sandal logo

poli 12

Απάντηση του ΔΟΠΑΕΛ σε ανακοινώσεις για το Φεστιβάλ Πηνειού

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Σχετικά με την κοινή ανακοίνωση των εκπροσώπων των παρατάξεων «Λαρισαίων Πόλις» και «Ενωτική Πρωτοβουλία» ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΕΛ σημειώνει τα εξής:

 «Ίσως η επιτυχία του Φεστιβάλ Πηνειού τρομάζει, ίσως η αποδοχή του από τον κόσμο κάνει κάποιους να αισθάνονται άβολα. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά οι δημόσιες καταγγελίες των εκπροσώπων των παρατάξεων «Λαρισαίων Πόλις» και «Ενωτική Πρωτοβουλία» για τα οικονομικά του Φεστιβάλ, όταν στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΠΑΕΛ συζητήθηκαν όλα διεξοδικά, δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες εξηγήσεις.

 Είναι πραγματικά απορίας άξιο, γιατί οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων επανέρχονται στο θέμα των τεσσάρων υπαίθριων δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ, όταν οι ίδιοι έθεσαν το θέμα στην συνεδρίαση του Δ.Σ και ζήτησαν να μην πληρώσει ο Δήμος για τη λειτουργία τους. Το αίτημα τους έγινε δεκτό λόγω και της οικονομικής συγκυρίας και η πλειοψηφία απέσυρε το θέμα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΕΛ, αποδεχόμενη ότι ο Δήμος δεν μπορεί να επιδοτεί το εισιτήριο των δραστηριοτήτων.

 Για να είναι όμως απόλυτα σαφές θα πρέπει να εξηγήσουμε στους δημότες τα εξής:

Στα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος πλήρωνε ένα εφ’ άπαξ τίμημα στους ιδιώτες των υπαίθριων δραστηριοτήτων (τραμπολίνο, εναέρια διαπέραση, αναρρίχηση κλπ) προκειμένου να εξασφαλίζει ένα φθηνό εισιτήριο για τα παιδιά που τις χρησιμοποιούν. Φέτος, αν και οι προσφορές των ιδιωτών ζητούσαν να κινηθούν στο ίδιο μοτίβο (χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες), μετά και τις παρεμβάσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης ο ΔΟΠΑΕΛ απέσυρε το σχετικό θέμα, αρνούμενος να πληρώσει την επιδότηση του εισιτηρίου. Οι τρεις δραστηριότητες δεν έκριναν συμφέρουσα την καινούρια πρόταση και αποχώρησαν, ενώ ο ιδιώτης του τραμπολίνο, αποδέχθηκε να μην πάρει χρήματα και ζήτησε να μισθώσει το χώρο, προκειμένου να λειτουργήσει ανεξάρτητα. Εισέπραξε εισιτήριο χωρίς επιδότηση και όποιος από τους επισκέπτες του Φεστιβάλ το επιθυμούσε πλήρωνε για τη δραστηριότητα. Έτσι μειώθηκε το λειτουργικό κόστος του Φεστιβάλ, αλλά δεν εκδηλώθηκε καμία διαμαρτυρία από τους επισκέπτες. Μάλιστα ο Δήμος αντί να πληρώσει για τη δραστηριότητα, εισέπραξε χρήματα από τη μίσθωση του χώρου, βάζοντας ταυτόχρονα πλαφόν στο εισιτήριο (όχι πάνω από 3 και 4 ευρώ)

 Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων «Λαρισαίων Πόλις» και «Ενωτική Πρωτοβουλία» επισκέφθηκαν το Φεστιβάλ, ζήτησαν (και πήραν) εξηγήσεις από τους συντονιστές των δράσεων και παρ’ όλα αυτά προχώρησαν σε καταγγελίες. Σαν άλλοι ελεγκτές ζητούσαν επιτακτικά στοιχεία για τη λειτουργία των χώρων και των δραστηριοτήτων. Λες και πρέπει οι συντονιστές να απολογούνται ανά πάσα στιγμή για το ποιοι και πόσοι επαγγελματίες μισθώνουν χώρους. Έφτασαν μάλιστα να αφήσουν αιχμές και για «κάποιους» που άλλαξαν τα πρακτικά, όταν οι ίδιοι ζήτησαν και πήραν τα ανεπίσημα πρακτικά, πριν ακόμα δηλαδή καθαρογραφτούν και υπογραφούν. Αφήνουν αιχμές για μια ακόμα φορά εναντίον των υπαλλήλων;  Η πολύχρονη και αψεγάδιαστη παρουσία των υπαλλήλων του ΔΟΠΑΕΛ τους διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

 Οι αποφάσεις του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΕΛ λοιπόν τηρούνται στο έπακρο και μάλιστα αντί να αναγνωρίζει η αντιπολίτευση πως υιοθετήθηκαν οι προτάσεις της, προχωρά σε ακατανόητες καταγγελίες, προφανώς για να μειώσει την επιτυχία του Φεστιβάλ ή το κύρος των ανθρώπων που το διαχειρίζονται με επιτυχία. (Το γεγονός ότι μετά την επίσκεψη τους στο χώρο, έφτασε το ΣΔΟΕ, το θεωρούμε μάλλον συμπτωματικό, αν και ταιριάζει στο προφίλ των καταγγελιών).

 Τα οικονομικά του Φεστιβάλ είναι διάφανα, το γνωρίζουν και οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου που εκπροσωπούνται στις συνεδριάσεις του ΔΟΠΑΕΛ, αλλά κυρίως το γνωρίζουν οι χιλιάδες των επισκεπτών που βρίσκουν μια διέξοδο πολιτισμού, αναψυχής και αλληλεγγύης στον πιο επιτυχημένο πολιτιστικό θεσμό της πόλης, στον οποίο μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών προσφέρεται δωρεάν κι ας το αποσιωπούν αυτό εντέχνως οι καταγγέλλοντες».

 

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1