sandal logo

poli 12
 • Home
 • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

28-07-2021
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Πέμπτη 29/07/2021, ώρα 13:00(ΕΚΤΑΚΤΗ-ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης πατήστε ΕΔΩ

28-07-2021
Δ. Λαρισαίων - Κλιματιζόμενοι χώροι και γενικές οδηγίες ενόψει καύσωνα

Ενόψει  του επερχόμενου καύσωνα που θα επικρατήσει στην πόλη μας και προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση των πολιτών σε κίνδυνο, ανακοινώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ότι :

Α)  Θα παραμείνουν ανοιχτοί οι παρακάτω κλιματιζόμενοι χώροι για τυχόν ανάγκες των συμπολιτών μας:

               ΤΕΤΑΡΤΗ 28/07  ΕΩΣ  ΠΕΜΠΤΗ 05/08 (από 10:00 έως 20:00)

 • ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 • Β΄ ΚΑΠΗ  (Τέρμα Λαγού & Κρανώνος)
 • ΣΤΕΚΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Ασκληπιού αρ.68)

Β) Συνιστώνται τα ακόλουθα μέτρα αυτοπροστασίας από τον καύσωνα:

 •  Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από    

             χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

 • Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 • Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
 • Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
 • Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
 • Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
 • Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
 • Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.
 • Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Aν έχετε βρέφη και παιδιά

 • Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
 • Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
 • Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.
 • Για τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να πίνουν πολλά υγρά (νερό και χυμούς φρούτων) και να τρώνε περισσότερα λαχανικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

Aν έχετε ηλικιωμένους

 • Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
 • Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
 • Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά

εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

28-07-2021
Δ. Λαρισαίων - Κλειστά την Πέμπτη τα ΚΕΠ λόγω απεργίας του προσωπικού

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου τα ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα εξυπηρετούν τους πολίτες, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π) .

Παρακαλούμε τους συμπολίτες, για αποφυγή ταλαιπωρίας λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών, να μην προσέρχονται αύριο στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

28-07-2021
Βελτιώνονται οι υποδομές στο Κυνοκομείο του Δήμου Λαρισαίων
 • Διαμορφώνεται απομονωτήριο ασθενών ζώων, κατασκευάζονται νέα δάπεδα κ.α

Βελτιώνονται οι υποδομές στο Δημοτικό Κυνοκομείο Λάρισας με σημαντικές  εργασίες επισκευών και συντηρήσεων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Γκουγκουλής Ι. Κωνσταντίνος και ΣΙΑ ΕΤΕ

Το έργο στοχεύει στην ανακαίνιση-αναβάθμιση των χώρων φύλαξης και νοσηλείας των ζώων καθώς και στη συντήρηση υφιστάμενων εγκαταστάσεων και περιλαμβάνει οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές και εργασίες πρασίνου.

Στο πλαίσιο του έργου τμήμα της υφιστάμενης αποθήκης του κυνοκομείου θα διαμορφωθεί σε απομονωτήριο ασθενών ζώων. Στους χώρους των υφιστάμενων πτερύγων των κλουβιών θα κατασκευαστεί σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιιών, θα επιστρωθούν με πλακίδια τα δάπεδα και θα επενδυθούν με πλακίδια οι κατακόρυφες επιφάνειες.

Στο χώρο των γραφείων θα κατασκευαστεί διαχωριστικό τοιχοπέτασμα και σε όλες τις εξωτερικές θύρες και υαλοστάσια του κτιρίου θα τοποθετηθούν σιδηρές θύρες ασφαλείας και σιδηρά κιγκλιδώματα ασφαλείας αντίστοιχα.

Επίσης θα γίνουν βαψίματα, επισκευαστικές ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, ενώ  θα τοποθετηθεί νέο δίκτυο άρδευσης και θα γίνει νέα φύτευση.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 319.000 ευρώ περίπου και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γ. Σούλτης, ο αν. προιστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσούρας και το στέλεχος της ίδια υπηρεσίας κ. Αστ. Παπαιωάννου.

 

28-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

27-07-2021
Νέα πραγματικότητα για την Λάρισα οι μπάρες στους πεζοδρόμους
 • Θετικά τα αποτελέσματα από το πρώτο 48ωρο λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης στη βόρεια ζώνη του πεζοδρομημένου κέντρου 
 • Μικρά και διαχείρισιμα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίστηκαν άμεσα

Οι μπάρες έχουν πλέον σηκωθεί στις εισόδους/ εξόδους των πεζοδρόμων στο βόρειο τμήμα του κέντρου της Λάρισας και το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους, βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία.

Η περιοχή που λειτουργεί το σύστημα, είναι η Βόρεια Ζώνη του πεζοδρομημένου κέντρου  που  περικλείεται από τις οδούς Μανωλάκη, Γεωργιάδου, Δήμητρας, Βύρωνος, Ολύμπου και Κύπρου. Σε εύλογο χρόνο θα ακολουθήσει η λειτουργία του συστήματος και στη Νότια Ζώνη που περικλείεται από τις οδούς Παπαναστασίου, Κύπρου, Παναγούλη και Μανδηλαρά.

Η λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος, σε  επίπεδο πόλης μεσαίους μεγέθους, σημαντικού αστικού κέντρου της χώρας αποτελεί καινοτόμα εφαρμογή για τα ελληνικά δεδομένα και σίγουρα το πρώτο μεγάλο βήμα της Λάρισας στον τομέα της «έξυπνης πόλης».

Ηδη έχουν περάσει περισσότερες από 48 ώρες από την έναρξη λειτουργίας του συστήματος και πλέον με σαφήνεια να πούμε τα εξής:

Το σύστημα λειτούργησε ομαλά και σύμφωνα με το σχεδιασμό, ενώ μικρά και αναμενόμενα προβλήματα,  είτε τεχνικού χαρακτήρα, είτε ανθρώπινης απροσεξίας, αντιμετωπίστηκαν.

Πως λειτουργεί

Το σύστημα λειτουργεί με αναγνώριση της πινακίδας των οχημάτων.

Η είσοδος και η έξοδος από τους πεζοδρόμους γίνεται από τα σεσημασμένα  Σημασμένο σημείο εισόδου/εξόδου στη Ζώνη Ελέγχου Πεζοδρόμων. Το σύστημα περιλαμβάνει Κάμερες Αναγνώρισης Πινακίδων εισόδου και εξόδου, Βυθιζόμενες Μπάρες, Σταθερές Μπάρες και ηλεκτρονικό πίνακα αυτοματισμού με την απαιτούμενη σήμανση – διαγράμμιση.

Κάμερα Αναγνώρισης Πινακίδων : Κάμερα τοποθετημένη σε Σημείο Πρόσβασης που

α) αναγνωρίζει την πινακίδα οχήματος

β) συγκρίνει την πινακίδα με βάση δεδομένων έγκυρων πινακίδων και

γ) επιτρέπει ή αποτρέπει την πρόσβαση

Βασικές οδηγίες εισόδου – εξόδου στους πεζοδρόμους

1. Προσεγγίζουμε σιγά σιγά και κάνουμε στάση στο Κίτρινο Π ώστε να ήμαστε στο πεδίο αναγνώρισης της πινακίδας

2. Περνάμε αφού κατέβουν εντελώς οι μπάρες

3. ΔΕΝ περνάμε μαζί με προπορευόμενο αυτοκίνητο διότι οι μπάρες ανασηκώνονται μολις περάσει το μπροστινό μας αμάξι και θα προκαλέσουμε με ευθύνη μας ατύχημα και ζημιά.

Το Κέντρο Ελέγχου του συστήματος που λειτουργεί στο Δημαρχείο, αντιμετώπισε επιτυχώς και άμεσα τα προβλήματα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Κέντρου Ελέγχου  2413500224 – 2413500307

Σημειώνεται επίσης ότι για την ομαλή λειτουργία του συστήματος, στην περιοχή υλοποίησης του μέτρου βρίσκονται πολιτικά στελέχη του Δήμου, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών - Εξυπνης Πόλης Ντ. Διαμάντο να είναι επιφορτισμένος με την  λειτουργία του συστήματος, στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου καθώς και ομάδα στελεχών των εταιρειών που έχουν εγκαταστήσει το σύστημα.

