜΕΑ

ΚΔΑΠ 1ο Ειδικό Δημοτικό σχολείο- Mουσών 1- Νεάπολη

ΚΔΑΠ 33ο δημοτικό σχολείο, Αρβανιτοπούλου και Σκοπιάς 1Νέα Σμύρνη

Δομές ΚΔΑΠ

ΚΔΑΠ 4ουΔημ. Σχολείο, Ανθ. Γαζή και Κουμουνδούρου

ΚΔΑΠ 14οΔημ. Σχολείο, Ιπποκράτης, Γερουλάνου 2 -

ΚΔΑΠ 33οΔημ. Σχολείο Νέα Σμύρνη, Αρβανιτοπούλου και Σκοπιάς 1

ΚΔΑΠ 8ου Νηπιαγωγείο, πλατεία Χαραυγής

ΚΔΑΠ 3ου Νηπιαγωγείο Φιλιππούπολης, Αλευάδων 3

ΚΔΑΠ 33ου Νηπιαγωγείο, πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου

Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής έκφρασης - Γεωργιάδου 33

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση Παιδείας (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ’ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος, τηλ. 2410-680 251, ώρες 8:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.

14-09-2023
Με επιτυχία αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στον οικισμό της Αμφιθέας

Συνεχίζονται όπου χρειάζεται οι επιχειρήσεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί οργανώθηκε αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στον οικισμό της Αμφιθέας, αφού η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.

Ειδικότερα, με βάρκα της 8ης ΕΜΑΚ απεστάλησαν στην Αμφιθέα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για 3 άτομα και αρκετά κατοικίδια (σκυλιά, γάτες και κότες).

Η αποστολή των ειδών ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

14-09-2023
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023 ΑΠΟ 01/01/2023 ΕΩΣ 31/08/2023 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

14-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Ξεκινάει η αποκομιδή απορριμμάτων
 • Πρόβλεψη και για απομάκρυνση βιομηχανικών αποβλήτων

Ξεκινάει εντός της ημέρας (Τετάρτη 13/9) η διαδικασία της αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Λαρισαίων, με στόχο να ομαλοποιηθεί σταδιακά η κατάσταση που έχει προκληθεί από τις δυσχέρειες που υπήρξαν λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη.

Επίσης, βιομηχανίες της περιοχής που έχουν πληγεί και θέλουν να απομακρύνουν βιομηχανικά απόβλητα, μπορούν να απευθύνονται στην εταιρεία Polyeco (τηλέφωνο 2310 799864 και 6955 069581 κο. Καρακόλη Γιάννη)

14-09-2023
Σε εξέλιξη έλεγχοι των μηχανικών της ΔΑΕΦΚ στην συνοικία του Αγίου Θωμά

Ξεκίνησαν σήμερα (Τετάρτη 13/9) από την συνοικία του Αγίου Θωμά οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και ειδικότερα της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ).

Τα κλιμάκια των μηχανικών, οι οποίοι επικουρικά συνοδεύονται από μηχανικούς υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, κρίνουν την καταλληλόλητα των κτιρίων και χορηγούν τους ιδιοκτήτες Τεχνικό Δελτίο Αυτοψίας, το οποίο είναι απαραίτητο για την καταχώρηση των στοιχείων στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Ακολουθούν οδηγίες προς τους πληγέντες πολίτες σχετικά με την καταγραφή των ζημιών:

 1. Προτού καθαριστεί ο χώρος που έχει πλημμυρίσει, βγαίνουν φωτογραφίες ή βίντεο που αποτυπώνουν τη ζημιά. Στο εσωτερικό όλων των πληγέντων χώρων του κτηρίου, στις οποίες θα φαίνονται ευκρινώς τόσο το ύψος της στάθμης του νερού που εισχώρησε, όσο και η πληγείσα οικοσκευή εντός των δωματίων. Επίσης πρέπει να φροντίσουν να είναι εμφανές το αποτύπωμα της στάθμης στους τοίχους.
 2. Στη συνέχεια μπορεί να καθαριστεί ο χώρος χωρίς, ωστόσο, να σβηστεί το στίγμα στους τοίχους που αποδεικνύει το σημείο στο οποίο έφτασε το νερό.
 3. Με την επίσκεψη του κλιμακίου της ΔΑΕΦΚ, χορηγείται στους ιδιοκτήτες Τεχνικό Δελτίο Αυτοψίας.
 4. Μόλις λάβουν το Τεχνικό Δελτίο Αυτοψίας, οι ιδιοκτήτες μπορούν μέσω του arogi.gov.gr να δηλώσουν το πρόβλημα προκειμένου να λάβουν την αντίστοιχη αποζημίωση.
 5. Σε περίπτωση που ο αιτών αντιμετωπίσει πρόβλημα ή δυσκολία υποβολής της αίτησης, μπορεί να απευθυνθεί στο Δήμο Λαρισαίων.

Επίσης, ο Δήμος Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς που χρειάζονται βοήθεια στη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, μπορούν να προσέρχονται στα ακόλουθα σημεία:

 1. Δημαρχείο Λάρισας
 2. Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, οδός Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, όροφος 3ος, τηλ. 2410680242, ώρες 8:00-20:00
 3. Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, οδός Δημοσθένους 45, τηλ. 2416006922, ώρες 8:00-20:00.
 4. Στα λειτουργούντα ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων

13-09-2023
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - από τη συνοικία του Αγίου Θωμά ξεκινούν την Τετάρτη οι έλεγχοι της ΔΑΕΦΚ για τις αποζημιώσεις
 • Από τη συνοικία του Αγίου Θωμά ξεκινούνοι έλεγχοι της ΔΑΕΦΚ για τις αποζημιώσεις

Από τη συνοικία του Αγίου Θωμά, ξεκινούν την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, οι αυτοψίες κλιμακίων μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και ειδικότερα της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ).

 Τα κλιμάκια των μηχανικών του Υπουργείου οι οποίοι θα συνοδεύονται από μηχανικούς του Δήμου Λαρισαίων.

