sandal logo

poli 12

Χριστουγεννιάτικο Δημιουργικό Εργαστήρι στα παιδιά του ΚΔΑΠ Νέας Σμύρνης

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  πλησιάζουν και  έτσι δημιουργείται σε όλους  μας  και κυρίως στα μικρά παιδιά το γιορτινό πνεύμα.

Γι’ αυτό λοιπόν το  ΚΔΑΠ Νέας Σμύρνης, το Κέντρο Κοινότητας, το Παράρτημα Ρομά και το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων συνδιοργάνωσαν Χριστουγεννιάτικο Δημιουργικό Εργαστήρι την Τρίτη 21/12/2021 για τους μικρούς μας φίλους.

Στη γιορτή  τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μαζί με τους παιδαγωγούς του ΚΔΑΠ και του Παραρτήματος ρομά να δημιουργήσουν τις χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες τους, να τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια αλλά και να εντυπωσιάσουν με το  face painting που τους προσφέρθηκε.

Κατά τη λήξη της γιορτής τα παιδιά περίμενε μια μεγάλη έκπληξη αφού έλαβαν δώρα από τον αγαπημένο σε όλους  Άγιο Βασίλη, ο οποίος  τόνισε πως η αξία των Χριστουγέννων είναι να μοιράζουμε την αγάπη και τη χαρά μας απλόχερα και να υιοθετούμε  τις αξίες τις αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος. Σωτήρης Βούλγαρης καθώς και η Προϊσταμένη των Κοινωνικών Δομών κα. Βάσω Δοβλατανιώτη, οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές με τα  παιδιά και τόνισαν πως οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων έχουν ξεχωριστή σημασία στη ζωή των παιδιών, κυρίως τις δύσκολες αυτές μέρες του κορωνοϊού, γι ‘αυτό και πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά να γεμίσουν με όμορφα συναισθήματα που θα τα συντροφεύουν για μια ζωή.

220110 kdap

Ο αντιδήμαρχος κ. Βούλγαρης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του με την συμμετοχή των παιδιών και κυρίως των ρομά παιδιών στο ΚΔΑΠ Νέας Σμύρνης , καθώς  ο ίδιος  υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής του  33ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής και ήταν από τους ανθρώπους που κερδίζοντας τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των κατοίκων της κατάφερε να διδάξει σε αυτούς την σημαντικότητα της   εκπαίδευσης και ότι η μόρφωση είναι αυτή που οδηγεί στην ομαλή ένταξη του ατόμου στην κοινωνία.

Η αίθουσα γέμισε από παιδικά γέλια και φωνές και μαζί με τους μικρούς μας φίλους γίναμε όλοι μας παιδιά, υπενθυμίζοντάς μας πως όπου υπάρχουν παιδιά υπάρχει και ελπίδα!

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1