Ολες οι πληροφορίες και αιτήσεις στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα

Για τη λειτουργία του συστήματος και τους πολίτες που έχουν δικαίωμα πρόσβασης για διάφορους λόγους (μόνιμοι κάτοικοι, επαγγελματίες, έμποροι, εξυπηρέτηση ξενοδοχείων κ.α.) έχει ψηφισθεί κανονισμός λειτουργίας.

Ολες οι σχετικές πληροφορίες, καθώς και οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας  https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/larisa, ενώ μπορείτε να μπείτε στην πλατφόρμα και μέσω τοu site του Δήμου Λαρισαίων https://www.larissa.gov.gr

Επίσης για κινητά τηλέφωνα (IOS & ANDROID) υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή : Larissa Smart Access.

27-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
27-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

27-07-2021
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Τετάρτη 28/07/2021, ώρα 09:00-12:00)

Η  Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 28 Ιουλίου και από ώρα 09:00 π.μ. μέχρι 12:00 μ. θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Ανθούπολης στις παρακάτω οδούς:

 • ΛΕΥΚΑΔΟΣ
 • ΑΒΛΙΧΟΥ ΜΙΚΕΛΗ
 • ΚΥΘΗΡΩΝ (από ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ έως ΛΕΥΚΑΔΟΣ)
 • ΠΑΞΩΝ
 • ΑΙΓΙΝΗΣ
26-07-2021
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Τρίτη 27/07/2021, ώρα 09:00-13:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 27 Ιουλίου και από ώρα 9:00 μέχρι 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία Λαχανόκηπων στις παρακάτω οδούς:

 • ΑΙΔΗΨΟΥ
 • ΑΡΕΘΟΥΣΗΣ (από Αιδηψού έως ανάχωμα)
 • ΑΛΜΥΡΙΔΟΣ
 • ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ
 • ΚΥΜΗΣ (από Αιδηψού έως ανάχωμα)
 • ΦΡΕ (από Ιστιαίας έως Αιδηψού)
 • ΧΑΛΚΙΔΟΣ

                                    

                                           Λάρισα, 26 Ιουλίου 2021

26-07-2021
Επίσκεψη της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας επισκέφθηκαν η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου-Καλούση στο πλαίσιο της έκθεσης ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ 21: Θεσσαλία, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Οι δύο κυρίες ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης από την Διευθύντρια του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού, και θαύμασαν τα ανεκτίμητα κειμήλια και τεκμήρια του Αγώνα, όπως γιαταγάνια και όρκους της Επανάστασης, πορτρέτα ηρώων και τα καριοφίλια τους, αντικείμενα – αναφορές στην επανάσταση στη Θεσσαλία, στη Φιλική Εταιρεία, στο Φιλελληνικό Κίνημα αλλά και στη διπλωματία της εποχής εκείνης.

 Επίσης, είχαν την ευκαιρία να δουν και να συμμετάσχουν σε μια ανανεωμένη και πολύπλευρη παρουσίαση του Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας μέσα από διαδραστικές απεικονίσεις, θεματικές βιντεοπαρουσιάσεις, ηχητικά αποσπάσματα που πλαισιώνουν το πρωτότυπο αρχειακό υλικό, τις ιστορικές συνθέσεις και τα κειμήλια των Αγωνιστών του ’21, τα οποία πρώτη φορά εκτίθενται στην περιοχή της Λάρισας και  αφορούν στην απελευθέρωση της Θεσσαλίας και την ένωσή της με την ελεύθερη Ελλάδα το 1881.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση και συνεργασία πάνω σε θέματα όπως ο σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μαθητές, η δημιουργία κοινών δράσεων για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και η εκπαιδευτική αξιοποίηση της ανωτέρω έκθεσης.

 

26-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-07-2021
Πρόγραμμα διενέργειας rapid test στο Δήμο Λαρισαίων (26.7 εως 1.8)

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Δευτέρα 26 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Πλατεία ΑΤΑ 8 π.μ. – 1 μ.μ.

 

Τρίτη 27 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 1 μ.μ.

 

Τετάρτη 28 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Αβέρωφ – Πλατεία Αναλήψεως 8 π.μ – 1 μ.μ

Κοιλάδα 9 π.μ. – 12 π.μ.

Μάνδρα 12 μ – 3 μ.μ.

 

Πέμπτη 29 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 1 μ.μ.

 

Παρασκευή 30 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Νεράιδα – Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς 8 π.μ. – 1 μ.μ.

 

Σάββατο 31 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ.

 

Κυριακή 1η Αυγούστου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ.

26-07-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Πέμπτη 29/07/2021, ώρα 18:00

Προς τα μέλη του Δ.Σ. Νεολαίας, τον κ.Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ.

Σας καλούμε να προσέλθετε στις 29-07-2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.00,
στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, η οποία θα
πραγματοποιηθεί δια τηλεδιάσκεψης.

Παρακάτω θα βρείτε τα στοιχεία σύνδεσης:

Topic: Γενική Συνέλευση Ιουλίου Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας
Time: Jul 29, 2021 06:00 PM Athens

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/95488445615?pwd=RFoxY2tzcUZiN1ZEU1ZKc3VtWk44UT09

Meeting ID: 954 8844 5615
Passcode: 447497

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΚΑΤΡΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

23-07-2021
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Βρισκόμενοι στη μέση της θερινής περιόδου και με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταθερά στην πόλη της Λάρισας η Δημοτική Πινακοθήκη- Μουσείο Γ. Κατσίγρα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια επίσκεψη στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου προτείνοντας μια ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία γεμάτη από «τέχνη».

Πιο αναλυτικά οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν την ευκαιρία να δούνε:

-ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΤΣΙΓΡΑ «ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ. Ο Τόπος, η Ιστορία και οι Άνθρωποι τη Συλλογή Κατσίγρα»

Η Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα δημιουργήθηκε στο διάστημα 1950-1965 από τον γιατρό Γεώργιο Κατσίγρα (1914 – 1998) και περιλαμβάνει 780 έργα – ζωγραφικά, χαρακτικά και σχέδια – από τον 19ο μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. Ο Συλλέκτης αποφάσισε να δωρίσει τη Συλλογή του στο Δήμο Λαρισαίων το 1981 με μοναδικό όρο την ανέγερση ειδικού κτηρίου για την στέγασή της. Το 1983 ιδρύθηκε η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και τα επίσημα εγκαίνια στο νέο κτήριο έγιναν το Νοέμβριο του 2003. Η επανασχεδιασμένη έκθεση της Συλλογής-σύμφωνα με το επιμελητικό σκεπτικό της ιστορικού τέχνης κ. Συραγώς Τσιάρα- προτείνει μια νέα αφήγηση στην οποία πρωταγωνιστούν ο τόπος και οι άνθρωποι στην ιστορική εξέλιξη των μεταξύ τους σχέσεων.
Τα έργα τέχνης δεν αντιμετωπίζονται μόνο ως φορείς αισθητικής αξίας, αλλά και ως πολύτιμη πηγή πληροφοριών για την οργάνωση των κοινωνικών σχέσεων, καθώς και την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον. «Το Πνεύμα του Τόπου», τα «Ιδανικά Πλάσματα», η «Οικειότητα» και η «Αγωνιστικότητα» είναι βασικές έννοιες γύρω από τις οποίες δομείται η έκθεση, με στόχο να ενεργοποιήσει τη βιωματική προσέγγιση των επισκεπτών.
Μία καινοτομία έρχεται να συναντήσει τους επισκέπτες της μόνιμης έκθεσης καθώς δίνεται η δυνατότητα μέσω της χρήσης των «έξυπνων» τηλεφωνικών συσκευών τους και με το σαρωτή QRcode να μπορούν να παρακολουθήσουν,-μέσω βίντεο αφήγησης -την παρουσίαση επιλεγμένων, εμβληματικών έργων της Συλλογής.

-ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΑΦΙΩΝ με τίτλο: «Η μνήμη της πόλης – Λάρισα – Κατοχή – Απελευθέρωση 1941-44»

Η έκθεση παρουσιάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα μετά την αρχική παρουσίασή της στο αίθριο του ισογείου της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ. Περιλαμβάνει 70 φωτογραφίες του αρχείου φωτογραφιών του Βύρωνα Μήτου, μαζί με 50 φωτογραφίες της συλλογής της Φωτοθήκης Λάρισας, της Ισραηλιτικής Κοινότητας, της συλλογής Ζαμπερίν και της συλλογής Τάκη Τλούπα. Αρχικά παρουσιάστηκε τον Οκτωβρίου του 2017 στο αίθριο του ισογείου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και εντάχθηκε στις εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Λάρισας από την γερμανική κατοχή. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο ιστορικός της τέχνης, Γιάννης Μπόλης

ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

-ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΣΙΓΡΑ
«ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΪΤΗΣ. ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ» (ΕΩΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021)
Ο Γιάννης Γαΐτης (1923-1984) ανήκει στους καλλιτέχνες που το έργο τους αποτέλεσε τομή για την ανανέωση της ελληνικής τέχνης τα μεταπολεμικά χρόνια, και, παράλληλα, ανοίχθηκε με αξιώσεις στους διεθνείς ορίζοντες. Τα ανθρωπάκια του, αποκορύφωση και αποκρυστάλλωση της διαδρομής του, είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες και εμβληματικές εικόνες ενός δημιουργού με αδιαπραγμάτευτη πολιτική-κοινωνική στάση και αδέσμευτο κριτικό πνεύμα.
Η έκθεση καταγράφει την πορεία του Γιάννη Γαΐτη από τα μέσα της δεκαετίας του 1940 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, με αντιπροσωπευτικά έργα του, που καθορίζουν την τέχνη του, χρονικά και αισθητικά: από τις πρώτες ζωγραφικές του συνθέσεις, με εμφανείς τις επιρροές από τον Pablo Picasso και την τέχνη των σουρεαλιστών έως τις αναζητήσεις του στους δρόμους της αφαίρεσης. Και από τους αφηγηματικούς του μικρόκοσμους έως τα ανώνυμα και ομοιόμορφα ανθρωπάκια του, με τα ριγέ και καρό κοστούμια, τα ανθρωπάκια με τα οποία ο ίδιος ταυτίζεται και μας ζητάει να ταυτιστούμε. Για την έκθεση έχει εκδοθεί δίγλωσσος κατάλογος στα ελληνικά και τα αγγλικά. Επιμέλεια έκθεσης: Λορέττα Γαΐτη, Αρχιτέκτονας - Μουσειολόγος , Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της τέχνης.

-ΑΙΘΡΙΟ ΙΣΟΓΕΙΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ/DAISIES» (ΕΩΣ ΑΝΟΙΞΗ 2022).

Η έκθεση εντάσσεται στις δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης «Δρόμοι του Ιμπρεσιονισμού». Η σύγχρονη εικαστική έκθεση δανείζεται τον τίτλο «Μαργαρίτες», από την ομώνυμη ανθογραφία της Θάλειας Φλωρά - Καραβία,-έργο της Συλλογής Γ. Ι. Κατσίγρα- και επαναπροσεγγίζει το έργο της, δημιουργώντας έναν οπτικό γραμματισμό, προσδίδοντας του, έτσι, μια σύγχρονη καλλιτεχνική υπόσταση.
Δεκατρείς καλλιτέχνιδες τιμούν την σπουδαία ζωγράφο, κατασκευάζοντας «εντυπώσεις» του έργου της. Οι Μαργαρίτες, που παρουσιάζονται στο αίθριο του μουσείου, πειραματίζονται με τις αισθητηριακές εμπειρίες του θεατή. Έχουν ως στόχο να διεγείρουν την κριτική του σκέψη, εξερευνώντας έναν συμφυρμό κοινωνικών αποχρώσεων, και να εντείνουν την βιωματική του τέρψη, μέσα από μια πληθώρα υφών και εικόνων.
Με μια μεταμοντέρνα αισθητική προσέγγιση «επικαιροποιούν» τα αγριολούλουδα του έργου της με αλληγορικούς συμβολισμούς. Ακροβατούν ανάμεσα στις επαναστατικές ιδέες του Ιμπρεσιονισμού και στο «χρέος» τους ως σύγχρονες καλλιτέχνιδες να θίξουν την τωρινή εικαστική ελευθερία, φέρνοντας στο φως τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες έζησαν και εργάστηκαν οι καλλιτέχνιδες μιας άλλης εποχής.
Συμμετέχουν οι: Μαριάννα Γκουντουβά, Ζωή Ζηπέλα, Ρούλα Καραφέρη, Λιάνα Κρανιώτου, Δήμητρα Οικονόμου, Μαρία Παναγιώτου, Αθανασία Παπατζέλου, Ελένη Σαρλή, Ιφιγένεια Σδούκου, Ζωή Σεϊτάνη, Βασιλική Σουλτούκη, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Βιβή Τσιόγκα.
Επιμέλεια έκθεσης: Αντιγόνη Καψάλη, Ιστορικός τέχνης/ Εικαστικός

-ΑΙΘΡΙΟ 1ου ΟΡΟΦΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΥΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΙΙ» (ΈΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021)

Η ομαδική έκθεση με τίτλο ‘’Υφαίνοντας το Μέλλον Μέρος ΙΙ’’, επικεντρώνεται στην γυναικεία φύση και δημιουργικότητα. Συμμετέχουν 29 γυναίκες καλλιτέχνιδες με διαφορετικά εκφραστικά μέσα: ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, video και performance, μετουσιώνοντας τις παραδοσιακές μεθόδους όπως: το κέντημα, τον αργαλειό, το πλέξιμο και το ράψιμο, το μαλλί, τον καμβά, τα νήματα και τα υφάσματα, με έναν καινούργιο τρόπο και τα μεταλλάσσουν σε έργα σύγχρονης τέχνης, με αφετηρία την παράδοση, τα τοπικά ήθη και έθιμα.
Συμμετέχουν οι: Αλκαλάη Άρτεμις, Αναστασέα Άντα, Βασιλείου Βίκυ, Γκέκα Πέννη, Δημητροπούλου Μάρθα, Ζέρβα Μπέτυ, Ζυγούρη Μαίρη, Κανακάκη Αικατερίνη, Κάσση Μαριγώ, Κοένιγκ Μαρία- Μαρίκα, Kraja Beskida,Κύρκου Ευδοκία, Κυρμακίδου Εύη, Λαγού Μαρία, Μιχαλακάκου Μάρω, Ευαγγελία Μπασδέκη, Μπέτσου Βίκη, Μύρκα Ιωάννα, Πέτροβα Μαργαρίτα, Πολίτη Σπυριδούλα, Ποταμιάνου Άρτεμις, Ριμπατσιού Κατερίνα, Σδούκου Ιφιγένεια, Σοφολόγη Φανή, Στοϊκού Ελευθερία, Τσιάτσιου Θεοδώρα, Φουρίκη Έφη, Χανιώτη Δήμητρα, Χιώτη Θάλεια, Penelope’s Web.
Επιμέλεια: Έφη Μιχάλαρου, Κριτικός Τέχνης & Επιμελήτρια Εκθέσεων, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών της AICA Hellas.

-ΦΟΥΑΓΕ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ «Καλλιτεχνική Μαθητική Έκφραση με Ζωγραφική και Φωτογραφία» (έως 31 Αυγούστου)

Μια έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες στο φουαγέ του αμφιθεάτρου όπου παρουσιάζεται η μαθητική έκθεση του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας με τίτλο «Καλλιτεχνική Μαθητική Έκφραση με Ζωγραφική και Φωτογραφία» σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα μεγάλων διαστάσεων τα οποία δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες με την υποστήριξη των καθηγητών τους. Πρόκειται για ζωγραφικά έργα με ακρυλικά πάνω σε μουσαμά τα οποία λειτουργούν στην πραγματικότητα ως background στις φωτογραφίες που τα συνοδεύουν, συμπληρώνοντας το σκεπτικό της δημιουργίας του καθενός και αποτυπώνουν τους μαθητές σε θέση μοντέλου.
Τα θέματα των ζωγραφικών έργων αντλούνται από επιλεγμένα γνωστά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Πράξης “Υποστήριξη και Διαχείριση Δράσης” του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε. Αρωγοί στη δημιουργική προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών υπήρξαν οι καθηγητές : Γιάννης Στεφανής – Συντηρητής έργων τέχνης, Έφη Θάνου – Εικαστικός, Μαρία Λαγού – Τεχνολόγος Γραφικών Τεχνών & Εικαστικός, Γιώργος Παπαδημητρίου – Τεχνολόγος Γραφικών Τεχνών, Βασιλική Πρίντζιου – Γραφίστας.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στο αίθριο του ισογείου λειτουργεί το πωλητήριο του μουσείου στο οποίο μπορεί κανείς να βρει αντικείμενα και έργα τέχνης με την υπογραφή της Πινακοθήκης.
Αντίγραφα έργων σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων της συλλογής, κάρτες, αναπαραγωγές πινάκων, χαρτοκόπτες, σελιδοδείκτες, επάργυρα και πορσελάνινα διακοσμητικά, κοσμήματα, εκδόσεις, κ.α.