Οδηγίες στους πληγέντες

Ακολουθούν οδηγίες προς τους πληγέντες πολίτες σχετικά με την καταγραφή των ζημιών:

 1. Προτού καθαριστεί ο χώρος που έχει πλημμυρίσει, βγαίνουν φωτογραφίες ή βίντεο που αποτυπώνουν τη ζημιά. Στο εσωτερικό όλων των πληγέντων χώρων του κτηρίου, στις οποίες θα φαίνονται ευκρινώς τόσο το ύψος της στάθμης του νερού που εισχώρησε, όσο και η πληγείσα οικοσκευή εντός των δωματίων. Επίσης πρέπει να φροντίσουν να είναι εμφανές το αποτύπωμα της στάθμης στους τοίχους.
 2. Στη συνέχεια μπορεί να καθαριστεί ο χώρος χωρίς, ωστόσο, να σβηστεί το στίγμα στους τοίχους που αποδεικνύει το σημείο στο οποίο έφτασε το νερό.
 3. Με την επίσκεψη του κλιμακίου της ΔΑΕΦΚ, χορηγείται στους ιδιοκτήτες Τεχνικό Δελτίο Αυτοψίας.
 4. Μόλις λάβουν το Τεχνικό Δελτίο Αυτοψίας, οι ιδιοκτήτες μπορούν μέσω του arogi.gov.gr να δηλώσουν το πρόβλημα προκειμένου να λάβουν την αντίστοιχη αποζημίωση.
 5. Σε περίπτωση που ο αιτών αντιμετωπίσει πρόβλημα ή δυσκολία υποβολής της αίτησης, μπορεί να απευθυνθεί στο Δήμο Λαρισαίων. Θα δημιουργηθούν γραφεία υποστήριξης που θα καθοδηγήσουν τους πολίτες στην διαδικασία υποβολής της αίτησης.
13-09-2023
Δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για το νερό της Λάρισας
 • Ειρ. Αγαπηδάκη: Καταλληλο για ανθρώπινη χρήση το νερό της ΔΕΥΑΛ

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την ενημέρωση για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 12 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, επιβεβαίωσε πλήρως τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη για την άριστη ποιότητα του νερού του δικτύου της ΔΕΥΑΛ.

Ειδικότερα, στις δηλώσεις η κ. Αγαπηδάκη και μεταξύ άλλων, αναφερόενη σε ζητήματα υδροδότησης τόνισε τα εξης:
«Ελήφθησαν σήμερα δείγματα από Λάρισα και Βόλο και έχουν προγραμματιστεί δειγματοληψίες από όλες τις περιοχές, είπε ακόμα.
Η κατάσταση είναι η εξής: στη Λάρισα το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Η κ. Αγαπηδάκη διευκρίνισε ότι όταν λέμε ανθρώπινη χρήση εννοούμε ότι το πίνουμε, μαγειρεύουμε κάνουμε μπάνιο, πλένουμε λαχανικά.
Όταν λέμε ότι το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, εννοούμε δεν είναι πόσιμο και δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε πουθενά. Αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να το βράσουμε για 3 λεπτά στους 100 βαθμούς»

Παραθέτουμε το link από τις δηλώσεις της κας Αγαπηδάκη:

https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/e-agapidaki-46-peristatika-gastrenteritidas-24-anapneystikou-me-salmonela-vrefos-nosileyetai-se-kali-katastasi/

13-09-2023
Ενημέρωση Δήμου Λαρισαίων για ζητήματα που αφορούν την κακοκαιρία, τις ζημιές και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί
 • Βελτιώνεται συνεχώς η κατάσταση

Τα πλημμυρικά νερά υποχωρούν με σταθερό ρυθμό και η κατάσταση βελτιώνεται συνεχώς.

Η στάθμη του ποταμού έχει υποχωρήσει στα 7,5 μέτρα περίπου.

Αντλήθηκαν τα νερά στον Άγιο Θωμά - Συνεχίζεται η απάντληση από περιοχές της Νέας Σμύρνης

H απάντληση των νερών από τη συνοικία του Αγίου Θωμά, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και τις επόμενες ώρες θα ολοκληρωθεί η απάντληση από τις περιοχές της Νέας Σμύρνης.

Σήμερα (Τρίτη 12/9) πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Λαρισαίων, υπό την προεδρία του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, για το σχεδιασμό των παρεμβάσεων της Διεύθυνσης Καθαριότητας στις συνοικίες που έχουν πληγεί. Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν αύριο το πρωί από τα σημεία όπου υπάρχει υποχώρηση των πλημμυρικών νερών.

Ήδη σε κομβικά σημεία των πληγεισών συνοικιών έχουν εγκατασταθεί 9 μεγάλοι κάδοι (κοντέινερ) όπου θα τοποθετούνται ογκώδη απόβλητα από τα σπίτια και καταστήματα που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Έλεγχοι για τις ζημιές από τη ΔΑΕΦΚ – Οδηγίες στους πληγέντες

Έχουν ήδη φτάσει στη Λάρισα μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) με την επικουρική παρουσία μηχανικών του Δήμου Λαρισαίων για τον έλεγχο σε σπίτια και καταστήματα που έχουν υποστεί ζημιές.

Ακολουθούν οδηγίες προς τους πληγέντες πολίτες σχετικά με την καταγραφή των ζημιών:

 1. Προτού καθαριστεί ο χώρος που έχει πλημμυρίσει, βγαίνουν φωτογραφίες ή βίντεο που αποτυπώνουν τη ζημιά.
 2. Στη συνέχεια μπορεί να καθαριστεί ο χώρος χωρίς, ωστόσο, να σβηστεί το στίγμα στους τοίχους που αποδεικνύει το σημείο στο οποίο έφτασε το νερό.
 3. Με την επίσκεψη του κλιμακίου της ΔΑΕΦΚ, χορηγείται στους ιδιοκτήτες Τεχνικό Δελτίο Αυτοψίας.
 4. Μόλις λάβουν το Τεχνικό Δελτίο Αυτοψίας, οι ιδιοκτήτες μπορούν μέσω του arogi.gov.gr να δηλώσουν το πρόβλημα προκειμένου να λάβουν την αντίστοιχη αποζημίωση.
 5. Σε περίπτωση που ο αιτών αντιμετωπίσει πρόβλημα ή δυσκολία υποβολής της αίτησης, μπορεί να απευθυνθεί στο Δήμο Λαρισαίων. Θα δημιουργηθούν γραφεία υποστήριξης που θα καθοδηγήσουν τους πολίτες στην διαδικασία υποβολής της αίτησης.

