sandal logo

poli 12

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Λαρισαίων σχετικά με την συνέντευξη τύπου της παράταξης

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Σχετικά με τα όσα αναφέρθηκαν στη συνέντευξη τύπου της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» για την ΔΕΥΑΛ, το γραφείο τύπου του Δήμου Λαρισαίων σημειώνει τα εξής:

 

«Βρε καλώς τους!!! Κι ότι είχαμε πιστέψει ότι η μείζων αντιπολίτευση είχε ¨ βαρέσει διάλυση ¨ ότι είχε ¨ ρίξει λευκή πετσέτα  αφού είχε εξαφανιστεί από προσώπου πόλεως . Ας είναι, μας είχαν λείψει οι χαρακτηρισμοί και τα ευφυολογήματα του επικεφαλής της παράταξης ¨Λαρισαίων Πόλις-Γιάννης Σάπκας¨ για τα οποία δεν είναι ποτέ φειδωλός. Ειδικά όταν μιλάει για την  «αγαπημένη του» ΔΕΥΑΛ. Την αγαπάει τόσο που τοποθέτησε στο Διοικητικό της Συμβούλιο τον εαυτό του ως τακτικό μέλος, για να καταφέρει στα δύο χρόνια που λειτουργεί το συμβούλιο να εμφανιστεί όλες κι όλες δύο φορές και αυτές συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή του που δεν είναι καν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και ο οποίος για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να καταψηφίζει συστηματικά όλες τις κυρίες αποφάσεις του συμβουλίου και να ασχολείται μόνο με τα επουσιώδη και το ¨ξεκατίνιασμα¨. Όλοι θυμούνται τι έλεγε προεκλογικά ο κ Σάπκας για τη ΔΕΥΑΛ και τα αποθεματικά της και μετά ντρέπονταν να δει τον γενικό διευθυντή της επιχείρησης ο οποίος μεγαλόψυχα συμπεριφερθείς δεν τον μήνυσε.. Ο κ Σάπκας¨ είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει για αλαζονεία και ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους. Όσες φορές μπερδεύτηκε υπερέβη τα εσκαμμένα και τα έκανε άνω κάτω, (όπως και στην ΔΕΥΑΛ) και μετά προσπαθούσε αυτός και ο αναπληρωτής του να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

 

Όσον αφορά τα της χθεσινής συνέντευξης τύπου, από που ν αρχίσει κανείς και που να τελειώσει! Από τις μειώσεις των τιμών στο νερό και στ’ ανταποδοτικά; Ανευθυνότητα και λαϊκισμός ως συνήθως. Όταν στις αρχές του καλοκαιριού του 2010 μειώσαμε πρώτοι (και μοναδικοί στη Ελλάδα) μετά από μελέτη και ώριμη σκέψη, την τιμή του νερού κατά 20% τι δεν ακούσαμε! Τώρα (χωρίς, ως συνήθως, να έχουν στοιχεία) απλά προτείνουν... Η επιχείρηση δεν έγινε το 1930 αλλά το 1989. Και δεν έχει καμιά σχέση με εκείνο που έγινε τότε το οποίο όντως ήταν πρωτοποριακό. Αλλά σε τελευταία ανάλυση τι σχέση πέραν της συγγενικής έχει ο Γιάννης Σάπκας με τον Μ. Σάπκα;   Κι ακόμη:Η παράταξη «Λαρισαίων Πόλις -Γιάννης Σάπκας» είναι συνέχεια της παράταξης που διοίκησε τον δήμο την τετραετία 1995-98 ή το αρνείται και αυτό όπως λίγες ημέρες πριν αρνήθηκε ότι ανήκει στο ΠΑΣΟΚ;  Μετά από λίγες ημέρες βέβαια ο επικεφαλής της ήταν στην διάσκεψη του κόμματος του οποίου ήταν και υποψήφιος βουλευτής και δύο φορές υποψήφιος δήμαρχος. Είναι δικαίωμα του βέβαια να κάνει και να λέει ότι θέλει αλλά όταν μιλάει για τα δημοτικά και την ΔΕΥΑΛ δεν θα έβλαπτε λίγη παραπάνω προσοχή. Αν είναι εναντίον της πρότασης χρηματοδότησης του Αρχαίου Θεάτρου να το πει αυτός και η παράταξη του ευθέως και να αφήσει τα ευφυολογήματα. Διότι, το να λέει ότι δεν ρωτήσαμε την επιστημονική επιτροπή δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε αλλιώς. Δηλαδή τι υπονοεί; Ότι δεν τα θέλει η επιτροπή τα λεφτά ή ότι δεν τα χρειάζεται; Το τι φταίει και δεν προχωράνε οι εργασίες του θεάτρου όπως πρέπει, ας απευθυνθεί στους αρμόδιους και τους υπεύθυνους για να το πληροφορηθεί. Όσον αφορά για την έκταση μπροστά από το Θέατρο ας μας ρωτήσει επίσημα να μάθει τις ενέργειες μας. Τέλος δεν καταλάβαμε τις χρονολογίες 1998-2009 καθότι αν δεν θυμάται εμείς αναλάβομε το 1999 και το 2009 δεν θυμόμαστε να συνέβη κάτι το ιδιαίτερο.

