sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Δήμος Λαρισαίων: Ανακατασκευάζονται πλήρως τεχνητή λίμνη, πεζογέφυρα και μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο πάρκο Αλκαζάρ

Δήμος Λαρισαίων: Ανακατασκευάζονται πλήρως τεχνητή λίμνη, πεζογέφυρα και μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο πάρκο Αλκαζάρ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:
  • Με προυπ. 2,2 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης – Προκηρύχθηκε το έργο

Στην ολική και πλήρη ανακατασκευή της τεχνητής λίμνης στο πάρκο του Αλκαζάρ, της κεντρικής πεζογέφυρας (Πηνειάδων νυμφών ή γέφυρα Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου) και του μνημείου Εθνικής Αντίστασης που αποτελεί έργο του Φιλόλαου Τλούπα), περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο νέο έργο του Δήμου Λαρισαίων που έχει ήδη προκηρυχθεί.

Το έργο αφορά στην «ανάπλαση εγκαταστάσεων πάρκου Αλκαζάρ» με προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ και αποτελεί υποέργο της συνολικής παρέμβασης του Δήμου Λαρισαίων «« Στρατηγικής Αστικές Παρεμβάσεις Δήμου Λαρισαίων – Διαχρονικοί Βηματισμοί» που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το «Ευρωπαικό Ταμείο Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0».

Σύμφωνα με το σχεδιασμό οι παρεμβάσεις θα αφορούν στην συνολική ανακατασκευή της λίμνης με εμβαδόν πυθμένα 2.400 και εμβαδόν ορίων λίμνης 3.800 μ2.

Οι εργασίες προβλέπουν αποξήλωση της υφιστάμενης μόνωσης, καθαίρεση του συνόλου των κατασκευών από σκυρόδεμα και νέες κατασκευές. Επίσης, παρεμβάσεις θα γίνουν και στις περιφερειακές εγκαταστάσεις της τεχνητής λίμνης (περιπατητικοί διάδρομοι, κιγκλιδώματα, επιδιόρθωση ξύλινης γέφυρας κλπ)

230320 anakataskeyes alkazar 1

Επίσης, σημαντική θα είναι η παρέμβασης στην πεζογέφυρα Πηνειάδων Νυμφών ή γέφυρα Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου καθώς και στη σκάλα που οδηγεί στην κοίτη του Πηνειού. Ως γνωστόν, η πεζογέφυρα μήκους 95 μέτρων και πλάτος 5,50μ εξυπηρετεί μεγάλο όγκο πολιτών καθημερινά αφού αποτελεί για τους πεζούς το κύριο μέσο σύνδεσης του κέντρου της πόλης με το πάρκο του Αλκαζάρ και τη δυτική πλευρά της πόλης.

Οι προβλεπόμενες εργασίες στην πεζογέφυρα αφορούν στην αποξήλωση ξύλινου δαπέδου και της σκάλας που οδηγεί στην κοίτη του ποταμού και αντικατάστασή του με δάπεδο ίδιων διαστάσεων, την τοποθέτηση νέων κιγλιδωμάτων κλπ.

230320 anakataskeyes alkazar 2

Τέλος, με το ίδιο έργο θα γίνου εργασίες ριζικής ανακαίνισης στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης που είναι ένα γλυπτό εξωτερικού χώρου σε μεγάλη κλίμακα, δημιουργία του διάσημου Φιλόλαου Τλούπα, ενώ θα υπάρξει και νέος φωτισμός, πέριξ του Μνημείου.

230320 anakataskeyes alkazar 3

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1