Εκτός λειτουργίας ο Βιολογικός Καθαρισμός

Tα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, έχουν θέσει εκτός λειτουργίας όλους τους βιολογικούς καθαρισμούς των δήμων που έχουν πληγεί. Από την περασμένη Παρασκευή 8/9 έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και ο Βιολογικός καθαρισμός της Λάρισας, της Γιάννουλης και της Μάνδρας.

Για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα αντλιοστάσια του βιολογικού καθαρισμού και το αποχετευτικό δίκτυο στην πόλη της Λάρισας λειτουργεί κανονικά. Τα εισερχόμενα λύματα, καταλήγουν από το αποχετευτικό δίκτυο μαζί με τα πλημμυρικά νερά στον Πηνειό.

Αμετάβλητη η κατάσταση στις Εργατικές Συνοικίες της Γιάννουλης

Αμετάβλητη η κατάσταση στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης. Mε έγγραφό της η δημοτική αρχή ενημέρωσε το συντονιστικό της πολιτικής προστασίας της Κυβέρνησης για την επείγουσα ανάγκη να αποκατασταθεί η διέλευση στο σημείο διακοπής της κυκλοφορίας και να αντιμετωπιστεί το πλημμυρικό φαινόμενο στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Γιάννουλης το συντομότερο δυνατό πριν δημιουργηθούν προβλήματα καταλληλότητας των κατοικιών.

Συνεχίζονται οι δυσχέρειες στην αποκομιδή απορριμμάτων

Υπενθυμίζεται ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων παρουσιάζει δυσχέρειες εξαιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ. Τα απορριμματοφόρα του Δήμου αδυνατούν να προσεγγίσουν τον ΧΥΤΑ, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποκομιδή. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών και τη συνεργασία τους για τη διαχείριση των προβλημάτων.

12-09-2023
Video με δηλώσεις δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη για την καθημερινή ενημέρωση σχετικά με τις επιπτώσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα

Video με δηλώσεις δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη για την καθημερινή ενημέρωση σχετικά με τις επιπτώσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

11-09-2023
Ματαιώνεται η εμποροπανήγυρη Λάρισας

Λόγω των αυξημένων προβλημάτων που παρουσιάζονται στη Λάρισα από την πρόσφατη θεομηνία, ο Δήμος Λαρισαίων αποφάσισε την ματαίωση της φετινής εμποροπανήγυρης η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου. Οι συνθήκες που επικρατούν στη Λάρισα δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων και για το λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση όλων όσων εμπλέκονται.

Ο Δήμος Λαρισαίων θα φροντίσει για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ματαίωση της εκδήλωσης.

11-09-2023
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Πέρασε οριστικά ο κίνδυνος για τη συνοικία του Ιπποκράτη

Μετά την ιδιαίτερα μεγάλη και πολυήμερη προσπάθεια του Δήμου και άλλων φορέων προκειμένου να κλείσει ρήγμα που εμφανίστηκε σε σημείο του αναχώματος της οδού Σανδράκη, στο ύψος της συνοικίας Ιπποκράτη, αίρεται η εντολή εκκένωσης της συνοικίας.

Η ευρύτατη κινητοποίηση Δήμου Λαρισαίων, Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη συμβολή βαρέων μηχανημάτων ιδιωτικών τεχνικών εταιρειών, σε συνδυασμό με την εκτόνωση των πλημμυρικών φαινομένων και την σταδιακή υποχώρηση της στάθμης στον Πηνειό, έχει εκμηδενίσει πλέον τον κίνδυνο για την συνοικία του Ιπποκράτη.

11-09-2023
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Δυσχέρειες στην αποκομιδή απορριμμάτων λόγω πλημμυρικών φαινομένων

Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ενημερώνει ότι, λόγω των εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων στην εδαφική επικράτεια του Δήμου Λαρισαίων, αντιμετωπίζει δυσχέρειες σε ότι αφορά την αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλωσίμων.

Λόγω μη δυνατότητας πρόσβασης των απορριμματοφόρων μας στο ΧΥΤΑ Λάρισας, δεν θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή αποκομιδή.

Παρακαλούνται οι δημότες να μην βγάλουν απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά έως ότου να αποκατασταθεί η πρόσβαση στον ΧΥΤΑ.

Ιδιαίτερη παράκληση για όσους βρίσκονται σε περιοχές που δεν έχουν πληγεί να μην εκθέτουν σε κοινόχρηστους χώρους ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά και μπάζα προς αποκομιδή διότι όλα τα συνεργεία της Υπηρεσίας απασχολούνται κατά προτεραιότητα στις πληγείσες συνοικίες.

Ο Δήμος Λαρισαίων και η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης ευχαριστούν εκ των προτέρων τους δημότες για την κατανόησή τους και για την βοήθειά τους στην προσπάθεια όλων για την εξομάλυνση της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει πάντα με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Για κάθε νεώτερο οι δημότες θα ενημερώνονται με ανακοινώσεις.

11-09-2023
Το ευχαριστώ του Απ. Καλογιάννη στους εθελοντές διασώστες

Το ευχαριστώ του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη στις εθελοντικές διασωστικές ομάδες που ήρθαν στη Λάρισα για να βοηθήσουν στην πόλη.

Οι ομάδες διασωστών, που ήρθαν απο μακριά, αναχωρούν αφού ο μεγάλος κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές υποχωρεί.