 

Ας  αφήσει λοιπόν ήσυχους τους εργαζόμενους και την ηγεσία τους όπως και τις άλλες παρατάξεις αλλά και τους διάφορους που προσελήφθηκαν και τους τρόπους πρόσληψης. Δεν κάναμε τίποτα παράνομο τίποτα χωρίς διαφάνεια. Ζητήσαμε και το 2008 και το 2009 (αποφάσεις 199 και 42 αντίστοιχα) να προσλάβουμε 40 άτομα για τις ανάγκες της ΔΕΥΑΛ, αλλά το αίτημα μας απερρίφθη. Έτσι, καταφύγαμε στην ενσωμάτωση του προσωπικού της ΔΕΦΑΛ, της ΔΕΥΑ  Γιάννουλης – Φαλάνης και του Συνδέσμου Ελευθερών, αλλά και στο έκτακτο προσωπικό. Δυστυχώς, μέχρι το 2016 οι προσλήψεις έχουν απαγορευθεί. Βεβαίως, όλες οι επιλογές έγιναν από το Διοικητικό Συμβούλιο κι όχι με την «ανοχή» του, όπως υποσητρίζει η παράταξη «Λαρισαίων Πόλις – Γιάννης Σάπκας». Άλλωστε, για ποια ανοχή μιλούν; Του Χρ. Καφφέ, του Γρ. Κουτσομάρκου, του Χρ. Λυτροκάπη, της Π. Κουρσούμη ή του ίδιου του Γ. Σάπκα; Αυτοί ήταν στο συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ από το 1999 ως σήμερα. Αν αναφέρουμε όμως τι βρήκαμε στην ΔΕΥΑΛ στο δήμο και στ’ αλλά νομικά πρόσωπα το 1999, θα ανοίξουμε μεγάλες πληγές...

 

Φυσικά και δεν ενεργούμε σαν να είναι δική μας επιχείρηση η ΔΕΥΑΛ. Απλά γνωρίζουμε από επιχειρήσεις και διοίκηση (όταν άλλοι δεν έχουν διοίκηση ούτε περίπτερο, που και αυτό απαιτεί προσόντα) και μπορούμε να κάνουμε επιλογές προς το συμφέρον της επιχείρησης.

 

Εν κατακλείδι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν κινδυνεύει καμιά ΔΕΥΑΛ,  διότι είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση του είδους της στην Ελλάδα, εκτελεί έργα εκατομμυρίων ευρώ σε συνεχή βάση όχι μόνο στα όρια του δήμου Λαρισαίων, αλλά ίσως είναι η μόνη στην χώρα που προσφέρει υπηρεσίες και σε άλλες ΔΕΥΑ. Κι  αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η επιχείρηση είναι πλήρης από κάθε άποψη, αλλά οφείλεται επίσης  και στην άριστη συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων. Οι Λαρισαίοι να είναι ήσυχοι και περήφανοι για την ΔΕΥΑΛ που ανταποκρίνεται πάντοτε άμεσα και κατά τον καλύτερο τρόπο σε όλα τα αντικείμενα της».

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1