sandal logo

poli 12

Ένας χρόνος χωρίς τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα που ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός, αναχώρησε για το δικό του ταξίδι προς την αιωνιότητα, ο Δήμος Λαρισαίων και οι φίλοι του σκηνοθέτη στην πόλη μας, θα πραγματοποιήσουν αφιέρωμα στη μνήμη του.

 Στα πλαίσια του μεγάλου αφιερώματος θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Νίκου Λιγκούρη « Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γυρίζει τη ‘‘ Σκόνη του χρόνου’’». Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας Κώστας Τσιάνος, θα μιλήσει για τον άνθρωπο και δημιουργό Θόδωρο Αγγελόπουλο, η ηθοποιός και θεατρολόγος Θεοδώρα Μουκούλη θα αναφερθεί στη σχέση του σκηνοθέτη με τη Λάρισα, ενώ οι μουσικοί Σπύρος Καβαλιεράτος και Κώστας Γκέκας θα παίξουν μουσικά θέματα από τις ταινίες του.

Επίσης φίλοι και άνθρωποι που πήραν μέρος στα γυρίσματα στην πόλη μας, θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν και να αναφερθούν στις στιγμές που έζησαν μαζί του. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές από τις επισκέψεις του Θόδωρου Αγγελόπουλου στη Λάρισα, από τα αρχεία του Κώστα Τσιάνου, Φώτη Νατσιούλη και Θάνου Μουκούλη.

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο πνευματικό κέντρο όπου και θα προβληθεί η ταινία « Το λιβάδι που δακρύζει» και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρα έναρξης της εκδήλωσης στις 7.30 το απόγευμα.   

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1