11-09-2023
Συμπαράσταση στην οδύνη της πόλης και της Θεσσαλίας - ακύρωση παραστάσεων Θεσσαλικού Θέατρου

Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ εκφράζει την βαθειά οδύνη του για τον πόνο των συμπολιτών μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή τους, το σπίτι τους, την περιουσία τους. Εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στη Θεσσαλία.

Ως ελάχιστη έκφραση συμπαράστασης ακυρώνει όλες τις τρέχουσες παραστάσεις του στη Λάρισα (Τις Γριές που μαζευουν την Τσουκνιδα στην Αυλή του Μύλου από 12 έως 21 Σεπτεμβρίου και την παράσταση Ο Αριστοφάνης ονειρεύεται στην Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου -Πετρούπολη και 17 Σεπτεμβρίου -Παπάγου).


Θεσσαλικό Θέατρο
Γεωργιάδου 53, Τ.Κ. 41447, Λάρισα
(Πολιτιστικό Συγκρότημα Μύλος του Παππά)
Τηλ. 2410 621209
2410 621210 (και FAX)

Ιστοσελίδα: www.thessaliko-theatre.gr
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κοινωνικά Μέσα: Facebook page, και Instagram page

Θέατρο «Κώστας Τσιάνος» (πρώην Θέατρο του Μύλου)
Τηλ. 2410533417

11-09-2023
Συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Λάρισας - Γιάννουλης

Γίνεται γνωστό ότι με την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, που εκδόθηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Λάρισας-Κοζάνης, από τη χ.θ. 2+000 (Κυκλικός Κόμβος Αλκαζάρ) έως τις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης (ύψος καταστήματος JUMBO).

Η διακοπή της κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ.

Επισυνάπτουμε τη σχετικη ανακοίνωση

https://www.astynomia.gr/2023/09/09/09-09-2023-anakoinosi-g-e-d-thessalias-schetika-me-kykloforiakes-rythmiseis-4/

10-09-2023
Ενημέρωση για τις επιπτώσεις απο τα πλημμυρικά φαινόμενα (10.9.2023)

10-09-2023
Kλειστοί αύριο Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί και ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί
Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι όλοι δημοτικοί και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Λαρισαίων θα παραμείνουν κλειστοί αυριο Δευτερα 11 Σεπτεμβρίου 2023.
 
Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων.
 
Τα είδη που χρειάζονται είναι τα εξής:
• Εμφιαλωμένο νερό
• Είδη υγιεινής και καθαριότητας, όπως χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, σερβιέτες, υγρό σαπούνι, οδοντόκρεμες
• Κρουασάν, μπισκότα, παιδικές τροφές.
 
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα είναι ανοικτό και το Σαββατοκύριακο από τις 8.30 π.μ. έως τις 6 μ.μ.
Διεύθυνση Μανωλάκη 9-11
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2410 255 876
Υπεύθυνος : Θοδωρής Γαντζούδης 6944 873565
 
09-09-2023
Ενημέρωση για την κατάσταση από τις επιπτώσεις της πλημμύρας (Σάββατο 09.09.2023, ώρα 15:30)
09-09-2023
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ
Καλούνται οι κάτοικοι της Συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας να εκκενώσουν τις περιοχές δεξιά της οδού Σωκράτους από το ύψος της οδού Αώου και αριστερά της οδού Σωκράτους από το ύψος της οδού Πειρίθου μέχρι το τέλος της οδού Σωκράτους λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώνονται και των διακοπών ηλεκτροδότησης στην περιοχή. Στη συνοικία επιχειρούν διασωστικά συνεργεία με πλωτά μέσα για να συνδράμουν στην εκκένωση.
 
Λειτουργεί δομή υποδοχής στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Λάρισας (Ηπείρου και Ανθ. Γαζή).
 
Παρακαλούμε τους πολίτες να εφαρμόζουν τις οδηγίες των αρχών

09-09-2023
Δήμος Λαρισαίων: Ανακοίνωση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου που θα είναι ανοικτό και το Σαββατοκύριακο

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται η συγκέντρωση ειδών για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει για τους πλημμυροπαθείς.
 
Τα είδη που χρειάζονται είναι τα εξής:
• Εμφιαλωμένο νερό
• Είδη υγιεινής και καθαριότητας, όπως χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, σερβιέτες, υγρό σαπούνι, οδοντόκρεμες
• Κρουασάν, μπισκότα, παιδικές τροφές.
 
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα είναι ανοικτό και το Σαββατοκύριακο από τις 8.30 π.μ. έως τις 6 μ.μ.
Διεύθυνση Μανωλάκη 9-11
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2410 255 876
Υπεύθυνος : Θοδωρής Γαντζούδης 6944 873565

09-09-2023
ΔΕΥΑΛ: Απολύτως ασφαλές και ποιοτικό το νερό
 • Καθημερινός ο εργαστηριακός έλεγχος του

Χθες Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε διακοπή της υδροδότησης σε τμήμα της πόλης της Λάρισας. Η διακοπή σημειώθηκε επειδή υπήρξε βλάβη σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ από τον οποίο ηλεκτροδοτείται ομάδα γεωτρήσεων της ΔΕΥΑΛ που τροφοδοτούν την πόλη.

Η βλάβη αντιμετωπίστηκε άμεσα και η υδροδότηση της Λάρισας αποκαταστάθηκε σε μερικές ώρες. Η ποιότητα του νερού δεν επηρεάστηκε σε κανένα επίπεδο από τη διακοπή και δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εμφανίζονται στην πόλη. Αμέσως μετά τη διακοπή διενεργήθηκε έλεγχος στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΛ χωρίς να διαπιστωθεί το παραμικρό. Αυτό σημαίνει ότι το πόσιμο νερό της Λάρισας είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΕΣ και ΠΟΙΟΤΙΚΟ και ελέγχεται καθημερινά από το εργαστήριο της ΔΕΥΑΛ όπως.

Τις τελευταίες ώρες διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανεύθυνες πληροφορίες που σχετίζονται με την ποιότητα του νερού και προκαλούν ανησυχία στους δημότες, Οι πληροφορίες αυτές δεν ευσταθούν, διακινούνται από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα και το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν ανησυχία στην πόλη και μάλιστα σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της.

