sandal logo

poli 12

Διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων της Λάρισας

image

Εκτύπωση

image
Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Συνέντευξη τύπου για τις πολιτικές του Δήμου Λαρισαίων σχετικά με την διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων, έδωσαν χθες οι συναρμόδιοι αντιδήμαρχοι Οικονομικών Γ. Φακής, Πολεοδομίας Αρ. Γαλάτος, Αστικής Ανάπτυξης Γ. Οικονόμου και Δημοτικής Αστυνομίας Αθ. Μαμάκος. Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου οι αντιδήμαρχοι τόνισαν: 

«Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να εξορθολογήσει την κατάσταση στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, ιδιαιτέρως στο δίκτυο των πεζοδρόμων και των πλατειών, σύμφωνα με τις κανονιστικές διατάξεις που βρίσκονται σε ισχύ.

 Η δημοτική αρχή καλεί όλους τους επαγγελματίες της πόλης εντός ευλόγου διαστήματος (όχι περισσότερο του ενός μήνα) στη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να συμμορφωθούν στις κείμενες διατάξεις. Γίνεται σαφές πως φαινόμενα αυθαίρετων κατασκευών, παρεμπόδισης διέλευσης πεζών και οχημάτων εκτάκτου ανάγκης δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά.


Η δημοτική αρχή κατανοεί πλήρως τις ανάγκες των επαγγελματιών που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, ωστόσο θα πρέπει κι εκείνοι να αντιληφθούν πως ο σεβασμός στη νομιμότητα και τη λειτουργικότητα των κοινόχρηστων χώρων είναι προς όφελος όλων.

 Για τους λόγους αυτούς λοιπόν η δημοτική αρχή έχει την πρόθεση να συνεργαστεί με τους επαγγελματίες που εκμεταλλεύονται κοινόχρηστους χώρους, στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης και της νομιμότητας, ώστε να διασφαλίζονται τόσο οι ανάγκες των κατοίκων της πόλης, όσο και τα συμφέροντα των επαγγελματιών».

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1