Πληροφορίες:
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα
Τηλ. 2410 616266
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

23-07-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ) Τρίτη 27/07/2021, ώρα 20:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

23-07-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ) Τρίτη 27/07/2021, ώρα 19:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

23-07-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 27/01/2021, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-07-2021
Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει το πρόγραμμα «εμβολιασμός κατ’ οίκον»

• Συνέργειες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών
• Διάθεση οχήματος και προσωπικού για εμβολιασμούς, από την 5η ΥΠΕ
• Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες διερευνούν περιπτώσεις συμπολιτών που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν – Συνεργασία και τους συλλόγους ΑμεΑ
• Τηλεφωνική γραμμή για εκδήλωση ενδιαφέροντος από συμπολίτες


Στην προσπάθεια για ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με στόχο να εμβολιαστούν ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποι μας, ενισχύει ο Δήμος Λαρισαίων.
Ειδικότερα, μετά από σχετικό κάλεσμα του Υπουργείου Εσωτερικών, η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής οργανώνει τη διάθεση οχήματος και προσωπικού από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στην 5η ΥΠΕ για το πρόγραμμα «εμβολιασμός κατ΄ οίκον».

Παράλληλα, στο πλαίσιο τη ίδιας προσπάθειας, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες διερευνούν στους συμπολίτες που είναι ενταγμένοι σε διάφορα προγράμματα στήριξης, εάν χρειάζονται να εξυπηρετηθούν μέσω του «εμβολιασμού κατ’ οίκον», ενώ ο Δήμος ζήτησε και τη συνεργασία των συλλόγων αναπήρων της περιοχής προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ανεμβολίαστοι συμπολίτες που θα ήθελαν και θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τη νέα πρωτοβουλία.
Παράλληλα, όπως έχει ανακοινώσει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γ. Ζαούτσος, στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας όποιος συμπολίτης θέλει να εμβολιαστεί κατ΄οίκον, μπορεί να επικοινωνεί στην τηλεφωνική γραμμή 2410-680.220 (Δευτέρα εως Παρασκευή , από 8 π.μ. εως 3 μ.μ.) και να το δηλώνουν.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων συνδράμει με όλες τους τις δυνάμεις στην εθνική προσπάθεια για τον εμβολιασμό και την αναχαίτιση της πανδημίας, και καλεί για άλλη μια φορά τους συμπολίτες να εμβολιαστούν.

 

23-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-07-2021
Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις της επιθεώρησης του Θεσσαλικού Θεάτρου

Ολοκληρώνεται το Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι στην Αυλή του Μύλου

Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση των παραστάσεων του Θεσσαλικού Θεάτρου με το Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι, σε κείμενα και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, που συγκινεί και ψυχαγωγεί καθημερινά το θεατρόφιλο κοινό με ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν της Λάρισας αλλά και της Ελλάδας της δεκαετίας του ’50. Μόνο τέσσερις τελευταίες παραστάσεις (Παρασκευή 23, Δευτέρα 26, Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Ιουλίου) απομένουν για την κλασική επιθεώρηση του Θ.Θ. στη σκηνή του Μύλου και η ανταπόκριση των θεατών μεγάλη, καθώς σπεύδουν να κλείσουν έγκαιρα τη θέση τους.

 Ώρα έναρξης 21:15. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr. Πληροφορίες από Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:00-14:00 και 20:00 – 21:30 στο 2410 533417.

Τιμές εισιτηρίων: ΑμεΑ – Άνεργοι 5 ευρώ, Μαθητικό – Φοιτητικό 8 ευρώ, Κανονικό 10 ευρώ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος

Σκηνικά – Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Μουσική Επιμέλεια, Διδασκαλία: Αλέξανδρος Τσιωνάς

Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου

Βοηθός Σκηνοθέτη : Ειρήνη Ζγούρη

Προβολές: Ιωάννης Πέτρου

Επεξεργασία εικόνων Βαγγέλης Αντωνόπουλος

Κατασκευή Κοστουμιών : Νικολέτα Καϊση

Κατασκευή Σκηνικού: Χρήστος Καράκης, Νίκος Ανδριανόπουλος

Υπεύθυνος Παραγωγής : Νίκος Γεωργάκης

Επιμέλεια ήχου  Γιώργος Γκόλαντας

Φωτογραφίες παράστασης: Βασίλης Αγγλόπουλος

Βοηθός φωτογράφου  Ηλίας Αγγλόπουλος

Τρέιλερ: Δημήτρης Βάλλας - Life of Film productions,

Αφίσα: Μουτζούρα

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Βασίλης Καρμίρης, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Αθηνά Σακαλή, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας, Θάλεια Χαραρά.

Οι φωτογραφίες των προβολών της παράστασης είναι του Τάκη Τλούπα.

Οι περούκες της παράστασης είναι προσφορά  του κομμωτηρίου και του καταστήματος περουκών «Σαντράκης»

Στην παράσταση παίζουν ζωντανά μουσική οι ηθοποιοί: Ηρακλής Τζαφέτας Σαξόφωνο. Θάλεια Χαραρά Πιάνο. Παναγιώτης Τόλιας Φλάουτο. Βασίλης Καρμίρης Μαράκες και ο Αλέξανδρος Τσιωνάς Κιθάρα και Τραγούδι.

Στην ηχογράφηση της μουσικής έπαιξαν: Γιώργος Αγγελάκης ακορντεόν και τρομπόνι, Αποστόλης Γιάγκος πιάνο, Σπύρος Καβαλλιεράτος κιθάρα, Ιωάννης Μακρυγιάννης κρουστά, Ευάγγελος Τσιαπλές μπουζούκι.

22-07-2021
Τα ΚΔΑΠ του δήμου Λαρισαίων στη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης

Τα παιδιά του δικτύου ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων έχουν τη χαρά να απολαμβάνουν τη δροσιά του νερού και να γνωρίζουν τις βασικές αρχές κολύμβησης μέσα από το σταθερό πρόγραμμα επισκέψεων στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ.

Τα παιδιά συνοδεύονται από τους παιδαγωγούς τους και με την επίβλεψη και καθοδήγηση και των ειδικευμένων εκπαιδευτών της Δημοτικής Πισίνας μαθαίνουν να απολαμβάνουν τα  παιχνίδια με το νερό γνωρίζοντας παράλληλα τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης.

Η εξωτερική δράση του δικτύου ΚΔΑΠ στη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης είναι ιδιαίτερα αγαπητή  καθώς προσφέρει στα παιδιά δροσιά, χαρά και γνώση για να συνεχίσουν θαλάσσιες εξορμήσεις τους.  Ψυχαγωγία αλλά και τήρηση των μέτρων ασφαλείας από τον Covid  19, δίνουν την πολύτιμη  αύρα δροσιάς και ξεγνοιασιάς στο καλοκαίρι των παιδιών που είναι γραμμένα στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων.

Η ΔΗ.ΚΕ.Λ, ευχαριστεί θερμά την Αντιδημαρχία Αθλητισμού για την υποστήριξη της δράσης.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ και τη δωρεάν εγγραφή μέσω ΕΣΠΑ.

Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ηπείρου 96 – 98,  τ. 2410 661-727 και 2410 663 085

https://www.facebook.com/kdap.dimoslarissa/

22-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-07-2021
Στήριξη του Δήμου Λαρισαίων σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες
 • Ευχαριστίες  Ερ. ΑΕΛ,  ΝΟΛ και Ηρακλή Λάρισας σε Δημοτική αρχή και Δ.Σ. για την απόφαση κάλυψης εξόδων μετακίνησης των ομάδων

Ευχαριστίες προς τη δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, εξέφρασαν σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Απ. Καλογιάννη εκπρόσωποι αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων με έδρα την Λάρισα, που μετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα και τα οποία υποστηρίχθηκαν οικονομικά για τις μετακινήσεις των αποστολών από το Δήμο.

