sandal logo

poli 12

Συνάντηση Δημάρχου Λαρισαίων με την κ.Άννα Βαγενά

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Πόλος έλξης για το Θέατρο η Λάρισα - Στον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο η πρώην βουλευτής Λάρισας και ηθοποιός, κ.Άννα Βαγενά

Η ανάδειξη της Λάρισας σε «Πόλη του Θεάτρου» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου με την πρώην βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιό, κ.Άννα Βαγενά, στο Δημαρχείο.

Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, τέθηκαν θέματα που αφορούν στον πολιτισμό, την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Λάρισας, με «όχημα» τόσο το Αρχαίο Θέατρο, όσο και το Θεσσαλικό Θέατρο, ώστε να δημιουργηθεί ένας πόλος έλξης, διεθνούς εμβέλειας, που να προσελκύει σημαντικές διοργανώσεις και εκδηλώσεις.

«Η επανασύνδεσή της πόλης με τη “μήτρα” του πολιτισμού της, το Α’ Αρχαίο Θέατρο, είναι βασική μας προτεραιότητα και κινούμαστε με αποφασιστικότητα, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, για την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης και ανάδειξης του πιο εμβληματικού μας τοπόσημου. Ταυτόχρονα, με σχέδιο, πρόγραμμα και συγκεκριμένα βήματα υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας ώστε η Λάρισα να καθιερωθεί ως “Πόλη του Θεάτρου”, που θα φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας. Με την αξιοποίηση όλων των φορέων Πολιτισμού, όπως το Θεσσαλικό Θέατρο, το Δημοτικό Ωδείο, τα Μουσεία μας, η Λάρισα θα αποκτήσει την πολιτιστική υπόσταση και ταυτότητα που της αρμόζει. Η πολύχρονη συνεισφορά και εμπειρία της κ.Βαγενά είναι πολύτιμες και την ευχαριστούμε για το έντονο ενδιαφέρον και τη διάθεσή της να προσφέρει στην υλοποίηση αυτού του στόχου», σημειώνει ο κ.Μαμάκος, με αφορμή τη συνάντηση.

240408 dimarxos vagena

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1