Η ΔΕΥΑΛ και ο Δήμος Λαρισαίων διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους, ότι το νερό της Λάρισας είναι απολύτως ασφαλές και εξαιρετικά ποιοτικό, όπως ήταν πάντα.

08-09-2023
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Εκκένωση της συνοικίας του Αγίου Θωμά
 • Να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τη συνοικία του Αγίου Θωμά

Ενημερώνονται οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Θωμά, στην οποία παρουσιάζονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ότι πρέπει να εκκενώσουν προς Φιλιππούπολη.

Οσοι έχουν τη δυνατότητα να απομακρυνθούν από τη συνοικία, να το κάνουν άμεσα.

Οσοι δεν μπορούν να απομακρυνθούν και βρίσκονται σε χαμηλούς ορόφους πρέπει να πάνε σε ψηλότερους.

08-09-2023
Δήμος Λαρισαίων - Αποκαθίσταται το πρόβλημα υδροδότησης
 • Κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού

 Σχετικά με το πρόβλημα της υδροδότησης που εμφανίστηκε λίγο νωρίτερα στην πόλη, ενημερώνουμε ότι οφείλεται σε βλάβη της ηλεκτροδότησης σε μία από τις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν το δίκτυο της Λάρισας. Η βλάβη έχει ήδη αποκατασταθεί πλήρως από συνεργεία της ΔΕΔΗΕ και πλέον η υδροδότησης της πόλης αποκαθίσταται. Στις αμέσως επόμενες ώρες θα υπάρχει πλήρης επάρκεια σε όλο το δίκτυο της πόλης. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα, την ποσότητα και την πίεση του νερού.

Παράκληση προκειμένου το δίκτυο να αποκατασταθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα για όλους να περιοριστεί η κατανάλωση για την επόμενη μία ώρα

08-09-2023
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Εκκένωση ισόγειων εργατικών κατοικιών Γιάννουλης (παλιών και νέων)
Τα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη της Λάρισας συνεχίζονται λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων στον Πηνειό.

Ενημερώνονται οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης (παλιές και νέες) να εκκενώσουν τις ισόγειες κατοικίες της περιοχής τους. Αν έχουν πρόσβαση σε διαμερίσματα άνω του ισογείου να οδηγηθούν προς αυτά. Διαφορετικά θα μπορούν να προσεγγίσουν προς τη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης.

Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών.

06-09-2023
Δ. Λαρισαίων: Αυξημένη επιφυλακή και ανησυχία για την τάφρο στην περιοχή Αγίου Γεωργίου, Τούμπας
 • Μεγάλη κινητοποίηση Δήμου Λαρισαίων και ΔΕΥΑΛ, για τα νερά που έρχονται από τον πλημμυρισμένο κάμπο
 • Θωρακίζεται, με σάκους με άμμος, η τάφρος στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου
 • Δεν θα λειτουργήσουν αύριο προληπτικά ο 4ος και 8ος Παιδικοί Σταθμοί, σε Αγ. Γεώργιο και Λαχανόκηπους, αντίστοιχα
 • Επαναλαμβάνεται η σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων, ειδικά στις συγκεκριμένες περιοχές

Η επέλαση του κύματος της κακοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζεται.

Η κατάσταση που επικρατεί με τις πλημμυρισμένες εκτάσεις και τον τεράστιο όρκο του νερού στον άξονα Πλατύκαμπος, Χάλκη, Νίκαια και γενικότερα στην πεδιάδα που έχει πλημμυρίσει, δημιουργεί έντονη ανησυχία για τις ανατολικές - νοτιοανατολικές συνοικίες της πόλης, (περιοχή οδού Βόλου, συνοικίες Αγίου Γεωργίου, Λαχανόκηπων, Τούμπας κλπ).

Από τα ξημερώματα, οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, συνεχή επικοινωνία με τις εμπλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες, παρακολουθούν τις εξελίξεις στις περιοχές του Δήμου Κιλελέρ και επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην προστασία των προαναφερθεισών συνοικιών της πόλης της Λάρισας.

Ηδη από νωρίς το πρωί, μηχανήματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου, στο Φυτώριο του Δήμου, υπάλληλοι του Δήμου γεμίζουν σάκους με άμμο, για την ενίσχυση της τάφρου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Πριν λίγη ώρα, στο Πολιτιστικό Κέντρο στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου, στην οδό Κάρλας, ολοκληρώθηκε σύσκεψη του δημάρχου Απ. Καλογιάννη, με στελέχη της δημοτικής αρχής, στην οποία αφού επιβεβαιώθηκε η κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, αποφασίστηκε ότι αύριο Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου και για προληπτικούς λόγους δεν θα λειτουργήσουν οι εξής Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων:

 • 4ο Παιδικός Σταθμός – οδός Πολυξένης Ζήλου, συνοικία Αγίου Γεωργίου
 • 8ος Παιδικός Σταθμός – οδός Αιδηψού 21, συνοικία Λαχανόκηποι

Με δεδομένη την πρόβλεψη για συνέχιση των βροχοπτώσεων και μέχρι αύριο Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, επαναλαμβάνουμε την γενική σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων κατά την εκδήλωση των φαινομένων.

Επίσης, προβλήματα πλημμυρικών φαινομένων παρατηρούνται στον οικισμό Κάστρο, της κοινότητας Ραχούλας στην Δημοτική Ενότητα Κοιλάδας. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων.

06-09-2023
ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ - "Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, μάγισσες και μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας" στην Αγιά

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
«Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, μάγισσες και μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας»
σε σκηνοθεσία Κωσταντίνου Ντέλλα
Σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας
ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ!!!!

ΑΓΙΑ – Αρχοντικό Αλεξούλη

Η προγραμματισμένη παράσταση στην ΑΓΙΑ, στο Αρχοντικό Αλεξούλη στις 8 Σεπτεμβρίου ματαιώνεται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Θα υπάρξει ανακοίνωση για νέα ημερομηνία.