Ειδικότερα, στην συνάντηση με τον δήμαρχο παραβρέθηκαν, εκ μέρους της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ και της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών που αγωνίζεται στην Α’ Εθνική, ο πρόεδρος του σωματείου κ.  Γ. Νάκας, ο έφορος της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου κ. Ν. Λιντέρης και  ο προπονητής της ομάδας κ. Β. Πάνος, εκ μέρους του ΝΟΛ και της ομάδας πόλο γυναικών που αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική ο έφορος κ. Χρ. Τουλουμζίδης και εκ μέρους του Ηρακλή Λάρισας που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λ. Ιωακείμ, ενώ παρόντες στην συνάντηση ήταν  οι αντιδήμαρχοι Αθλητισμού Μιχ. Αναστασίου και Οικονομικών Θ. Αδαμόπουλος.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο, τη δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση οικονομικής στήριξης τους, με έξοδα μετακίνησης, αμέσως μόλις υπήρξε η δυνατότητα , μετά από σχετική νομοθετική κυβερνητική πρωτοβουλία. Παράλληλα υπογράμμισαν  ότι ήταν στενή και άριστη η συνεργασία που είχαν με τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ.κ. Μιχ. Αναστασίου και Θ. Αδαμόπουλο για την έγκαιρη υλοποίηση της απόφασης.

 Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, τόνισε για άλλη μια φορά ότι η δημοτική αρχή είναι πάντα ανοικτή σε συνεργασίες και συνέργειες με τους φορείς της πόλης σε όλα τα επίπεδα, συμπληρώνοντας ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων του, ο Δήμος θα συνεχίζει να στηρίζει τα σωματεία. Τέλος ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για την πορεία του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην πόλη στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας καθώς και για την προοπτική ίδρυσης Αθλητικού οργανισμού του Δήμου.

21-07-2021
Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή της οδού Νικηταρά

Το Φθινόπωρο η έναρξη των έργων
• Απ. Καλογιάννης: Συνεχίζουμε στο δρόμο των αλλαγών με τη στήριξη των συμπολιτών

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει από το Δήμο Λαρισαίων, το Φθινόπωρο, το έργο της ανακατασκευής των οδών Νικηταρά, Αυξεντίου και τμημάτων των οδών Κύπρου, 23ης Οκτωβρίου και Βενιζέλου.

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου της τεχνικης εταιρείας «Solis A.E» κ. Στ. Λιάπη. Πρόκειται για ακόμα ένα νέο έργο που εντάσσεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με προϋπολογισμό 2,6 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ) το οποίο χρηματοδοτείται με 1 εκατ. ευρώ περίπου, από το «Πράσινο Ταμείο» μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019-2020» και από πόρους του Δήμου Λαρισαίων με ποσό 1.6 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά την πλήρη ανακατασκευή της οδού Νικηταρά ώστε να ενταχθεί σε αυτή νέος ποδηλατόδρομος, και τμημάτων των οδών Κύπρου (Αμαλίας-23ης Οκτωβρίου), 23ης Οκτωβρίου (Κύπρου-Λ .Κατσώνη), Αυξεντίου (Σεφέρη-Αιόλου), Βενιζέλου (Ολύμπου-Αμαλίας), 31ης Αυγούστου (Αμαλίας-Ογλ), Αμαλίας (Κύπρου-Βενιζέλου) και Ογλ (Νικηταρά – 31ης Αυγούστου) ώστε ο σηματοδοτούμενος κόμβος στη συμβολή των οδών Αμαλίας – Κύπρου – Νικηταρά – 23ης Οκτωβρίου – 28ης Οκτωβρίου να μετατραπεί σε κυκλικό κόμβο.

23ης Οκτωβρίου, Αμαλίας - Κυκλικός - Ογλ, Νικηταρά, Ολύμπου - Βενιζέλου - Κύπρου - Αμαλίας

Απ. Καλογιάννης: Συνεχίζουμε σταθερά στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών για την πόλη, με τη στήριξη των Λαρισαίων

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε τα εξής:

«Συνεχίζουμε, με έντονο βηματισμό το μεγάλο και σημαντικό έργο με το οποίο η πόλη αλλάζει. Ακόμα και οι ιδιαίτερα δύσκολοι καιροί, λόγω πανδημίας και οικονομικών προβλημάτων, δεν σταμάτησαν την υλοποίηση του σχεδιασμού μας.

Υπογράψαμε, σήμερα τη σύμβαση για την ανακατασκευή της οδού Νικηταρά, το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις και στην οδό Ογλ, σε τμήματα της Βενιζέλου, της Κύπρου, της Αμαλίας, της 23ης Οκτωβρίου και κατασκευή κυκλικού κόμβου στην συμβολή Κύπρου, Νικηταρά, 28ης Οκτωβρίου κ.α

Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για την πόλη. Οταν ξεκινήσει η κατασκευή του θα προκληθείσίγουρα αναστάτωση. Όπως και άλλες φορές, έτσι και τώρα, ζητώ την κατανόηση και την υπομονή των συμπολιτών. Οι Λαρισαίοι, έχουν αντιληφθεί πλέον, ότι η Λάρισα σταθερά βαδίζει σε δρόμο μεγάλων αλλαγών που την ανεβάζουν επίπεδο. Αισθανόμασταν και αισθανόμαστε ότι έχουμε τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Λαρισαίων σ΄ αυτή τη τεράστια προσπάθεια. Αυτό αποτυπώνεται, πλέον και στις μετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συμπολίτες γι’ αυτή τη στήριξη.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την Λάρισα της επόμενης δεκαπενταετίας για την αντιμετώπιση των μεγάλων και μικρότερων προβλημάτων της»

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αν. δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γ. Σούλτης, ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Πατσιούρας και ο επιβλέπων μηχανικός της Διεύθυνσης ΤΥ Γ. Σκουμής.

21-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-07-2021
Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων ξεναγούνται στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στο Μύλο του Παππά

Από τις καλοκαιρινές πολιτιστικές διαδρομές  των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων  δεν θα μπορούσε να λείπει το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων που λειτουργεί στο Μύλο του Παππά, άρρηκτα δεμένο με την ιστορία της πόλης και τη φυσιογνωμία της θεσσαλικής γης.

Ομάδες παιδιών από το δίκτυο ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων περιηγήθηκαν στο μουσείο , μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του νεώτερου πολιτισμού, κατανόησαν βήμα βήμα τη διαδικασία που οδηγεί από το στάρι στο αλεύρι και το ψωμί και πακολούθησαν  με ενδιαφέρον όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στο μηχανολογικό εξοπλισμό του.

Η ζωντανή και εμψυχωτική ξενάγηση από το προσωπικό του Μουσείου μετέφερε τη χαρά και τη γνώση στα παιδιά καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο. Η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις δομές ΚΔΑΠ όπου τα παιδιά έφτιαξαν με ενθουσιασμό την  τρισδιάστατη μακέτα του Μύλου του Παππά – υλικό από το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου. Στη δράση συμμετείχαν οι δομές του 33ου νηπιαγωγείου, του 4ου δημοτικού σχολείου,  του14ου δημοτικού σχολείου και  του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων.

Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών  και το Μουσείο Σιτηρών κα Αλεύρων για τη φιλοξενία.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων συνεχίζει να ψυχαγωγεί και να μαθαίνει στα παιδιά την ιστορία της πόλης τους, απαραίτητη για τον μελλοντικό βηματισμό τους.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ και τη δωρεάν εγγραφή μέσω ΕΣΠΑ.

Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ηπείρου 96 – 98,  τ. 2410 661-727 και 2410 663 085

https://www.facebook.com/kdap.dimoslarissa/

 

21-07-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΕΚΤΑΚΤΗ-ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ) Τετάρτη 21/07/2021, ώρα 11:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-07-2021
53/2021 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

20-07-2021
52/2021 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

20-07-2021
51/2021 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

20-07-2021
50/2021 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

20-07-2021
Στην τελική ευθεία οι παραστάσεις της επιθεώρησης του Θ.Θ. - Έως 29 Ιουλίου το "Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι" στην Αυλή του Μύλου

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι παραστάσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου με την κλασική επιθεώρηση Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι, σε κείμενα και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Συγκίνηση, γέλιο και θερμό χειροκρότημα κάθε βράδυ στη σκηνή της Αυλής του Μύλου από το κοινό της Λάρισας, που έχει αγκαλιάσει το νοσταλγικό αυτό ταξίδι στο παρελθόν της πόλης αλλά και της Ελλάδας της δεκαετίας του ’50.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 29 Ιουλίου. Ώρα έναρξης 21:15. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr. Πληροφορίες από Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:00-14:00 και 20:00 – 21:30 στο 2410 533417.

