sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Νοέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

10-11-2020
Λειτουργία Ψηφιακής Πλατφόρμας Δήμου Λαρισαίων

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει ενεργοποιήσει τις ακόλουθες ηλεκτρονικές αιτήσεις στην Ψηφιακή του Πλατφόρμα (Local Government):

Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης

 • Αίτηση για Πιστοποιητικό Εντοπιότητας
 • Αίτηση για αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας
 • Αίτηση για Στρατολογία (μειωμένη θητεία)

Τμήμα Ταμείου

 • Αίτηση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών
 • Αίτηση για βεβαίωση περί μη οφειλής

Τμήμα Εσόδων

 • Αίτηση απαλλαγής τελών λόγω Covid-19
 • Αίτηση για άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου με εμπορεύματα
 • Αίτηση για άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου με οικοδομικά υλικά
 • Αίτηση για άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου με περίπτερα

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η ενεργοποίηση και άλλων ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Για την είσοδο στην Πλατφόρμα, πατήστε http://bit.ly/ΔΗΜΟΣ_ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ_ΑΙΤΗΣΕΙΣ

 

10-11-2020
Έτοιμος ο Δήμος Λαρισαίων για νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και επαγγελματιών

Έτοιμος να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης επαγγελματιών και επιχειρήσεων που έχουν κλείσει με κρατική εντολή, στο πλαίσιο του δεύτερου lockdown και των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, είναι ο Δήμος Λαρισαίων.

Ήδη στην Δημοτική Αρχή προετοιμάζουν τις σχετικές εισηγήσεις προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένουν το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση και τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα δίνουν τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να προχωρήσουν στην υλοποίηση των αποφάσεων και των μέτρων στήριξης.

Σημειώνεται ότι όταν ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία και τεθούν σε ισχύ τα μέτρα οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις μπορούν άμεσα να καταθέσουν την αίτησή τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ηλεκτρονικά και μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων.

Ειδικότερα , τα μέτρα στήριξης που επεξεργάζεται ο Δήμος είναι ίδια με όσα υλοποιήθηκαν στην καραντίνα της Άνοιξης.

Ειδικότερα, το πακέτο των μέτρων στήριξης αφορούν τα εξής:

1. Απαλλαγή ανταποδοτικών δημοτικών τελών για όσο διάστημα είναι κλειστές οι επιχειρήσεις μέσω των επαγγελματικών λογαριασμών ρεύματος
2. Απαλλαγή καταβολής τέλους κοινοχρήστου χώρου (για τα τραπεζοκαθίσματα)
3. Απαλλαγή καταβολής δημοτικού φόρου
4. Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τα ακίνητα που εκμισθώνει ο Δήμος σε επιχειρήσεις που έκλεισαν υποχρεωτικά τη λειτουργιά τους.

Επίσης, για τους πολίτες θα ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης για τις δομές που λειτουργεί ο Δήμος Λαρισαίων αλλά είναι κλειστές ή θα κλείσουν:

Συγκεκριμένα προβλέπεται η απαλλαγή καταβολής τροφείων και διδάκτρων για δομές του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του για όσο χρονικό διάστημα δεν θα λειτουργούσαν ως εξής:

• Δίδακτρα της Δημοτικής Σχολής Χορού της Δ/νσης Αθλητισμού – Πολιτισμού
• Δίδακτρα Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
• Δίδακτρα Εργαστηρίου Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Τέλος, προβλέπεται η απαλλαγή καταβολής μισθωμάτων για τα δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις, οι οποίες διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργιά του.

