sandal logo

poli 12

Ολοκληρώθηκε η “Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας 2023” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας», ένα βραβευμένο πρόγραμμα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και δημιουργίας δια βίου αναγνωστών, που διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας (ΠΟΚΕΛ) σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από 13 έως 17 Μαρτίου 2023, στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

230322 evdomada paidikis logotexnias 1
Την Δευτέρα 13 Μαρτίου προσκαλεσμένη ήταν η βραβευμένη συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη. Η συνάντησή της με μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας, έγινε μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, συζητώντας για τα βιβλία της "Στο Πικεφί", "Πες πες μια ιστορία" και "Χρυσά κουπιά" από τις εκδόσεις Πατάκη.

Την Τρίτη 14 Μαρτίου η συγγραφέας και εικονογράφος Φιλομήλα Βακάλη συνάντησε μαθητές και συζήτησε μαζί τους για τα βιβλία της "Σ' ένα πέλαγο ανοιχτό" και "Ένας παράξενος ταξιδιώτης", από τις εκδόσεις Πατάκη. Στη συνέχεια τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση της κα Βακάλη, ανακάλυψαν τα μυστικά της εικονογράφησης και κατασκεύασαν υπέροχες εικόνες.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου, υποδεχτήκαμε τη βραβευμένη συγγραφέα Σοφία Μαντουβάλου, η οποία συζήτησε με τους μαθητές για τα βιβλία της "Το σύννεφο που έβαλε τα κλάματα", "Το αγόρι που διάβαζε στις κότες παραμύθια" και "Το φάντασμα του μαυροπίνακα", από τις εκδόσεις Πατάκη. Ο μοναδικός λόγος και η αμεσότητα της κα Μαντουβάλου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών σε ένα ακόμη όμορφο πρωινό στη βιβλιοθήκη μας.

Τέλος, την Παρασκευή 17 Μαρτίου, η συγγραφέας Έρικα Αθανασίου συναντήθηκε με μαθητές και με αφορμή τα βιβλία της "Η καταραμένη βρύση" και "Μυστήριο πίσω από τις σελίδες", από τις εκδόσεις Κέδρος, συζητήθηκαν θέματα που θίγονται στα βιβλία, καθώς επίσης για τη συγγραφή και γενικότερα τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.

230322 evdomada paidikis logotexnias 2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1