Τιμές εισιτηρίων: ΑμεΑ – Άνεργοι 5 ευρώ, Μαθητικό – Φοιτητικό 8 ευρώ, Κανονικό 10 ευρώ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος

Σκηνικά – Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Μουσική Επιμέλεια, Διδασκαλία: Αλέξανδρος Τσιωνάς

Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου

Βοηθός Σκηνοθέτη : Ειρήνη Ζγούρη

Προβολές: Ιωάννης Πέτρου

Επεξεργασία εικόνων Βαγγέλης Αντωνόπουλος

Κατασκευή Κοστουμιών : Νικολέτα Καϊση

Κατασκευή Σκηνικού: Χρήστος Καράκης, Νίκος Ανδριανόπουλος

Υπεύθυνος Παραγωγής : Νίκος Γεωργάκης

Επιμέλεια ήχου  Γιώργος Γκόλαντας

Φωτογραφίες παράστασης: Βασίλης Αγγλόπουλος

Βοηθός φωτογράφου  Ηλίας Αγγλόπουλος

Τρέιλερ: Δημήτρης Βάλλας - Life of Film productions,

Αφίσα: Μουτζούρα

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Βασίλης Καρμίρης, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Αθηνά Σακαλή, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας, Θάλεια Χαραρά.

Οι φωτογραφίες των προβολών της παράστασης είναι του Τάκη Τλούπα.

Οι περούκες της παράστασης είναι προσφορά  του κομμωτηρίου και του καταστήματος περουκών «Σαντράκης»

Στην παράσταση παίζουν ζωντανά μουσική οι ηθοποιοί: Ηρακλής Τζαφέτας Σαξόφωνο. Θάλεια Χαραρά Πιάνο. Παναγιώτης Τόλιας Φλάουτο. Βασίλης Καρμίρης Μαράκες και ο Αλέξανδρος Τσιωνάς Κιθάρα και Τραγούδι.

Στην ηχογράφηση της μουσικής έπαιξαν: Γιώργος Αγγελάκης ακορντεόν και τρομπόνι, Αποστόλης Γιάγκος πιάνο, Σπύρος Καβαλλιεράτος κιθάρα, Ιωάννης Μακρυγιάννης κρουστά, Ευάγγελος Τσιαπλές μπουζούκι.

 

20-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-07-2021
Προγράμματα δροσιάς για τους μικρούς κατασκηνωτές του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη”

Με βουτιές και πολλά χαμόγελα στην δημοτική πισίνα Νεάπολης τελείωσε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος και από τη Δευτέρα 19.07.2021 ξεκινά η δεύτερη περίοδος για τους μικρούς κατασκηνωτές.

Βουτιές, παιχνίδια με το νερό και οδηγίες για την ασφάλεια και τους κανόνες προσεχτικής κολύμβησης είναι οι μικρές καθημερινές “ρουτίνες” των παιδιών κατά τη διάρκεια των δράσεων στην πισίνα και στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας που τους παρέχουν τα εφόδια και για τις θαλάσσιες εξορμήσεις τους.

Οι δραστηριότητες κολύμβησης είναι από τα πιο δημοφιλή προγράμματα της ¨Κατασκήνωσης στην Πόλη” καθώς προσφέρει μέσα στο θερμό ελληνικό καλοκαίρι παιχνίδι, δροσιά, χαρά και ανεμελιά στα παιδιά.

Λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις λόγω Covid 19, τους χώρους κολύμβησης  θα επισκεφτούν όλες οι δομές του προγράμματος.

Στην πισίνα παραβρέθηκαν και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Εκπαιδευτικών Δράσεως κος Σωτήρης Βούλγαρης, καθώς και η διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Σταυρούλα  Μπαξεβάνου.

Η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος ξεκινά την Δευτέρα 19.07.2021 και ολοκληρώνεται την 30.07.2021, με πολλές δράσεις όπως επίσκεψη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, επίσκεψη στη γεωτεχνική υπηρεσία,  κολύμβηση, μαθήματα αστρονομίας, μαθήματα σκάκι, μαθήματα πρώτων βοηθειών, παράσταση κουκλοθεάτρου.

 

19-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
19-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-07-2021
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test στο Δήμο Λαρισαίων 19/07 εως 25/07

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής

rapid test, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Δευτέρα 19 Ιουλίου      

2ο & 4ο Δημοτικό Σχολείο/ Ανθίμου Γαζή (7 π.μ – 9 π.μ.)

Κεντρική Πλατεία 9 π.μ. – 5 μ.μ

Πλατεία  ΟΣΕ 9 π.μ. – 3 μ.μ

                             

Τρίτη 20 Ιουλίου            

Κεντρική Πλατεία 9 π.μ. – 5 μ.μ

Πλατεία  ΟΣΕ 9 π.μ. – 3 μ.μ

 

Τετάρτη 21 Ιουλίου       

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 5 μ.μ)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9 π.μ – 3 μ.μ)

Λιβαδάκι, πλατεία (9 π.μ. – 12 μ)

Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα  (9 π.μ. – 2 μ.μ.)

Αγιος Αχιλλειος / Αλογο (9 π.μ – 2 μ.μ.)

Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα  (9 π.μ. – 2 μ.μ)

Αθλητικο Κεντρο Νεάπολης (12 μ – 2 μ.μ)                   

        

Πέμπτη 22 Ιουλίου        

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 5 μ.μ)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9 π.μ – 3 μ.μ)

Πλατεία ΟΣΕ (9 π.μ. – 3 μ.μ)

Φαλάνη, (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Γιάννουλη (9 π.μ. – 2 μ.μ.)

                             

Παρασκευή 23 Ιουλίου               

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 5 μ.μ)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9 π.μ – 3 μ.μ)

Πλατεία ΟΣΕ (9 π.μ. – 3 μ.μ)

Πλατεία ΑΤΑ (9 π.μ -  3 μ.μ)

                             

Σάββατο 24 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 5 μ.μ)

                                            

Κυριακή 25 Ιουλίου                     

 Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 5 μ.μ)

16-07-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής, Πέμπτη 22/07/2021, ώρα 13:00(ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ )

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-07-2021
«Και μπροστά μας / Ο ουρανός» - Από το Φυτώριο της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών παρουσιάζει τη βιντεοσκοπημένη χορογραφία  «Και μπροστά  μας / Ο ουρανός» της καθηγήτριας χορού της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας, Κατερίνας Μπούτου,  με τη συμμετοχή μαθητριών της τάξης του Φυτωρίου της Σχολής.

Με έναυσμα τον εορτασμό των 200 χρόνων της εθνικής μας ανεξαρτησίας που συνέπεσε με τη δεσμευτική συνθήκη της πανδημίας, με έμπνευση από  έργα των εμβληματικών ζωγράφων Ευγένιου Ντελακρουά και Νικόλαου Γύζη που αντλούν το θέμα τους από τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, η χορογραφία προσπαθεί να αναδείξει μέσα από τη φόρμα του κλασικού μπαλέτου στοιχεία ελληνικότητας, σχολιάζοντας το σκοτάδι ως γονιμοποιό δύναμη της ζωής που εμπεριέχει,  ως προάγγελο εν τέλει του φωτός.

Οι στίχοι  του ποιητή Γιώργου Σαραντάρη «Και μπροστά μας / Ο ουρανός», εκφράζουν ίσως με τον πιο δηλωτικό  τρόπο, την ελπίδα για την αναγέννηση, τη μετάβαση από τα καθηλωτικά δεσμά στην ελευθερία και στον ανοιχτό ορίζοντα.

 • Χορογραφία-διδασκαλία: Κατερίνα Μπούτου
 • Διασκευή-ενορχήστρωση  του «Να ’τανε το ’21» σε μουσική σύνθεση Σταύρου Κουγιουμτζή:  Karl Laborge 
 • Χορεύουν οι μαθήτριες του Φυτωρίου της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου:

Πετρούλα Δρέντζα,  Χρύσα Ευθυμίου, Κατερίνα Μπαλαντίνα, Χριστίνα Στραγαληνού, Μιχαέλα Χάμου

 • Βίντεο: Πάνος Μπαντικούδης – Filmaki.gr
 • Ο τίτλος «Και μπροστά μας/ Ο ουρανός» προέρχεται από το ποίημα «Έπος» του Γιώργου Σαραντάρη: « Φύλλα δέντρου / Φτερά πουλιού / Άνεμος / Έπειτα θάλασσα / Κύματα / Χρόνος γαλάζιος / Ορίζοντες παντού/ Και μπροστά μας / Ο ουρανός»

Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου ευχαριστεί τον κύριο Γκες Μίχοφ για τις πολύτιμες συμβουλές του.