06-11-2020
Έτοιμο το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους - Ξεκινά ηλεκτρονική διαβούλευση

• Ξενικά ηλεκτρονική διαβούλευση 15 ημερών, με στόχο την πιλοτική λειτουργία του συστήματος στο Φρούριο, στα μέσα Ιανουαρίου

• Απ. Καλογιάννης: Πρωτοποριακό έργο που υλοποιήθηκε από εταιρείες ηγέτες στο χώρο τους και βάζει τη Λάρισα στις «έξυπνες πόλεις

 • Για το Σχέδιο της Κανονιστικής, πατήστε ΕΔΩ

• Στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. η αποστολή προτάσεων και παρατηρήσεων

 

Την ολοκλήρωση του έργου ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους και την έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης για την εκπόνηση και ψήφιση κανονιστικής απόφασης λειτουργίας του συστήματος, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Πλαισιωμένος από στελέχη της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα τους αντιδημάρχους κ.κ. Γ. Σούλτη, Ντ. Διαμάντο και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ και πρώην αντιδήμαρχο Δημ. Μαβίδη, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί ενεργά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι η έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος, θα αφορά σε πρώτη φάση στην περιοχή του Φρουρίου, κάτι που αναμένεται να γίνει στα μέσα Ιανουαρίου και αναλόγως των εξελίξεων με την πανδημία. Σημειώνεται ότι το κόστος κατασκευής του έργου ανήλθε στο 1,1 εκατ. ευρώ περίπου και χρηματοδοτήθηκε κατά 680.000 ευρώ από πόρους του Δήμου και με 450.000 από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ/ΕΠ Θεσσαλίας.

Η διαβούλευση ξεκινάει άμεσα, θα διαρκέσει 15 ημέρες και θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο, με την αποστολή προτάσεων και παρατηρήσεων στο mail
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ενώ η συζήτηση με εκπροσώπους φορέων μπορεί να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω του νέου lock down. Ωστόσο σημειώνεται ότι στελέχη της δημοτικής αρχής έχουν πραγματοποιήσει ήδη επαφές με μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, των εκπροσώπων στο χώρο της εστίασης κλπ

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, το έργο ολοκληρώθηκε πριν μερικές εβδομάδες και έχουν γίνει επιτυχώς οι δοκιμές για τη λειτουργία του. Η λειτουργία του συστήματος βάζει την Λάρισα στον αστερισμό των «έξυπνων πόλεων», ενώ το εγχείρημα ήταν πρωτοποριακό και για τις μεγάλες εταιρείες που ανέλαβαν το έργο (Cosmote-Deutche Telecom, Cisco και DotSoft) που συνεργάστηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωση του.

Όπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης βασικός στόχος της πολιτικής της Δημοτικής αρχής είναι η διαφύλαξη της αρμονικής συνύπαρξης όλων των χρήσεων με πρώτιστο μέλημα τους μόνιμους κατοίκους. Όπως είναι γνωστό, η λειτoυργία του συστήματος γίνεται με αυτόματη «ανάγνωση πινακίδας κυκλοφορίας» οχήματος, ενώ το σύστημα θα ελέγχεται από το κέντρο ελέγχου που έχει διαμορφωθεί στο ισόγειο του Δημαρχείου.

 

Σημειώνεται τέλος ότι η Δημοτική Αρχή, εκτός των προτάσεων και παρατηρήσεων που θα υποβληθούν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, θα προσπαθήσει να προβλέψει όλες τις πιθανές μεγάλες και μικρότερες ανάγκες τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών της πόλης αφού κάτι τέτοιο είνει εφικτό λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων παραμετροποίησης του συστήματος.

Ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της Δ.Α., τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τα στελέχη της αναδόχου εταιρείας που κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα σημαντικό, πρωτόγνωρο και τεχνικά δύσκολο έργο και τόνισε ότι η παρέμβαση αυτή συμπληρώνει την πολύ μεγάλη δουλειά που γίνεται στον κεντρικό τομέα της πόλης με την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και βάζει τάξη στην λειτουργία των πεζοδρόμων.

23-10-2020
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - Εξυπηρέτηση Κοινού σε εφαρμογή των "Μέτρων και ρυθμίσεων στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Κορωνοϊού"

Ο Δήμος Λαρισαίων ενημερώνει ότι, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας από την 22α τρέχοντος μηνός έχει περάσει στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη.

Σε εφαρμογή των   «Μέτρων και ρυθμίσεων στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Κορωνοϊού» η Εξυπηρέτηση κοινού θα γίνεται με προτεραιότητα σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2413 500200 (τηλεφωνικό κέντρο).

