sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Ολοκληρώθηκε η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής από τον Δήμο Λαρισαίων για το Σχολικό Έτος 2012-2013

Ολοκληρώθηκε η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής από τον Δήμο Λαρισαίων για το Σχολικό Έτος 2012-2013

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για το Σχολικό Έτος 2012-2013 η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 3000 μαθητές των  δημοτικών σχολείων του Δήμου Λαρισαίων , παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τα μαθήματα αποκτώντας από νωρίς μια κατάλληλη παιδεία σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας στο δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων έγινε μια σημαντική διαδικασία αξιολόγησης των υπεύθυνων εκπαιδευτών από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς των μαθητών, σε αντικείμενα που αφορούν τη γνώση του αντικειμένου, την προετοιμασία, τη μεταδοτικότητα, τη σχέση με τον εκπαιδευόμενο, και τη γενική συμπεριφορά. Η αποτίμηση της όλης διαδικασίας έδειξε ότι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Λαρισαίων δικαίως έχει αποσπάσει πολλές τιμητικές διακρίσεις από το Υπουργείο Μεταφορών και από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και είναι παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους Δήμους της χώρας που θέλουν να προσφέρουν στην εκπαίδευση  των  μαθητών, μέσα από ένα σύγχρονο και διαδραστικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής.

Αύριο Παρασκευή 31 Μαϊου, τελευταία ημέρα της λειτουργίας του Πάρκου, στις 10.30 π.μ. θα γίνει η επίσημη τελετή λήξης της σεζόν, με την παρουσία όλων των φορέων που συμμετέχουν στη λειτουργία του (Δήμος Λαρισαίων, Τροχαία, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, εθελοντές κλπ).

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής συμπλήρωσε φέτος έντεκα χρόνια λειτουργίας και μόνο στη φετινή χρονιά φιλοξενήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν περίπου 3000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Λάρισας.

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1