Το Θεσσαλικό Θέατρο, πάντα τολμηρό και ρηξικέλευθο, παρουσιάζει για πρώτη φορά μια παράσταση που στηρίζεται σε κείμενα που αφορούν στη Θεσσαλική λαογραφία- εθνογραφία, σε μια σκηνική φόρμα σύγχρονη, που μας επανασυστήνει αλλιώς, αυτό το υλικό. Η παράσταση είναι μια σκηνική προσέγγιση της σύνδεσης της μαγείας με τη μαγειρική ως γυναικείος μυστικός κώδικας της περιοχής της Θεσσαλίας.

Στη σκιά της κυρίαρχης ανδροκρατικής εξουσίας, οι γυναίκες παρέμειναν στο περιθώριο χωρίς να έχουν λόγο στις αποφάσεις που αποτελούν δικαίωμα των ανδρών. Πέρα από τις εργασίες με τις οποίες συνέβαλαν στην οικονομική παραγωγή της οικογένειας και της κοινότητας ως εργάτριες, είχαν και την ευθύνη της τροφοδότησης των μελών της οικογένειάς τους, πάντα όμως εντός του οίκου. Έτσι, ανέπτυξαν ένα μυστικό κώδικα, μια λανθάνουσα εξουσία, που στηριζόταν στη χρήση της μαγείας, των «πρακτικών», του ξεματιάσματος και άλλων δεξιοτήτων, μέσα από τη χρήση των υλικών που χρησιμοποιούν στη μαγειρική, τα βότανα και τα χόρτα της περιοχής, το λάδι, το νερό και το αλεύρι.

Στη Θεσσαλία, η παράδοση θέλει τις μάγισσες της περιοχής να έχουν παραλάβει τις μυστικές δεξιότητές τους από τη Μήδεια και να ειδικεύονται στο κατέβασμα του φεγγαριού. Η δραστηριότητα αυτή παραμένει γνωστή μέχρι τους νεότερους χρόνους στο θεσσαλικό χώρο.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Τρεις νεαροί ηθοποιοί προσεγγίζουν σκηνικά το γυναικείο σώμα, όπως έχει καταγραφεί στο δικό τους σώμα, μέσα από αναφορές στις δικές τους γιαγιάδες. Με εκφραστικά εργαλεία που αποτελούν τις πρώτες ύλες της τελετουργικής διαδικασίας, όπως είναι η μάσκα, ο συντονισμός του λόγου και του σώματος, εξερευνούν τις τεχνικές του storytelling και μας οδηγούν στη μυστική Θεσσαλία της μαγείας και της μαγειρικής.

Με αφετηρία τα στάδια της δημιουργίας της πίτας, μας αφηγούνται ιστορίες από τις Μεταμορφώσεις του Οβίδιου και τα Φαρσάλια του Λουκανού, αλλά και της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας και έρευνας, από παραδοσιακά τραγούδια και συνεντεύξεις γυναικών έως ιατροσοφικούς κώδικες του 19ου αιώνα και ρίχνουν φως στις ζωές των παλιών γυναικών του θεσσαλικού τόπου που για χρόνια κρατούσαν κρυφές.

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία – δραματουργία: Κωσταντίνος Ντέλλας

Ηχητικό περιβάλλον - πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Κτιστάκης

Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα

Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά

Ενδυματολόγος: Κωνσταντίνα Μαρδίκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαντώ Κατσούγκρη

Διεύθυνση Παραγωγής: Νίκος Γεωργάκης

Ήχος – Φώτα: Νίκος Γεωργάκης – Μάκης Παπατριανταφύλλου – Γιώργος Γκόλαντας

Φωτογραφίες προγράμματος: Παναγιώτης Λαμπής

Φωτογραφίες παράστασης: Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος

Τρέιλερ: Δημήτρης Βάλλας, Life of Film production

Γραφιστική επιμέλεια (αφίσα-πρόγραμμα): Μουτζούρα

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):

Μανούσος Γεωργόπουλος

Πλάτωνας - Γιώργος Περλέρος

Γιάννης Σανιδάς

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ASTRA, Formedia TV, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, TRT, Larissanet, Πολιτεία Λαρισαίων, Formedia.gr, Larissanet.gr, Larissapress.gr, On Larissa.gr, Paidis.com, thessaliatv.gr, Ελευθερια, Tι νέα Λάρισα, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Campus FM 97,8 Formedia Radio Musica Radio, Πόλις Radio, Larissa DJ Radio

06-09-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-09-2023
Δράσεις αλφαβητισμού από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων

Με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων συνεχίζει με επιτυχία τις δράσεις αλφαβητισμού, ενισχύοντας τη διαδικασία της κοινωνικής ένταξής των ωφελουμένων των δράσεών του.

Στο πλαίσιο αυτό, αρμόδια στελέχη του Κέντρου Κοινότητας έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες, που είναι ωφελούμενοι του Κέντρου, με στόχο να αποκτήσουν απολυτήριο δημοτικής εκπαίδευσης και μετά, να συνεχίσουν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), έτσι ώστε να αποκτήσουν απολυτήριο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). Απώτερος στόχος της όλης προσπάθειας, είναι τα ωφελούμενα άτομα να αναπτύξουν δεξιότητες για να υποστηρίζουν τα παιδιά τους στο σχολείο, περιορίζοντας τη σχολική διαρροή, κι επίσης να διευρύνουν τις δυνατότητές τους για ένταξη στην αγορά εργασίας και κοινωνική ενσωμάτωση.

Η διαδικασία των αιτήσεων και των εγγραφών για τη δημιουργία νέων τμημάτων θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην έδρα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων Οικονόμου Εξ οικονόμων 8Α και Ρούσβελτ και στο τηλ: 2410680242.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

06-09-2023
Ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας “Αλέξης Μπατζανούλης”

Με το σύνθημα “Βιβλιοθήκες Ενωμένες Πάντα” ολοκληρώθηκε, την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με τίτλο «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…», που οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας “Αλέξης Μπατζανούλης”, ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δ. Λαρισαίων.