Οι πληρωμές προς τον Δήμο Λαρισαίων μπορούν να γίνουν με μεταφορά ποσού στην Τράπεζα Πειραιώς στον αριθμό λογαριασμού του Δήμου Λαρισαίων: 5606-004883-211 ή χρήση του IBAN GR57 0172 6060 0056 0600 4883 211 για πληρωμή από άλλη τράπεζα. Θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται το ΑΦΜ, η Επωνυμία/Ονοματεπώνυμο και σε τί αφορά η πληρωμή (πχ Τραπεζοκαθίσματα, Πληρωμή Δημοτικού Φόρου κ.ο.κ.).

Επίσης στο site του Δήμου www.larissa.gov.gr  στο πεδίο της επικοινωνίας υπάρχουν τα τηλέφωνα όλων των Υπηρεσιών και υπαλλήλων του Δήμου Λαρισαίων.

16-09-2020
Δήμος Λαρισαίων - Υποβολή αιτήσεων για εφάπαξ βοήθημα για επανασύνδεση ρεύματος

• Ποιους αφορά και τι κριτήρια ισχύουν – Τι προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση

Ο Δήμος Λαρισαίων, καλεί τους δημότες να υποβάλουν αιτήσεις για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος, για την επανασύνδεση ρεύματος, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, και εφόσον πληρούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που προβλέπει ο νόμος.

Η πρόσκληση γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861(ΦΕΚ Β’3088/24-07-2020) «Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, δυνάμει του άρθρου 36 του ν. 4508/2017 (Β’474) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Τα αιτήματα επανασύνδεσης εξετάζονται από Επιτροπή που συστήνεται στον Δήμο Λαρισαίων και αποτελείται από: έναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, έναν εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ και έναν εκπρόσωπο του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης

Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή του άρθρου 3 πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και την 30/04/2020 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 3.

Β. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.

Γ. Εισοδηματικά κριτήρια:

Σύνθεση νοικοκυριού με βάση τους ορισμούς τους άρθρου 2 της Δ13/οικ.33475/1935/15.06.2018 απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (Β' 2281), όπως ισχύει

 

Εισοδηματικό όριο

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό

9.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος

13.500 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη

15.750 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη

18.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη

24.750 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη

27.000 ευρώ

• Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ.
• Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος το ποσό των δύο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (2.250) ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των τριάντα μία χιλιάδων πεντακοσίων (31.500) ευρώ ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Το παραπάνω ανώτατο όριο αυξάνεται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω και κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.

Περιουσιακά κριτήρια:

1. Να έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού τους, με βάση τους ορισμούς του άρθρου 2 της Δ13/οικ.33475/1935/15.06.2018απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», (Β’2281) όπως ισχύει, ακίνητη περιουσία, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, με συνολική φορολογητέα αξία, με βάση τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) που προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου, έως το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως το ανώτατο όριο των εκατόν ογδόντα χιλιάδων (180.000) ευρώ.

2. Τα μέλη του νοικοκυριού τους να μην εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελούς διαβίωσης με την εξαίρεση της υποπερ. i της περιπτ. β της παραγράφου 1 του άρθρου 44 του ν. 4111/2013 για πολύτεκνες οικογένειες και να μην δηλώνουν δαπάνες διαβίωσης για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, με βάση τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος των μελών του νοικοκυριού για τις οποίες έχει λήξει η οριζόμενη από τις κείμενες διατάξεις ή η παραταθείσα με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμία υποβολής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

2. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) φορ. έτους 2019 (όλων των μελών του νοικοκυριού)

3. Εκκαθαριστικό σημείωμα φορ. Έτους 2019 (όλων των μελών του νοικοκυριού)

4. ΕΝΦΙΑ τελευταίου φορ. έτους (όλων των μελών του νοικοκυριού)

5. Έντυπο Ε9 (όλων των μελών του νοικοκυριού)

6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (από Δήμο ή ΚΕΠ)

7. Λογαριασμό ΔΕΗ

8. Μισθωτήριο (για όσες κατοικίες δεν είναι ιδιόκτητες)

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠΑΘΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

 • Για ΑΜΕΑ: Γνωμάτευση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής (ΚΕΠΑ)
 • Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ' οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Λαρισαίων στο τηλέφωνο 2413 - 500361.

