sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Δελτίο τύπου σχετικά με ανακοίνωση της παράταξης "Λαρισαίων Πόλις" για τη λέσχη πολιτισμού του Αγίου Θωμά

Δελτίο τύπου σχετικά με ανακοίνωση της παράταξης "Λαρισαίων Πόλις" για τη λέσχη πολιτισμού του Αγίου Θωμά

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Σχετικά με την ανακοίνωση της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» για τον τρόπο λειτουργίας της Λέσχης Πολιτισμού του Αγ. Θωμά, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο η παράταξη «Λαρισαίων Πόλις» δεν αφήνει καμιά ευκαιρία για «κριτική» στη δημοτική αρχή, ακόμα κι αν χρειαστεί στην προσπάθεια της αυτή, να ταυτιστεί με ακραίες απόψεις ή συμπεριφορές. Τελευταίο κρούσμα το ενδιαφέρον της για μία αίθουσα στον Αγ. Θωμά, η οποία χρησιμοποιείται από το 1995 από τις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, θεσμό με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο της πόλης μας.

Εκεί λοιπόν η παράταξη ανακάλυψε «θησαυρό»! Την παρέμβαση δηλαδή της συμβούλου του Δημάρχου κ. Β. Οικονόμου προκειμένου να προστεθούν δράσεις και υποδομές στην αίθουσα. Μόνο που ο «θησαυρός» απεδείχθη «άνθραξ». Καμία παρέμβαση δεν έγινε κανενός, αφού η λειτουργία των Λεσχών Πολιτισμού έχει μεγάλο βαθμό αυτοτέλειας, η οποία προκύπτει από τη συνεργασία του εποπτεύοντος οργανισμού ΔΟΠΑΕΛ με το σύλλογο των εκπαιδευτών. Κι αυτό φυσικά το γνωρίζουν τα μέλη της διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού.

Όμως και στο επίμαχο, στη συγγενική σχέση δηλαδή εκπαιδευτή με μέλος του Δ.Σ. του οργανισμού κι εκεί νομίζουν πως ανακάλυψαν την Αμερική. Μέσα στις εκατοντάδες εκπαιδευτών στις Λέσχες Πολιτισμού είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και συγγενείς αιρετών, ή και μελών του Συμβουλίου. Έχει συμβεί και στο παρελθόν και δεν εξαιρέθηκαν, αντιθέτως εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να εργάζονται, ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν το δικαιολογεί το γνωστικό τους αντικείμενο (από Θεολογία, για παράδειγμα να διδάσκει κανείς θεατρικό παιχνίδι. Αλλά βέβαια, εδώ δεν ήταν επαρκής λόγος αυτός για να εξαιρεθούν από το διορισμό τους στο δημόσιο, πολλώ δε μάλλον…).

Ας πάμε τώρα και στην ουσία: Θέτει η ανακοίνωση της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» μια σειρά ερωτημάτων τα οποία άλλωστε ετέθησαν και από τον εκπρόσωπο της στο Δ.Σ. του ΔΟΠΑΕΛ και απαντήθηκαν αρμοδίως. Αλλά αφού επιμένουν, είμαστε στη διάθεση τους.

Για τη δημιουργία λοιπόν οποιουδήποτε νέου προγράμματος  στις καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες στις συνοικίες, αποφασίζει ο Πρόεδρος του Οργανισμού, (αφού του ζητηθεί από κατοίκους και φορείς της περιοχής ή μετά από πρόταση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου εκπαιδευτή και εφόσον καταθέσει την πρόταση του και το βιογραφικό του) χωρίς απόφαση του Συμβουλίου.

Ο χώρος των σχολείων έχει περάσει πλέον στην αρμοδιότητα του Δήμου και εκτός του χορού στο 26ο Δημοτικό Σχολείο γίνονται και αθλητικές δράσεις του Οργανισμού. Ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς χρησιμοποιούνται τα σχολεία της πόλης μας για τις καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες. Επομένως δεν ήταν κάτι που αφορούσε αποκλειστικά το τμήμα kickboxing και το τμήμα μοντέρνου χορού, στην περιοχή του Αγίου Θωμά, όπως ισχυρίζεται η ανακοίνωση της παράταξης.

Δεν έγινε καμία έξωση σε κατοίκους. Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής χρησιμοποιεί χώρους για τις εκδηλώσεις του, οι οποίες ήταν ελάχιστες και σποραδικές. Αλίμονο αν η αίθουσα (που έχει μεγάλο κόστος συντήρησης) παρέμενε αχρησιμοποίητη σ’ όλο το υπόλοιπο διάστημα.

Για την υλικοτεχνική υποδομή του συγκεκριμένου προγράμματος , δαπανήθηκε ένα ευτελές ποσό και έγινε με απόφαση του Προέδρου, όπως ορίζει ο νόμος. Τα υπόλοιπα έξοδα για τη λειτουργία του προγράμματος (εξοπλισμός, όργανα κλπ) καλύφθηκαν από τον ίδιο τον εκπαιδευτή.  Ωστόσο είναι γνωστό ότι ο Οργανισμός καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των δαπανών για την υλικοτεχνική υποδομή των καλλιτεχνικών και αθλητικών προγραμμάτων, είτε αυτή αφορά την  αγορά μουσικών οργάνων για τα τμήματα μουσικής, είτε την αγορά παραδοσιακών στολών για τα τμήματα παραδοσιακού χορού, είτε την αγορά καβαλέτων και άλλων εικαστικών υλικών, είτε ακόμα και την κάλυψη εξόδων για κατασκευή πάγκων εργασίας  για τα εργαστήρια εικαστικών και αργυροχρυσοχοΐας, είτε την αγορά μοκετών, υφασμάτων και κασετοφώνων για τη λειτουργία των τμημάτων θεατρικού παιχνιδιού κλπ.

Όπως είναι λοιπόν προφανές, η ανακοίνωση της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» δεν στοχεύει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κατοίκων της περιοχής, αλλά εντάσσεται στην εκμετάλλευση του παραμικρού γεγονότος για την άσκηση κριτικής στη δημοτική αρχή».

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1