Το βίντεο θα κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 19 Ιουλίου στις 11 το πρωί στο κανάλι της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στο youtube και στα κοινωνικά της δίκτυα και από τότε μπορείτε να το βλέπετε δωρεάν όποτε και όσο θέλετε. https://youtu.be/edM_4pOIPrE

16-07-2021
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Τετάρτη 21/07/2021, ώρα 12:30(ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης πατήστε ΕΔΩ

16-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

 Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-07-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής, Παρασκευή 16/07/2021, ώρα 10:00(ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ )

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-07-2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2021-2022 ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Από την  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, για την περίοδο 2021-2022.

Υποβλήθηκαν 1.650 αιτήσεις νηπίων & βρεφών και ικανοποιούνται σε αυτή τη φάση 1.608 από αυτές.

Η επιλογή των παιδιών έγινε  με το αδιάβλητο, αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης και σύμφωνα με  τη δυναμικότητα του κάθε παιδικού σταθμού.

Τα ονόματα των παιδιών θα είναι αναρτημένα σε εσωτερικό χώρο των Παιδικών Σταθμών του Δήμου. Δεν θα δημοσιοποιηθούν λόγω του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι, η περίοδος για ενστάσεις και για κατάθεση νέων αιτήσεων θα είναι από 1/9/2021 έως 10/9/2021 στα γραφεία της Δ/νσης (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος) ενώ για τις απαντήσεις θα καταβληθεί η προσπάθεια να δοθούν εντός πέντε ημερών.

Αναφορικά με τη λειτουργία του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή της Ανθούπουλης, ενημερώνουμε τους γονείς ότι εάν δεν είναι δυνατή η λειτουργία του το Σεπτέμβριο, για τεχνικούς λόγους, τα βρέφη ή τα νήπια θα φιλοξενηθούν στο παιδικό σταθμό της Β΄προτίμησης, μέχρι της έναρξης λειτουργίας του παιδικού σταθμού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Λαρισαίων , συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2021-2022»  και οι ενδιαφερόμενες μητέρες αφού υποβάλλουν την αίτησή τους,  όταν ανακοινωθεί η Πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ και εφόσον θα είναι δικαιούχοι voucher, θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία της Διεύθυνσης για την υπογραφή Σύμβασης για τον παιδικό σταθμό του Δήμου Λαρισαίων που τοποθετήθηκε το παιδί τους ώστε να φιλοξενείται δωρεάν,  μέσω του προγράμματος.

Οι παιδικοί σταθμοί θα ξεκινήσουν,  για τη νέα περίοδο,  στις 1 Σεπτεμβρίου 2021 και παράλληλα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του Αγιασμού  του κάθε παιδικού σταθμού, για τις 2/9/2021.

Κατά το μήνα Αύγουστο θα λειτουργήσει ο ο 5ος  Βρεφονηπιακός Σταθμός (Ρούσβελτ 46) και έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτήσεων.

Επίσης ανακοινώνεται ότι, στην απογευματινή ζώνη ικανοποιείται το σύνολο των αιτήσεων και τα ονόματα των φιλοξενούμενων παιδιών θα είναι αναρτημένα στον 5ο Παιδικό Σταθμό (Ρούσβελτ 46) και στα γραφεία της Διεύθυνσης.

15-07-2021
Δ. Λαρισαίων - Εγκαταστάθηκαν προκατασκευασμένες αίθουσες στο Δημοτικό Σχολείο της Φαλάνης
 • Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός του Μαρτίου

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση προκάτ αιθουσών στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών για τη διδασκαλία των παιδιών μετά τις ιδιαίτερα σημαντικές ζημιές που προκάλεσε στο διδακτήριο η σεισμική δραστηριότητα του Μαρτίου.

Ως γνωστόν, μετά την εντονότατα σεισμική δραστηριότητα του Μαρτίου και τους ελέγχους από αρμόδια κλιμάκια φορέων του Υπουργείου Υποδομών, η παλιά  πέτρινη πτέρυγα  του σχολείου, κρίθηκε ακατάλληλη, Με πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για την εξεύρεση λύσεων για την ομαλή έναρξη της νέας χρονιάς και σε συνεχή συζήτηση  και διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και το σύλλογο γονέων συμφωνήθηκε η τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στους χώρους του σχολείου.

Ήδη οι νέες αίθουσες έχουν εγκατασταθεί προκειμένου το Σεπτέμβριο να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Φαλάνης.

Προκατασκευασμένες αίθουσες θα εγκατασταθούν τις επόμενες ημέρες και σε σχολεία της Λάρισας

15-07-2021
Διακήρυξη Ανοιχτού Διαγωνισμού - Προμήθειας Υλικών Καθαριότητας & Ευπρεπισμού

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την περίληψη της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο της οικονομικής προσφοράς(doc), πατήστε ΕΔΩ

15-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

 Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-07-2021
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια Ψηκτρών (Βούρτσες) Αυτοκινούμενων Σαρώθρων του Δήμου Λαρισαίων

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

14-07-2021
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021 ΑΠΟ 01/01/2021 ΕΩΣ 30/06/2021 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

14-07-2021
Στο Δημαρχείο της Λάρισας η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας στην Θεσ/νίκη

Στο Δημαρχείο της Λάρισας βρέθηκε η Γενικής Πρόξενος της Γαλλίας στην Θεσσαλονίκη κα. Sandrine Mouchet, στο πλαίσιο της παρουσίας της στην πόλη μας για τα εγκαίνια της έκθεσης για τα 200 χρόνια Ελληνογαλλικής Φιλίας και Συνεργασίας, που φιλοξενείται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Η κ. Mouchet, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή δήμαρχο, αντιδήμαρχο Γ. Σούλτη, παρουσία και της διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ.ας Χρ. Βουλγαράκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η στενή σχέση και συνεργασία του Δήμου με τις διπλωματικές αρχές της Γαλλίας στην χώρα μας, όπως και με το Γαλλικό Ινστιτούτο. 

14-07-2021
Συνάντηση δικτύωσης για θέματα υγείας ανάμεσα σε Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμο Λαρισαίων και Δήμο Φαρκαδόνας

Συνάντηση με σκοπό την δημιουργία υγειονομικού χάρτη και προφίλ Υγείας των δήμων Λαρισαίων και Φαρκαδόνας πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κατόπιν σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Βασίλειος Πινακάς, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων Σωτήρης Βούλγαρης, η Διευθύντρια Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτικής Ευθυμία Ζιώγα, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμητρα Παπαστεργίου ψυχολόγος, Εύη Μπουκόρου Κοινωνιολόγος- Συντονίστρια του Παραρτήματος ΡΟΜΑ, η Ειρήνη Κακαίτσα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαίδευσης του Δήμου Φαρκαδόνας και ο Κωνσταντίνος Ασίκης προϊστάμενος τμήματος Προγραμματισμού του  Δήμου Φαρκαδόνας. Μετά την ανακοίνωση ίδρυσης ΚΕΠ Υγείας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων( ΕΔΔΥΠΠΥ) από το Δήμο Λαρισαίων συζητήθηκε η ανάγκη να κατοχυρωθεί διαδημοτική συνεργασία με την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σκοπός είναι να διαμορφωθεί ένας χάρτης υγείας τα αποτελέσματα του οποίου θα δώσουν τη δυνατότητα τόσο στην Περιφέρεια όσο και στις δομές κοινωνικής πρόνοιας των συμμετεχόντων δήμων να χαράξουν πολιτικές πρόληψης για τα νοσήματα που θα αναδειχθούν ανά περιοχή.

  Η σύσκεψη ανέδειξε την ανάγκη καταγραφής νοσημάτων που υπερτερούν αριθμητικά ώστε να μπορέσουν να οργανωθούν δράσεις ενημέρωσης του υγιούς πληθυσμού αλλά και πιο σωστές παρεμβάσεις για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, Η συνάντηση αποτελεί την πρώτη επαφή μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή φορέων υγείας δημόσιων και ιδιωτικών ώστε να μπορεί να γίνει όσο πιο αντικειμενική καταγραφή των δεδομένων που θα συναχθούν. Αξίζει τέλος, να αναφερθεί ότι οι δύο δήμοι είναι μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ διαμόρφωση και υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής και πρόληψης καθώς και η λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το ΕΚΤ 2014-2020.