platforma eisodos neo

LARISSAMAZI 300X100

deh dhmos new

201030 unesco web banner

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

27-11-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 03/12/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

27-11-2020
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 03/12/2020, ώρα 18:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

27-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
27-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

27-11-2020
Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δ. Λαρισαίων - 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Η έμφυλη βία αποτελεί μία μάστιγα της εποχής καθώς σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μία στις 3 γυναίκες παγκοσμίως έχει πέσει θύμα έμφυλης βίας. Ως έμφυλη βία ορίζεται κάθε βίαιη πράξη ή απειλή για τέτοια πράξη που συμβαίνει λόγω φύλου και λαμβάνει χώρα στην ιδιωτική ή δημόσια ζωή, αποτελώντας κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα μας βρίσκει όλες και όλους σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συνθήκη λόγω της πανδημίας του covid 19. Η ενδοοικογενειακή βία έχει αυξηθεί σημαντικά αυτή τη περίοδο καθώς κατά τη διάρκεια του υποχρεωτικού εγκλεισμού τα θύματα εξαναγκάζονται να ζουν αδιαλείπτως στον ίδιο χώρο με τους θύτες, χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες στήριξης και ασφάλειας. Ενδεικτικό της αύξησης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας είναι και το γεγονός ότι ο Ξενώνας Γυναικών Δήμου Λαρισαίων έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό αιτημάτων φιλοξενίας κατά τη διάρκεια της καραντίνας για την προστασία από τον Covid-19.

Φέτος με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας και το τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας συμμετείχε σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας (93,6) με θέμα το φαινόμενο της έμφυλης βίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε η κοινωνική λειτουργός του Ξενώνα, κα. Αθηνά Τερζενίδου, μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης καθώς η εκδήλωση αυτή ήταν προσαρμοσμένη στα μέτρα προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Ο Ξενώνας εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Θεσσαλία 2014-2020” με φορέα υλοποίησης το Δήμο Λαρισαίων και υπάγεται στην Αντιδημαρχία Kοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων.

27-11-2020
Πρόσκληση για διαδυκτιακή ομιλία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας που διοργανώνει η Μ.Κ.Ο. Alternatine Innovatine Development (AID)

27-11-2020
Άρθρο στην εφημερίδα Ελευθερία σχετικά με την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω καραντίνας
27-11-2020
Βίντεο από τη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα "Εξάλειψη της βίας κατα των γυναικών"
26-11-2020
Ομόθυμη στήριξη φορέων στο ΣΒΑΚ της Λάρισας

Απ. Καλογιάννης: Στην Λάρισα συντελείται μια μεγάλη ανατροπή – Έχουμε ανοικτά αυτιά στην κοινωνία και ακούμε παρατηρήσεις και προβληματισμούς

• Τα επόμενα βήματα για ελεγχόμενη στάθμευση, χώρους πάρκινγκ, ηλεκτροκίνηση, νέους ποδηλατοδρόμους κ.α.

Ομόθυμη στήριξη στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής για τις μεγάλες αλλαγές στην Λάρισα, εξέφρασαν τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Λαρισαίων, η οποία συνεδρίασε,το απόγευμα της Τετάρτης, με τηλεδιάσκεψη και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και του επικεφαλής της μελετητικής ομάδας του ΣΒΑΚ κ. Χρ. Ριζομυλιώτη.

Σε ενδιαφέρουσα και ανοικτή συζήτηση που διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες, ο κ. Ριζομυλιώτης παρουσίασε τους στόχους και τις επιδιώξεις του ΣΒΑΚ, καθώς και τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις νέες μελέτες, τον προγραμματισμό των έργων και των παρεμβάσεων κ.α., ενώ από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε την Επιτροπή για τον βραχυπρόθεσμό και μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για ένταξη νέων έργων ΣΒΑΚ σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης για τον κεντρικό τομέα, που θα προταθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο σχεδιασμό για χώρους στάθμευσης στο κέντρο και πιο περιφερειακά, η προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων του Δήμου και για τη μεταφορά επιβατών από χώρους στάθμευσης απευθείας στον εμπορικό κέντρο, η δημιουργία αξονικών ποδηλατοδρόμων κ.α.