Στη τελετή λήξης των δράσεων όλοι οι φίλοι της βιβλιοθήκης, μικροί και μεγάλοι, γιορτάσαμε τα 100 χρόνια πορείας της Άλκης και της Ζωρζ μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μοιραστήκαμε καλοκαιρινές αναμνήσεις, συζητήσαμε για τα δικά μας παιδικά αναγνώσματα και αποχαιρετήσαμε το καλοκαίρι ανανεώνοντας τη συνάντησή μας για την επόμενη ΚΕ.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους εμψυχωτές που υλοποίησαν τα εργαστήρια Βασίλη Αρβανίτη, Ειρήνη Γελαντζοπούλου, Εύη Γίτσα, Δήμητρα Γκόλαντα, Σόνια Παράσχου και Παρασκευή Τσέλιου καθώς επίσης και τους εθελοντές Στεφανία Γκουνέλα και Ευαγγελία Τσιουμάνη.

Θερμές ευχαριστίες στους γονείς και τα παιδιά που στήριξαν και φέτος, για 6 χρονιά, τις καλοκαιρινές δράσεις μας και ευχόμαστε ολόψυχα μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η συντονίστρια της ΚΕ2023

Χριστίνα Παπαδοπούλου, Βιβλιοθηκονόμος - Υπεύθυνη παιδικού τμήματος

06-09-2023
Δράσεις του Λαογραφικού Μουσείου για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας για ακόμη μια φορά θα βγει εκτός των τειχών και θα συμμετάσχει στις παράλληλες δράσεις που διοργανώνει το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας – Ε.Π.Α.Ψ.Υ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Σκοπός των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του συνόλου της κοινωνίας σχετικά με την άνοια, η ενδυνάμωση και η ανάπτυξη θετικού κοινωνικού κλίματος, καθώς και η καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η δράση του μουσείου θα αφορά ένα εικαστικό εργαστήρι για ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ μαθητών δημοτικού και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ταχυδρομείου ως εξής:

1ο Τμήμα 10:00-11:00

2ο Τμήμα 11:30-12:30

Τα παιδιά αφού πρώτα ενημερωθούν και συζητήσουν με τους υπευθύνους σχετικά με το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της άνοιας και να υποστηρίξουμε άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, θα εμπνευστούν μέσω της δημιουργικής διαδικασίας και της χρήσης της φαντασίας τους και θα προχωρήσουν στην κατασκευή αναμνηστικών καρτών με εικόνες εμπνευσμένες από αντικείμενα της Μόνιμης Συλλογής του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας.

Στις κάρτες θα γράψουν ευχές κι αφιερώσεις για τους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια. Το μήνυμα της δράσης είναι ότι η πρόληψη της νόσου, η ενημέρωση και η υποστήριξη των ατόμων με άνοια, είναι υπόθεση όλων μας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ.

Για δηλώσεις συμμετοχής:

Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Τηλ 2410 239446 καθημερινά 9:00-13:00

06-09-2023
Η «Κατασκήνωση στην Πόλη» στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας συμμετείχε στη δράση «Κατασκήνωση στην Πόλη μου» που υλοποίησε ο Δήμος Λαρισαίων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ακολουθώντας τα μονοπάτια των αγωνιστών», οργανώνοντας περιηγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης για τους μικρούς κατασκηνωτές.

Το Μουσείο υποδέχτηκε τους εξερευνητές των κατασκηνωτικών δομών του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου Δημοτικού Σχολείου και εκπαιδευτικών δομών της πόλης, του ΚΔΑΠ Αγίου Κωνσταντίνου - 33ο νηπιαγωγείο.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία της πόλης και της ευρύτερης Θεσσαλίας, από την ύστερη περίοδο της Οθωμανικής κατάκτησης (19ος αιώνας) ως την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι μικροί εξερευνητές αποτέλεσαν ενεργό κομμάτι της αφήγησης, κάνοντας ερωτήσεις και με την απαραίτητη καθοδήγηση, μέσα από το φωτογραφικό υλικό και το διαδραστικό περιβάλλον, κατανόησαν τη σημασία εννοιών, όπως «Ελευθερία», «Αλληλεγγύη», «Αξιοπρέπεια» και «Δημοκρατία».

Η νέα γενιά εξοικειώθηκε με τη σύγχρονη τοπική ιστορία, ενεργοποιώντας την κριτική της σκέψη, αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο της Αντίστασης στην έκβαση του πολέμου, αναζητώντας ομοιότητες και διαφορές στο παρελθόν με το παρόν.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ζωγραφική δραστηριότητα. Το Μουσείο μέσω των προγραμμάτων του, περνά φιλειρηνικά και αγωνιστικά μηνύματα.

Η ξενάγηση έγινε από τον υπεύθυνο λειτουργίας, ιστορικό, Βαγγέλη Ρεμπάπη.

06-09-2023
Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου

Τα μαθήματα στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου ξεκινούν την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, ενώ τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, ώρα 18.30, θα προηγηθούν ενημερωτικές συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα της νέας χρονιάς.

Στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου λειτουργούν τμήματα μπαλέτου για παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας, τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και Λυκείου, τμήματα Φυτωρίων, καθώς και ενηλίκων.
Επίσης, από τον Οκτώβριο (θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση σχετική με την ημερομηνία έναρξης) θα λειτουργήσει τμήμα σύγχρονου χορού για εφήβους/νέους, καθώς και τμήματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες ενός διευρυμένου κοινού.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ;

 • Το μπαλέτο περιλαμβάνει ασκήσεις που βελτιώνουν την στάση του σώματος, το συντονισμό των μελών του, τη μνήμη, καθώς την αίσθηση του ρυθμού.
 • Ως αερόβια άσκηση, συμβάλλει στην καλή φυσική κατάσταση, ενδυναμώνει ιδιαίτερα την πλάτη και την κοιλιά, χτίζοντας δυνατά, ευλύγιστα, σμιλεμένα κορμιά με τονωμένο μυικό σύστημα, χωρίς να προσθέτει όγκο.
 • Οι χορευτές μαθαίνουν να σέβονται το σώμα τους, να χρησιμοποιούν το μυαλό τους, να διοχετεύουν την ενέργειά τους εποικοδομητικά.
 • Στο μάθημα του μπαλέτου οι μαθητές διδάσκονται μια ποικιλία βημάτων και κινήσεων που καλλιεργούν την δημιουργικότητα, την καλλιτεχνική έκφραση, την ικανότητα ερμηνείας μπροστά σε άλλους.
 • Η συμμετοχή στα μαθήματα και στις παραστάσεις διδάσκει στους μαθητές οργάνωση, αυτοπειθαρχία, υπευθυνότητα και ενισχύει την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης. Τους διδάσκει επίσης πώς να δουλεύουν και να συνεργάζονται με άλλα άτομα μέσω της σωματικής επικοινωνίας.
 • Το μπαλέτο ενισχύει την μουσική καλλιέργεια των μαθητών και ενθαρρύνει την εκτίμηση και την αγάπη για την κλασική μουσική.
 • Όσοι ασχολούνται με το μπαλέτο αποκτούν γνώσεις για τις ρίζες του, την ιστορία του χορού, αποκτούν αισθητικό κριτήριο και μπορούν να απολαμβάνουν ως θεατές τις σημαντικές παραστάσεις χορού.
 • Το μπαλέτο συμβάλλει στην διαμόρφωση και ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, ενισχύοντας την αυτοεκτίμησή του, προσφέροντας χαρά, συναισθηματική πληρότητα και ικανοποίηση, διαύγεια και εγρήγορση πνεύματος.

Γιατί μπαλέτο; Γιατί «τα αγαθά κόποις κτώνται»
(πηγή κειμένου: pro-dance)

Εγγραφές καθημερινά στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου (Μύλος του Παππά), ώρες 15.30-20.30. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410256464.

05-09-2023
Περίληψη Διακήρυξης - Ηλεκτροδότηση και ηλεκτροφωτισμός των περιπτέρων της ετήσιας εμποροπανήγυρης Λάρισας, έτους 2023

Για το κείμενο της περίληψης, πατήστε ΕΔΩ

05-09-2023
Διανεμήθηκαν σχολικά είδηση σε οικογένειες που στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων μοίρασε  σχολικά είδη σε οικογένειες που είναι δικαιούχοι της Δομής ενόψει της  έναρξης  της νέας σχολικής χρονιάς.

Μοιράστηκαν  στους μαθητές σχολικές τσάντες, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, γραφική ύλη και σχολικά βοηθήματα ,έτσι ώστε κανένας μαθητής να μη μείνει χωρίς τα απαραίτητα σχολικά είδη για τη νέα χρονιά.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου από τα στελέχη της Δομής  παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κας Ρίτας Απρίλη η οποία ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τόνισε ότι είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Επίσης το παρόν έδωσε και η πρόεδρος της 2ης Κοινότητας  Λάρισας κα Γκουνέλα Σοφία.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα ήθελε να ευχαριστήσει τις επιχειρήσεις που το στηρίζουν καθώς  και τους απλούς πολίτες για την συνεισφορά τους στην προσπάθεια αυτή. Σχολικά  είδη θα μοιράζονται καθ’ όλη  τη διάρκεια της  χρονιάς.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια Δομή  Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού,  κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής   βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410-255876 και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11( εντός της στοάς).

05-09-2023
Ενημέρωση σχετικά με την επέλαση της κακοκαιρίας και τις επιπτώσεις στο Δήμο Λαρισαίων
 • Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που προκλήθηκαν
 • Οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση αφού τα φαινόμενα θα συνεχιστούν για τουλάχιστον 24 ώρες ακόμα

Από  το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία Daniel που πλήττει κυρίως  την περιοχή της Θεσσαλίας, όπου καταγράφονται ήδη υψηλά ποσοστά βροχοπτώσεων.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων βρίσκεται από χθες σε ετοιμότητα και σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

Από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων έχουν γίνει παρεμβάσεις στα εξής σημεία:

 • Στην οδό Υγείας και στην κατεύθυνση προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου σε τμήμα του δρόμου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί.
 • Πάνω από την Περιφερειακή οδό Τρικάλων, (σε εκτός Σχεδίου Πόλης περιοχή), όπου επίσης είχαν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
 • Στην Τερψιθέα για αντιμετώπιση μικρού πλημμυρικού φαινομένου, τα οποίο επίσης έχει αντιμετωπιστεί
 • Σε περιπτώσεις πτώσης δένδρων.
 • Επίσης, η ΔΕΥΑΛ έχει επέμβει σε μικρό αριθμός φρεατίων για καθαρισμούς από φερτά υλικά

Μέχρι και αυτή την ώρα και παρά τη συνεχή βροχόπτωση τα προβλήματα στο Δήμο Λαρισαίων είναι αντιμετωπίσιμα.

Ωστόσο οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για συνέχιση των φαινομένων με την ίδια ένταση ακόμα και μέχρι την Πέμπτη.

Για τους λόγους αυτούς και για την προστασία όλων, καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να υπακούουν στις οδηγίες των αρχών.

Οι υπηρεσίες του Δήμου και η ΔΕΥΑΛ παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα, και πάντα σε συντονισμό και συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές.

Οι πολίτες σε περιπτώσεις σοβαρής απειλής μπορούν να επικοινωνούν με τους Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και το τηλέφωνο Εκτακτης Ανάγκης 112.

Επίσης με τα τηλέφωνα του Δήμου Λαρισαίων 2413 500 400 (Γραφείο Πολιτών) και τα τηλέφωνα του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας 2413 500311, 2413 500216.

05-09-2023
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΧΑΛΒΑΔΕΣ, ΤΑΒΕΡΝΕΣ-ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΣΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 2023

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1