14-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια αεροθαλάμων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών
 
 Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ
14-07-2021
Διακοπή λειτουργίας τμημάτων του προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη» λόγω κρουσμάτων κορονοιού

Την αναστολή λειτουργίας όλων των τμημάτων του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» του Δήμου Λαρισαίων  που λειτουργούν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και ενός τμήματος που λειτουργεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, μέχρι την λήξη της πρώτης περιόδου του προγράμματος την ερχόμενη Παρασκευή 16 Ιουλίου, αποφάσισε η δημοτική αρχή του Δήμου μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοιού.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών, που είναι επιφορτισμένα με την λειτουργία της «Κατασκήνωσης στην Πόλη» θα επικοινωνήσουν με τους γονείς των παιδιών που μετέχουν στο τμήμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου που θα διακόψει τη λειτουργία του.

Με την συγκεκριμένη αφορμή, από το Δήμο Λαρισαίων σημειώνεται για άλλη μια φορά ότι η διαφαινόμενη νέα έξαρση της πανδημίας με την άνοδο των κρουσμάτων την ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη Δ και την πρόβλεψη για τέταρτο κύμα,  καθιστούν επιβεβλημένη την τήρηση των βασικών μέτρων προστασίας και κυρίως  τον εμβολιασμό ολοένα και περισσότερων συνανθρώπων μας προκειμένου να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων θα συνεχίζει να εργάζεται για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία όλων.

13-07-2021
Παράσταση κουκλοθεάτρου για το πρόγραμμα "Κατασκήνωση στην Πόλη"

Με πολλή χαρά και μεγάλο ενδιαφέρον  οι ομάδες μικρών κατασκηνωτών  παρακολουθούν παραστάσεις κουκλοθεάτρου.

Ο “τζίτζικας και ο μέρμηγκας” η γνωστή ιστορία του Αισώπου ζωντάνεψε με τη βοήθεια των μοναδικών χειροποίητων κούκλων από το κουκλοθέατρο της κυρίας Ξηρομερίτου. Τα "άσπρα καράβια" του 2ου Δημοτικού σχολείου χόρεψαν και τραγούδησαν μαζί με τον τεμπέλη τζίτζικα που όλο το καλοκαίρι διασκέδαζε χωρίς να σκεφτεί ότι θα έρθει και ο χειμώνας και δεν θα έχει να φάει. Τα γεμάτα χρώματα σκηνικά, οι υπέροχες κούκλες και οι μοναδικές μελωδίες ξεσήκωσαν παιδιά και δασκάλους.

Την παράσταση παρακολούθησε και συμμετείχε διαδραστικά η διευθύντρια παιδικών σταθμών και εκπαιδευτικών δράσεων κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου και συντονίστρια του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη”. 

Το πρόγραμμα παραστάσεων κουκλοθεάτρου βρίσκεται σε εξέλιξη και θα καλύψει όλες τις δομές του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη”.

 

13-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-07-2021
Ψήφισμα για τη Συρρίκνωση του Δικτύου Καταστημάτων των Τραπεζών στην Ελληνική Περιφέρεια

Για το κείμενο του ψηφίσματος, πατήστε ΕΔΩ

13-07-2021
Παρτίδες σκάκι στην Κατασκήνωση στην Πόλη

Για  έβδομη συνεχόμενη χρονιά οι μικροί κατασκηνωτές του προγράμματος του  Δήμου Λαρισαίων  «Κατασκήνωση στην πόλη» υποδέχονται με χαρά τους εκπαιδευτές του Συλλόγου Σκακιστών Λάρισας, Σπύρο Ναθαναήλ και Κλεάνθη Θανόπουλο, για να μυηθούν κοντά τους στους βασικούς κανόνες του  αγαπημένου παιχνιδιού στρατηγικής.

Μικροί και μεγάλοι ΑΙΛΟΥΡΟΙ του 19ου Δημοτικού Σχολείου, διδάχθηκαν μαθήματα σκάκι παρακολουθώντας μαζί τους και η Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Μπαξεβάνου Σταυρούλα., υπεύθυνη του Προγράμματος.

Το σκάκι ως πνευματικό άθλημα καλλιεργεί και αναπτύσσει σπουδαίες αρετές και δεξιότητες όπως την πειθαρχία, τη μνήμη, την ετοιμότητα, την ευφυΐα, το  λογικό συλλογισμό, τη διαπαιδαγώγηση της θέλησης και της αντοχής. Aποτελεί ένα συναρπαστικό παιχνίδι που ενεργοποιεί τις πνευματικές δυνάμεις των παικτών που παίζουν με ίσους όρους εφαρμόζοντας με ακρίβεια και επιδεξιότητα τους κανόνες του.  Το σημαντικότερο μιας παρτίδας σκάκι δεν είναι  η νίκη επί του αντιπάλου αλλά η ποιότητα της νίκης.

Τα παιδιά αγαπούν το σκάκι  και μετά από  την ολοκλήρωσης του  εισαγωγικού μαθήματος,  σκύβουν πάνω στις σκακιέρες τους, κάνουν  καθημερινή εξάσκηση και παίζουν πολλές ακόμη παρτίδες. 

Τα μαθήματα θα εφαρμοστούν σε όλες τις δομές του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη”.

 

12-07-2021
Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις της επιθεώρησης του Θεσσαλικού Θεάτρου, Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι στην Αυλή του Μύλου

Συγκίνηση και θερμό χειροκρότημα γεμίζουν κάθε βράδυ την Αυλή του Θεάτρου του Μύλου, για τη νέα παραγωγή του Θεσσαλικού, την επιθεώρηση Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι, σε κείμενα και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Οι παραστάσεις συνεχίζονται καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, με το ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια του κοινού να πολλαπλασιάζονται καθημερινά.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στην καλοκαιρινή στέγη του Θ.Θ. την περασμένη Τρίτη με την παρουσία εκπροσώπων φορέων της πόλης και θεατρόφιλου κοινού

Η σκηνή γεμίζει με όμορφες αναμνήσεις από το παρελθόν, με εικόνες που αναβιώνουν την ιστορικότητα της πόλης της Λάρισας και τονίζουν την διαχρονική της λαμπρότητα σε έναν κόσμο ονείρου, αναμνήσεων και φαντασίας.

Φωτογραφίες πρεμιέρας: Δημήτρης Καστανάρας

Παραστάσεις: Από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Ώρα έναρξης 21:15. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr. Πληροφορίες από Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:00-14:00 και 20:00-21:30 στο 2410 533417

Τιμές εισιτηρίων: ΑμεΑ – Άνεργοι 5 ευρώ, Μαθητικό – Φοιτητικό 8 ευρώ, Κανονικό 10 ευρώ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος

Σκηνικά – Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Μουσική Επιμέλεια, Διδασκαλία: Αλέξανδρος Τσιωνάς

Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου

Βοηθός Σκηνοθέτη : Ειρήνη Ζγούρη

Προβολές: Ιωάννης Πέτρου

Επεξεργασία εικόνων Βαγγέλης Αντωνόπουλος

Κατασκευή Κοστουμιών : Νικολέτα Καϊση

Κατασκευή Σκηνικού: Χρήστος Καράκης, Νίκος Ανδριανόπουλος

Υπεύθυνος Παραγωγής : Νίκος Γεωργάκης

Επιμέλεια ήχου  Γιώργος Γκόλαντας

Φωτογραφίες παράστασης: Βασίλης Αγγλόπουλος

Βοηθός φωτογράφου  Ηλίας Αγγλόπουλος

Τρέιλερ: Δημήτρης Βάλλας - Life of Film productions,

Αφίσα: Μουτζούρα

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Βασίλης Καρμίρης, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Αθηνά Σακαλή, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας, Θάλεια Χαραρά.

Οι φωτογραφίες των προβολών της παράστασης είναι του Τάκη Τλούπα.

Οι περούκες της παράστασης είναι προσφορά  του κομμωτηρίου και του καταστήματος περουκών «Σαντράκης»

12-07-2021
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λάρισας για το θάνατο του Νικολάου Παπαϊωάννου πρώην Δημοτικού Συμβούλου

Για το κείμενο του ψηφίσματος, πατήστε ΕΔΩ


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Ιστοσελίδας | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY