sandal logo

  • Home
  • CERV - PROGRESS_EU
  • Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην τρίτη διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος “PROGRESS_EU – CERV” στο Ercsi της Ουγγαρίας

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην τρίτη διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος “PROGRESS_EU – CERV” στο Ercsi της Ουγγαρίας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Πραγματοποιήθηκε στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ercsi της Ουγγαρίας η 3η διακρατική συνάντηση του προγράμματος “PROGRESS_EU: Raising awareness of European rights for a progressive and transformative Europe” του προγράμματος «Citizens, Equality, Rights and Values Programme (CERV)» στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος και ο Δήμος Λαρισαίων.
Το συνολικό εταιρικό σχήμα αποτελείται από τους: Συντονιστής: Social Hub Sdruzhenie (Βουλγαρία) Λοιποί εταίροι: Stichting Hellenic Institute Of Cultural Diplomacy Netherlands (Ολλανδία), Comune Di Russi (Ιταλία), Drustvo Za Razvijanje Prostovoljnega Dela Novo Mesto (Σλοβενία), Ayuntamiento De Quart De Poblet (Ισπανία), Δήμος Λαρισαίων (Ελλάδα), Educpro Portugal (Πορτογαλία) και Local Government of Ercsi (Ουγγαρία).

Το έργο PROGRESS_EU εστιάζει στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, στο οποίο οι νέοι είναι αδιαμφισβήτητα οι κύριοι παράγοντες της αλλαγής. Στοχεύει να διερευνήσει τη λειτουργία της Ε.Ε, σε σχέση με την προώθηση των δικαιωμάτων και των αξιών μέσα από την οπτική της ιθαγένειας της νεολαίας. Η νεολαία είναι η κύρια ομάδα-στόχος για να είναι ενεργοί παράγοντες στις αντίστοιχες κοινωνίες τους. Στο πλαίσιο του έργου υλοποιούνται 8 διακρατικές εκδηλώσεις (μία από κάθε εταίρο του έργου) και αναμένεται να εμπλέξει άμεσα περισσότερους από 400 συμμετέχοντες και έμμεσα περισσότερους από 25.000 πολίτες.

Κάθε εταίρος εργάζεται τοπικά και δημιουργεί μια ομάδα εργασίας από νέους, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος (συμμετοχή στις διακρατικές συναντήσεις, συμμετοχή στην οργάνωση της διακρατικής συνάντησης στη Λάρισα, συμμετοχή στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, σύνταξη περιλήψεων και αποτελεσμάτων του έργου κ.τ.λ.). Προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής και αποτελεσματική υλοποίηση των δραστηριοτήτων, στις συναντήσεις παίρνουν μέρος διάφοροι εμπειρογνώμονες για να υποστηρίξουν συγκεκριμένες δραστηριότητες σε κάθε περιοχή-στόχο, προσκαλώντας επίσης εκπροσώπους πανεπιστημίων και δημόσιων αρχών σε τοπικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Ουγγαρία πραγματοποιήθηκε χαιρετισμός από τον Tamás Szabó, τον Δήμαρχο της πόλης Ercsi καθώς επίσης και σεμινάριο, που παρουσιάστηκε από τη Zita Gurmai, πρώην βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφορικά με το Σχέδιο Δράσης, τις Πρωτοβουλίες και τα Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νεολαία.

Στη συνάντηση από πλευράς του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχαν, οι υπάλληλοι του Δήμου Λαρισαίων Βαρβαρέσος Ζαχαρίας και Κόκκαλη Στυλιανή, οι οποίες συμμετείχαν ενεργά στα διαδραστικά εργαστήρια της συνάντησης.
Η 4η διακρατική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Roussi της Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου με 1 Μαρτίου 2024.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο «PROGRESS_EU»:https://www.larissa.gov.gr/el/cerv-progress-eu
Περισσότερες πληροφορίες για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Λαρισαίων Ευαγγελία Γκουντρουμπή και Μαρία Νικολαΐδου, τηλ. 2413-500237 | email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

240412 progress eu

240412 progress eu

240412 progress eu

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1