«Η υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Λάρισα, αποτελεί μια μεγάλη ανατροπή για την πόλη, που απαιτεί και ανατροπές και στις αντιλήψεις για τον τρόπο που λειτουργούμε στο αστικό περιβάλλον», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης.

Με ιδιαίτερα θετικό τρόπο σε σχέση με το ΣΒΑΚ τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων και συλλόγων που μετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης, καταθέτοντας παράλληλα επισημάνσεις και προβληματισμούς για επιμέρους πτυχές του σχεδίου.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας, χαρακτήρισαν ιδιαίτερα εποικοδομητική τη διαβούλευση, με τον κ. Καλογιάννη να τονίζει ότι η Δημοτική Αρχή με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ακούει και καταγράφει παρατηρήσεις και προβληματισμούς σε μια προσπάθεια να επιλυθούν επιμέρους ζητήματα που είναι φυσικό να προκύπτουν όταν υλοποιούνται τόσο μεγάλες και ευρείας κλίμακας αλλαγές.

Σημειώνεται ενδεικτικά ότι στην συνεδρίαση της Επιτροπής μετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λάρισας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, της Ενωσης Ξενοδόχων Λάρισας, της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και των Διεύθυνσεων Εκπαίδευσης Λάρισας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων, του Δικηγορικού Συλλόγου, του ΟΑΕΔ, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, του ΚΕΘΕΑ Εξοδος, των Ενεργών Πολιτών ΚΕΘΕΑ, καθώς και άλλων επαγγελματικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων

Τέλος, σημειώνεται ότι ανάλογη διαδικασία ενημέρωσης και συζήτησης για το ΣΒΑΚ παρουσία του κ. Ριζομυλιώτη θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης με όλες τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις είναι αναρτημένη στην σελίδα του Δημου Λαρισαίων στο youtube.

 

26-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-11-2020
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια ηλεκτροκίνητου σαρώθρου πεζού χειριστή

Ο Δήμος Λαρισαίων προτίθεται να προβεί σε « ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΡΩΘΡΟΥ ΠΕΖΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗ » (CPV: 34144430-1) με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, μόνο βάσει τιμής.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

26-11-2020
Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας - Δικαιολογητικά επιδόματος ΚΕΑ και Στέγασης

Για το ΚΕΑ, πατήστε ΕΔΩ

Για το επίδομα Στέγασης, πατήστε ΕΔΩ

25-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (ελαστικών οχημάτων)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-11-2020
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΤΥΠΩΝ

Για την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και το Έντυπο Προσφοράς πατήστε ΕΔΩ

Για το Έντυπο Προσφοράς σε αρχείο κειμένου (doc) πατήστε ΕΔΩ

25-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-11-2020
Παρελθόν επικίνδυνο κτίριο δίπλα από το Αρχαίο Θέατρο
 • Επι της οδού Μητροπολίτου Αμβροσίου στο λόφο του Φρουρίου
 • Κατεδαφίστηκε  μετά από ενέργειες του Δήμου Λαρισαίων

Μια σημαντική κατεδάφιση κτιρίου στον λόφο του Φρουρίου, διπλά ακριβώς από το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου, υλοποίησε ο Δήμος Λαρισαίων.

Πρόκειται για το παλιό κτίριο, επί της οδού Μητροπολίτου Αμβροσίου, δίπλα στο πίσω μέρος του Α’ Αρχαίου Θεάτρου. Το κτίριο είχε κριθεί από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων ως επικίνδυνο και ετοιμόρροπο. Σημειώνεται ότι την κατεδάφιση του κτιρίου είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, στο πλαίσιο αυτοψίας της πορείας των έργων στο Μπεζεστένι. 

Σημειώνεται ότι η απελευθέρωση του μετώπου πίσω από το Θέατρο και επί της Μητροπολίτου Αμβροσίου, αποτελούσε και επιθυμία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, ώστε να υπάρξει άνετη πρόσβαση και ανάδειξη των παλιών στρατιωτικών αρτοποιιών.

