sandal logo

poli 12

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όταν λέγαμε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας όταν κάποιος είναι για "ξεκατίνιασμα" και για μη σοβαρές αποφάσεις, το εννοούσαμε, γιατί μετά από 2 χρόνια περίπου έγινε αντιληπτό ποιος είναι ο ρόλος του εν λόγω συμβούλου ο οποίος έφερε τις συνεδριάσεις του συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ αρκετά χρόνια πίσω, δυστυχώς. Φαίνεται ότι αυτός παρασύρει την παράταξη για να "βγάζει" τέτοιες ανακοινώσεις, διότι υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι στην παράταξη "Λαρισαίων Πόλις - Γιάννης Σάπκας" που είμαστε σίγουροι οτι δεν ασπάζονται τέτοιες πρακτικές, σίγουρα όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε απ΄ έξω τον επικεφαλής διότι αυτός και τακτικό μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ είναι, και το πράσινο φως δίνει για να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοιες ανακοινώσεις.

    Θα αρχίσουμε από την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης που αναφέρεται στη απασχόληση και την επιχείρηση της οικογένειας του Δημάρχου που θεωρούμε ότι ξεπερνάει τα εσκαμμένα και καλά θα κάνουν όσο κι αν ανήκουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης σ' αυτούς που αρέσκονται στο "ξεκατίνιασμα" και το κουτσομπολιό, να μην μπαίνουν σε τέτοια θέματα διότι θα ξεχάσουμε κι εμείς τη σοβαρότητα μας, θα κατεβούμε στο επίπεδό τους και δε θα νιώσουν καθόλου μα καθόλου καλά αν αρχίσουμε να μιλάμε για επαγγελματικά θέματα και συνταγογραφήσεις. Για να καταλαβαινόμαστε, δίνουμε τόπο στην οργή για τελευταία φορά. Ας μιλάνε όπως κι εμείς για πολιτική και πεπραγμένα στο Δήμο.

    Κι ας έρθουμε στα θέματα της ΔΕΥΑΛ και στα "ερωτήματα" αφήνοντας κατά μέρος την έκφραση για "περίφημο Γραφείο Τύπου του Δημάρχου", γιατί δείχνει ότι ο συντάκτης δεν ξέρει ούτε καν τον οργανισμό του Δήμου.

    Ο αριθμός των εργαζομένων δεν αποτέλεσε και δεν αποτελεί εμπόδιο στο να δουλεύει η επιχείρηση άψογα. Παρ' όλα αυτά από το 2007 κινήθηκε η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, αλλά η ελληνική γραφειοκρατία και το περίφημο μνημόνιο είναι οι κύριες και μοναδικές αιτίες μη πρόσληψης.

    Οι εργολάβοι ανέκαθεν αναλάμβαναν "κομμάτια" έργου ή έργων της ΔΕΥΑΛ και όχι λόγω της μείωσης του προσωπικού, αλλά λόγω εξειδικευμένων καταστάσεων.

Οι συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου είναι πάγια τακτική με νόμιμες διαδικασίες που εφαρμόζονταν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται στην αυτοδιοίκηση και ξέρουν ποιες είναι οι αρμοδιότητες τους και τα δικαιώματα τους, κανείς δεν είναι όμηρος γιατί σε κανέναν δεν δόθηκε η υπόσχεση περί μονιμοποίησης.

Όταν μιλάμε για κύριες αποφάσεις αναφερόμαστε στις περισσότερες (προϋπολογισμός, απολογισμός, κλπ) της πιο επιτυχημένης επιχείρησης που συστηματικά καταψηφίζονται, την ίδια στιγμή που αναλίσκονται στα επουσιώδη και τα «κατινίστικα» ως συνήθως. Οι προτάσεις του προέδρου περνούν από το διοικητικό συμβούλιο, ασχέτως αν προαναγγέλλονται απ’ οπουδήποτε και δεν θα απαγορεύσει κανείς στο δήμαρχο να κάνει δηλώσεις. Κριτές για το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή είναι οι πολίτες της Λάρισας κι όχι ο κάθε μη εκλεγμένος (και μάλιστα πολλές φορές «μη») διοικητικός σύμβουλος.
Όσον αφορά την επένδυση των φωτοβολταϊκών καλύτερα να μη μιλά γιατί προσβάλλει τους υπηρεσιακούς παράγοντες που χειρίζονται σωστά τα θέματα και αν δεν γνωρίζει πως προκύπτει ο μειοδότης σε κάθε δημοπρασία και προκήρυξη, ας φροντίσει πρώτα να το μάθει, πριν αναγκαστούμε να τον στείλουμε εμείς εκεί, όπου θα του εξηγήσουν πως αυτά είναι συκοφαντικά. Αρκετή υπομονή έχουμε δείξει στον κάθε συκοφάντη, λασπολόγο και λαϊκιστή.

Σ’ ότι αφορά τον «διορισμό των συγγενών και φίλων» είναι η πολλοστή φορά που αναφέρεται ο εν λόγω σύμβουλος και οι παράταξη του, γιατί θεωρεί ότι το θέμα είναι «πιασάρικο» αλλά καλά θα κάνει πρώτα να κοιτάξει τα της οικογενείας του και του εαυτού του και μετά να μιλά για τους άλλους. Και επίσης να μην ψεύδεται, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τους πάντες. Άκου «εργαζόμενοι στα κτήματα του Δημάρχου διορίστηκαν στη ΔΕΥΑΛ». Έχει φαίνεται κακούς πληροφοριοδότες από μέσα από την επιχείρηση που αντιστρέφουν τα γεγονότα κι εκείνος τα αποδέχεται άκριτα. Λίγο περισσότερη προσοχή δεν βλάπτει.

Ας ψάξουν να βρουν τι γινόταν το 1998, αλλά και ποια άλλα παιδιά «διορίστικαν» αυτά τα χρόνια. Δικαίωμα στη δουλειά έχουν όλοι και τα παιδιά των αιρετών και οι φίλοι και όλοι οι πολίτες. Και αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια. Έτσι δεν είχε κανένας προνομιακή μεταχείριση ούτε στις ανανεώσεις των συμβάσεων, ούτε στους «διορισμούς».

«Οικογενειακή επιχείρηση κορυφαίων δημοτικών παραγόντων η ΔΕΥΑΛ»; Το πιο σύντομο ανέκδοτο η ανακοίνωση με καθυστέρηση 15 ετών!

Δεν αγνοούμε τις προτάσεις κανενός, ειδικά όταν αυτές είναι τεκμηριωμένες και μελετημένες. Όταν φέραμε τα τιμολόγια στα επίπεδα του 1998, ξέραμε πολύ καλά τι κάναμε. Και τώρα ξέρουμε πολύ καλά. Η πρόταση για τη χρηματοδότηση του Αρχαίου Θεάτρου δεν αναφέρεται στα αποθεματικά της ΔΕΥΑΛ, αλλά που να αντιληφθεί ο σύμβουλος, όταν το μυαλό του είναι στο πως θα πει «άλλα» όπως κάνει και στις ανακοινώσεις.
Σημειώνουμε ότι δεν θα επανέλθουμε σ’ αυτά τα θέματα, εκτός εάν υπάρξει άλλη ανακοίνωση η οποία (όπως είπαμε στην αρχή) θα ξεφεύγει των πολιτικών και των δημοτικών ενεργειών. Τότε θα είμαστε κι εμείς αμείλικτοι, αφού φαίνεται πως κάποιοι δεν καταλαβαίνουν με άλλο τρόπο».

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1