sandal logo

poli 12

Απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

«Η  μεταστροφή στις καταγγελίες του κ. Καλογιάννη είναι προφανής. Από την αρχική καταγγελία ότι η δημοτική αρχή έδωσε όλα τα έργα με ανάθεση σε τέσσερις εργολάβους που εκτοξεύτηκε στο  Δημοτικό Συμβούλιο και μετά την παράθεση από τη δημοτική αρχή των σχετικών στοιχείων, η «καταγγελία» μετατράπηκε σε «αναθέσεις μιας τετραετίας». Χωρίς επίσης καμιά αναφορά στη νομιμότητα, αφού όλα τα έργα, τόσο της Τεχνικής Υπηρεσίας, όσο και των υπολοίπων υπηρεσιών ή οργανισμών του Δήμου Λαρισαίων, γίνονται με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα.

Είναι επίσης προφανές ότι ο κ. Καλογιάννης παρασύρεται από την «φούρια» για αντιπολίτευση, έχοντας ήδη εκφράσει την πρόθεση του ναι είναι υποψήφιος δήμαρχος. Όμως ακόμα και η αντιπολίτευση έχει όρους προϋποθέσεις και κανόνες. Η άστοχη καταγγελία του για «τέσσερις εργολάβους» που συνοδευόταν από υπαινιγμούς, ξεχάστηκε, αφού δεν επιβεβαιώθηκε από τα στοιχεία. Έτσι η επιλογή του κ. Καλογιάννη ήταν να ρίξει τη μπάλα στην κερκίδα, να εστιάσει αλλού για να επιβεβαιώσει τον καταγγελτικό του λόγο, πάση θυσία.

Ας πάμε όμως και στην ουσία: Μιλά ο κ. Καλογιάννης για αναθέσεις ύψους 600.000 ευρώ σε μια τετραετία. Γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά και ας το αποκρύπτει επιμελώς από τις καταγγελτικές του ανακοινώσεις, ότι μιλάμε για μικροέργα με προϋπολογισμός από 3.000 έως 12.200 ευρώ, οι οποίες γίνονται για λόγους επίσπευσης των έργων. Γνωρίζει και το αποκρύπτει ότι  αφορούν επισκευές σχολικών ή δημοτικών κτιρίων, έγιναν με  απόλυτα νόμιμο τρόπο και όλες εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο.  Γνωρίζει και το αποκρύπτει πως ο μεγάλος όγκος των έργων αυτών αφορά την περίοδο 2008 και 2009 όταν πέρασαν στην αρμοδιότητα του Δήμου τα σχολικά κτίρια., ενώ το 2011 και το 2012 δεν έγιναν παρά μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού αναθέσεις

 Σ’ αυτό το διάστημα λοιπόν έγιναν 58 συνολικά αναθέσεις μικροέργων, από το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δημαρχιακή Επιτροπή παλιότερα και την Οικονομική Επιτροπή από τη θέσπιση του Καλλικράτη, από τις οποίες μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία έγινε με ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων. Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Καλογιάννης και η παράταξη του έχουν ψηφίσει τουλάχιστον τις 12 εξ’ αυτών (παρά τις μεγαλοστομίες για διατυπωμένη απόφαση της παράταξης του για καμία ανάθεση).

Είναι λοιπόν φανερό ότι δεν πρόκειται για τη διαφάνεια, η οποία είναι πασιφανής, αλλά για την ανάγκη του κ. Καλογιάννη να «περισώσει» την άστοχη καταγγελία του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ελπίζουμε πως τώρα που τα συντριπτικά στοιχεία τον διαψεύδουν να βρει το πολιτικό θάρρος και να αναγνωρίσει το λάθος του».

 

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1