Για την δρομολόγηση των διαδικασιών για την   κατεδάφιση του κτιρίου υπήρξε συνεργασία των Διευθύνσεων Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών. Οι εργασίες κατεδάφισης υλοποιήθηκαν με αυτεπιστασία του Δήμου και ειδικότερα από το τμήμα οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

Τέλος, τονίζεται ότι ο Δήμος βρίσκεται στην τελική φάση της συμφωνίας για την αποζημίωση των ιδιοκτητών,  οι οποίοι συμφώνησαν  για την κατεδάφιση πριν την τυπική ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. 

24-11-2020
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ
24-11-2020
Έρευνα κοινής γνώμης για τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε στον 1ο κύκλο του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση - ELoGE», για το οποίο βραβεύτηκε το 2018. Το Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση - ELoGE» για τους ελληνικούς δήμους είναι μέρος του Κοινού Έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Θεσμική Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τον Οκτώβριο του 2020 ξεκινά ο Β΄ κύκλος του Προγράμματος από το Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).

Ο στόχος της δράσης αυτής είναι η αναγνώριση και η πιστοποίηση δήμων, οι οποίοι επιτυγχάνουν ένα συγκεκριμένο πρότυπο διακυβέρνησης σύμφωνα με τις 12 Ευρωπαϊκές Αρχές Χρηστής Διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα διεξαχθεί έρευνα κοινής γνώμης για τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα ήταν πολύ σημαντική η συμμετοχή των εργαζομένων στους Δήμους.
Οι απαντήσεις είναι ανώνυμες και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την εξαγωγή γενικών συμπερασμάτων για την εφαρμογή των Αρχών της Χρηστής Διακυβέρνησης από τους ΟΤΑ.

Παρακαλούμε τους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έρευνα να συμπληρώσουν online το ερωτηματολόγιο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSds93XO_7sQl25JVhG2ionybjJtWMKUVmZkFjFMHshbkrceDQ/viewform?gxids=7628

Ο σύνδεσμος θα είναι ενεργός έως 30/12/2020. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι εύκολη και χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά.

24-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-11-2020
ΚΕΠ Δ. Λαρισαίων: Διαδικτυακή εξυπηρέτηση μέσω του myKEPlive

Στην πλατφόρμα διαδικτυακής ενημέρωσης myKEPlive εντάσσονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης (KEΠ) του Δήμου Λαρισαίων.

Το myKEPlive είναι μια νέα πλατφόρμα διαδικτυακής ενημέρωσης & εξυπηρέτησης για τη διεκπεραίωση συγκεκριμένου αιτήματός, μέσω τηλεδιάσκεψης/ βιντεοκλήσης, με ραντεβού, από υπαλλήλους των ΚΕΠ για πολίτες και επιχειρήσεις.

Στόχος του myKEPlive  είναι η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και η παροχή διοικητικής πληροφόρησης στους πολίτες, χωρίς τη φυσική μετάβαση των πολιτών στα ΚΕΠ. Με την ψηφιακή πλατφόρμα αναβαθμίζεται και βελτιώνεται η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών από το κράτος με στόχο τη διαφάνεια και τη διευκόλυνση τους.

Σημειώνεται ότι τα ψηφιακά ραντεβού στα ΚΕΠ διεξάγονται κατόπιν ραντεβού μέσω του myKEPlive.gov.gr.

Η υπηρεσία διεκπεραιώνει μέσω βιντεοκλήσης διαδικασίες υψηλής ζήτησης για τέσσερις κατηγορίες υπηρεσιών:

1) Πληροφόρηση – Αίτηση,

2) Εξυπηρέτηση από το δήμο σας

 3) Εξυπηρέτηση πολιτών με Αναπηρία

4) Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις.

Οι ώρες εξυπηρέτησης που μπορούν να επιλέξουν οι πολίτες είναι από τις 08:00 έως τις 14:30.

Η ένταξη των ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιήθηκε μετά την επιτυχή εκπαίδευση υπαλλήλων στη λειτουργία της νέας πλατφόρμας.

Τέλος, για λόγους περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, οι ώρες που τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων και  όλης της χώρας παραμένουν ανοιχτά στο κοινό για συναλλαγές με φυσική παρουσία είναι από τις 07:30 έως τις 15:00, ενώ η προσέλευση γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού με το κατά τόπους κατάστημα.

23-11-2020
Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας - Δικαιολογητικά για τα επιδόματα ΚΕΑ και Στέγασης

Για τα δικαιολογητικά για το ΚΕΑ, πατήστε ΕΔΩ

Για τα δικαιολογητικά για το επίδομα στέγασης, πατήστε ΕΔΩ

23-11-2020
«Κουκλοκαμώματα» από το Μουσείο Κούκλας και τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα - Επεισόδιο 2

Οι μέρες περνούν και οι κούκλες καρδιοχτυπούν μέσα στο Μουσείο Κούκλας και ανυπομονούν να σας ξανασυναντήσουν.

Οι κούκλες παίζουν και κατασκευάζονται πλέον διαδικτυακά και … έχουν γύρισμα. Και από την καλή και από την… ανάποδη.

Τρώγονται λοιπόν μεταξύ τους, ποια από όλες θα εμφανιστεί στο επόμενο επεισόδιο του διαδικτυακού κύκλου «Κουκλοκαμώματα» του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα με μικρές ιστορίες, αποσπάσματα από παραστάσεις, σχολιασμούς της επικαιρότητας, τραγούδια και πολλές ιδέες για κουκλοθέατρο, κατασκευές και κουκλοπαιχνίδια.

Ο μεγαλύτερος  χαμός γίνεται μεταξύ των … δειγμάτων κούκλας, που κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν λίγα λεπτά… δημοσιότητας.

Οι κούκλες των επίσημων παραστάσεων από την άλλη, ζουν κανονικά στο Κουκλοθέατρο και προσπαθούν να τηλεδιασκεφτούν με τους κουκλοκατασκευαστές τους. Αλλά το κουκλοδίκτυο δεν έχει σύνδεση χωρίς κοινό.

Σε αυτό το 2ο επεισόδιο, ο έφηβος Μανώλης δεν μπορεί να μπει στο λινκ του κεφαλιού του κυρίου Ευστάθιου, της κούκλας- σφουγγάρι ενός μαυροπίνακα του σεμιναρίου θεάτρου σκιών.

Η Τοσοδούλα αναπολεί το παρελθόν, τριγυρνώντας  στα καταπράσινα παρτέρια του Μύλου, ανάμεσα  στα τελευταία λουλουδάκια του φθινοπώρου.

Στο πηγάδι της αυλής γίνονται τα βαφτίσια της κούκλας  του 1ου επεισοδίου και το όνομα αυτής… Μπλεδούλα!

Παρακολουθήστε τα καμώματά τους, μέχρι να επανέλθει  η κανονικότητα και το σήμα στην κουκλοσκηνή.

https://www.youtube.com/watch?v=Va-OqWLOlKw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3xk7IcI7v4W22PzxRCoTt04ci1XLgVEusPDDeeOJiaGqqiWtyWTRf_2hI

Πρωταγωνιστούν:

Έκθεμα Νο 201 : Ο Μανώλης, κούκλα άμεσου χειρισμού, υλικό κατασκευής ξύλο, ξυλοπολτός και αφρολέξ από την παράσταση «Ω, τι κόσμος παιδιά!».

Έκθεμα No 56 : Η Τοσοδούλα, κούκλα άμεσου χειρισμού, υλικό κατασκευής φελιζόλ από την παράσταση «Η Τοσοδούλα».

Έκθεμα Νο 213: Η Μπλεδούλα, κούκλα τύπου μαρότ από το εργαστήριο Τιριτόμπα  «Κουκλομπερδέματα».

Έκθεμα Δείγμα Νο24: Κούκλα από κάλτσα, παιδική κατασκευή από το 5ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου 

Έκθεμα Δείγμα Νο15: Γαντόκουκλα με φελιζόλ και ύφασμα, παλιά κατασκευή  από «Το σπίτι του Σοφούλη»

Έκθεμα Δείγμα Νο 66: Κεφάλι κούκλας από αφρολέξ, δωρεά κατασκευής Στ. Μαρκόπουλος, σφουγγάρι πίνακα στο σεμινάριο του  Φεστιβάλ Open Nights με θέμα τη σκιά.

23-11-2020
Κέντρο Κοινότητας - Πρόσκληση σε ημερίδα με τίτλο "Ανάπτυξη ψηφιακών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων για γυναίκες σε μειονεκτική θέση" (Η ημερίδα θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-11-2020
Αναβολή συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής - Νέα συνεδρίαση Παρασκευή 27/11/2020, ώρα 12:30

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 26-11-2020 και ώρα 12.30 μ.μ ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Σας καλούμε λοιπόν σε ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, για συζήτηση των θεμάτων της αναβαλλόμενης συνεδρίασης, στις 27-11-2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30μ.μ.

 

Ο Πρόεδρος  

Αδαμόπουλος Αθανάσιος

23-11-2020
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρόσληψη 5 ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών απο τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοιου στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση, πατήστε ΕΔΩ

23-11-2020
Αναβολή συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου - Νέα συνεδρίαση Τρίτη 01/12/2020, ώρα 17:00

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 26-11-2020 και ώρα 18.00μ.μ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ και ως εκ΄τούτου, σας καλούμε  σε συνεδρίαση δια τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση των θεμάτων της αναβαλλόμενης συνεδρίασης, την 1η-12-2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00μ.μ.

                                                                                                                                         Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

                                                                                                                                        Δεληγιάννης Δημήτριος

23-11-2020
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια βιβλίων για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας και την Παιδική Βιβλιοθήκη

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-11-2020
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης - Νέοι Ερευνητές Συζητούν για την Αντίσταση

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει έναν κύκλο συζητήσεων, δίνοντας σε νέους ερευνητές τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το έργο τους.

Στόχος των διοργανωτών είναι, μέσα από αυτές τις συζητήσεις, να αναδειχτεί η εμπεριστατωμένη άποψη νέων ερευνητών κι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται οι ίδιοι την περίοδο της Αντίστασης, με την προσδοκία, η κάθε εισήγηση να γίνει αφορμή για μια γόνιμη συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Πιο συγκεκριμένα, οι συζητήσεις θα διεξαχθούν μέσα από την πλατφόρμα zoom και για αυτό το λόγο όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα έχουν εγκαταστήσει το πρόγραμμα στη συσκευή τους.

Topic: Νέοι Ερευνητές συζητούν για την Αντίσταση

Join Zoom Meeting

https://us04web.zoom.us/j/6346534176?pwd=bFNRSlJ1U0J5cUd2YmoxSTY2b2gwdz09

Meeting ID: 634 653 4176
Passcode: 7uUPf8

Τέλος φόρμα

Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 18.00 με  εισηγητή τον κ. Βαγγέλη Ρεμπάπη και θέμα «25 Νοεμβρίου 1942, η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου: Η προετοιμασία, η εξέλιξη και το αποτέλεσμα».

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο κ. Ρεμπάπης θα αναφερθεί στα γεγονότα,  στη συνεργασία ΕΛΑΣ-ΕΔΕΣ με τους Άγγλους σαμποτέρ ενάντια στον κοινό γερμανικό εχθρό και τις δυνάμεις του Άξονα και στις συνέπειες που επέφερε η πράξη-ορόσημο της Εθνικής Αντίστασης.

Θα ακολουθήσει η συζήτηση κι η συνάντηση θα λήξει στις 18.40.

Σύντομο βιογραφικό: Ο Βαγγέλης Ρεμπάπης κατάγεται από τη Λάρισα και είναι ιστορικός επιστήμονας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ως ιστορικός ερευνητής ειδικεύεται στη Δημόσια Ιστορία, αρθρογραφεί σε προσωπικό blog, τοπικά sites, στον Τύπο και σε επιστημονικά περιοδικά.

Συμμετέχει στα κοινά της πόλης τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας αλλά κι ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Λαρισαίων, όπου εκπροσωπεί τον Σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

23-11-2020
Πρόσκληση σε διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση - Προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος εξ΄αποστάσεως μέτρησης τηε θερμοκρασίας σώματος σε πραγματικό χρόνο

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας ΠΔ | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY